Un produs Blogger.

luni, octombrie 07, 2024

Proiectul privind actualizarea pensiilor militare a primit numarul Pl-x 540/2024

99 comments

Am transmis acest fișier  pe pagina Camerei Deputatilor de dezbateri publice ale proiectului. 





 -Nu s-a aprobat procedura de urgenta.

-Proiectul este in dezbatere publica pana pe 11 11 2024. Proiectul s-a aflat in dezbatere publica la Senat. Sunt acolo 26 de propuneri. Este primul proiect care se pune de 2 ori in dezbatere publica. Este clar ca se trage de timp. 

-Nu sunt nominalizate comisiile raportoare.

540.Pl-x 540/07.10.2024Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de statla comisii
07.10.2024

Se constata opozitia institutiilor militare impotriva Plx 540/2024 si, tot ele, pe cai obscure,  sugereaza actualizarea/ in fapt indexarea numai proportional cu cresterea soldei de grad. 
In plan politic si parlamentar instituțiile militare sunt susținute de PSD si UDMR, care nu se expun direct sa voteze impotriva, ci tergiverseaza dezbaterea legii prin proceduri parlamentare.
Gasim si maimutoi de rezervisti care se declara multumiti, fie si numai  cu indexarea soldei de grad, pentru ca nu stiu sa faca o comparatie intre ce inseamna valoric solda de grad si ce inseamna solda de functie. 
Nu am auzit pe vreunul sa ceara actualizarea mai intai a soldei de functie si apoi, cand vor dori institutiile militare, ca sa nu supere prea rau CE, sa actualizeze si solda de grad. 
Valorile soldelor de functie sunt in anul 2024 de cca 7000 lei iar cele de grad de cca 2900 lei, pentru colonel. Sa faca fiecare colonel socoteala cat ii lipseste din aceste valori din soldele de functie si de grad pe care le-a avut in nota de calcul a pensiei la data pensionarii. 
De ce sa nu cerem noi actualizarea cu prioritate a soldei de functie la valorile actuale pentru activi, valori care se regasesc in intregime in baza de calcul a  pensiilor celor pensionati in acest an, dar nu depasesc 2500 lei in pensiile stabilite inainte de anul 2018. Inechitatile sunt determinate in primul rand de lipsa de actualizare a soldelor de funcție in perioada 2018-2024. Nu ne intereseaza sporurile care au umflat baza de calcul a celor pensionati in ultimii ani. 
Asadar, cine se raliaza actiunii de a sustine actualizarea cu prioritate a soldei de functie?

99 de comentarii:

Leo spunea...

Pt. dezbaterea publică Plx- 540/2024 are termen predestinat pe 11.11.2024 , deoarece atunci este ZIUA SFÂNTULUI MARE MUCENIC MINA (SFÂNT militar) .
El este cunoscut în special ca fiind SFÂNTUL care restituie furturile şi luptă împotriva HOŢIEI și NEDREPTĂȚII.
Iată un semn BUN.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !

maiag spunea...

Excelenta manevra
.in noembrie campanie electorala.1 decembrie alti alesi
Concluzia...nimic anu asta.lucratura ca la manual dippomatic.nu zic ca nu dau

Ne pun in asteptste si apoi...alt guvern care va face o comisie si va analiza
Lovitura de maesyri

Mihai Anghel spunea...

Semnalul este clar. Propagandă electorală. Atât.

Valentin spunea...

D le admin daca nici acum nu vedeți că CIOLACU SI PSD fac tot ce pot pentru a bloca mărirea Soldei de grad când vedem cu toții cine vrea să tragă de timp ,cum adică 11-11-2024 ,pai mitingul este pe 25 Octombrie haideți fraților cu toții indiferent ce probleme avem fiecare numai acolo se poate rezolva la sediul PSD SI IN PIAȚA VICTORIEI.

Tudor spunea...

Nici un vot pntru PSD, nici la prezidențiale si nici la parlamentare. Ciolacu are bani pentru tancuri și avioane second-hand de la ”partenerul strategic” dar nu are bani penntru pensionarii militari. Sa--l voteze dracu, Zelenscky si Biden.

MIȘU spunea...

Da!
Este clar multă vrăjeală,multă abureala.
Suntem duși cu preșul,cu zăhărelul !
Nu ne dă nimic javrele aste,nici măcar praful de pe tobă.
Scârbe ordinare!

maiag spunea...

LA 14 10 pe romaniavtv a anuntst scandalu din camera dep unde psd nu e de acorf si vrea altceva.a intervenit domnul dorobantu telefonic.scandalixat fara efect.treaba e blocata
.mpapagalu ciuca ne a traso .ciuca un mamaligar .clar guvernu si parlamentu asta nu mai au tomp da fea nimic
V ati agitst fegeaba cu calculr si pŕopuuneri
S a intimppst cum am ptevazit
Ne am buvurst de potcoava si am.deselat manzu
Ne am luat o muie de xile mari

luchy19 spunea...

E finita la comedia!
Asta a fost, personal cred că nu se va duce la bun sfârșit niciun proiect....! Aștept OG decembrie pentru a vedea DACĂ vom primi inflația. DREPȚI, NU MIȘCĂ NIMENI IN FRONT ! ....MAMA VOASTRĂ DE SOLDAȚI. LINIȘTE. AȘA NE DORESC CEI DIN LUMEA POLITICĂ.

Gigi de la Gaze spunea...

https://www.stiripesurse.ro/social-democratii-se-razbuna-pe-pnl-dupa-valul-de-atacuri-asupra-lui-marcel-ciolacu-si-le-blocheaza-un-proiect-de-lege-important_3454763.html

maiag spunea...

Calcule .propuneri
..comentarii?cornelus.ce mso spun sursele tale.sa ne rugam sa nu le treaca prin cap da nu ne mso deconteze medicamentele.atunci e loviturs de grstir ca 40 la suta din apevisti au afectiuni si tratamente costisitoare.traiadca psd.....in opozitie

Andrei spunea...

@Claudiu Marin

Nu s-a aprobat procedura de urgență solicitată, înregistrat la Camera Deputatilor pentru dezbatere.

07.10.2024 - prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.
Solicitare fisa financiara de la Guvern - termen: 20-11-2024
Solicitare punct de vedere de la Guvern - termen: 30-10-2024
Solicitare informare de la Guvern - termen: 30-10-2024

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=22015

Adoptare CD, vot Senat și promulgare președinte Șoșoacă, scuzați Simion, la Sfântul Așteaptă.

Am avut un comentariu la articolul anterior pe care, totuși, aș vrea să îl faci public. Erau acolo niște idei de a nu lăsa lucrurile astfel.

Asta doar dacă dorești să se rezolve ceva.

Mulțumesc.

Alexandru spunea...

Da, problema este clară. Nu este in procedură de urgență, dezbatere publică până pe 11.11.24. Javrele astea își bat joc de noi, se intra in campanie electorală și îi doare la basca de noi și de proiect, bătaie pe ciolan și interese personale. Ăștia joaca teatru țăndărică și noi stam in primele rânduri și credem tot ce se spune pe scena, că niște fraieri. Ce scursori nenorocite! Sa cadă vreo 10 kinjaluri, pe palatul Victoria și pe casa poporului, in plenul ședinței de guvern și ședinței camerelor reunite. Sa vedem daca atunci, din cine rămâne, intrăm și noi pe procedura de urgenta și aprobă proiectul!

