Un produs Blogger.

luni, septembrie 09, 2024

Surse Economedia spun ca Guvernul va drege L 244/2024 in privinta venitului neimpozabil

52 comments
Discutii despre pensii si pe B1 tv



 "Guvernul va majora la 3.000 de lei pragul până la care pensiile nu sunt impozitate și pentru pensionarii militari, conform surselor guvernamentale consultate de Economedia. Executivul urmează să dea o ordonanță de urgență în acest sens."


Informatia concorda cu ce s-a scris pe contul fb al lui Ciolacu.

Ordonanta ar trebui votata in sedintele Guvernului din urmatoarele 2 saptamani, pentru a fi aplicata de la 01 10 2024.

52 de comentarii:

Cătălin spunea...

PANA NU VAD NEGRU PE ALB, OUG-UL CU PRICINA ADOPTAT, NU CRED NIMIC. ORICUM TOTUL A FOST PREMEDITAT CA SA ZICA CA NE-AU DAT SI NOUA CEVA, DESI ERAU OBLIGATI PRIN CONSTITUTIE SA O FACA DIN "PRIMA".CHIAR DACA REZOLVA ACEASTA PROBLEMA, ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD TREBUIE REVENDICATA IN CONTINUARE PANA PE 25 OCTOMBRIE PRIN SEFII ASOCIATIILOR DE PENSIONARI.

VALNIC74 spunea...

Păi ce simțim ceva la pensie toată lumea cum ar fi fost în comparație cu solda de grad?sau e hai să le dăm și la ăștia ceva să le mai tăiem elanul cu ce au ei în cap cu solde de grad,recalculări etc.etc.

Petrut spunea...

Pe Tik Tok am observat că Dl Prim Ministru primește mesaje in mod direct .Am îndrăznit să mă adresez și eu ,am avut rețineri dar totuși am făcut-o:

@dym9f9r9wgwe:
Domnule Ciolacu ,cu respect vă rog când apare legea Pensiilor militare pentru a se elimina inechitățile dintre pensionarii de pe aceleași funcții și grade pensionati in ani diferiti.multumesc .
@dym9f9r9wgwe:
Diferențele de cuantum al pensiilor militare sânt și de 60-70 la sută diferite contingente de pensionari cu aceeași funcție și grad avut ,mulțumesc din nou .

kostas spunea...

Pe Romania tv scria pe banda ca aplicarea si la pensiile militare a neimpozitarii pana la 3000 lei ESTE UN CADOU DAT DE GUVERN PENSIONARILOR MILITARI. Ordinari nenorociti!

Cătălin spunea...

100 lei pe sute sau mii de lei ce au primit altii in utma recalcularii (vezi pensiile pe contributivitate) plus marire prin ridicarea plafonului reprezinta aptoape NIMIC.

John1 spunea...

Cei care aveti tinute militare de oras, de instructie sau de camuflaj, si va mai sunt pe masură, pregatiti-le pentru 25.10.2024. Ne vom organiza pe plutoane, dupa inaltime si tipul tinutei, si vom defila prin fata Parlamentului, si nu numai. Nu este o glumă. Toti avem dreptul legal sa purtam haina militara, mai ales ca este Ziua Armatei. Trebuie sa fim fermi, hotarati si fara nicio reticență. Voi repeta acest îndemn saptamânal pe acest blog de spaimă pentru politicienii dusmani ai pensionarilor militari. Eu sunt oltean de Vladimir. Amintiti-va cuvântul lui Tudor Vladimirescu in 1821, an ce a reprezentat un punct culminant in istoria românilor. Anul 2024 va reprezenta Anul Dreptatii Pensionarilor Militari Români. Asa nu se mai poate!!!!!!! Cei care sunt de acord cu mine, va rog sa ma sustineti prin postari pe acest blog.

Luc 3 spunea...

O cunoștința de-a mea,croitor,avea pensie 2800 lei,acum a mai primit 1500 lei,deci 4300 lei total,la 42 de ani vechime! Mă bucur pentru el,dar noi am rămas în urmă,din păcate,la vechimi mai mari!

Alexandru spunea...

Claudiu, după cum am spus și altădată - niciodată nu vor fi mulțumiți chiar dacă primesc 100 lei la fel ca și pensionarii civili cu toate că au stat cu mâinile în sân și nu au făcut nimic că să îi primească (bănuie că li se cuvine), în schimbul eu nu primesc nimic fiind ieșit la pensie după 15.09.2017.
Camarazi puturoși și cârcotași leneși, stați în spatele unui PC că doar nu o să luptați pentru drepturile voastre, vă meritați soarta după ce citesc mesajele voastre jegoase.
Nu vă mai mirați că sunteți considerați nesimțiți.
În rest seară plăcută la fotbal și băutură.

