cine stie daca mai miscam vreu speciment politic sa ne ajute care sunt niste vrajitori , ne-au bramburit de ne-au tras pe dreapta criminalii!!!!
@Liviu Po, declaratia lui Ciolacu a umplut internetul si este spusa cu un iz de rautate, o completare la expresia ,,nesimtiti,'' o razbunare in sensul lasa ca v-o trag eu voua de nu o sa va vedeti, daca nu v-a plagut ce v-a facut Vulguța, deci e clar ca PSD de ani in sir ne-o coace si acum ii va pune definitiv capacul, cum si eu sa il pun lor!
Aici mai raspund camaradului fan Geoana ca bag candidatii pe bilete in caciula, exclus Ciolacu, si pe care bilet voi trage din caciula pe ala voi vota, si la partide exclus PSD. Adica eu ii votez mereu pe pesedisti cu sperante ca fac dreptate si acum amenta cu zdrobirea totala? Si cei cu vechime, puneti frana ca nu luati nici macar o centima, ei fac acum sa scada, sa nu se mai ia nimic, tot n-ati priceput ca nu sunteti cei 4,5 milioane de votanti si se usureaza pe noi si pe voturile noastre ca nu contam pentru ei nici cat o ceapa degerata?! Vor veni directive sindicale, care ne vor da si ei sfaturi sa-i parlim, dar mai intai sa vedem ce zice CCR, sluga politica...
Salutar demersul desi poate ca nu va avea niciun efect dar macar s a facut ceva public si nu doar vorbe si propuneri care mai de care mai fantasmagorice.
Dacă CCR-ul nu ia nici acum , de urgență , o Decizie favorabilă-corectă pentru pensionarii militari , înseamnă că îl susține pe Satana-nelegiuitul.! Doar Dumnezeu , mai poate face ceva ! Păcat că s-a ajuns aici ! Cu mare respect pentru toți susținătorii Cadrelor militare In rezerva Armatei Romăniei !
https://jurnalul.ro/special-jurnalul/pensii-militari-rezervisti-981492.html
Cel mai important obiectiv al viitorului parlament si viitorului guvern este acela de a face reforma constitutionala ! Am ajuns in situatia in care suntem pe de o parte datorita faptului ca actuala constitutie a fost scrisa cu dedicatie pentru un anumit regim si pe de alta parte datorita faptului ca schimbarile profunde ale societatii intra tot mai des in contradictie .Nimeni in aceasta campanie electorala nu a abordat acest subiect , nici candidatii la presedentie , nici partidele in programele lor . Avem nevoie de schimbare administrativ - teritoriala , componenta parlamentara , atributii si claritate in alegerea si desemnarea celor care conduc institutiile care asigura echilibrul intre puterile statului . Vedem si simtim acut aceste lucruri care distorsioneaza si denatureaza parcursul logic al evolutiei societatii noastre . Nu mai stim cine conduce si ia hotarari privind soarta noastra , am ajuns ca institutii fara atributii sa hotarasca peste capul celor ce guverneaza . Vointa populara nu mai are nicio relevanta , poate fi schimbata de cativa indivizi care se transforma in justitiabili adhoc . CCR se poate substitui fara a fi contestata , hotararilor parlamentului , componenta parlamentara se poate schimba in interiorul sau prin migrarea de la un partid la altul fara ca cei care au votat sa mai conteze , guvernul se substitue parlamentului tot mai mult , parlamentul nu avizeaza prin legi ordonante ale guvernului cu anii , legi adoptate si promulgate sunt suspendate sine -die , conflictele de interese sunt la ordinea zilei si cate si mai cate . Fara reforma constitutionala profunda ne vor prabusi curand , disolutia statului este prezenta peste tot si toate .
Nici macar nu va citi hoasca.efect nula...ula
"Asa sa ne ajute Dumnezeu!" Sper ca CCR,sa tona cont de acest indemn.
Din păcate, în Decembrie 2024 nu mai este timp suficient pentru rediscutarea legii in Parlament dacă motivarea apare la o saptamana după decizia din 17.12.2024. Mai grav dacă intervine o amânare din partea CCR.
În atare situație, ținând cont de faptul ca Ianuarie 2025 este vacanta parlamentara , reluarea dezbaterii L559 se va face probabil prin februarie -martie 2025 în cel mai bun caz după instalarea noii configuratii a Parlamentului.