Alexandru spunea...

Bună ziua.
Uitați ce face PSD la camera deputaților
https://m.facebook.com/watch/?v=463931260030731&vanity=grupul.parlamentar.pnl.camera.deputatilor
Votați PSD și Ciolacu în continuare.
Eu voi vota Geoană și Romania în acțiune, adică fără PSD și PNL USR etc

RD spunea...

Bravo vouă, cei care ați văzut în plasa lui Ciucă! Și luați-vă de Ciolacu! Când în realitate amândoi și ambele partide sunt vinovați. În plus inechitățile din sistemul militar nu se vor rezolva cu actualizarea soldei de grad, ci doar dacă ar fi inclusă și cea de funcție. Ciucă și PNL și-au atins scopul, acela de a da toți în PSD și Ciolacu. Când era jalonul PNNR nimănui nu i-a păsat de actualizare pensiilor militare. În realitate nici pentru magistrați, dar ăia au ceva în spate pe când noi.. Și să nu uităm legea pensiilor militare poate fi modificată în continuare! Începând din decembrie 2024 vor fi multe schimbări! Ce se discută acum e pentru alegeri, voturi, circ! Alt guvern, alt premier, alt președinte..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte mult timp pana in Noiembrie amanareaq legislativa, care denota ca suntem sabotati marsav, ca nu se vrea a se face nimic, iar in jurul 13.15 a fost abordat de moderatoare acest subiect, invitat fiind telefonic liderul penitenciaristilor, care foarte revoltat si furios pe ambele partide a infierat situatia noastra dramatica, in care nici un partid nu vrea sa faca nimic pentru noi, a reiterat ca domnia sa, ca ,,nesimtit'' din sistem, si cuvantul ,,nesimtit'' l-a repetat cu obstinatie de cateva ori, spunand ca domnia sa se va lega cu lanturile de portile Parlamentului pentru a atrage atentia ca pensiile militare trebuiesc rezolvate, infierand inclusiv UDMR ca se opune acestei legi, criticand dur si PSD si PNL ca nu vor sa ne ajute decat la nivel declarativ sau deloc! Eu sunt de parere ca PSD a depasit cu foarte mult linia rosie a bunului simt, mai ales ca declara public cheltuieli mari cu noi, dupa ce ne-au distrus tot ei cu 3 oug si poarta intreaga vina pentru situatie, demonstrand o indiferenta criminala cu situatia noastra, care suntem un biet numar de 200.000, pe langa milioanele de pensii civile majorate masiv, unde zilnic pompeaza cate o idee de majorare electorala, cate o chichiță de umflat anumite pensii, unde s-au bagat puncte de stabilitate risipitoare si multe sporuri si sporulete favorabile cu imense cheltuieli, zi de zi adaugate acestor pensii, dupa terminarea recalcularii, dar la noi chiar nimic n-ar dori sa se dea, demonstrand ca nu contam pentru ei numeric, iar in studiou interlocutorii evidentiind pensiile extrem de mici, fata de civili, de 2000-4000 lei... PNL, ne ajuta, sau doar mimeaza ajutorul? Aceasta este intrebarea principala duce ce fortos s-au angajat sa se implice cu tot partidul, ca nu vad o vehementa operativa din partea lor, iar noiembrie, data limita, este una care ne pot hotarî ferm ca vor sa treaca alegerile cu situatia nerezolvata! Se impune, ca atare, mari proteste, ca daca era vointa politica saptamana asta situatia trebuia rezolvata total, in noiembrie nemaifiind picior de parlamentar sa ne mai rezolve cu ceva! Care aveti spirit de luptatori, care sunteti bucuresteni sau limitrofi, care aveti mijloace de transport si sanatatea permisiva, va recomand sa fiti la protest chiar si cu cu lanturi de legare, daca se impune ideea si o aproba liderii protestului, cum va veni liderul de sindicat penitenciarist ca sa se lege la Parlament, cat si Dv daca e nevoie, ca sa le scoateti pe nas atitudinea asta ostila, mai ales ca acolo vor fi otelarii, minerii, ceferistii, energeticienii cat si alte categorii de nemultumiti! Dumnezeu sa-i apere si sa-i ajute pe rezervistii militari, si sa le dea minte politicienilor romani sa ne rezolve toate problemele de la pensiile militare! Noua generatie, cu respect, daca si domniile voastre nu veti demonstra alaturi de vechea generatie, cat de curand veti avea si Dv soarta noastra nenorocita, si sa tineti bine minte ca v-am avertizat de acest lucru ca veti ajunge la fel de rau ca si noi!

Cătălin spunea...

O INTIND CAT MAI MULT CA SI DATA TRECUTA CA ACTUALUL LEGISLATIV SA NU IL MAI POATA VOTA (PLX-UL) IAR MAI APOI DIN 2025 SA DEA VINA PE FOSTA GUVERNARE (GREAUA MOSTENIRE) SI PE CRIZA ECONOMICA. NE VEDEM IN PIATA PE 25 OCTOMBTIE.

Rezervistul spunea...

Pt nemernicia lor... îndemn pe toți rezerviștii ca la alegeri să nu voteze partidul unic PSD - PNL....care deja se cred câștigători.... Să voteze ca GICĂ - CONTRA.... așa cum voi vota și eu împreună cu toată familia...Am citit azi pe net.... câte sute de mii de euro au spart din bugetele partidelor pe reclamă publicitară ale candidaților la tv de casă A3, Realitatea,Prima, Romania tv B1tv Citeam și mă minunam ...unde se duc banii țării, ai noștrii de ordinul milioanelor de euro din taxele și impoz noastre....La final mi-am făcut cruce cu ambele mâini și vă spun că nemernicii de politicienii de toate coloraturile au plătit reclamă până și la Etno TV...post de muzică populară ascultat și văzut de marea masă de oameni de la țară... Rușine să le fie... Încearcă să-i prostească pe țărani de binefacerile unui ca Ciucă,Ciolacu și alte specimene de lângă ei

John spunea...

Primită:
"Astăzi am fost invitați de d-na Pauliuc Nicoleta sa participam (asistam pasiv) la ședință BP al Camerei Deputaților privind propunerea PNL a soldei de grad/funcție.
La comisia permanentă a Camerei, reprezentanții PSD, UDMR și minorități s-au opus calendarului cu termenele și adoptarea în regim de urgenta, propuse de PNL. Nu s-au opus propunerii legislative, încă, dar propun trecerea prin procedură normală, care va dura 45 + 6 zile, deci după alegeri.
În concluzie, bătaie de joc, umilinta, tradare, minciuna... LA PROTEST PE 25 OCTOMBRIE TOATĂ LUMEA APTA! SA DAM ASALTUL DE ZIUA ARMATEI ROMANE!
Rog MOBILIZAREA TUTUROR REZERVISTILOR!!!
COL. (r) Dima Petrica /Președinte LADPM"

VALYCA2010 spunea...

Câtă bătaie de joc,nu mai sunt cuvinte,așa de mult o amână?ferească D-zeu câtă bătaie de joc!

