Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 09, 2024

Ipocrizia d-lui Ciuca ne-ar fi folositoare, daca Plx 540/2024 ar fi adoptat

81 comments



Timp de 7 ani, domnul Ciuca, prin functiile detinute, a fost parte a politicii de umilire a vechilor pensionari militari.
Acum avem interese care coincid.
Dansul este in campanie electorala si doreste voturile a cca 200 000 de pensionari militari. Noi nu dorim  majorarea generala a pensiilor militare, ci diminuarea inechitatilor din sistemul de pensii militare pentru vechii pensionari militari.
Actualizarea soldelor de grad si functie, astfel incat fiecare pensionar militar  sa primeasca in aceste solde doar ceea ce le lipseste  din valorile majorate prin Legea 153/2017 si OUG nr 26/2024, asa cum este reglementat in Plx 540/2024, asigura diminuarea inechitatilor.
PSD trebuie sa iasa din logica indusa de finantistii din structurile de aparare potrivit careia actualizarea ar aduce o majorare egala pentru toti militarii pensionari.Nu, majorarea este diferentiata functie de anul in care au iesit la pensie, dupa intrarea in vigoare a Legii 153/2017.

Pentru solda de functie:
-Cei pensionati in 2024 nu primesc nimic prin actualizarea soldei de functie. Au in solda de functie toate majorarile prevazute de lege dupa anul 2017.
-Cei pensionati in anul 2023 primesc numai majorarea cu 5% prevazuta pentru anul 2024 pentru activi.
-Cei pensionati in anul 2022 primesc numai majorarile prevazute pentru activi in perioada 2023-2024
-Cei pensionati in anul 2021 primesc numai majorarile pentru activi in perioada 2022-2024
-Cei pensionati in anul 2020 primesc numai majorarile pentru activi in perioada 2021-2024
-Cei pensionati in anul 2019 primesc numai majorarile pentru activi in perioada 2020-2024
-Cei pensionati in anul 2018 primesc numai majorarile pentru activi in perioada 2019-2024
-Cei pensionati inainte de anul 2018 primesc toate majorarile soldei de functie prevazute de lege pentru perioada  2018-2024.
Impactul financiar este si mai mic pentru ca pensiile rezultate din actualizare se vor regulariza cu cuantumul in plata, rezultat din indexarile anuale consecutive. Din acest motiv, actualizarea soldelor de grad la nivelul prevazut in OUG nr. 26/2024 aduce venituri mai mari celor care s-au pensionat in ultimii 2 ani.
Curaj, domnilor, nu va temeti de PNRR!|
Potrivit art. 74 din Legea nr. 223/2017. indexarile si actualizarile nu reprezinta majorari ale dreptului de pensie militara. 
 

81 de comentarii:

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
DAN spunea...

Mai credeți minciunile lui nea Nicu. Numai într-o societate bolnavă poate să ajungă astfel de oameni generali ai armatei române. Rușine..

John1 spunea...

Astăzi am avut pe fond la Tribunalul Dolj, primul dosar, cel cu progresivitatea și contributivitatea. Am solicitat completului de judecată să nu mi se suspende cauza si să continui judecata cu CPS. Am depus la dosar și modul eronat în care mi s-a calculat impozitul pe pensie, prejudiciindu-mă cu cei 200 de lei lunar, iar de la 1 oct. cu 300 de lei lunar. Astfel, pe data de 11.11.2024, ICCJ va da o soluție unitară pentru acțiunile depuse la Tribunalul Dolj, conform OUG 62 din 13.06.2024, iar pe 29.01.2025 s-a stabilit termenul pentru actiunea impotriva CPS, deci fără suspentare, cu solicitare și la CNCD. Termenul pentru cel de-al doilea dosar, care privește doar modul incorect de deducere a plafonului neimpozabil de 2000 de lei, respectiv de 3000 de lei, începând cu 1 oct. 2024. Pe 25 oct. 2024 ne vedem la București.

fs spunea...

Bună ziua, ați punctat foarte bine domnule Claudiu Marin toate aspectele referitoare la modul de actualizare a pensiilor militare, in funcție de perioada în care militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special au ieșit la pensie și rezultă în mod evident ca sumele rezultate din actualizare nu sunt egale pentru toți beneficiarii. Totodată, parte din majorarea cuantumului pensiilor, rezultată prin actualizarea soldelor de grad și de funcție este acoperită de indexările anterioare, acordate în concordanță cu inflația pentru păstrarea puterii de cumpărare, aspect avut în vedere la ultima actualizare a soldelor de funcție din 2017, astfel că impactul asupra bugetului de stat nu este semnificativ așa cum o percep unii politicieni fără efectuarea unei evaluări preliminare. Cred ca ar fi benefică trimiterea celor menționate de dumneavoastră în topic grupului de senatori PNL inițiatori ai proiectului de lege de completare a Legii nr. 223/2015 și comisiilor de apărare, muncă și buget finanțe din camera Deputaților, care înțeleg ca vor analiza proiectul. Și ar trebui trimise și asociaților de rezerviști implicate, pentru a fi în măsură să prezinte în ce constă cu adevărat actualizarea pensiilor militare, prin actualizarea soldelor de grad și de funcție cu cele ale personalului activ.

Decebal spunea...

Nu inteleg cum calculati de spuneti ca cei pe sionati in 2024 nu ar trebui sa primeasca nimic. Eu sunt pensionat de la 1 iunie am prins doar 2 luni in sistem actualizarea soldei de grad, facand media pe 12 luni, solda din baza de calcul este cu mult mai mica decat a celui ramas in sistem.

Brenda spunea...

A apărut și CORLĂȚEAN sa ne spună că vezi tu a rezolvat cu pensiile militare că ne-a ridicat plafonul de impozitare, . .asta are ce a mă cap. Așa zice pe feisbuc. doamnelor ferește, astiay nu mai știu ce spun

John1 spunea...

I-am zis președintei completului de judecată că pe 21.10.2024, ICCJ va da o soluție unitară. Mi-a răspuns că Tribunalul Dolj va primi soluția ICCJ pe 11.11.2024 și că va ține cont de aceasta în toate dosarele pensionarilor militari. Oare, este vreo coincidență cu celălalt termen, cel cu Sfîntul Mina?

Petrut spunea...

Buna ziua ,daca Dl.Ciuca s-ar " mobiliza" sânt sigur că îl vom recompensa cu ce puțin 500 K de voturi...! Noi și apartinatorii noștri .

Margarit Fernand spunea...

https://www.stiripesurse.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-proiectului-pnl-privind-pensiile-militarilor-psd-anunta-ca-il-voteaza-singurii-care-saboteaza-situatia-sunt-chiar-liberalii_3456939.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru postare, fiind in logica lucrurilor normale, cu toate realitatile pe care le implică actualizarea soldelor de functie si grad, la modul etapizat, la toti rezervistii militari, care nu implica costuri deosebite, mai grav fiind ca trebuie sa invingem mentalitati si conceptii de tip mafiot-paraditor, venite, pe langa politic-PSD, chiar din interiorul Ministerului Apararii, din partea unor caractere murdare de tradatori lasi si fara pic de sentiment de empatie si solidaritate pentru camarazii discriminati si in mari suferinte, cauzate de aceste nedreptati inumane! Avem un ministru al Apărării, dar ce pacat ca nu misca un deget in ajutorul nostru, de fapt fiind un sclav si un lacheu de partid, fara inima si gol ca un bidon in sufletul sau pustiu si lipsit de omenie! In timp, fiecare dintre acesti neoameni din regnul animal va primi ceea ce merita de la soarta si de la Dumnezeu, caci toate lucrurile rele savarsite in viata vor avea si o plata grea de la soartă si de la Dumnezeu, FACA-SE VOIA LUI!





maiag spunea...

