Un produs Blogger.

marți, octombrie 01, 2024

Actualizarea pensiilor militare se va dezbate in Camera Deputatilor, prima Camera

36 comments

 


Ordinea de zi, Senat

Propunerile lucrate in MApN si MAI, de modificare si completare a initiativei liberale, vor fi prezentate in Comisiile raportoare pe care le va stabili Biroul Camerei Deputatilor. Le vom afla, pe cele aprobate a fi supuse dezbaterii Plenului, din Rapoartele Comisiilor, daca intre timp nu vor fi difuzate pe surse.

36 de comentarii:

Leo spunea...

Nu este în procedură de urgență.
Inițiatori sunt numai pnl-iști. PSD-ul este lăsat în offside. De aceea spunea săptămâna trecută Marcel că vrea OUG. Până pe 24.11.2024 se va limpezi treaba.

Leo spunea...

Singurul care mai se face vizibil , este MIRCEA.
În rest , băldăceanu , marinică , etc... sunt parcați și fără carburant.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Poate vorbesti de alt proiect.
Propunerea de procedura de urgenta a initiatorilor liberali in B 447/2024 ramane. Biroul Camerei Deputatilor va decide.

LiviuG spunea...

@Leo Va intra pe procedura! Nu se motiveaza urgenta!

maiag spunea...

Suntem la mana luCiulacu.acum are ocazia sa ne arate ca vrea sa fie presedinte pt toti.e cartea lui.cum o joaca ada va castiga sau pierdie.citeva zeci de mii de voturi poate face diferenta.mai ales in turu 2.numai sa nu tergiverseze.sigur in camera dep vor fi modificari si asa cum pleaca la senat.ada va fi votata. Sper sa avem oameni care sa nu amane la infinit.Doambe ocrotrste pe militari

Viorel spunea...

LiviuG. Da pe OUG nr. 59/2017 se motiva urgența ? Din septembrie când parlamentarii se întorceau din vacanță parlamentară aveau la dispoziție 4 luni pentru modificarea art. 60 prin Lege și nu prin OUG. S-au grăbit pentru ca Parlamentul să nu le strice jucărica. Legea nr. 153/2017 intra în vigoare începând cu 01.01.2018 iar cu drepturi depline pentru aproape toate ministerele începând cu 01.01.2019-2022. Asta este vrăjeală pentru a trage de timp ca și la fotbal când unii jucători pe final de partidă sau în prelungiri se dau loviți pentru a ține de rezultat. Rezultatul lor fiin-poate îi păcălim și de data aceasta.

Petrut spunea...

Merita votul nostru dl.Ciuca dacă ne va rezolva acest vechi deziderat !! Sa auzim de bine și cât mai curând asta !

Viorel spunea...

Petruț. Deocamdată nu merită nici unul nici un vot. Nici cei doi de la putere (Ciucă / Ciolacu) pentru că această problemă (OUG nr. 59/2017) nu trebuia să apară iar dacă tot a apărut ea trebuia rezolvată de cei doi feți frumoși prin aprobarea Proiectului PLx-199/2020. I-a durut în partea dorsală de pensionarii militari. Nu ne-au băgat în seamă bazându-se pe pensionarii civili numai că prin harababura de la recalcularea pensiilor acestora și-au ridicat parte dintre ei „în cap”. Pe mine mă bucură degringolada lor pentru că, le-a venit mintea la cap și și-au dat seama că totuși noi reprezentăm ceva și nu suntem orișicine care poate fi dus cu zăhărelul. Ambii fug după putere iar noi după rezolvarea inechităților care obligatoriu trebuie să fie ACTUALIZARE SOLDĂ DE FUNCȚIE ȘI GRAD. Ele sunt indispensabile și nu se poate una fără cealaltă.

akord spunea...

