ICCJ a produs o nouă pată pe imaginea justiției din România, dovedind ca nu e mai prejos decât CCR și ca magistrații sunt aserviți clasei politice aflate la guvernare pentru mentinerea privilegiilor!!!
Avocatul poporului a venit din concediu ca să sesizeze CCR pentru a ,, rezolva,, pensiile militare.
CCR care este o ,,institutie independenta,, s-a conformat .
Să ne bucurăm dragi rezerviști că avem institutii care veghează la respectarea legii.
Mulțumim din suflet coducătorilor iubiti.
Bună seara. Rezultatul deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție era previzibil. Nu trebuia să își facă nimeni speranțe ca se putea schimba ceva cu reluarea turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2024. Am văzut foarte bine și decizia Curții de Apel București la acțiunea introdusă de avocații lui Călin Georgescu, a fost respinsa acțiunea. Atâta timp cât legea făcută de fostii comuniști prevede ca deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii și nu pot fi atacate, nu există nicio șansă pentru nimeni care este sancționat, dacă se poate spune așa, de o decizie a acestei curți, nu îi poți spune instanță, pentru că nu este, indiferent dacă ai dreptate sau nu. Acest lucru este valabil în mod general în justiția din România. A fost eliminat mecanismul MCV împotriva României, dar cine știe cu ce costuri pentru români. Odată începută noua campanie electorală, care va presupune alte zeci de milioane de euro ce vor fi plătite de români pentru partidele politice, era clar că nu se putea să ne întoarcem la situația din 2024, dar nici asta nu contează pentru că la o eventuală reluare a turului 2 al alegerilor prezidențiale era evident că actrița din Las Fierbinți nu avea nicio șansă, și era o mare problemă pentru conducerea de la Bruxelles. Poate că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție va avea și unele efecte asupra proiectului de lege privind modificarea vârstei de pensionare și a bazei de calcul a pensiilor magistraților, care oricum nu va trece de Curtea Constituțională. Eu sper să avem un președinte pentru români și care să lupte pentru ca justiția din România să fie independentă cu adevărat, care să nu servească intereselor politice ale puterii, și neapărat trebuie a noul președinte și Guvernul să militeze și să adopte cadrul legislativ pentru răspunderea magistraților și modificarea legii de organizare și funcționare a Curții Constituționale, astfel încât deciziile acesteia să poată fi atacate și anulate de instanțele din România, dacă sunt ilegale.
1. ..strict conform C.Pr.Civ., art 634.., o "HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ.." EXECUTORIE" intră..în.."execuție" abia..=DUPĂ= expirarea termenului de depunere de către partea interesată a unei.."căi de atac"..‼️
2. În plus = "termenele" de intrare în vigoare a "Hotărârii judecătorești " încep..=DUPĂ.. COMUNICAREA SCRISĂ.. +/- COMUNICARE.. ELECTRONICĂ a HOTĂRÂRII JUDECĂTOREȘTI...etc. .., și NU..așa cum a fost MANIPULATĂ OPINIA PUBLICĂ..în acest caz.., adică ieri 24.04.2025 = NU a fost "data comunicării" .."Hotărârii Judecătorești ..de la PLOIEȘTI.. și nici data la care..= "chipurile"= după voința..SUVERANIȘTI LOR..=.."ar fi trebuit" să fie pusă în executare.. acea hotărâre" ‼️, ci = a fost DATA.. manipulării opiniei publice române .. amintite mai sus, de către forțe interne..interesate🦴👻👹🥶👾😪..🌶️. ❗
Pentru documentarea noastră ar trebui publicata Motivarea Deciziei pronunțate de Curtea de Apel Ploiești.Opinia subsemnatului este ca impactul internațional este major,ca urmare a existentei unei Decizii pronuntata de o instanta din România de grad jurisdicțional Curte de Apel ,,Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal,, asupra unui act emis de CCR , cu caracter administrativ.
