Un produs Blogger.

vineri, octombrie 11, 2024

Asa s-a votat tergiversarea Plx-540/2024 in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor

55 comments

 Liberalul Andronache a propus scurtarea termenelor de dezbatere si micsorarea numarului comisiilor raportoare de la 5 la 1. Biroul Permanent a respins prin vot.

Au mai ramas 4 comisii raportoare. 

Stabilirea mai multor comisii raportoare este tot o incercare de tergiversare a finalizarii debaterii unui proiect de lege.


55 de comentarii:

VALYCA2010 spunea...

Încearcă ăștia amânări peste amânări până o să se sature de noi și vor liniștit apele benefic nouă!DOAMNE AJUTĂ!

magda spunea...

Acum intelegeti cine va vrea de fapt binele? Daca voiau sa faca cu adevarat ceva..faceau ieri nu azi,nu maine..Cand a fost vorba de ei ...multe au mers chiar si tacit...Raman la parerea ca un miting de protest e cam putin...toata campania electorala asa ar trebui sa fie..proteste non stop..Sa vada toate agentiile de presa occidentale cine sunt proNato si cine sunt contra..Rusii spun ca americanii se bat pana la ultimul ucrainean...credeti ca in cazul nostru se vor bate(ipotetic vorbind) pana la ultimul american?.Si mai este o minciuna propagata in spatiul public ..cum ca rezervistii oricum nu mai sunt buni de nimic. Pe bune? Da ceilalti care au primit DIN BURTA puncte speciale de stabilitate la ce mai sunt buni?... Fereasca Dumnezeu...

Mario spunea...

Stie cineva,s -a amânat pentru 11.11.2024 decizia ICCJ in privinta deducerii sumei pentru supraimpozitare ?

Alkan spunea...

Propun să le scriem celor de la PSD și să le spunem ce credem despre ei și că nu vor scăpa de judecata noastră și de cea a Adevărului!
Ceea ce voi face și eu astăzi. Cât mai multe emailuri să primească jegurile astea, măcar disconfort să le creăm.

Andrei spunea...

Din ce se aude, pentru că pe site-ul CD ședința nu apare iar componența biroului permanent al Camerei Deputaților pare neactualizată, domnul Andronache nefiind înscris ca membru al Biroului Permanent, votul a fost astfel: PNL + USR + încă cineva, pribabil Ganț de la minortități - PENTRU ca o singurăcomisie raportoare să trimită aviz, iar PSD + AUR + UDMR - ÎMPOTRIVĂ ȘI ABȚINERI, ceea ce produce tergiversarea actualizării SG și SF.

Aceasta este realitatea pe fapte, repet, cu informațiile disponibile. Pe vorbe, Ciolacu ne-a făcut nesimțiți, spunând chiar că România trece sub conducerea sa „de la fapte, la vorbe”.

Ceea ce și observăm că se întâmplă.

Probabil că la comisii proiectul va fi îngropat, tergiversat sau dat aviz negativ, ca să nu se întâmple nimic faptic, cum spuneam, doar vorbe.

Ca să știți cum votați.

Claudiu Marin spunea...

@MARIO
DA, s-a amânat pe 11 11
https://www.scj.ro/CMS/0/PublicMedia/GetIncludedFile?id=25341

Anghel spunea...

Deci AUR a votat împotrivă, alături de PSD!!???
Aviz amatorilor care vor sa le facă AUR dreptate!

Alex spunea...

Ordinul PSD este clar, votati impotriva proiectului PNL pentru militari. Nu ca PNL ar fi vreo fecioara care plange de mila militarilor, nu, este interes PUR ELECTORAL, motivat de faptul ca al lor CIUCA NICOLAE N-A Facut Nimic Pentru Militari cat a fost Sef de Stat Major Al Armatei, Ministrul Apararii, PrimMinistru, Presedinte al Senatului si mai nou candidat la presedintie, iar acum vrea voturile miltarilor care ar fi vreo 200.000 fara neveste, copii si parinti.(400.0000, 500.000 sau chiar 700.000 de votanti). Mă tem ca problema noastra va ramane nerezolvata, decat daca Doamne Fereste au nevoie de noi in caz de razboi, altfel nu vedem un sfant.

Claudiu Marin spunea...