@Petrut
Da saracu !! Ca pana acum nici n-a stiut.......saracutul de el.Uite asa i-a venit gandul brusc intr-o noapte dupa 10 ani de cand trece prin toate functiile.
S-ar putea sa constatati brusc ca functia de Presedinte il va lovi si cu o amnezie puternica si instantanee
PS O intrebare ceva mai personala la care nu trebuie musai sa raspundeti
Aveti cumva sau ati avut inclinatii spre masochism intelectual ??
masochism(cu referire la modul general,nu sexual)=Atitudine a cuiva care găsește satisfacție în propria-i suferință, decădere sau umilire.
PS2 ar fi bine ca Marcel sa procedeze cu labaralii precum/dupa aceeiasi reteta ca si cu joiannis

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prin declaratia sa cu data aia periculoasa si intarziară de 24.11, Ciolacu dezvaluie o tragere de timp si ca nu-l trage inima sa faca ceva, oprindu-l probabil un telefon de la Vasileasca sau Solomon, franarii consacrati deja. Guran si Fenechiu & comp. liberala au la ei un clopotel de trezit constiinte parlamentare, la mijloc fiind interesul ridicarii păpușii Dulapului, sus, in carlig! Sa-mi majoreze mie liberalii pensia ca le votez tot neamul, presedintele si parlamentarii, primarii si consilierii, pana la moarte, si daca mai apuc cateva cincinale de alegeri am s-o tooot fac, lait motiv, ca papagalul! Iac-asa, cum a dzis si Petruț! Păi, n-ar fi pacat altfel?
@Andrei, nu trebuie sa te superi pe pamflețelele mele corosive, ca si Diaconescu tau drag, daca ar face-o, cu basistii lui, si pe ei i-as vota în păr, ca pe tata si mama, dar nu mai ajung ei si de data asta in Parlament, daca nu se asociaza-aciuiaza landrei cu de-alde ai lor resturi politice, precum un Orban-șomerul de lux, sau pațachina aia rezista si putintel penala in mosia Primariei, care il pupa pe Soros in dosul urechii, isi face cruce cu o mana si cu cealalta ii piaptana pe sustinatorii globalismului desantat sau fomelele inturlucate intre ele si masculii rujati!
Succes Legii noastre de majorari de solde de functii si grade in Parlamentul Romaniei! Doamne. ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Psihoza pensiilor militare a deviat in isterie comună, alimentata de lipsa informatiilor concrete, secretomania fiind dusmanul nostru nombe one si o armă politica teribila ca sa ne inmoaie moralul si oasele ruginite de rematisme si artroze! Bun panaceu si alifie ne-ar fi o majorare concreta, fara perverse pe sistem de Tg. Ocna in pensiile si asa anșchilopate si anemice! Solda de grad e vax, aia de de functie e Max, ca zeama iesita din teasc! Ganduri bune si o seara super, Andrei! Retine doar ce-i bun din ce scriu, restul uită-le, si te asigur ca nu scriu sa lovesc, ci simple opinii zburdalnice!!

Leo spunea...

textul în forma inițiatorului .
Art. 59 indice 1 alin. (1) lit. a. , spune că
a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii in rezerva/incetarii
raporturilor de serviciu §i a mediei soldelor de functie/salariilor de ftinctie indeplinite
in lunile consecutive de activitate care fac parte din baza de calcul folosita pentru
stabilirea pensiei militare de stat, conform legii, la cererea persoanelor ale caror
drepturi de pensie au fost deschise inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi;
iar Art. 59 indice 2 , ne spune că în termen de 90 de zile CSP-urile vor face recalcularea conf. Art. 59 indice 1 alin.(1) lit. a.
Întrebare
de unde reese , că actualizarea /recalcularea se va face pensiilor militare , raportat la ultimile solde de grad și funcție a militarilor din activitate ?
Cele două articole arătate mai sus , au un conținut general din care se înțelege că doar se reia actualizarea ce se va produce la CERERE , fără a se indica referința la care se face actualizarea.
Poate va fi un ordin subsecvent comun al MFA , MAI , SRI , MJ ? că nu am înțeles prea bine mecanismul concret de realizare al actualizării / recalculării.

Pop de Ploiesti spunea...

Daca nu se voteaza luna aceasta , in noiembrie nici o sansa .Parlamentul in noiembrie va fi o gloata de persoane , care 2/3 nu se vor mai regasii din decembrie in Parlament, cei care se vor regasii vor fi prin teritorii dupa voturi.In aceasta situatie numai o ordonanta de urgenta ar rezolva problema. E cazul domnilor militari pensionari sa ne luam gandul de la prostiile astea de dezbateri parlamentare, e pierdere de timp , e cam ce s-a intamplat cu ciclonu.Pe 25 octombrie tine de fiecare din noi sa fortam Ordonanta de urgenta , sa venim cu totii la miting.Mitingul e singura noastra sansa..Punct

VALNIC74 spunea...

