Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 07, 2024

Nu am trunchiat discursul domnului Ciolacu despre politisti si militari! Asa s-a auzit!

67 comments

 


Eu am fost cel care, pe acest blog, am scris despre gafa  domnului premier de a-i numi  nesimtiti  pe politisti si militari. Am comis fapta in toiul noptii dupa interviul de la Ciutacu, sesizat fiind de cititori. Eu nu am audiat in direct acel interviu.

Am gasit interviul integral pe Yuotube si l-am prezentat cititorilor, asa cum el a fost difuzat de Romania Tv, fara nicio trunchiala. Materialul se afla si acum pe blog. Eu am facut si trascriptul celor glasuite de domnul Ciolacu, asa cum il poate oricine audia si in prezent. Singurul care putea sa decupeze interviul  era  domnul Ciutacu, dar nici el pentru ca si cei care l-au audiat in direct au auzit la fel.

In zilele urmatoare stirea a fost preluata pe social-media intr-un  video clip mai scurt, dar fara sa se faca interventii care ar schimba sensul celor spuse.

 Este adevarat ca prostul obicei al simpaticului Ciutacu, de a interveni in mijlocul frazei intervievatului, a fracturat sirul ideilor domnului premier, care deja apucase sa vorbeasca de urlete cu nesimtire, a facut o pauza ciutaca  si apoi a precizat ca este vorba de politisti si militari , fara sa mai spuna  ca ar exista alti urlatori care i-au trecut la pensii speciale in PNRR.  Coincidenta este  ca, in urma cu cateva ore inainte de interviu, cativa lideri ai rezervistilor il cautau pe domnul Ciolacu pe la sediul din Kiseleff sa le spuna unde s-a pierdut o ordonanta de majorarea soldei de grad. Cum sa nu te gandesti ca vorbele in dodii spuse de domnul Ciolacu la Ciutacu s-au referit la ei? 

Bine ca domnul Ciolacu a precizat la Sibiu ca nu ne-a facut nesimtiti, dar nu asta era principala noastra problema, ci faptul ca sistemul pensiilor  militare a ramas cel mai inechitabil sistem de pensii din Romania, pentru ca institutiile militare au facut tot ce au putut, au influentat chiar si politicul,  pentru a scoate aceste pensii din reforma ceruta de Uniunea Europeana. 

Nu vi se cere sa majorati toate pensiile militare, pentru ca pensiile stabilite in ultimii ani sunt suficient de mari, ci vi se cere sa inlaturati inechitatile din lege care ii defavorizeaza si ii umilesc crunt pe batranii pensionari militari. 

Inechitatile au pornit de la domnul Tudose, cel  de langa dvs, domnule Ciolacu. In calitate de premier, pe data de 04 08 2017, a dat OUG nr. 59/2017 care a inlatutrat elementul esential pentru  mentinea puterii  de cumparare a pensiei militare, respectiv actualizarea soldelor de grad si functie, nu a intregii solde lunare, la nivelul  celor pentru activi. Asa, am ajuns dupa 7 ani ca pensia unui vechi colonel sa fie mai mica decat pensia unui SGP-ist iesit la pensie anul acesta.

Inechitatile nu vin din faptul ca pensiile militare sunt pensii speciale. Juridic vorbind, ele sunt speciale pentru ca de la Cuza incoace sunt reglementate prin legi speciale. 

Inechitatile provin de la cliseul mincinos care s-a propagat in opinia publica ca militarii nu au platit niciodata CAS si ca atare ei nu au fost niciodata asigurati pentru pensie. Reamintesc si aici ca pana in aprilie 2001 niciun angajat civil sau militar din Romania nu a platit contributie individuala pentru pensie. Vezi: 

https://www.huhurez.com/2015/11/evolutia-cotelor-cas-platite-de.html

Sunt ale naiba de stranii aceste coincidente intre declaratiile interpretabile ale guvernantilor si realitatea legislativa din  anul acesta:

OUG 26/2024 a marit soldele de grad si functie ale personalului militar, exceptand pensionarii militari, iar ieri a fost publicata in MO Legea 244/2024 prin care plafonul neimpozabil al pensiilor din sistemul public a fost ridicat la 3000 lei si din nou au fost loviti vechii pensionari militari care au ramas tot cu plafonul de 2000 lei.


Cine doreste sa se convinga  de realitatea celor scrise aici este rugat sa citeasca:

https://www.huhurez.com/2024/09/domnule-ciolacu-nesimtitii-nu-va-cer.html

https://www.huhurez.com/2024/08/pensiile-militare-din-paginile.html




67 de comentarii:

csej spunea...

Lui Ciolacu îi vorbeste gura fără el.Nu-i prima dată când da cu oistea in gard.A mai comis-o si in alte împrejurări.Ca absolvent a unui liceu cotat bine in Buzău ,frecventat in principal de fete nu e admis asemenea gafe.Sa-l acuzăm si sa mergem mai departe.


Alkan spunea...

Un ipocrit. În zadar încearcă să dreagă busuiocul. Eticheta rămâne valabilă.

Leon spunea...