@Alex
Dacă ar fi numai disputa electorala, problema s-ar rezolva ușor prin includerea printre initiatori și a vreo 4-5 parlamentari PSD.
Ma tem ca este o dispoziție de politica de cadre în interiorul insituațiilor militare fata de pensionarii militari care au activat și inainte de 1989.

Artileristu.... spunea...

Sa vezi treba...USR a votat pentru.....eu zic sa votam cu PSD ca sunt baieti (si fete) de treaba

Anghel spunea...

Din păcate cred că aveți perfectă dreptate dle Claudiu Marin! Este o politică orientată vădit împotriva cadrelor militare în rezervă, care transcende partidele politice și care se desfășoară neabătut de câțiva ani, indiferent de cine a fost la putere!

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. În ce constă după părerea dumneavoastră acea politică de cadre dată de ciumpalacii instituțiilor militare legat de pensionarul Viorel și zeci de mii ca și el care au prins două regimuri politice (socialist și așa zis democrat) ?

Viorel spunea...

Alex. Bobâlna / Cluj 1437-1438; Tudor Vladimirescu 1821 Țara Românească / Parte din Moldova; Flămânzi / Botoșani 1907, etc. Când foamea, greutățile, nevoile îți intră în oase și nimic nu mai ai ce pierde aplici Vechiul Testament sau Legea Talionului. Dar până când o viață amară și-un trai nefericit. Mă refer la întreg poporul român pălmaș.

Pop de Ploiesti spunea...

Alooo nu va doreste fata de la pagina5...Ursu.la..astia cu Zdrelea mai usor la miting..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au promis ca o rezolva, si Ciolacu si Ciucă, in mod public, acum trebuie sa asteptam rezolvarea, ca de facut trebuie s-o faca! Guran, Fenechiu si comp nu prea vad implicare suficienta si hotarata...

Voicu Iulian spunea...

Știe cineva de ce suportăm mojiciile ăstora? Știe cineva de ce nu suntem în stradă la ora asta? Ne merităm soarta,ăsta e adevărul. Așteptăm...ce? Am ajuns bătaia lor de joc. Să facem ce trebuie făcut odată!!!

Leo spunea...

Cei de la PSD , vor 5 comisii raportoare la proiectul PNL-ului.
Va fi lungime tată......
https://youtu.be/368Wi3denQw?si=kLbehHwaH1724lY8

Lorin spunea...

Nu vi se pare că boala lunga este moarte curată? Nu prezentam interes pentru guvernanti. Nou suntem 200 mii fata de pensionarii din sistemul public care sunt 5 milioane. Pe aceia a trebuit să-i mulțumească. Apoi vad că suntem destul de vocali și le frica că urmează ....ieși afară javră ordinară. Apoi în toți anii s-a tot rostogolit marota că pensiile militare sunt pensii speciale iar guvernul nu vrea sa fie solidar cu mărirea pensiilor militare speciale.

Alexandru spunea...

Nu se poate așa ceva, nu trebuie sa ne lăsăm și să ieșim în stradă pe toată perioada campaniei electorale. Chiar așa își bat joc de noi, de rezerva militară a țării, noi care o sa fim primii in caz de război, iar ceilalți o sa fugă din țară că potârnichile. Asta-i genocid curat și trădare, fata de țară, a celor care cică, sunt cu mâna la piept!. Ăștia criminalii, trădători și hoți, nu Ceaușescu !

Apostol Mircea spunea...

L-am văzut și auzit pe d-nul prim ministru Marcel Ciolacu ,la un post tv, întrebat fiind de reporter care este opinia sa cu privire la solicitările militarilor în rezerva și retragere cu pensia în plata,ca este de acord cu actualizarea soldelor de grad și funcție, dar numai în raport cu posibilitățile fiscal bugetare.Concret este de acord numai cu o parte din revendicări, dar nu în procedura de urgenta.Domnul Claudiu Marin a menționat constant, că-și pentru militari ar trebui calculate pensiile militare ,de la vârsta standard de pensionare:60 de ani în sistem contributiv, măsură de care beneficiază și alte categorii socio,-profesionale, cum sunt magistrații.

kostas spunea...

