Un produs Blogger.

marți, octombrie 22, 2024

PNL isi face campanie electorala pe seama pensiilor militare, inechitabile si din cauza candidatului sau Ciuca Nicolae

42 comments


 Art. VII din OUG nr.59/2017, prin care a fost eliminata actualizarea pensiilor militare,  a fost ticluit in laboratoarele MApN, in timp ce la conducerea sa erau Adrian Tutuianu, minstru,  si Nicolae Ciuca, sef al Statului Major General al Armatei.

Timp de 7 ani, pe durata actiunii OUG 59/2017, reconfirmata prin OUG nr. 114/2018 si prin Legea nr. 282/2023, perioada  in care inechitatile din sistemul pensiilor militare s-au agravat, domnul general Ciuca a detinut functiile de ministru al Apararii, prim ministru si presedinte al Senatului. 
Pe ultima suta de metri, in campanie electorala, liberalii au lansat Plx 540/2024, prin care propun corect reluarea operatiunii de actualizare a soldelor de grad si de functie din baza de calcul a pensiilor militare, dar au rupt colaborarea cu social-democratii, actiune care blocheaza si procedurile parlamentare de adoptare a proiectului in actuala Legislatura.

42 de comentarii:

Rezervistul spunea...

Umflatule....Ce m... dracului ai făcut până acum? Nu ai avut timp? Cine te-a împiedicat să rezolvi problema pensiilor militare? Acum te gândești la asta... înainte de alegeri? Pe cine crezi tu că duci de nas? Nu îți este rușine.. că ți-ai bătut joc de rezervisti din care oală faci și tu parte? Sau vrei și tu să te plimbi ca Mutu cu doamna pluto -coloneleasă.. făcută la apelul bocancilor...în avioane de lux ...pe cămile în Egipt? Se vede că ai obrazul gros ca Gică al meu din coteț..? Din partea mea ți-aș pune ștampila pe fruntea aia lată și pe nasul ăla de Pinocchio...

Claudiu Marin spunea...

@Rezervist
Atentie la epitete!

maiag spunea...

Aseara la realitatea
Herr Tudose .giolgaul psd.a afirmat ca reptezentanti ai mklitarilor s au intilnit la parlament sa aleags carr fin celec2 legi depuse sa inyte in dezbatre in mzx o daptamina.Adevar dsu fictoune@?stir cineva.ceva.daogsri nu msi ds vominicaye.nevrfem ls sesiunes de urlstiti vineri

Rezervistul spunea...

Ok....am înțeles...dar nu m-am putut abține... să văd atâta obrăznicie la el... și modul în care cerșește voturile noastre...Mie mi-ar crăpa obrazul de rușine...

John1 spunea...

Aseară, Mihai Tudose i-a spus Ancăi Alexandrescu că proiectul de lege de la C.D. va fi aprobat într-o săptămână și că pensiile militare sunt mici și nu sunt speciale. De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a criticat, la o altă televiziune, pe domnul Ciucă referitor la inechitățile sistemului de pensii militare. Pe 25 oct. vom fi la guvern. Claudiu, ICCJ a amânat pe 09.12.2024 decizia?

micutzul spunea...

Cel puțin în ultima frază (sau fază?) Maiag are dreptate! Punctul lui de vedere să ajungă la parlamentari!
( Pam flet ) 🤪

MIȘU spunea...

MAIAG, ăsta este român?
N'am înțeles ce a scris ! Chiar așa, el nu-și verifică, compunerea ?!

Minciu Ghe spunea...

Scrii cu picioarele ?

John1 spunea...

Claudiu, oare acțiunea mea în justiție prin care contest doar modul defectuos de calcul al impozitului progresiv al pensiei mele în baza unei legi în vigoare, face obiectul OUG 62 ? Este vorba doar de cei 200/300 de lei reținuți in mod abuziv din pensie. Pe 24 oct. sunt citat la Tribunal la acest proces, altul decât cel cu progresivitatea și contributivitatea, pe care l-am avut pe 9 oct.