JUDECATORUL DIAVOLULUI spunea...

Justiție și Leguitor de rahat .Numai ARMELE MAI POD DECIDE IN TARA ASTA.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O analiza la rece a situatiei: Ultima noastra sansa este ca PSD sa se razbune cu acest melc de parcurs legislativ pe PNL, cat si pe declaratiile impotriva-le ca CCR au actionat la comanda PSD s-o scoata pe Sosoaca pentru sansele lui Ciolacu si nesansa lui Ciuca, cum scriu ziarele, apoi sa vedem ca pe 11 nov PSD sa pozeze in mari salvatori cu o aprobare surpriza a Legii si o aplicare de la 1 decembrie cu scop proaspat electoral, ca daca erau total obtuzi nu avea nici macar numar de plx aceasta lege, si miros ca in acest timp Ciolacu sa-i impuna in secret lui Talvar sa faca recalcularile-actualizarile soldelor de grad si functie, nu doar a celor de grad cum inca unii mai scriu pe aici gresit, facandu-se tot in mare secret, daca cumva s-au si facut, si, in final, sa fie unul fericit! Sper sa am gura aurita!

Niky spunea...

Ne vedem pe 25 la Piața Victoriei! E clar că ne duc cu preșul, asemenea politruci care tolerează nedreptatea, inechitatea și pauperizarea populației nu merită să conducă politic și să beneficieze de atâtea favoruri care i-a îmbogățit nemeritat pe unii dintre ei.Sper ca pe fondul nemulțumirilor pensionarilor din sistemul public generate de recalculare să piardă multe voturi, altceva nu mai am ce să le doresc!

Pop de Ploiesti spunea...

Pe 25 Domnilor...singura solutie...pe Sosoaca au facut-o...pe noi ..niciodata , ca nu mai avem ce pierde..!Care mai aveti caschete....sunt bune..Basescu nici pana azi nu a uitat !!Cine nu vine nu merita onoarea..Punct

Brenda spunea...

Joaca albă ,neagra, ce va mirați ,săi înțeles între ei

Leo spunea...

În link -ul de mai jos este fișa legislativă a PL-x 540/2024.
Există un buton cu propuneri.
Utilizați-l tată pe buton - și inundați-i cu propuneri , ca să vadă că sunt PROBLEME ȘI DEZECHILIBRE MAJORE la pensiile militare.
FLAVIUS , să fi serios , concentrat , riguros , clar , concludent , pertinent, și să nu bați câmpii pe buton.
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=22015

Marcel spunea...

Eu propun altceva.
Sa mergem la CMJ-uri sa predam livretele pe motiv ca parasim tara si sa fim scosi din evidenta.

John1 spunea...

Măcar indexarea de 10,4% să nu o anuleze pentru pensionarii militari. Am ajuns la mâna unor analfabeți care au știut cum să se descurce. Ziua de 25 octombrie va fi ziua noastră. Trebuie să ne mobilizăm și să ne adunăm cât mai mulți. Bucureștenilor, veniți la Guvern, mergeți a doua zi în parc!!!!!!!!

Vasile Anghel spunea...

Avem cei mai nepricepuți lideri în negociere.MAPN este vocea guvernului și trebuia acceptat acel proiect .Poate se rezolva cu gradul anul acesta și rămânea cu funcția la anul.Dogaru merită un scuipat.

csej spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

@John
Indexarea este reglementata in lege pe cand actualizarea nu e. Nu au cum sa nu acorde indexarea decat prin modificarea legii. De unde va vin ideile astea?
@Vasile Anghel
Dar de ce sa nu se actualizeze anul acesta solde de functie, actiune din care ar beneficia cel mai mult vechii pensionari? Cei pensionati in ultimii 2 ani au soldele de functie la valorile din anul 2022 prevazute in L 153/2017, pe cand cei pensionati inainte de anul 2018 nu au primit niciun leu din majorarea soldei de functie pentru activi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La orele trecute fix 16 CCR va rejudeca dosarul electoral la presedintie a Dianei Sosoaca, care la randul ei va avea de suferit a doua oara, caci Parchetl General i-a deschis dosar penal pentru declaratiile legionare impotriva ,,puterii jidănesti'', am citat din Sosoaca si termenul nu-mi apartine, in care a facut apologia căpitanului (Corneliu Zelea Codreanu) si organizatiei lui legionara. Reamintesc ca CCR rejudeca din nou toate candidaturile la presedintie, ca sa nu miroasa gafa primei hotarari, pe care n-o comentez (legal), dar si din greata pentru anumite personaje si atitudini ostil-politice discriminatorii care s-au reflectat si in pronunatirile la pensiile militare! Vai de victime, pardon cu cratime, Vae victis pălite cu chix din pix sa moara ca marele mandolinist artist, mereu trist, Johnny Handrix!

Alexandru spunea...

În data de 07.10 a.c., reprezentanții structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere (gl.mr.rtr.dr. Adrian Leonard BANTAȘ din partea ANCMRR, gl.mr.rtr.dr. Dan Grecu din partea AORR, gl.bg.rtr. Filip-Vasile ROTARU din partea ACMRR SPP, col. rz. Petrică DIMA din partea LADPM, col. Ion TUTUNARU din partea AMVVD și dl. Mihai ZLAT din partea SNPPC) au fost invitați de către inițiatorii propunerii legislative pentru completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat (https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b447&an_cls=2024) la Palatul Parlamentului, pentru a li se comunica rezultatul ședinței Biroului Permanent al Camerei Deputaților în care s-a pus în discuție calendarul procedurii legislative pe care o urmează propunerea în cauză. În urma discuțiilor, deputatul Cristian BUICAN (PNL) a propus introducerea inițiativei în procedură de urgență, însă reprezentanții PSD, UDMR și ai Minorităților Naționale s-au opus, motiv pentru care propunerea va urma parcursul obișnuit în astfel de situații. Ca urmare a respingerii dezbaterii în procedură de urgență, inițiatorii estimează că un termen realist pentru finalizarea procedurii legislative (care include dezbaterea în Comisiile parlamentare și în Plen), urmată de promulgarea de către Președinte și publicarea în Monitorul Oficial a legii ar fi în jurul datei de 22 noiembrie. În consecință, manifestația programată pentru data de 25 octombrie rămâne valabilă.

mosmartin16 spunea...

Prezent la protest pe 25 octombrie !

Valentin spunea...

Nu va mai mulțumiți cu firimituri vrem Solda de grad

csej spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

Javre ordinare!Pe 25 octombrie prezent!Se aude bai bucuresteni imbuibati?

maiag spunea...

VRAJEALA.pe 24 noembrie alegeri presedinte.face misto de generali ca sa dea vina pe peeseedeee.tealtstra r ca psd poaeta vina
Covrigaru a promis ca merge cu ciuca de mana da ne sudtina
O curva de buxau.a jucat yratru si vu trdpingetea lu sodoaca.avum de ce nu date in dus?hai da l Ardem la vot pe nemernic.in turu 2 conteaza sa nu l votam
Daca nu e cu viuca in turu 2 sa votsm cu celalalt candifat.ds simts
Sa ia frumu lu dragnea

Cătălin spunea...