Pensionarilor din Bucuresti le adresez o intrebare: De ce nu mergeti in fata Guvernului, a Parlamentului, 10, 20, 100, cat se poate. Va luati scaunelele stati la taclale, vremea-i frumoasa, cu o pancarta (pensionar militar umilit), fara a striga lozinci, fara a jigni, fara a manifesta in vreun fel, decat sa stati linistiti, sa discutati intre voi. Zilnic, facut acest lucru ar iesi in evidenta in toata mas media aceasta actune si cred ca nici guvernantilor nu le-ar conveni. Facand numai un miting nu se rezolva nimic, tine cateva ore, apoi toata lumea pleaca acasa si nu se intampa nimic. Degeaba se iese in provincie in fata primariilor, solutia este in Bucuresti. Decat sa stati acasa sa va plictisiti, mai bine mergeti si socializati.

Petrut spunea...

Buna ziua ,cred ca daca discutarea recalcularii se va amana pana nu se va mai putea lua o hotarare favorabila noua ar oportun faptul ca prin alegerea noilor Deputati,Senatori si Presedinte putem schimba total ,chiar total compozitia Parlamentului si Senatului prin votarea ofertei numeroase de candidati nou inscrisi ,chiar daca nu am mai auzit de multi dintre dansii . Trebuie sa avem incredere si in dansii poate nu vor mai fi nepasatori ca politicienii abonati de chiar decenii la functii in stat ce considera ca sant de neinlocuit in mod eronat si care sa simta puterea votului romanilor .

Constantin spunea...

Domnul general Oprea a fost invitat la Realitatea Plus,până la 17.30 și din păcate nu a spus nimic de pensiile militare. Nu credeam că nu o să comenteze situația legată de actualizare soldelor de grad și funcție. Probabil că o fi fost prelucrat să nu o facă. Oricum nu e de bun augur.

sorin popescu spunea...

Constantin. Întrebați-l pe C.F.Ifrim de ce dl. general Oprea a fost "mut" în ce privește pensiile militare. Parcă are linie directă cu dl. general și la cât îl lustruiește pe aici pe blog cred că l-a lăsat fără vreo două straturi de piele.
Sau de ce rezervistul -senator Guran face harcea-parcea orice intervenție publică.

xmax spunea...

Eu personal nu am nimic cu acest OPREA....si nu mai PORNEA

Dar sa fii invitat la o emisiune TV, unde vorbesti despre DEMNITATE si ONOARE.....apai ar fi trebuit sa fi maturat pe jos cu toti politrucii care ne terfeles de ani de zile!!!!!
Slab....Chiar foarte inconsistent....si mai mult INSUFICIENT....Dar bine ca e vopsit:) (si asta nu e rau ca se ingrijeste)
Asa cum a spus doamna Alexandrescu...."matur cu voi pe jos"

.....nu uitati zicala: inechitate sau echitate ???

Trofin spunea...

Ce a spus Gabriel Oprea la Realitatea TV , azi, 11.10.2024
"În anul 2015, din poziția de vicepremier pe probleme de apărare și ministru de Interne, apoi de premier, împreună cu mai toate sindicatele și asociațiile militarilor și polițiștilor am făcut legea 223, pe care am trecut-o prin Senat, în calitate se senator și de prim-ministru în funcție, fără niciun vot împotrivă.

Această lege a funcționat aproximativ 1 ani și 89 luni, de la 1 ianuarie 2016 la 15 septembrie 2017. Cei care au ieșit la pensie după ce a fost modificată, AU PIERDUT PÂNĂ LA 30%. Legea 223, în varianta ei inițială fost măcelărită mai întâi de guvernul Cioloș, dar și ce celelalte guverne. Tot ceea ce cer acum asociațiile militarilor și polițiștilor se regăsește în această lege, trebuie doar eliminate vreo 3 OUG-uri.

Eu fac un apel ca fost ministru al Apărări, vicepremier și premier, dar și din calitate de președinte al Asociației profesionale Uniunea Militarilor şi Polițiștilor ``Mihai Viteazul``, către toți polițiștii și militarii, activi și în rezervă, să voteze candidatul și partidul care garantează în mod public drepturile și dotările corespunzătoare militarilor și polițiștilor activi. Deci în momentul în care se revine la legea 223 se rezolvă toate aceste probleme," a afirmat fostul vicepremier și ministru Gabriel Oprea la Realitatea Plus.

Oprea a precizat că există "mișcări în acest sens", referindu-se la revenirea la legea 223.

Satisface ?

Ovidiu spunea...

Oare AUR cum a votat?

Paul Puiu spunea...

