Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 21, 2024

Curs pentru cei care au uitat/n-au invatat Istoria Neamului

15 comments

 


Napoleon al III-lea a jucat un rol crucial în formarea statului român modern, fiind un susținător important al unirii Principatelor Române și al consolidării noului stat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Sprijinul pentru unirea Principatelor

Napoleon al III-lea a fost un promotor activ al ideii de unire a Moldovei și Țării Românești:

  • A susținut cauza unirii la Congresul de la Paris din 1856, care a urmat Războiului Crimeii.
  • Principatele Române erau văzute de Napoleon al III-lea ca fiind potrivite pentru promovarea principiului național în Europa.
  • Împăratul francez dorea crearea unui bastion pro-francez în estul Europei, care să contrabalanseze influența Rusiei și să submineze Imperiul Austro-Ungar.

Influența diplomatică

Diplomația franceză a jucat un rol esențial în realizarea unirii:

  • Napoleon al III-lea a negociat cu celelalte puteri europene pentru a obține sprijin pentru cauza românească.
  • La întâlnirea de la Osborne din august 1857 cu Regina Victoria, a obținut anularea alegerilor falsificate din Moldova, în schimbul unor concesii privind forma unirii.
  • Franța a acordat sprijin diplomatic și în 1866, facilitând instaurarea monarhiei ereditare străine în România.

Sprijinul pentru modernizarea României

După realizarea unirii, Napoleon al III-lea a continuat să sprijine consolidarea și modernizarea noului stat român:

  • A susținut reformele interne inițiate de Alexandru Ioan Cuza.
  • Franța a rămas interesată de zona Mării Negre și a Dunării de Jos, sprijinind interesele României în regiune.

Influența culturală

  • Mulți intelectuali români au studiat la Paris, intrând în contact cu ideile politice franceze și cu mișcarea masonică.
  • Acești tineri au adus apoi în țară idei modernizatoare, contribuind la dezvoltarea României.

Napoleon al III-lea poate fi considerat un "naș" al statului național român modern, oferind sprijin diplomatic, politic și cultural esențial pentru unirea Principatelor și consolidarea ulterioară a României.


15 comentarii:

VALYCA2010 spunea...

Ar trebui un curs pt.noi ăștia care am fost păcăliți de clasa politică cu promisiuni peste promisiuni,să trecem peste toate amărăciune!

Claudiu Marin spunea...

VALYCA
Mai lasati cliseul cu clasa politica! Toate drafturile de ordonante de urgenta din 2015 incoace au fost elaborate in interiorul sistemului militar, asa cum este si actuala Varianta II.
DE ce pana acum, timp de 10 ani, nu au mai emis o OUG precum cea propusa pe ultima suta de metri Guvernului Ciolacu? De-ai dracu'!

valy spunea...

Care guvern Ciolacu domnule ADMINISTRATOR cel care ne minte în continuare, femeia de servici de la primărie are leafa mai mare ca a unui maior pensionar cu facultate, colonelul cu pensia mai mica decât caporalul. HALAL PSD.

csej spunea...

Claudiu la RTV bomba.Ciutacu "campania alegerii lui Georgescu a fost plătită de PNL"

maiag spunea...

Vorbim discutii.sa asteptam decizii concrete.totul este imprevizibil la acest moment.

csej spunea...

Claudiu cei ce au redactat drafturile au fact-o cu aprobarea si la ordinul factorului politic.Vrei sa spui ca prim ministru si ministrul apărării și cel dela MAI sunt niste marionete ale DFC si a celor de la juridic? Despre ce vorbim ?Iar umbli cu vrajala.

Claudiu Marin spunea...

Ce este @Monteorule, ai primit ordin sa le iei apararea mamelucilor care zece ani si-au batut joc de vechii pensionari? Atat de gramada esti ca nu ai inteles nici cine i-a scris lui Weber ca nu sunt bani si ca nu se pot face actualizarile pensiilor militare in trei luni?

NINO-NINO spunea...

Din punctul meu de vedere, întreaga responsabilitate pentru situația noastră cade pe umerii politicului, nu pe cei ai oamenilor care lucrează în ministere. De ce spun asta? Pentru că în ultimul an, sunt convins că factorii politici au văzut, sau cel puțin ar fi trebuit să vadă, taloanele de pensie ale pensionarilor militari.
Chiar dacă, să zicem, nu au avut curiozitatea să analizeze aceste taloane, cu siguranță au simțit pe propria piele rezultatele votului. Și tocmai acest semnal ar fi trebuit să-i determine să pună piciorul în prag și să rezolve această problemă odată pentru totdeauna. Este inadmisibil ca deciziile politice să fie influențate în continuare de urecheala primită din ministere, dacă așa s-a întâmplat până acum.
Politicul trebuie să își asume rolul de decident, să fie ferm și să ia măsuri concrete pentru a elimina inechitățile și nemulțumirile care au ajuns la un punct critic. Noi, cei afectați, nu mai putem accepta scuze sau tergiversări. Este momentul să vedem fapte, nu vorbe!

fs spunea...