Până atunci 10.4 % in cont începând cu Ianuarie 2025.
Cat despre invederarea CCR egal frecție la piciorul de lemn cât timp art 17 nu lasă loc de interpretări;
(5) Nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului şi vor fi respinse fără motivare petiţiile privind actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale Preşedintelui României, ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ, ale autorităţii judecătoreşti, precum şi ale Guvernului, cu excepţia legilor şi ordonanţelor.
S-au mai dus cu asemenea invederari în audiență la Ciorbea și rezultat a fost doar inregistrarea cererii cu răspuns negativ.
Semnificative vor fi pozițiile instituțiilor de forță și a guvernului care urmează a fi inaintate CCR
Buna dimineata ,acest demers mi se pare potrivit , complex si bine elaborat adresat direct unuia dintre factorii ce sant decizionali pentru L559 . M-as bucura sa apreciem pozitiv interventia si mai ales in aceasta perioada sa ne abtinem de la un anumit tip de epitete ce in aceste momente chiar nu isi au locul si sant chiar nocive nimanui altora decat noua . Multumesc
Cine vrea sa se convinga ca in discursul de la Alexandria Ciolacu nu a vorbit despre contributivizarea pensiilor militare poate sa asculte aici discursul.
https://youtu.be/2PLLLmagSfo?t=23
@Avyanyk
Demersul ANCMRR este adresat CCR-ului nu Avocatului Poporului. Foarte coresct se subliniaza ca, in exercitarea atributiunilor sale, AP apara interesele cetatenilor, nu interesele institutiilor statului.
Ciucă și clica lui au împiedicat trecerea pensiilor militare pe ”așa-zisa-contributivitate” pentru că îi dezavantaja pe ei. Dacă PSD va fi la guvernare fără PNL este foarte posibil ca să se treacă pe contributivitate ceea ce mie mi se pare corect. Cine nu are vechime și îi scade pensia este din vina lui. Eu am văzut foști ofițeri lucrând ca taximetriști, agenți de securitate și chiar faianțari sau mecanici, iar acum au vechimea necesară pentru o pensie decentă. Cine a ieșit la 45-50 de ani și a stat la cârciumă acum trage ponoasele, dar trecerea pe contributivitate ne-ar lega de VPR, valabil pentru toți pensionarii din țară și nu de mila politicienilor în fiecare an ”ne dați ori nu ne dați”și apropo de asta în 2025 NU ne dă !(10,4%)
Eu zic ca e foarte bine, e un demers. Unul in plus nu strica. Desi si stie si ccr-ul manevra ca doar traieste si el pe lumea asta, ba chiar e parte la mânăria pusa la cale.
Daca Ciolacu a facut afirmatia cum ca din aprilie va trece pensiile speciale pe contributivitate denotă urmatoarele:
- A inteles ca legea reparatorile a pensiilor noastre a iesit la iveala ca fiind o manevra si mai degraba ne-a invrajbit contra lui si a psd-ului.
- a trecut la pierderi planificate votul pensionarilor militari si a apropiatilor lor.
- trebuie sa compenseze pierderea de voturi cu cineva, iar acestia sunt nehotaratii care sunt insa dusmani ai pensiilor speciale (indeosebi militare, dupa cate minciuni s-au spus de-a lungul timpului despre noi).
- bagand la gramada desfiintarea pensiilor militare si cele ale magistratilor, se dovedeste ca e si asta o declaratie electorala, stiind foarte bine că de pensiile magistratilor nu se poate atinge, ccr-ul ar da-o ca neconstitutionala cu ochii inchisi.
Mai zicea unul acum ceva ani ca daca ajung la putere, in 30 de zile desfiinteaza pensiile speciale. A trecut un mandat, au fost si la putere si nimic. Vorbe.
Turul doi va fi absolut interesant, chiar si pentru mine ca alegator. ABSOLUT MA VOI DUCE, desi stau departe de adresa din buletin.
Claudiu Marin
Rușinea cea mare consta în faptul că 600 de parlamentari bine plătiți au scos o lege cu vădite art.. neconstitutionale. Caracteristic statului nefuncțional .
Am făcut precizarea că invederarea CCR frecție la picior de lemn.