Nu știu ce dovadă mai clară au nevoie unii dintre rezerviști ca să perceapă sau să înțeleagă ca PSD sau Ciuma Roșie este dușmanul pensiilor militare!! Mecanismul de plafonare al pensiilor militare a fost conceput ca să aducă bani la bugetul MAI, MAN și SRI cu titlul de venituri, de parcă ministerele de resort ar fi efectuat prestări de servicii, vânzări de bunuri sau ar fi închiriat bunuri!!
Practic conturile caselor sectoriale unde sunt reținute sumele aferente plafonarii pensiilor, respectiv 38,5% din pensiile militare, reprezintă contribuția MAI, MAN, SRI către partidele politice pe care o obțin constant fără nici un efort sau risc!! Aceste contribuții din pușculițele caselor sectoriale de pensii militare reprezintă miza actualizării pensiilor militare și care este de fapt inacceptabilă de către beneficiari, PSD fiind în pol position ca la formula 1, de a accepta reducerea aceste contribuții pe care au ajuns să le considere ca efectiv li se cuvine de către politruci!!!
PSD nici nu se mai sfiește să își ascundă antipatia față de rezerviștii care își cer drepturile actualizate.
Ciolacu purtătorul lor de voce, slab educat sau incult și-a exprimat public punctul de vedere al său și-al PSD față de rezerviștii care răcnesc ca niște nesimțiți, pentru ca îl deranjeaza o eventuală diminuarea a contribuțiilor din pușculițele caselor sectoriale de pensii MAI, MAN și SRI!! Un rezervist care a devenit membru de partid și a primit un mandat de deputat sau parlamentar, ajunge să nu mai fie interesat de soarta camarazilor săi și de modalitatea prin care partidele primesc din pușculițele caselor de pensii contribuțiile, care sunt un tribut pentru menținea șefilor de la casele de pensii în funcții, dar pe noi cei care ne întreținem din pensii nu trebuie să acceptăm aceste manevre ilegale !!
Ne cred prosti când am cerut să prezinte după odioasele oug 59/2017 si 114/2018 metodologia de stabilire a pensiilor militare!!! Dacă plafonarea era reglementată legal trebuia să fie definita clar în cele două ordonanțe cat și în L 223/2015 cat și Codul Fiscal pentru ca această operațiune este practic o supraimpozitare a pensiilor militare de 38,5% care se aplică doar pensiilor militare, nu și altor pensii!!
Politrucii, în frunte cu Ciuma Roșie trebuie să priceapă odată și pentru totdeauna ca pensiile militare nu sunt sursa lor de finanțare și actualizarea pensiilor militare trebuie reintrodusă din nou ca reglementare în L 223/2015!!
Nu știu cine mai poate avea încredere în cuvântul psdistilor cu Ciolacu în frunte sau a pnlistilor cu Ciucă în frunte, care a fost ministru MAN și prim-ministru și nu a făcut nimic pentru rezerviști!!
Tot ce s-a întâmplat până acum, aceste tergiversări, sunt un joc murdar al coaliției , așa cum a fost cu PLX 199/2020, care în final nu a produs nici un rezultat pozitiv pentru rezerviști și în retragere!!!
Știu ca comentariul meu nu este pe placul administratorului și a multora de pe acest blog, dar e bine sa nu se îmbete nimeni cu apă chioara și sa să își facă mari speranțe ca toate proiectele vor fi stopate, PSD având în Solomon omul lor de bază alături de Florinel Iordache!!
Crede-ți mă la anul vine potopul și nu știu dacă vom primi măcar indexarea, pentru ca deja politrucii au făcut un efort uriaș în acest an și au ridicat plafonul de impozitare la 3000 de lei pentru rezerviști și în retragere!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Rezervistul spunea...

Nu v-ați prins că alde Oprea...ca și Ponta azi...care cică a intrat în PSD iarăși( oare o fi ieșit vreodată ?).... își pregătește intrarea în politică...Acum este momentul..zic ei.. când toți sunt debusolați înainte de alegeri...Nu mai mergeți după fentă domnilor.... ăștia încearcă să ne prostească ... să ne ducă de nas.. Auzi.... că drege.. că face...pe dracu ...în apărarea intereselor rezerviștilor ... Când s o vedea cu porcii în căruță....adio tată... și un praz verde

Liviutatarush spunea...

Ovidiu, AUR s-a abtinut sau a votat impotriva.

MIȘU spunea...

