Un produs Blogger.

joi, aprilie 24, 2025

Pentru antinationalii care zic ca nu s-a facut nimic in Romania in ultimii ani,

28 comments

 Se lucreaza de zor pe Valea Oltului pentru a strapunge Carpatii Meridionali cu prima autostrada care va lega Transilvania de fostul Regat. In urmatorii 2 ani se finalizeaza cu fonduri europene tronsoanele Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni si Tigveni-Curtea de Arges din Autostrada Sibiu-Pitesti. Sectorul Pitesti - Curtea de Arges este partial dat in functiune. 

La sfarsitul anului viitor se va circula,  pe autostrada, de la Bucuresti la Tigveni-jud Arges si de acolo, temporar, pana se finalizeaza. sectoarele 2 si 3 amintite mai sus,  inca  25 de km pe drum obisnuit pana la Rm Valcea. Dealul Negru dintre Pitesti si Rm Valcea va ramane o amintire urata pentru conducatorii auto, alaturi de amintirea placuta de la Popasul Dedulesti, cu celebrii mititei. 

Concomitent se lucreaza si la Autostrada Unirii care traverseaza  Carpatii Rasariteni, pentru a lega Tg-Mures de Iasi si mai departe, prin Ungheni, de Chisinau.

Se va finaliza si chinuita Autostrada a Transilvaniei, care ar fi fost gata inca din anul 2012, daca niste trogloditi nu-l votau ca presedinte pe intrigantul neamului la alegerile din decembrie 2004. 10 ani mai tarziu, in 2014, fostul administrator, Huhu Rezea, sustinea alegerea lui Victor Ponta, dar rezervistii de atunci, pacaliti de contrapropaganda sorosista si de diversiunea  antipesede cu votul din Diaspora, au votat masiv, ca si restul romanilor,  cu Werner Iohannis, minoritar neamt.

Acum se repeta diversiunile din anii 2004, 2009, 2014 si 2019 cu acelasi slogan anti PeSeDe, parca-l auzim pe Werner, de data aceasta lansat de pe Doby-Tok cu un mesaj... zis patriotic, dar comunistoid, care neaga tot ce s-a facut bun in Romania ultimilor 35 de ani. Nu-ti vine sa crezi ca rezervistii cu plete albe se lasa dusi de nas de niste puștani, influenceri antieuropeni pe retelele sociale, si uita si ce au trait/facut si ei bun in aceasta tara. 

De fiecare data cand s-a votat intr-o maniera de fronda  impotriva social democratilor, tara a ajuns pe mana unor aventurieri politici de tipul Basescu, Boc, Ungureanu, Cîțu,  care au dus tara in crize economice, fiind nevoie de  revenirea PSD la putere pentru a repara ce se mai putea. 

Vom suporta si acum repatabila povara? 

Nu poti sa aduci in fruntea statului un ins indezirabil in 2 state vecine, cu apucaturi de ultrasi, batausi cu jandarmii,  de pe stadioanele de fotbal, din cauza carora echipa nationala a jucat cateva partide cu portile inchise.

Fiti oameni rationali!



Pe aici veti circula voi si urmasii vostri.

28 de comentarii:

Pop de Ploiesti spunea...

))) ai dat-o pe Bumbesti Livezeni..? TURUL 2 INAPOI...

Calinmihaib12 spunea...

Claudiu MARIN:
..sigur că în ROMÂNIA post.. decembristă ..1889 =..s-a mai făcut .."câte ceva" în ăștia 35 de ani.. "trecuți"..!, dar cu ce.. "preț"..= SUPRA-EVALUAT..= atât în efort, muncă, rezultate și..mai ales (!). BANI.., dar.."BANI"..= supra-evaluați ..= în buzunarele, conturile și nivelul de trai..= numai al .."unora" = aflați.. la diverse .." BUTOANE..politice (dar nu numai..!)..vremelnic..!
..și , Claudiu , nu uita că.."primele cărămizi"..= cu "defecte"/"uzuri"..= luate din.."dărâmăturile" socio-politico-militare..(și altele ) folosite la "noua" construcție.. au fost: socio-politic = forțe ale STÂNGII din "FSN", "forțe" care au "creat condițiile" care =în câțiva ani: până în 1996 =au dus economia românească în prag de.. "INSOLVENȚĂ", adică a "permiselor" economice..deja devenite..ISTORIE ..= pt.."dezastrul" (afirmativ..!?) economico-politic, social, etc. = din prezent..❗

Marcell spunea...

