Un produs Blogger.

luni, octombrie 14, 2024

Rezervistul din Galati vorbeste de funie in casa ostasului cazut de pe stalpi

83 comments

 Amuzanta intalnirea rezervistilor din Galati cu candidatul liberalilor la Presedintie.

Asa ceva, sa-i vorbesti lui Ciuca despre  huhurez.com si sa mai spui si ca textul cu proiectul MApN este o facatura!!!!

Felicitari galatene, saluta-l si pe @Alexandru si asteptam sa ne povestesti mai multe despre intrevederea cu domnul Ciuca.


83 de comentarii:

John1 spunea...

Lupu Gabriel nu a fost coleg de promoție cu acest individ, și nici de pluton. Lupu Gabriel a fost la Timișoara și a fost coleg de clasă/pluton, promotie 1988, cu prietenul meu, Sorin. A fost o făcătură pusă în regie de Ciucă și de Pauliuc. Totuși a spus un adevăr, huhurez.com. Se poate să fi fost altă promoție.

John1 spunea...

La sfârșitul întâlnirii, ați observat data la care vor liberalii să punem presiune pe ei, 24 noiembrie, primul tur al prezidențialelor.
Cei care mergeți la București pe 25 oct. anuntați-vă rudele, prietenii, colegii să vă întâlniți la Guvern la 13.30, chiar dacă nu sunt militari. Așa vom fi mai mulți.

Leo spunea...

Candidatul ideal pt. președenție al , pnl
Să fie IMOSTOR (de preferință PLAGIATOR și cu bocancii de "erou" la MM Central ) , să vorbească silabisind, să se declare bisericos, să MINTĂ CUM RESPIRĂ, s[ fie poliglot " the ĂĂ..ÎÎÎ.. of ĂĂĂ..ÎÎÎ...and so on...ĂĂ..ÎÎÎ..."

Leo spunea...

ION Purc. alias John1 vezi că @Leon din aceeași REPUBLICĂ Craiova care tocmai a finalizat acțiunea TESCOVINA de la velnița PODARI , abea așteaptă să formeze un echipaj cu stația la CARTEA RUSĂ , pt. a veni la protest la București. Iar în drum , poate să-l preia și pe șoșoiul de pe terenul de vânătoare de potârnichi din REPUBLICA TÎRGOVIȘTE....

Rezervistul spunea...

Și eu voi fi prezent la miting cu familionul pe 25 oct... sunt din București... că tot zicea unul pe aici ... că bucureștenii sunt comozi și nu prea vin la mitinguri
...ci efortul cel mare îl fac rez din provincie...Îi aduc aminte stimabilului că și pe noi ne-a ars inflația galopantă săvârșită de guvernanți și politicieni...care cu obrăznicia cei caracterizează...ne cerșesc voturile la alegeri ... Dacă nu rezolvă rapid prin OUG...nu altfel...o să le dau...votul...la pastele cailor...

John1 spunea...

Ok, Leo și Leon. Comunicați cu mine pe adresa de email purcaruion1@gmail.com. O să vă dau și nr. de telefon pe email. Mă bucur să vă cunosc. Prietenia este cea mai importantă. Sunt supărat. Am pierdut doi prieteni, pe Cristea, locțiitorul lui Zisu și pe Chivu Anton Florin Emilian, la vârsta de 53, respectiv 55 de ani. Am șters atâtea nr. din telefon ale prietenilor dispăruti, încât îmi vine să țip de durere.

Alexcta spunea...

@John
Gabriel Lupu a fost coleg de clasă cu Ciuca la liceul militar din Craiova.

John1 spunea...

Ai dreptate Alexcta. Și gl. mr. Ușurelu Valentin, prietenul meu de suflet, șef Dir. Fin. SPP. a fost coleg de clasă cu Ciucă. Aștept email de la Leo și Leon.

John1 spunea...

Sunt mândru de fiul meu. Vă rog intrați pe youtube si accesați Festivitate de absolvire UMF Craiova 2024, la minutul 142, este strigat copilul meu, doctor Purcaru Constantin Ștefan. Vă mulțumesc. A facut soția mii de tratamente, 8 ani de zile și a reușit să îmi dea un copil. Primul la olimpiada de matematică pe Dolj, mențiune pe țară. Al 16-lea la dansuri sportive pe țară, cu Mihai Petre. Participant la concursuri internaționale de dans. Asta e, mă laud și eu cu ce am mai de preț. Sănătate tuturor si mult noroc copiilor voștri.

Alexandru spunea...

Poate ne spune domnul Tătăruș, cel care a postat videoclip pe YouTube, de unde îl are dânsul fiind din Focșani de loc și nu din Galați.
Videoclipul este real și nu o făcătură, ci doar propagandă PNL pentru Ciucă și PNL în general, la Galați fiind vai mama lor - nu știu dacă vor obține 10% pentru parlament cu Catu nominalizat de la Vâlcea la Galați pentru locul 1 Senat.
Inclusiv șef PNL Galați și-a dat demisia, dar vă asigur că nu pentru Câțu ci pentru că era propus pe loc neeligibil, probabil a uitat când îl sprijinea pentru funcția de președinte PNL și prim ministru pe acest cioclu al pandemiei și militarilor.
Pentru cei care au uitat Câțu este cel care a refuzat indexarea pensiilor militare și mărirea aferentă salariilor personalului activ militar.
Așa că nu există niciun PNL sau PSD, știți bine că am alte persoane și partid pe care voi pune stampila Geoană și Romania în acțiune.

