Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 12, 2024

Politistii din penitenciare vor protesta alaturi de pensionarii militari pe 25 Octombrie, Ziua Armatei, in Piata Victoriei.

44 comments


 Videoconferință FSANP, 11.10.2024, ora 19:00 - proteste și pichetări*


Biroul Executiv FSANP propune președinților sindicatelor FSANP participarea polițiștilor de penitenciare la protestul din data de 25 octombrie 2024, în fața Guvernului, alături de alte categorii socio-profesionale, dar și pichetarea unităților penitenciare prin refuzul de a intra în serviciu.
In unanimitate sindicatele FSANP votează *participarea la protestul din data de 25 octombrie 2024.*
In unanimitate sindicatele FSANP votează *pichetarea unităților penitenciare.* Săptămânal câte 2-3 sindicate pichetează în fața unităților prin refuzul de a mai intra în serviciu.
Primele unități: *Penitenciarul Craiova și Penitenciarul Vaslui* (polițiștii de penitenciare protestează marți, 15.10.2024, in fata penitenciarelor, ora 07:00 - *refuz intrare in serviciu).*
*Motive condiții precare de muncă (lipsa investițiilor), siguranță personală (s-au înmulțit ultrajele), lipsă de personal (suprasolicitare neuropsihică).

Întocmit,
*Cosmin DOROBANȚU - președinte FSANP*


44 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Penitenciaristii sunt specilalisti in luptele pentru obtinerea drepturilor, drept pentru care ii felicit calduros pentru viitoarele actiuni! Pe de alata parte, la inceputul saptamanii viitoare, Ciolacu vrea sa-l convoace pe Ciuca si ministrii liberali pentru pragul de impozitare a microinterprinderilor, impus de EU, insa Ciuca, si bine face, nu vrea sa dea curs invitatiei, si pot paria ca refuzul este posibil ca este revoltat pe atitudinea de tergiversare a PSD de rezolvare a pensiilor militare, si daca nu se rezolva rapid acel prag de impozitare mai mic, este posibil ca tara noastra sa se aleaga cu sanctiuni severe de la CE. Deci, santaj la santaj cat un garaj, daca vor un avantaj, numai noi sa nu avem deranj!

xmax spunea...

Obiectivul major ar trebui totusi sa ramina inechitatile din sistemul de pensii al militarilor!
Actualizarea pensiilor militare, revenirea la o normalitate in ceea ce priveste valoarea cuantumului de pensie militar, acordarea tuturor facilitatilor acordate de-a lungul timpului, tuturor militarilor si politistilor care trec in rezerva.

Este bine sa se readuca in actualitate si salarizarea unitara asa cum spune legea salarizarii unitare L153/2017(patrimile mult asteptate), dar obiectivul major trebuie sa ramina PENSIILE MILITARE.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Greva guvernamentala a iohanistului Ciuca a pornit de la refuzul lui Ciolacu de a asigura adoptarea unei legi pentru Iohannis, ca acesta sa poata candida la Senat. Cand Ciuca primeste pensie de 20 000 lei, il doare undeva de varsovisti.

Sorin spunea...

Bravo liderului de la PNT, bravoooo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle @Claudiu, cunoastem motivele, mofturile si nazurile pentru marele dulap risipitor, dar si marfa, insa noi fiind pe un interes putem admira unele santaje tot de interes ale liberalilor pe conceptul ,,daca imi aprobi in urgenta Legea cu majorarile de FUNCTII si grade, atunci si eu nu te incurc sa-ti promovezi interesele economice,'' desi este o imoralitate condamnabilă si degradantă, insa in cazul nostru fiind salutara ca sa-i determine pe opozantii actiunii de la pensiile militare sa urgenteze aprobarile! E cam o atitudine mojică, ipocrita si lipsita de civism din partea mea, recunosc asta, dar si sabotajele lor impotriva noastra nu-s laudabile, ba chiar distructive, si vad mai degraba, conform unei ziceri din popor, ca fiind o actiune ,,ochi pentru ochi si dinte pentru dinte,'' asta spunand-o chiar Hristos, Fiul, nu ,,Gornistul''!

