Un produs Blogger.

marți, septembrie 24, 2024

Pe 25 09 2024, Comisia de constitutionalitate din Senat decide prima Camera in care se dezbate legea privind actualizarea pensiilor militare

36 comments

In cazul in care Comisia recomanda ca prima Camera sesizata Camera Deputatilor, proiectul va fi inaintat la Camera Deputatilor nu inainte ca avizul comisiei de constitrutionalitate sa fie fie aprobat in plenul Senatului de saptamana viitoare.

Senat, Ordinea de zi
Comisia pentru constituţionalitate
din 25 septembrie 2024


36 de comentarii:

sky-zone spunea...

De-a lungul istoriei, PSD a castigat turul 1, pierzand apoi in turul 2 de fiecare data. Se pare ca lupta pt locul 2 se da intre Ciuca si Simion. Ciuca incearca din rasputeri sa obtina voturile celor 200.000 de pensionari + familiile, mizand pe faptul ca restul vor vota impotriva PSD-ului in turul 2. Legea va fi adoptata 100%

xmax spunea...

ce am ajuns sa vedem: lupte intre grupuri de analfabeti functionali, de care depindem in totalitate, pentru a ni se acorda ceva ce este dreptul nostru CONSTITUTIONAL!!!
care ajunge la ciolan! incredibil!

de ar veni TEPES VLAD intr-o inspectie/control, cred ca nu ar avea destule sulite!!!!

Doru spunea...

Că ne dă sau nu ne dă ……Pe Mă-Ciucă nu-l voi vota .Am avut tot felul de președinți ….unul prost ne mă lipsea .Dacă iese Ciucă emigrez

micutzul spunea...

Ar fi o placere ca proiectul fierbinte să fie aruncat prima dată în mâinile Deputaților! Să vedeți dragoste , iubire, război și lacrimi pentru militari! Nici PSD nici PNL nu își permit să se joace cu VOTURI! De armată și structuri ii doare în p...almier dar câteva sute de mii de voturi le dau fiori reci pe oasele spinării....că nu au coloană! Și când te gândești că au lăsat buboiul să se umfle până la alegeri iți pui o intrebare: băi sunt proști? Oricum războiul între ei e la faza ,,la gioale,,... orice fac își rup picioarele!


Vă atrag atenția că cel puțin PSD nu este interesat de președinție! Ei vor guvernul ...că acolo sunt banii!

John1 spunea...

Domnul Ciolacu a dat un semnal clar romanilor. Cât mai vreți sa profitati voi, Iohannis si Ciuca, pe seama fraierilor care v-au votat? Nu va mai saturati? Iohannis cu vizitele si casele. Vrea sa fie la putere mereu sa nu dea banii castigati ilegal din achizitionari false si din chirii. Ciuca cu el, ridicat de Iohannis, plus neamurile lui Ciuca angajate la institutii la care nici nu visau. Ciolacu, l-a pus cu botul pe labe pe Ciuca. I-a zis: Mă Ciucă, eu le dau militarilor ce vreau eu, nu tu, măi ,,eroule ne(re)cunoscut.

John1 spunea...

Azi am fost la tara, la mama. Toate drumurile sunt pline de reclame, votati deputatul sau senatorul, sau ostasul, sau pe Ciolacu langa LOV. Sincer, imi este scârbă de aceasta lupta pentru bani, fara sa se gandeasca la binele tarii si la popriul sau popor. Ok, vom vedea ce va fi cu actualizarea pensiilor militare. Important pentru mine este că unicul meu fiu, nascut dupa 8 ani de tratamente ale sotiei, a terminat facultatea de medicina, a luat licenta cu 10 si pe 17 noiembrie are rezidentiatul. Asa da, nu ca unii sa astepte 9 ani sa i se acrediteze facultatea pentru a putea sa ia si el licenta, cu 9.00. Eu am terminat Fac. de Drept, la stat, la zi, cu bursă, cu copiii, fugem de la instructie, ma schimbam in haine civile in lanul de porumbi. Ajugeam obosit si colegii, copii, strigau la mine... mai intreaba-l colonele, desi eram locotenent, sa treaca ora mai repede cu doi exigenti de profesori, Teofil Pop si Tănăsescu.

Luc 3 spunea...