Ovidiu; AUR a votat contra !
În altă ordine de idei:
PSD ul, a hotărât majorarea doar a soldei de grad.
Nu este de acord și cu majorarea, soldei de funcție,motivând că nu sunt bani.
Totul se va întâmpla anul acesta.
Anul viitor,toate măririle de salarii,pensii vor fi înghețate.
Ordin de la FMI. !
Așa am auzit,așa spun ,toate informații calde de azi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va dau raspunsul Dlui General Gabriel Oprea de acum trei ani: ,,Cornele, degeaba asteptati voi majorari de pensii ca nu se vor majora pensiile militare nici anul asta, nici la anul, nici peste 5 ani si nu se vor mai majora niciodata!''... Acelasi raspuns, fiind in pandemie, dar exact asa, mi l-a dat fosta sefa a Casei de pensii, ca si Jianu, Rosu, si toata gasca adunata la un loc, in jur de 12 srafii incremenite intr-un birou stramt, un tablou cu instantaneu sinistru si macabru din pandemia mortii, cand eu singur cu ei, clocarii celebrii prin mutilarile la pensiile militare, care ei, mortii vii, se holbau la mine ca la un cadavru dezgropat dupa 7 ani, si care cadavru scheletic clămpănea din oasele mandibulei in craniul descarnat catre clocari cu intrebari la care ei si mai morti decat mine nu raspundeau, cu măstile pe meclane aratand ca niste medici legisti intrati in moarte cataleptică, care scotocesc in maruntaiele mortilor ca intr-un sertar cu lenjerie intimă incurcată in dresuri... Raspunsul de mai sus mi s-a dat ca din gaura adanca, cat o prapastie, a unui mormant faraonic, fiind foarte ciulit sa discern dintre ecourile sinistre sensul cuvintelor, uimit ca si mortii vii pot articula cuvinte viclene, perfide si mortale... Trageti cocluzia, ca eu am tras apa...

Andrei spunea...

@ Mișu

FMI nu a dat ordin să se continue inechitățile. Dimpotrivă, rezolvarea lor este o problemă de eliminare a tensiunilor sociale și de reformă a pensiilor, pe care PSD și PNL l-au ignorat până la riscul de a nu mai primi bani din PNRR. Bani cu care s-au mobilar și utilat anul acesta cam toate școlile din România.

FMI de fapt nu a dat niciun ordin. Ele ste chemat de guverne când dobaânda la care se îmorumută acestea sunt extrem de mari, așa cum se împrumută azi guvernul Ciolacu. Dar când este chemat, guvernului i se dă ordin de responsabilizare fiscală. Și, așa cum a făcut până acum PSD, nu se va tăia de la cheltuielile cu statul, ci de la pensii, salarii, plus creșteri de impozitare, dând vina pe ... FMI.

Nu mai credeți celor care ne vor răul. PSD, așa cum spunea cineva aici, nu este cu militarii. Cea mai bună dovadă este că generalul Oprea cu L223 era la UNPR, în timp ce Olguța cu OUG 59 era de la ... PSD.

Claudiu Marin spunea...

Comentariile excluxiv cu caracter politic, pro sau contra unor partide sau candidati, nu vor mai fi publicate.

Viorel spunea...

Dacă Ciolacu nu are bani, să modifice legea și să nu elimine indexările prin actualizarea soldei de grad în contrapondere cu neacordarea a 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat conform art. 59.

Valentin spunea...

Buna seara, dl Oprea că și d na Colonel au spus foarte clar ceea ce spun și eu pe aici dar nimeni nu mă aude că OUG 59 trebuie eliminată pentru că doar așa se pot elimina inechitățile , ori trecem toți la același procent de 100 la sută la trecerea în rezervă cu drept de pensie ori altfel nu se poate numi INECHITATE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa se aplice majorarile soldelor de FUNCTIE si de grad, asa cum au promis lidereii nostrii de la guvrnare, asa cum liderii liberali si-au luat angajamenul sa ne ajute, dupa aia sa se aplice indexarile, conform Legii! DISCRIMINARILE IN STATUL DE DREPT SUNT INTERZISE TOT PRIN LEGE! Iau civilii? Dar noi de ce, ma rog, sa nu luam? Noi, cumva avem bube dulci, pelagră, pojar sau viermi de mătase pe intestine sa nu luam? Iaca-așa, ca doar nu ne aflam cumva prin Pampas sau printre dunele din Sahara, fara stapani peste arșițile acelor intinderi vălurite!... Si eu, cand bat cu pumnul in masa de sar strachinile si linguroaiele pana-n lustra ca o sa se majoreze pensiile noastre militare, apoi sa stiti ca asa va fi, in modul cel mai categoric cu putinta, si o sa vedeti asta, pana la alegeri, ca așa va fi, ca Dumnezeu n-a intrat nici in libere, sa doarmă pe aură, si nici in concediu sa viziteze triburile africane din Congo sau Madagascar sa-i
cante din țeste de bostan si coaste uscate de batal, jucând țonțoroiul tananika laka kaal sau tumbuktu baal pana-i ia cu SMURD-ul la Spital!

