Un produs Blogger.

joi, octombrie 17, 2024

Pancarte pentru miting

16 comments

 Oricare dintre cele 104 taloane de pensie publicate pe blog poate fi transformat intr-o pancarta care sa fie purtata in Piata Victoriei de manifestanti.

Astfel, se va sublinia ca operatiunea de actualizare a soldelor de grad si functie, din baza de calcul a pensiilor militare, doar cu ceea ce lipseste fiecaruia din valoarea soldelor prezente pentru activi,  nu este o majorare generala a pensiilor militare ci o operatiune de reducere a decalajelor enorme dintre pensiile celor care au aceeleasi grade si aceleasi vechimi, dar au iesit la pensie in perioade diferite.

Actualizarea este o operatiune de dreptate sociala intre beneficiarii sistemului de pensii militare, in sprijinul celor mai in varsta pensionari. 





16 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata o pancarta bună la indemana cat primim pensii intr-o lună ce ne tin o saptămână, discriminati de acesti neomarxisti ca suntem boșorogi si ,,vasovisti,'' avand pentru noi un un clonț cu colț sa ne tină inghețați la colț la modul hoț, si in loc de majorari sa ne traga cate un glonț!

iullian68 spunea...

Nu este bine, stiti ce va spune civilul, susținut de tv și politicieni, 11.000 de lei, pensie nesimțită.

Viorel spunea...

Ideea este foarte bună. S-ar putea însă ca presa și civilii să nu vadă pensiile mici ci pe cele mari și să înceapă iar discuții nu cu TĂIAȚI PENSIILE SPECIALE, TĂIAȚI PENSIILE NESIMȚITE CI, CE MAI VOR ĂȘTIA DACĂ AU AȘA PENSII DE MARI! SUGEREZ SĂ FIE TRECUT ȘI ANUL PENSIONĂRII PENTRU A SE VEDEA DECALAJUL ȘI CONSECINȚA NEACTUALIZĂRII PENSIILOR MILITARE.

RD spunea...

Actualizarea soldei de grad și cea de funcție rezolvă o bună parte din inechități.
Actualizarea soldei de grad nu rezolvă inechitățile.
Calculul în sistemul public de pensii nu rezolvă inechitățile, unii ar câștiga bani, alții ar pierde.
Rezolvarea inechităților 100% nu vor avea loc niciodată și e normal. Cum ar fi în sistemul pensiei de serviciu unii au anumite sporuri pe care alții nu le au chiar dacă ar avea același grad, vechime etc..

VALYCA2010 spunea...

foarte bune idei sa vada dusmanii realitatile ,sa nu mai manance bors pe la tv-uri ca avem pensii mari!!!

vasile spunea...

,, MOLDOVEAN,, ,,NESIMTIT,, pensie neactualizata din 2016, in baza soldei din 2009.


Gabi spunea...

Consider că este o mare greșală dacă veniți cu astfel de exemple de pensii.Toata lumea se va uita la pensiile mari.

maiag spunea...

Cu asemenea pancarde dam ocazia la discutii publice in dezavantaj.pancarte ar fi asa.


Vrem echitate.ne ati mintit.votam pe cei cate fsc dreotate.nu botam mincinosii
Adio guvernate pt mincinosi incapabili...etc

viocristea spunea...

Realpolitik
Eu as plimba o singura pancarta :

AFARA CU TICALOSII DIN MAPN CARE II CALCA IN PICIOARE PE CEI CARE I-AU INVATAT SA ISI APERE TARA!
CIUCA NICOLAE=DUSMANUL PENSIONARILOR MILITARI!

Gicu spunea...

Toată lumea va vedea doar pensiile mari!

viocristea spunea...

Realpolitik

Afisarea pensiilor mari din armata este contraproductiva, pentru ca poporul roman, manipulat de secole, dezbinat din fire, nu va vedea nedreptatile facute pensionarilor militari, ci se va revolta fata de "capra mai grasa a vecinului".
Dupa o viata de om, concluzionez ca poporul roman a fost manipulat, de cele trei imperii vecine, Rus, Otoman si Habsburgic, sa se urasca pe el insusi/intre ei si pe propria sa armata, constituita tot din ei, din romani!
Despre ura endemica roman/roman sadita in noi de secole de cele trei imperii, interesate sa disparem ca popor si tara, cunoastem fiecare zeci/sute de exemple.

Andrei spunea...

Nu există niciun motiv de a veni cu astfel de mesaje. Ideea care se transmite este aceea că se protestează pentru ca toți militarii cu grad de colonel să ajungă la 11.000 de lei și subofițerii la 8.000 de lei. Celelalte, cu taloanele, nu spun nimic, înscrisurile fiind foarte mici.

Cred că altfel de mesaje sunt de impact, cum ar fi:

ECHITATE, ACTUALIZARE, DEMNITATE
„SPECIALII” S-AU FOLOSIT DE PENSIILE MILITARE
RESPECTAȚI ARMATA ROMÂNĂ
DOMNULE CIOLACU, NU SUNTEM NESIMȚIȚI
NE-AM (NEAM) SĂTURAT DE PROMISIUNI
VREM REFORMA PENSIILOR MILITARE
LA ANI MUNCIȚI, GRADE ȘI FUNCȚII EGALE - VENITURI EGALE

Și se mai pot găsi variante de pancarte pentru protest.

micutzul spunea...

T ZERO ....85% (SF+SG+GRADATII+I CDA )
Asta rezolva toate inechitatile și scoate din calcul sporurile blamate!

Valentin spunea...

D le Admin acum i mi dau eu seama de ce nu a ți fost UNIȚI și cei din MAPN și au bătut joc de pensionarii militari prin astfel de manipulări pe care le faceți d voastră ce o sa zică guvernații "Ia stati voi pe loc 4 -5 ani până va ajung din urmă cei cu pensii mai mici"- Pai ce colegialitate și respect mai este și asta? Eu va propun sa ștergeți acest subiect pentru că dacă va fi așa ÎNJURĂTURI CE VA LUATI CRED CA NICI NU VA GÂNDIȚI.....Și că sugestie va repet că sa se elimine inechitățile trebuie mai întâi eliminate OUG 59 la Legea 223asa cum a zis și d na Colonel Gheorghe și d nul fost Ministru Oprea de la MAI.

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Prin acest raspuns dovedesti ca nu intelegi nimic din ceea ce a insemnat odata operatiunea de actualizare a pensiilor militare.
Ea ar aduce acum soldele de grad si de functie din baza de calcul a pensiilor tuturor militarilor, indiferent de momentul iesirii la pensie, la MOMENRTUL T0, adica egalitate, nu si in ceea ce priveste cuantumul pensiei, dupa care, in viitor, indexarile si actualizarile vor avea efecte identice pentru toate pensiile.
Fara aceasta actualizare permanenta si pensia d-tale de ciucan va ramane in urma pensiilor viitorilor pensionari militari.
Ciucanilor le este teama sa-si afiseze cuantumul pensiilor, crezand ca pensiile lor sunt cele mai mari. Nu domnilor, chiar si pensiile dvs sunt micute pe langa alte pensii de serviciu.

Alexandru spunea...

Claudiu, apreciez că de această dată greșești și nu pot fi decât în asentimentul colegilor, dar să mă explic.
Colonelul de 11 mii este acela care a ieșit anterior 15.09.2017 și pot veni cu contraexemplu personal ieșit cu 01.01.2022, dar și cu a foștilor colegi care vor să iasă în dec 2024. Eu am puțin peste 8 mii cu două indexări și un brut fff mare, iar ceilalți 9,8 mii cu un brut mai mare