Gabi spunea...

Domnilor eu nu mai înțeleg nimic cu solda de grad.Publucari articole peste articole și bulversați oamenii.Vsa rog să comunicați exact cat primesc la solda de grad cei pensionați înainte de 2017 și cei după 2017.A-ti scris într-un comentariu că se anulează inflația și rămâne solda de grad sau rămâne inflația și se anulează solda de grad .Vă rog să ne lămuriți aceste aspecte să nu mergem să protestăm că proști.

VALYCA2010 spunea...

Foarte convingător domnul!poate Ciucă ia atitudine cu acest dialog poate l-a convins!

bogdan spunea...

GABI este simplu daca se actualizeaza DOAR cu solda de grad se obtine mai nimic, unii chiar pierd datorita anularii indexarilor. In plus exista posibilitatea ca in ianuarie se se spuna PAS indexarii cu 10,4% pentru ca .....,,ce vreti acum gata s/au rezolvat inechitatile,,,, Demult trebuia sa avem grija la ce ne dorim.....poate chiar se intampla.

raul spunea...

Felicitari ,John1,pt copil!Sa dea Domnul sa fie printre doctorii cei fara de arginti ,nu ca Tataru penelist!

Leo spunea...

@Gabi
Vezi, pt. că nu ai fost atent , ești bulversat și dai vina pe traficul bogat al temelor de pe blog care au bătut recordurile de zeci de milioane de vizionări.
Fi atent, la baza de calcul vei primi exact ce îți lipsește din SG conf. OUG 26/2024.
INFLAȚIA și INDEXĂRILE nu au nici o legătură cu ACTUALIZAREA fie ea și numai a SG, deoarece INDEXĂRILE care se vor a acoperi INFLAȚIA se aplică / aplicat la pensia în plată , pe când ACTUALIZĂRILE se aplică la BAZA DE CALCUL care este o funcție și de SG, despre care te interesezi.

Liviutatarush spunea...

Alexandru, clipul este cat se poate de real, il puteti gasi, daca sunteti membru, pe grupul ROMIL.

Claudiu Marin spunea...

@Liviutatarus
Eu astept interventia domnului care da mana cu candidatul PNL: Sa completeze informatia cu noi date de interes pentru cititori. Ca n-o fi doar cititor al blogului! Ii multumesc pentru publicitate chiar de fata cu Ciuca.

Claudiu Marin spunea...

@John1
Atentie la @Leo ca aduce si Sosoiul la miting! Sa pregatesti o cusca in portbagaj.

Viorel spunea...

Rezervistul. Per total pensionari militari / SNAOPSN, voi cei din București reprezentați 10-15% sau chiar mai mulți. Asta ar însemna 20-30.000 de pensionari. Unde vă aflați voi cei 20-30.000 de pensionari când s-au organizat proteste pentru că, eu nu am văzut decât 2-3 mii maxim stand la taclale fără a face prea mult zgomot pentru că dormeau copiii la acea oră ? Iar dacă cei / unii din provincie nu putem veni, mutăm capital la Târgoviște (cum avea de gând Ceaușescu) sau chiar la Iași, Suceava sau de ce nu la Botoșani ca să ne vizitați voi pe noi.

GG spunea...

Nu am vrut sa intervin,dar când vad ca unii o țin pe a lor ,din prostie în prostie,a trebuit pus la punct! De ce sa se scadă indecsările anterioare s-a făcut în același an și îndesate și actualizare de ar trebui sa rămână ce măsură cea mai benefică ptr.pensionar? În cel mai rău caz se va scădea indecsarea din 2024 a soldei/sal.de grad,nu și din anii anteriori,nu trebuie luat după CC,Curtenii,vorba unui Clasoc în viata ,sunt niște idioți! 🙋‍♂️👍🥰

Viorel spunea...

Bogdan. Nu are nici o treabă idexarea cu 10,4% începând cu 01.01.2025 atât timp cât actualizarea soldei de funcție și grad se face începând cu 01.01.2024 cel mai târziu. Dacă intrăm (în cazul în care *ulimea ne va da ceva / soda de grad, de funcție sau amândouă) în anul 2025, indexarea de 10,4% se anulează dacă solda de grad este mai mare decât indexarea sau rămâne indexarea dacă solda de grad este mai mică. Exact ca și în 2017 cu 5,25% / actualizare funcție 15%. Despre solda de funcție nu mai vorbim pentru că este mai mare decât indexarea.

maiag spunea...

Ciucanu incepe campania.nu l mai intereseaza.are papagalii lui care ne aburesc
O sa amane dezbaterra pt 24 noemvrie. O sa gaseasca o motivatie.oricum a scazut intetesul
Degeaba aruncs pe psd
Comisia buget.finante e la pnl.de ce nu dau avixul??

Marian spunea...

Referitor la clip nu este dat in totalitate.Sincer spun toata discutia afost spontana in sensul ca eram la poarta si reparam un maner. Nu ma astptam s aparaCiuca

Marian spunea...

Clipul nu este difuzat intreg

Claudiu Marin spunea...

@Marian
Multumesc ca ti-ai deschis azi cont Google, special pentru a comenta.
Asta ma gandeam si eu ca s-a discutat mai mult. Daca este de interes pentru cititori poti sa mai adaugi cate ceva din cele spuse de Ciuca din cele spuse de doamna presedinte a Comisiei de aparare din Senat.

csej spunea...

Greu sa priceapă omul.Multi primesc pensie in plata calculată pe legea 164/2001 sau pe legea din 2010.Aceste pensii au fost indexate cu inflația din perioada 2016-2024.Numai reiau coeficienții de inflatie.Actualizarea soldei de grad se face pe pensia calculată pe legea 223/2015.
Sunt legi care anulează indexările cu inflația in cazul actualizării soldei.Actualizarea soldei de grad in cazul celor care au prins indexările din perioada 2015-2024 nu acoperă indexările.De aceia trebuie insistat si pentru actualizarea soldei de functie.
Tu trebuie sa ai pensie cu OMM si contributia la pensia suplimentara aproximativă de pana la 85% din solda de grad s,solda de functie si sporurile a similarului tau activ.

Liviutatarush spunea...

Domnule Marian, atat s-a postat pe retele de socializare, clipul nu a fost taiat de mine. Puteti sa ne mai dati detalii despre ce ati discutat, scrieti aici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am convenit ca este interzis total sa discutam de Solda de Grad, fara a spune, mai intai, de Solda de Functie! Pacat si foarte rau, caci astfel dezvoltati la decidenti aplecare numai pentru Solda de Grad ca fiind una de gang! Eu mereu voi sublinia cu tarie Solda de Functie, caci Solda de Grad e doar o manjire amagitoare, ca apa de ploaie trecatoare!
@John, felicitari pentru baiatul realizat magna cum laudae pentru un viitor in salvarea de vieti!
@Dl Ciuca sa binevoiasca sa curme imediat si cat mai rapid nedreptatile, inechitatile si discriminarile la pensiile militare, daca mai crede in sansa domniei sale la prezidentiale, iar cat priveste Catu, este cel mai incompetent si distrus om din PNL, tragand partidul in jos sub 10%!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In clip vad oameni de bun simt care spun realitati dureroase, care merita stimati si felicitati, impreuna cu stimabila Doamna! Dl Ciuca pare ca a inteles mesajul acestor camarazi care din doua vorbe l-au convins pe Dl Ciuca ca trebuie sa faca ceva rapid pentru noi, si eu am incredre ca lucrurile se indreapta catre ceva favorabil, dar fara SOLDA DE FUNTIE nici nu poate fi vorba de facut dreptate, Solda de Grad fiind un scrot gol atunci cand vrei procreere, iar adagarea ovalelor Soldei de Functie fiind reusita procrearii fiintelor vii, ca exemplu sugestiv de intelegere a necesitatii majoraii SOLDEI DE FUNCTIE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Tatarush, felicitari pentru clip cip-cirip, care ne-a mai inveselit cu zambetul pe clanțe si ne-a mai dat speranțe!

Nemo spunea...

Să ne trăiești partid iubit, că ne-ai calit...că ne-ai călit.

Marian spunea...

Discutia a fost spontana si nu cu iz eletoral. Va explic si de ce .Ma aflam la poarta unde reparam un maner rupt pe care l-am scimbat. In acest timp in srada era putina agitatie in sensul ca patrulau jandarmi,spp si civilidin comuna.In timp ce am terminat de montat manerul am rdicat privirea l-am vazut pe Ciuca cu cei din staful de campanie din Galati si comuna.In acel moment Ciuca s-a uitat la mine s-a desprins de grup si a venit sa ma salute. A urmat odiscutie privind ce s- a intamplat la inundatie.I-am explicat daunele care au fost la matusa pe care o am in ingrijire scimband si cu dansa cateva vorbe. Dupa care m-amprezentat cum apare si in clip ca sunt ofiter in rezerva m-a intrebat ce arma sunt,artilerie terestra iar la promtie a fost o confuzie provocata de mine iar acel coleg coincidenta de nume tot din Galati promotie 1992 Dupa care i-am reprosat de inechitatile foartte mari la pensii Amdat un exemplu cu un vecin dela Tecuci lt col promotie 70 care are pensia mai mica ca mine, fapt care nu apare in clip dupa care cle cu cismaru. din acel moment a intrat in discutie doamna Paulic explicand acel proiect depus de PNL . Cu cateva zile in urma aparuse pe forum acel proiect cu solda de grad separata unde fac eu referire ca e o facatura initiat de MApN. In acest context fac referire la sait deunde mainformez si citesc ce noutati apar . Cam asta afost dicutia in urma m-a intrbat ssp date prsonale Noapte buna

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marian, din partea noastra Pretuire, Onoare. Respect si Felicitari pentru starea de spirit, realism, hotarare si curajul de a spune Adevarul unui importat om in stat, candidat fruntas la prezidentia, cu sau fara sanse ca si pensiile militare, si de care depinde propasirea si indreptatirea noastra la pensiile militare, distruse si inghetate in vecie, tot de catre ei, politicienii! Cateva vorbe ale unui rezervist in pantaloni scurti, pe frecventa icognito-surpriza-spontan au facut cat 1000 de petitii sau 100 de audiente programate tet a tet intr-un cabinet la Minister! Bravo respectuos, camarade, Marian!

Liviutatarush spunea...

Multumim domnule Marian! Vedem ce se rezolva pana pe 24 octombrie si pe 25 in Piata Victoriei!!!

Ionica botez spunea...

Pentru data de 25.10.2024 toată presiunea trebuie pusă pe ministerul de finanțe și pe cei doi candidați la prezidențiale . Trebuie pichetat ambele partide din arcul guvernamental daca vrem să obținem ceva. Voi fi la miting .

Leo spunea...

@Marian
BRAVO !
Iată cum prin rolul întâmplării ai deveni CREATOR DE CONȚINUT (cum se zice azi regizorilor) și ai generat și un TOPIC de interes .
În plus ai intrat și în baza de date a SPP , verișoara de mamă a DGIA , unde cu mari și istorice rezultate a activat Cristina.

Alexandru spunea...

@Liviutatarush
Știi ce cred eu că o să se întâmple, atât până în 24 cât și pe 25 octombrie? Nimic și mai nimic. Aș privi mai degrabă către 1 decembrie. Atunci pot fi prinși mai la înghesuială, oriunde s-ar ascunde. Și nici presa sau televiziunile nu pot întoarce capul în altă parte. Mă rog, vom vedea.

Viorel spunea...

JUSTIFICĂRI NEFONDATE PENTRU ELIMINAREA INECHITĂȚILOR DINTRE PENSIILE MILITARE. SĂ VINĂ HAIDUCUL COROI / BOTOȘANI, CARE LUA DE LA BOGAȚI ȘI DĂDEA LA SĂRACI. NU VOM PRIMI NIMIC. NE MINT CU NERUȘINARE PRIVIND VIITOAREA ACTUALIZARE DE SOLDĂ ȘI GRAD. PROIECTUL ȘI SUSȚINERILE LUI CIOLACU, CIUCĂ, ETC. SUNT O MINCIUNĂ.
Pensiile militare din România însumează peste un miliard de euro. Cea mai mare pensie militară netă plătită a fost de 32.098 lei
Bugetul pentru pensiile plătite de Casa de Pensii Sectorială a MApN în 2024 depășește 5,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă peste un miliard de euro.
Acest buget acoperă nu doar pensiile foștilor militari, ci și pe cele ale angajaților din alte instituții precum Serviciul de Informații Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul de Protecție și Pază (SPP).
Conform datelor furnizate de Casa de Pensii sectorială a MApN pentru luna octombrie 2024, cea mai mare pensie militară netă plătită a fost de 32.098 lei, adică aproximativ 6.500 de euro. Beneficiarul acestei pensii impresionante a acumulat o vechime totală de 47 de ani, 3 luni și 13 zile, având o carieră lungă și complexă în structurile Ministerului Apărării Naționale. Pensiile militare, inclusiv aceasta, sunt calculate în baza unui sistem specific, reglementat de Legea 164/2001 privind pensiile militare de stat și ulterior recalculate conform altor acte normative.
Aceste pensii nu sunt bazate pe un sistem contributiv, ci se calculează după reguli distincte.
Din cei aproape 85.000 de pensionari aflați în evidențele Casei de Pensii a MApN, aproximativ 81,3% primesc pensii brute mai mari de 3.000 de lei.
În urma modificărilor fiscale recente, pensiile mai mici de acest prag nu mai sunt impozitate, iar cei cu pensii mai mari vor primi un beneficiu suplimentar de 100 de lei, începând cu veniturile din luna octombrie.
Cu toate acestea, contrastul între cea mai mare și cea mai mică pensie din sistemul militar este uriaș. În octombrie 2024, cea mai mică pensie de serviciu plătită a fost de doar 64 de lei, reflectând o vechime de doar 11 luni a beneficiarului.
Pe lângă pensiile plătite de MApN, casele sectoriale de pensii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Român de Informații (SRI) gestionează și ele pensii importante. Deși cea mai mare pensie este încasată de un fost angajat al MApN, la un nivel de 6.500 de euro, pensiile plătite de MAI și SRI nu sunt cu mult în urmă.
În luna octombrie 2024, un fost angajat al MAI a încasat o pensie netă de 22.420 lei (aproximativ 4.500 de euro), iar cel mai bine plătit pensionar din SRI a primit 26.175 lei (peste 5.200 de euro).
Cele trei mari case sectoriale de pensii – MApN, MAI și SRI – au un impact semnificativ asupra bugetului de stat. Bugetul total alocat pentru plata pensiilor militare în 2024 depășește 14 miliarde de lei, adică peste 2,8 miliarde de euro. Cea mai mare parte a acestei sume este alocată de MAI, cu un buget de peste 7,36 miliarde de lei, urmat de MApN cu peste 5,5 miliarde de lei și SRI, cu peste 1,08 miliarde de lei.
Aceste date reflectă amploarea sistemului de pensii militare din România, unde mii de beneficiari primesc sume considerabile după o carieră în structurile de forță ale statului. În ciuda controverselor legate de nivelul ridicat al unor pensii, ele rămân un element important în peisajul social și fiscal al țării, bugetul necesar pentru plata acestor pensii reprezentând o povară semnificativă pentru stat.
https://tvrinfo.ro/pensiile-militare-din-romania-insumeaza-peste-un-miliard-de-euro-cea-mai-mare-pensie-militara-neta-platita-a-fost-de-32-098-lei/




maiag spunea...

ACUM pe realitatea tv a anuntat ca la ora 13 vb despte blocarea pensuilor militsre care sunt blocate la guvern.Ciulaculeeee...ciuca al nostru .unde este adevarul.curve ordinare

luchy19 spunea...

După 1 Decembrie vor începe, indiferent de culoarea politică, cu vaicareala că nu sunt bani, apoi vin cele două ministere de forță SĂNĂTATEA ȘI EDUCAȚIA CUM CĂ EI NU PREA AU PRIMIT CÂT TREBUIA, că inflatia că ne pleacă medicii și profesorii că rămân copiii corigenți CA DE MEDITAȚIILE NU S PENTRU TOATĂ LUMEA ACCESIBILE iar voi cei cu pușca n cui să mai așteptați.

Alexandru spunea...

https://www.stiripesurse.ro/surse-psd-va-vota-proiectul-de-actualizare-a-pensiilor-militare_3462907.html

RD spunea...

Din disperarea noastră (pe bună dreptate), din răutatea și ambiția politicienilor, va ieși tot la fel de rău indiferent de schimbare, să țineți minte ce v-am spus. Oricum, 99%, Ciucă nu va mai fi președintele PNL, așa că vă veni altul. Dacă va câștiga alegerile prezidențiale, nu va mai fi președintele PNL. Dacă va pierde alegerile prezidențiale, probabil că își va da demisia. Deci mâine, poimâine, aproape toate vor fi diferite. Sindicaliștii sunt și ei le interes, nu am văzut să apere pensiile tuturor, le place cu proteste, gargară. Totul ține de cum să se reducă cheltuielile cu pensiile militare, nu să le mărească dar voi credeți ce vreți! Protestele vor continua și în anii următori fiindcă problemele nu vor dispărea și nici rezolvarea inechităților.

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
Din motive electorale, niciun pesedist nu se va incumeta sa spuna ca nu va vota Plx 540/2024, dar problema este ca, prin tertipuri procedurale in CD, proiectul nu va ajunga prea curand la vot. Saptamana aceasta deja este pierduta. Esta a patra saptamana de la depunerea la Senat a B447/2024.

Alexandru spunea...

Să meargă la mobilizare ăștia cu pensii banane și toți cei din parlament și guvern futui in gură sai fut! Nu se cade să-ți pui în pericol viața, ptr niște jigodii care ne-au vândut și îi doare in cur de noi!

maiag spunea...

DEJA ministru inv a prpmis salsri pt profesori la nivelul medicilor.armata si taranii sunt slugile statului.taranii produc mancare si estr prost platita si clasa sociala la periferia sociala.armata si politia asiguta linistea tarii
Carnea de tun mereu flamanda.cele 2 ckase sociale privind in istorie su fost meteu dluga conducatorilor.unii asigura hrana di bunastarea.altii linistea
Taranii sw mai rascoala.armsta nu poate face adta.unde e dteptatea sociala?

Liviu PO spunea...

Dacă în perioada dictaturii carliste,carol2 (cel mic și secund,așa că mă iertați că nu l-am scris cu majusculă ) se lăuda generalilor petiționari că nu poate face nimic,când de fapt mătrășea toate cele,atunci de ce să mai așteptăm ceva de la aceste specimene?Singura soluție este smerenia...Învățați pe de rost:Eu,subsoldatul ................din vina mea și doar din vina mea am permis în prostia și inconștiența mea ca trădătorii de neam și țară să înlocuiască printr-o lovitură de stat conducerea legitimă a țării și să ne aducă într-o situație atât de proastă cum niciodată în istoria sa milenară, țara noastră sfântă nu a mai fost.Aștept doar milă și scuipat din partea poporului meu.Doamne DUMNEZEULE te rog să mă ierți!
Până când nu vom recunoaște, cel puțin la nivelul conștiinței noastre, că suntem vinovați pentru dezastrul acestei țări,Dumnezeu ne va coace și uda până la moarte.Poporul român poate muri doar datorită inconștienței noastre.Metoda "revoluțiilor" s-a mai încercat și prin alte părți,numai că acel popor e la distanță de mii de ani lumină acum (în 1986 îi exportam calculatore Felix,mai țineți minte?).De ce?Armata lui populară nu a pus botul la minciunile sfruntate ale occidentului putred...
Deci ,spuneți-o în fiecare seară la culcare,aproape ca pe o rugăciune și veți vedea că ușor ,ușor Dumnezeu Atotputernic,își va întoarce privirea și spre noi...Doamne ajută-ne!Și încă ceva.Problema nu ar trebui pusă de decidenții noștri,decât sub forma ca pensia minimă în armată pentru cel puțin 20 de ani vechime să fie minim la valoarea coșului minim de subzistență calculat de INS în fiecare lună și să mai primim ceva pentru gradul militar,neimpozabil la fel ca activii.Banii mulți strică și pot duce la îmbuibare...Uitați-vă ca unii poartă la mână pensia unui maior (am 3,163) pe 20 de ani...Asta am vrut oare,s-au asta au vrut?Armata e cu noi?Da,armata a fost cu EI...

Pop de Ploiesti spunea...

Zice ca , atunci cand poporul o duce greu preotii o duc super , ca lumea se duce buluc la biserica ca Dumnezeu nu i-a dezamagit niciodata..s-a vazut ieri si duminica la Iasi.Acelasi lucru e cu acest site care este accesat de zeci de mii de ori zilnic , tot o am vedea si noi o minune, dar minunile le face Dumnezeu nu Ciolacu ori Ciuca.Circula o gluma pe net , cica daca toti generalii Romaniei au IQ lui Ciuca d-aia iau plutonierii pensii mai mari decat coloneii si generalii...)) Cat despre Ciolacu...lebada neagra i-a venit taman la Ploiesti la fel ca lui A Paunescu in 85 ghinion ar cancavii Dulapul .EEE..mai sunt 10 zile sau chiar 9 pana pe 25 octombrie..nu stiu ora..unu p-acilea zicea 13.30...tarziu bre , prime times news la televiziuni incepe la 13...asa ca un 12 .00 e mai rezonabil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD se cam joacă cu noada goală pe lânga carja cabrată, crezand in acele sondaje ca i-au priponit pe primul loc, nestiind ca sondajele sunt intr-o coborare permanenta pentru ei si crescand pentru alte partide, in urma unor prostii facute la pensii, in general, care au generat multe nemultumiri si discriminari uriase cu invidii de ordinul milioanelor, preturile crescande, rata mare a inflatiei, care la un loc au scazut puterea de cumparare si duc la o crestere nulă a pensiilor, medicamentele fiind chiar o problema grava in perceptiile generale, si ma mir cum de nu se sperie ca AUR si USR sunt in crestere, pe ultima suta de metrii urmand sa implore electoratul pentru cateva voturi sa se mentina primii. Acum e exclusa si o alianta cu PNL, dupa alegeri, la cat au scazut ăstia in sondaje cu de-alde Câțu si alti mafioti pe liste, amandoua partidele facand impreuna cu putin peste 30%, iar PNL nu stiu daca va mai avea cel mult 15%, asa ca sa grabeasca cu pensiile militare, daca vor sa mai pupe un mic avantaj! Ei pupă puoala popii, popa pupă pensia mea si eu pup din amandouă tot ce Dumnezeu mi-o da din pozitia 69 care azi e ziua mea! Iac-așa!

Alexandru spunea...

https://www.facebook.com/share/p/s3vvyZay3y4GvkQD/
Una zic pe surse și alta se întâmplă cu adevărat la CD cu proiectul pensiilor militare

csej spunea...

Cum un adevăr cu omisiune devine minciună.La cererea unei oarecare CPS/MApN/MAI/SRI a publicat pensia medie bruta precum si nivelul cel mai mare si cel mai mic.
În ce constă minciună?Sistemul de pensii militare este un ghiveci adica functioneaza in baza a trei legi..Dacă te raportezi la legea 223/2015 media pensiilor brut este mult mai mica decat cea pe care o publică cele trei case de pensii.
Exclus ca media pensiilor brute calculate corespunzător legii 223/2015 de 5200 lei.Uite asa dezinformeaza.
Bombardat CPS sa informeze situația pensiilor brute calculate legii 223/2015 care de fapt este in vigoare.

csej spunea...

Vedeti dece unii zic "ce mai vor si ăștia?"

Adid spunea...

Bună ziua! Azi într-un articol din ,,În cuiul cătării, este prezentat un articol referitor la soluțiile oferite de cele 2 proiecte fluturate pe piață, Neacșu făcând o simulare pe fiecare. Oare cât de credibil este? Din el rezulta ca proiectul agreat de PNL dezavantajează militarii pensionati înainte de 2017.

Arfy spunea...

ICFrim* La mulți ani cu sănătate!
S-a dat nada pentru voturi!
Orice muncitor îți scuipă semințe de la etaj!

Nu sunt invidios că au primit în recalculare, unii aproape dublu!
Sunt oarecum surprins pentru că militarii nu sunt luați în calcul!
Parcă am fi un "paria" societății!

RD spunea...

@Cornelius Flavius,

PSD a câștigat atât alegerile europarlamentare, cât și cele locale. La europarlamentare chiar dacă PSD a fost în coaliție cu PNL, din ce știu are cei mai mulți europarlamentari. PSD mizează pe pensionarii din sistemul public, 8 din 10 au avut măriri pe lângă indexarea din ianuarie, au mărit salariile profesorilor și celor din sistemul medical, au mărit soldele/salariile militarilor și polițiștilor. Așa că nu se sperie ei de noi. Pe când PNL are nevoie de noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Arfy si RD, va multumesc frumos pt urari si va urez si eu sanatate intr-o viata lunga! Dumnezeu mai stie ce va fi, dar ceva va fi si nu ne va multumi la buzunnarele pustii!

Leo spunea...

Nu mai știu pe unde am citit azi, că MFA-ul se OPUNE oricărei actualizări/recalcilări/majorări de pensii militare , deoarece nu-i suportă bugetul și se va dezechilibra.
Hmmmm, aici e mâna lui jianu și a habarnistului politruc de la MFA.

Dodo spunea...

Vreau sa spun cum cred eu ca ar trebui sa acționăm. Exact cum au acționat profesorii,când au refuzat sa intre la ore,dacă va mai amintiți. Adică santajandu-i cu ceva....nu știu cu ce....dar trebuie sa găsim ceva cu care sa ii avem la mana noastră.Altfel ne învârtim în jurul cozii ca un cățel. Poate cineva dintre noi,are vreo idee în sensul asta.

Rezervistul spunea...

La mulți ani nenea Cornelius F Ifrim...nume de roman Să de-a d zeu să i îngropi pe toți clocarii, geambașii și pupătorii de clanțe....Se spune că unii au pupat și poala licuriciului... să le fie bine... Dacă se stinge lumina licuriciului ...să-l chemi pe Popa Miltiade de la mănăstire cu lumânarea și să le cânte ceva ostășesc la cap... înainte de ai băga in garsoniera cu ușa în tavan

Constantin spunea...

@Adid. Cum poate fi mai prost proiectul de lege agreat de PNL pentru militarii pensionați înaintede 2017,proiect care actualizează atât solda de grad,dar și pe cea de funcție în condițiile în care pentru stabilirea noii baze de calcul vor fi introduse soldele de grad și de funcție ale militarilor activilor de la nivelul anului 2024 și care sunt mai mari cu de la trei la cinci ori,dacă nu și mai mult,față de cele de la ultima actualizare din 2017.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
69-->96

Dodo spunea...

Mulți ani sanatosi"! Mister Cornelius. Sa dea Dumnezeu sa vi se îndeplinească toate doleanțele. 🙏

John spunea...

Ciolacurile,votează dracu la voi,bözmegó!🤣

https://youtube.com/shorts/v6LIZ7ZuomQ?si=S5LAKiaNM0fsgp4N

Rezervistul spunea...

Dodo... îți spun eu cu ce-i șantajează pe ăia din min educației..... că mi-am adus aminte... refuză să intre la examene...sa corecteze lucrările copiilor la BAC.... punând în pericol admiterea acestora la facultate... refuză să-i asiste la ore....dezinteres in educarea copiilor... aceștia fiind nevoiți să ia meditații dacă vor să ajungă mai departe la facultate...Presa și tv de abia așteaptă să mănânce o bucată de pâine... pe tema asta ...bătând toba seară de seară... că vezi doamne guv nu de apleacă asupra problemelor de portofel...ale dascălilor...ca să dea drumul la învățământ etc.. Niște șantajiști ordinari.... Îi invidiez că au cu ce ..Ce le poate face guv la dascăli...le ia boii de la bicicleta...Ia să refuze poliția și jand să mai asigure votarea sub toate aspectele de la pază... ordine...lipsa pompierului in centrele de votare...Se lasă cu sancțiuni dure pe linie militară.. etc etc. știți și voi care sunteți militari din cei care citesc pe aici ce pățesc... Asta-i viața...

Rezervistul spunea...

Dodo....( continuare) ...Pe asta și mizează jigodiile care ne conduc...

maiag spunea...

CINE este acest Neacsu.pe cinevreprexinta si ceninterrse are

Face popaganda psd si lu jianu

Claudiu Marin spunea...

@Constantin
Cum sa nu fie mai bun proiectul MApN daca zice Jianu?
Daca tot intri pe acolo, nu-l intrebi pe Mateias cum a reusit sa actualizeze cuantumul pensiei militare proportional cu cresterea soldei de functie? I-a dat Jianu si metodologia de sctualizare proportionala?
Mai sa fie, actualizarea potrivit Plx 262/2024 este periculoasa pentru ca poate duce la plafonarea tuturor pensiilor, potrivit art. 60, dar actualizarea proportionala, conform draftului difuzat de Jianu prin prieteni, nu este la fel de periculoasa!

Constantin spunea...

@Claudiu Marin Nu știu cui servesc aceste dezinformări lansate de Mateiaș,că nouă pensionarilor militari în mod sigur nu. Scopul este cert,să creeze confuzie și mai mare,că trebuie să recunoaștem există un anumit grad de confuzie în rândul pensionarilor militari,chiar și pe blogul nostru. Eu cred că dv. ați explicat destul de clar modul cum se face calculul în situația în care se va vota favorabil plx 540,restul sunt povești.

Cătălin spunea...

MINT DE INGHEATA APELE. INTOTDEAUNA CLOCARII DIN MAPN AU SPUS CA NU SUNT BANI PENTRU ACTUALIZAREA SAU RECALCULAREA PENSIILOR DESI MEREU GASESC BANI PENTRU ARMAMENT (EPAVE) SI TEHNICĂ DE REGULA SH, PLATITA CU ANI MULTI INAINTEA LIVTARII SAU LA SFARSITUL ANULUI PREDAU LA BUGETUL STATULUI FONDURILE DIN BUGETUL MAPN NEUTILIZATE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Viata lunga cu sanatate tuturor stimatilor si onorabililor camarazi, care mi-au transmis urari de ziua mea, Dl Claudiu trimitandu-mi-o pe cea mai scurta si simbolica de pe planeta: 69... 96! SA DEA DOMNUL LA TOATA LUMEA PESTE 100!
Jiganu Traistăgoală, mai apuca anii mei, la cat rau a facut la viata lui tristă de pungaș?! Dupa ce vor iesi si ei in pensie, clocarii zic, as fi curios, la cate pacate au pe constiintele lor, masurate in minim pe economie, cam cati coti vor manca din pensiile acelea pentru care si-au dat semenii camarazi hrană corbilor?! Din partea mea, le doresc vieti foarte lungi si sanatoase, ca nu-s de la mine, numai Dumnezeu sa-i tina! Doamne, ajuta la toata lumea, numai noi sa nu murim! Cat privesc zvonurile, sa le dam naibii ca pana la urma or face ei ceva, ceva sa dea pompe cricului, mai rau fiind de mine ca nu indeplinesc criteriile de vechime, si daca asta imi este soarta n-o pot schimba cu nimic, si daca as regreta ceva, pana la moarte, as regreta marea tradare a PSD fata de noi, daca se va dovedi asta, pana in alegeri! Sincer ca nu i-as mai ierta, cate zile as mai avea de trait!

Florin spunea...

@ Flavius
Pensie lunga și viața de calitate!

Florin spunea...

"Cat timp haina militară servește politicul și nu patria, ignor-o!
Este o simpla pijama!"

raul spunea...

Mai oameni buni,voi vedeti desconsiderarea de care avem parte?Nesimtitii de la Directia de Finante si de la CPS arunca parlamentarilor si inspatiul public cifre ametitoare!Vino bai profesionistule ,da cateva exemple ,cu grad ,cu functie ,extrapoleaza si iese o medie!Asa sa mananci rahat si sa sperii lumea si pe prosti ,e usor!Rusine ,dusmanilor ,parca nu suntem din aceeasi armata,rusine ,generali de doi lei!

Liviu PO spunea...

La Mulți Ani ! domnule Cornelius Flavius IFRIM!

Fănică spunea...

Multă sănătate și viață lungă domnului sărbătorit!

Claudiu Marin spunea...

@raul
Media pensiilor militare este buna, numai ca disproportiile dintre pensiile mari si cel mici sunt enorme pentru militari cu grade si vechimi egale.
Avem nevoie de situatii statistice din mie in mie lei pensie, nu de media pensiilor.
Ati si uitat sa mai distribuiți articolele de pe blog cu taloanele de pensii care demonstreaza inechitatile pentru batranii pensionari militari. De aceea isi permit cei din institutiile militare sa intoxice presa cu statistici mincinoase.
Nu se cere majorarea pensiilor militare ci inlaturarea inechitatilor, N-au bani pentru majorare generala, dar pentru diminuarea echitatilor trebuie sa aiba.

Anghel spunea...

Cei care susțin varianta M Ap sunt foarte convingători pt mulți rezerviști pentru că prezintă simulări sugestive, în tabele frumos colorate, cu cifre și argumente! Îmi pare rău să spun, dar de partea cealaltă, pe site- urile concurente, vorbărie multă, metafore complicate și ce e mai rău - aroganțe și invective la adresa pensionarilor militari care nu stăpânesc bine legislația în domeniu!

Marian spunea...

La MultiAni ! Cu multa sanatate domnul IFEIM

raul spunea...

Da,Claudiu ,dar nu la media actuala ma refeream ,ci la aia care va rezulta!Pai dimineata ,la Tvr ,mi-a semnalat cineva ,cica s-ar fi transmis ca actualizarea pensiilor militare ar consta in 3 md euro!Pai ,de unde cifra asta?Nu-i scoasa din burta lui Jianu?De aia spuneam ,da exemple si sa vedem daca iese asa!Sa te cred ,nu asa ,pt ca cine aude asa cifre o luam in barba pt 50 de ani!
PsDisproportiile alea le simt pe pielea mea!

RD spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim,

La mulți ani sănătoși și mulți bani de la nea Ciolacu (mă rog el împarte banii cum vrea, că nu sunt ai lui).

GG spunea...

ÎNTREBARE: De când s-a început paradirea,respectiv,bătaia de joc a rezervistilor armatei ROU,iar o parte din noi ne luptam de circa 15 ani de zile pe aceste bloguri,Huhurez,R 26.5oo,Mos Alecu etc,s-a rezolvat ceva din partea guvernanților,în special din zona Clocarimii din finanțe și juridic? Nu,absolut nimic! Mai întreb: știe cineva ce Prime primesc clocarii la sfârșit de an ptr.economiile făcute și virate la buget? Întreb doar,ce aud și eu ca se vorbește prin târguri!!!!

raul spunea...

GG-ule ,de cand????De cand un jeg numit Basescu ,care a crescut dintr-o solda de militar si a carui mama a trait la randul ei ,dintr-o pensie de urmas de la un militar,a avut nesimtirea sa muste mana care l-a hranit si ,pt niste voturi ,a denigrat o institutie fundamentala a statului ,de care nimeni nu se legase din cauza sacralitatii ei!Si prostii de romani ai pus botul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va multumesc din suflet pentru urari, onorabili camarazi, dorindu-va si eu sanatate Dv intr-o viata luuunga, alaturi de cei dragi! Inima mea bate alaturi de Dv in lupta pentru dreptate la pensiile militare, dar ce pacat ca Dl Ciolacu repeta mereu ca un robot, ca nu e fromox sa-l fac papagal, ca domnia sa agreaza varianta MApN, stiind ca hiclenii din clocării au drujbe sovietice cu lanțul gros si sigur la taiat (drujba=munca!) adanc si cu sete, de li s-ar taia si lor elanul si timpul de stat pe functiile acelea ingrate la MFA! Are dreptate adminul sa le dea cu ardei iute pe la râtane, mustruluindu-i ca nu prezinta o lista cu pensiile, adica, zic eu, intre 47 lei si 1000 lei, intre 1000 lei si 2500 lei, intre 2500 lei si 3500 lei, etc, sa stie tot romanul cum stam cu socoteala... Abia atunci presa si televiziunile ar tabarî pe ei, mai ales ca nu avem nici legea pensiei minime, ca la civili, iar Ciolacului i-ar ingheta ,,nesimtirea'' pe noi in gârleajă! Intre timp, nici liberalii nu mai reactiveaza si ei mima cu lupta impotriva ,,ciumei grena'' cu proiectul de lege, care se opune cu tot felul de fente din buric sa amane tragedia mascaradei majorarilor la soldele de functie si grad, pana trece votarea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit pe blogul exclusiv(ist) al coloneilor, Cuiul cătarii, acel articol deloc explicativ matematic, ci doar cu cateva consideratii ale onor adminului, destul de marginale, ca adaca m-as pune acum sa calculez actualizarea cu saracii termeni explicativi n-as reusi sa găbui cuantumul la mai saracana mea de pensie, ca daca domnia sa s-ar fi straduit sa detalieze, precis si aici se dezbatea situatia data pe un topic separat. Domnia sa nu este miscat de faptul ca cei ramasi cu cuantumul avantajos este posibil din nou sa fie paraditi ordinar pe minus ca in 2017, insa fiind fericit ca dommnii sai colonei iau peste 1000 lei in plus, la cele peste 10.000 lei caci ceilalti poate sa crape ranza in ei daca nu le iese pe plus nimic! Halal ratiune la acest nivel de grade mari! M