John1 spunea...

@csej. Am mai postat o asemenea idee cu tinutele militare acum câteva luni. Esti un adevarat luptator, nu doar pentru ca esti pe aceeasi unda cu mine, ci si pentru faptul ca ai o logica foarte buna. Fratilor, hai sa ne adunam pe 25.10.2024 la Bucuresti, din saracia noastra in tinute militare. Cine este de acord cu aceasta idee, il rog/îi rog sa o disemineze prin toate mijloacele de propagare catre pensionarii militari. Sper ca ETERIA sa fi disparut.

John1 spunea...

Domnule Claudiu Marin, daca vom reusi sa sensibilizam politicul si sistemul si cu această actiune ,,tinute militare la miting", veti intra in istoria Armatei Romane. Va multumim pentru devotament si adeziune sinceră pentru lupta impotriva inechitatilor pensiilor din sistemul militar.

John1 spunea...

Domnule Claudiu Marin va rog frumos sa postati Proclamatia lui Tudor Vladimirescu de la Padeș din 23 ianuarie 1821. Important este sa ne mobilizam nu sa ,,leneviti" cum zicea Tudor acum 203 ani.

bilbaoromelo spunea...

deci sa inteleg ca cei pensionati dupa anul 2017 nu primesc cei 100 de lei ?...penibil

Luc 3 spunea...

Alexandru,ai dreptate,majoritatea " luptă" pe tastatură,din păcate!Vor multe,dar....să facă alții,să iau și eu!Așa merităm!Când este miting,haideți la miting, că altfel nu rezolvăm nimic!Cu 1000-2000 de pensionari care ies,nu rezolvăm inechitățile!Nimic!Fiecare cum dorește,dar....

Rezervistul spunea...

A intrat mălaiu' acum... la ING.....

Vali spunea...


PROCLAMATIA DE LA PADES/23 ianuarie 1821
Eveniment care a insemnat inceputul Revolutiei de la 1821

Cătră tot norodul omenesc din București și din celelalte orașe și sate ale Țării Românești, multă sănătate!

Fraților lăcuitori ai Țării Românești, veri de ce neam veți fi!

Nici o pravilă nu oprește pe om de a întâmpina răul cu rău! Șarpele, când îți iasă înainte, dai cu ciomagul de-l lovești, ca să-ți aperi viața, care mai de multe ori nu să primejduiește din mușcarea lui!

Dar pre bălaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre zic, atât cele bisăricești, cât și cele politicești, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până când să le fim robi?

Daca răul nu este primit lui Dumnezeu, stricătorii făcătorilor de rău bun lucru fac înaintea lui Dumnezeu! Că bun este Dumnezeu și ca să ne asemănăm lui trebuie să facem bine! Iar acesta nu se face până nu să strică răul. Până nu vine iarna, primăvară nu se face!

Au vrut Dumnezeu să se facă lumină? Aceia s-au făcut, după ce au lipsit întunericul!

Vechilul lui Dumnezeu, prea puternicul nostru împărat, voiește ca noi, ca niște credincioși ai lui, să trăim bine. Dar nu ne lasă răul, ce ni-l pun peste cap căpeteniile noastre!

Veniți dar, fraților, cu toții, cu rău să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine! Și să se aleagă din căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noștri și cu noi dimpreună vor lucra binele, ca să le fie și lor bine, precum ne sunt făgăduiți!

[...]Să să aleagă căpeteniile noastre cei care pot să fie buni. Aceia sunt ai noștri și cu noi dinpreună vor lucra binele, precum ne sunt făgăduiți.

Nu vă leneviți, ci siliți dă veniți în grabă cu toții; care veți avea arme, cu arme, iar care nu veți avea arme, cu furci de fier și lănci; să vă faceți de grabă și să veniți unde veți auzi că se află adunarea cea orânduită pentru binele și folosul a toată țara.

Și ce vă vor povățui mai marii Adunării aceia să urmați și unde vă vor chema ei acolo să mergeți. Că ne ajunge, fraților, atâta vreme de când lacrămile de pe obrazele noastre nu s-au uscat.