John spunea...

Informare consultări,

Luni 21 octombrie ora 17, la consultările cu asociațiile rezerviștilor din parlament au fost discutate cele trei variante de proiecte legislative privind actualizarea pensiilor militare.

Au participat parlamentarii PNL, liderii de grup din cele două camere, președinții comisiilor de apărare și președintele comisiei buget finanțe din Senat și reprezentanții structurilor asociative din cadrul FORUM-ului SNAOPSN dar și din cadrul altor asociații de rezerviști.
Discuțiile s-au axat pe cele trei propuneri legislative mediatizate în spațiul public, privind actualizarea pensiilor militare, iar în final a fost stabilit proiectul de lege care să fie promovat și susținut, de toți cei prezenți.

Variantele discutate sunt Plx 262, Plx 540 propunerea PNL, care a fost și subiectul întâlnirilor anterioare, la care s-au facut propuneri de amendamente ale structurilor asociative și propunerea MApN de modificare a Legii 80 privind Statutul cadrelor militare, dar și a altor legi, cu transformarea soldei de grad în indemnizație netă și scoaterea din baza de calcul a pensiei, proiect care a fost susținut public de premier și transmis asociațiilor rezerviștilor pe e-mail, pentru consultare, fără a fi în dezbatere publică și care nu a fost înaintat sau înregistrat în Parlament.

Toți cei prezenți au stabilit că, în acest moment, cea mai bună variantă din cele expuse, rămâne Plx 540 cu amendamentele făcute anterior.

Prima variantă , Plx 262, a fost "eliminată" din "rațiuni" de neconstitutionalitate, fiind invocat principiul bicameralismului, iar proiectul MapN, a fost exclus, în forma transmisă pe e-mail, existând si probleme de tehnică legislativă, având în vedere că în proiectul de lege se face referire la completarea și modificarea mai multor legi și ordonanțe de guvern, inclusiv statutele militarilor și polițiștilor, iar forma actuală prezentată NU a putut fi analizată în detaliu, existând anumite prevederi care sunt interpretabile și care ar produce alte inechități între pensionarii militari, prin eliminarea componentei soldei de grad din baza de calcul a pensiilor, actualizarea bazei de calcul doar de la momentul încetării activității, prin eliminarea indexărilor legale acordate până în prezent și viitoare "indexări proporționale" care sunt limitate procentual.

Astfel, proiectul de lege agreat de cei prezenți rămâne Plx 540, care modifică doar legea pensiilor militare, prin prevederi care au existat în lege dar eliminate anterior de executiv prin ordonanțe de urgență,
și sunt (re)introduse, prin completările și amendamentele aprobate, privind actualizarea pensiilor militare ori de cate ori se modifică solda de grad și/sau funcție a celor din activitate, în conditiile art 29, 30 și 108 din Legea 223/2015.

Cea mai mare problemă sunt termenele de aprobare, din parcursul legislativ, pentru că abia după ce se primește punctul de vedere al guvernului începe procedura parlamentară, care poate dura până la 60 de zile.

Termenele însă s-ar putea reduce semnificativ dacă guvernul ar prezenta în regim de urgență poziția sa, comisiile raportoare ar discuta cu celeritate proiectul de lege, iar acest lucru este posibil doar prin implicarea și susținerea parlamentarilor din partidele coaliției de guvernare, PNL și PSD.

Dar până atunci, ne întâlnim în Piața Victoriei, pe 25 octombrie 2024, de Ziua Națională a Armatei Române.

"Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie."

https://www.facebook.com/share/v/158zNmcFcZ/

Alex spunea...

Acum cand vad ca sansele lui CIUCĂ se duc la vale si o sa faca sarbatorile in familie lingandu-si ranile dupa pierderea alegerilor si debarcarea din fruntea PNL, s-a gandit(TÂRZIU) sa facă ceva, dar pe fuga, cu pensiile militare, parerea mea este ca nu vor face nimic, cum n-o sa faca nici PSD, doar promisiuni si amagiri. Razboiul este depare, deocamdata, NATO, cica ne apara si de ce sa le dam la pensionarii militari? Nu ne vor da nimic, cel mult frimituri, 100-200 de lei pe an.