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Nu mai introduceti in discutie teme parazit. Ne concentram pe actualizarea soldelor de grad si functie, pentru ca fiecare sa primeasca in baza de calcul cea ce ii lipseste din valorile actuale ale soldelor de grad si functie ale activilor.
Degeaba mai elimini acum OUG 59/2017 daca ea este confirmata pentru toate pensiile de serviciu, chiar si pentru magistratii care-si deschid drepturile potrivit L 282/2023.

Lorin spunea...

Acum e o perioada confuză și mulți care până acum nu au spus nimic, mă refer la jurnaliști ai politicieni, s-au trezit subit și au prins din zbor problema pensiilor militare și că orice român care se respectă, se baga unde habar nu au, dar se baga, așa să fie în fața și să fie văzuți, daca mai prind și vreo demnitate publică și mai bine. Îmi vine in minte dl. Coarnă care în campania de acum 4 ani era foarte vocal, apoi a ajuns in parlament și s-au pierdut. Din păcate pensiile militare sunt aparate de habarniștii de serviciu, epigonii cum bine zicea marele Eminescu

Mario spunea...

Pe cine sa mai crezi ?
https://www.facebook.com/100001008898332/videos/1069153094583245

Lorin spunea...

Mai este lucru de care trebuie să ținem cont, nu știu dacă polemica asta cu sunt sau nu sunt bani este corectă dar guvernanții sunt interesați de cadrele in activitate, lor le tot măresc soldele și alte beneficii. Noi ne-am făcut datoria, așa că în opinia lor nu mai contam. Ganditi-va la următorul aspect, este un război la granița, corect, la instituțiile militatde învățământ unde era în trecut o mare cerere și concurența desigur, au ajuns acum să primească cam pe oricine. Pe de altă parte, cum sa ne mărească noua pensiile, vor fi apropiate de coantumul soldelor cadrelor in activitate și astfel cei care îndeplinesc condițiile de pensionare se vor retrage din activitate și iarăși deficitul de personal crește. In consecință, motivele pentru care nu vor să se mărească pensiile militare sunt politice, electorale și operative, astfel că sunt implicați pe de-o parte politicienii cu interesele lor și sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, pe de altă parte, și ei cu interesele lor iar acum interesele lor s-au intersectat și lucrează împreună în detrimentul nostru.

Arfy spunea...

Amânarea pentru data de 11 noiembrie 2024 s-a dorit a fi făcută să dea răgaz timpului pentru a se putea lua pulsul creșterii sau descreșterii, în procente, a tendinței de vot pentru o asemenea măsură!
Este interesant de aflat motivul real al celor care au votat împotrivă inclusiv pentru amânare!
Sloganul ăsta: nu sunt bani! Este caduc!niciodată n-or să fie bani pentru nimic!
Sunt optimist că se va reuși o modificare a legii pensiilor militare din acest an!

Alexandru spunea...

*Primit ieri seară pentru informarea dumneavoastră postez ca să se știe că este serioasă chemarea după data de 25 octombrie și avem sprijinul sindicatelor:

Videoconferință FSANP, 11.10.2024, ora 19:00 - proteste și pichetări*

Biroul Executiv FSANP propune președinților sindicatelor FSANP participarea polițiștilor de penitenciare la protestul din data de 25 octombrie 2024, în fața Guvernului, alături de alte categorii socio-profesionale, dar și pichetarea unităților penitenciare prin refuzul de a intra în serviciu.
In unanimitate sindicatele FSANP votează *participarea la protestul din data de 25 octombrie 2024.*
In unanimitate sindicatele FSANP votează *pichetarea unităților penitenciare.* Săptămânal câte 2-3 sindicate pichetează în fața unităților prin refuzul de a mai intra în serviciu.
Primele unități: *Penitenciarul Craiova și Penitenciarul Vaslui* (polițiștii de penitenciare protestează marți, 15.10.2024, in fata penitenciarelor, ora 07:00 - *refuz intrare in serviciu).*
*Motive😘 condiții precare de muncă (lipsa investițiilor), siguranță personală (s-au înmulțit ultrajele), lipsă de personal (suprasolicitare neuropsihică).