Ptiu... cati rezervisti se declara omuleti verzi ai razboiului hibrid declansat de Rusia pentru izolarea Romaniei de comunitatea euro-atlantica. Unii sunt atat de saraci cu duhul ca nici nu-si dau seama ce joc antinational fac. Halal suveranisti!
fs:
..ca și multe alte "domenii".., "justiția" și chiar.."întreg sistemul juridic".., inclusiv legislația și practica judiciară românească= trebuie să fie REFORMATE..din temelii.., pt. că în prezent..= ..sunt de-a dreptul..= BOLȘEVICE, complice ale dictaturii/ autoritarismului..de stat nedemocratic..❗
@fs
Dorel de la Ploiesti face parte din categoria de magistrati care considera ca daca sunt independenti si inamovibili pot fi discretionari, chiar abuzivi in aplicarea legii.
@Claudiu Marin,
Și câți nu spun una alta de dumneavoastră.. Așa că!
Referitor la NATO: "NATO este un cadavru. Tot ce rămâne este arta performanței grotescă a unui zombi diplomatic care se poticnește de la un vârf la altul, rostind clișee obosite despre «valori comune» și «împărțirea poverii», chiar dacă logica sa strategică de bază se află putrezind sub suprafață”, spune o analiză efectuată de Andrew Latham, professor la Universitatea Macalester din Saint Paul, Minnesota. Latham, care e, de asemenea, senior Washington Fellow la Institutul pentru Pace și Diplomație din Ottawa, surprinde mai departe și mai scrie că „moartea NATO nu a fost cauzată de Donald Trump, deși acesta ar putea deveni în curând agentul funerar al acesteia. Nici nu a fost cauzată de invazia Ucrainei de către Vladimir Putin, deși acel război a dezvăluit golul Alianței în moduri în care niciun joc de război sau comunicat nu ar putea vreodată. Adevărata cauză constă în decenii de free-riding european, deriva strategică americană și o minciună fundamentală în inima Alianței: ideea că un imperiu se poate mascara ca un pact de apărare colectivă fără consecințe.”
Eu cred că DOREL e mai degrabă NEPREGĂTIT decât părtinitor și partinic.
Dacă ar fi fost rău intenționat , atunci trăgea de timp cât mai mult ca să redacteze Hotărârea , ținând astfel narativul turului 2 înnapoi de actualitate și implicit făcțnd campanie electorală pt. izolaționiști.
Sunt sigur că și-a făcut studiile juridice pe la Spiru Haret la cursuri la distanță , a trecut prin INM ca gîsca prin apă , și sprijinit politic cum se aude , a ajuns cu rapidul , arzând etape , judecător de Curte de Apel.
Problema mare nu ar fi pt. justiție dacă ar fi numai el . Dar ca el sunt majoritatea . A se vedea cum sunt respinse pe bandă rulantă , cauzele cu pensiile militare .....
SUS PATRIA , JOS MAFIA !
Când un lucru este interzis de lege (ex.atacarea hotărârilor CURții), indiferent câtă dreptate ai avea și cum ai motiva ilegalitatea/netemeinicia ei, o faci degeaba. Nimeni și nimic nu poate schimba în România o decizie a CCR. ÎCCJ va avea o misiune simplă și ușoară - dar pe lângă cestiune- în a motiva decizia dată. Va clama inadmisibilitatea atacării în justiție a hotărârilor CCR, cu argumente pe care le găsești pe toate drumurile și în toate gurile - apelând la nevoie la AI - și astfel rezolvă problema. Nimic pe fond, despre adevărata nelegalitate sau netemeinicie a deciziei CCR. Concluzia, în pofida bâlbelor justiției - multe de altfel - cauza cea mare rezidă în proasta calitate a legii. Legiuitorii sunt niște figuranți, habar n-au nici ce legiferează nici cum trebuie să o facă. Și astfel ies niște monstruozități care nu au alte rezolvări decât improvizațiile de acest gen.
Prea mulți descreierați care promovează Rusia ca factor destabilizator al economiei, al politicii dâmbovițene, al obiectivelor electorale, închipuindu-și că UE este constituită din „ingerașii” salvatori ai României. Chiar așa, Rusia este factorul perturbator al țării noastre. nu cel politic, mafiot și trădător al interesului național? Și da, rusul a avut acces la o mică parte dintre obiectivele economice, fie prin incompetența profesională a vânzătorilor români, fie pe baza șpăgilor primite, adică exact ceea ce s-a întâmplat și cu cealaltă parte economică, încredințată Vestului.
Observ că, în toate topicurile în care noi "atacăm" Decizia CCR și nepublicarea acesteia în Monitorul Oficial (au trecut peste 30 de zile) privind neconstituționalitatea Plx540 / actualizarea pensiilor militare, primim "recompensa" : Asigurare medicală.