SINGURA SANSA SA PRIMEASCA VOTUL MILITARILOR ERA SA O REZOLVR PANA LA PROTESTUL DIN 25 OCTOMBRIE. DACA NU SE VA REZOLVA PANA ATUNCI, PROTESTELE VOR CONTINUA SE PARE.IMI ADUC AMINTE DE UN LIVE PE FACEBOOK A UNUI CETATEAN BINE ECHIPAT CARE JURA CA ANUL ACESTA NU VOR AVEA LOC ALEGERI PARLAMENTARE SI PREZIDENTIALE. OARE CE-O FI VRAND SA SPUNA?

Bzr spunea...

Militarii in activitate,ofiterii superiori nu vad ce se intampla?ei de ce tac?nu ies si ei la pensie?sau se uita in alta parte?asta e camaraderia in armata romana?

maiag spunea...

ASTA CU SA VADA ORBU desfinta mina.pe 11 11 e tareeee

Paul Puiu spunea...

În scurt timp se va dovedi ca totul nu e decât o nouă manevră a politrucilor de a se eschiva pentru a nu a mai da ceva rezerviștilor și în retragere!! Sunt convins ca vor găsi o soluție de compromis pentru salvarea lui Johanis, dar pentru rezerviști și în retragere nu se vor găsi soluții!! După alegeri vine potopul după greaua povară a anului electoral, marele război din Ukraina și majorarea pensiilor de stat!! Măsurile de austeritate se vor vedea după vreo 6 luni, când vor putea pune la punct planul de redresare financiară!!
Oricum cine va fi după alegeri la cârma țării, nu știu cum se va descurca pentru ca FMI nu va mai da împrumuturi fără măsuri ferme de austeritate!!!
In ianuarie 2026 vor fi înghețate toate pensiile și salariile bugetarilor, dacă nu vor fi iar tăiate cu cât vor vrea mușchii lor!!
In concluzie dacă până la alegeri nu se adoptă actualizarea SG, ciao auguri, peste 4 ani la viitoarele alegeri se va repune în discuție actualizarea pensiilor militare!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Chrisz spunea...

Interesantă dezbaterea asta privind indexarea/majorarea/actualizarea/ soldelor și funcțiilor.
Un singur lucru nu ați înțeles: cei de la putere nu dau o ceapă degerată pe voi, cei care ați lucrat în acest sistem (luați în considerare termenul pentru consultarea publică a Pl-x nr. 540/2024...11.11.2024!!!!).
Pentru ei sunteți doar niște moși ursuzi și clevetitori de pe urma cărora nu mai au nimic de câștigat.
Ca exemplu, vedeți ce s-a întâmplat la cURTEA cONSTITUȚIONALĂ, care a ajuns practic o instituție de genul INCHIZIȚIEI din Evul Mediu. Nu sunt un susținător al Șoșoacăi, dar acest caz poate deveni un precedent prin care, cei care dețin puterea, vor ,,legaliza” orice nedreptate…pentru că pot.

Laleaua neagră spunea...

Mimă pãnă la alegeri și pe urma jumătatea lui cinci...

Valentin spunea...

PREZENT LA PROTEST PE 25 OCTOMBRIE

csej spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian spunea...

Ei chiar nu înțeleg, militarii au un grad de inteligenta puțin mai ridicat decât unele categorii sociale și prin aceasta ei pot influența pe mulți pe cine să voteze la următoarele alegeri, de la mine de exemplu pierde vreo cinci din familie și multe altele de la cunoscuți, prieteni, asa cum zic ei că suntem vreo 200 sute de mii de pensionari militari( armata, poliție, jandarmerie SRI, etc) faceți și dumneavoastră o mică socoteală, se aduna peste un milion de voturi, problema este să avem mare grijă la cum votăm.

Claudiu Marin spunea...

In topic am sugerat o actiune. Sa nu zica institutiile statului ca nu stim sa fim ingaduitori cu obligatiile lor de paznici ai bugetelor pentru aparare.
Vreau sa vad cine se opune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, am scris decent propunerile, inclusiv termenii de aplicare cat mai rapizi si sa nu se permita interventiile MApN, intrucat tot ce e de la ei sunt pentru reducerea drepturilor, insa chiar cand am terminat tot s-a declansat singur si a inghitit mesajul meu... Sa fie intr-un ceas bun!

Cristian spunea...

Susțin actualizarea, cu prioritate, a soldei de funcție, domnule Claudiu Marin.

Viorel spunea...

Paul Puiu. Îl doare în *ulă pe Ciolacu. Emite titluri de stat iar poporul cumpără. Deci se descurcă omul. Asta dacă va ajunge președinte.

Liviu spunea...

Vad ca unii pensionari militari tot aduc vorba de militarii activi sa se solidarizeze cu rezervistii!In primuul rand nu au voie sa faca greve,mitinguri etc si in al doilea rand activii cum sa nu-i voteze pe psd+pnl cand anul acesta au primit majoraride aproximativ 50% iar altii inca un spor in plus de 12,5% si au luat 60% mariri!Activii se gandesc doar la ei si logica lor este PANA IES LA PENSIE SE MAI SCHIMBA LEGEA DE CATEVA ORI!Si d-voastra ati fost in activitate si nu tin minte sa fi facut ceva mitinguri in sprijinuk rezervistilor!Ideea este ca fiecare se gandeste la binele lui!Problema e ca cearta dintre analfabetul de ciuca si smecherul de ciolacul(o fi la misto sau nu) nu trag sperante ca vor actualiza SG si SF la rezervisti!Vor cere parerea din MApN si vor cauta o solutie cu SG dar normele de aplicare vor fi de asa natura sa dea mai nimic rezerbistilor!Asta e parerea mea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, Corneliu Ifrim, ma raliez actiunii sa se actualizeze soldele de functii, cea de grad fiind vax!

Anghel spunea...

Asta cu vizita la ambasada Rusiei ar fi ultimul cui la sicriul nostru simbolic! Ar fi o mînă de aur pt politicieni și nu numai! Din putinisti, varsovisti și trădători nu ne-ar scoate! Și vă dați seama ce ar urma la pensiile militare!
Asociațiile trebuie sa continue negocierile chiar și pe marginea proiectului MAp, să caute soluții, să lase orgoliile că vom păți cum am pățit cu ordonanța 199/2020.

Viorel spunea...

Claudiu Marin. Doar un prost nu ar susține actualizarea soldei de funcție ca prioritate (asta este dorința dv. sau se poate face rocada între cele două ?). Prin actualizarea soldei de grad care se va face chipurile începând cu 01.07.2025 parcă, îmi crește (ex.) pensia cu 501 lei în schimb îmi ia indexarea de la data de 01.01.2024 care este de 500 lei. Bravo Budeanule. Ai câștigat 1 (un) leu. De unde atâta bravo pentru că, cu acel leu depășesc pragul de impozitare și îmi ia impozit pe el. În concluzie. Tot ce s-a iniția anul acesta (proteste, discuții, angajamente, promisiuni) rezultatul este 0 (zero). Și-o pasăre așa cânta, ce *ula mea, ce *ula mea.

viorel 1067 spunea...