Daca ar fi valabila zicala cu 2 se cearta si al 3 lea castiga.am fi norocosi.deznodamintul este imprevizibil

Alkan spunea...

https://www.stiripesurse.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-proiectului-pnl-privind-pensiile-militarilor-psd-anunta-ca-il-voteaza-singurii-care-saboteaza-situatia-sunt-chiar-liberalii_3456939.html

VALYCA2010 spunea...

Cine știe ce se va mai întâmplă?Ar fi ok dacă Psd-ul s-ar răzgândi și ar da verde actualizării!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BOMBA BOMBELOR: stiripesurse.ro/rasturnare-de-situatie-in-cazul-proiectului-pnl-privind-pensiile-militarilor-psd-anunta-ca-il-voteaza-singurii-care-saboteaza-situatia-sunt-chiar-liberalii_3456939.html

Viorel spunea...

Mărgărit și Alkan. Dacă este așa, atunci să-i tragem *uie domnului Huțucă Bogdan-Iulian în calitate de președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, dacă ne-a ținut în stres și își bate joc de sănătatea noastră.

John1 spunea...

Da, termenul pentru al doilea dosar este pe 24.10.2024. Probabil și atunci îmi va zice de OUG 62.

Florin spunea...

Dacă ce postează Cornel Ivanciuc despre ascensiunea soției lui Ciucă este adevărat, și nu am vreun motiv să mă îndoiesc că n-ar fi așa, iar acest individ va fi votat și va continua să fie reprezentativ în politica românească, tuturor celor care îl votează, sprijină sau apără, ar trebui să le crape obrazul de rușine.

Postarea integrală o găsiți pe profilul scriitorului si ziaristului Cornel Ivanciuc, iar eu am extras mai jos esențialul:

-Ascensiunea în ierarhia militară a dnei. Ciucă până la gradul de colonel(!) a început în 2010 cu angajarea "cu gradul de sergent major la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Focșani de pe lângă Brigada 282 „Unirea Principatelor” din Focșani", atenție, comandată de consort, colonel la acel moment, Ionel Ciucă.

Adică soția îi era subordonată la serviciu, iar acasă, după program, probabil subordonarea se inversa!

-"În anul 2011 în care Nicolae Ciucă a fost numit comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” din Buzău, Maria Cristina Ciucă va fi transferată cu gradul de plutonier la Biroul Direcției Contrainformații și Securitate Militară (DCSM) de pe lângă Statul Major al Diviziei “Getica”". Din casnică în vânătoare de spioni și trădători? Cu ce îi demasca? Cu făcălețul?

-"În 2015 Nicolae Ciucă era numit șeful Statului Major General, iar în luna mai 2019 Maria Cristina Ciucă va fi avansată plutonier adjutant la DCSM, trecută în rezervă și reactivată în aceeași zi cu gradul de locotenent colonel în urma intervenției personale a lui Mihai Fifor, ministrul Apărării, la rugămintea generalului Nicolae Ciucă". Atenție, Fifor este unul dintre apropiații intimi ai lui Dragnea și mai apoi Dăncilă, adică Ciucă nu s-a sfiit să își bage o pilă și să se oblige față de unul dintre cei mai scârboși psd-iști.

-"Pe 24 octombrie 2019 Nicolae Ciucă va fi trecut în rezervă pentru a fi numit pe 4 noiembrie ministrul Apărării. La sfârșitul lui octombrie 2019 Maria Cristina Ciucă a trecut în rezervă cu o pensie lunară de 5.100 lei. Solda ei lunară era de 2.500 lei în luna mai când ieșea la pensie pentru câteva ore."

În afară de soldat TR nu mă laud cu mari cunoștințe despre armată, dar nu am auzit de o traiectorie tip rachetă în trepte sergent major - plutonier - plutonier adjutant - locotenent colonel - colonel, în mai puțin de 9 ani!!!

Cum să apari la televizor ca să faci pe inocentul și să vrei să dai impresia că lumea e rea și nu apreciază cât slujești tu țara? Mai bine schimbă-ți sloganul de campanie că e mai potrivit: "O țară în slujba unui îmbuibat!"

Valentin spunea...

Buna ziua tuturor , cred că nu suntem legați la ochi sa nu vedem că PSD în frunte cu MARCEL CIOLACU nu doresc cu adevărat să acorde valoarea Soldei de Grad la nivelul 2024.

Paul Puiu spunea...

STIMABILE CLAUDIU TU ÎMI MONITORIZEZI TOATE COMENTARIILE ȘI LE BLOCHEZI ȘI PE ALE ALTORA CU TOT FELUL DE ABERAȚII LE PUBLICI!!🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮
SPUNE CLAR CE NU ÎȚI CONVINE SĂ ȘTIM CU TOȚII ȘI CE TREBUIE SA COMENTAM CA SA ITI FIE PE PLAC FRATICA!!!!!!!🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬🤬

Viorel spunea...

Le-am trimis domnilor Marius Budăi și Huțucă Bogdan-Iulian conținutul topicului de astăzi cu rugămintea de a le prezenta domnilor Ciolacu și Boloș și pentru a trage o concluzi (să nu se sperie) despre impactul bugetar privind eliminare inechităților dintre pensile militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Situatia reală sta asa: Daca nu erau alegerile, nici PSD si nici PNL nu aveau sa ne rezolve la pensiile militare! Ce se face este doar sub perdeaua electorala, nu din inima si cu entuziasm sincer! Totul reiese din declaratiile lor pârâcioase si cu degetul aratrator indreprat unul catre celalalt, in confesiuni de razbunare politica, totul fiind o ipocrizie impartita in mod egal, avand dreptate si pesedistii ca Ciuca a avut la dispozitie 7 ani s-o faca, mai ales ca ministru si Prim ministru, iar initiativa majorarii au avut-o cei doi liberali, Fenechiu si colegul, nicidecum Ciucă, personal! Nimeni, in schimb, nu pune pret pe suferinta noastra cu sinceritrate, iar PSD nu-si cer scuze pentru debandada produsa de ei ca nu si-au facut treaba ca, inainte de cele trei oug, sa verifice scriptic situatia reala de la pensii, nefiind si o situatie economica rea pe țară sa aiba motivatii de austeritate si paradeli, luandu-se dupa falsurile declarate de departamentul financiar al CSP, iar Ciuca era atunci Sef MStM, care putea interveni operativ sa stopeze abuzurile legislative ale politicului, acum fiind in acelasi sac al vinovatiilor ambele partide! Daca se rezolva, noi iertam, dar nu uitam, si pe mine chiar nu ma mai intereseaza nici cine mai castiga si nici cine mai pierde, de s-ar alege praful si pulberea de ea politica meschina, pentru ca tuturor ne-a scurtat vietile si destinele in mod tragic!

Rezervistul spunea...

Pt soția Bâlbâitului sa înființat un nou grad în armată.... Serg - Colonel Așa cum pt Mutu sa vrut o lege specială pt el de viitor senator...N a fost să fie...

John1 spunea...

D-ul Ciolacu a promis azi că va rezolva disensiunile și inechitățile pensiilor militare. Sursa: membrii ANCMRR și ROMIL. Doamne ajută!

RD spunea...

Să nu cumva să ajungem în mâinile viitorului Parlament. Cu alt guvern! Dacă PSD voia cu adevărat, bagă proiectul de urgență. El va veni cu opinii împotriva. Domne nu sunt bani. Domne Comisia Europeană. Domne jalonul din PNNR și așa mai departe. Am văzut cum vrea Ciolacu să rezolve inechitățile pensiilor militare!

Anghel spunea...

Eu cred că cei care vorbesc de actualizarea doar a soldei de grad, ar trebui cenzurați! E clar că reprezintă alte interese decât cele ale rezerviștilor! De o lună jumate se vorbește de actualizarea soldelor de grad și de funcție și ei continuă să ceară doar gradul!