Oare de ce? Deranjăm cu opiniile noastre, sau nu facem anumite "jocuri politice" ?
Dacă doriți, și sper că da, îmi publicați comentariul.🤔🤭😔
Turul doi, din decembrie 2024 ar avea alte date pentru reluare. Cgeul nu mai are drept pentru participare la alegeri! Logic s-ar califica cel de pe locul trei! Rămân alegerile din 4 mai! Din păcate iarăși avem de ales unul slab dintre cei slabi! Vinovați sunt partidele politice pentru lipsa de promovare a unor lideri puternici, fără pete etc.
Asa...stati sa trec de multitudinea de reclame...bun...din cand in cand, daca e posibil mai des...mai spuneti ceva de pensiile militare NEactualizate de 8 ani astfel se pierde ESENȚA blogului. ne PASTE ceva bun in curand, asteptam craciun...poate sf.ion...poate PASTELE urmator...Asociatiile sunt inexistente...conducerile lor, care isi iau ,,bonusuri,, continuuuuu...ar trebui sa doarma la poarta ,,lor,,...nu sa stea pe bilete de tratamente, dupa grade...mese festive etc...si da...,,covrigarii,, va citesc comentariile si nu aveti nicio problema ca il promovati in deseranduri pe C. care, intradevar va prinde turul UNU
Au activitate!Dar ce fac pensionarii militari care au pensiile mici?ce se mai întâmplă pe fata pământului?
Domnule
Claudiu Marin
aveți dreptate.............
Dorel de la Ploiesti face parte din categoria de magistrati care considera ca daca sunt independenti și inamovibili pot fi discretionari, chiar abuzivi in aplicarea legii.
Dar hai să comparăm motivarea din dosarul Ploiești cu motivarea privind anularea alegerilor și să tragem concluzia pentru noi.
Nu ne putem atinge de CCR,
NU........
PÂNĂ CÂND !!!!
POATE SE VOR FABRICA ȘI ÎN VIITOR ȘI LEGI CORECTE, nu legi comuniste.
Vedem după alegeri.
26 aprilie 2025 la 01:46
Fata de zecile de magistrati "rezist" care au fost "in fapt" in greva nedeclarata pe treptele CAB cu cartoane in mana scrijelite cu ineptii acum ceva ani desi nu au voie potrivit legii,, baiatul" de la Ploiesti care a iesit din rand, e "de rasa" in comparatie cu ei !!!
Omuleti verzi ca aia de pe treptele CAB si de la instantele din toata tara care au iesit atunci ca paduchii in frunte si care hotarasc de cele mai multe ori de-amboulea vietile oamenilor, n-am vazut pe nicaieri, numai unul ii vede printre rezervisti!! :))
Am citit primul comentariu de la acest topic , acela din 25 aprilie 2025 la 21:35
si m-am scarbit si crucit. Acest individ a purtat uniforma candva ?
Nu știu cum a fost gândită la început, dar CCR-ul a devenit ultima redută a mârșăviilor politice. Cu decizii inatacabile, cu așa ziși judecatori care nici măcar nu trebuie sa fie magistrați ci niște oameni loiali celor care i-au numit, recompensați foarte gras, cam aici suntem. Unde nu cad de acord uneori, este când cineva se ia de drepturile magistraților. Atunci cârdășia se strică. Orice scădere a veniturilor magistraților, oricât de mică, e neconstituțională. La toți ceilalți se poate. Doar dacă întâmplător ești la grămadă cu ei ai șanse să scapi, cum a fost la noi cu impozitarea progresivă. Dacă am fi fost de unii singuri n-ar fi fost nicio problemă.
Alex:
.."ok"..!..❓
E limpede de unde bate.."crivățul".. tău..❗👻..
..dar ce pui în.."locul".. gol..❓
@mega2005
Spre deosebire de reteaua sorosist-rezist, de fapt Deep state din SUA, infiltrata de Departamentul de Stat in justitia din Romania, retea patronata de Basescu, Monica Macovei, Moraru, Kovesi, despre care HR a scris cateva articole, omuletii verzi simbolizeaza ocupatia "pasnica" a Crimeei de catre Rusia, operatiune care se poate repeta oriunde in proximitatea Rusiei.