@Claudiu, recunoasteti ca daca in ziua aceea nu era mitingul militarilor de la sediul PSD, NU ati fi facut legatura cu spusele lui Ciolacu in emisiunea lui Ciutacu ??
Dar eu de ce am intuit adevarul si l-am spus atunci:
"Premierul Ciolacu nu stăpînește suficient de bine legislatia pensiilor civile, cu atat mai mult pe cele "speciale" , incurca CAS cu CASS, etc.
Sunt convins ca "nesimtitii care urla", se refera la piliticienii care doresc desfintarea pensiilor speciale, inclusiv ale militarilor si politistilor; sa nu uitam ca militarii si politistii n-au urlat la sediul PSD, ba chiar o delegatue a fost primita de Stanescu si Tilvar, iar dincolo la PNL au gasit usile inchise !
4 septembrie 2024 la 07:19"..!!
PS. Ati uitat ca si in prezent sunt initiative legislative USR chiar si Citu privind desfintarea pensiilor militare ??

doru spunea...

buna dimineata ! --pai: domnule Claudiu! sa intelegem ca cineva , a discutat cu domnul Ciolacu si i-a spus direct aceste lucruri? ma tem ca premierul nu stie adevarul despre situatia rezervistilor cu pensii mici! multi din jurul lui , ascund adevarul!

Alkan spunea...

Când a afirmat ca “se pensionează la 40 de ani și primesc pensie mai mare decât salariul avut în activitate” la USR s-a referit domnul Ciolacu Marcel ca “urlă ca niște nesimțiți”?

VALNIC74 spunea...

domnul Ciolacu vrea sa ne abureasca prin naivitatea noastra a pensionarilor,cum D-zeu sa tai acel pasaj cand ne-ai facut nesimtiti ,cand tu erai in direct,nu era o emisiune inregistrata si editata de moderatori studioului RomaniaTV ci erau in direct si s-a exprimat cu varf si indesat LIVE cu expresia "nesimtitiii" .... dar uite asa politicienii ne invart cuvintele,ne prostesc pe fata si inca ceva de ce nu il cearta pe CIUTACU de ce nu iese acest individ Ciutacu sa ne lamureasca ce si cum s-a intamplat acolo,stiti cum este de fapt exact ca o emisiune de divertisment sau un film,ai vazut ti-a placut nu ti-a placut asta e dam mai departe am prostit poporul cu televizorul!EU NU CRED CA A FOST TAIAT NICI UN MINUT DIN ACEL VIDEO NU AVEA CUM ERAU IN DIRECT!!!!degeaba se scuza ar trebui sa dovedeasca cu aprobarea actualizarii soldei de grad si cu alte acte normative!!!

John1 spunea...

Afectati sunt si nesimtitii de urmasi ai pensionarilor militari, care s-au plimbat prin tara cu traista dupa sotul militar si au suportat alarmele date in miez de noapte si singuratatea din timpul detasarilor, aplicatiilor si cursurilor, crescând copiii cu mare greutate. Oare cu ce au gresit acesti civili de nu poti sa la mai pui si lor pana la 100 de lei la 1/2 din pensia sotului/sotie militar?

Alexandru spunea...

https://www.facebook.com/Costinaso/posts/pfbid0uepwqfaCYyJxbjUGQuVM9p5LercswRJfP4dCpwFwyvJ92yyQDH4M2hiHEGrErTgyl?notif_id=1725686746499885&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand voi declarat nebun, iresponsabil si inchis la psihiatrie ca nu am discernamant, il voi crede, dar eu niciodata nu ma insel pe ceea ce vad si aud extrem de clar de la circa 2 m de televizor, ciulit la maxim si cu toate simturile treze! Sa nu incerce sa dreaga busuiocul cu mine ca nu o sa-i mearga, sub nici o forma, si-l voi tine minte toata viata mea si nu-l voi ierta absolut niciodata pentru aceasta insulta grosiera, grobiana si izvorata dintr-un caracter bombardier si cocalar de cartier buzoian! Pentru mine, onoarea si demnitatea sunt mai presus de pensia aceea teribil de batjocorita, inghetata si fara nici o valoare, fiind capabil sa renunt si la aceasta pensie si sa mor de foame, dar sa nu mi se calce in picioare orgoliul, demnitatea si onoarea de militar pentru care mi-am sacrificat sanatatea in misiuni la ordin, fiindu-mi intinate de catre un individ fara scrupule, fara serviciul militar satisfacut, rau intentionat, calau de drepturi, needucat si care intodeaunja face aprecieri si opineaza fara a fi luat la cunostinta de realitatile evidente, ca in cazul nostru, unde pensiile militare sunt o catastrofa, extrem de mici, inghetate in vecie de la actualizari, cumplit de discrepante, pline de inechitati, nedreptati si discriminari strigatoare la cer, in speta cele mici si medii, de peste 80% din totalul pensiilor militare! Sa-i fie rusine la obrazul acela gros, si eu astept sa-si ceara scuze, nu sa se justifice mincinos, pervers si plin de lasitate de iresponsabil! Pentru mine, Marcel Ciolacu si PSD nu sunt decat doua lavete aruncate definitiv in cosul de gunoi al Istoriei!

Mihai f. spunea...

Am văzut emisiunea..era în direct ..la noi era referirea ,ați observat afirmația că pensiile sunt bătute în cuie ,asumate ,și nu se mai schimba nimic ..zic că gradul este singura șansă a noastră ,este ceva distinct ,iar daca faza că legile pensiilor nu se pot modifica cu acte administrative ne oferă siguranța acordarii inflației în 2025.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum , sau cand ma intorc de la Piata, voi trimite acest topic peste tot! Sa vada romanii si toata suflarea din aparare, ordine publica si siguranta nationala ca suntem revoltati si oripilati de niste opinii, expresii si declaratii iresponsabile, jignitoare si pline de ura la adresa tuturor aparatorilor Patriei, iesite din gura unui Prim ministru, care nu merita, sub nici o forma, respectul nostru!

csej spunea...