Bună seara. . Protest pe 25 octombrie, să fim prezenți cât mai mulți și apoi ori la săptămână sau zi de zi proteste în fața guvernului și PSD. De votat e clar că nu voi vota cu PSD și PNL, CIOLACU SAU CIUCĂ, sau mai bine zis Ciolan și Măciucă. Să dea și să aprobe dacă se înduplecă la fel cum a dat la civili, mai precis proiectul așteptat de noi începând cu septembrie 2025 pe motiv că nu sunt bani. Măcar indexarea să o dea să ne bucurăm cât de cât. La civili măriri de pensii de peste 800 lei ți mai mult la noi zero barat.

Outlander spunea...

Susțin actualizarea, cu prioritate, a soldei de funcție.
Comandor în retragere Tănase Dorel

Cătălin spunea...

@ claudiu marin, trimite la CD încă 4 fluturași/ cupoane din 2024 pentru cele 4 categorii (ofiteri, subofițeri, maistri militati si gradati voluntari) , altfel nu ai facut nimic. Eventual un fluturas de pe net al unui CFR-ist/ miner cu pensie de peste 7000 lei.
PS: SPER SA PUBLICI SI SA NU MA MAI CENZUREZI

Claudiu Marin spunea...

@Catalin
Poti sa trimiti si d-ta.Sunt publice pe blog. Daca trimit numai eu efectul se micsoreaza.

BettingBlog spunea...

Desi din experienta am observat ca atunci cand au nemultumiri nu prea erau uniti militarii ( am observat asta cand eram activ) as propune o actiune "ideala".

- Imaginati-va ca suntem aproximativ 200.000 militari rezervisti.

- Sa zicem cam 150.000 din ei vor fi solidari, si, impreuna cu sotiile lor, sa zicem aprox. 130.000 ( nu toti mai au sotii, sau sunt in relatii tensionate) la care adaugam aprox.150.000 de fii/fiice care sunt recceptivi si ematizeaza cu la nemultumirea parintilor militari, s-ar strange o cifra frumoasa de votant,i aprox. jumatare de milion de votanti.

- Daca intr-adevar ar fi numarate corect voturile( nu ar exista frauda electorala ) in conditiile in care prezenta la vot lasa de dorit ( sub 60%) parerea mea este ca ar cam trebui sa le pese catusi de putin de amaratii astia de rezervisti.

Da, stiu sunt naiv, dar nah, de asta am si scris la inceputul comentariului ca e un gand ideal, utopic.

Pace in lume si sanatate dragi camarazi !

raul spunea...

Viorele,bravo!
Ps Il ascult acum pe Ciuca,linge blide!Ca nu ,ca nu !Ha,ha!E in plus rau baiatul asta!Vai de curul tau ,oltene,cu toata ...ue pe care i-o dau si lui Ciolacu!

Alkan spunea...

Termen adoptare 11.11.2024, intrare în vigoare la ani și la mulți ani.

Claudiu Marin spunea...

Prea multe sperante se pun in mitingul din 25 octombrie.
In cele mai bune participari, numarul protestatarilor n-a depasit 10% din numarul rezervistilor.
De ce?
-In primul rand, 30-40% dintre rezervisti sunt multumiti de pensia pe care o au, nu in tote cazurile pentru ca ar avea o pensie mare ci pentru ca ei considera ca pensia militara pe care o primesc este suficienta pentru necesitatile lor.
-O alta categorie nu participa pentru ca ar fi peste demnitatea lor sa se expuna ca protestatari in public.
-O alta categorie nu este lasata de familie, in special de soții. 🤣
-O alta categorie este atat de fricoasa incat se teme si sa publice talonul de pensie, dar sa auda fostii lor comandanti ca protesteaza impotriva autoritatilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi rog camarazii consacrati pe mail sa-mi trimita aceasta postare topic pe mail, cu tot cu comentarii, cu promisiunea ca, in afa de titrarea cu expresia PETITIE CATRE TOTI RESPONSABILII POLITICI AI GUVERNULUI ROMANIEI SI PARLAMENTULUI ROMAN, PRESEDINTELUI SUA JOE BIDEN, CONGRESULUI SUA, UNIUNII EUROPENE SI NATO, carora le am adresele, nu voi mai comenta ca introducere nimic, sa las adresantii sa descopere singuri continutul si problemele ridicate, si voi trimite aceasta la peste 170 sau 180 de adrese ale institutiilor si politicienilor, nationale si internationale, plus ca topicul va fi trimis pe toate grupurile militare si politiste, la care am aderat si sunt admis ca membru, cam vreo 40, la petitie dezvaluindu-mi identitatea cu adresa si ma voi consemna la sfarsit ca petent, plus datată! Iaca, bre, tata, ca treaba-i nasoală cu joaca, că daca bebe nu oaca-oaca cu oraca, până i se învinețește moaca mama, săraca, nu-i dă muștiucul sfârcos cu lăptosul papa!

Inca 1 pensionar spunea...

Am onoarea sa va salut ! Urmaresc cu interes tot ce se posteaza si si dezbate pe acest blog. Concluzia mea este ca , aici este inca un " camp tactic " al celor care ne fac sa " plecam dupa fenta " ! Nu inteleg cum de nu suntem consencventi in ceea ce cerem si sustinem. In fiecare zi apare inca o " idee geniala " care ar rezolva inechitatile din sistemul pensiilor militare. Domnilor , s a plecat de la actualizarea soldei de grad si s a ajuns la refuzarea actualizarii acesteia , si solicitarea actualizarii a soldei de functie.. S a mai spus aici. Functia am avut o doar cand am fost in activitate. Solda de grad e ceea ce ramane strans legata de militarii activi. Reusesc cei de la " butoane " sa dezbine militarii rezervisti si in retragere.Sa o luam pas cu pas , si sa ne gandim si la viitor , nu doar la trecut. Daca s ar aproba actualizarea sodei de grad ori de cate ori s ar majora solda de grad a activilor , am avea cu totii de castigat de acum inainte. Parerea mea .

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Am citit pa blogul SCMD Scrisoarea deschisă adresată Secretarului de stat al USA Antony BLINKEN și ambasadorului SUA la București Kathleen KAVALEK de către domnul Col.(Rz.)dr. Mirce DOGARU. Scrisoarea are un conținut interesant venind din timpuri și până în zilele de astăzi. Sper ca demersul dumnealui să aibă efect și poate, cei doi înaripați vor fi chemați la băț și urechiați puțin, altfel vine crăciunul și nu știu ce viitor vor avea pentru că simt nevoia să mănânc șorici chiar dacă am colesterolul și trigliceridele crescute. Era bine dacă la fel cum ați trimis dv. la Camera Deputaților acele taloane de pensie, erau trimise și celor două personalități pentru a vedea, citi și face diferența dintre un Col. pensionar militar american și unul român. Poate așa se conving și ei de realitatea pensiilor noastre și nu cum poate sunt duși cu preșul de cei care din când în când mai vizitează sau discută cu ambasadorul American.

Anghel spunea...

Susțin actualizarea soldei de funcție!

Alexandru spunea...

