Un produs Blogger.

luni, septembrie 23, 2024

Proiectul B447/2024 privind actualizarea pensiilor militare ramane o saptamana suspendat intre Senat si Camera Deputatilor

19 comments

 Ca efect al avizului negativ al Consiliului Legislativ, s-a ivit conflictul de compenta de  prima Camera sesizata intre Senat si Camera Deputatilor.



19 comentarii:

maiag spunea...

se de bine sau de rau?

bilbaoromelo spunea...

au inceput tergiversarile din partea lor ..o amana o saptamana ,apoi doua ...si se dezumfla uitatata prin vre un sertar !!..mi se face sila ..!!

VALNIC74 spunea...

Se joacă cu nervii noștri ăștia!

Daniel spunea...

Iordache ia demonstrat lui Ciucă va nu este gata într-o săptămână cum a promis la Doamna Alexandrescu la tv

Anghel spunea...

Bugetul MAp nu va fi suplimentat la rectificarea bugetară! Prin urmare, de unde bani pentru punerea în aplicare a eventualei actualizări?!

RD spunea...

Să nu-mi spună mie cineva că nu știau să facă totul corect de la început! Nu sunt politicieni de 3-4 ani. Dacă unii habar n-au cu siguranță sunt destui cu experiență care știu cu ce se 'mănânca' legile și cum trebuie să fie făcute ca să nu se ajungă la exemplul din această postare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca nu se rezolva total pana pe 24 Octombrie, de Ziua Armatei pe 25 se vor trezi cu o ploaie de apostrofari pline de delicii culinare din macre si etichetari generoase, pe langa livrete, grade militare si caschete! Succesuri, politicienilor, ca sa evitati aceste momente jenante si de scazut voturile, pentru voi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Anghel, Armata are buget propriu, avand foarte multi bani, din care anual se intorc la bugetul de stat sume uriase, ele fiind inca din 2017 - 2018 a fi preconizate pentru majorarile ce abia acum se vor implementa, daca se aproba aplicarea majorarilor la grade si functii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar chiaqr acum cateva secunde in urma, Dna Andreea Cretulescu -Romanaia tv-si un politician au reconfirmat actiunile poolitice parlamentare de cerestrere a SOLDELOR DE GRAD SI DE FUNCTIE - IN TANDEM, politicianul, pe langa confirmare, zicand cu oaresce rautate ,,acum sa se gaseasca si fondurile de sustenabilitate!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Predinson Fifor, hominidul cu uitătură de hulpoi la găini, cu stresini de casa in loc de gene, se simte ca un copchil orfelin si înnăcăjât, de cand nu mai are pe lăbuță budgetul cătanelor, sa comande pe comisioane obeze (sanki, ca tot șpăgi se numesc) puscoace si alte alea hierătane vechi din gunoaiele natoiste! Rău ai ajuns, bre, ca acum sa latrii pe la tv-uri de balamuc ca sa-ti dea de-o franzelă, o bere si doi mititei înnăcăjâți, ca tine!

NINO-NINO spunea...

pentru domnul Iordache care a dat aviz negativ.:)
Potrivit articolului 16 din Constituția României, toți cetățenii sunt egali în fața legii fără privilegii sau discriminări. Totuși, egalitatea nu înseamnă uniformitate, ci tratament egal în condiții similare. În acest context militarii nu sunt în aceeași situație cu pensionarii din sistemul public,ei sunt in aceeasi situatie ca si pensionarii din magistratura.;)
iar tratamentul diferit al acestora poate fi justificat prin specificul carierei și regimurile speciale de pensii. În concluzie, nu este vorba de o discriminare, ci de adaptarea regimului de pensii la specificul fiecărei categorii.

raul spunea...

https://www.catavencii.ro/lupta-minsterului-apararii-impotriva-apararii-patriei/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Citeam pe SCMD ca Diazepam Ciordache a fost, citez verbul, ,,ejaculat'' de PSD intr-o fonctie neimportanta, din cauza a numeroase gafe, dar uite ca din care sa poata face rau rezervistilor! Doamne, fereste sa faca si pui!

Petrut spunea...

Tare cred eu ca Doamna Sosoaca va fi aleasa sa ne fie Presedinte la Cotroceni !!!!

Margarit Fernand spunea...

As putea să vă garantez că nici un pensionar militar nu va primi nimic în următoarele 15 luni cu exepția acelei sute (de lei) care o primim ca urmare a creșterii pragului de impozitare!

Paul Puiu spunea...

Avizul Consiliului Legislativ este doar consultativ și dacă s-ar adopta ordonanța privind actualizarea SG există disponibil în cont suficient din plafonarea pensiilor militare!!!!!!

Rezervistul spunea...

Felicitări d lui Zelca. ....La Realitatea plus acum la 14 30 ia dat peste gură....în sens peiorativ unei invitate in platou care trăncănea iar de pensiile militare că nu sunt contributive.....Acesta ia întors o rapid ....spunând că militarii au contribuit în aceeași măsură dar la bugetul de stat.. precum și că avem incompatibilități.... adică nu avem voie să ne rotunjim veniturile.. cum fac civilii nemulțumiți de salariu.... Adevărat sindicalist care merită toate aprecierile noastre

maiag spunea...

CEARTA dintre pnl si psd,poate afevta si legea pt pensile militre,in mod razbunator vor arunca vina unii pe altii si ne alegem cu rabadrea,am aceasta ceritudine

Viorel spunea...

„Alooo! Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurile voastre !”. Chiar dacă divorțează cele două partide (ceea ce nu cred), cel mai mult are de pierdut PNL-ul și domnul Ciucă pentru că privind situația actuală și dacă nu intervine „aviația americană”, domnul Ciolacu va deveni Președintele României iar partidul va obține un scor mult mai mare pentru că nu-l mai înghit pe Iohanis ca persoană și nici pentru faptul că au încercat la fel ca și cu OUG nr. 13 ( PSD ca ex.) să-l rezolve pe Iohanis în 24 de ore. PSD + UDMR + Minorități și mai atrage vreun partid, face majoritate, numește prim-ministru (Ciucă pierde și aici), face Guvernul, președintele Senatului este ales prin vot secret de către senatori, iar PNL o ia în mână dansând (în ploaie) opoziție. Asta aș face eu în locul lui Ciolacu. Iohanis să meargă la catedră unde poate da meditații pentru că, timp de 10 ani, nouă nu ne-a dat nimic.