@CM
Culmea ar fi fost să nu se și facă câte ceva. Pe lângă foarte multă furaciune.
Ai dta idee cum putea arăta România dacă nu era condusă în toți anii ăștia de incompetenți și trădători? Dacă încă nu ai fost, dă o fugă până în Polonia. În '89 erau sub noi. După ce te întorci, facem paralela și mai vorbim. Ești cel puțin la fel de jenant ca cei pe care-i admiri și slujești.

Liviutatarush spunea...

WTF???
Nume Calitate parte
POPESCU GHEORGHIŢA Reclamant
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI Pârât

Şedinţe
24.04.2025
Ora estimata: 10:00
Complet: 12 F SCAF
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite capătul de cerere privind suspendarea executării actului administrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Admite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunţare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 24.04.2025.
Document: Hotarâre 135/2025 24.04.2025
https://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4200000000073609&id_inst=42

Inginerul spunea...

Când nu voi mai fi categoria cea mai batjocorită din România, atunci poate am să văd și ‚mărețele realizări’. M-au păcălit o dată, în iarnă, ajunge. Vorba aia: ‘Prima dată au fost șmecheri ei, a doua oară aș fi prost eu.’ Ce o fi după, aia e, dar mincinoșii și trădătorii trebuiesc pedepsiți. Justiție cu orice preț. Dacă e lipsă de forță de muncă, nu mai pedepsim cu închisoarea? Iar la cât pare de strânsă lupta, tare mi-e că vom conta al naibi de mult. Dacă lor nu le pasă, care au pâinea și cuțitul și ar putea să îndrepte lucrurile rapid, ok, de ce mi-ar păsa mie care am un biet vot?

Claudiu Marin spunea...

@Marcell
Culmea este ca d-ta esti intoxicat de zvonuri si date neverificate transmise de influenceri pe retelele sociale.
Nu stiu cum a fost in Polonia si in alte tari in urma cu 30 de ani, dar stiu cum era in Romania.
D-ta, intoxicat de retelele sociale, ai cam uitat cum a fost Romania.
Niciodata Romania nu a fost peste Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, RDG ca țari socialiste. Acum, cu astia la putere pe care voi ii denigrati la comanda, Romania este foarte apropiata economic de tarile surori foste socialiste, ba pe unele le-a si depasit la PIB.
Daca eu si aproape jumatate din pensionarii militari suntem nemultumiti de pensia neactualizata, este cealalta jumatate foarte multumita. Nu este patriotic/suveranist ca pentru asta sa ne denigram tara.
@Tatarush
Iata o gafa judecatoreasca prin care asa zisul judecator si-a dat cu ciocanul in frunte si a intors-o ca la Ploiesti.

raul spunea...

Claudiule,chiar nu stii ce-am fost?Mai nene,eu nici nu vorbesc de alti europeni ,ci de turci!Astia in 90 erau in epoca medievala inca!Le duceam noi caiete,creioane,rulmenti etc!Unde sunt ei acum?Cumparam drone de la ei!Ai fost vreodata pe platforma Pipera pe vremea lui bea Nicu?Am avut prieteni care 90 si ceva ,s-au dus in Grecia si aia erau in Comuna Primitiva din pdv industrie!Noi cu cretinii care ne-au condus 35 de ani nici otel nu mai facem!Asa ca ,usor cu pianul pe scari,propaganda due!

NINO-NINO spunea...