Va aduceți aminte cand Ciolacu la volan iar Ciutacu pasager,ce mai vor si ăștia?Țineți minte.Degeaba vrea sa șteargă cu buretele"nesimtiti".Eticheta rămâne.Bun sa reprezinte Romania in relatiile internaționale.Cand o aruncă cu o piatră intr-o balta sa te tii.

Leon spunea...

In loc sa vorbim despre emisiunea de aseara a lui Laurentiu Botin in care s-a discutat si despre inechitatile sistemului de pensii militare, avand ca invitati pe d-ul Leonte si deputatul Coarna, rastalmaciti in continuare spusele Premierului Ciolacu !
Imi pare rau, dar o sa iau o pauza la comentat pe acest blog și incetc sa ma lupt singur pentru actualizarea SG si pentru pensionarii militari la nivelul celor activi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am trimis topicul in peste 40 de directii militare, politice si civile!

Luc 3 spunea...

Claudiu,la început și eu am crezut că se referă la noi,dar am ascultat de mai multe ori,și mi-am dat seama că se referă la politicieni! Face pauze în vorbire,și nu se înțelege foarte clar ce vrea să spună!O sa vedem saptamana viitoare, când vor merge la discuții reprezentanții noștrii,dacă aprobă actualizarea soldei de grad cu activii!

Niky spunea...

Acum domnul Ciolacu mai poate îndrepta această jignire doar dacă promovează actualizarea soldei de grad la rezerviști. Este singura variantă pentru ca rezerviștii să îl voteze și ar trebui să ia în considerare că a pierdut votul multor pensionari civili total nemulțumiți de recalculare!

BONIFATIE spunea...

Am onoarea! Dacă tânărul Ciolacu va lectura postarea dvs. și comentariile de mai sus va putea să ne facă dreptate, că tot a început să mănânce la popotă. Deocamdată a provocat un cutremur de 7,03, ceva mai mic decât cel de 7,2 din 1977.

xmax spunea...

Cine este bestia care se opune tuturor actelor normative privind cuantumul pensiei militare în a se actualiza?
Acel(sau acei nemernici) vor fi descoperiți, să nu creadă că se pot ascunde la nesfîrșit!!!
Marioneta care a vorbit la emisiunea lui Ciutacu este doar o simplă marionetă, care a redat ce i sa povestit înainte de emisiune! Marele șobolan trebuie depistat, cel care are o ură față de militari si polițiști.
De asemenea Marionetei îi convine această dezordine in sistemul de pensii deoarece poate manipula ușor tot ce se discută în spațiul public despre cuantumul pensiilor!

Diversiune la maxim! Mai zice cineva despre LOV, acea persoană nocivă care a a distrus tot ce înseamnă salarizare pentru polițiști si militari?
Mai zice cineva despre ”20-20” ce tîmpenii a făcut? Din potrivă este chemată la emisiuni TV în care se discută despre pensii(atît civile cît si militare).

CEZAR spunea...

CEZAR7 septembrie 2024 la 11:37
https://vm.tiktok.com/ZGew3W5w9/

RăspundețiȘtergere

CEZAR7 septembrie 2024 la 11:41
Se misca si ...CIUCA!
Renuntati la JIGNIRI !
Puneti presiune asa cu bine face DOROBANTU..parca ..seful camaradului meu!
Are stofa..are vocatie...trebuie ajutat..sa atraga si activii in sindicat din toate categoriile
Se pare ca ideia cu cupoanele publice a dat roade ! Felicitari lu Huhu si celor care s-au implicat...

CEZAR spunea...

CEZAR7 septembrie 2024 la 11:37
https://vm.tiktok.com/ZGew3W5w9/

RăspundețiȘtergere

CEZAR7 septembrie 2024 la 11:41
Se misca si ...CIUCA!
Renuntati la JIGNIRI !
Puneti presiune asa cu bine face DOROBANTU..parca ..seful camaradului meu!
Are stofa..are vocatie...trebuie ajutat..sa atraga si activii in sindicat din toate categoriile
Se pare ca ideia cu cupoanele publice a dat roade ! Felicitari lu Huhu si celor care s-au implicat...

https://vm.tiktok.com/ZGew3W5w9/

Elisav spunea...

Odată ce a fost auzit de sute de mii de români și apoi alte sute de mii au citit jignirile telectualului Ciolacu cu 9 la licență la nu știu ce facultate neautorizată, scuzele nu mai au valoare. Noi românii suntem bătaia de joc a unor oameni fără caracter, cultura, profesie dar cu multă nerușinare care nu se sinchisesc sa vina cu mâna întinsă la voturile noastre.

xxxxxxxxxxx spunea...

Pai atunci sa-l întrebe pe Ciutacu dacă a tăiat din înregistrarea de pe România tv la " punctul culminant" din 03.09.2024.
Eu unul nu cred asta, uitați mai jos la min:4.00, exact asta a postat și domnul Claudiu.
https://youtu.be/MF52LQnDHAs?si=XL9ht-fc8BQAh75F

Inginerul spunea...