Poate va da Ciolacu......OUG! Să fie primul,să actualizeze și solda de grad și funcția!B447,este .......doar gradul! Inechitățile rămân!Să fim sănătoși!Vedem ce iese din această "luptă"!

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu Marin,
Stiu ca nu e topicul potrivit dar am primit Intampinarea la cererea de chemare in judecata a CPS-MApN. Daca e cineva interesat pot sa i-o trimit pe email sau WhatsApp. Poate colaboram la intocmirea unui raspuns. Multumesc

mihai spunea...

Luca 3, cred că nu vezi bine ce scrie în B447. Se referă la tot ce era înainte să o blocheze Olguța. Dacă va trece se vor actualiza grad, funcție, etc. cum era înainte.

VALNIC74 spunea...

Doamne Ajută!poate o să avem sorți de izbândă!

Claudiu Marin spunea...

@Negritoiu
Trimite o copie pe adresa blogului.
@mihai
Atentie la modul de adresare!
Actualizarea este o operatiune foarte simpla.
In notele de calcul ale actualizarii din 30 06 2017 sau in notele de calcul ale deciziilor de stabilire a pensiilor, emise ulterior datei de 30 06 2017, valorile soldelor de functie si grad se inlocuiesc cu cele prezente ale activilor. Nu se actualizeaza niciun alt element element salarial.Din noua baza de calcul se extrage cuantumul pensiei, cuantum care se compara cu cel in plata.

Gicu spunea...

Unii nu mai cobiți... lăsați să vadă că avem speranțe și nu suntem resemnați!
Eu, după 43 ani muncă, 29 ca militar, am o pesie "nesimțită" de 3430 lei.

Brenda spunea...

Ele Claudiu ,pensia mea este a întreținătorului și a fost calculată în 2010pe contributivitate așa că fiind în plata cuantumul favorabil nu văd cum solda de grad se va evidenția în cea în plata ,deoarece pe legea 223 fiind calculată după legea ciuntită a ieșit o lensie că atunci când a cakcukato în 2001 deci nu văd care este câștigul.....eu cred că în această situație ar trebui să se adauge valoarea soldei de grad. Diferențele, la pensia în plată... mulțumesc

Anghel spunea...

Dacă celelalte elemente rămân neschimbate, mai putem vorbi de măriri sau de reducere a discrepanțelor?! Nu cred!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie, rezervă anesteziată! Ce e, fratilor, v-au chierit chițcuielile? Nu mai gavariți nimic de bucurie ca guvernantii ne-o dă majorată? Sau suntetem tristi ca nu ne mai incape in mână s-o mângâiem pe cap? Wooow!

xmax spunea...

....in asteptarea avizului de la Comisia pentru constituţionalitate a senatului.....
....dar dupa cum vedem ce se petrece in cele 2 tabere....lupta va fi crincena....

xmax spunea...

Care va fi urmatorul pas daca AVIZUL va fi unul de RESPINGERE?

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Nu te mai vaita atat ca nu ramai neactualizata.
Ia deciziile din 2016 si din 2017 care ti-au recalculat/actualizat pensia pe Legea 223/2015. Acel cuantum din 2017 va fi actualizat, nu cel ramas in plata,.
Cuantumul actualizat cu soldele din anul 2024 va fi comparat cu cuantumul ramas in plata , ca mai avantajos, si indexat , inclusiv in anul 2024
Daca baza de calcul creste acum cam cu 6000 lei, cuantumul d-tale avantajos va fi depasit si va ramane ca o amintire care te-a mangaiat 7 ani.

Brenda spunea...

Adică nu înțeleg, la ce vă referiți că rămâne amintire, aducă rămân cu amintite. Mai clar se poate

Claudiu Marin spunea...

Anghel
Pai ...pentru cine tot scriu eu aici ca daca s-ar recalcula toate elementele salariale din baza de calcul, operatiunea s-ar numi recalculare?
@xmax
Comisia nu da aviz negativ sau pozitiv, ci doar stabileste care camera trebuie sesizata ca prima camera si care va fi decizionala.

Claudiu Marin spunea...

@Brenda
Cuantumul contributiv ramas in plata, chiar si indexat, va fi depasit de actualizarea soldelor de grad si functie. Daca va fi actualizata numai solda de grad , nu va fi depasit?