Câte emoții emană pt.drepturile noastre,ce bine era dacă în loc de așa urlete cu trâmbițe pt.plafonarea de la 2000 la 3000 ar fi fost acum să fi sunat goarna pt.solda de grad și funcție sa se fi actualizat!asta e suntem sortiți să așteptăm!

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Numai diversiuni ai bagat pe topicul asta.
De ce faci chestia asta?
Preabulul proiectului, pe care l-ai omis cu intentie, suna asa:

„ Art. 59' - (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se
majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul
de funcție al militarilor, polițistilor și functionarilor publici cu statut special, in
procentajele stabilite la art. 29, 30 și 108 și in functie de vechimea valorificata prin
ultima decizie de pensie, astfel:
a).....

Inadvertentele de formulare se repara in comisii.

Leo spunea...

Da spune asta, dar la care SG și SF se referă, la acea SF și / sau SG care va urma sau la care ?
Asta este neclar.
Da, dacă spunea că
„ Art. 59' - (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se
majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul
de funcție al militarilor, polițistilor și functionarilor publici cu statut special AFLAȚI ÎN ACTIVITATE LA DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE A PREZENTEI LEGI ..... in procentajele stabilite la art. 29, 30 și 108 și in functie de vechimea valorificata prin
ultima decizie de pensie, astfel:
a).....
procentajele stabilite la art. 29, 30 și 108 și in functie de vechimea valorificata prin
ultima decizie de pensie,

Bzr spunea...

Hadar de la 8nvatamant e seara de seara pe sticla si tot face calcule,celor care muncesc 18 ore pe saptamana!!;Ofiterii nostri activi,in rezerva sau in retragere unde sunt???sefii asociatiilor,ligilor, etc,de pensionari unde sunt???am mai spus si ma tot repet ca papagalul:o armata,activa,in rezerva sau in retragere care se lasa mintita,furata si tradata,nu este armata ci gramada ordonata!!!unde sunt ofiterii armiei romane?







Anghel spunea...

Dle Claudiu Marin să înțeleg că există două proiecte privind actualizarea? Unul al liberalilor și celălalt al MAp și MI, iar acesta din urmă ar avea și girul PSD? Pentru că cel al PNL este foarte probabil sa fie sa fie sabotat de PSD, în contextul politic actual.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Formularea din proiect reglementeaza actualizarea permanenta a soldelor, asa cum a fost formulata initial si in art. 60.
Conform formularii, actualizarea se aplica atat la data intrarii in vigoare a legii de completare a L 223/2020( aspect care trebuie neaparat subliniat, pentru a nu se confunda cu data intrarii in vigoare a L 223/2015) cat si in viitor, ori de cate ori se majoreaza soldele de grad si/sau de functie.
Nu mai zapaci d-ta cititorii cu nazbatii importate din vecini.
@Anghl
De maine, vor fi in Camera Deputatilor 2 proiecte:
1.Plx 262/2024 de aprobare a OUG nr. 26/2024, cu un raport preliminar in care Comisia de aparare a aprobat amendamentul de majorare numai a soldei de grad la valorile din ordonanta
2. Proiectul liberal B447/2024 care va veni de la Senat in care se propune actualizarea permanenta, atat a soldelor de grad cat si a soldelor de functie.
Am inteles ca PSD ar opta pentru prima varianta, dar nu se stie daca are majoritate.
@Viorel
Politicienii au fost sensibilizati de mass-media care a prezentat enormele diferente dintre pensiile unor vechi colonei comparativ cu cele din prezent.
Institutiile de aparare au mascat haosul din sistemul pensiilor militare prin prezentarea de cativa ani doar a mediei pensiilor militare, pe Case Sectoriale. De cativa ani nu au mai prezentat numarul pensiile militare pe transe de cuantum din 500 in 500 lei, sau din mie in mie.
Armata de asociatii ale rezervistilor n-a fost in stare sa produca un document credibil, timp de 7 ani, pentru a demonstra opiniei publice umilinta in care au fost tinuti batranii pensionari militari.