Asta cu pragul de impozitare care ne sare este o dovada in plus ca suntem pe lista neagra a unora cu interese contra Romaniei (culmea ca unii sunt chiar din cadrul armatei, in frunte cu intâiul tradator Ciuca), carora le fac jocurile si unii cu mai putin neuroni cum e si Ciolacu, neinteresati de tara si viitorul ei. Acum cateva saptamani a afirmat ca vor fi inclusi si militarii. Intre timp a fost "prelucrat" sa ne sara. Dupa cum merg lucrurile prin lume, se apropei incet-incet vremea sa ne cheme la oaste. Si tare se da o lupta in mine in cine sa trag primul.

Sorin spunea...

Nu va așteptați la soluționarea favorabila a cererii de actualizare a valorii funcției pensionarului militar la nivelul valorii funcției militarului activ. Izbucnirea lui Ciolacu în emisiunea lui Ciutacu denota acumulări pe care nu le-a mai putut ascunde. Nu va lăsați înșelați de fata și vorbele lui ca și pendulare permanenta stânga dreapta a fetei ca să cuprindă pe toți cu privirea. Nu e blajin, nu e calculat, este un bun actor. Revin si va spun ca dacă aveți cunoștințe piloți cars au fost în pregătire la Bobocu în anii 70, ei od sa va spună ca în cadrul discuțiilor libere pe care nea Ion cum era cunoscut clorul Ciolacu, se plangea de cei doi băieți ai lui, fără apetenta pt carte, agresivi în relațiile cu familia și vecinii....nu iese fum fără foc

Rezervistul spunea...

Dacă suntem deștepți....acum la alegeri...pt cum ne-a jignit...i-o putem întoarce înzecit.... indiferent cum se numește nemernicul.... împreună cu toată familia care a suferit alături de noi... privațiunile.... Dacă strângem rândurile pun pariu că tandemul PSD- PNL...care se înjură de ochii lumii să prostească oamenii ....poate pierde între 250-500 000 voturi.. Aici am adunat și cadrele militare active+ polițiști+ fam lor.. care îi așteaptă același soartă când vor accede la pensie...

John1 spunea...

Bravo @Alexandru.
Scrisoarea deschisă a pensionarului militar jurist Constantin Asofronie, postată pe facebook, este excelentă, însă nu cred că îl interesează pe Ciolacu adevărul despre contributivitatea militarilor. Dacă ar exista posibilitatea ca această scrisoare să fie cunoscută și prin alte mijloace de propagare ar fi un mare ajutor pentru a se afla realitatea despre situația înjositoare în care au ajuns pensionarii militari.

Claudiu Marin spunea...

Baieti, luati-va mintile la voi si puneti-le la treaba!
Mesajul principal al topicului de dupa interviul lui Ciolacu la Ciutacu.era ca noi rezervisii mai vechi, simtiti sau nesimtiti, nu cerem majorarea pensiilor militare ci inlaturarea inechitatilor care umilesc batranii pensionari militari.
Mai toti ati plecat dupa fenta pentru a ghici la cine s-a referit Ciolacu cand a glasuit ca urla unii cu nesimtire iar unii considera acel topic un atac la PSD. .
Admitem ca nu s-a referit la militari, asa cum a explicat de la Sibiu, dar ce facem cu celelalte afirmatii din acelasi pasaj, mult mai grave? Eu nu acceept sa-mi spuna nici macar Ciolacu ca pensiile militare ar fi necontributive pentru ca militarii nu au platit niciodata contributii pentru pensii, ca asa au decis Ceausescu si comunistii si ca viitorul este al celor care au platit CAS. Este un altfel de a spune ca militarii nu au fost asigurati pentru pensii si sa se multumeasca cu pensiile militare de mizerie, un fel de pomana.
Nu-mi face niciun favor nici Ciutacu, nici Tudose , nici Grindeanu si nici Ciuca, cand spun ca ei nu considera pensiile militare pensii speciale, dar tot ei dau la gioale vechilor militari prin toate reglementarile din ultimii 6-7 ani.
Ca pensiile militare sunt pensii speciale, o spune si CCR in Decizia nr. 900 di 2020, nu e nevoie sa vina ipocrit politicienii sa spuna ca ar fi ocupationale.

Iulian Mareș spunea...

Ciolacule!
1- Tac-tu a fost un Nume, tu de ce dracu îl faci de râs? Când nu poți duce o frază la capăt nu ți-a spus nimeni că era mai bine să fi rămas la descarcat saci cu făină?
Nu e prima data când tu ești un golan politic...; școală pe sponci ai... individ cu rol determinant în 89..., nici atât si vezi ca noi am mai avut unul cu media 7 si ceva!😡
Nu ti-e ție rușine să porcăiește camarazii tatăne-tau?
Cei pe care îi umilești au ani de vacanta mai mulți decat anii tăi de școală..
Tu să vorbești de Biotera ălora de la Cokirleanca, nu celor care știu bine ce era cu aceasta "universitate" ...
Faptul ca ai exclus militarii din actul normativ ce prevede pragul de impozitare nou demonstrează totul; așa ai făcut și cu impozitul progresiv si cu indexarea anuală, căreia numai tot una fără nume îi poate spune MAJORARE, CA AȘA A PUS EA ÎN LEGE!
!!!Eu nu vrea să beneficiez de noul prag de impozitare întrucât gândul îmi fuge la bacșiș si eu nu primesc așa ceva, apoi la scena antologica a balconului de la CC: "Nicule
mai da-le 100 lei!"!
Oricum ai pierdut multe voturi din partea noastră!