John1 spunea...

Ai mare dreptate, Claudiu. Pe 25 octombrie trebuie să facem tot posibilul să fim prezenți în număr cât mai mare la București. Să vadăînyreaga lume batjocura Armatei de către politicieni.

Dodo spunea...

La motivele invocate de polițiștii de penitenciare trebuia adăugat și motivul cu bătaia de joc la pensiile militare. Și repet trebuie sa protestam chiar și în zilele alegerilor,pana li se acrește de noi și ne rezolva tot. Altfel nu se mai poate.

luchy19 spunea...

.....Sindicatul celor de la Penitenciare cel mai puternic. Au obținut multe din punct de vedere financiar, poate ajută și sindicatele celor din MAI, cand vor pot fi destul de vocali

cristianp spunea...

O sa ma gândesc foarte bine dacă mai merg la protest! FSANP protestează pentru condiții mai bune de muncă... etc, Alte federații sindicale vor avea alte revendicări. Până la urmă revendicările noastre privind actualizarea cu solda de grad și funcție o sa se dilueze în mulțime! Oare nu SINGURA REVENDICARE trebuie să fie actualizarea pensiei!!!??? Probabil se vrea sa existe o ciulama de revendicări sa nu înțeleagă nimeni nimic și sa ne înjure și toată societatea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am propus intr-o petitie un mare protest programat, chiar in ziua alegerilor, si n-ar fi rau sa fie auzit de catre sindicate si trecut in agenda de actiuni, astfel i-ar speria serios pe decidenti, dandu-si sama de efectele acestor manifestari de protest intr-o zi decisiva electoral, si poate ca acum vor fi citite aceste propuneri de catre cine trebuie.
Adineaori, o prezentatoare frumoasa, sexoasa rau de totdar habarnista, de la Romania tv, pune in discutie situatia financiara gra a tarii si ca se preconizeaza (de unde naiba stie ea m-as intreba) ca salariatii si pensionarii sa nu-si mai primeasca drepturile banesti un anumit timp, din lipsa banilor! Bai, fătucă dulce, dar proasta ca gaina, sau oaie, daca asta s-ar intampla, in secunda doi ar iesi romanii din case peste banci sa confiste banii talharilor de bani (a se citi politicienii si sculele lor), si ar asigura salariile si pensiile, ca prea s-a intins coarda abuzurilor lor falimentare, ca le-au trebuit indici de corectii si alte prostii acordate la pensiile civile majorate, si asa prea exagerat in scop electoral cu tot felul de sporuri si indici, inventate sa dea bine in sondaje, si e normal astfel sa ramana bugetul fara bani, ca daca mai punem si salariile de zeci de mii de euroi la companiile de stat pe pierderi e clar ca se face acolo o gaura mare, plus angajatii excedentari in toate institutiile statului, cu zecile de mii in plus, cu scule politice, rubedenii, amante si tot felul de lingai de partide! Vom trai si vom vedea, dar de austeritati nu vom scapa, dupa ce bagabonții alegerile le vor castiga pentru propria tescherea!

maiag spunea...

HAI SA LANSAM LOXINCA...votampRtudul si candifatul care face dreptate pensionsrilor militari.mesaje puternicecatre toti militarii activi si rezervisgi.politusti.fam a cestora sa voteze cu partidul si candidatul care face dreptste.asa cum usr reudeste sa faca politica pe net
Putem so npi.este timp zuficient ds fim cei csre influenteaza alegerile.sa simta pe pielea lor forta militFil0r




maiag spunea...

Sa facem campanie sustinuta pt partidul si candidsful care ne rezolva nedreptatea. Cine se pricepe sa faca un text pertinent si noi impteuna cu fam zi prietenii da l redistribuim pe toate siturile.inclusiv pe tik tok si instagram ca sa atragem.tineretul ls vot.ptrzenta noSyta sa fie masiva la vot pt a sustine partidil cRe ne ajuts.