Ah, ce binecuvântare să avem în peisajul nostru politic analiști care, cu măiestrie, conectează toate relele lumii de... evident, „troglodiții” care nu votează cum ar trebui! Este fascinant cum autostrada devenită epopee națională reapare ca argument central – ca și cum problema ar fi doar alegerea electoratului și nu 15 ani de contracte dubioase, licitații anulate și promisiuni uitate.
Cât despre „rezerviștii cu plete albe” și „puștanii influenceri” de pe rețelele sociale, probabil că România este unică în capacitatea de a transforma colaborarea intergenerațională într-un joc al acuzațiilor. Vă mulțumim pentru grija părintească și scenariile apocaliptice care ne avertizează că viitorul ar putea ajunge pe mâna unor „ultrași” sau „aventurieri politici.” Poate, în loc să ne concentrăm pe postările de pe „Doby-Tok,” ar fi mai util să ne uităm realist la ce s-a realizat în „ultimii 35 de ani” – și mai ales, la ce nu s-a realizat. Să fim sinceri: în multe alte țări, o astfel de autostradă ar fi fost gata în cinci ani.

Lăsând ironiile deoparte, domnule Claudiu Marin, știm cu toții că investițiile recente în infrastructura rutieră nu sunt rezultatul miraculos al unei clase politice eficiente. Creșterea bruscă a acestor proiecte a apărut mai degrabă pentru că România a devenit o piesă strategică pe harta NATO. Dacă americanii nu ar fi mutat baze din Turcia la Kogălniceanu sau în Polonia, probabil că încă am fi bătut drumul de la Pitești la Râmnicu Vâlcea prin dealurile copilăriei, cu oprire obligatorie la micii de la Dedulești

Marcell spunea...

@CM
Eu intoxicat de rețele sociale?! Habar n-ai despre ce vorbim. Îți spun strict din experiență personală și văzut cu ochii mei. Mai studiază exemplul dat de mine și o să te convingi. Mai pe înțelesul unora, dacă polonii stau pe loc 20 de ani și noi "progresăm", conduși tot de "băieții deștepți" ai dumitale, tot nu ne apropiem de ei. Și te asigur că nu-mi plac exagerările și chiar știu ce spun. Iar asta nu înseamnă nicidecum că sunt antinațional sau ce bazaconii arunci dta categorisind oameni în fel și chip. Țara asta merita conducători mai buni decât lichelele de partea cărora ești. Te-ai întrebat vreodată unde puteam fi azi cu alții mai buni decât ei? Apropo, de Albania se mai știe ceva? Peste ăia mai eram într-o vreme, prin Europa. Bulgarii trec mâine -poimâine la zona euro, așa, amărâți cum sunt ei. Nu că asta ar fi mare bucurie pentru omul de rând. Și să mai știi ceva: statisticile "produse" de instituțiile din România nu prea bat tot timpul cu realitatea. Chiar aproape că niciodată.

Claudiu Marin spunea...

@NINO
Ma bucur ca ai originile pe dealurile care marginesc raul Topolog.
Dincolo de malitiozitati, este buna concluzia ca apartenenta Romaniei la comunitatea euro-atlantica a fost un imbold pentru dezvoltarea infrastructurii.Este altceva decat propaganda bordurist-suveranista ca Romania este o colonie UE. Pana la Trump eram si o colonie americana.
Sa fie Romania condamnata sa treaca si printr-o perioada agresiv suveranista dupa ce abia iesise din moda portocaliu-progresista?

Autostrada Pitesti-Sibiu ia mult din vadul comercial al celor din Dedulesti. Se pot muta la nodul rutier Tigveni, ca nu este prea departe.

Vasile Anghel spunea...

Economia României nu produce.Este o economie pe consum și datorie care crește până bubuie.Noi consumam produse finite și fructe din Polonia,Ukraina,Moldova etc.

Paul Puiu spunea...