Bună ziua. Este adevărat, dacă românii și-ar cunoaște cu adevărat istoria am fi fost mai înțelegători unii cu alții nu ar fi existat disensiuni între diferite clase sociale, nu ar fi existat ura împotriva militarilor indusă civililor de către politicienii corupți, vânduți intereselor străine care vor destabilizarea statului și poporului român. Cei care doresc vulnerabilizarea țării și servesc intereselor străine vrăjmașe României știu foarte bine ca pentru a slăbi statul român trebuie să îi lovești și să îi slăbești instituțiile de forță care au atribuții prin lege pentru apărarea țării. Cum să faci nesimțiți care nu produc nimic pe cei care alături de ceilalți români au aparat existenta și integritatea teritorială a țării de-a lungul istoriei, decât dacă ești vândut intereselor străine potrivnice poporului român și dacă nu cunoști istoria acestei țări. Sunt de acord cu opinia administratorului blogului, precum că toate actele normative care au fost elaborate de instituțiile din SNAOPSN prin care au fost nedreptățiți pensionarii militari, sunt creația direcțiilor financiare și juridice ale acestor instituții, dar la comandă politică. Aceștia au preferat să își mențină privilegiile lor în activitate în loc să fie verticali și să găsească soluții pentru îndreptarea inechităților. Asta se explică foarte ușor prin faptul că deși existau fonduri și pentru actualizarea pensiilor militare, banii au fost returnați la bugetul statului iar modificările în legislația internă au adus beneficii și pensii diferite în funcție de data ieșirii la pensie. Aceste aspecte se explică și prin faptul că instituțiile din SNAOPSN nu au intervenit niciodată în fața politicului sau a celor care jignesc militarii și rezerviștii pentru a le apăra interesele și onoarea. Se poate observa foarte bine că cei de la care a pornit ura împotriva militarilor și au învrăjbit românii unii împotriva altora sunt turnătorul basescu, care a fost dovedit ulterior ca a servit unor interese străine, inclusiv ale rușilor pentru interesul său personal și al familiei sale, continuând cu johannis care nu a făcut aproape nimic pentru poporul român care l-a pus în fruntea țării. Eu am trecut în rezervă la finele anului trecut în MApN și am văzut cu toții foarte bine că atunci când s-a dorit s-au majorat soldele de grad și de funcție pentru doar pentru cei activi și s-au aplicat corect doar pentru unii prevederile legii salarizării. Vă urez sănătate tuturor.

John spunea...

Când după trei ani de coabitare politică o guvernare de succes se duce pe Apa Sâmbetei, trebuie văzut motivul pentru care stabilitatea a fost respinsă de actorii implicați. În cazul României, liberalii pot zice de pe acum „Mulțumim, Santa Klaus!”. Cadou mai nedorit de la Moș Iohannis decât moștenirea asta nici că se putea – o Românie neguvernabilă! Aici am ajuns, danke, herr Dulapen!
De azi ești ilegal,ilegitim și imoral în Palatul Cotroceni.

Cezar spunea...

Nino..ninooooo
Esti patetic!
Auzi - politicul a vazut taloanele de pensii....
DAAA. DAR AU FOST OAMENI DE BINE..CARE LE.AU BAGAT SUB NAS DOAR CUANTUMURI DE LA 8000 îN SUS..
Singurul care a descoperit mizeria a fost domnul profesor VASILE DINCU!
..ATUNCI A INTRAT SPAIMA IN BURTOSII de la MApN SI AU LUCRAT INTENS PENTRU A.L MATRASI DE LA CONDUCERE

Claudiu Marin spunea...

@Cezar
Multumesc pentru tamponarea avocatilor benevoli ai institutiilor militare potrivnice vechilor pensionari. Uitsem de episodul cu fostul ministru Dîncu. Voia sa repuna in dezbatere Plx 199/2020

AdinaS spunea...

Zilele astea ar trebui sa trecem puțin pe planul doi politicul și toate mizeriile și sa ne amintim ce s a întâmplat acum 35 de ani când au murit atatia oameni pentru ca noi sa putem acum sa vorbim liber și sa ne luam de gat cu unii și alții dintre cei care ne conduc. Chiar dacă uneori de multe ori fără succes. Tatăl meu Dumnezeu sa îl odihnească în zilele astea a trebuit sa se închidă împreună cu adjunctul sau în camera de arme pentru ca soldații recidiviști fiind vroiau armele sa iasă în strada sa treacă la jefuit. Mulți oameni din Oltenița nu știu ca ii datorează viata nici nu îl cunosc pentru ca era temporar la comanda subunității de acolo noi nefiind din localitate. A stat închis peste o săptămână și a fost atât de șocat de cele petrecute in armata si nu numai încât în ianuarie 1990 s a pensionat. Au trecut 20 de ani de când a plecat iar luna asta dacă mai traia ar fi avut 90 de ani. A ieșit la pensie cu 4120 de lei iar în anul de gratie 2019 la recalculare s a considerat ca ar fi avut prea mult și pensia noua ar fi fost 2120. Asa au considerat niște inși și inse care în anul 1989 erau copii. Asta trebuie sa ne amintim noi zilele astea și sa spunem copiilor noștri ce s a întâmplat sa nu uite și sa își amintească când votează. Dumnezeu sa ii odihnească pe toti cei care nu mai sunt.

Vasile Anghel spunea...

Când vor realiza politicieni batjocura asupra rezerviștilor militari va fi prea târziu.Parlamentul este jalnic, sper că anul viitor va fi dizolvat .

Ciuclabaridas spunea...

Nu mai dați vina pe politic, pe oricine. Singurii vinovați sunteți voi care nu luptați pentru drepturile voastre. Dacă eram colonel în rezervă și aveam 4500 pensie și mă durea asta, făceam baricadă în piața Victoriei. Cu vuvuzele și veste idioate de la asociații de nimic o să luați .... exact: o p..ă. Succes!