Rezervistii nostri, bulversati de inechitatile din sistemul pensiilor militare, nu sunt deloc atenti la acest pericol.
„Dorel de la Ploiesti...(...)”, cata rautate ai Marine, tu cum esti Dorel de la Huhurez.com?
Legea privind cresterea graduala a vârstei de pensionare pentru magistrați la 65 de ani,obiectiv ce se va realiza în anul 2043 și diminuarea pensiei prin schimbarea formulei de calcul: 65% din cuantumul brut al salariilor din ultimele 48 de luni de activitate, în loc de 80% a fost modificata.Astfel veniturile cu titlul de pensie ale magistraților rămân la procentul inițial de 80% .ICCJ a dovedit celeritate în soluționarea recursului ,promovat de catre CCR. ieri 25.04.2025 ignorand recursul obedient al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti,in materia contenciosului administrativ.ICCJ in câteva minute a admis apelul si a anulat decizia Curtii de Apel Ploiești.Nu am nici o obiecțiune, cu privire la aceasta decizie,, fulger,, dar constat ca interesul legitim este tratat diferit.Interesul legitim al instituțiilor publice si puterii politice au rang Superior, Absolut .Interesul legitim al simplului cetățean, plătitor de impozite taxe au o clasificare de rang inferior ,și trebuie sa aștepte luni sau ani pana li se soluționează cererea.De altfel si ICCJ și CCR soluționează cu tardivitate cauzele si le motivează publicandu-le în MOF după foarte multe luni.Noi pensionarii militari mai avem mult de așteptat sa avem motivarea declarării neconstituționalitatii legii actualizarii pensiilor militare, sau separării stagiilor contributive.
@Apostol
Proiectul legii pentru magistrati a fost substanial modificat in Camera Deputatilor.
Varsta de pensionare urca brusc la 65 de ani, incepand cu 01 01 2026. Pensia magistratilor care vor iesi la pensia de la aceeasi data va fi la fel ca pensia stabilita prin legea nr. 282/2023 de 100% din ultimul salariu net, adica 58,5% din ultimul salariu brut. Vom asista in lunile urmatoare la o masiva plecare la pensie a magistratilor care au slujit regimurile Basescu si Iohannis.
Judecatorul stia ca o Hotarare a CCR nu poate fi incalcata sau inlocuită cu o alta a unei instante ordinare, dar sentinta data a fost doar un protest mascat impotriva politicienilor mascati in robe
si insurubati in CCR, platiti regeste sa emită hotarari guvernamentale, la ordin! Judecatorul, acum este consoderat un erou pe retelele de socializare si in mass media, noi avand doar satisfactia ca cineva le-a dat un bobarnac si in problemele ce ne privesc la pensiile militare, desconsiderate de CCR, caci cele politice sunt mai putin importante pentru noi!
Bună ziua. Potrivit titlului topicului, este adevărat că la nici 24 de ore de la decizia lui “Dorel de la Ploiești”, Înalta Curte de Casație și Justiție a reparat “onoarea justiției din România “, unde dreptatea și adevărul juridic, cum spun ei magistrații, precum și majoritatea politicilor desfășurate de guvernele care s-au rotit la guvernare se fac invers față de țările civilizate. Avem atâtea exemple despre cum se împarte dreptatea în România, adică părtinitor și în favoarea celor bogați sau aflați la butoane, încât nu ne mai miră nimic. Să uităm așa ușor de fraudele economice făcute de așa ziși oameni de afaceri sau politicieni, care au păgubit statul român sub diferite forme cu zeci, sute sau miliarde de euro, care au fost scăpați de justiție prin tergiversarea proceselor sau nelucrarea dosarelor de către procurori, până faptele au fost prescrise, de sutele de acțiuni introduse de rezerviștii militari pentru declararea neconstituționalității Oug nr. 57/2019 care a înghețat pensiile militare, ale căror termene de judecare au fost amânate cu ani de zile, până a găsit ccr o soluție, să le respingă instanțele pe bandă rulantă, amânarea de vreo 4 ori de către ccr a judecării plx nr. 540/2024 și declararea legii ca nefiind constituțională în ansamblul ei, deși modificările aduse la Legea nr. 223/2015 au fost incluse în forma inițială a legii pensiilor militare și nimeni nu a contestat acele prevederi până la abrogarea lor de către PSD prin ordonanța inițiată de olguta, care trebuia să