JUDECATORUL DIAVOLULUI spunea...

Maestre , ia înreaba-i pe cei care ÎNDEAMNĂ LA PROTESTE PE 25 .10.2024 UNDE VOR FI EI ATUNCI ????? ÎNTR-UN MILIAR , POLIȚIST , MAGISTRAT - JUDECATOR ,PROCUROR , POLITICIAN = SĂ NU AI NICIODATĂ ÎNCREDERE ,ÎNTRUCĂT SUNT CHIAR DUȘMANII TĂI . FUGI DE ACESTE EXEMPLARE CĂT MAI DEPARTE DACĂ VREI SĂ AI O VIAȚĂ BUNĂ .

magda spunea...

Cu ceva ani in urma am avut neplacuta dar interesanta ocazie de a vedea la fata locului conditiile de munca dintr-un penitenciar foarte cunoascut...De cum am pasit intr-un corp de cladire in care erau cazati sute de detinuti te dobora mirosul pestilential de ciorapi nespalati de un secol combinat cu ST.Pe hol era la tura de 12 ore un tanar locotenent pe care nu am ezitat sa il intreb,,domnule,cum pozi rezista atata timp? Raspunsul a fost demential,,m-am obisnuit cu el''...Ei bine..peste ani ,acel locotenent devenit comisar ..a murit de TBC si nu a mai apucat pensia..Pentru ce si pentru cine? Chiar sunt de acord cu formele de protest ale acestora...Da doamne sa si aiba un efect..pozitiv pentru toti/

viorel 1067 spunea...

Am citit un articol cu declarația Doamnei ministru al muncii Simona Bucura Oprescu cu privire la faptul că, cei din PNL, anul trecut când s-a făcut legea pensiilor către civili nu au venit și rezolvare a inechităților pentru pensionari militari. Mă întreb dânsa, cei care au redactat legea nu știau și de noi pensionarii militari? Sau cei de la PNL atunci erau uituci, aveau lapsuri de memorie. Într-un cuvânt bine spus ,,nu s-a vrut". Replică de la Olguța că, ea nu a înghețat pensiile militarilor ci cei de la conducerea de atunci a MApN ȘI MAI au decis. Fiecare se justifică să nu-și asume vina pentru acest teatru la care asistăm de atâta timp. Dar cum am mai spus-o cel mai mare regret faptul că CIUCĂ a fost premier, Șef al Armatei nu a rezolvat atunci aceaste inechități.

Liviu spunea...

Protestul celor din Penitenciare este doar pt ei sa fie amestecati cu pensionarii militari sa fie cat mai multi la numar!Smecherul de Dorobantu are gura mare este peste tot invitat si nu stiu cand mai munceste ca el este toata ziua si seara doar la televiziuni unde este platit gras si el se considera mai destept ca Vadim,el se considera geniul Romaniei si se baga in seama la toate subiectele emisiunilor!El cred ca vrea sa se bage si el intr-un partid ca are gura mare si isi vede interesele proprii!Voi va imaginati ce circ o sa fie la mitingul din 25 octombrie daca o sa fie mineri,siderurgisti,chimisti,cei cu dezabilitati,cfr-ist,cei din penitenciare si pensionarii militari?Nu e clar ca din toate categoriile profesionale pensionarii militari vor fi la urma?Nu luau masuri guvernantii cand erau in strada cateva mii de pensionari militari dar acum?E bucuria politicienilor cand vad atat haosla acest miting!Iar vor da vina psd pe pnl si invers ca nu vor sa voteze ce trebuie si uite asa trece anul si ramanem la fel cu pensiile!😱

Andreottis spunea...

as putea pune pariu ca nu vor fi la protest mai mult de 5000 persoane.

Soldat spunea...