2- Unde si mai ales cum s-a ajuns aici!? Iată un pdv al societății civile nesingular:

https://www.amosnews.ro/armata-de-rezervisti-trimisa-la-casat/

3- Tot răul abătut asupra unui pilon al statalității, continuității și existenței României, Armata României,  a fost produs continuu și în totalitate de PSD, intr-o ipocrizie incomensurabilă!

4- Și dacă filozofia istoriei consta în ciclicitatea ei, aidoma generațiilor de militari de după 45 aștept cu demnitate să ne facem și noi încă o dată datoria, rezerviști fiind, la canal; și cum banuiesc că ai cunoștințe subțiri (deh, BAC cu 7 și un pic coform propria-ți afirmație) îți sugerez deskidere Canalul București-Giurgiu si trimiterea noastra la reeducare pesedista de cumetrie!

5- Nu-ti aduce niciun beneficiu să ieși pe sticlă lângă gugulan și fața aia de șahist!

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dodo spunea...

Întrebarea care se pune este: A reușit cineva sa îl întrebe pe Ciolacu dacă a auzit ce pensii avem noi,aia mai vechi,sau dacă a văzut cupoanele de pensii ale noastre? Atunci sa vedem ce răspuns va da. Pana atunci tot gargara va face cu ce i se spune, de la unul, sau altul. (Vezi pe tudose)

Arfy spunea...

Ba chiar ar trebui să ne dea înapoi sumele reținute pentru PIP(portil ilegal de pl)! Plus tăierile de la drepturile de echipament, cele de dinainte de '89, să nu mai amintesc de celelalte tăieri de după '90!pe mine mă amuză, "rezervistul: pleacă mereu după fenta! De asemenea și ICFrim, sunt va peștii răpitori! Arunci cârligul gol pentru a verifica adâncimea apei...hop se agață ei în cârligul gol!
Repet. Trebuie ieșit masiv la vot pentru a scoate puterea decizională în mâna vorantului.
Nu trebuie să votam cu ură și sa ne bucurăm ca au câștigat ai noștri și PD urmă ne culcam pe tânjală!
O nouă structură parlamentară trebui și poate rezolva inechitatile militarilor!

Apostol Mircea spunea...

Ne mobilizam indignarea dar rămânem în capcana zvonurilor și manipulărilor,diferiților lideri de asociații ale rezervistilor,și celor în retragere de tip Dogaru.Daca pensii militare rămâneau în sistem contributiv,confirm prevederilor Legii nr.119/2010 și Calculate conform Legii nr.263/2010, astazi nu eram parte a indiferentei și batjocurii.Dar ,dacă marsam pe aplicarea recomandarilor C.E și Băncii Mondiale ca toate pensiile în plata și viitoare, sa respecte principiul contributivitatii, astăzi nu mai eram jigniți de moderatori tv și politicieni de tip Ciolacu.In PNNR era o prevedere clara : sa dispară pensiile speciale.Daca ne-am fi coagulat protestele și solicitam aplicarea prevederilor din PNRR eram astăzi fără aceste probleme ,care vor fi total ignorate după alegeri.A pretinde faptul ca pensiile militare nu sunt speciale, invocandu-l pe ,Burebista și Cuza te arunca în desuetudine.In mentalul colectiv, pensiile militare sunt speciale și necontributive. Acum ne indignam ca de la 01.10.2024, pragul de impozitare al pensiilor publice se aplica de la 3000 lei, iar pensiile speciale ,militare rămân cu praful de 200 lei în sistem progresiv.Ideile domnilor Huhureza și Claudiu Marin privind calculul, la vârsta standard de pensionare ,a militarilor 60 de ani rămâne o soluție, pe care nu majoritatea o susțin.

Arfy spunea...

Bravo, Mareș! Frumos!
Era fain dacă aveai în comentariu și pe victoriosul Ciucă!

Outlander spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Ceva i-a ajuns la ureichi covrigarului, deoarece are o reacție.
https://adevarul.ro/romania-alege/marcel-ciolacu-nu-i-am-facut-nesimtiti-pe-2386435.html

csej spunea...

Ciolacu fiul îi poartă ranchiună lui taica-sau.Ranchiuna se răsfrânge și asupra noastră.Exista o zicala românească.Cand prostul ajunge împărat prima da o f-te pe muma-sa.
Mares@sa fim cinstiti cu noi.Nu media dela bac definește omul.Pentru exigentele acelor vremuri media 7 la bac nu e ceva rau.
Nu suferă nici pe departe comparatie cu Geoană prind intelectul.O fi avand si Geoană slăbiciunile lui dar parca accepti mai usor din partea unuia cu doxa.







Vasile spunea...

Acum ne mai face și surzi. Cum a fost trunchiat mesajul când emisiunea lui Victor Ciutacu a fost live. După ce că este mincinos mai este și nes. Cu ce au greșit domnule premier, militarii acestei țări? Din 2010 și până în prezent pe unde ne-ati prinse acolo ne-ati căcăpit, împreună cu justiția. Domnule premier, nu a venit nimeni dintre noi să vă pupe mâinile sau în fund să ne acordați sporuri, majorări sau indexari, voi le-ati dat prin legi și ordonanțe. Acum nu mai aveți pe vine sa ciomagiti și continuați tot pe noi. Noi, impreună cu familiile și rudele noastre nu o să vă votăm, în cel mai rău caz o sa va trimitem și niște blesteme.

Iulian Mareș spunea...