Și pentru a fi corect politic, mai jos răspunsul PSD prin gura președintelui CD
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/psd-spune-ca-sustine-indexarea-pensiilor-militarilor-cu-solda-de-grad-suciu-nu-inseamna-ca-vom-face-cum-doresc-cei-de-la-pnl-2959243

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foaie verde matostat greu este de impacat la dat imprtelile din pomenile din sat cand la un loc le-ai adunat varza, dracul, capra si cu soacra! Daca trimit acest topic trebuie scoase comentariile clocare si ale ciucanilor contras! Altfel ne facem de cacao pe unde le voi trimite, deci sa fie ceva selectiv pro rezervisti, nu anti rezervisti!

Viorel spunea...

Alexandru. Acest papagal de Daniel Suciu nici bine nu a văzut proiectul și deja a tras concluzia privind impactul bugetar. Bine măi plăvane. Tu ai citit doar partea / suma ce se acordă ca soldă de grad, dar ai citit mai departe că, cu această ocazie se pierd indexările, adică bani pe care nu-i mai primim și rămân la bugetul de stat creând o balanță cam de 100/80 ?

RD spunea...

Să ne spună care este impactul bugetar acordat pentru punctele speciale zise de stabilitate! Dar na.. Una e să fii alături de 4,8 milioane de pensionari din sistemul public și alta e cu 200.000 de pensionari militari!

John spunea...

Budăi explică cine este de fapt vinovat de toată această situație a pensiilor militare,Ciucă 😆
https://www.romaniatv.net/cutremur-in-coalitie-marius-budai-acuza-pnl-de-minciuna-pe-tema-pensiilor-speciale-se-teme-probabil-ca-domnul-ciuca-nu-ajunge-in-turul-doi-si-atunci-sunt-capabili-sa-minta_8543962.html

Paul Puiu spunea...

Cea mai mare nesimțire din partea PSD este aceea de a susține în public ca pensiile militare nu sunt contributive și de a le supraimpozita, după ce chiar ei, în 2017, într-o perioadă în care nu era nicio criză financiară, au reformat sistemul de pensii militare, plafonandu-le la 58 5% la net și anulând actualizarea lor, în scop populist și pentru a atrage electoratul de partea lor!!
PSD de fiecare dată când a vrut să își facă campanie, s-a legat de pensiile militare de parcă ei ar fi creat acest sistem de pensii, pe care tot l-au reformat în dauna rezerviștilor și în retragere începând din 2016!!!
Această situație s-a creat și perpetuat de PSD și cu sprijinul unor rezerviști și în retragere, gen Ciuca și alții, ajunși mari politicieni, care nu au luat atitudine sau poziție în fața acestora doar pentru obținerea unor privilegii din partea partidelor din care fac parte, respectiv funcții politice, indemnizații precum și a viitoarelor noi pensii parlamentare pe care vor urma să le primească pentru activitatea de senator sau deputat!!
Așa ca nu va mai amânați de aceste tergiversări ale PSD, culmea alături de UDMR, organizație sugativă, care sunt menite practic să mențină în continuare situația în care se află pensiile militare care constituie de fapt pușculița lor sau o resursă financiară sigură, stabilă și constantă din care își finanțează partidele cat și clientela politică🤬🤬🤬🤮🤮🤮

csej spunea...

Ma apuca râsul cand vad ce idei trec unora prin minte.Auzi ca preda libretul militar la CMJ.Sa stii ca CMJ informează pe Ciolacu ca ai trimis tu livretul militar.
Altul invoca ajutorul puterii divine.Ma mira ca nu cere si o slujbă bisericească.
Cati din cei ce comentează pe acest blog vor fi pe 25 octombrie 2024 în fața guvernului și Parlamentului?Aceasta e intrebarea?

Iulian spunea...

Care dintre camarazi ar fi nebun să nu susțină actualizare soldei de functie" Susțin actualizarea soldei de functie"

Claudiu Marin spunea...

@Iulian
Este o mare diferenta intre a actualiza pensia cu valoarea cresterii soldei de functie a activilor, cum se prevede in Plx 540/2024, si a indexa cuantumul pensiei proportional cu soldele de functie ale activilor, cum este reglementat in proiectul Jianu al MApn sustinut, se pare si de PSD. Plus ca indexarea proportionala ar inlocui indexarea cu rata inflatiei.
Poate cineva sa explice cum s-ar indexa pensiile militare proportional cu soldele de functie ale cadrelor militare in activitate?


xmax spunea...

Trebuie sustinut orice este benefic pentru bunastarea pensionarilor militari, pentru aducerea la normal a cuantumului de pensie militar. Si aici ma refer la toate aspectele, care de-a lungul timpului au fost distruse prin diverse OUG-uri, inventate de politruci analfabeti functionali.
Nu vreau sa intru in polemica cu absolut nimeni, dar in urma cu ceva zile un "scriitor" de pe acest blog mi-a adresat cite vorbe mai putin normale deoarece am precizat "echitate sau inechitate" vis-a-vi de anumiti "saci".

Azi vedem ca acesti politruci, nu numai ca isi bat joc de noi, dar ne si umilesc intr-un hal fara de hal. Si asta o fac pentru ca isi permit.
La TV apare Ciolacu insotit de TU...DOS.E si LOV......Este limpede, nu?
Plus la emisiuni TV este invitata "20-20" sau cum naiba s-o mai numi "budget", atotstiutoarea, care a distrus cu buna stiinta sistemul de pensii militare!
Am spsu si o mai repet: de ar veni TEPES VLAD printre poltrucii analfabeti functionali, nu ar avea destule tepe, pentru a face ordine.

Artileristu.... spunea...

Domnilor va rog sa-mi contaziceti si mie o idee care ma tot chinuie de ieri.
Din cate inteleg eu (iertata sa-mi fie nestiinta si dealtfel m-am autoinclus in grupul celor ce am fost catalogati ca neintelectuali intr-o postare anterioara ) intre cuantumul actualizarii soldei de grad si cei 10,4% n-ar fi mare diferenta. Daca asa stau lucrurile probabil ca v-om avea parte de acea actualizare... cu PSD-ul ca mare salvator (asta cu salvatorul nu-mi apartine, am citit-o pe aici) doar ca va fi din a doua jumatate a anului viitor si nu din ianuarie.....ceea ce mi se pare perfect(sper ca mi s-a inteles ironia)
Va rog din tot sufletul sa ma contraziceti.
Si....domnul admin cred ca ati vazut ca am fost destul de "political correct" asa ca sper sa-mi aprobati postarea si sa nu ma respingeti ca de obicei. Fiti si dumneavoastra ingaduitor cu nestiinta mea

Trofin spunea...

@CLAUDIU MARIN ... 08.10.2024 ora 08:32
La întrebare pe care ați ridicat-o:
Dacă nu sa inventat o nouă relație de calcul pentru regula de trei simplă , atunci dacă se notează cu PB(i-1) pensia brută corespunzătoare valorii anterioare a SF(i-1) , atunci pentru momentul ”i” când solda de funcție devine SF(i) , pensia brută PB(i) = PB(i-1)*SF(i)/SF(i-1), unde PB (i-1) , PB(i) se determină conform viziunii MApN.

mosmartin16 spunea...

E certitudine că actualizarea soldei de funcție aduce beneficii mai consistente ...pe card ! Problema e cum o facem să fie abordată prioritar ?!

Alexandru spunea...