Dacă poate să ne spună cine se afla la guvernare când s-a semnat cu firma americană Bechtel contractul pentru autostrada Transilvania Borș-Brasov, câți kilometri de autostradă s-au realizat urmarea acestui contract și dacă au fost indeplinite obligațiile contractuale de către executant?? Care au fost pierderile înregistrate de statul român urmarea încheierii acestui contract pentru autostrada Transilvania, în afara timpului scurs?? Doar 52 de km a finalizat firma americană Bechtel în 10 ani pentru care a încasat 1,4 miliarde de
euro, adică mai mult de 75% din valoarea contractului de 2,2 miliarde de euro prin care in 2003 și-a asumat construirea a 415 km de autostrada!!
Oare cine este responsabil pentru încheierea și urmărirea defectuoasă a executării acestui contract, guvernele României care s-au perindat pe la putere reprezentate de politruci sau vremea nefavorabilă, cataclismele naturale sau alți factori climatici???

Nemo spunea...

Hotarârea Curții de Apel este executorie cu privire la suspendarea hotărârii CCR și a actelor subsecvente.
Statul la fel ca și cetățeanul trebuie sa se conformeze chiar dacă consideră că este o hotărâre nedreaptă.
Nerespectarea hotărârilor este judecătorești este prevăzută în Codul penal ca infracțiune.



Claudiu Marin spunea...

@Nemo
Hotararea lui Dorel de la Ploiesti a fost recurata de Parchet. S-a cerut si suspendarea suspendarii ilegale.

ManX spunea...

Au furat ei, dar au și făcut câte ceva! Cu 200 miliarde euro datorie, cu deficit comercial de peste 8,6% din PIB, cu 20 mil.euro km de autostradă, trebuia să se și facă ceva - doar au trecut 35 de ani din 1990.Propagandă ieftină, spălare de creiere și iertare creștinească pentru călăii senectuții noastre. Traiască partidele tovărășești înfrățite!

VALYCA2010 spunea...

S-a făcut pentru nuanțare culorilor politice!

Nemo spunea...

Da întradevăr s-a cerut suspendarea suspendării, dar pâna se judecă această cerere, suspendarea este executorie din momentul pronunțării.

QSA? spunea...

Până când ÎCCJ va da o decizie definitivă ce se întâmplă până atunci?

Claudiu Marin spunea...

@QSA
Se intampla ce scrie in OUG prin care s-au stabilit datele alegerilor din 04 si 18 mai. Acea OUG din ianuarie este in vigoare.
Nu suntem o tara bananiera in care unui dorel i se scoala sa faca justitie politica.

magda spunea...

Intrebarea zilei..in cat timp va fi data motivarea CAB?..Ca daca magistratii de la Respublika Ploieshty uita de ea...adios scrutinos in maios..

Mike Tyson spunea...

Dacă marele Enache a fost colaborator al Securității și se dovedește acest lucru poate-poate avem și noi noroc ! În ultimii 10 ani ce s-a făcut pentru militari ?

Brenda spunea...

Ce se mai aude de la CCR ??? CE AU FACUT CU RĂSPUNS PENTRU PENSIILE MILITARE????? ,CE AȘTEAPTĂ?

Alexandru spunea...

https://m.facebook.com/watch/?v=705643948693850&vanity=vlad.mercori
Ultimele minciuni ale lui Plicusor.
Am transmis lui Claudiu primele 3 episoade însă nu vrea să le posteze, oare dece 🤔🤔👮.
Claudiu,
1 Plicusor deja trebuie să dea cu subsemnatul la DNA pentru ce a făcut oricât de mult vă chinuiți să îl apărați, gen Porumbacu
2 OUG este fundamentată pe H 32/2024, așa că hai mai întâi să citim acest OUG și apoi ne dăm cu părerea și inducem în eroare cititorii.
BEC a dispus continuarea alegerilor pentru că nu au fost atacate actele subsecvente OUG
Citim și nu comentăm, vorba lui Nordică Ciordica
3 nu spune nimeni că nu se construiește sau nu se face ceva pentru România, însă corect observă camarazii noștri că dacă baronii PSD PNL UDMR nu furau eram departe, așa stăm cu mâna întinsă.
4 PSD este disperat pentru că Porumbacu a pierdut mult teren și inclusiv în sondajele interne stă foarte prost, prietenii știu dece. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, întreabă pe P.S. din PSD și vei pricepe. Eu deja am întrebat, Ponta este peste Porumbacu și trebuie să iasă cineva care să acopere mizeriile lor altfel pe toți îi saltă...
După cum vorbeam încă de acum 1 lună urmează lucruri interesante a fi dezvăluite și ghici despre cine 🤔

Nemo spunea...