Mihai spunea...

https://www.facebook.com/share/p/EXMJCGfEFWyArbbc/ Anca Alexandrescu solicita sprijin

John1 spunea...

Florin, hai să verificăm totuși informațiile. ISU nu are nicio legătura de subordonare cu MApN. Cristina Ciuca a fost salariat civil la Bg. 2 I. Craiova mulți ani, nu a fost casnică. A ieșit la pensie de la DCiSM, plt. adj. D-ul Ciucă are multe greșeli, de aceea trebuie să se retragă. Sora, cumnatul, fiul, toate neamurile îi vor pune capac. Mai mult, prietenia lui cu gl. Hăpău, fostul șef al DGIA îl va distruge. O să vedeți, fiindcă și-au făcut ,,favoruri", unul celuilalt cu angajări si ,,iertări" la deturnări de fonduri și sustrageri de bani din rezerva DGIA.

Cătălin spunea...

@john, nu-i mai crede nici DRACU. Promit asta de 7 ani de zile si de fiecare data au gacut cr au gacut si au marit inechitatile in loc sa le elimine. Tot timpul am gacut refetire la CARAGIALE.Politicienii de astazi sunt exact la fel ca cei din acele vremuri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

HEI, CEI CU AUTISM LEGISLATIV: SOLDA DE FUNCTIE E NOMBER ONE, PREMIER, PRIMO EXPRESS, IAR SOLDA DE GRAD E DOAR CA LEȘINATELE DE ȘTIR, STEVIE SI URZICI LA UN BOLNAV DE INANIȚIE CRONICĂ, LIHNIT DE FOAME!
Nu avem voie nicidata sa ne exprimam de majorari fara a pune, mai intai tapetat-subliniat, chiar cu majuscule, SOLDA DE FUNCTIE, ce naiba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu ii stiu viata si ascensiunea militara a sotiei lui Ciocârlă, ca in palma, de la Sergent Adolescent si pana la ultima coala de galvanizată de pe tolă si invelite in foi subtiri de Polcovnic, pentru ca am avut si un proces la Bacau pe tema pensiei acesteia., careia nu i-am putut găbui o crestere artificiala la pensie, de cateva sutărele, dupa ce iesise la pensie deocheat de gomflata la cuantum, pensie care nu se brodea cu declaratia de avere si gradul turtit de tren si galvanizat la oțelăria Galați, iar Tribunalul m-a blocat la mantinela cu o solutie dictata-ordonată de Marea Clocărie, in genul ca mi-am varat nasul unde nu-mi fierbe oala, vreau eu sa stiu prea multe cu obraznicie si ia sa-mi mai vad de galvanizatele mele la Oțelăria Reșița si alte alea-alea nașpa, pe atunci distinsul ei sot fiind Prim sinistru peste moșia guberniei blasturilor si voivodatelor! Păi, ce sanse sa ai intr-un tribunal supus guvernamental si daca institutia este coordonata politic la hotarari? Care mai aveti tole galvanizate pe acasa, hai sa le strangem centralizat, caci sotul fiind un bun bucatar iar face o oala cu sarmale invelite in tole metalice extrem de gustoase!

Trofin spunea...

Am făcut simulări pe baza proiectelor care se tot învârt în mințile noastre , ale pensionarilor militari. Corecte aprecierile admin . cu privire la aplicarea PLx540/2024 pentru pensiile stabilite în intervalul 2018-2024.
Pentru noi , cei cu pensii stabilite/recalculate anterior anului 2018 , Plx 540/2024 devine avantajoasă numai dacă , în condițiile aplicării OUG 59/2017 ,se aplică simultan actualizarea soldei de grad și a soldei de funcție. Dacă se aplică numai una dintre actualizări , vom fi dezavantajați , chiar negativ. Dintre toate proiectele de acte normative , inclusiv găselnița MApN , în ordine , avantajele sunt date de : PLx199/2020, PLx262/2024, PLx540/2024 ( SG și SF simultan) , Găselnița MApN, PLx540/2024 (SF) și PLx540/2024 (SG). PLx262/2024 și Găselnița MApN au avantaje pozitive dacă nu se aplică limitarea pensiei nete la netul bazei de calcul.

John1 spunea...

IC Ifrim, eu speram ca esti om serios. Ce treabă are pensia unuia sau alteia cu dreptul tău de a deschide o actiune? Te rog, te-am respectat, însă nu mai bate câmpii. Hai să fim serioși, chiar dacă mulți dintre noi vedem nesimțirea și ipocrizia lui Ciucă.

kostas spunea...

Mai pensionarilor! Solda celor activi cuprinde si solda de grad si solda de functie. Unuia care iese acum la pensie i se ia in calcul si solda de functie si solda de grad. De ce unii sustin sa se actualizeze numai solda de grad? Trebuie sa ne sustinem actualizarea si a soldei de functie, dupa modul cum au calculata pensia cei de azi. Numai asa se rezolva inechitatile. Impactul bugetar ar fi foarte mare, sustin panaramele de guvernanti. Dar mai panaramelor, voi nu ne-ati furat de bani atatia ani? Daca faceati actualizarile an de an mai era efortul bugetar asa de mare? Dar la civili nu este efort bugetar mare cu punctele de stabilitate care nu sunt pe contributivitate? Asta nu este parte speciala platita de la buget ? Revin si afirm din nou ca trebui sa se faca actualizarea si cu functia si cu gradul, fiindca si la civili pensia este calculata din tot salariul, nu numai dintr-o parte din acesta. Si parlamentarii aia afoni ar trebui sa stie ca 41.5% din efortul bugetar se intoarce inapoi la buget si ca nu calculezi pentru toti cei 200000 de pensionari aceeasi suma necesara pentru actualizare. Din modul cum gandesc acestia cu privire la pensiile militare iti dai seama de nivelul la care au ajuns unii dintre cei care ne conduc. In scurt timp or sa ne conduca specimene identice cu cele din filmul Idiocracy.

John1 spunea...

Claudiu, poți să ne explici de ce data de 21.10.2024, de la București, la care ICCJ dă o soluție comună, diferă de data de 11.11.2024 de la Craiova?

Dodo spunea...

Sa va spun cum vad eu problema. Psd ar fi de acord,acum, sa aprobe proiectul pnl-ului, doar dacă ar avea certitudinea și garanția ca pensionarii militari nu o sa ii atribuie rezolvarea inechitatiilor doar pnl-ului. Asta este de fapt frica lor,ca noi o sa votam majoritatea cu pnl. Ciolacu nu e prost. Rămâne sa vedem cum va fi, pt ca joaca la 2 capete pSD-ul și se cam joaca cu focul. Nu ca nu mi-as dori sa dispară psd de tot de pe harta politica. Merita cu prisosință acest lucru.

Claudiu Marin spunea...

@Mircea
Bine, nu accepti ca ai o opinie gresita despre valabilitatea L 49/1995, dar nu incerca sa ne-o impui si noua.
Nu te baza ca alt Mircea a sustint aceeasi greseala si de la tribuna Parlamentului.
A avut soptitori incompetenti.
Sa zicem ca actuala lege a pensiilor militare ar fi abrogata cu formula" Se abroga L 223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare" Ce ai zice sa vina CPS sa spuna ca inca sunt in vigoare Ordonantele 57/2015, 59/2017, 114/2018, art 84, pentru ca nu au fost mentionate expres, si ti-ar calcula pensia tot palfonat, desi noua lege nu mai prevede plafonarea.? Nu ai spune ca este absurd?
Ai comentat asa de rar incat nu am realiat ca esti acelasi Mircea de pe vremea lui Huhu Rezea.
Dezvaluirea Studiului lui Benke Karoly l-a obligat pe Marian Enache sa incalce jurisprudenta CCR ca sa salveze OUG 59/2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@John 1, Actiunea mea in instanta a fost una reala 100%, procesul a durat peste un an de zile, am si martori care stiu intregul continut al procesului, deci n-am batut campii, si nu este primul proces pe care l-am deschis acestor soti care au eludat legile, caci pe rotofei l-am gadilat cu doctoratul plagiat si procesul a avut aceiasi soarta de a fi clasat, cu motivatii probabil venit in plic de ,,sus!'' Un renumit istoric si Director al Bibliotecii Nationale, sau o Facultate Craioveana avand tangenta cu procesul meu, nu-i o dovada de neseriozitate in actiunea mea, caci omul a plagiat, precum cățelul care face caca si apoi il acopera cu gherutele, asa a facut sai rotofeiul cu secretizarea plagiatului, si nu trebuia lasat sa-si faca de cap fara a fi tras la raspundere, cum e normal! Gasesti ca actiunile mele nu sunt reale, sau ca bat campii? La timpul acela chiar ca am scris pe Huhurez despre ele si nu inteleg cu ce te-a deranjat in acest sens, ca eu nu gasesc motivatia in sine!? Faptul ca mai pamfletez, din profesionism jurnalistic, nu inseamna ca la 69 de ani nu as fi serios! Sa te iei din senin de mine, ca boala de om sanatos, ce denotă, bre?!