Întocmit,
*Cosmin DOROBANȚU - președinte FSANP*

Inginerul spunea...

Chit ca raman cu pensia inghetata pana ma duc la Domnul dar nu mai votez PNL sau PSD (AUR nici atat) in veci. O sa ma orientez pe lista la altii mai noi. De astia m-am lamurit demult. Iar Ciuca sa ajunga ca un maidanez, ca sa nu zic altfel, caruia i se va da cu piciorul de toti. Adevarul e ca de fapt cand e vorba de noi li se pune pistolul la tampla iar ei n-au curaj sa se impotriveasca. E o mafie asa cum a fost cu autostrazile care care a cam cazut de cand cu razboiul, au venit altii mai tari ca ei, americanii presupun, si au zis: faceti-le.
Dar in ce priveste armata romana, nici aliatii n-au interes sa fim tari, ca la o adica sa depindem cat mai mult de ei. Habar n-au de pensionari, moral, ba cu cat mai jos, cu atat mai bine. Intarirea noastra sta de fapt in interesul de a ne vinde scump niste ruginituri de la ei si cam atat.
Iar rezervistii din parlament nu ridica problema noastra pentru ca stiu ca deranjeaza si nu vor sa se pomeneasca scosi din noile liste. Asa cum n-o sa vedeti in strada nici penionari militari recent iesiti. Din pacate nu-i vedem nici pe ce vechi. Eu pe 25 voi fi prezent la miting, chit ca am niste km pana la Bucuresti. Nu stiu ce rezolv, dar atat pot face, atata fac si macar am sufletul impacat.

cristianp spunea...

O fi bine! , o fi rau! cu solicitarile FSANP la protestul din 25 octombrie? Oare nu se dilueaza solicitarile privind actualizarea soldei de grad si functie (care ar fi trebuit sa fie SINGURELE SOLICITARI) cu solicitari de conditii de munca precare , siguranta, suprasolicitare!!! -oarecum generalitati si greu de demonstrat. Daca mai vine si Col. Dogaru cu salarii compensatorii inseamna ca probabil isi fac treaba cei pusi sa contracareze protestul!!!

Mihai f. spunea...

cristianp ....penitenciarele merg la fenta cu noi ..suprasolicitare ,ei vor de fapt sporul de suprasolicitare neuropsihica ce il au cei din MAI ..sunt salarii bune ,,pensii la fel ptr cei care ies acum ,8000 un subofiter ,la conditii de munca sunt de acord ,se pot imbunatati.

luchy19 spunea...

8000 lei un subofițer? Mare......f mare

JUDECATORUL DIAVOLULUI spunea...

Eu aș plati subofiterii iar pe Ofiteri i-as da afara ca nu prezinta interes nicaieri.

Claudiu Marin spunea...

@Stelica
Astea sunt frustrari micimanesti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E foarte greu de lucrat in penitenciare ca subofiter, e suprasolicitare cumplita printre atatia bombardieri si nu sunt instrumente suficiente de a lucra cu acesti infractori periculosi, in 12 ore de lucru fiind un stres maxim, cu incordare psihica si emotionala de mare uzura, deci merita un subofiter cei 8000 lei cu prisosinta, bani pe care ofiterii din birourile caldute ale clocariei MApN, cand nu distrug drepturi de pensii ii ia dublu, doar frecand motanul, sau consumandu-se in amantlacuri proaspete, si ies la pensie cu sporuri si pensii mai mari decat minerii din minele de uraniu sau decat aviatorii sau cosmonautii de prin galaxiile Stelei-fiki friki la ridichii!

Lorin spunea...