Arfy, rezolvăm:
Un provincial întreabă pe o doamnă dacă mai are mult de mers până la stația de metrou Tineretului.
Doamna îi răspunde scurt:
- 5 panouri cu oșteanul și 3 cu covrigarul!

CSEJ,
dacă dumneata zici ca 7 și un pic e de bine eu îți spun că e de porc! Și atunci și acum..., doar standardele diferă! Ce e bine pt mâță nu este ok pt mine.
Eu m-am saturat de mediocri: base cu 7,3, un profesor de fizica ia 7,8 la definitivat..etc
Tara asta trebuie condusa firesc de elite nu de submediocri, clar?
,

Claudiu Marin spunea...

@Outlander
Eu admit si ca expresia"urla cu nesimtire" s-a referit la USR-isti si s-a auzit cum s-a auzit din cauza lui Ciutacu, care i-a intrerupt firul ideilor. Este deranjant ca acuza decupaje de imagini si text.
Si daca s-a referit la militari si politisti, gestul este mai putin grav, pare un alint pe langa gravitatea celor afirmate ca pensiile militare sunt pensii necontributive pentru ca militarii n-au contribuit niciodata pentru pensii, ca asa au hotarat Ceausescu si comunistii.
Putem sa deducem ca este un mod de gandire la nivel de conducere statala potrivit caruia militarii mai batrani sunt legati de fostul regim comunist, nu au fost asigurati pentru pensie si niciodata nu vor fi adusi la nivelul pensiilor militarilor de moda noua.
Nu da bine politic sa aduca o asemenea motivare si de aceea este inlocuita cu necontributivitatea, nu ca mod de calcul al pensiei ci izvorata din neplata de contributii pentru pensii. Uite cum gluma cu militari varsovisti si militari natoisti , deseori afirmata pe acest blog, prinde contur.
Nu cauta in acte pentru ca nu vei gasi CIBS retinut pe fluturasi pana in aprilie 2001, asa cum nici civilii nu gasesc pe fluturasii lor pana la aceeasi data.
Este suparatore confuzia care se face intre contributia pentru pensia suplimentara si contributia pentru asigurarea in sistemul public sau militar de pensii. O intalnim si in srisoarea deschisa catre Ciolacu de pe site-ul ANCMRR din MApN


Bzr spunea...

Corect cele spuse aici!si,stati linistiti ca,impreuna cu familiile nostre suntem multi mai multi!

Dodo spunea...

Acu, pana este "calda" stirea ar trebui intreprinse mai multe activitati, (asociatiile )inclusiv in presa ,mai ales vizuala , pentru a avea vreo urmare, altfel trec alegerile si "asa"ramane. Eu totusi sper ca , daca nu se abandoneaza subiectul vom avea de cistigat .

Dodo spunea...

@ Claudiu Marin. Domnule Claudiu,mai este un Dodo,din aprilie 2024 pe blog ....cum o sa ne deosebiți?🤣

Known spunea...

Tot cu pensiile??? Vedeti ca pierdeti locurile rezervate in transee!

Cătălin spunea...

DACA NU FACE NIMIC IN PRIVINTA ACTUALIZARII SOLDEI DE GRAD SI A RIFICAREA PKAFONULUI DE 3000 LEI SI IN CAZUL PENSIONARILOR MILITARI, PE 25 OCTOMBRIE VA FI UN MITING AL PENSIONARILOR MILITARI CUM ALTUL NU A MAI FOST. PANA ATUNCI SA DPETAM CA SI NOI VOM GI ASCULTATI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine crede in ,,verticalitatea si seriozitatea'' lui Ciolacu sau a PSD se inseala amarnic, si nu e prima data cand saboteaza niste negocieri: Azi, era planificata la Guvern o intanlire de discutii intre o delegatie de rezervisti, condusa de liderul penitenciarist si Marcel Ciolacu, Angel Talvar, slugile si lacheii din anturaj, dar cand s-au dus sindicalistii au gasit usile inchise cu clanțele reci si famiglia pesedista lipsa la apel! Om mai pervers, viclean si fara onoare, ca Ciolacu nu o sa gasiti in toata politica romaneasca, de aia a si ajuns si in fruntea PSD, prin siretenii si actiuni subterane, mafiote, care sa nu planeze cu suspiciuni asupra lui ci pe slugile care-l deservesc si-i ling bombeurile, iar saracii sindicalisti, niste luptatori deosebiti si foarte activi, au pus botu' si i-au cazut in plasa cu aceasta intrunire, si nici ca va mai veni Ciolacu la astfel de discutii, tineti minte ce va spun, pentru ca nu are de gand sa faca nimic pentru noi, chiar daca acum Ciuca se da de crucea mortii ca ar vrea sa faca el ceva, dar nu va vrea tartorul asta pesedist! Oricum,

Outlander spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
csej spunea...

La cata minte are Ciolacu se disociaza de tatăl său.Ciolacu,tatăl nu putea să fie ofițer daca nu era mdp.Era o condiție a existenței.Daca am urat ceva in armata pe timpul lui NC a fost pregătirea politico ideologică si muncile agricole.
Am vomat cand am aparut in Apărarea patriei fără să discute cu mine nimeni cum sa vezi ce cu drag particip eu in IMB.
Stau si ma gandesc ce prost am fost in decembrie 1989 cand nu ma intreba nimeni de sanatate sa-mi risc viata cand puteam sa stau acasa cu familia .
Fără să vreau am pus umărul ca sa ajung sa mi influențeze existentă toti bijnitarii.
Oricum nu votăm pe Ciolacu si Ciuca dar acum mi s-a întărit și mai mult hotărârea.
Cu sută si fara sută lei tot acela sunt.Gestul ma nemulțumește.
Ciolacu încă nu stie dece Basescu prin 2010-2014 era întâmpinat cu "iesi afara javră ordinara" si huiduieli.