Claudiu Marin spunea...

@Jonn1
Daca intri pe site-ul ICCJ, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni, vei observa ca Termenul din 21 10 2024 a fost amanat pe 11 11 2024.

kostas spunea...

Dodo, ca sa aiba ambii merit si voturile sa nu mearga numai in directia PNL ci sa fie impartite, Ciolacu ar trebui sa-i spuna lui Ciuca: Mai Ciuca, hai sa facem o treaba buna amandoi. Retrage tu legea din parlament si in aceeasi zi sa dam o ordonanta cu acelasi text, cu aplicare imediata. Si asa castigam amandoi, tu ca ai facut-o, iar eu ca am am fost de acord si am dat-o mai repede. Dar e greu pentru mintea lui Ciolacu.

Paul Puiu spunea...

Când era Dragnea mare șef le-a spus celor de la PSD să găsească o resursă financiară, ca soarele vara și au găsit Olguta cu Tudose și Carmen Dan, Tutuianu cu Misa ca o soluție din joben pentru finanțarea partidelor politice plafonarea pensiilor militare!! Știi ce i-a spus Olguța și Tudose ca rezerviștii și în retragere sunt cei mai mari fraieri patrioți, sunt în stare pentru țara sa își dea viața chiar și pensia!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮🤮

John1 spunea...

Multumesc Claudiu. LOV nu a aprobat miting la Craiova pe 25 octombrie.

John1 spunea...

IC Ifrim uiți repede. Eu te-am stimat și apreciat pentru inteligența ta și a fratelui tău. Insă, nu accept exagerările ireale. Te rog să iei si tu atitudine când te deranjează ceva. Eu te susțin, iar tu îi dai ,,apă la moară" oricui te atacă. Ești atât de tânăr!!!! Multă sănătate îți doresc, jmechere!!!!👌🙏😄😄😄



Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dodo, fie-și gura aurită, ca bine ai mai spus cu picajul in cap al hahalerelor, cum se exprimă tata oilor, Becali! Parca au turbat cu totii in precampania asta, apeland pana si la Morțiunea de centură, USR si AUR, fiecare invitandu-se ca celalalt sa o semneze, vrajeala tinand pana vin alegerile si nu o mai trec prin Parlament, iar la ora asta PNL dezbate daca sa iasa sau nu de la guvernare, dar cu frica in san, sanki si la misto, ca daca cumva parasesc măcelaria va dispare toata carnea macra din frigider, furata de pesedei si le vor ramane doar oasele goale, ca pana acum nu am auzit sa fi avut grija si grijania asta! Ehei, cainele nici batut nu se lasa dus de la macelarie, si circul asta e posibil sa-i coste electoral! Pe partea cealalta, pesedeii ii hârâie cu bățul prin gard si fiecare isi latra adversarul, asistand la un spectacol politic inedit, dar prea prostesc in actiunile lor juvenile, ca la gradinita cand toti copii se bat intre ei si au motivatia comuna ca li s-au furat jucariile! Doar noi suferim in asteptarea seriozitatii lor de a se apuca sa ne treaca Legea majorarii sdoldelor de FUNCTIE si grad prin Parlament, cat mai rapid posibil!

Cătălin spunea...

ASTAZI ORA 21:00/ CULISELE STATULUI' PARALEL/ DESPRE PENSIILE MILITARE/ https://vm.tiktok.com/ZGdeeQCAf/.INTREBARI PE FACEBOOK LA ANCA ALEXANDRESCU AICI: https://www.facebook.com/anca.alexandrescu.12

yar 99 soim spunea...

john 1
lov a zis c a aproba mitingul in Parcul Tineretului unde va participa atat ea cat si OLGUTU (MANDA). asa le trebuie oltenilor si craiovenilor ca au votat-o pe banda rulanta la primarie de vreo 2 legislaturi incoace. in Craiova ea este JUPANUL, ea incalca drepturile si libertatile omului precum respira, este pe toate afisele electorale alaturi de CIOLACU iar in actiunile acestuia este in stanga lui, asa ca in Dolj ea taie si spanzura, nu misca nimeni in front, cum nu misca nici asociatiile rezervistilor in frunte cu cei care le conduc si care tac malc caci si-au angajat copii si rudele in societatile bugetare din subordinea primariei si o supara pe madam LOV.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, inca de acum cateva ore i-am lasat Dnei Alexandrescu nr meu de telefon, sa-i explic cum sta treaba cu actualizarea soldelor de functie, ca si cele de grad, enumerandu-i si niste exemple de cuantumuri de solde, sub 2000 lei, fiind peste 25000 de astfel de pensii militare care incep de la 47 lei, care nu sunt pomenite de nimeni, si as avea eu ce sa-i spun pe indelete in speța asta, nominalizand-o, chiar in debut, ca principala vinovata pe Fiola Vasilescu cu cele trei oug, care au inghetat practic pensiile militare prin eliminarea actualizarilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, m-ai facut tare de tot sa ranjesc fasolea la maximum, de ma doare mandibula! Ai prins momentul, precum capcana de prins țobolalanul la gaură, si, țac, ai declansat arcul! Ha, ha, ha, etc!
@yar 99 șoim, Lola e baronesă de județ, e din noua burghezie grena purpurie, care taie si spanzură fara mila, tinand prostimea sub papuc, cat despre jmecherul de alaturea, mult timp am pastrat in descarcari poze in care el, imbracat in blugi rosii de bulibaș, sau verzi ca de lingurar, strangea de mijlocele interlopii intunecati ai Cracoviei, ranjind cu ei in pozne! Craiova e renumita in camatari si camatarie, ei bine ca individul pe unii din acestia ii alesese sa se pozeze, candva pe undeva si intre niste ,,palate'' cu turnulețe din neamul sau stralucitor, si nu cu un Tudor Gheorghe, Ionela Prodan, Aurelian Temisan, Gabriel Cotabita, adoptatul regretat Petrică Mâțu Stoian sau alti geniali ai Baniei! Sfidarea si grețoiul ei pe ,,prostii de rand,'' cam toti dupa mintea ei ingustă si limitata, nu vor sterge acele amintiri de mari povesti, cand sufleca resturile din pahare, care i-a atras si porecla, dupa marile chefuri ale marelui Tribun, tizul meu disparut prematur si acum zburand printre stelele Universului, alaturi de alti maestrii ai versurilor nemuritoare! Nu uitati ca eu am avut o relatie de comunicari pe messenger cu marele Tribun cativa ani, in care mai intai m-a balacarit ca l-am criticat ca a injurat-o porcos pe mama Oanei Zavoranu, apoi ne-am impacat si ma intelegeam excelent cu domnia sa, la fel cum comunica mereu cu Pavel Corut, pana l-a luat Dumnezeu, in urma unui cancer intestinal, care s-a declansat, zicea domnia sa, de la niste atacuri cibernetice concentrate si carora, la un moment dat, nu le-a mai putut face fata cu formulele sale magice, dupa care eu ma coordonez zi de zi de peste 25 de ani! Cand ai astfel de relatii de colaborare cu astfel de personaje deosebite, aflii multe, dar le tii in capul tau, pentru ca oricum nu vei fi crezut de nimeni, dar ce mi-a zis despre seringa de mare capacitate centimetrica si centigradă invelită in fuste, e cat se poate de reala ca fofoneta le avea vartos si cu nesaț! In stare de sevraj se pot smardoii brotacii de pe lacustru cu trei oug paraditoare, in numele Tatalui, Fiului si Sf. Duh! Amin.