CCR judeca după legi în vigoare , de baza vor fi pozițiile Guvernului și a ministerelor de forta în răspunsul catre CC.
Nu se precizează în nicio lege ca av poporului nu poate ataca / sesiza la CCR dispozitiile unor legi și ordonante înainte de promulgare , cu excepția actelor emise de cei menționați în art. 17.
De acum totul rămâne la latitudinea judecății CCR, inclusiv dacă " înlăturarea de fonduri se face prin majorare de fonduri bănești " sau pe cale morală!!!!(((((
@Margarit Fernand De ce sa trebuiasca sa se angajeze pe nu stiu unde ciuri buri? Pentru armata s-au pregatit, armata i-a dat afara ca nu mai avea nevoie de ei. Trebuie sa-i compenseze cu ceva, n-a fost dorinta lor. Vorbesc ce cei disponibilizati cu Nato. Dar daca si guvernantii gandesc ca dta, e posibil sa se intample cum s-a intamplat la civili cu cei cu munci grele, iesiti mai devreme conform unor legi de atunci, iar acum li s-a pus sablonul, atat ai contribuit, atat iti dam, n-a mai contat nimic.
Asta ar fi poate soluția. Interesant ar fi sa spună ce cer în schimb !!
https://www.gandul.ro/politica/miscarea-nationala-a-generalilor-si-ofiterilor-patrioti-il-sustine-pe-marcel-ciolacu-pentru-functia-de-presedinte-al-romaniei-20353509?sfnsn=mo
TRAIM O PERIOADA FASTA PENTRU PENSIONARII MILITARI!?
Acum, cand Statul Roman este condus de UN FIU DE PENSIONAR MILITAR si un
PENSIONAR /GENERAL MILITAR, este logic si normal sa fie indreptate toate inechitatile din sistemul pensiilor militare.
DACA NICI ACUM NU VOR FI INDREPTATE TOATE INECHITATILE DIN SISTEMUL DE PENSII MILITARE, MACAR PENSIONARII MILITARI VOR STI PRECIS CINE ESTE DE VINA: un fiu de pensionar militar si un pensionar/general militar!
@Margarit Fernand
M'neata îți dai seama ce debitezi?
Ce pensie poate lua, de la CNPP, un fost cadru militar care nu are nici 15 ani vechime în "civilie" ?
Chiar dacă s-ar trece pe contributivitate, cum zici și speri să se întâmple acest lucru, atunci rămâne în plată pensia cea mai avantajoasă. La indexare va fi problema!
Dacă ai fost "civil" (nu pmc-ist) atunci, toți pensionarii militari (care comentează pe acest blog) îți înțeleg răutatea față de ei.
Pentru "postare": nota 4, cu indulgență.
Catre "avianyc"
Va rog sa imi spuneti unde gasesc "miscarea" aia "nationala" sa ma inscriu si eu , ca ma simt si eu ofiter superior patriot?
Sunt convins ca in Romania sunt si alti foarte multi patrioti, militari si cetateni, nu numai unii generali si ofiteri superiori.
La cautarea pe internet nu mi-a aparut nimic despre acea "miscare" promovata de Gandul.
Ca sa nu raman cu impresia ca este o "gulguta", va rog sa imi spuneti unde pot gasi aceasta "miscare" de patrioti.
Multumesc anticipat
@Cornelius Flavius Ifrim. Eu am urmărit conferința de presă de la Teleorman,iar la întrebarea unui ziarist despre contestarea legii 559 la CCR de către Avocatul Poporului, a răspuns că trebuie să așteptăm decizia Curții și a promis că va rezolva favorabil problema pensionarilor militari,că și el este doar copil de militar și că trebuie să-l credem pe cuvânt pentru acest lucru.
Demersul ANCMRR către CCR este de bun augur. Problema este alta. Vor ține cont judecătorii constituționali de acest demers? Să fim optimiști! Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci este clară "treaba". Asta este părerea mea.
@ Iceparu
După cun rezulta din link-ul de mai sus , șefii dumneata mai deschisi si plimbati prin meandrele lumii liber-democratice decat ofițerul de cazarmă au cu totul alte opțiuni .
Asta chiar dacă Marcel nu este în grațiile Deep State precum al dumneavoastră simpatizat ( de fapt , doar rezervă la prima lor opțiune).
