Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 02, 2024

Ciolacu zice ca da o ordonanta pentru militari si politisti. S-a referit la plafonul de neimpozitare a pensiilor militarilor

24 comments


 Declaratia este din 11 septembrie si se referea la plafonul de neimpozitare de 3000 lei.


24 de comentarii:

Leo spunea...

Marcel se refera la OUG ca să repare lipsa pragului de 3000 de lei și la pensiile militare.
În rest , a făcut două mari gafe , asta arătând că este paralel cu subiectul și arătând sistemului MAFIOTIZAT din MFA că poate fi jucat pe degete de ei , deoarece nu înțelege mecanismul pensiilor militare . Jianu și cu RED își freacă mâinile de bucurie cțnd vede cu cine au de-a face. Cu HABARNISTUL și cu șeful lui.

Vali spunea...

Ce sa repari Ciolaculeee? Ce sa repari ???? Cum este posibil ca un cizmar sau croitor de unitate militara sa aibe 5400 lei, respectiv 6200 lei, iar un lt.col. pensionat cu ceva ani in urma sa iasa la pensie cu 4400 lei ??? De asemeni , sunt "subofiteri ciucani" , care au iesit la pensie cu 3300-3700 lei si mai sunt si plafonati !!! Nu toti "ciucanii" au iesit cu pensii babane ! Ce o dai cu perioada comunista ? Informati va ca sunteti praf ! Peste tot in lume militarii au un regim aparte si nici "mama lui Stefan cel Mare" nu iese nicaieri la pensie la 65 de ani, nu mai vorbim de ce drepturi de pensie au !!! Ce faceti cu rezervistii ? Pana cand va mai bateti joc de ei si familiile lor? Ei nu au greutati, nu au facturi de platit, nu au guri de hranit, nu au probleme sau doar civilii au ? Cand am intrat in sistem statul mi apromis drepturi suplimentare fata de orice civil in schimbul sacrificiului meu si al familiei mele pt apararea tarii si voi ce faceti ne jefuiti de aceste drepturi dandu le civililor pensii babane , iar noua astora care dormim cu ranita langa pat nu stiti cum sa ne faceti viata urata !!! Sa dea Cel de sus sa traiti si voi la pensie cu 1800 de lei /pensie subofiter sau cu 2500-3000 de lei pensie ofiter !!!

Valentin spunea...

D le moderator d l CIOLACU era la Pasajul Obor și se referea la ridicarea pragului de impozitare de la 2000 la 3000.Nu mai mergem după fenta d le Moderator nu a ți văzut la București că toate televiziunile îl criticau pe Nicușor Dan și îl dadeaau că și cum ar pierde alegerile și Nicușor le a dat o bătaie de nu s au văzut așa că oamenii încep să nu se mai lase influntati.

Leo spunea...

În urmă cu 10 minute, Budăi a spus la A3 , că pnl inițiază proiecte ca să păcălească pe pensionarii militari știind bine că nu le pot face aplicabile.
De aici putem trage concuzia cum vede psd problematica.

Liviu PO spunea...

Pe site-ul SCMD a aparut o invitatie la o dezbatere maine cu un text de lege propus.In opinia mea textul este foarte bun si rezolva definitiv problematica pensiilor militare prin schimbarea legii 80,similar ca la magistrati.PNRR este astfel ocolit cu eleganta.Comentati va rog acolo pentru ca moderatorul, de aceasta data a lasat liber la comentarii pentru a simti si domnia sa pulsul maselor...

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Te-ai trezit comentand fara sa citesti titlul si continutul topicului.
@Leo
PSD-istii sa-si asume riscul neadoptarii proiectului cu actualizarea soldelor de grad si functie.
Macar promoveaza proiectul de actualizare numai a soldei de grad, ca sa-i satisfaca doar pe militarii pensionati in ultimii 2-3 ani, marind astfel inechitatile pentru cei pensionati inainte de 2018?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Absolut toti politicienii cat si cei din mass media sunt informati de CPS-uri ca nu mai exista in Armata si Politie absolut nici 1 pensie sub 3ooo le, la fel a afirmat si Ciolacu! Le spun eu ca sub 2000 lei sunt 25000 de pensii! N

Rezervistul spunea...