Și iar să știți că nimenea dintre noi nu este slobod [...], ca să să atingă măcar de un grǎunți, de binele sau de casa vreunui neguțător, oroșan sau țăran sau de al vreunui lăcuitor, decât numai binele și averile cele rău agonisite ale tiranilor boieri să să jertfească: însă al cărora nu vor urma nouă – precum sunt făgăduiți – numai al acelora să să ia pentru folosul de obște!”

Vali spunea...

Domnule Claudiu Marin,
M ati inteles gresit afirmand ca promovez debandada...Altceva am vrut sa scot in evidenta si anume ca: 1. aroganta unor ofiteri de pe acest site nu este ok !
2.nu toate pensiile celor care au trecut in rezerva dupa 2015 sunt "babane", un exemplu in acest sens este pensia primita de mine la trecerea in rezerva, in decembrie 2021, in cuantum de 3660 lei dupa 35 ani activitate (30 cascheta) si cca 43 de ani vechime totala...
Cat despre ierarhia militara....am respectat o mereu , insa nu am permis niciodata vreunui superior sa mi atace demnitatea !!! "Fiat iustitia, pereat mundus"
Dixit !

John spunea...

https://cps.mapn.ro/news/28

Dan B. spunea...

Din păcate, sunt destui colegi care se mulțumesc cu 100 lei, adăugați la cuantumul pensiei militare. Aceștia dau dovadă de superficialitate în gândire, prin aceea că se mulțumesc cu „firimituri”, în loc să militeze pentru actualizarea valorii funcției și gradului militar.
Puțin cereți și mai puțin sau deloc primiți!

gigi 2 spunea...

Nicolae Ciucă a intervenit direct: A cerut ca și militarii să beneficieze de plafonul de 3.000 de lei pentru neimpozitarea pensiilor. Daca nu ar fi de plans ar fi de ras.

maiag spunea...

SA TREZIT Maciuca,a cerut lu bolos ca si militarii sa fie scutiti de impozit sub 3000,de restul tace malc, umflatu tace ca porcu in papusoi,ce vrea sa arate?

Dan B. spunea...

Și vă rog să nu uitați că LOV s-a bucurat de o încredere deplină din partea liderilor PSD (Dragnea, Dăncilă, Tudose, Grindeanu și Ciolacu), fapt ce i-a permis ca, în complicitate cu gl Jianu, să masacreze Legea 223/2015 cu OUG 59/2017, 114/2019, Legea 153/2017 și, de ce nu, OUG 57/2015. Vă reamintesc că OUG 57 a apărut la schimbarea guvernării cu cea a USR, dar noul ministru nu a avut timpul necesar pregătirii ei. Jianu a redactat-o și în complicitate cu gl Iliescu Mihai (postat ca subsecretar de stat în MMPS de către viceprim-ministrul gl Oprea), a strecurat documentul în mapa ministrului, ceea ce va avea nr 40 (ar fi fost OUG de sine stătătoare, dar .....).
O fi fost Băsescu Satana vremurilor, dar mârșăvia PSD, continuă și mult dăunătoare, parcă i-aș atribui PSD-ului titlul de mamă a Satanei.

avianyc spunea...

Până vin informațiile de la ECOBIOTERA vedeti pe la ce banca au mai intrat .......
Neapărat sa nu lasati prostul obicei si sa faceți cunoscuta informația pentru publicul larg.
Nu știu cum se face dar pe la civili nu vezi așa ceva , posibil sa fie din alt aluat.

Alkan spunea...

Domnul Ciolacu a susținut creșterea pensiilor militare?
Cine l-a oprit să nu le mărească?
Din 2016 pensiile militare nu au fost mărite domnule a Zetea.

https://www.b1tv.ro/politica/gabriel-zetea-marcel-ciolacu-a-fost-de-fiecare-data-un-sustinator-al-cresterii-pensiilor-militare-sunt-foarte-multi-militari-cu-pensii-extrem-de-mici-chiar-daca-sunt-cativa-generali-cu-pensii-foart-1505438.html

John spunea...

https://www.romaniatv.net/nicolae-ciuca-anunt-despre-pensiile-intre-2-000-si-3-000-de-lei_8493397.html

Dodo spunea...