Laleaua neagră spunea...

Se pare ca a ajungi cutitul la ps...Dacă și acum se Dharmendra in bocanci ,inseamna ca ne merita pe declined sorta...

RD spunea...

Chiar daca nu am mai postat pe blog de ceva timp, am citit pe aici si sunt atatea filme incat nu am timp sa le vad pe toate. Filmul domnului Claudiu, ii place foarte mult sa spuna ca pensiile militare sunt pensii speciale. Dar o face asa cu o rautate! Vreau sa va informez ca nu mai exista pensii nespeciale asa cum va place sa spuneti. Punctele de stabilitate pentru pensiile din sistemul public sunt o inventie, sunt pe langa contributivitate, deci sunt speciale! Insa fiecare intelege ce vrea cand se afirma ca pensiile militare sunt speciale! Unii se refera la cuantum (de parca toate sunt mari), altii ca politistii si militarii nu au platit pentru pensii si altele si asa mai departe. Va convine doar ce vreti cand spune CCR una sau alta! Asa ca politicienii! Niciodata se vor rezolva inechitatile pentru pensiile militare! Treziti-va! Si aici.. Fiecare vede partea care si-o doreste cand se afirma rezolvarea inechitatilor pentru pensiile militare! Nici pentru pensionarii din sistemul public nu s- a facut o lege corecte, despre ce vorbim? Mii de pensii sunt inghetate pentru multi ani! Acum sunt si speciale cu punctele de stabiltiate. Acum rugati-va sa fie pensiile militare asa cum isi doreste fiecare in parte fiindca omul isi vede interesul, abureala cu egalitate doarece nu se va intampla asa ceva. Cu siguranta ca zeci de mii de pensionari militari sunt multumiti de pensiile pe care le au. Si nu mai amenintati ca vin rudele, prietenii si vai ce faceti voi ca nu votati cu Ciuca, Ciolacu. Dar cu cine bre? Poate cu voi! :) La ultimele alegeri, PSD si PNL au fost cele mai votate partide din Romania la distanta mare fata de restul. Poate sa difere aici fiind lupta pentru prezidentiale!

Claudiu Marin spunea...

@RD
Ciucane, inainte de a te da in barci despre regimul juridic al pensiilor militare de stat, pune mana si reciteste teoria dreptului despre criteriile dupa care legile sunt clasificate in legi generale si legi speciale si efectele juridice ale acestei clasificari.
Imbuibatul nu crede niciodata situatia in care se afla cei umiliti.
Incearca sa nu mai apari pe aicI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce faceti, dle Claudiu Marin, chinuiti si abandonati un animalut de companie pe marginea drumului, cu RD? Sa nu va amendeze Politia hămăitorilor rosii din curtea lui Dinamo! H

vasile spunea...

S-a cam facut de ras cu justificarile aduse. Chiar ne ia de pacalici? Nu intelegem ce am auzit ca a spus si a trebuit sa ne explice in direct. Este clar ca este sfatuit prost si actioneaza instinctiv(vezi si faza cu jignirea moldovenilor). Faptul ca se sfatuieste cu olteanca nu este de bine pentru pensionarii militari. Simt o ura impotriva noastra din partea politicului(parca sunt vorbiti cu totii, daca nu cumva toti executa ceva ce nu stim inca). Mai mult, din partea celor inca in activitate se simte o invidie/dusmanie sora cu prostia.

Iulian Mareș spunea...

Nu o fac cu rautate, insa taxez constructul: „Niciodată capitaliștii globalist - corporatiști - progresisti nu au văzut cu ochi buni asa zisul lagăr comunist pe care au încercat prin toate mijloacele sa-l destrame și sa-- l stăpânească sub diverse forme.”

*globalist - corporatiști - progresisti sunt neomarxisti, sunt stanga radicala/radicalizata, sunt noii proletari, sunt vulturii tineri si hulpavi care se joaca cu conceptele, aplicandu-le dupa bunul lor plac! Ex.: ai vostri sunt „penali” si nu au ce cauta in functii publice, ai nostri NU, kiar daca fura enorm, justitia este cea care intineaza idealurile noastre; nu recunoastem decat justitia care ne albește!

**Am tinut sa fac aceasta precizare pt a nu pleca usor pe fenta si a amesteca ideologii de partid! Eu, pe persoana fizica, pot fi contrazis, insa in toata lumea asta progresiștii = neomarxisti!

doru spunea...

sa scris foarte mult despre pensiile militare ,cum ca ar fi necontributive! Dar sunt situatii , de exemplu : situatia mea.Am vechime in munca prevazuta in decizia de pensie ,35 ani si cateva luni, 25 si cateva luni vechime militara si 10 ani in viata civila cu un salariu cat de cat bunicel , cotizand la fondul de pensii civile . ani sunt munciti intre anii 2005 -2015 si inclusi in vechimea totala , atunci cand sa aplicat legea 223 . Exista un om sanatos la cap care sa contrazica acest adevar , cum ca nu sunt ani munciti in sistemul contributiv? p.s trebuie sa va spun ca pensia mea este in cuantum de 2730 de lei . O

Miagy spunea...