@Claudiu Marin
Există pe blog și câțiva oameni echilibrați și cu picioarele pe pământ. Care au spus că n-o să vedem nimic și etc. Sunt imediat puși la zid. Corul majorității pune imediat "botul" la idei fanteziste și fac calcule și-și freacă mâinile și etc. Uite că vine și "deșteptarea". Eu v-am mai spus, se discută foarte mult pe aici dar degeaba. Parcă și dv vă place uneori să adormiți oamenii cu vise fanteziste. Concluziile mele ar fi următoarele:
1. Să mai lăsăm discuțiile gen dacă și cu parcă și uite-asa ar trebui să se facă. Cum am mai spus, cine nu înțelege că doar cu tărăboi și în stradă vom obține ceva, o să mai stea vreo 7 ani la discuții inutile pe aici (cine o să mai apuce, desigur). Vremea negocierilor cu nimicii ăștia a trecut demult.
2. PSD este clar și de departe groparul pensiilor militare(și nu numai) și trebuie combătut prin orice mijloace să mai ajungă la putere.
3. Pe 25 trebuie să venim cât mai mulți la miting dar acesta să fie doar antrenament pentru adevăratul miting din 1 decembrie, după părerea mea.

Brenda spunea...

Când doi se ceartă al treilea câștigă

Brenda spunea...

Eu asta vreau indexarea ,deoarece fiind pensie de urmașii ,solda de grad oricum nu mi-ar fi benefică....sau poate,să îmi spuneți dvs

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*@Ca de obicei, @Trofin vine cu o relatie matematica simpla pentru calculul pensiei, in conceptia clocară, fapt pentru care ii multumim. Nu era rau daca se exemplifica concret o situatie de calcul aplicat, ca sa intelegem mai bine aplicarea si ca sa ne probam si la pensiile noastre experimentul inedit. Poate ca cineva are ideea benefica sa ne exemplifice pe stilul clasic, babesc, o astfel de aplicare pentru a-i datora multumirile noastre.
**Se pare ca ura mocnita intre cele doua partide de guvenamant, acum cu relatiile rupte in preajma alegerilor, sporind tigania politica de tip romanistanez, medieval, se rasfrange pe pensiile militare, insa ura pesedista mai veche pe rezervisti, subliniata de Ciolacu cu o eticheta de nesimtire, a fost subliniata si de catre presedintele pesedist al CD, care, chipurile, motiveaza lipsa banilor si efortul financiar prea mare, insa in ipocrizia lui plina de o reeala nesimtire se face ca nu vede toate artificiile financiare de la pensiile civile, dupa aplicarea acelor majorari, unde s-au scos din burta tot felul de indici si sporuri sa acorde sume in plus, pentru a creste prapastia inechitatilor intre pensiile civile cu risipirea unor sume fabuloase, si totul pentru a castiga electoral voturi in plus. Eu nu-i vad bine pe pesedisti cu astfel de atitudini de birjari si vatafi, ba chiar nu-i mai vad guvernand, bazandu-se pe niste mascarici politici de care ne-am acrit pana peste cap de aerele si greturile lor de belfaroi, baroni si gusteri, toti fiind dusmanii rezervistilor militari, precum un Solomon, Grindeanu, Vasilescu, Fifor, Tudose, Simonis si altii. Ei se cred castigatori inca de pe acum, insa ca sa castigi trebuie sa treci puntea, iar la mijlocul puntii este PNL si haiticul, care si altadata i-au aruncat pe pesedisti peste balustrada in apa, ultima oara si cu voturile militarilor din teatrele de razboi, ale multor rezervisti si ale diasporei, si chiar daca isi vor face semnul crucii si vor scuipa in san, grosul militarilor si politistilor ii vor arunca in cap de pe puntea suspinelor! Ii sfatuiesc sa lase aerele de lichele, sa revina cu picioarele pe pamant si sa rezolve eliminarea dramatismului de la pensiile militare, si poate sa fie ramasi apoi lichele cat vor, caci oricum nimeni nu-i mai crede ca ar fi social democrati, ci niste rabladiti de neo liberali pe cale de disparitie prin implozie, daca Ciolacu nu va mai fi presedinte al acestei famiglii de baroni si pușlamale politice!

luchy19 spunea...

Care este solda de funcție pentru talpași, neintelectuali, MM, SOV, SGP ?
Solda de grad la cei menționați mai sus am văzut-o pe mai multe site uri, dar IMENSA SOLDĂ DE FUNCȚIE LA CEI ,,MICI '' ....?

Alexandru spunea...

Bună ziua, din nou.
Deoarece am transmis tuturor celor din PSD faptul că nu îi vom vota la alegeri pentru că și-au bătut jos de întreg SNAOSN, activi și pensionari, declarația de ieri a lui Suciu reprezentând doar ultima din acest șir, domnul Budăi îmi răspunde cu următorul link atașat, asta pentru a fi iarăși corecți politic.
Judecați dumneavoastră.
https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/916744700514416
PS
Huhurez deschide email am transmis un fluturaș salariu din sistem conform promisiune

luchy19 spunea...

Care sunt șansele de aprobare a unui astfel de proiect, domnule administrator?

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
M-am saturat de cobelile de ani de zile ale celor care zic ca nu se poate.
Decidentii trebuie sa afle ce vrem si ce actiunini dorim impotriva lor.
Realitatea din sistemul pensiilor militare a fost permanent ascunsa de institutiile militare, iar asociatiile nu au stiut cum sa depaseasca barajul informational.
Pana de curand, orice televiziune sau ziar iti da in cap cu pensia militara a lui Ciuca sau a altora recent pensionati, nimeni nevaand sa vada in ce situatie umilitoare sunt vechii pensionari, situatie mascata de statisticile medii difuzate interesat de Casele Sectoriale.
Am spus mai sus ca oricata mobilizare s-ar face, nu vor fi la proteste mai mult de 10% dintre pensionarii militari.
Cei mai multumiti sau mai comozi sunt rezervistii din Bucuresti.
@Luchy
Soldele de functie corespunzatoare gradatiei zero, din anul 2022, le gasiti in Anexa VI a l 153/2017

Paul Puiu spunea...

Budai a ieșit pe portativ și a spus clar ce va fi în legătură cu actualizarea SG!!!
Când e vorba de proiecte pentru pensiile militare se pune pe tapet vechea placă cu resursă financiară și impactul bugetar!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮😠😠😠
Purtătorul de cuvânt al PSD a dat deja răspunsul pentru rezerviști în retragere în legătură cu actualizarea pensiilor militare, măsura adoptată încă din 2017 prin OUG 59/2017!!Masurile se vor menține în continuare pentru a respecta România obligațiile asumate în PNNR, dar numai în cazul pensiilor militare unde nu poate exista exceptie de la regula pentru ca militarii și polițiștii sunt educați să accepte cu stoicism până jertfa supremă orice dispoziție a guvernului și a CCR conduși de PSD!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Constantin spunea...