@ john1. Important e sa ne adunam,nu neapărat în uniforme. Dar oare vom fi măcar 25-30 mii de pensionari militari...pt ca ,se pare ca 5000 e cam puțin. Eu as veni sigur,dacă ar fi autocar de la Cluj....dar ce sa vezi....nimeni nu zice nimic pe la Cluj. Atunci înseamnă că sunt mulțumiți sau nepăsători. Dar pe cont propriu nu voi veni,eventual dacă am fi vreo 10. Zona de comfort e greu de depășit...pt multi. Dar mai am o nedumerire...ok,sa presupunem ca ne adunam 30.000. Însă întreb,exista lider,sau lideri. Cum vom acționa,ce vom striga, ca asa ca oile nu merge. Aud multi colegi care spun ca trebuie sa mergem cu parul,cu bata de baseball,cu furca. Și i-am întrebat, dacă vin,pe Bune. Ce răspuns credeți ca mi-au dat? Apoi voi veni când voi vedea și pe alții. Sau ca voi veni data viitoare,etc.etc.Deci asemenea protest trebuie bine pus la punct.Sper ca cei în măsura,sa reușească sa organizeze un protest care sa fie unul de succes.

Elisav spunea...

Cu suta de lei au rupt gura târgului! Sunt însă mulți care pun botul.

Claudiu Marin spunea...

@John si @Dodo
Ca sa meraga lumea la mitingurile organizate de Forum si SCMD trebuie ca mai intai sa se stie care sunt revendicarile:
Or, din documentele lor rezulta ca nu stiu altceva sa strige decat revenirea Legii nr. 223 la forma initiala si abrogarea OUG 57, 59 si si art. 84 din OUG 118. NU se mai poate dupa 8 ani!
Se feresc ca dracu de tamaie sa afirme raspicat ca ei cheama lumea la protest pentru actualizarea soldelor de grad si de functie prin noi acte normative, fie ele si ordonante de urgenta. .Oare, de ce? Actualizarea soldei de funcție este un tabu, despre care nu au voie sa vorbeasca?

Dodo spunea...

@ Claudiu Marin. Dacă citiți ultimele 2 propoziții pe care le-am scris în postarea mea p t domnul John1,o sa vedeți ca eu am punctat exact cum ar trebui sa fie protestul. Este greu intr-adevar sa reușim un asemenea demers, dacă nu este pregătit minuțios.

John1 spunea...

Csej, Vali, Dodo, si in special domnul Claudiu Marin, sunt mândru că am asemenea ,,colegi de suferinta''. Am enumerat doar câțiva, însă incep sa cred că militarul simte omul sincer si neprefăcut. Oameni adevarati si foarte devotati pentru bună credintă, egalitate si ,,etică și echitate".
Am auzit la radio, pe Kiss FM, că Ciolacu se cearta cu Ciucă pe ridicarea pragului de neimpozitare pentru pensiile militare la 3000 de lei. Ciolacu îi reprosează lui Ciucă despre refuzul initial de a ridica pragul si la militari si ca acum nu are niciun drept sa ceară in mass-media ridicarea pragului. Oricum, azi la 10;10, pe Realitatea TV, se făcu o analiza foarte concretă intre pensiile militarilor si cele ale magistratilor. Se comenta faptul că la magistrati pensia medie este de 25.000 de lei si era scris si pe bandă, iar militarii ,,au pensii de mizerie".

xmax spunea...

Astăzi este Marți.
Mîine probabil Miercuri! Nu?
Ce a spus Coarnă la o emisiune TV? Că Ciucă ia promis că Marți sau Miercuri va fi dezbatută problema amendamentului privind actualizarea soldei de grad pentru rezerviști, în cDep! Îmi vine să rîd de ce minciună gogonată a emis Ciucă! Verificați pe site la cDep să vedeți la comisii daca este trecut undeva amendamentul cu pricina! Poate îl vor scrie la noapte (noaptea ca hoții!)

Cine îl știe pe Coarnă ar trebui să îl întrebe cum stă cu amendamentul????
Deci după cum stă situația la pulivară se va actualiza solda de grad.
Nesimțire maximă.

Iulian Mareș spunea...

Claudiu Marin,
Eu nu am ce sa reformulez în fata evidentei..., cel mult cuvântul nație!
Or fi politicieni pt tine, nu pentru noi!
Nu orice taraie brâu are dreptul sa jignească militarii, asa ca da liber postării sau o trimit prin mail tuturor! Cu atât mai mult cu cât este evidenta facatura Ciutacu-Ciolacu...

Valentin spunea...

D nu moderator va salut am o nelămurire daca se ridică pragul de impozitare la 3000 de lei este valabil și pentru cei trecuți în rezervă după 2017 , daca nu este valabil pentru aceștia atunci nu am rezolvat nimic rămâne așa cum v am spus dintotdeauna că trebuie eliminată PLAFONAREA și va rog sa mi spuneți cu subiect și predicat daca aceasta este motivul daca nu este valabil și pentru cei de după 2017.