Apostol Mircea spunea...

Atâtea comentarii,analize, tanguieli.Politicienii ne amețesc cu promisiuni,și nimic nu se va mai întâmpla.Purtam tot felul de etichetari: speciali,necontributivi.O singura soluție rămâne,sa se calculeze pensiile militare în plata ,la împlinirea vârstei standard și in sistem contributiv ,la fel ca și în cazul magistraților.Domnul Huhurezea și Claudiu Marin au propus soluția, și este salvatoare.Opinia publica și politicienii ,indiferent de coloratura ideologica ne sunt potrivnici.Altfel ,ne luptam cu ,,morile de vant,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca era un concurs international de ipocrizie, avea sa fie castigat cu laurii de aur si Magna cum Laudae de catre Nicolae Ciucă-ignorantul!

Gicu spunea...

Domnule MAIAG, rezolvați cumva cu scrisul că dă dureri de cap!

VALYCA2010 spunea...

si-au gasit si ei pe ce spinare sa se lase?!Ciuca trebuia de mult sa se gandeasca la noi!ne-a dat cu piciorul ne-a defaimat!

Semaka spunea...

D-le maiag, dumneavoastră citiți ce scrieți?
Schimbați tastatura sau telefonul.

RD spunea...

Aș băga niste vorbe pe aici dar nu mi-ar aproba mesajul domnul Claudiu. Reprezentații celor multe asociații/sindicate din MAi și MApN au vina lor pentru circul din acest an în privința pensionarilor militari. Mie nu mi-a răspuns nici măcar un politician din câte mailuri le-am trimis. Și nu am scris urât! Au tăcut fiindcă știu adevărul și anume că vom lua țeapă. Iar cei care nu sunt băgați în seamă (PSD) fiindcă cei din asociații/sindicate se întâlnesc doar cu PNL de parcă fac campanie electorală pentru Ciucă și partidul său, se vor răzbuna pe noi!

Brenda spunea...

Chiar este ....fara epitet??...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Maiag, sa stuchim in sân sa nu fie Star Streck Boțilă Todosie Prim sinistru ca ne-am dat cu totii foc la valize, fiind dintr-o bucata si cam sărit de pe axa pârleazului! Nici Buzemoi Grindă putredă nu-i departe de el, ambii avand antecendente fata de noi, si stand pe ganduri pe cine sa laud ca ar face ceva pentru noi n-am gasit inca acel politician de bun simt si de incredere, fiind satul numai de gunoaie, lepre si lichele!

Brenda spunea...

Facem un pariu? Ciucă va fi președinte și Colacu ministru sânt anumite interese că sa se întâmple așa.... DECI???

bilbaoromelo spunea...

fara minte sunt cei care il voteaza ...dar dureros este ca sunt multi care fac acest lucru !!,,,deja in sondaje s a ridicat ..este pe locul doi ..

maiag spunea...

Face calc figuri.una scriu si alta appare

Viorel spunea...

John1. Pe data de 24.10.2024 chiar dacă nu doriți, nu cereți, instanța de judecată, conform OUG nr. 62/2024 vă suspendă cererea până când se pronunță ÎCCJ pe această chestiune. Și eu sunt în aceeași cauză dar încă nu mi s-a stabilit data procesului. Anumit am depus cererea pe 23.09.2024 pentru a fi cât mai aproape de data emiterii Deciziei de ÎCCJ, dar s-a amânat până nu știu când. Eu vă sfătuiesc să solicitați din start suspendarea până se pronunță ÎCCJ având ca bază legală OUG nr. 62/2024. Tribunalul BT, Dosar nr. 1759/40/2024.

Rezervistul spunea...

Maiag... trimiteți urgent calculatorul bâlbâitului Âăââ poate îl repară cu gura ...

QRV spunea...