Gura păcătosului de Budăi... adevăr grăiește... spune o vorbă din bătrâni. Că nici ăsta de la PSD...nu a făcut vreo brânză.. cât a fost min Muncii.Ce să facă și el.... dă din gură.. că nu-l doare și atâta știe să facă Ce mi-e PSD...ce mi-e PNL....Tanda și cu Manda... Dă doamne să se piardă în negura istoriei... după votul ce urmează ca PNȚ ul lui Rațiu...cel cu papion la gât

Petrut spunea...

Clar că trebuie votată Dna.Sosoaca !!!

VALYCA2010 spunea...

Ferească Dumnezeu ce se poate întâmpla,dacă iar ne amăgesc ăștia!

Gabi spunea...

De ce să votăm Șoșoacă ? Acolo a fugit acum și Coarnă, care ne-a apărat drepturile de n-a mai putut. El vrea să meargă în continuare deputat, nu mai contează pe unde. De ce nu s-a dus la SOS mai demult, abia acum și-a descoperit vocația de sos-ist realizând că e ceea ce și-a dorit dintotdeauna ? A simțit gustul vieții de parlamentar, pensionarii militari au fost ignorați de mult. Ce pretenții să mai avem de la politicieni civili când ăștia ai noștri nu ne-au ajutat cu nimic.

RD spunea...

Nu știu ce se va întâmpla cu actualizarea pensiilor militare, însă eu n-am avut încredere niciodată în vreo inițiativă făcută de PSD/PNL în legătură cu așa ceva. Însă am zis că acum fiind o miză atât de mare poate se va mișca ceva, însă nu neapărat să rezolve inechitățile ci să arate pensionarilor militari ca uite am făcut pentru voi bla, bla. Nici în cazul ridicării plafonului de 3000 lei pentru pensionarii militari nu prea erau de acord partidele din coaliție, dar au zis hai fie că nu e o sumă așa de mare și e.lupta pentru prezidențiale. PNL a mai plusat prin proiectul din Senat, tot așa pentru electoratul militar, fiindcă e Ciucă candidat e ușor de înțeles. Dacă voiau cu adevărat nu făceau proiectul doar cu PNL-iști. Și să vedem ce va ieși. Budăi a avut curaj înțepându-i pe PNL-iști! Acum ce vor PNL-iștii? Să le voteze PSD proiectul trimis în CD?

Alexandru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alexandru spunea...

Dle Claudiu Marin și exemplul dat de dvs cu acel cpt cdr pensionat înainte de 2017 la actualizarea soldei de grad avea un câștig de vreo 395 lei net. Și eu am făcut o simulare cf exemplului, la actualizarea soldei de grad și am ieșit pe plus cu vreo 911 lei net, pensionat înainte de 2017. De ce spuneți că au câștig doar cei pensionați in ultimii 2 ani!!?

RD spunea...

Cine îmi traduce și mie ce scrie aici?

https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/10/fara-comentarii.html?m=1&fbclid=IwY2xjawFqLu9leHRuA2FlbQIxMQABHfPtxBGZwXf1yKPAjNtSo_ZoEcoLsgTR9vBqTyMm6ImahUVt8PtfWL2LRQ_aem_atHIQRx8Fv5DsYNUeVgdvg

Luc 3 spunea...

Punctul de vedere al Direcției Financiare al MAPN este : "o modificare a legii 223/2015 privind pensiile militare riscă să afecteze îndeplinirea jaloanelor asumate prin PNNR"!Este din 01.10. 2024,de la comisia pentru apărare,ordine publică și siguranța natională!Sunt propuneri pentru modificarea statutului cadrelor militare, a polițiștilor și polițiștilor de penitenciare! Vom vedea ce va fi!