Anghel spunea...

Va multumesc pentru raspuns dle Claudiu.
Sa dea Dumnezeu sa gresesc, dar eu cred ca PSD ne-a ingropat, PSD ne va face si parastasul de 7 ani!

Dodo spunea...

Dacă s-ar implementa B477, nu cred ca ar fi o problema dacă s-ar face etapizat. Doar sa se accepte. În caz ca ne citește vreun politician,postările noastre le spun sa nu aibă impresia ca ne lasam păcăliți din nou. Nu mai vrem firimituri,vrem ce este al nostru de drept. Punct. Dacă nu la protest pe 25.

xmax spunea...

Toate drumurile duc spre "NIMIC". Cine oare a citit acest document trimis acesor politruci?

https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/Adresa-Guv-MAI-revendicari-angajati-pensionari-militari-revenire-la-solicitare.pdf

Degeaba s-au facut eforturi disperate, pe toate parțile, atâta vreme cît avem niste politruci dusmani cu militarii (LOV, 20-20, altăn'trebare, cîciu, ciu-cio, cîțu....și cîți or mai fi)
Daca se dorea acest lucru, si am fi avut oameni de buna credință, era rezolvată problema din vară. Dar cind ai personaje malefice ca de exemplu Solomon sau Simonis.....problema va rămine așa: NU SE POATE.
Va trece și anul 2024 cu multe pierderi umane pe cale naturală(că deh este firesc), iar politrucii mai sar de bucurie într-un picior că ne-au ciuruit din nou!!!
Tragic dar adevărat.

Leo spunea...

@Claudiu,
Ești suspicios degeaba.
Întrebările mele sunt de bună credință și tehnice.
Întreb altfel
Dacă se aprobă B 477 exact în forma în care este acum , zi-mi te rog care este SF și SG care se utilizează pt. a se face actualizarea pensiei mele militare și pt. care voi primi în max. 90 de zile o decizie de actualizare ?

Anghel spunea...

Și eu cred că dacă se va face ceva se va face etapizat și diferentiat. În prima etapă, cei mai vechi pensionari sau o mărire diferențiată de genul celei din ordonanța 199/2020

Cătălin spunea...

@ claudiu marin, ASTAZI CALATOREAM CU TRENUL SI INTRU IN VORBA CU UN PENSIONAR DE LA CFR CU FUNCTIA CEA MAI MICA ACAR. DIN NOMENCLATORUL DE FUNCTII PARE A FI CEA MAI MICA. IN URMA RECALCULARII PENSOEI A PRIMIT O MARIRE DE 1700 LEI.AVE IM PLATA 3900 LEI. ACUM ARE IN PLATA 5600 LEI. ACEASTA FUNCTIE FIIND PRIMA PARE CA ESTE ECHIVALENTUL FUNCTIEI DE SOLDAT VOLUNTAR DIN MAPN, PRIMA DIN NOMENCLATORUL DE FUNCTII. IN 2010 AVEA UN SALARIU DE 1700 LEI IAR EU IN JUR DE 4000 LEI. ACUM EU AM PENSIA APROXIMATIV CAT EL. MENTIONEZ CA EU AM LUCRAT IN CONDITII AN/ AN. CATA NEDREPTATE. MENTIONEZ CA MI-A ARATAT CUPONUL.MAI FAC PRECIZAREA CA O DOAMNA ALATURATA STIE UN CAZ A UNUI VECIN CARE ÎN URMA RECALCULARII PENSIEI I-A VENIT O CRESTERR DE PESTE 3000 LEI. INTREB SI EU GUVERNANTII, DE CE LA CFR-ISTI SE POATE FACE ASTFEL DE RECALCULARI/ ACTUALIZARI SI LA MILITARI SI POLITISTI NU? INTOTDEAUNA PENTRU PENSIONARII MILITARI NU AU FOST BANI, NICI MACAR IN 2016 CAND LA MAJOROTATEA LI S-A RECALCUSAT IN MINUS. DRAHI GUVERNANTI, A SOSIT MOMENTUL CAND TREBUOE SA FACETI DREPTATE SI PENSIPNARILOR MILITARI SI SA LE ACTUALIZATI PENSILE CU SOSDA CELOR DIN ACTIVITATE ASA CUM A PREVAZUT LEGEA INITIAL ( ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD SI FUNCTIE), ALTFEL NIMENI DIN ASD SI PNL NU VA PRIMI VOTUL MILITARILOR SI POLITISTILOR. (Claudiu publica asta neaparat.Te rog mult)