Dar nu-i exclus sa-i pună englezul o vorbă bună
Principiul " Te faci frate cu.....pâna treci puntea " in ideea ca sigur Ciolacu si psd vor câștiga este sigur mai valabil decât ala al matale care presupune rezolvarea problemei cu ciomagul la purtătorin Piața.......Victorie mereu amânate. .
Aseară la Anca Alexandrescu doamna Georgeta Gheorghe a spus că sunt voci care invită la proteste, și a sugerat că nu asta ar fi calea de urmat! După ce am auzit-o de câteva ori vorbind mă gândesc că este total nepotrivită pentru a fi reprezentantă a pensionarilor militari nedreptățiți, este lipsită de fermitate și soluții realiste. Cu asemenea oameni la conducere vom pierde sigur.
aviamyc. De pe blogul SCMD citire (răspunsul doamnei Weber la petiția unui pensionar civil pe Legea nr. 360/2023):
„Raspunsul expertilor Institutiei Avocatul Poporului este mana cereasca pentru noi: ”Practic, normele legale la care petentul face referire, cuprinse in noua Lege privind sistemul public de pensii NU SUNT IN VIGOARE, URMAND A INTRA IN FONDUL ACTIV LEGISLATIV ABIA LA DATA DE 1 SEPTEMBRIE 2024. Legat de aceasta situatie, precizam ca, potrivit dispozitiilor art. 32 din Legea nr. 47/1992, privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, CURTEA CONSTITUTIONALA HOTARASTE ASUPRA EXCEPTIILOR DE NECONSTITUTIONALITATE RIDICATE DIRECT DE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND CONSTITUTIONALITATEA UNEI LEGI SAU ORDONANTE, ORI A UNEI DISPOZITII DINTR-O LEGE SAU ORDONANTA IN VIGOARE, OR, DISPOZITIILE DE LEGE CRITICATE NU FAC PARTE DIN FONDUL ACTIV AL LEGISLATIEI.
Concluzionand, interventia Avocatului Poporului nu este posibila in privinta aspectelor formulate in prezenta petitie”.
@Viorel
Nu-i cere lui Dogaru sa distinga intre 2 situații juridice diferite.
Legea 360/2023 era promulgata la data sesizarii CCR, dar nu era in vigoare.
Legea 540/2024 nu este promulgata si poate fi contestata direct la CCR de catre Avocatul Poporului. Ramane de vazut daca toate cele 4 obiectiuni din sesizare sunt si admisibile.
@Margarit Fernand
Eu de pilda am iesit cu vechime completa(20 de ani la vremea respectiva) si am lucrat numai in CS din alea "pe bune" infiintate inca din anii '70......Vroiai sa ghicesc ca acum dupa 20 de ani li se ..... pentru stagiu minim de 25?
La cum am lucrat eu timp de 20 de ani prin paduri si pe coclauri bag seama ca dumitale ti-a placut tare mult cafeluta la birou/8ore asteptand "sa faci vechime".
Apropo cat de "contributiva" vezi partea cu punctele de stabilitate scoasa "din pix" Puteau alege orice alte valori si in puncte dar si in timp
Si daca voiai contributivitate trebuia sa te faci carator de shpan cu roaba in vreo fabrica .Sau chiar ai fost ca dupa gandirea proletcultista se pare ca inaintea armatei ai avut "stagii de cotizare" serioase in mersul la uzina la sunetul sirenei.Desigur ca si dosar de "origine sanatoasa"
PS Te mai intreb "contributionistule" cafegiu .....care este contributivitatea "punctelor de stabilitate"? Motivatia politica o stiu nu te obosi.Intreab-o pe ur_sulea !
În ultimele luni urmărind activitățile conducerii PSD am observat că de fapt nu Ciolacu este conducătorul acestui partid ci Tudose, Grindeanu și Simonis. Iar cel puțin unul din aceștia încearcă să o repună pe linie pe Olguta care s-a retras după căderea lui Dragnea!
Trebuie să mai avem în vedere că MApN , conducerea acestui minister ne este potrivnic chiar dușman!