identifice fonduri pentru legea salarizării unice și a pensiilor din sistemul public, pentru a-și respecta programul de guvernare după alegerile din 2016 și multe alte exemple similare? Despre politicieni ce să spunem? Au vândut principalele resurse naturale și companiile românești de interes strategic străinilor în mod fraudulos, sub valoarea lor de piață iar redevențele încasate de stat sunt mult inferioare mediei europene. Îi tot auzim pe guvernanți: România va deveni un jucător important pe piața energetică europeană, am devenit cel mai mare producător de gaze din Europa etc.” și totuși avem prețuri la energia electrică și gazele naturale mai mari decât state europene care nu au resursele noastre. Deci oare pentru cine joacă România acest rol? Nu oare pentru străinii care exploatează aceste resurse și stabilesc prețurile la bursele din străinătate? Nouă ni se spune că se vor dubla prețurile la energia electrică după eliminarea plafonarii și bineînțeles iar se vor mări prețurile bunurilor de consum, companiile își vor reduce producția sau altele își vor închide activitatea din cauză că nu vor mai fi competitive și statul iar va cheltui miliarde de euro pentru importuri și vor avea de câștigat cei care au câștigat și până acum. De coaliție ce să zic în legătură cu noi militari? Un lider al coaliției spune că ieșim prea devreme la pensie și generalizează cazurile puține ca număr ale celor care se pensionează la vârste de 48-50 de ani. Alt lider spune că militarii trebuie să se pensioneze la 65 de ani, precum funcționarii de birou, vânzătorii, muncitorii din fabrică, care muncesc 8 ore pe zi sau în ture, dar pe urmă nu mai au nicio obligație dacă statul este la greu. Alt lider spune ca rezolvă problema pensiilor militare, dar încă nu a ieșit motivarea ccr, deși se cunosc foarte bine aspectele de neconstituționalitate, care au fost analizate intens pe blog. Alt lider spune că nu există spațiu bugetar pentru indexarea pensiilor, pentru că banii trebuie să fie cheltuiți pentru autostrăzile cu cele mai mari prețuri din Europa. Dacă asta este realitatea pentru România, atunci se justifică și repararea onoarei justiției.
@fs
Felicitări pentru comentariul dvs.! Foarte bine prezentate subiectele abordate din toate punctele de vedere.
Este adevarat ca deciziile CCR sunt Dumnezeu pe pamânt cum s-ar zice dar cel putin in cazul respingerii candidaturilor lui Șoșo și Georgescu (nu ca sunt fan dar ca principiu de corectitudine și chiar loialitate intre puteri) e un fapt cert ca onorata ccr a decis ceva pe baza la ce doar puterea judecatoreasca putea/avea competenta sa decida /condamne la suspendarea unor drepturi electorale gen sa candideze la Presedintie si d-abia ulterior ccr evident (doar) in baza unei decizii a instantei putea face ce a facut Deci ca sa fim corecti (daca vrem) ma gandesc ca aceasta intruziune a ccr peste puterea judecatoreasca da dreptul acesteia din urma sa sanctioneze /riposteze Adica decizia /deciziile ccr daca ies din aria lor de competenta acea bucata "extra" poate fi sanctionata (cum ar fi sa zicem dreptul meu de proprietate nu are voie nimeni sa mi-l conteste și chiar pot face si o "mică" extindere la vecin ca asa am zis eu) Un pic cam alambicat dar ati inteles cred ideea
Îmi cer scuze pentru eroarea materială cu oug privind înghețarea pensiilor militare, am vrut să scriu Oug nr. 59/2017. De atunci își bat joc guvernanții de pensionarii militari, care puteau deveni un pericol pentru bugetul statului în cazul în care li se actualizau în continuare soldele de grad și funcție. Cei aproximativ 6000 de pensionari magistrați nu reprezintă un pericol de instabilitate a bugetului statului, cuantumul pensiilor acestora echivalează cu circa 30.000 de pensii militare, care sunt mai puține decât cei 200.000 de militari în rezervă și retragere. Și dacă avem în vedere aportul justiției pentru “stabilitatea din România” este mai mult decât justificată menținerea privilegiilor acestei categorii sociale, care dacă nu sunt acordate de Guvern și le dau ei singuri, pentru că sunt independenți.
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com