O hotărâre judecătorească este legală și obligatorie pâna la soluționarea căilor de atac la instanta superioara.
Că judecătorul este userist, comunist, că o consideră cineva ilegala,...nu are nicio relevanta.

Nemo spunea...

Exsista OUG și când s-a anulat alegerile, întradevăr avea altă dată si alt număr.

NINO-NINO spunea...

În contextul discuțiilor legate de hotărârea Curții de Apel Ploiești din 24 aprilie 2025 și a suspendării executării hotărârii Curții Constituționale, este important să subliniem că, potrivit legislației în vigoare, hotărârile judecătorești sunt executabile imediat, chiar dacă sunt atacate prin recurs sau suspendate temporar. În acest caz, suspendarea executării hotărârii CCR rămâne valabilă până la o decizie definitivă a ÎCCJ.
Este esențial ca toate părțile implicate, inclusiv guvernul, să respecte deciziile instanțelor, întrucât nerespectarea acestora constituie o infracțiune conform Codului Penal. De asemenea, procesul legal trebuie să își urmeze cursul, iar soluțiile provizorii trebuie respectate până la o decizie definitivă, pentru a asigura stabilitatea și echitatea procesului juridic.
Din păcate, observăm că Biroul Electoral nu respectă decizia Curții de Apel și continuă să avanseze cu organizarea alegerilor, ignorând efectele suspendării. Deși se bazează pe OUG din ianuarie 2025, care reglementează datele alegerilor din 4 și 18 mai 2025, aceasta nu ar trebui să anuleze efectele hotărârii judecătorești în vigoare.
Oricum, situația este destul de încurcată, dar respectarea legii trebuie să rămână principala prioritate. Din păcate, uneori ajungem să ne întrebăm dacă mai trăim într-o țară în care statul de drept este respectat sau dacă nu cumva ne aflăm într-o „țară bananieră” – cum ar spune unii :)

fs spunea...