Ce nu înțeleg este de ce nu sesizează nimeni parchetul , DNA , parlamentul cu privire la aducerea LA ORDIN a Av. P. din concediu pentru a sesiza CCR! De asemenea trebuie solicitat consiliului director din instituția Av.P. punctul său de vedere în acest caz! Caz penal!
Personal consider că dacă problema noastră nu se rezolva în cel mai scurt timp devenim subiectul unei discriminări crase, pe criterii de apartenență la o anumita parte a rezervei armatei, an al pensionării și ani de absolvire a studiilor militare!
Am spus-o și o voi repeta mereu! Restructurarea armatei române respectiv disponibilizarea cadrelor militare a fost de fapt o epurare de minim 75% din cei școliți pe timpul comunismului , cadre militare care erau f.b. pregătite, în mijlocul carierei militare , în locul cărora au adus ulterior civili, nepoți, amante, rude și ke-au mai spus și profesioniști!
Ceva trebuie să se întâmple fiindcă râd civilii de pensiile noastre nesimțit de mici iar CCR trebuie să șteargă nesimțirea cu care ne-a tratat până acum!
Nu ne-au dat nimic acum pentru că dacă intrau din decembrie trebuiau indexate în ianuarie. Așa intrând de la anul indexarea se pierde în majorare iar la cei mai tineri chiar le estompează actualizarea!
Personal în cazul în care nu se rezolva problema noastră voi expedia noului președinte al României, în calitate de comandant al armatei și președinte al CSAT livretul militar însoțit de toate explicațiile!
Pentru @QSA? și Inginerul S-au dus vremurile când pârțâiai pe un scaun și îți dădea de milă funcție de maior și apoi lt.col ca să ieși și tu la pensie! În armata americană ofițerii vin din teatrul de operații și își caută un ”job” în civilie, nu așteaptă de la 45 de ani să le mai dea guvernul ceva, așa s-a ajuns și la noi din 1998 încoace! Nu am fost civil, ci ofițer ( cu liceul militar) și chiar am ieșit în baza Ordonanței 7, dar mi-am căutat de muncă și am strâns destulă vechime ca să nu am griji sau să aștept pomana politicienilor. Ziceți că ”nu a fost vina lor”? Greșit! Nu știu pe nimeni obligat să plece, se ofereau funcții în altă parte se făcea ceva, dar foarte mulți au zis :”!Iau ordonanța și plec” . Banii i-au făcut praf, pensia e de de rahat și înjură guvernul! ( nu că nu ar trebui înjurat!)
@avianyc
@viocristea
Ce ar putea sa ceara niste basinosi securisti ?
E sleahta lui Ilina de prin DGIA (frate-su o fi murit ca nu-l vad pe lista). E clar ca nu exista miscarea asta a lui peste prajit. Ori astea sin psd au luat de pe undeva o lista cu specimene din astea ori sunt niste cotarle care dau din coada bucuroase ca le-a bagat cineva in seama.
Culmea e ca in toate articolele astea apar niste fotografii cu militari activi si MApN n-are nimic de zis. Bine ca a avut cand a fost vorba de pensiile unor rezervisti care nu- neaparat generali si ofiteri superiori
@micutzul
sa nu uiti sa-i trimiti si un set de batiste......sunt sigur ca va fi tare impresionat.
Ar fi interesanta varianta asta. Sa se trezească la Cotroceni cu 100000 de livrete cu dedicațiile de rigoare.
ASA MICUTZULE! PUTEM APLAUDA??
P.S.
Dar eu ce fac? Ce trimit ?
Ca nu l.am ridicat niciodată!!!🤣🤣😂
Dle Claudiu Marin, în clipul de la link-ul respectiv, Ciolacu nu vorbește despre pensiile militare!
Avianyc@Fiindca Ciolacu este concetatean ar trebui sa-l votez Dacă am in vedere ca presedintele ma reprezintă in relatiile internaționale il prefer pe Geoană eventual Diaconescu sau Georgescu.
Președintele in Romania reprezintă un blazon fără putere de decizie.Ca mai pune si el cate odata o frână nu inseamna putere.Ma exprim ca omul dela tara.Pare un curcan jumulit.
Pierdere de timp , la capoatele vișinii.
NU E VINA LOR !
Fiecare institutie are propriului algoritm de acțiune în diverse situații ( urgențe, calamități, forța majora, etc).