Alexandru spunea...

În sfârșit aflăm că bugetul necesar pentru actualizarea pensiilor militare este de 300 milioane euro per an, așa că uite avem și cifrele.

RD spunea...

Guran tot insistă doar cu solda de grad, dar cel mai importantă este treabă cu solda de funcție.

Cristian spunea...

Foarte tare emisiunea de la Realitatea! Mulțumim doamnei Alexandrescu pentru profesionalism! Urmează doamna Georgeta Gheorghe.

Elisav spunea...

Anca Alexandrescu merită tot respectul nostru.

Dodo spunea...

@RD. În proiect este trecuta și actualizarea soldei de funcție.

Constantin spunea...

@Claudiu Marin. Interveniți dv. telefonic în emisiune și puneți toate lucrurile în ordine. Cred că aveți toate sculele necesare să faceți acest lucru,deoarece observăm cu toții că se cam vorbește la general.

Rezervistul spunea...

Felicitări d nei Anca Alexandrescu de la Realitatea plus...pt emisiunea din seara aceasta ...dedicată pensiilor militare... precum și invitațiilor din platou care civili fiind...cunosc cu seriozitate problemele grave....din sistemul de pensii militare...Apoi..sa dovedit că cei doi interlocutori aflați la telefon... senatorul Guran și fostul ministru al muncii Budăi unul de la PNL și celălalt la PSD...se dovedesc încă o dată că sunt adevărați papagali care nu au spus nimic..sau certat ca proștii.... au încercat să ne prostească încă o dată... aruncând vina unul pe celălalt..pt blocarea rezolvării acestei probleme.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca tot ati urmarit emisiunea, dragii mei, sa faca cineva un sumar ca sa stim ce si cum, si chiar si eu l-as ruga pe admin sa intervina pe post telefonic, sau cum considera domnia sa, cu sublinieri pentru cele doua solde, cu apasare concentrica pe cea de Functie la Dna Alexandrescu. Cat privesc sumele de 300 milioane de euro, se exagereaza, si ii rog pe acei resposabili zvonaci din institutiile statului sau partidele de guvernamant sa fie corecti, caci nu suntem 1 milion de suflete, ci cam 200.000, sumele ridicandu-se cam la 170-180 de milioane de euro.

Ando spunea...

Domnule Claudiu Marin,
Afirmați că, referitor la solda de funcție, cei pensionați în anul 2023 ar trebui să primească numai majorarea cu 5% prevăzută pentru anul 2024 pentru activi.
Nu uitați că, în baza OUG 26/2024, prin majorarea, atât soldei de grad, dar și a soldei de funcție cu 30%, s-a mărit netul activilor cu aproximativ 60% față de anul 2023, astfel încât la mulți nu le vine să creadă ce "pleașcă" a dat peste ei. Încă se freacă unii la ochi (mai ales cei cu OSCAR și alte sporuri banane, cum ar fi asanările, casările de tuburi și muniți, servicii aranjate si făcute în weekend etc).
Gândiți-vă cu ce pensii banane vor ieși la final de an (se pare că si Jianu ar ieși) cei care se incadrează in cele 6 luni, deducând conform celor afirmate mai sus ca acestea se vor mări cu aprox. 60% fața de anul 2023.
Așadar, de ce numai 5%, când de fapt sunt 5%+30%=35% pentru solda de funcție?

Claudiu Marin spunea...

A vorbit din strainatate si doamna col( r) Georgeta Gheorghe, sefa noii organizatii de rezervisti denumita ARMIA.
Nu pare a avea pregatire juridica, dar a subliniat corect ca militarii nu cer altceva decat inlaturarea inechitatilor din sistemul pensiilor militare si ca Plx 540/2024 ar raspunde acelui deziderat.
Pentru adevaratii juristi nu este o problema sa analizeze de ce L 49/1995 nu mai este in vigoare inca din aprilie 2001.

Claudiu Marin spunea...

@Ando
Daca citim cu atentie OUG nr. 26/2024, constatam ca este redactata smechereste in privinta soldei de functie, astfel incat sa nu mai faca obiectul vreunei eventuale actualizari.
NU se mareste solda de functie ci se mareste solda lunara cu o suma echivalenta cu 50% din solda de functie aferenta anului 2024.

Constantin spunea...

@Claudiu Marin. Cu atât mai mult. Trimite-ți-i dv. doamnei Alexandrescu situația exactă în care se gasesc astazi pensiile militare,cu date și cifre exacte,pentru a se lămuri mai bine de ce pensiile militare au ajuns în situația dezastruoasă în care sunt acum. În mod cert domnia sa va mai avea intervenții pe această temă, iar în situația în care intră în dialog cu vreun decident politic să stie cum să-l contracareze dacă acesta minte sau bate câmpii.

Ando spunea...

Și uite așa, șmecherește, cei care ies la sfârșit de an la pensie, vor lua cu 60% mai mult față de anul 2023. Așa da "echitate"!

Constantin spunea...

@Claudiu Marin Explicații și cum mapn când a venit cu propuneri de modificare a legii au paradit mai mult pensiile militare,așa că nu este nevoie ca ei să vină cu proiecte,așa cum invoca doamna colonel Georgeta Gheorghe în intervenția dumneaei telefonică.

Claudiu Marin spunea...

Constantin
Nu este cazul, Din aceasta emisiune dar si din cele anterioare am convingerea ca echipa sa redactionala citeste si ce scriem noi aici. Impactul publicarii celor 100 de taloane de pensie din luna august se vede.
O televiziune se fereste sa faca publicitate unui site.

Claudiu Marin spunea...

@Constantin
DE un an de zile tot incerc sa acopar corul trimisilor institutiilor militare care arunca pe politic vina eliminarii actualizarii pensiilor militare. Institutiile stiu sa difuzeze una si buna , ca Olguta a semnat OUG 59, dar ascund ca a fost semnata si de MAI si MApN.
Tot raul a venit si se mentine din cauza institutiilor cadriste din interiorul ministerelor care au politica lor de umilire a vechilor pensionari.
Proiectul liberal este conceput politic, peste capul institutiilor militare. Vedeti diferenta dintre proiectul Pl x 540/2024 conceput politic si proiectul Jianu, conceput de MApN.

fs spunea...