Bună ziua. Ce s-a construit în România în ultimii ani, cu referire la infrastructura de transport sunt lucruri bune și vor aduce beneficii în economia românească, și vor aduce beneficii în economia românească prin scurtarea timpilor de transport ale companiilor, pentru aprovizionarea întreprinderilor cu materii prime, ale orașelor cu bunuri de larg consum și pentru români, în general. Însă se va constata încă odată, că aceste eforturi care se fac pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere sunt mult mai costisitoare pentru români față de alți cetățeni europeni. Spre exemplu dacă cauți pe internet vei găsi informații din care rezultă ca în Europa prețul mediu al unui km de autostradă este de 15-20 milioane euro, mergând spre un maxim de 30 milioane euro în zona de munte și teren greu construibil, in timp ce în România, potrivit unui articol publicat în data de 17.01.2025 pe site-ul puterea, avem câteva exemple: Autostrada Unirii (A8,), tronsonul Târgu Neamț-Iași-Ungheni, preț mediu 60 milioane euro/km, sectorul montan de pe aceeași autostradă, tronsonul Grinties-Pipirig, preț mediu 40 milioane euro/km, tronsonul Sărățeni-Joseni, preț mediu 38 milioane euro/km, Autostrada A1, Pitești-Sibiu, tronsonul Tigveni-Curtea de Argeș, preț mediu 34 milioane euro/km, iar pentru un tronson de 41 km din Autostrada Transilvania, care cuprinde și realizarea tunelului Meses se vor plăti 1,32 miliarde euro fără tva. Am dat aceste exemple, care oricum sunt cunoscute de majoritatea românilor, pentru a scoate în evidență unde se duc o mare parte din banii împrumutați de Guvern la dobânzi mari, firmele constructoare fiind din Turcia, Bosnia Hertegovina, Austria, România și altele. De ce are România cele mai mari prețuri la autostrăzi, drumuri de mare viteză, locuințe, clădiri cu diferite destinații, bunuri de larg consum? Pentru că cei care au condus România după 1989 au vândut străinilor principalele resurse naturale ale țării, parte din infrastructura energetică, apele minerale, au stat nepăsători când au fost transformate în fier vechi fabrici și combinate vândute investitorilor străini, care în loc să le retehnologizeze și să le dezvolte, investind în ele, pentru că le achiziționaseră la prețuri extrem de mici au preferat să le dezmembreze și să le vândă ca fier vechi sau pe componente, întrucât aceste combinate erau concurente firmelor străine care le-au cumpărat de la statul român, restul exemplelor sunt bine cunoscute. Și atunci cumpărăm materiile prime din afară, aducem forță de muncă din afară, pentru că românii calificați și specializați în diferite domenii au trebuit să plece din țară pentru un trai mai bun. Este adevărat că România a depășit la PIB Polonia, Ungaria și alți vecini dar de această creștere a PIB-ului beneficiază investitorii străini care stabilesc prețurile pe piața românească, grupurile de interese, cei care fac evaziune fiscală în cuantum de 10 miliarde euro/an, neîncasati de statul român din tva și toți cei care se îmbogățesc pe spatele a milioane de români de rând. Cu ceva timp în urmă citeam o știre pe internet din care rezulta că România are mai mulți milionari în dolari sau euro decât ceilalți vecini din sud estul Europei. Ieri la România tv spuneau despre un român care a cumpărat primul SUV hibrid produs de Lamborghini, estimat la 237.000 de euro. Oricum este nimic pe lângă alte mașini de lux pe care le vedem pe drumurile publice. Cei care nu beneficiază de acest PIB impresionant al României sunt cei 30% din români care trăiesc la limita sărăciei, pensionarii cu pensiile neindexate cu rata inflației, pensionarii militari cu pensiile înghețate de aproape 8 ani, milioanele de salariați plătiți cu salariul minim.

Marcell spunea...

Text preluat. Cine se pricepe poate contrazice "emitentul".
"Deciziile și avizele CCR sunt general obligatorii de la data publicării în MOR, însă nu și hotărârile CCR de care legea nu vorbește ca fiind general obligatorii de la data publicării în MOR.
Hotărârea CCR 31 de validare a turului unu, conform legii, nu se putea anula de emitent, întrucât intrase deja în circuitul civil, iar CCR trebuia să se adreseze instanței de contencios pentru anulare, nu sa vina cu un alt act administrativ unilateral și să anuleze o hotărâre intrata în circuitul civil.
Aceia cu ,producerea de efecte este vax p...a, este că și cum primăria emite o autorizație de construire , omul toarna fundația și își ridică pereții, iar o persoana direct afectata de construcție se adresează instanței de contencios ,iar instanța constată că AC este emisă cu încălcarea legii ,o suspenda și anulează autorizația.
Așa și în cazul de față,un cetățean ,ca mulți alții , a considerat că dreptul său de a vota și votul său au fost batjocorite de CCR, printr- un act unilateral de voință și a solicitat instanței sa constate ilegalitatea,iar instanța asta a făcut. A constatat că Hotărârea 32 este data ilegal, este un act administrativ emis cu încălcarea legii contenciosului administrativ, CCR nu putea anula Hotărârea 31 decât pe calea contenciosului,iar în plus CCR nu este instanța de judecată.
Decizia CAP este perfect legala, iar, începând din 24 aprilie campania electorală este suspendată de drept

PS

Majoritatea "juriștilor" nu fac diferența între Decizie (CCR) și Hotărâre (CCR), ultima fiind totuși act administrativ ce se supune controlului de legalitate fata de Legea 554/2004 raportat la art. 126 din Constituție. Dar așa e când majoritatea au "studiat" dreptul la școală "online"."