Plx 540 sustinut trebuie sa elimine inechitatile. Sunt diferente mari si nejustificate intre pensiile stabilite in ultimul timp si cele mai vechi. Este posibil sa nu scada nici o pensie, doar trebuie gasita o solutie buna. Cu respect.

akord 75 spunea...

tastatura cu cablu suficient de buna aprox 30 lei,wifi aprox 100+/-.Cea de laptop se demonteaza si se curata cealalta nici nu merita

Cătălin spunea...

NU MAI VOTATI "GUNOAIE"! EXACT CA IN CATAVENCU (O SCRISOARE PIERDUTA): „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”

maiag spunea...

DacA se asteapta pozitia guvernului Ciulaci ce face? DacA termenu e 60 zile.clar.se rezolva pina la pasti
PASTELE CAIL0R
Noi mergem unde duce mutu iapa
OTe im aviatorilo

Gabi spunea...

Să nu aveți așteptări în ceea ce privește eliminarea totală a inechităților dintre pensiile rezerviștilor. Unul care n-a avut decât salariu nu-l poate ajunge niciodată din urmă pe altul care a beneficiat fie de Oscaruri, fie de ore suplimentare băgate la grămadă, spor Covid, etc. Doar să sperați să se atenueze însă și unii șiu alții vor beneficia de actualizări ale gradului.

csej spunea...

Sunt sceptic.Nu am incredere in nici un politician din vârful partidelor.Ne duce cu zaharelul.

stefan tst spunea...

Poate va mai amintiti un interviu la tv ,ciuca era seful smg si ministrul apararii era mihai fifor :redau aproximativ ,,in fiecare dimineata ne bem cafeaua impreuna si stabilim ce probleme avem de rezolvat ". La scurta vreme ,fifor si olguta au inceput campania de dezimformare cu privire la bugetul necesar pentru pensiile militare ar fi fost de 12 mld, si nu mai poate fi sustenabil ! Apoi ne-au ,,tras-o" cu og59 ! Acum ar fi de aflat daca ciuca este un psd-ist camuflat infiltrat in pnl sau pnl-ist devenit din oportunism.Concluzia mea este ca oricum ar fi ,ciuca si ciolacu NU vor rezolvarea problemei !!! O lege adoptata poate fi foarte usor suspendata prin oug ,mai ales ca la sfarsitul anului vor da iarasi celebra ordonanta trenulet .Au minti diabolice si mai ales ,,odihnite # .

Bicoz spunea...

@ Gabi Spor Covid calculat la pensie?

Petrut spunea...

Buna seara ,parerea mea este Dl. Ciuca sa fie sustinut de pensionarii militari daca PLX540 se aproba /finalizeaza si aplica pana in alegeri ...Daca pana in weekendul alegerilor nu este "pe directie" si rezolvat nu il voi sustine pentru ca desi pentru el era posibil de rezolvat a incercat sa ne vanda himere ...

Paul Puiu spunea...