DragA spunea...

am observat ca nu se discuta faptul ca pensiile militare sunt supuse impozitului aplicat progresiv cu transe de 10%,15%,20% si nu am cunostinta daca mai sunt si alte categorii de venituri supuse impozitarii progresive

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe SCMD s-a postat ce maine se va discuta in Parlament, daca o fi asa...

John1 spunea...

@Claudiu Marin, ,,măcar" este un cuvânt pe care nu l-am întâlnit în dicționarul limbii vorbite de tine în ultima perioadă. Oare au reușit ,,unii" să îți schimbe năzuințele și targhetul? Până la urmă noi nu vom avea ce pierde. Ei vor pierde pe mâna lor. Hai să mai sperăm încă. Dacă mâine merge d-ul gl. Bălăceanu, voi avea speranțe. E concis și persuasiv.

Cătălin spunea...

DOAMNE FERESTE SA SE APROBE MOFIFICATILE LA STATUTUL CADRELOR MILITARE CU REFETIRE LA CELE IN REZERVA. ESTE O TAIERE MASCATA DE PENSIE CA LA CIVILI IN CONFORMITATE CU CERINTELE DIN PNRR. NE VEDEM IN PIATA PE 25

Alexandru spunea...

Noile modificări care se discută mâine la Comisia de apărare din Senat a legilor de funcționare a militarilor, polițiștilor și personalului din penitenciare.
Spor la noile calcule, cu mențiunea că se achită drepturile începând cu 01.06.2025
https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/10/fara-comentarii.html?m=1

MIȘU spunea...

Pe situl ,,,,în cuiul căutării,,,, sunt niște informa5ii,referitoare la actualizarea soldei de grad, a soldei de funcție .....
...dar totul începând cu 01.06.2025. Nenorocirii ăștia de politicieni, ne vrăjește,ne aburește !

Viorel spunea...

Luc 3. Pensiile militare nu mai au nici o treabă cu Jaloanele 214 și 215. Iar ca ex. te întreb. Comisia Europeană și BM au spus clar că toate pensiile, inclusiv cele militare să fie trecute pe contributivitate sau dual dar să aibă și o parte contributivă. S-au trecut ? Nu. De ce ? Cine s-a opus și nu a executat ordinele date ? MApN prin ciumeții care conduc DGFC și DGJ. S-au tăiat banii pentru încălcarea prevederilor din cele două jaloane ? Nu. De ce ? Și acum vezi doamne, după spuse lor și ale tale se vor tăia ce și de ce dacă fiecare dintre părți nu respect protocolul ? Că asta spun mafioții menționați de tine ? Poate să spună ce vrea, dar nu înseamnă că trebuie să și crezi. Exact cum spunea Gl. Bădălan care mi-a fost șef la Galați / Brăila = Gl. făcuți din bucătari, izmenari și chiloțari cu studii la cursuri de apă dulce.

Claudiu Marin spunea...

Am spus ca nu comentez initiativele pirat care fac mult zgomot pentru a acoperi discutia serioasa despre actualizarea soldelor de grad si functie, respectiv proiectul B447/2024 care, mai nou, va mai zabovi pana luni, suspendat intre Senat si Camera Deputatilor. Biroul permanent CD a avut azi sedinta, dar se pare ca proiectul inca nu a fost expediat de la Senat, pentru a fi inregistrat si pus in lucru la CD. Doamna Pauliuc nu este tot liberala ca si intiatorii B447/2024?
Ati si uitat ca MApN are proiectul destul de credibil pentru modificarea Statutului, proiect pe care Dîncu l-a dus in sedinta de guvern dar, dusmanul rezervistilor, la amanat sine die.
Cei de la Finante, dupa ce au blocat reforma pensiilor militare prin L 282/2024, , cel putin sa fi diminuat inechitatile introduse tot de ei in ultimii 7 ani, prin aruncarea nadei ca pensiile militare nu sunt pensii speciale, nada pe care au inghitit-o politicienii, ziaristii, dar si rezervistii, acum ne povestesc ca nu mai pot diminua inechitatile din cauza legii PNRR: Mari ticalosi!
L-au prelucrat si pe Ciuca sa sustina si el minciuna cu PNRR.