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Nu te supara... dar pui intrebari de gîgă.
Soldele de grad si de functie la care se vor actualiza pensiile militarilor vor fi soldele de grad si de functie in plata pentru cei in activitate la data intrarii in vigoare a legii de completare a L 223/2015.
Soldele de grad sunt cele din OUG nr. 26/2024 iar soldele de functie vor fi cele din Anexa VI a L 153/2017 majorate cu 5 % la inceputul anului 2024.
Casele Sectoriale nu sunt obligate de L 223/2015 sa mai emita decizii de actualizare, fiind considerata a doua actualizare potrivit L 223/2015. Vezi art. 74.

Leo spunea...

@Claudiu
Mulțumesc pt. răspuns
Acum m-am liniștit.

Viorel spunea...

Anghel. Dumitale crezi, dar crezi greșit. In primul rând nu poate fi dat ceva cuiva pe motivul că el este primul pensionar militar apărut în România în 1907 pentru că asta înseamnă discriminare. În al 2-lea rând, scrie în OU sau OUG nr. 199/2020 despre „mărire diferențiată” ? Poate te referi la art. VIII din OUG nr. 168/2022 când s-au dat indexări diferentiate (indexarea de 5,1 + indexări suplimentare cu valori diferite).
Numai că, acum noi vrem (și nu solicităm cum îi plăcea unui Cdt. de-al meu să spună / tu soliciți și eu dacă vreau îți dau, deci dacă vrea că doar era pe moșia lui taică-su) actualizarea solde de funcție și de grad cu valorile existente cu o lună înainte de momentul alegerii președintelui României în anul de grație 2024. PUNC stimați politicieni dar în primul rând domnilor Ciolacu și Ciucă. Nu discuții, nu palavre și vrăjeală. O dată la 7 ani se poate face un sacrificiu și pentru pensionarii militari. Vă ajunge cât ne-ați furat din pensie prin modificarea art. 60 din Legea nr. 223/2015 din 2018 și până în prezent prin majorările repetate acordate personalului militar în activitate.

daniel sandu spunea...

Am mai spus, proiectul PNL este doar un exercitiu/calcul electoral dublu castigator(pentru PNL evident) 1. Daca iese proiectul (f. putin posibil ca psd sa lase "paternitatea" demersului in curtea pnl...) pnl va asuma "grija" ptr militari și va atenua adversitatea/nemultumirile noastre impotriva dlui ciucă... 2. Dacă proiectul nu iese (0 șanse de reușită - doar poate dacă se "răscoală" poporul de rezerviști) pnl va castiga din nou/puncta electoral că ei au vrut (nb. puncte in plus si ptr dl ciuca evident) dar s-a opus a pus piedici psd/dl. ciolacu DECI ințelegeți ideea Suntem (din nou) la voia unor jocuri electorale și in mâna unor "panglicari"

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Urmăresc pe site-ul Senatului și Camerei Deputaților programul acestora. Luni se prezintă la program obosiți de drum, beau cafeaua și discută de cele petrecute în țară (cum discutam / făceam noi procesul etapei la fotbal de V-D), apoi gustarea, ceva muncă și gata ziua de luni. Le mai rămân marți, miercuri iar de joi de la amiază se pregătesc pentru a pleca în Circumscripțiile electorale din Bucale și provincie (asta pentru cei care vin pentru că unii se mai dau loviți, bolnavi, CM, etc.). Pentru mine timpul pare foarte scurt sau poate este teama de a nu se realiza nimic din rea voință sau diferite trucuri gen, rezolvăm după ce trece trenul pentru că acum suntem înglodați până în gât de (datorii) treburi.

Viorel spunea...

