Un produs Blogger.

marți, noiembrie 19, 2024

Majorarea soldei de functie pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale nu trebuia inclusa in plafonarile salariale din perioada 2018-2022, a stabilit ICCJ

10 comments

Decizia este de interes pentru cei care in prezent sunt in activitate si  pentru cei care si-au stabilit pensiile militare  din 2019 si pana in prezent, pentru drepturile neacordate in termenul general de prescriptie de 3 ani socotit inapoi de la data sesizarii instantei.

 


Procesul de la Tribunalul Bucuresti in care s-a cerut rezolvarea unei chestiuni de drept.
Multumiti-i doamnei Luminita Dragomir!






10 comentarii:

Mihai f. spunea...

am iesit in 2022 ,tehnic sunt prins de ea ,se va face din oficiu ?la MAI li se zice sa ceara toti recalcularea de urgenta ,dar cred ca este cam prematur ,nici finantistii din toate sistemele nu vor sti ce sa face imediat.

Claudiu Marin spunea...

Decizia ICCJ este valabila numai in cauza care a ajuns la ICCj pentru rezolvarea chestiunii de drerpt si in alte cauze care au acelasi obiect.
Pentru aplicare generala trebuie o reglementare legala.

Silver spunea...

Pe 11 noiembrie ICCJ, nu trebuia să dea o dezlegare privind aplicarea impozitului progresiv ?

maiag spunea...

La cata bulibaseala de aplicare legiskativa exista in sistem nu trebuie sa surprinda.juristi cu facultate la herculane.au plecat turisti si au ajuns juristi

John~ spunea...

Rezolvarea? Nu sunt fonduri....:))

Chrisz spunea...

Este destul de simplu să se recalculeze fișa de pensie și fără reglementare legală în acest sens.
Către unitatea care a întocmit baza de calcul a pensiei, se solicită recalcularea acesteia conform soluției ICCJ pentru dezlegarea acestei chestiuni de drept, apoi în funcție de răspunsul primit se cheamă în judecată unitatea respectivă, eventual chiar și Casa de Pensii.
Se invocă în cererea de chemare în judecată, soluția ICCJ în dosarul 1820/1/2024 cu privire la această speță.
Hotărârea instanței nu poate fii alta decât cea pronunțată de ICCJ.
Unitatea este obligată de hotărârea instanței să recalculeze baza de calcul (adeverința) a pensiei militare, aceasta se transmite la Casa de Pensii care ulterior comunică noua decizie de revizuire către beneficiar, conform art. 65 din Legea 223/2015.
Cei care s-au pensionat cu mai puțin de trei ani în urmă (termenul general de prescripție), pot solicita și drepturile bănești neacordate de către angajator.
Case closed!

xmax spunea...

Sa faca toata lumea care au fost deposedati de aceste valori banesti.
Este un drept al nostru, care trebuie recuperat de la acesti nenorociti de impostori!!!!
Ce am ajuns in tara asta: sa ne cerem drepturile constitutionale in instanta!!!!!
Nu-i bai, zice ardeleanu. Trazni-ar ....nezeu de golani

La fel ca si acei "saci" de care nu a fost de acord cine va cu mine....Este tristul adevar.....Unii au primit altii doar se gindesc cind dracu se va pune in aplicare legea si pentru noi cei iesiti de prin 2012 in coace!!!! Fara suparare si fara atac la persoana cuiva....Dar echitatea trebui dusa pina la capat!!!!

Sunt multe hibe: 12,5% pentru activitati de anticoruptie(pentru cei care aveau in FP astfel de activitati); o alta hiba despre care putina lume stie: lege aparuta in 2020 care reglementeaza procentul alocat pentru personalul care gestioneaza documente clasificate(tovarasu' nesimtit bode nu a binevoit sa emita normele de aplicare, in schimb in minsterul justititei s-au emis si sa-au pus in aplicare)

Si asa mai departe.......
Sa le rupem oasele pentru acea solda de grad si solda de functie....Niste golani...hoti...batjocoritori
Ce tot atita pieptanatura....tunsi zero ar trebui....sunt plini de paduchi

Claudiu Marin spunea...

Mircea se face ca lucreaza!
In loc sa formuleze un amicus curiae catre CCR, poate gasea o ideea geniala pentru respingerea sesizarii AP, domnia sa nu are ce face si ticluieste o plangere penala care scoate in evidenta- ca nu cunoaste procedurile parlamentare dupa ce un proiect de lege este depus 2-5 zile la dispozitia subiectilor in drept sa sesizeze CCR inainte de promulgare. Toate proiectele se depun la Secretariatul General al Camerei Deputatilor sub denumirea avuta la camera Deputatioor.
Am vazut ca si alti 2 lideri sindicali nu stiau ieri aceasta procedura, desi li s-a dat mura-n gura sa studieze lista legilor care astepta pentru sesizarea CCR sau a legilor trimise la promulgare.
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.lista?cam=2&std=Pp
Plx540/2024 asteapta din 07 11 2024 pe lista proiectelor trimise la Cotroceni pentru promulgare.
Ar trebui amendat de Parchet pentru abuz de drept.

Gabi spunea...

Ce să mai vorbim despre inechități la pensiile militare. În loc să dispară sau măcar să se reducă, prin noua decizie a ÎCCJ acestea se vor accentua și mai mult. Nu că cei în cauză nu merită să primească drepturile lor, dar pentru cei ieșiți mai de demult se mai bate cu adevărat cineva ? Că așa doar de vorbe suntem sătui.

Viorel spunea...

Iarăși o discriminare. Cu trei ani în urmă și 100 înainte.