Și acum după atât tam tam și mediatizare privind necesitatea actualizării soldei de grad și funcție pentru pensionarii militari,presa vorbește doar de actualizarea soldei de grad,atunci când îl întreabă pe Budăi de faptul că PSD-ul nu a fost de acord cu demersul PNL de a iniția un proiect de lege de actualizare a soldei de grad și de funcție,la care Budăi intră în jocul presei,voit sau nu și dă un raspuns pe măsură cu iz politic. Se vede de la o poștă că nimeni nu știe cu ce se mănâncă, sau se face că nu știe. În ambele situații este în defavoarea noastră, a pensionarilor militari.De aceea rămân la părerea că un tur al televiziunilor de știri pentru a se aduce lamuririle corespunzătoare este imperios necesar,altfel cavalcada relelor intenții și dezinformărilor în ceea ce ne priveste va continua la nesfârșit în detrimentul obiectivelor pe care ni le-am propus.

Brenda spunea...

Trebuia de multa vreme,

MIȘU spunea...

Astăzi dimineață,pe tema pensiilor rezervistilor,mai marii PSD la o cafea,au avut o scurtă discuție; unii ar vrea sa dea o Ordonanță.de Urgență pentru actualizarea soldei de grad,începând cu iulie 2025, alții nu s au pronunțat deloc!
Concluzie personală; anul acesta,cred ca suntem săriți din calcule.

Viorel spunea...

Astăzi m-am prezentat la Tribunal în marele proces pe OUG nr. 59/2017 și 114/2018.
La ieșire, pe holurile tribunalului m-am întâlnit cu un Col. pensionat în 2000. Din 2002 s-a înscris într-un partid politic. Astăzi mi-a spus că este mâna dreaptă a noului președinte al CJ. Face parte și din ACNMRR. Stând de vorbă cu președeintele CJ CARE FACE MEREU DRUMURI LA București și se află în relații foarte bune cu domnul Ciucă, i-a expus acestuia problemele cu care se confruntă pensionarii militari (am vrut să-l întreb ce pensie are dar mi-a fost rușine. În orice caz mi-a dat de înțeles că este înjositoare comparativ cu gradul și funcțiile îndeplinite, dar mai ales cu pensile pe care le au cei ieșiți în ultimii 2 ani). Punele pe hârtie și săptămâna aceasta (trecută) i le înmânez lui Ciucă.
La întoarcere i-a spus că după cele prezentate și discutate cu fostul Șef al SMG/SMAp., ministrul Ap., prim ministru și acum președintele Senatului, acesta i-a comunicat că nu poate rezolva nimic pentru că nu vrea CIOLACU. Mai mult, îl întreb. Nici cel puțin solda de grad nu o actualizează ? Nu se va actualiz NIMIC. După alegeri mulți senatori și deputați vor pleca la domiciliu pentru că nu au mai fost agreați de partid și trecuți pe liste. Vor veni bibani noi. Veteranii PSD-iști au primit ordin să-i educe pe noii bibani (senatori / deputați) ca la comisii (dacă vor fi numiți) sau în plenul Parlamentului SĂ RESPINGĂ PLx-544/2024. Până unde l-a dus capul pe domnul moldovean de Buzău. Asta nu înseamnă că domnul Ciucă este Albă ca Zăpada și nu are nici o vină. Are, pentru că atunci CÂND A PUTUT NU A VRUT.
Am prezentat o discuție reală avută cu un Of. pensionar al Armatei României.

Astăzi m-am prezentat la Tribunal în marele proces pe OUG nr. 59/2017 și 114/2018.
La ieșire, pe holurile tribunalului m-am întâlnit cu un Col. pensionat în 2000. Din 2002 s-a înscris într-un partid politic. Astăzi mi-a spus că este mâna dreaptă a noului președinte al CJ. Face parte și din ACNMRR. Stând de vorbă cu președeintele CJ CARE FACE MEREU DRUMURI LA București și se află în relații foarte bune cu domnul Ciucă, i-a expus acestuia problemele cu care se confruntă pensionarii militari (am vrut să-l întreb ce pensie are dar mi-a fost rușine. În orice caz mi-a dat de înțeles că este înjositoare comparativ cu gradul și funcțiile îndeplinite, dar mai ales cu pensile pe care le au cei ieșiți în ultimii 2 ani). Punele pe hârtie și săptămâna aceasta (trecută) i le înmânez lui Ciucă.
La întoarcere i-a spus că după cele prezentate și discutate cu fostul Șef al SMG/SMAp., ministrul Ap., prim ministru și acum președintele Senatului, acesta i-a comunicat că nu poate rezolva nimic pentru că nu vrea CIOLACU. Mai mult, îl întreb. Nici cel puțin solda de grad nu o actualizează ? Nu se va actualiz NIMIC. După alegeri mulți senatori și deputați vor pleca la domiciliu pentru că nu au mai fost agreați de partid și trecuți pe liste. Vor veni bibani noi. Veteranii PSD-iști au primit ordin să-i educe pe noii bibani (senatori / deputați) ca la comisii (dacă vor fi numiți) sau în plenul Parlamentului SĂ RESPINGĂ PLx-544/2024. Până unde l-a dus capul pe domnul moldovean de Buzău. Asta nu înseamnă că domnul Ciucă este Albă ca Zăpada și nu are nici o vină. Are, pentru că atunci CÂND A PUTUT NU A VRUT.
Am prezentat o discuție reală avută cu un Of. pensionar al Armatei României.

csej spunea...

MA repet.DACA ESTI INTERESAT cine te opreste sa ceri CSP/MApN,/MAI situația pensiilor militare calculate conform legii 223/2015 pe nr dosar pensie,ofițeri,MM,subofițeri,SGP,grad,functie,vechime,arma,an deschidere drepturi de pensie.O asemenea situație este oglinda sistemului de pensii militare.
Este lege care obliga CSP sa faca publică la cerere asemenea situație.Cred ca si presa dorește să stie.Nu este de interes pensia in plata care azi poate rezista iar maine nu.

Vasile Anghel spunea...

Atâta timp cât expiratul de Dogaru participă la discuțiile despre pensiile militare se alege praful și nu se obține nimic . După amendarea Legii 223 el tot bătea câmpii să se revină la forma inițială.

Claudiu Marin spunea...

@Monteoru
Cam te repeti cu indemnuri de faceti, dregeti, scrieti etc. Cand te incuzi si pe d-ta intre cei care trebuie sa actioneze?

Pop de Ploiesti spunea...

Se aude ca pleaca Ciolacu...si PSD..de la guvernare...Doamne ajuta..!

Leo spunea...

@ Claudiu îl întreabă pe Monteoru .
Cand te incuzi si pe d-ta intre cei care trebuie sa actioneze?
Păi deja a răspuns. Ne-a zis că după ce-l prinde și-l tunde zero , cu cărare pe mijloc pe jianu , siluitorul pensiilor militare.

Leo spunea...

@ BRAVO Viorel,
Hotărârea de azi a Tribunalului , ți-a îndeplinit o dorință .
Ți-a direcționat cauza pe CONTENCIOS ADMINISTRATIV la Curtea de Apel Iași.
Nu trebuie decât să pregătești 300 de lei .
În rest , am înțeles de pe la TV-uri că Mardel e pe făraș .

Margarit Fernand spunea...

@Viorel, aceeași informație am transmis-o și eu cu două zile în urmă și am fost aspru criticat de unele persoane pe acest blog! Tot din rândul ”pesedeilor” mi-a spus și mie cineva că NU vom primi nimic, nici măcar cei 10,4% de la 1 ianuarie 2025!