Bună seara am urmărit și eu emisiunea doamnei Anca Alexandrescu de la Realitatea despre pensiile militare și de această dată s-a discutat ceva mai mult decât cum s-a procedat anterior, telegrafic, pe la toate televiziunile. Suma de 300 milioane euro necesară actualizării pensiilor militare precizată de senatorul PNL Guran nu cred că este corectă, întrucât initiatorii proiectului de lege nu au aceste date, pentru că nu le-au solicitat Guvernului. Proiectul de lege care prevede actualizarea soldelor de grad și funcție se află la camera deputaților și conform programului trebuie primită informarea de la guvern cu evaluarea impactului bugetar pe 20.10.2024. Am văzut și punctul de vedere al olgutei, care spune ca nu este ea de vină pentru introducerea pensiilor militare în oug nr. 59/2017 care a abrogat actualizarea pensiilor militare în concordanță cu majorarea soldelor la militarii activi, precizând ca ea a semnat ordonanța pentru celelalte pensii de serviciu. Bineînțeles ca a mințit prin omisiune, întrucât ea în emisiune la Andreea Cretulescu la romania tv spunea până să se adopte ordonanța, că militarii au pensii foarte mari de până la 33.000 de lei, fără să spună că aceștia sunt magistrați militari și sunt un număr foarte mic și motiva ca dacă nu se stopează actualizarea pensiilor militare va costa foarte mult bugetul statului, pentru că urmau să fie majorate și salariile celor din activitate conform Legii nr. 153/2017. A aruncat toată vina pe conducătorii MApN și MAI, care într-adevăr sunt la fel de vinovați dar cred că ea a făcut presiuni din spatele conducătorilor PSD. A spus ca Dragnea a rugat-o să se ocupe ea de legea salarizării pentru militari ca ea cunoaște sistemul și ca a adus salariile militarilor la nivelul polițiștilor și nu înțelege de ce rezerviștii o consideră pe ea vinovată de înghețarea pensiilor militare. Doamna col. (r) Gheorghe Georgeta a evidențiat ca există mari inechități la pensiile militare, însă ar fi trebuit să precizeze ca actualizarea pensiilor militare nu va avea același cuantum pentru toți beneficiarii, acesta fiind diferențiat în funcție de data ieșirii la pensie, fiind aplicate baze de calcul diferite pentru stabilirea drepturilor de pensie, ca urmare a modificărilor legislative și a aplicării etapizate a legii salarizării unice pentru militari, polițiști și funcționari publici cu statut special începută în 2018 și finalizată în 2023, cu excepția unor sporuri sau alte drepturi care au rămas neactualizate. De asemenea, trebuia subliniat și faptul că pentru militarii ieșiți la pensie după oug 59/2017, actualizarea pensiilor potrivit soldelor de grad și de funcție este în cuantum de 58,5% din brutul soldelor, în fapt diferența dintre soldele activilor și soldele din baza de calcul a pensiei, ca urmare a plafonarii pensiei la media veniturilor nete și nu în ultimul rând pentru această categorie de militari, ridicarea pragului de impozitare la 3000 de lei nu a avut niciun efect atât asupra pensiilor cat si asupra bugetului de stat. La antena 3 la emisiunea sinteza zilei am prins doar un mic fragment în care generalul Mircea Mandrescu atrăgea atenția că pe doamna lasconi nu prea o interesează domeniul apărării naționale, având alte priorități gen sănătatea și educația iar senatorul Pălărie de la USR a precizat ca dansa s-referit ca este suficient procentul de 2,5% din pib acordat apărării și ca mapn a returnat sume importante la buget care au fost utilizate în alte scopuri. Așa este dar să fim atenți ca USR este dușmanul pensiilor militare și implicit al militarilor. În final doamna Alexandrescu de la realitatea a spus ca nu va renunța la subiectul pensiilor militare, astfel ca este bine ca dl administrator să trimită acest topic pe pagina de Facebook a doamnei Alexandrescu întrucât clarifică foarte multe aspecte referitoare la actualizarea pensiilor militare care nu au fost prezentate de invitați din partea sindicatelor sau asociațiilor de rezerviști din SNAOPSN.

Paul Puiu spunea...

Interesant este și declarația Olgutei Vasilescu pe care a prezentat-o în cadrul acestei emisiuni! doamna Alexandrescu!
Practic rezultă ca pensiile militare stabilite în baza OUG 59/2017 nu au nici în prezent metodologie de calcul adoptată!! Se pune în discuție cum au putut cei din cadrul caselor de pensii MAN și MAI ca să stabilească pensiile rezerviștilor după data de 15.08.2017 în lipsa unei metodologii actualizate!! Această întrebare am pus-o oficial și în acțiunea civilă pe care am avut-o deschisă în 2020 și Casa Sectorială MAI nu a putut oferi nicio explicație concretă juridică instanței de judecată!!!Cu toate acestea instanța a însușit punctul de vedere al Casei Sectoriale de Pensii MAI chiar dacă răspunsul lor de la interogatoriu era în aer!! S-au invocat de casa sectorială prevederile ordinelor perimate M 24/2016 si 25/2016, care nu au fost niciodată actualizate până sau după intrarea în vigoare a OUG 59/2017 si ulterior OUG 114/2018!!!!
Nu există nicio pensie stabilită pentru orice categorie de fost salariat în România fără ca să aibă metrologie actualizată sau adaptată la legislația în vigoare cu excepția caselor sectoriale de pensii MAN, MAI și SRI care în instanțe au reușit și datorită factorului politic ca să obțină câștig de cauză cu concursul CCR cu toate ca în deciziile lor motivațiile juridice legate de stabilirea pensiilor militare după intrarea în vigoare a OUG 59/2017 și OUG 114/2018 sunt de-a dreptul hilare!!!
Toți care au dat judecată pentru OMM sau SOSP le-au fost respinse pe bandă rulantă acțiunile datorită prigoanei caselor sectoriale de pensii MAI, MAN și SRI și a motivațiilor CCR care nu au luat în seamă cele mai elementare lucruri, lipsa unei metodologii de calcul pentru pensiile militare stabilite după 15.09.2017 fiind o dovadă indubitala care dovedea abuzul în serviciu la stabilirea pensiilor militare!! Vă dați seama să plafonezi pensiile militare fără o reglementare in codul fiscal, dar pentru ca se atrag bani la buget din pensiile fiecărui rezervist toți tac și închid ochii și strâng din umeri cu toate ca plafonarea e o operațiune fiscală în fapt, ca și o supraimpozitare mascată, care nu e reglementată de codul fiscal, prin care se reține 38,5% din fiecare pensie militara!!!🤮🤮🤮🤬🤬
Banii rezultați rămân la pușculița(conturile) ministerelor de resort, înregistrați ca și venituri încasate din pensiile militare, de parcă ar proveni din prestări de servicii sau închirieri de bunuri!!!
Uite așa prin această modalitate se aduna bani în conturile ministerelor în loc să se actualizeze pensiile militare și să se laude șefii de la casele sectoriale în fața miniștrilor cu economia făcută în fiecare an pe spatele rezerviștilor!!!!🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬

Rezervistul spunea...

Oricum d na Alexandrescu a spus la final... că nu se lasă... că va reveni cu o nouă emisiune privind evoluția acestei probleme a pensiilor militare...de rezolvare a inechităților...

Ionica botez spunea...

Toate modificările la legea pensiilor militare trebuie corelate și legate implicit de viitoarele venituri pentru militarii activi. Așa se va crea o legătură de susținere reală între rezerviști și militarii activi. Focusul trebuie pus pe a avea o pondere cat mai mare în pensiei finală formata din grad și funcție și vechimea în sistem iar ponderea pentru celelalte chestii de care au beneficiat uni pensionari în funcție de legea pe care au ieșit la pensie sa se diminueze treptat, doar așa se va repara inechitățile Acum vadă doar o încercare a celor mai vocali de a trage cât mai mult pe turta lor.

xmax spunea...

pentru cei care nu a-ti vazut emisiunea de aseara de la RTV

https://emisiuni.realitatea.net/844_2024_10_09_22_58_00.mp4

aici vedem interventia telefonica a doamnei Georgeta Gheorghe

Relu spunea...