Drept urmare orice conducator de instituție poate fi chemat din concediu pentru nevoile instituției in diverse situatii prevazute în acei algoritmi.
Aduceți-vă aminte de punerea în aplicare a unor indicative, fosta tabela ABC și alte situații în cazul militarilor
Nu-i nimic penal în venirea din concediu a av poporului, au știut ei cum sa se acopere , sigur nu-s atât de prosti.
@ Artileristul
E cu dus și întors. O astfel de grupare îl poate face si bine dar și rău prin intermediul presei reactive la astfel de funcții.
Rămâne de văzut ce susțin.
De acord cu cele afirmate de domnul Margarit.Ne plangem că instalatorul,lăcătușul sau femeia de serviciu ne-au depasit la cuantumul pensiei dar fugim că dracul de tămâie de calculul și a componentei contributive a pensiei.
Poate să întrebe cineva,daca s-ar trece pensiile militare pe contributivitate, ce vor face cu gradele militare....dar ar putea să vadă cum au făcut cu legea pensiilor înainte de 1989 erau pe contributivitate dar aveau un decret,parca 214./.... ,de fapt multe puteai sa ia model și pentru civili , că nu sânt capabili să facă nici o lege care să poată fi corectă, ăștia sânt niște incapabili.....
Nu vă mai faceți iluzii!
Un ”catindat” care ne-a catalogat drept NESIMȚIȚI vine cu o altă afirmație grobiană!
Bineînțeles, va reveni să spună că nu asta a vrut să spună, că este ruptă afirmația din context!
Oare ce meserie stăpânește viitorul ”catindat” cu drept de comandant suprem, căruia cei ”13 de la Barleta” i s-au făcut muci, preș, cârpe, obiele...what ever!
Luați de aici:
Palmă pentru românii din diaspora.
„Nu îți e rușine?”
2 noiembrie 2024
Reacții dure pe internet.
Cetăţeni simpli sau politicieni s-au revoltat după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că tinerii noştri „pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine”.
https://www.cotidianul.ro/palma-pentru-romanii-din-diaspora-nu-iti-este-rusine-marcel-ciolacu/
Pe de o parte nu au cum pensionari militari sa aiba incredere in tradatorii de tara de la ccr,pe de alta parte nu se poate continua ca unu cu acelasi grad,aceasi functie si acelasi numar de ani in armata,dar pensionat in 2024,sa aiba pensie dubla sau tripla fatza de cel care s-a pensionat acum 20 de ani spre exemplu si sa mergem mai departe ca societate si cum nu s-ar fi intamplat nimic.Evident ca sperantele la ccr sunt mici tinand cont ca practic aia de la ccr au distrus tot sistemul de pensii militar in 2010 si continua sa faca asta efectiv anual din 2010 incoace.Putea politicul sa stea in cap,daca justitia nu spunea enormitatea ilegala ca la militari se pot taia pensii,dar la aia din justitie nu.ori la fel pentru toti,ori la niciunu.DA,este extrem de grav faptul ca ccr nu numai ca a acceptat cererea absurda si ilegala a avocatului poporului dar a si pus un termen pana dupa alegeri aproape de craciun, de aici se vede clar reaua intentie si ce urmeaza sa faca.Sper sa nu am dreptate in speta asta,sa judece pentru prima data in viata lor corect in privinta militarilor,pana acum absolut toate decizile ccr au fost anti pensionari militari,bah,dar toate,de 15 ani incoace,nici macar unu corecta si legala in legatura cu pensionari militari.
Out....
ar fi buna daca n-ar fi relativ veche.Ca s-au plictisit si tv-urile s-o tot frece
Fernando si Bruno,ati luat-o pe aratura!
Comentariu facut de Ciolacu e de ceva timp.Nu va da cu rest faptul ca abia acum "s-a inflamat diaspora "? Cum ziceam, a mers de 2x (RO + MD) mai merge odata.
Dragi rezerviste și rezerviști militari, așteptați încă o săptămână, mai exact după rezultatele din 24 noiembrie!
În funcție de aceste rezultate se mai poate spera la ceva benefic!
Veniți la vot, votați cum vă crede sufletul, nu anulați votul!
Dacă intadevar votul vostru contează, veți vedea în următoarea săptămână!
Fiți optimiști!