Hai să ne gândim puțin. Orice mărire de pensii ale noastre militarilor ce impact va avea în mass-media. Fiecare televiziune se va întrece în sumele cu care ne au mărit pensiile. Cu mii, cu zeci de mii de lei iar Ciolacu se ferește ca focul din cuptorul lui de covrigi de așa ceva. PSD, un partid extrem de toxic ca și întreaga clasă politică va pierde enorm la o mărire de pensii militare în această perioadă. Poate, poate la anu (și la mulți ani).

Logan spunea...

https://www.economica.net/ce-spune-ciolacu-despre-noul-proiect-pentru-pensiile-militare_779380.html

Claudiu Marin spunea...

Logan
Nu strica o fraza explicativa la un linck!

PSD a anunţat miercuri că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari şi a solicitat PNL „să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral”.

Logan spunea...

@Admin...cred ca explica cel mai bine Ciolacu
in acea declaratie, ca suntem la periferia atentiei lui si a psd!

Constantin spunea...

În loc să voteze modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari,PSD a votat în parlament tergiversarea rezolvarii acestor solicitari,așa cum o fac de 7 ani de zile.

John1 spunea...

Liviu, la ultimul miting nu au venit pensionarii din penitenciare. Un fost coleg de clasă din școala militară, pensionat de la Penitenciarul din Argeș, a marturisit că a observat militari în cărucioare, însă de la penitenciare foarte puțini. Totuși, sper ca pensionarii militari din Ilfov și București să renunțe la a mai merge în parc, la cumpărături sau la alte activitați și să vină la miting. Haideți să fim uniți și împreună vom izbuti. Este ultima șansă a noastră pentru rezolvarea inechităților din sistemul militar de pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fraza la lincul lui Logan o voi spune simplu, dar detaliat, ca nu exista rea vointa de la PSD, ci ca vrea sa se faca o dreptate rezervistilor, dar poti ghici printre randuri cuvantul, ,,cu economie financiara,'' si Ciolacu subliniaza ca mai mult sa se puna pret pe activi, decat pe rezervisti, caci greul unei eventuale actiuni militare cade pe umerii activilor. Ciolacu este crunt pazit sa nu cunoasca adevarul, el este informat asa cum vor ei, clocarii caselor de pensii sectoriale, si se intampla cum s-a intamplat cu ducerea in eroare a Olgutei Vasilescu in 2016-2017, si pacat ca nu avem un om foarte bine instruit in domeniul nostru cu realitatile si care sa intre in legatura cu premierul, sa-i explice corect care este situatia, ca daca era rau intentionat Ciolacu sau cu ură pe noi, rezervistii, va spun cinstit ca nu aproba absolut nimic sa se mai faca ceva! Conluzion de bon ton pentru intregul esalon, sa se inteleagă de la galon la galon si de la șoșon la șoșon: Sa-i dam Cezarului ce e a Cezarului pentru bucuria sufletului si sațietatea burdihanului, si Lui Dumnezeu sa-i dăm ce e a Lui Dumnezeu, nu cum cum vor pulimile, duhul rău sau cum vreau eu!

Claudiu Marin spunea...

@Logan
Daca nu spui despre ce este vorba in link, multi cititori nici nu-l deschid,

Ciolacu are o imagine despre modul vom voteaza militarii... de la alegerile trecute. Calculul PSD este ca nu pierde prea multe voturi daca nu adopta legea propusa de liberali. Majoritatea militarilor nu voteaza cu PSD, de principiu, indiferent cate masuri sociale ar adopta. Militarii considera ca au o profesie liberala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce ma deranjeaza cel mai tare este, si voi da un exemplu mic, cat o trIhirica, dar-ar în ea brânca: Anul trecut, parca, in Iunie, cand era Băietu' mare ștaif la cizma Muncii, si dupa ce a bodogănit plangacios ca primarii mor de foame, cu copchiii in brațe si cu ugerele sterpe, a otcăit apoi ca si parlamentarii au salarii injositoare si dezonorante, care nu se pretează la onoarea europen's drinks, si azi a spus plangand ca o babă, maine a bagat legea de majorare sub ocarinele tot a lor s-o aprobe, a treia zi fiind fătată cu ochii la lumina in MO, luna urmatoare primindu-si mălăiorul la teșcherele amarastenii de șparlamentari, insa la noi fată mânzul, moare ghițălul că a macat lucernă sau oul alaptează găina cu borceag si nu se pot majora soldele de Foncție sau de Gard!

cristianp spunea...