Tantica aia de Lasconi, cine a zis oare ca e sef peste candidatii la presedentie oare...si care s-a facut de ras cu acel ultimatum dat PNL-ului in legatura cu motiunea o intereseaza alde curcubeu ca asta se cere "de afara".
Legat de emisiunea de la "ceilalti", acelasi joc de glezne cu inechitatile, aceiasi harneala ca nu eu am gresit nici tu dar hai sa o rezolvam....a amenintat Anca Alexandrescu ambele partide sa rezolve problema, iar invitata prin telefon mult laudata doamna colonel a zis nimic. Doar a repetat aceleasi lucruri spuse inainte de cei din paltou, a dat 2 exemple asemanatoare despre diferenta de pensie dintre un sofer si fostul sef si aici a cam tras-o de par ca nu are cum ca un sofer pensionat in 2024 sa aiba pensia mai mare de 2-3 ori decat seful sau pensionat acum 2 ani. Poate fata de unul pensionat acum 10 ani dar fata de un sef pensionat acum 2 ani nu are cum. Si a uitat sa spuna o chestie fundamentala pentru care ar trebui sa fie "legat" pensionarul militar (indiferent de casa de unde privine) cu activul macar pana la retragere: obligatiile catre stat si dupa trecerea in rezerva. Si au recunoscut ca daca nu fac ceva pana in alegeri, dupa nu mai face nimeni nimic.

xmax spunea...

iar in acest link show-ul fara precedent intre PNL si PSD privind pensiile militare

https://emisiuni.realitatea.net/844_2024_10_09_21_58_00.mp4

Mihai f. spunea...

corecta emisiunea ...sa inteleg de se vrea proiectul poate fi scos din procedura normala si bagat in cea de urgenta ? poate vedem minunea

Leo spunea...

Problema pensiilor militare a ajuns foarte vizibilă și de notorietate publică, mai ales prin emisiunea Ancuței , căreia îi mulțumim , mai ales că va continua după cum a spus.
Deja încep să fiu OPTIMIST .

Rezervistul spunea...

D na col ( r) Gheorghe G....trebuia să dea cel mai bun exemplu....doi oameni cu aceeași funcție respectiv șef de stat major...gen( r) Mircia Chelaru 8000 lei pensie și gen ( r) Ciucă cel pe care îl strâng hainele...cu 21 000 lei... aproape de 3 ori mai mică....pensia...Vina d nului gen Chelaru este... că sa născut mai devreme.... decât "gușatul "

xmax spunea...

un alt link din care invatam multe

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_8pM1jsseEQ

....aici vedem inca odata efectul nociv al oug59 inclusiv pentru acel impozit pentru valoarea mai mare decit 3000 lei....

traiasca inechitatile!!!!

Lorin spunea...

Din păcate nu se face nimic, jurnaliștii fac rating pe seama acestui subiect, politicienii joacă bambilici și plimbă povestea de unul la celălalt, desigur arunca problema de unul la celălalt, iar noi militarii rezerviști tăcem, mă rog ne dam cu părerea aici sau pe alte platforme. Sincer mă crucesc când mă gândesc că noi, oamenii armelor trecuți prin greutăți, am ajuns sa fim batjocoriti de niste semidocți care au văzut armata doar la televizor, iar soarta ne este pecetluită de asemenea indivizi pe care ii pot numi epigonii, după cum a spus marele Eminescu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onoare si Respect, @xmax, cu mii de multumiri pentru linc! Din acesta am invatat absolut toti istoria trista a sabotajelor asupra pensiilor militare! Doamna Alexandrescu si invitatii sunt absolut geniali, mari sustinatori ai nostrii, si daca se va rezolva problema noastra domniilor lor o datoram 100%! Acum stiu exact cine ne-au fost dusmanii si cine prietenii! Cinste si Onoare oentru toti prietenii nostrii civili, de o moralitate exemplara, drept pentru care le multumim infinit!

yar 99 soim spunea...

LOV minte precum respira si a mintit si aseara exact prin omisiune cum spune @fs. initiativa repararii pensiilor militare pe timpul cat PSD a fost condus de Dragnea a plecat de la un grup de rezervisti care au facut parte din filiala SCMD Dolj printre care m-am aflat si eu avand calitatea de vicepresedinte filiala. Eu impreuna cu presedintele filialei am aflat de la un coleg rezervist care era membru PSD dar si secretarul filialei noastre ca departamentul de persoane varstnice al PSD Dolj avea o intalnire cu LOV si prin el am ajuns la acea activitate am vorbit cu LOV si nea rugat sa discutam problema noastra dupa acea activitate. Am intrebat-o de ce s-a bagat ea in fata in redactarea acelei OUG mai ales ca la primul ei mandat de primar ne-am ajutat reciproc (era pe timpul USL) , i-am spus ca si-a pus toti rezervistii in cap si va spun ca in acel moment s-a inegrit la fata, multe secunde nu a scos nici un cuvant(cred ca nu se astepta sa o abordam foarte direct) si in final ne-a spus ca a rugat-o Dragnea ca Tutuianu care era ministru apararii nu a vrut sa o comunice si apoi ne-a intrebat cum se poate repara. I-am spus cum si apoi n-ea promis ca luni merge la bucuresti si vorbeste cu Dragnea si sa pregatim o delegatie de rezervisti dar sa nu fie niciunul de la SCMD. In acel moment filiala noastra SCMD era inactiva intrucat toti din conducere infintaseram asociatia ROMIL Dolj i-am spus acest lucru si a fost de acord. cam la o saptamana ne-a anuntat ca a aranjat intalnirea cu Dragnea dar la intalnire au participat Tudor care era presedintele ROMIL Bucuresti, presedintele Romil Dolj si alti rezervisti agreati de acestia. Eu nu am participat intrucat au zis ca trebuie sa stam in Bucuresti vreo 2-3 zile si in aceste conditii au preferat ca delegatia sa fie mai mult din bucuresteni. Ce stiu de la presedintele Romil Dolj care a fost prezent la intalnire ca de fata cu acestia Dragnea i-a spus lui LOV cam asa : Olguto tu ai stricat, tu repara. stiu ca s-au mai intalnit inca o data fiind prezent si un anumit rezervist care scrie la IN CUIUL CATARII(si stie probabil mai multe) ajunsesera la un anumit acord dar la cateva zile Dragnea a fost retinut si arestat si totul s-a stopat iar LOV fusese si ea acuzata de nereguli cat a fost primarita. asta e adevarul, deci ea a facut raul rezervistilor cu ajutorul celor din conducerile MApN si MAI. aseara a spus ca a incercat sa repare si ca a cerut impactul bugetar dar MApN si MAI i-au replicat ca nu e treaba ei ca nu are competente. probabil ca a cerut impactul bugetar cand au avut loc acele intalniri de care v-am pomenit, dar de ce MApN si MAI nu au zis acelasi lucru cand a redactat si citit ea acea OUG ? deci au fost partasi in prima faza , apoi cred ca au mimat ca ne repara nedreptatea facuta, si vad ca PSD si PNL impreuna cu cele 2 ministere fac acelas joc murdar la adresa noastra. deci trebuie sa iesim masiv la proteste pe 25 octombrie atat in Bucuresti cat si in capitalele de judet. Politrucii nu stiu decat de frica de vorba buna niciodata.

Dan B. spunea...

Chiar dacă, pe vremuri, am avut ocazia ca, alături de colegi, să schițez, din dispoziția ministrului Leș, un proiect de OUG privind pensiile militare de stat, eu tot un novice am rămas în acest domeniu, motiv pentru ca vă solicit să mă „luminați”!

Din punctul meu de vedere, impactul bugetar al inițiativei bugetare este unul de nesolicitat, dacă valorile actualizărilor se deduc din bugetul MApN, alocat strict în limita a 2,5 % din PIB (și totuși există retururi consistente?) Îmi pare mie că numai inițiativa legislativă din alte domenii necesită prevederea impactului bugetar? Și adaug că inițiativa legislativă, ref la contracte multi-anuale, din domeniul apărării, ajunsă în Parlament, prevăd impactul bugetar, dacă se depășește bugetul alocat. Bugetul MApN include și costuri pentru tehnică și muniție de luptă din sursa financiară alocată, investiții „scutite” de prevederea impactului bugetar.
Din câte știu, OUG/OG sunt aprobate în guvern și nu necesită precizarea impactului bugetar în text.