Viața voastră este mai scurtă decât pe cea care ați trăit-o sub auspiciile vremurilor!
Tot ce v-ar acorda în plus "sistemul ticăloșit " nu ajunge de un sicriu de doamne ajută!
Este nemaiîntâlnit in tările membre UE, ca militarilor să li se impună să fie pensionați în sistem contributiv, însă în același timp să le fie limitat dreptul de a contribui. Mă refer explicit la faptul că militarilor spre deosebire de civili, le este interzis prin statut să contribuie la fondul public de pensii ori la bugetul de stat și din alte surse de venit, altele decât cele din veniturile profesiei militare, cum ar fi de ex. din activități economice, de administrare
a unei entități economice, de practicarea oricărei a 2-a profesii legale (statutul cadrelor militare interzice) sau dintr-o funcție publică în care poți fi ales (primar sau parlamentar, de exemplu), pentru a avea o a doua, a treia contribuție, și astfel a obține un punctaj mai mare și implicit o pensie mai mare. De ce unui profesor îi este reținut postul pentru a putea fi ales parlamentar, președinte, unul sau mai multe mandate , apoi se poate întoarce liniștit la catedră în funcția avută anterior, în timp ce unui militar îi este interzis acest drept constituțional? Cum compensează statul militarilor, la pensie, această restrângere a unui drept constituțional?
Nu este acceptabil nici faptul că daca militarii ar fi trecuți pe contributivitate, pensionarii din Armată mai trebuie sa aiba si atributii la mobilizare/asediu/razboi dupa pensionare. Cum le explici militarilor activi ori celor care doresc să urmeze o carieră militară această nemotivantă abordare, care nu se manifestă deloc întâmplător în celelalte state membre UE si NATO? De ce o țineți langa cu această inepție preluată din gândirea prăfuită a unor politicieni populiști și corupți? Este un veritabil război informațional îndreptat impotriva Armatei prin intermediul mass-mediei, a subsolurilor infecte ale internetului, a televiziunilor patronate de străini. Cui servește? Vă spun eu: dușmanilor acestei țări!
Iar unii dintre voi vă gândiți strict în mod oportunist cum v-ar avantaja pe moment o nouă lege de pensionare. Trist și cinic!
Dar la militarii activi v-ați gândit, ori i-ați întrebat ce își doresc? Sau după voi potopul?!
Nu vă mai indignați ca niște fecioare stătute, facându-vă că nu știți de ce toate statele din lumea asta, cele civilizate ma refer, au pensii militare de stat pentru militarii lor. Câtă minte v-a mai rămas?
Este dubios faptul că unele persoane care se pretind inteligente nu pot vedea in perspectivă, și se gândesc doar la avantajele lor de moment și la capra vecinului.
Întrebați militarii activi ce îsi doresc, pe militarii profesioniști pe care vreți să-i țină statul în teatrele de operațiuni, ori la instrucție în țară, să lupte pana la 65 de ani, gârboviți și cărunți. Se dorește oare blocarea intrării în sistem a tinerilor mai bine pregătiți din punct de vedere militar pentru a răspunde exigențelor războiului modern? De ce nu vreți mai bine ca România, deja membră NATO să se alinieze la standardele de profil NATO in domeniul salarizării și a pensiilor militarilor?!
PS Infiltrații să se abțină, știm cine sunteți și ce rang purtați prin țara asta.
Cu plăcere! Toate bune și succes la contributivitate!
avianyc. Dacă la chemarea din CO nu ești dat în OZU, ziua sau zilele respective figurează ca aflat în concediu.
Dacă întreruperea CO a doamnei Weber nu este trecută în nici un catastif al instituției, ea este considerată în CO iar semnătura pe contestație nu are nici o valoare, este nulă, putând oricând (semnătura) să fie contestată. De aceea în sistemul nostru ca ex. de fiecare dată exista un șablon scris și în proiect și OZU indiferent unde plecai (CO, permisie, misiune, curs, etc.) era trecută perioada, locul, mijlocul de transport, baza legală, ÎNLOCUITOR LA COMANDĂ, etc.
Singura soluție este predarea livretelor militare la centrele militare, centralizat pe bază de semnătură,prin asociațiile și ligile unde suntem afiliați.Cand va da cu rest rezerva la mobilizare, poate abia atunci vom fi luați în serios !