Îmi este din ce în ce mai clar ca mitingul din 25 octombrie a fost deja deturnat! Am pierdut și acest moment! Ne auzim/vedem peste 4 ani! Cine o mai fi !!!

ifrim spunea...

Indiferent cum votează militarii,indiferent de noua configurație a parlamentului inechitățile din sistemul pensiilor militare trebuiesc rezolvate!

Leo spunea...

Borna pt. rezolvarea situației este prima zi de alegeri din Noiembrie , parcă pe 24.
Până atunci să stătem în așteptare și să sperăm . Eu sunt OPTIMIST.
SĂ VEDEM , (zise orbul)

VALYCA2010 spunea...

Suuper cu cât mai mulți cu atât mai bine și eficient!

Pop de Ploiesti spunea...

Domnule , sper sa publicati...nu.l mai critic pe Ciolacu si mafia Nordis...apropos zic mercic ca mai primesc pensia..ca aia care au dat zeci de mi de euro si-au luat gandul..Romania lucrului bine facut , oricum deci politisti din penitenciare sunt cei mai destepti...ca pregatire...78% sunt cu o facultate , 47% cu 2 facultati sau doctoranti...Bravo lor...soldatii MAPN lipsesc...la spritz

csej spunea...

Sunt multi pe aici care nu au minte.Cine cere mărirea pensiilor?Trebuie sa dispară sloganul măriri pensiilor.Trebuie cerută reformă sistemului de pensii militare asa cum a avut loc la civili .Din asta deriva si mărirea pensiilor.

Cătălin spunea...

PE 25 OCTOMBRIE VA FI UN TALMES, BALMES CA ASA AU DORIT LIDERII NOSTRII. FIECARE CU PARTITURA LUI, CU REVENDICAREA LUI. VA FI CA INTR-O ORCHESTRA, UNDE TRONBONUL SE VA AUZI UN PIC MAI TARE. DACA NU VOM OBTINE NIMIC IAR IN PIAȚĂ VA FI HAOS SI NU ORGANIZARE, VA TREBUI CA CINEVA SA-SI DEA DEMISIA.

Claudiu Marin spunea...

@catalin
Nu te pricepi la promovarea unui eveniment.
Timp de o luna s-a vorbit in presa de protestul pensionarilor militari si asa va ramane chiar daca se vor alatura si cei alintati priponari.

Arfy spunea...

Cătălin, pe lângă faptul că scrii cu majuscule, ești praf și în idei și gramatica elementară: talmeș-balmeș; liderii noștri; trombon!
Eu dacă aș fi moderator, niciun comentariu nu ți-aș posta cu majuscule!
E deranjant la citit!
Dacă ești flebețea lui Marin! Merge!

raul spunea...

Baieti destepti!Prin tergiversare ,pana pe 11 11,trebuia ca la sfarsitul IRM,si ora 11 si 11 min,si-au asigurat inca o luna de liniste!Sincopa aia ,a noastra ,din 25 oct ,si vinerea n-o s-o bage in seama ,mai nimeni!!Eu o sa fiu acolo,dar ...om vedea cum zice orbul lui Leo!

Pop de Ploiesti spunea...

Vai de kuru vostru Dorobantu cu 2 mii de penitenciaristi fac cat galeria FCSB,,,plus noi ...40.000 , n-a vazut Romania...

RD spunea...