Stimabile Claudiu Marin, dacă PNL se folosește de pensiile militare și nu va face nimic, oare pe PSD ce anume îi împiedică să o facă???
Cred ca din 2016 și până în prezent oare cine a fost cel mai mult la guvernare și ar fi putut să remedieze situația pensiilor militare???
PSD și când era in opoziție, în scurta perioadă 2019-2020, avut la butoane permanent oamenii care au blocat până în prezent toate proiectele favorabile privind înlăturarea inechităților de la pensiile militare, deputatul Solimon fiind cel mai bun exemplu!!
Să fim seriosi PSD, ar face propagandă cu pensiile militare, dar cine i-ar mai crede!!
Cred ca e un comentariu foarte puțin tendențios la adresa PSD-ului pe care l-am făcut, sunt curios dacă îl vei cenzura și nu îl vei publica stimabile!!!
Mă deranjează ca postezi comentariile altora mai josnice și mai aberante, dar cele obiective le consideri malițioase și tendențioase!!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Akord 75, am dat cu spray de spirt pe tastele de laptop, distrugandu-le, mai demult. De atunci, folosesc o tastatura de vreo 27-30 lei, pusa peste tastatura stricata a laptopului si merge struna, folosindu-ma si de un artificiu sa tina pe loc tastatura, prin doua asa zis cepuri lipite pe tastatura veche, insa scotand pe cea noua de acolo simplu caci cepurile tine limitat tastatura, fara a avea o legatura de insurubare. Am totusi o chestie ca trebuie sa fiu grijuliu pe Huhurez cand scriu ca imi sar postarile si le trimite neterminate, asa din senin, fara sa execut trimiterea. Maiag cred ca are probleme grele cu scula PC ca o ia pe hindusă, desi e bine intentionat, sereacul, cum dzic oltenasii...
Sa trec pe subiectul topicului: Credeti ca Ciuca si liberalii se dau de ceasul mortii pentru noi, cum pare din actiuni si declaratii, si dupa ce Ciuca ne-a sabotat la greu cot la cot cu PSD timp de 7 ani, ca un dusman de moarte? Daca nu erau alegerile si implicat in ele activ, mai stateam la mila urii lui pe noi, varsovistii, inca 7 ani! Acum declara ipocrit ca, dupa alegeri, va forma dreapta unita in rele, care sunt toate gunoaiele si rapandulele basiste, fugite din PNL, plus neomarxistii USR si alte gunoaie si reziduuri basiste, ca daca era o dreapta unita in bine nu sufeream in guvernarile liberale toate acele cretinisme si idiotenii, printre care si cele din pandemie, uitand ca PSD i-a scos din rahat, si in loc sa le pupe labele pesedistilor acum ii injunghie pe la spate, exact ca intre borfasi si banditi, caci toti sunt niste lepre si nici unul nu ne vrea binele, si asta ne mai lipsea din nou, adica o dreapta unita si falita sa ne faca viata paradită si prapadită! La naiba cu toti!

Nemo spunea...

Pe 25 octombrie vine cineva din cei care comenteaza pe acest site.

avianyc spunea...

@ micutzul
Nu-i greu de inteles că @ maiag s-a referit în ultima fraza la inceputul reindustrializarii României.

https://www.facebook.com/share/r/dudopsLSA3atCE34

maiag spunea...

Ciuca al nostru a fost seara asta la "Ciutacu
A scapat porumbelu referitor la pensiile militare afirmand cca a vb cu ciulacu sa rezolve pensiile.militare dar ciulscu nu s a tinut de cuvint
A vorbit la trecut.deci adios

...

maiag spunea...

Am alta viziune
.suntem manipulati la greu
Arunca unu la altu vina ca sa treaca timpul

raul spunea...

N-am avut si nu am gara cu PSD-ul,dar acum Ciuca a luat-o cu Rusia!Deja e prea mult!A luat-o razna !Are consilieri de doi lei si vad ca sunt disperati!Deja pute!Si pt noi ,miroase a nasol!Ca suntem la mijloc,adica in ..closet!In apa,nici macar pe capac!Vai de noi!Hai pe 25!Voi fi acolo!

xmax spunea...

Pentru a putea urmari toate discutiile purtate de catre Reprezentanții ANCMRR, consider un link util:

https://rezervisti-mai.ro/2024/10/21/reprezentantii-ancmrr-la-negocieri-in-senatul-romaniei/

Aici putem urmari pe zile ce evenimente au fost, si ce sa discutat.
Mai sus este postat, doar ca sa discutat in 21.10.2024 la ora 17, in cadrul unei sedinte, probleme privind variantele propuse pentru clarificarea pensiilor militare.

Mai mult, consider ca atunci cind se posteaza ceva, sa se ataseze link-ul(nu facebook) ca si sursa de informatie, altfel pot fi postate fel si fel de informatii care ar putea fi necredibile....(chiar pot aparea defecte de "tastatura" :) )

....inechitate sau echitate...???

LEONARD68 spunea...

Prezent pe 25 la protest... La 12.45 în față la Orange