CITAT din BRENDA spunea:
(15.11.2024/15:39'
"Poate să întrebe cineva,daca s-ar trece pensiile militare pe contributivitate, ce vor face cu gradele militare....dar ar putea să vadă cum au făcut cu legea pensiilor înainte de 1989 erau pe contributivitate dar aveau un decret,parca 214./.... ,de fapt multe puteai sa ia model și pentru civili , că nu sânt capabili să facă nici o lege care să poată fi corectă, ăștia sânt niște incapabili.....
Încheiat CITATUL,
🔅 COMENTARIU:
Doamnă BRENDA:
1...înainte de 1989 = pensiile militare se calculau PROCENTUAL = din solda brută medie . stabilită..din mai mulți ani aleși ( cam 5 ani consecutivi aleși din 10 ani..=din final de carieră..) între limitele de aprox. : 58..85 %, în funcție de nivelul= cuantumul..acelei solde brute medii= BAZEI DE CALCUL..(=amintită mai sus), CONDIȚIILE/GRUPELE DE MUNCĂ ,etc.
2 . dacă, IPOTETIC, s-ar calcula "contributiv" pensiile militare, ar apare "situația" că GRADUL MILITAR =avut la data trecerii în în rezervă..= SE PIERDE = adică se face calculul pensiei ..pe: "puncte lunare, anuale".. și .."punctaj total realizat.." , punctaje care cuprind GRADELE MILITARE = de la "mic".. la "mare" = avute ..de-a lungul timpului: din prima zi și până în ultima zi de activitate..!, așa cum s-a întâmplat în anii 2010 - 2015, prin aplicarea L.119/2010, OUG. 1/2011= L.165 /2011 și L. 263/2010..!
Bicoz:
(13.11.2024/11:11')
..fiți atent la ceea ce scrieți, pt. că cred că greșiți: în CITATUL de mai jos: în pasajul între semnele roșii:
"Un fost coleg de-al dumitale care are aceeasi functie si acelasi grad pe care l-ai avut si dumneata, care ar iesi maine la pensie ar iesi tot cu 6700 lei pentru ca in calculul pensiei sale s-ar regasi ❓valorile salariului de grad si functie de azi si care valori le vei avea si dumneata in calculul pensiei❓in urma actualizarii. Cei 6700 actualizati se compara cu cei 6000 rezultati in urma indexarilor si ramai cu suma mai mare. ❓Dealtfel e si normal sa fie asa pentru ca daca s-ar inlocui valorile salariului de grad si functie in cei 6000 indexati,❓ dumneata vei avea o pensie mai mare decat un omolog care ar iesi azi la pensie ❓ptr ca ai avea in plus sumele rezultate prin indexare.❓ In esenta.."
Încheiat CITATUL,
COMENTARIU:
Pensiile se indexează la CUANTUMUL BRUT, nu la BAZA DE CALCUL..! ; dacă PENSIA BRUTĂ se "actualizează": adică se majorează "cfi" ai.."SG" /"SF" sau .."%" de calcul al "S.C-DĂ" avute inițial = la data STABILIRII pensiei la un nivel ca cel al activilor = de la data din "prezent": adică din data aplicării "actualizării" acelor ELEMENTE SALARIALE (din BC !) amintite mai sus, fără a se lua în
calcul/considerare = indexările (1..2) = intermediare aplicate cuantumului STABILIT (în 2022..!), adică actualizarea SG și = implicit a pensiei, nu va mai fi urmată și de o indexare, cf.art. 60..;
Și e neclar cum se va aplica .."actualizarea" SG (..și sau SF..?) adică "integral" sau ca.."diferență" între SG actualizată și cea plătită în BC de la data STABILIRII pensiei "vechi" ?
..în plus: colegul omolog devenit pensionar va avea pensia ceva mai mare pt. că are BC = mai mare ca cea a pensionarului din 2022 (= a pensionarului mai.."vechi") ! , creându-se un .."decalaj" între SG/SF actualizată/e a pensionarului "1"= "vechi".. și SG/SF "noi" = majorată/e.. etapizat = cf. L. 153/2017 astfel că ,practic, pensiile vor fi aprox. = " apropiate"..❗
..dacă greșesc..corectați-mă..!
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com