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
Este valabil, cum sa nu, si pentru cei pensionati dupa 15 09 2017, numai ca nu influenteaza cu nimic pensia in plata care trebuie sa fie mai mica/egala decat/cu baza de calcul neta.
pensia bruta - impozit> netul bazei de calcul.

Daca s-ar renunta la plafonarea la venitul net, pensia militarului ar fi mai mare decat ultima solda lunara neta. situatie inadmisibila.
De aceea s-a prevazut in Plx 199/2020 ca actualizarea pensiilor militare vechi ar presupune si plafonarea lor la netul bazei de calcul actualizate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

adevarul.ro/economie/pensiile-militare-nu-vor-mai-fi-impozitate-sub-2387192.html?utm_source=adevarul.ro&utm_medium=push&utm_campaign=26049

Alexandru spunea...

https://www.dcnews.ro/rasturnare-de-situatie-cu-donarea-sistemului-patriot-catre-ucraina-avocatului-poporului-i-se-cere-sa-atace-legea-la-curtea-constitutionala_971218.html
Exact ce spuneam despre așa zisă donație, mai ales că este sub o condiție.
Ăștia sunt oamenii trimiși în parlament, la președinție, în CSAT, etc , politicieni fără studii sau cu ele făcute la apelul bocancilor, pe care probabil îi veți vota pentru acea 100 lei brut la pensie.
Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar Claudiu știe că veți primi acești bani cu 1 octombrie la fel ca și civilii (am transmis dânsului dovadă scrisă cu rugămintea să nu arate fiind o discuție privată a subsemnatul cu Ciolacu, așa că vă rugăm mai lăsați lumea în pace cu Coarnă, Dogaru și alți boșorogi incompetenți dar care își trag partea).
Faceți bine și mergeți la București atunci când trebuie, în rest nu vă așteptați de la nimic bun de la cei enumerați între paranteze deoarece ei sunt cei care au blocat efectiv majorarea soldei de grad a pensionarilor militari, inclusiv Ciucă din câte cunosc. Nu bag mâna în foc decât pentru mine, nu pentru ei.
Uitați ce se întâmplă cu subiectul modificării sistemului fiscal vis a vis de impozitare, pensionari militari au ajuns câmp de bătaie deci suntem importanți la vot totuși pentru că alături de activi și familie suntem peste 1 milion votanți.
https://www.stiripesurse.ro/ionut-stroe-si-florin-roman-ies-la-contraatac-pe-impozitarea-pensiilor-militare-psd-nu-poate-sa-arate-nici-macar-o-ciorna-pe-un-servetel-unde-ei-au-propus-asa_3429355.html
Seară plăcută

raul spunea...

Mai fratilor,vazand tevatura cauzata de reducerea aia de impozit,pe la televiziunile lui peste,sa mor de nu cred ca totul a fost facut securistic!Ne -au omis special din lege ,ca sa revina dupa ,sa ne bage iar in atentia opiniei publice ,care ,sa recunoastem ,dupa mue le de la Basecu incoace,ne e potrivnica!Daca legea prevedea simplu TOATE PENSIILE ,era clar ,ura si la gara !Acum iar tunurile ,pe noi pt 100 amarata!Javre!Lehamite si sictir!

Valentin spunea...

Deci în concluzie d nul Moderator trebuie eliminată PLAFONAREA

Valentin spunea...

După care vorbim de INECHITĂȚI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

adevarul.ro/politica/turcan-proiect-pensii-speciale-neconstitutional-2274254.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/ionut-stroe-si-florin-roman-ies-la-contraatac-pe-impozitarea-pensiilor-militare-psd-nu-poate-sa-arate-nici-macar-o-ciorna-pe-un-servetel-unde-ei-au-propus-asa_3429355.html

Claudiu Marin spunea...

@Valentin
N-ai inteles. In concluzie, plafonarea la venitul net al activului nu poate fi eliminata.

Cătălin spunea...

MAINE SE DA OUG PRIVIND RIDICAREA PLAFONULUI DE IMPOZITARE LA 3000 LEI SI PENTRU PENSIONARII MILITARI. SURSA: BOLOS LA ROMANIA TV.

blogger x spunea...

file:///C:/Users/a/Desktop/proiectOUGcompletareL244L227codfiscal_10092024.pdf

Cătălin spunea...