Brenda spunea...

Mulțumesc,dar poate doar se indexează și ar fi pentru mine suficient 🙏😘

Cătălin spunea...

Domnul Claudiu va rog sa imi taspundeti la o intrebare. Daca in anul 2017, cuantumul brut (pensia bruta) actualizat si baza de calcul (Bc) au fost mai mari cu aproximativ 100 lei decat cuantumul brut si Bc de la data calculatii pensiei cu precizarea ca pwnsua neta indexata a fost la data actualizarii mai mare si deci am ramas cu pensia indexata in plata (in 2017), pendia mea actualizata in 2024 va depăși cuantumul aflat in plata in acest moment? Va tog un taspuns prnttu ambele situatii, respectiv cu propunerea de actualizare (numai actualizare nu se cheama, fiind o inventie) doar cu solda de grad sau o actualizare corecta a ambelor solde. Paretea mea edte ca in ambele cazuri actualizarea imi este favorabila in raport cu indexarilr gacute pana acum.Multumesc!

Claudiu Marin spunea...

@Brenda
Indexarea de 10,4% din 2025 o primesti, indiferent daca se aplica sau nu actualizarea.
@Catalin
Daca in 2017 ti-a ramas o pensie bruta de peste 4000 lei, pensia actualizata numai cu solda de grad va fi mai mica decat pensia in plata actualizata.
Daca se actualizeaza si solda de functie, cu siguranta pensia actualizata in 2024 va fi mai mare decat pensia in plata, daca pensia bruta din 2017 era mai mica de 9000 lei.

Brenda spunea...

Super, acum să vedem ce se hotărăște, .. dar în fața azi sau iar amânat. Va salut cu drag

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu Marin, asa cum m-ati sfatuit,am incercat sa trimit o copie a intampinarii pe adresa blogului dar nu am reusit. Apare mesajul ,, adresa blogului nu a fost recunoscuta,,. Am folosit : huhurez 2013 @ gmail.com luata din rubrica Contacte.

John1 spunea...

Domnul Dogaru tot vorbeste doar despre actualizarea soldei de grad, cred ca nu stie ce prevede B447 sau stie mai mult decat noi. In rest, sunt de acord cu actiunile sale referitor la mitinguri. Daca nu iesim pe 25 octombrie va fi vai si amar de noi, pensionarii militari. Ne vor râde civilii în nas. Vor fi colonei si generali cu pensii mai mici decât angajații de la firmele de pază.

akord spunea...

Vedea-i-as pe labarali unde sunt taranistii.N-am nimic cu ei, dar am cu ma_ciuca si joiannis.Cu varf si indesat !
https://www.antena3.ro/politica/decizie-definitiva-in-instanta-klaus-iohannis-trebuie-sa-dea-inapoi-320-000-de-euro-primiti-din-chirii-722688.html

Claudiu Marin spunea...

@Negritoiu
Scrie adresa fara niciun spatiu, asa: huhurez2013@gmail.com

vasile iosif spunea...

Se sparge buba.
Ori la bal, ori la spital
https://portal.just.ro/59/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000001081995&id_inst=59

Leo spunea...

Și SG și SF ?
vrabia mălai prizează.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Pai.. nu asa scrie in proiectul care de saptamana viitoare va intra in dezbatere la Camera Deputatilor?

maiag spunea...

CLAUDIU,de unde ai scos pe aia cu discutarea in camera deputatilor saptamina viitoare?e o stire sau o dorinta?

Brenda spunea...

Este o știre sau aveți informații....pe surse...dar sa de-a domnul sa scăpăm de atâta stres ...mai ales cei cu pensii mici

Claudiu Marin spunea...

@maiag
Nu, este previziune pe baza Avizului CL si a unei decizii CCR. Comisiile de la Senat au o transparenta inferioara celor de la Senat.

Leo spunea...

@Claudiu,
Corect. Scrie în proiect.
Dar mă tem să nu fie o perdea de fum anume coordonată de ĂĂĂ..ÎÎÎ... ca să se lungească și să se disipeze actualizarea raportat la SG.
Ar fi SF ( SCIENCE FICTION) ca să fie în intenția politicului de decizie.