Daniel Sandu. Te contrazic. Ciucă și PNL au avut trenul lor cât Ciucă a fost prim-ministru. De atunci trebuia să se gândească la noi, nu ca foști subordonați, colegi sau lectori ci ca simpli votanți știind că va candida le președinție. S-a bazat pe popor (pensionarii civili), dar uite că și poporul se revoltă. A gândit și el exact ca Ioahanis fără să-și pregătească terenul pentru o viitoare funcție cu cel puțin doi ani înainte.
Concluzia. Dacă nu se pun de acord și rezolvă problema actualizării pensiilor militare, nici un pensionar militar sau toate rubedeniile să nu voteze PSD sau PNL, indiferent cine va veni la putere. Cel puțin creăm un precedent pentru legislațiile următoare care să le aducă mereu aminte să nu se joace cu poporul.

Vasile Anghel spunea...

Legea pensiilor civile s-a votat rapid .Aici vorbim de câteva articole dintr-o lege .Cred că se are în vedere să intre în vigoare în Decembrie pentru sustenabilitate bugetară.

Claudiu Marin spunea...

Tot vad scris pe aici ca rezervistii nu vor acorda votul lui CIUCa. Va asigur eu ca mai toti cei pe care eu ii alint ciucani il vor vota.
Lasati speculatile politice si urmariti traseul proiectului B447/2024 care de maine va deveni Plx >537

Lucian spunea...

Am un comentariu la apelativul "ciucan". Mă regăsesc prin zona aia... Mărog... data nașterii mele a fost să fie. Am ieșit din sistem în 2021. Nu voi vota pnl, psd, usr, indiferent de ceea ce vor face de aici încolo! Consider tardive măsurile pe care le vor lua (sau nu...).

John1 spunea...

Mare dreptate ai Claudiu Marin. La ziua B.26 Inf. ,,Neagoe Basarab" Craiova, la 30 de ani de la infiintare sa fi vazut cum se infoiau generalii Mare, Mihalache si Ionescu pe langa Ciuca. Pâlșoiu care era comandant cand Ciuca era ofiter cu numarul, sa fi vazut cum alerga dupa el. Seara, la masa festiva au facut coada sa primeasca o semnatura si cartea. Sper ca ati vazut ce scrie ostasul in carte. V-am trimis-o in pdf. In 1994, am constituit Bt. Art. Mixtă, cdt. era mr. Pâlșoiu Ionel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Claudiu Marin, sa aveti incredere in @Leo ca in propria dv persoana, el nefiind genul contras nici de catâr. nici conflictual absolut deloc, garantand pentru el 100% incredere de bune intentii, cu discretie cand este cazul si cooperare de buna calitate! Noi cooperam de cativa ani buni pe toate planurile, pe care nu le pot divulga, insa subiectele fiind rezolvarile problemelor juridice pe cale legala, foarte punctual si serios! Sunt camarazi pe aici care au beneficiat de multe indrumari foarte bune in dosare pe drepturi, marka Huhurez, cand nu ne descurcam cu căciularii-juristi care buseau caciulile de bancile salilor pierduti, dupa un sfat juridic a lui @Leo, si daca nu a mers ceva s-a datorat ordinelor secrete sa ni se tranteasca dosarele in instante! Un exemplu? Am avut un proces pentru acces la CCR, cel mai bun dosar posibil, cu cateva dosare exemplificate admise la CCR, cu toate chestiile ca la carte insa a picat ca si alte dosare, motivand ca nu e obligatoriu sa ajung eu la CCR, chiar daca altii au ajuns! La Bacau niciodata militarii nu au castigat macar 1 proces, si au fost cu sutele, fiind recunoscut Bacaul ca sluga politica! Asa ca @Leo le are, e pe felie, e bun si daca va intreaba des e pentru ca vrea sa fie exact lamurit, avand un suflet aurit si niciodata, dar niciodata conflictual! Nu-i asa, tălică, Leonard? Mai am si azi un dosar in asteptare pt CCR, magistratii urmarind procesul legislativ al pensiilor, in desfasurare, ca sa se pronunte... Aveti incredere in ce v-am spus si considerati-l pe @Leo un om cu toate calitatile morale si de buna credinta in integrum! Sanatate!