Ciolacu nu vrea actualizarea pensiilor militare cu solda de grad și de funcție. El vrea un proiect din care să iasă ceva negativ pentru noi, să des bani putini sau poate în minus pensionarilor militari. El și-a atins scopul prin legea civililor, dându-le puncte speciale de stabilitate. Ciolacu speră că milioane de pensionari civili o să-l facă președintele României, nu pensionarii militari. Sindicaliștii 'noștri' trebuiau/trebuie să insiste pe solda de funcție, nu doar pe cea de grad. PNL sper măcar acum din interes electoral să nu cedeze unui PSD cu puțin interes pentru pensiile militare! PNL nu va lua atâtea voturi de la pensionarii din sistemul public, dar de la pensionarii militari, da. Și mai adaugi ceva din familiile lor.

Valentin spunea...

Am onoarea sa va salut , in ultimul interviu dat pe 10-10-2024 referitor la proiectul de Lege privind pensiile militare dl Ciolacu raspunzand la întrebarea dacă este de acord cu proiectul depus de PNL " Trebuie sa avem grija de pensionării militari DAR PRIORITATEA NUMĂRUL 1 O REPREZINTĂ CEI ACTIVI". Pai domnule CIOLACU sa calculam ce venituri a ți acordat la pensii în 2024-13,8 ATAT NIMIC MAI MULT - LA SALARIILE ACTIVILOR -5 la sută la începutul anului,30 la sută SOLDA DE GRAD LA DATA DE 25 Martie 2024, în data de 1 IULIE - Ordonanța 26 articolul 8 24 la sută la subofiteri-TOTAL CRESTERE VENITURI ACTIVI 2024 59 LA SUTA D LE CIOLACU -la spune ți cum este care este ADEVARUL?

Viorel spunea...

Pop de Ploiești. Dar dacă iese cu 20.000 de pușcariași în fața Guvernului, Perlamentului, în ținuta lor tradițională, civilizați și aliniați frumos pe Pl., Cp., B., Bg. etc. strigân jos Guvernul, jos hoții (ce, nu sunt hoți, șpăgari, mafioți printre ei ? ne spun TV-urile zi de zi) și să se transmit în lumea întreagă ? Glumesc, pentru că nu poate face așa ceva, însă! În ziua votului se pot îmbolnăvi toți jandarmii repartizați la secțiile de votare, cei de la penitenciare nu pot veni la program pentru că este slujbă la biserică iar statul român conform CEDO nu le poate îngrădi dreptul la religie, noi pensionarii militari și cei civili nemulțumiți, mergem la vot și votăm masiv împotriva PSD și PNL. Sabotăm alegerile până se actualizează soldele de funcție și grad, la zi, cu majorările primite de către cadrele militare. După votare, Ciolacu și Ciucă să se certe în opoziție iar Cristian Diaconescu în calitate de președinte (candidat independent ales de către noi) să le dea cu rigla peste degete.

yar 99 soim spunea...