21:29 CIOLACU LA ANTENA 3: MIERCURI SE DA OUG PENTRU PENSIONARII MILITARI PRIVIND RIDICAREA PLAFONULUI.

daniel sandu spunea...

Cu riscul sa o dau in scenarii si conspiratii ...incep sa cred in premeditarea (ne)includerii in Lege si a pensionarilor militari pentru a (de)veni ulterior "salvatori" și a acoperi mediatic /psihologic sau cum vreti voi ca nu se vrea rezolvarea ADEVARATEI probleme respectiv actualizarea Gradului....Deja (așa cum au remarcat si alții @kostas etc ) actiunea deja se prezinta f. pompos favoruri ?! facute nouă militarilor și/sau reparatii ?! ale inechitatilor etc, Oricum deja vu

Cătălin spunea...

daniel ai remarcat bine acest aspect cu premeditarea.Pana maine cand se aproba "ciocul mic" apoi ne vedem in Piata Victoriei pentru actualizarea soldei de grad si celrlalte obligatii asumate de factotii de decizie privind inechitatile din randul pensionarilor militari.

Claudiu Marin spunea...

De ce nu si actualizarea soldelor de functie? OUG 26/2024 majoreaza si soldelen de functie cu 30%.

un oscar = o pensie spunea...

Putini dintre pensionarii militari inteleg pozitia lor in societatea noastra.Suntem paria societatii,civilii ne urasc grav,pana si unii membrii din propria familie ( cazul meu-socrul,lucrat Semanatoarea ,iesit la 55 ani ,pensie in 2019 -jumatate din pensia mea,acum este identica,curand ma va depasi usor,socrul zice ca normal este ca el sa aiba pensia mai mare comparativ cu mine ca el a muncit in fabrica,dadea cu ciocanul,iar eu am frecat menta si ca nu prea merit pensie).Nicaeri in lume civilii nu prea inghit armata,deoarece in armata se indreapta pleava societatii respective,vedeti ce exemple avem la noi,imi este rusine cu acest ciuca,ce sa mai argumentezi unui civil?. Rad toti cunoscutii de mine aratand spre ciuca,suntem pierduti,rad toti de noi,isi bat joc toti cum vor....

un oscar = o pensie spunea...

Faza asta cu suta de lei este de o umilinta extrema,mai multa umilinta nu exista.Cu toate astea nimeni din fostii generali nu ia atitudine fata de aceste umilinte extreme,clar a fost o regie ,se vede din avion,lasati sperantele privind actualizarea soldei de grad,asa inghetati vom ramane,eu zic ca sabotorul -sef la adresa noastra este chiar nato,credeti ca ciolacu sau ciuca au vreun cuvant de spus in fata licuriciului? De ce credeti ca se fac acum autostrazi la foc rapid? rasp- nato.

Leo spunea...

RĂSPUNSUL la întrebarea ta
De ce nu si actualizarea soldelor de functie? OUG 26/2024 majoreaza si soldelen de functie cu 30%.
este simplu.
PT. că, COVRIGARUL şi SAVANTUL CĂRTURAR ĂĂĂ...ÎÎÎ.... NU VOR.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Pe cei care gestioneaza finantele institutiilor militare nu-i pui la socoteala?
Eventualele actualizari ar majora mai mult vechile pensii militare. Pe ei nu-i intereseaza actualizarea pensiilor pentru ca vor iesi la pensie cu soldele deja actualizate. De aceea au blocat si Plx 199/2020.

daniel sandu spunea...

Parerea mea e să trecem/inchidem repede peste aceasta Ordonanta cu pragul de 3000lei (in definitiv este un act comun/banal sa spunem prin care guvernantii își indreapta de fapt PROPRIA omisiune ) și să ne concentrăm pe actualizarea Gradului (si functiei cum zice si Claudiu) Poate un "strateg" mai abil să ne indrume cum e mai eficient sa luptam (la pachet ambele Gr+Fctie ? sau mai intai Gradul ACUM imediat cat e caldă problema si alegerile bat la ușă? ) . Din ce am vazut tactica lor veșnică a fost sa traga de timp sub diverse tehnici in scopul "diluarii" momentului oportun (de ex. vezi recent manifestatia din vara cu Gradul ) din pacate in ziua de azi orice negociere trebuie sustinuta/dublata cu proteste serioase in strada ceea ce pentru noi militarii nu prea se potriveste profilului nostru etic și moral ( imbucurator, ultimul protest din vara a fost totusi substanțial si poate repetam pe 25? )