Așadar, de ce este necesară precizarea în Plx 540/2024 a impactului bugetar, atâta timp cât bugetul de stat nu este afectat, sumele în cauză fiind din cei 2,5 % din PIB?
Pe același principiu, nu văd ca fiind necesar avizul de la Comisia de Muncă. Stiu câteva cazuri în care militari activi au solicitat MMPS intervenția, dar ministerul i-a refuzat motivând că nu are competențe în sfera de activitate militară.

Dan B. spunea...

Deși trendul adoptării inițiativelor legislative, privind ACTUALIZAREA/RECALCULAREA pensiilor militare de stat este unul realizabil „la paștele cailor”, din cauza politicienilor iresponsabili, vă rog să-mi permiteți să exprim propriile opinii, fără a fi specialist în domeniu.
În primul rând, doresc să afirm că achiesez la susținerile unor lideri ai structurilor asociative, de exemplu gl Bălăceanu, prin care militarul, inclusiv cel rezervist sau aflat în retragere, să primească soldă în loc de pensie, mai ales că mulți încă au obligații de ordin militar. Ca atare, în statutul militarilor și în ulterioara legislație, termenul de PENSIE să fie înlocuit cu cel de SOLDĂ, componența acestora fiind similară.
În al doilea rând, doresc să trag un semnal de alarmă privind fondul proiectului de inițiativă legislativă al MApN, formulat ca de obicei de mai vechiul inamic al pensionarilor militari, gl Jianu. Acesta a propus scoaterea SOLDEI DE GRAD (SG) din componența bazei de calcul necesară stabilirii pensiei, ea urmând a fi INDEMNIZAȚIE DE GRAD, plătită odată cu pensia propriu-zisă. Potrivit Constituției și legislației actuale, PENSIA REPREZINTĂ UN DREPT, însă nu și cuantumul ei. Iar cum, de-a lungul timpului, INDEMNIZAȚIA este plătibilă dacă și când vor politicienii guvernanți (sunt persoane și personalități cărora le-a fost sistată plata din motive obscure), este posibil ca, vreodată, aceasta să nu mai fie plătibilă pensionarului militar. Ba mai mult, în viitor, urmașii pensionarului vor fi „văduviți” de această indemnizație, sub pretextul că gradul militar a fost al pensionarului,urmașul neavând calitatea de militar gradat. Aici este exact șmecheria jianistă, prin care bugetul instituției va fi absolvit de plata indemnizației de grad, deci mai mulți bani pentru returnare la bugetul de stat, obișnuința anuală a șefului DGFC din MApN.
În al treilea rând, proiectul MApN prevede o RECALCULARE, nicidecum o ACTUALIZARE a pensiei militare de stat, urmând ca gl Jianu, în stilu-i caracteristic, să întocmească și metodologia de aplicare a noii inițiative legislative, prin care, evident, se va reduce drastic alocația bugetară a CSP a ministerului, deci reducerea pensiilor, fără RĂMÂNEREA ÎN PLATĂ A CUANTUMULUI AVANTAJOS. Chiar și în cazul rămânerii în plată a cuantumului avantajos al pensiei, este posibilă „înghețarea” acestuia, pe modelul admis la civili, prin care se majorează doar cuantumul redus, până la egalizare cu cel avantajos.

Viorel spunea...

Dan B. Unul dintre ei sunt și eu. Secretarul de stat Casilcoiu a spus destul de clar că începând cu 01.01.2016 MMSS nu mai are nici o atribuție în domeniu. Redau: „Ca urmare a emailurilor dumneavoastră din data de 12.06.2024 și 21.06.2024, înregistrate la MMSS cu nr. 13321/RG/2233/DPS/2024, respective cu nr. 14167/RG/2375/DPS/2024, precum și a solicitării dumneavoastră, adresată Ministrului Finanțelor, redirecționată MMSS și înregistrată cu nr. 14319/RG/2358/DPS/2024, referitor la pensile militare de stat, vă comunicăm faptul căne menținem punctul de vedere transmis cu nr. 2623/RG/412/DPS/2024, conform căruia instituția noastră gestionează doar sistemul public de pensii”.

RD spunea...

@PSD Dâmbovița,

Titus Corlățean: "Domnul general Ciucă, cu 'onoare, respect și predictibilitate' și-a adus aminte acum, în campania electorală, de pensiile militarilor rezerviști. Pensii care, în majoritatea lor, ca să spunem adevărul, sunt departe de a fi "nesimțite". Spune dl general că peneliștii au venit cu un proiect de lege de reparare a ceea ce este de reparat și că odioșii pesediști îl blochează, din răutate.
E interesant, pentru ca atâta timp cât a fost ministru al Apărării și, mai ales, Prim-ministru al României nu a făcut NIMIC pe tema asta. Doar i-a cântat în strună "comandantului" Werner. Și uite că s-a trezit acum, tocmai în campania electorală...

Haideți să vă spun cum stă treaba...

Doi șefi de (fostă) Coaliție, cu "onoare, demnitate și predictibilitate", adică Nicu și Marcel, au avut o discuție, presupusă între oameni serioși. Acum ceva vreme. Și s-au pus domniile lor de acord că e o temă serioasă, o discriminare ce trebuie eliminată și că vor veni ÎN COMUN cu un act normativ care să rezolve problema, dând și un semnal politic și guvernamental COMUN de susținere pentru soluționarea problemei. Cu o majoritate clară în Parlament.

Doar că domnul general nu a mai venit la muncă de ceva vreme. Nici la Coaliție, pe care înțeleg că a rupt-o cu demnitate, onoare și alte cele, și nici nu mai vorbește la telefon. Coaliție ruptă, dar cu peneliștii care vor să rămână pe fotolii, la butoane și la dividende. Așa că s-a amânat/ anulat inițiativa COMUNĂ.

Mai mult, peneliștii s-au gândit să recurgă la "fente" ( la țară la Dolj, la dl general, se spune: "să se țină de cioace"). Și au venit pe la spate, încălcând cu "onoare" înțelegerea, cu propriul lor proiect legislativ, cred domniile lor...ca să ia caimacul (folosesc termeni pe care aristocrația penelistă să îi poată întelege). Iar acum strigă ca din gură de șarpe nu doar "Șoșo, dragostea mea", ci și cât de odioși sunt pesediștii, care blochează.

𝗖𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗹 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗮̆ 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝗲𝗹𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁, 𝗷𝘂𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰 𝘀̦𝗶 𝗰𝗮 𝘁𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗮̆ 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗰𝗮̆, 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆, 𝗻𝘂 𝗽𝗿𝗲𝗮 𝗲 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗯𝗶𝗹.

Așa că PSD va veni cu propriul (inițial discutatul) act normativ, care să poate fi adoptat și aplicat. PSD va vota eliminarea discriminărilor față de rezerviști militari și va regla la Parlament subiectul. Dacă vorbim între oameni serioși..

În rest, PNL se îndreaptă cu pas vioi spre statutul PNT-CD...Dă-le Doamne minte acestor oameni, chiar și în ceasul al 12-lea. Cum era chestiunea aia? Stabilitate, bună guvernare, luptăm cu rușii, cu extremiștii, onoare și predictibilitate?...Nu cred că PSD îi va mai salva pe peneliști a 4-a oară, sincer. Nu avem de ce...

P.S. Luni, personal și întreg Grupul senatorial PSD (vezi fișa de vot a senatorilor PSD anexată) am votat proiectul de lege al Guvernului României ( nu al Coaliției, care nu mai există, că așa vor peneliștii) prin care ridicăm plafonul neimpozabil de la 2000 la 3000 lei pentru pensiile militare de stat.

Proiectul, aprobat la Senat, merge la vot final la Camera Deputaților. Noi 🌹🌹🌹 rămânem oameni serioși. Fără să clamăm pe toate canalele și panourile "onoarea, demnitatea, predictibilitatea" și toate cele..."