Posibil sa fie un bluf acest miting întrucât din cate vad eu sunt o grămadă de asociații ale rezerviștilor și fiecare dintre ele au propriile interese ale membrilor lor și care de multe ori sunt divergente cu solicitările altor asociații. Apoi fiecare asociație are in spate un grup de presiune și interese care într-un fel spus ghidoneza aceste asociații. Iar cum dumneavoastră bine știți se aplică dictonul....divide și conduce....cam asta-i opinia mea. De domnul Oprea ce sa mai vorbesc, dumnealui este in categoria penalilor,pe care abia l-a scos sistemul din ghearele justiției și spune ce i se spune, altfel ii arată pisik

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lorin, ai intrat sa-l insulti pe binefacatoriul pensiei tale din 2010, Găbiță Oprea, sau poate atunci mangaiai motănelul lânos, ca un tinerel neastamparat si zburdalnic de prin birourile armatei? Acestui om i s-au fabricat dosare penale, mai ales pentru ca ne-a vrut binele, iat tu fiind un gen userist cam i te dai la beregati, conform doctrinelor mostenite de la statul paralel basescian! Nu prea ai facut paduchei pe aici in luptele sindicale, dar vad ca ne vizitezi cu parul de-a schinarea să pălesti pe la spate, pe stil neomarxist-sorosist! Ai grijă de grijania de a nu se intoarce parul ala si catre tine, daca-i fermecat de zburdalnicii cucoanei care o face pe primărița, doar sa jmangleasca banii saracilor si acum sa se maimutareasca in postura de candidat la funia sapunita de la Corcoceni! Iti doresc sa nu ai parte de necazurile celor saraci si flamanzi, cu sanatate!

Arfy spunea...

Lorin* Normal că că fi un "bluf" îndreptat împotriva guvernanților!
Important să se știe că sunt pensionari militari cu pensiile blocate din2017! Oricum "pritocirea" modificării legilor va fi făcută cum vrea Isărescu și ministru finanțelor!
Să ne urăm succes și apoi vom vedea ce iese!
În orice caz acțiunea va fi destul de mult mediatizată pentru că fiecare partid vrea să-și tragă spuza pe turta lui!
De ce? Pentru că este un moment prielnic din preajma alegerilor! Cu toate că suntem o masă neglijată vor fi efecte secundare care vor duce în final la sensibilizarea opiniei publice!
De analizat numărul din ce în ce mai mic de participare la examene în școlile militare și slabă calitate a celor participanți! Conducerea NATO sigur monitorizează acest aspect. Nu este suficient pentru o armată doar înzestrarea cu tehnică de vârf dacă conducătorii "atelajelor"dau cu oiștea de gard!

Lorin spunea...

@ Corneliu Flavius Infrim
Stimate domn militar rezervist. Credeam că ai onoare și respect față de cei care activează pe aceasta platforma. Eu mi-am spus părerea onest fata de un politician, iar tu mă ataci fara sa mă cunoști iar asta mi se pare o lipsă de respect și să nu crezi că dacă rostești marota doar de tine inteligibilă crezi că ești mai inteligent. Jignești un om onest cu niste vorbe abjecte iar eu nu sunt genul să-ți răspund cu aceiași monedă pentru că aș fi la fel că tine. In primul rand pensia militară nu mi-a dat-o Oprea din buzunarul lui ci statul român pe care l-am servit cu credință și devotament 27 ani, muncă operativă in stradă când tu dormeai și visai.

RD spunea...

Adrian Ionuț Chesnoiu (deputat PSD):

PSD susține actualizarea pensiilor militarilor!💯

Este timpul să dăm cărțile pe față!
Partidul Social Democrat cere liberalilor să nu mai blocheze inițiativele legislative privind actualizarea pensiilor militarilor.

Și nu este un mesaj electoral!

Din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților ține la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024).

Devotamentul, sacrificiul și angajamentul loial față de țară ale militarilor noștri sunt valori de necontestat și modele pentru fiecare dintre noi care iubim România și promovăm interesele țării!

Personal, am un respect deosebit pentru toți cei care au slujit în Armata Română și în structurile de ordine publică și siguranță națională.
Am trăit printre ei, în Caracal fiind unități militare reprezentative. Purtătorii hainei militare m-au inspirat și, în mare parte, decizia mea de a urma Liceul Militar se datorează celor care au ales să își pună viața în slujba țării.

Sper ca PNL să explice de ce luni de zile a refuzat să trimită în Parlament, pentru vot final, inițiativa legislativă privind actualizarea acestora.

Până atunci:💯 #Votez actualizarea pensiilor miltare! Și eu și colegii social-democrați!

#PensiiMilitare #Lege #Majorari @urmăritori