"Voi merge pana la capat cu modificarile pe pensiile speciale ale magistratilor," spune Crin Antonescu intr-un clip promo, si are si majoritatea parlamentara pentru votarea unei asemenea legi.
De ce nu-si asuma viitorul presedinte un asemenea angajament si pentru eliminarea inechitatilor din sistemul pensiilor militare, ca o sustinere a promisiunii pe care premierul a facut-o rezervistilor, in decembrie 2024, ca va elimina inechitatile dupa ce CCR va publica decizia prin care a declarat neconstitutionala legea care reglementa reintroducerea actualizarii pentru pensiile in plata?
Decizia va fi publicata in perioada urmatoare, dar nu avem garantia ca guvernul sau parlamentul vor actualiza pensiile militare, eliminand motivele care au stat la baza deciziei CCR.
Actualizarea pensiilor militare, asa cum a fost ea reglementata in lege, in perioada 2015-2017, nu poate fi neconstitutionala.
Neconstitutionala ar putea fi doar blocarea de catre Guvern a aplicarii Legii 223/2015 prin OUG 59/2017 si OUG nr. 114/2018, ordonante care au eliminat un drept constitutional al pensionarilor militari, actualizarea pensiilor, pentru a avea permanent soldele de grad si de functie egale cu cele ale personalului militar in activitate.
Actualizarea pensiilor militare nu este o majorare generala pentru toti pensionarii din acest sistem de pensii, ci o majorare numai pentru cei care au fost nedreptatiti in perioada 2018-20225 si o garantie ca viitorii pensionari militari nu vor mai fi si ei nedreptatiti.
Cat de nedreapta este legea pensiilor militare pentru cei pensionati inainte de anul 2018 si cat se umilitoare este pentru cei pensionati inainte de anii 2010, puteti constata dand clik pe 2 articole evidentiate la butonul DE INTERES de pe prima pagina a blogului: