Un produs Blogger.

luni, octombrie 21, 2024

Referendumul PRO Uniunea Europeana din Republica Moldova va fi validat, dar...

28 comments
.....majoritatea moldovenilor din interior au spus NU aderarii la UE. Sa asteptam procesarea voturilor din Diaspora.

Poza de la orele 6,00. Si mai sunt 30 000 de voturi de numarat din Diaspora.


majoritatea moldovenilor din interior au spus NU aderarii la UE. Sa asteptam procesarea voturilor din Diaspora.

Moldovenii au incins o hora in fata sectiei de votare din Moscova 



Conditia pentru validare era ca la referendum sa se prezinte 1/3 din numarul alegatorilor cu drept de vot.

Ora 16.15 // Peste 1,143 de milioane de alegători votaseră către ora 16.00, ceea ce înseamnă o rată de participare la vot de peste 39%.

O participare de peste 50 la sută în cazul referendumului constituţional ar feri, teoretic, rezultatul lui de o eventuală contestare (pentru chestiuni care ţin de suveranitate, de exemplu, e nevoie de o participare de peste 50 la sută).

In cazul alegerilor prezidenţiale singura surpriza ar putea fi doar un scor de 50% pentru Maia Sandu care să nu mai facă necesara organizarea celui de-al doilea tur de scrutin,


28 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului ca sa se iasa de sub influenta sovietica, a fascismului rusesc, sabotoarul perseverent al Republicii Moldova! Maia Sandu, o democrata moderata, va reusi sa castige si presedintia, dar pacat ca de la vot lipsesc aporoape 2 milioane de tineri imprastiati prin toata Europa dupa o paine mai buna! Succes, Republica Moldova!
Profit de ocazie, cu permisiunea Dlui Claudiu Marin, sa atrag atentia lui Viorel Kis si Cezar sa se opreasca din a ma mai balacari mincinos pe Mos Alecu cu niste enormitati pana la voma, reusind chiar sa faca un fals cu sigla ziarului la care am scris, o sigla care niciodata nu a existat in acel format fals! Nu-mi bat capul cu porciile voastre, dar o instanta pusa in miscare ca sa aduceti dovezi si sa va cer despagubiri morale si materiale, ca sa va vindeti si casele pot face, golanilor! Masurati-va bautura din pahare cand lingeti, cat despre mine, cand am baut in tineretile mele nu mi-am baut si mintile! Redactorii colegi de la ziar toti lucreaza in Primaria Onesti, iar o colega care este si pictorita s-a mutat in Olanda, alta in Portugalia, si alta in Regatul Unit, deci nu au infundat puscariile, cum balacariti voi, nemernicilor! Mos Alecu, vrei sa-ti inchid bloaga pe motive judiciar penale? Daca ti s-a facut de asta eu nu voi intarzia sa sesisez autoritatile!

Rezervistul spunea...

Cred că li sa explicat înainte de alegeri...moldovenilor de dincolo de Prut că aderarea la UE presupune în afară de avantaje... și dezavantaje ?... Adică 1. se va restrânge politica de la Chișinău...în detrimentul ordinelor venite de la Bruxelles? 2.Pe viitor creditele... fondurile acordate prin PNRR...FMI...vor fi condiționate de reforme drastice inclusiv reducerea personalului din administrația statului? Pe viitor statul trebuie să acorde drepturi și minorităților sexuale LGBD... dreptul la căsătorie..mitinguri etc. chiar dacă biserica și maj populației se opune fiind maj covârșitoare ortodoxă?3 Dacă se merge mai departe în viitor ...și cu aderarea la NATO...va urma reducerea forțelor armate ale țării...?... și umilirea rezervistiilor care au servit in fosta RSSM( Republica sovietică socialistă moldovenească) așa cum au procedat și la noi cu cei vechi ( varsovisti) prin erodarea pensiilor militare Asta li sa spus? Că pe toate posturile arată lapte și miere...cu intrarea în UE la ei...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rezervist, fiind un om corect trebuie sa-ti dau dreptate, pentru ca noi ne asteptam la o democratie a libertatilor, dupa unirea cu Occidentul-UE, dar a inceput sa se adevereasca ca este o democratie falsa, una a constrangerilor si impunerilor de tip bolsevico moscovit, de la Bruxelles, cu acceptarea LGBT, impunerea cat de curand a eliminarii religiilor, eliminarea familiei traditionale, obligativitatea sexului intre minori sau adulti cu minori, cum se doreste aplicat urgent in Olanda, de pilda, sau scoaterea in afara a traditiilor nationale, uniformizarea globalista, renuntarea la proprietati, traiul in triburi comune cu sexul in grup, renuntarea la sacrificarea animalelor pentru hrana, pe motivul ca balega si urina acestora distruge patura de ozon si multe alte idiotenii, de care populatia moldoveana inca nu a auzit, pana ce nu se va aplica, apoi vor sa desfiinteze centralele de apartament, desfiintarea sobelor pe combustili solizi, ori peste 90% dintre consumatorii romani si moldoveni pe asa ceva se bazeaza! De ce se vor intampla, sau deja s-au intamplat sa se aplice unele? Din cauza ca noi nu avem acolo, in PE oameni care sa ne reprezinte interesele, sa ne apere traditiile si valorile nationale, ci slugi barbare si tradatoare, ca europenii propun tampenii, dar daca nu sunt votate ele nu se pot aplica, de aceea cred ca nici viitorul Europei nu poate fi solid si sigur in contextul in care toti vor observa ca s-a mutat centralizarea si ordinile de la Moscova tocmai la Bruxelles, dar cu mult mai dictatoriale si cu restrictii absurde si daunatoare natiunilor, doar Ungaria, Polonia si Cehia refuzand permanent cretinismele din patriotism si grija pentru propriile natiuni!

VALYCA2010 spunea...

Habar nu au ce îi așteaptă! E grea viața de comunitar european!

Claudiu Marin spunea...

@Rezervist si @ Ifrim
Noroc ca euroscepticismul vostru este tardiv. O cititi pe Zaharova, nu? Nu te superi pe Europa din cauza progresistilor populari care au fost votati in majoritate la europarlamentare.

csej spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
fs spunea...

Domnule Claudiu Marin cei doi colegi au prezentat anterior o parte din dezavantajele care ni se întâmplă nouă românilor după aderarea la UE. Nici nouă nu ni s-a spus tot adevărul privind implicațiile integrării europene, ca nu trebuie să mai avem agricultură, să devenim o piață de desfacere pentru produsele de slabă calitate, pline de chimicale dar scumpe care ni le vând alții. Nu ni s-a spus că trebuie să avem prețuri mari la energie, gaze, combustibili sau alte resurse, chiar dacă România dispune de ele. A trebuit să acceptăm homosexualii, lesbienele și alte urâciuni care au infectat moralitatea poporului român și că trebuie să fim o colonie a UE. Moldova trebuie să aleagă răul mai mic, adică să devină o colonie a UE. Cu stimă.

Viorel spunea...

Rezervistul. Faci o mare confuzie între intrarea noastră în UE în 2007 (bibani neștiutori) și intrarea R. Moldova la o dată ce va fi stabilită ulterior. Cu ajutorul nostru, devenind și cetățini români au putut colinda țările Europei, vedea, analiza și compara politica lor, viața economică și socială. Mai mult. România, pro bono, poate asigura consiliere în toate domeniile de activitate. Îi poate învăța cum să evite greșelile noastre prin care am distrus prin privatizare aproape toate ramurile economiei. Îi poate învăța cum să negocieze condițiile de preaderare și aderare ca să nu meargă ca orbul prin Ciulinii Bărăganului (de Panait Istrati și tradus din franceză în română de Eugen Barbu). În plus. La Bruxelles îi au alătiuri pe europarlamentarii români pentru a-i iniția în politica europeană.

Claudiu Marin spunea...

@fs
Eurosceptic in toata regula!
Ce repede uitati cum era in Romania in urma cu numai 20 de ani.
Ti-ai pus problema care ar fi raul cel mai mare atat in Romania cat si in Moldova.
Asa cum Romania are guverne mai bune sau mai proaste, tot asa are si Uniunea Europeana.
Multi dintre dvs confunda Uniunea Europeana, uniune economica de state, cu guvernul ei, respectiv cu Comisia Europeana. Pe termen mediu si lung, orientarile politice ale europenilor se echilibreaza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

csej, eu aveam contracte de voluntariat, anuale, caci ziarul cadra la Asociatia de voluntariat ,,Onestin,'' scriind toti fara bani, insa erau stimulente particulare care ma intereseaza doar pe mine si n-am treaba sa le explic eu aici. Derbedeii respectivi au mai afirmat ca eu ma tinem de bauturi, ori eu in Onesti sunt cunoscut ca un om care nu bea absolut deloc, fiind bolnav in tratamente, gustand foarte putin, pe buze la anumite reuniuni, asa ca mancatul lor de bors pica, si daca as fi fost pe pileli s-ar fi cunoscut in scris, cum s-au tradat ei prin scris de fiecare data, ilizibil, dar nu ma doare pe mine ce fac ei cu banii lor si cu gura lor! Cel mai tare m-a infuriat falsul grosolan cu sigla ziarului, ori ei au facut un fals de doi bani, si cu articole ce nu au aparut sau nu le-am semnat niciodata, eu avand rubrici speciale, de durata permanenta si denumite Pamflet, Opinii, Primaria se prezinta, Asociatii de Locatari, Editorial sau informari de la sedintele de Consiliu ale Primariei... Ce am facut eu in viata, scriind, si n-am fost doar la un singur ziare, avand emisiuni si la Radio local sau tv local, ei nu vor reusi niciodata din cauza consumului exagerat de alcool, din frageda pruncie!
@Dle Claudiu Marin, sunt pro european, dar nu cu ce ei ne vara pe gat cu forta si anti civilizatie, democratie si moralitate!

Dodo spunea...

Spuneam acum câteva zile ca nu suntem importanți pt nimeni,din păcate. Banca națională a avertizat ca nu mai sunt bani . Deci repet din nou,singura noastră șansă este anul asta,în urma protestului,altfel pa durere,paduden. La protest trebuie hotărâre nu frica. Sa vadă toți. Și politicienii și civilii,absolut toți inechitatiile. Exact ca la pensiile civile sa se rezolve toate problemele noastre. Mi se rupe de ce cred civilii despre noi. Sa își vadă de treaba lor. Ca ei nu știu cu ce se mănâncă armata. Vrem ce e al nostru de drept.
Nu pomana( puncte de stabilitate) ca civilii. Ajunge din 2017. Ne-ati supt destul,domnilor responsabili de inechitati.

Viorel spunea...

fs. Cu regret. Ești departe de adevăr. Homosexuali și lesbiene, bețivi, criminali, hoți și violatori aveam și pe timpul lui Ceaușescu dar nu i-ai văzut dumitale fiind fie prea tânăr, fie indiferent la ce se întâmpla în jur. Faptul că prețurile sunt diferite, asta depinde de guvernarea și politica internă a fiecărui stat. Nimeni nu te obligă să vinzi la străini energia electrică produsă în țară la un preț acceptabil, iar populației să-i vinzi cea importată la preț dublu sau triplu de la alți producători UE. Hoții și golanii sun samsarii români și nu cei din UE. Am distrus și dat pe mâna strinilor locuri extraordinare din această țară. Ne-am grăbit să înscriem Roșia Montană în patrimoniul UNESCO când puteam foarte bine să extragem aurul și metalele rare din subteran dând un suflu financiar economiei românești. Făcea statul român un sacrificiu și cumpăra de la canadieni toate instalațiile necesare chiar dacă, costau 2-3 miliarde de euro (oricum foarte mulți bani au dispărut în pandemie / a spus-o și presa și TV și domnul Ciolacu cu miliardul furat), ingineri avem, muncitori avem, voință ne mai trebuia. Nu murea România pentru 25 Km2 de teren excavat (se luau măsurile necesare de protecție a naturii sau la

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Grozav ce afirma aici Nicolae Ciucă!
https://www.realitatea.net/stiri/actual/nicolae-ciuca-transeaza-problema-pensiilor-militare-sper-ca-ciolacu-sa-inteleaga_6715206bb84daf503b774bd2

fs spunea...

Eu sunt împotriva tuturor politicilor UE care îngenunchează România. Și unii analiști au spus la televizor ca într-o anumită măsură rolul UE de funcționare ca o piață unică europeană în scopul dezvoltării țărilor membre a fost pus pe planul 2 de către organele de conducere ale acesteia. Eu știu ca in trecut românii nu își puneau problema prețului la energie, gaze sau combustibili. Acum prețul este dictat de burse din tari europene care nu dispun de resurse, trebuie să întrebăm UE dacă actualizăm pensiile militarilor sau să reparăm greșelile făcute la legea pensiilor din sistemul public și orice vrem să facem pentru această țară trebuie să cerem voie la Bruxelles. Nu înseamnă că sunt eurosceptic, eu nu vreau ca românii să stea în genunchi în fața UE sau să fie cetățeni de mâna a doua. Guvernele care își apără cetățenii nu acceptă ca țările lor să fie colonii ale UE.

fs spunea...

Domnule Viorel aveți dreptate ca astfel de persoane care reprezintă mizeria societății erau și înainte dar atunci se ascundeau, acum sunt legalizați și promovează stilul lor stricat de viață, afectând în primul rând tineretul României. Celelalte aspecte menționate de dumneavoastră sunt adevărate.

Rezervistul spunea...

Vedeți d le admin... că-mi dați dreptate din nou la ce am zis.. Cum adică...noi sau eu ...nu mai avem nici un drept în țara noastră..nici măcar....la vreo opinie negativă despre UE...că imediat mi i se bagă pumnul în gură... să tac... că astfel suntem etichetați drept adepți a rușilor..al lui Zaharova...sau al nu știu cui..ce se opune progresului... Îmi dați iar dreptate când spun că mi se restrânge drepturile ca cetățean liber...nu mai spun...ca națiune... odată ce am intrat in UE Așa pot declara și eu că lătrăii care încearcă să-mi sugrume drepturile... sunt uneltele veninoase venite de la Bruxelles... să ne învețe cum să stăm pe picioare ca națiune... că vezi doamne...noi nu mai știm....Desigur acum nu mai avem economie...venituri... că am distrus o cu mâinile noastre... și trăim pe datorie...Pt banii veniți de acolo... adevărat...nu avem ce face... jucăm cum cântă Ursula și Co. că altfel nu mai pupăm nici o lețcaie Are dreptate și celălalt camarad ... când spune că ne-am făcut-o cu mâna noastră și este târziu să mai reparăm ceva...De aceea nu are ursul coadă...

Andrei spunea...

@Rezervizdul și @Valyca2șiunsfert

Vedeți că a scăzut rubla. E cam un eurocent/rublă și tinde să scadă. Asta când veți primi solda de la Ivan pentru comentarii. Pup!

Pop de Ploiesti spunea...

Astfel, după procesarea a 1.532 de procese-verbale din cele 2.219 (69,04 la sută), răspunsurile „Da” reprezintă 44,74 la sută, în timp ce pentru respingerea referendumului au votat 55,26 la sută din alegători.

Sebi spunea...

Rușii au câștigat, chiar mai clar decât mă așteptam. Maia va fi zdrobită de ceilalți, de rușii regrupați în turul doi, iar UE a fost un vis nebunesc al câtorva inși care n-au înțeles nimic din forța blestemului de la răsărit asupra unei populații smintite și abrutizate după atâtea generații care au halit propaganda maicii mari.
Am zis bine rușii, nu pro-rușii. Pro-ruși sunt în România, în toată Europa, în State, etc. În Rusia și în republica "moldovanilor" sunt ruși, pur și simplu. Pin naștere ori prin rusificare.

avianyc spunea...

Începem saptamana cu o veste tristă.
Pilotul cdor(r) Kis Viorel s-a ridicat la escadrila din ceruri.
Dumnezeu să-l ierte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai regasesc declaratia ciucana, postata asta noapte, disparuta intre timp ca topic, dar am lincul aici si pot sa spun ca Dl Ciuca a pierdut timpul si a distrus alianta de guvernare, doar ca sa-i asigure, din slugarnicie, dulapului un culcus cald si sendentar in Parlament, in urmatoarea legislatura, in loc ca acest timp risipit doar in rele sa-l fi folosit la facut dreptate la pensiile militare, actiunea domniei sale, cumplit de nesabuita, spulberandu-i orice sansa de a se regasi in turul doi al prezidentiabilelor! In consecinta, Dumnezeu nu da cu parul, ci Satana l-a pălit cu sondajele coborate rusinos de jos, ca daca lasa dulapul in plata Domnului, sa se descurce singur pentru culcuș, mai avea oaresce sanse sa se infrunte in turul pantalonilor de pe locul doi cu Ciolacu! Sapte ani n-a deschis ciocul despre pensiile noastre amarate, acum vazand placinta asta desumflata l-a apucat zoreala, care actiune are mici sanse in contextul in care a tradat alianta, l-a catranit pe Ciolac si i-a infuriat astfel si pe romani pentru nesabuinta sa, doborandu-i sondajele! Ce-si face hombre cu mana lui... Se pare ca, impreuna cu rujatul in colanti, Rares, vor fi pusi pe faras, dupa alegeri, asa ca e bine ca de pe acum sa-si goleasca biroul si sa-si duca lucrurile acasa, cu tot cu sunculițele alea afumate si aninate in cuiele din dulap, cat si colectia de oale din lut de sub birou in care isi gateste sarmalele, atunci cand nu are de gand sa vorbeasca cu Ciolacu despre majorarile de solde de functii si grad!

Rezervistul spunea...

Că bine le ziseși...coane Cornelius F Ifrim... Sper să citească pe aici vreunul unul...prieten.... de-al lui... să i dea peste nasul ăla mare cât un gogoșar...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca nazismul sovietic a suferit mari pierderi in Republica Moldova!
stiripesurse.ro/breaking-referendum-republica-moldova-voturile-pro-ue-au-depasit-voturile-anti-la-aproape-98prc-buletine-numarate_3468543.html

Alexandru spunea...

Bună dimineața
Tocmai ce a fost anunțată victoria celor pro UE și faptul că Maia Sandu are peste 44% opțiuni de vot, fapt care o duce în turul doi cu omul Rusiei.
Am intervenit să corectez, pentru a nu știu câta oară, inepțiile lui CFI și altor așa zisi pensionari militari atotștiutori, care dădeau sigură victoria lui Putin sau a Rusiei de parcă rușii conduc în Moldova și nu moldovenii noștri strașnici.
Pentru cei care au crescut sau locuit pe zonele de frontieră cu Moldova, dar și pentru cei care au universități de prestigiu în localitățile lor de domiciliu, știu că în România vin trei categorii de moldoveni: una care face afaceri cu produsele alimentare și nu numai (care se opune unirii și UE din interese pur economice personale, dar care vor să beneficieze de pașaportul românesc și toate cele ce decurg de aici), studenți și turiștii (care știu beneficiile UE și sunt de acord cu unirea)
Așa că rusofililor, mai ușor cu pianul pe scări și obișnuiți vă cu ideea că Moldova este România, parte integrantă a acestui neam.
Claudiu, nu este pentru prima oară când te rugam să nu aprobi comentarii făcute de acești indivizi frustrați, a căror viață se învârte în jurul paharului de țuică ieftină și lumii lor înguste, nu de alta dar comentarii de acest gen au condus la restricții pentru alte siteuri așa că mai bine să fim prudenți.
Toate bune și o săptămână plină de majorări ale soldei....de grad, de funcție, de ce ori mai vrea mai marii de la PSD și PNL, dar nu uitați vineri este 25 octombrie așa că veniți la București.

Claudiu Marin spunea...

Si de va trece referendumul, ramane gustul amar ca moldovenii din interiorul tarii sunt tare indaratnici. Rusofilii dar si suveranistii adpti ai moldovenismului izolationist depaesc 55% din populatia micii republici cu reminiscente sovietice si ruse. Noroc cu moldovenii din strainatate, cei din Occident, nu cei de la Moscova.

Rezervistul spunea...

Avianyc...D zeu să-i odihnească.... Și eu am făcut armata aviația militară la Giarmata Timișoara ca radist ( morse cl 1) L-am cunoscut de asemenea pe col Rebigea șef de stat major la unitatea mea cât și pe col Zugravu comandantul Reg 93 aviație de vânătoare...de care sa ales praful...om deosebit care ținea atât la cadre cât și la soldați...cum eram și eu Am intrat în NATO și am dat afară pe oameni și am dat migul la tocat... bineînțeles cu concursul autorităților locale...remat etc

Rezervistul spunea...

Andrei... te-ai dat de gol singur.... ești de-al licuriciului... și pe deasupra ești astronaut....Se poartă la ăia în armată... atâta timp cât nu faci prozelitism la locul de muncă....

Claudiu Marin spunea...

@Avianyk
Nu cred ce spui de Kis! Doar zilele trecute ma injura pe mail ca nu-i public mizeriile.
@Alexandru
Se zice ca ti-a murit clona.
Nu putem sa nu constatam ca o buna parte dintre rezervistii mai batrani sunt suveranisti antieuropeni Aceasta poate sa fie si cauza pentru care pensiile lor nu au fost actualizate dupa 2017.