Daca Volguta ne spune ,,povesti nemuritoare'' si cauta sa se scuze ca a fost doar o unealta de ce nu incearca sa si repare acum, mai ales ca este pe toate afisele electorale langa CIULACU COVRIGARU iar la toate intalnirile PSD este in stanga sau dreapta acestuia, deci are un cuvant greu de spus in interiorul PSD. dar ura ei fata de militari si in special fata de ofiteri este viscerala si nemarginita si asta o stiu de cand era mai mare pe la PRM. asta o stiu de la ofiterul din Craiova care i-a tras clapa si apoi s-a laudat prin societate ca a invins-o si apoi a parasit-o. este o mare manipulatoare si mincinoasa si asta se vede din faptul ca aplica zicala ,, cine se scuza, se acuza de obicei'' pe unde crede ea ca va fi si crezuta. o cunosc indeaproape si are un tupeu fantastic si o putere de manipulare nemaipomenita si o provoc sa ne spuna daca la o intalnire (au fost 2 intalniri caci apoi Dragnea a fost arestat si s-a stopat totul) cu o delegatie a rezervistilor la Bucuresti Dragnea i-a spus : Olguto tu ai stricat, tu repara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa nu cobim, sa nu fim pesimisti si sa fim cat mai optimisti, mai ales ca vom fi sustinuti la protest de numerosi civili, in cadrul organizat al sindicatelor, iar clasa politica nu se va simti confortabil in prezenta unui protest, care poate degenera neprevazut ca intensitate si durata si sa le strice toate calculele electorale, caci se vor atasa si pensionarii nemultumiti din sistemul public de pensii, chiar salariati nemultumiti, apoi cei speriati de viitoarele facturi la energie, fiind posibil sa avem oaspeti de la galeriile de fotbal, chiar daca nu sunt doriti, poate unii trimisi de opozitie din randul perturbatorilor care au insotit geaca rosie sa darame un guvern, ca astia apar la orice manifestare pe bani buni, de fapt sa compromita aceste manifestatii pasnice, si nu in ultimul rand cozile de topor, ca in orice societate, alintati gura casca sa le pice para din plop in gura, sau daca nu le pica para macar sa se simta bine in forfoteală si inghesuiala, umfland randurile participantilor la manifestatie!
In seara asta, pe Romania tv pensionarii militari si civili au fost deosebit de nemultumiti, shaormarul Solomon fiind infierat si de civili ca un paraditor fara scrupule, apoi Col Mircea Dogaru fiind lasat sa vorbeasca si sa-si spuna linistit pasurile, moderatoarea Violeta fiind foarte amabila cu participantii, iar liderul de sindicat penitenciarist fiind deosebit de virulent, stralucind in comentariile acide la adresa guvernantilor, cat si o superba doamna ofiter pensionar-rezervist oferindu-ne niste opinii taioase, obiective si cu critici dure la politic!
Repet ca regret neparticiparea, din motive obiective de sanatate, nu de bani, stimati camarazi, ca intotdeauna, de cand ma stiu, am avut mereu o suma stransa pentru situatii de urgente si salvare, ivite din senin, sa nu ma prinda in glodul gol, insa orice drum lung imi creaza oboseala si tensiune cardiaca, in picioare nu pot sta mult din cauza herniei de disc. varicelor, gonartrozelor, sau de la circulatia deficitara sanguina si diabet, iar atmosfera aceea zgomotoasa mi-ar crea multe probleme, plus ca sunt ametit mereu, ca o curca beata, ca daca nu existau aceste probleme veneam intins la bucuros sa-mi suflu secretiile respiratorii intr-o vuvuzea pe cinste! E o mare problema sa fac cumparaturi pana la piata, numai eu stiu prin cate chinuri si dureri trec sa fac cumparaturi, sau cand fac treburile casei, caci Anilu fiind total imobilizata la pat...
Succes celor decisi sa se duca acolo, la Bucuresti, la miting, si pentru ca eu consider ca voi fi reprezentat acolo de camarazii mei, tin sa le multumesc cu profunda consideratie, recunostinta, respect si pretuire! Doamne, ajuta!

yar 99 soim spunea...

stimati rezervisti parca Laura Vicol a fost sustinuta sa intre in PSD si sa candideze la alegerile trecute parlamentare de catre LOV care este in acest moment mana dreapta a lu Ciolacu in PSD, iar aceasta a fost propusa pe functia de presedinte a comisiei juridice din parlament de catre PSD in speta CIOLACU+LOV. nu este asa ca se leaga multe de scandalul NORDIS cu cei 2 mai mari din PSD, care se opun cu vehementa legii propuse de PNL. eu nu spun ca PNL ne iubeste foarte tare sau ca nu mai poate de situatia noastra dar ma intreb ce varianta mai buna ar avea psd +MApN decat aceasta ? probabil tot o varianta ca cea pe care LOV in cardasie cu MApN ne-au aplicat-o in 2017. asa ca trebuie sa nu ii mai votam sub nici o forma nici pe psd, nici pe pnl si sa iesim masiv la proteste si pichetari. altfel vom fi permanent batjocoriti de aceste partide.

Claudiu Marin spunea...

@Yar
Bine, voteaza d-ta celelalte partide care ar constitui o majoritate guvernamentala cu un program de desfiintare a pensiilor de serviciu.