Arată te slab când ești puternic și puternic când ești slab! Dacă le vom arăta acest lucru vor ieși din cărți! Dacă vom lăsa scrisul și vom trece la fapte în stradă spersă rezolvăm ceva! Sper să fi auzit și pensionarii militari PSD-iști și PNL și să le anuleze voturile pentru indiferența cu care ne tratează!!!!!!!! Așa să ne ajute DUMNEZEU!!!!! un citat și un ordin pe care trebuie să l respectăm!!!!!11

Andrei spunea...

Cred că cel mai bine este să analizăm vorbele și faptele:

VORBELE.

1. Ce a zis Ciolacu, conform postării juristului militar Constantin Asofronie: ”Sunt două categorii mari, care URLĂ ACUM CA NESIMȚIȚII, că nu pot să le spun altfel: polițiștii și militarii ... de la MApN, pe care i-au încadrat la un moment dat la pensii speciale. Pentru că așa a gândit Ceaușescu... sistemul comunist, ca ei să nu aibă contribuții la pensie. În schimb viitorul este pe contributivitate...”

Toată lumea care nu este înrolată politic pricepe din această expresie că Ciolacu i-a făcut pe militari și polițiști NESIMȚIȚI. Nu este nicio îndoială. În plus de unde se poate înțelege din ceea ce a spus că este vorba de USR? Există USR la MApN.

2. După ce a inflamat câteva categorii sociale, mai cu bun simț decât categoria pe care o reprezintă Ciolacu, respectiv polițiștii, a întors-o ca la Buzău, MINȚIND că i-a fost scoasă zignirea din context, deși a fost o emisiune LIVE, nu o înregistrare decupată la masa de montaj.

Finalizând capitolul „VORBE”, amintesc de o zicere celebră a covrigarului premier că „România a trecut de la fapte la vorbe”. Iar faptele sale, de a jigni militarii și polițiștii prin vorbe pe care apoi le întoarce la îndemnul consilierilor săi electorali, arată un individ care nici pe departe nu merită votul cetățenilor onești. Darmite să mai fie și comandatul suprem ala Armatei Române.

FAPTELE.

PSD, condus de Ciolacu, în cârdășie cu PNL, a continuat discriminările făcute atât între militari, cât și între militari și civili.

1. Între militarii activi și cei în rezervă, prin decizia POLITICĂ de a nu se actualiza și la militarii în retragere și rezervă solda de grad, ceea ce este în linie cu spusele sale că „NESIMȚIȚII” nu ar mai trebui să primească nimic.

2. Între pensionarii militari și civili, printr-o altă decizie POLITICĂ de a exclude militarii din pragul de 3.000 de lei de la care începe impozitarea veniturilor din pensie, rămânând la 2.000 de lei.

3. Cel mai probabil, aici se încadrează și decizia de a aplica diferențiat coeficientul inflației la majorările OBLIGATORII prin lege la 1 ianuarie 2024, iar așteptarea mea personală este că și anul viitor discriminarea va continua.

CONCLUZIE.

Avem de a face cu un covrigar mincinos și fără caracter care urăște militarii și polițiștii, dar care dorește să le obțină votul, deși vorbele și faptele sale vorbesc mai tare decât ceea ce spun activiștii săi de partid și jurnaliștii bine furajați cu bani publici. Eu așa ceva nu pot vota.

PS Și nici pe măCiucă, partenerul său se măgării la adresa militarilor, un general de carton care a lăsat bieții ostași din poliția militară în IRAK să se descurce cum pot într-o ambuscadă, deși era dator moral să intervină.

avianyc spunea...

Stimate coleg pe persoana fizică, eu accept ca în teorie aveți dreptate , realitatea cu aceasta stânga falsă bate filmul. Care partide progresiste ascunse sub mască neomarxista ar putea fi de stânga? Eu pe persoana fizica nu prea le vad .
Vad doar asa zișii progresisti care de care mai afaceriști care una scot pe gura și alta fac în realitate.
Evident ca stânga se bazează pe doctrina marxista , însă unde mai găsim aplicata aceasta doctrină .
La milionarul chinez membru al partidului comunist , la democrații americani sponsorizați de Soros, la laburistii englezi și exemplele pot continua.
Avem noi în spectrul politic romanesc oameni de stânga în partide care se dau ca fiind de stânga? Eu nu cred în asa ceva . Cam toți o apa si-un pământ, banul și afacerile pe primul loc și momeli cu lozinci de stânga pentru prostime.
Dacă democrații americani se dau de stânga de ce principala lor grija este sa stârnească prin orice mijloace focarele de stânga din jurul USA și din zonele unde le sunt afectate interesele.?
Asa ca de multe ori lupta neomarxistilor care vor sa mai aplice doctrinele marxiste sunt considerate extremiste și clica mondiala globalista face coaliții de partide cu care ii anulează în toate forurile mondiale de decie , inclus și UE.

Outlander spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

Daca Ciolacu si-a clarificat problemele cu studiile, cu diploma, cu covrigii, la ce mama dracului mai raspanditi narativele USR-iste? Asa... ca sa ne facem dusmani? Unii nu sunt in stare sa emita idei despre inechitatile din sistemul pensiilor militare, dar raspandesc in prostie jigniri, ura si intoleranta.

Claudiu Marin spunea...

@avianyk
Va stiam mai riguros in comentarii, dar mai sus dovediti ca nu ati parcurs nici lista cronologica pe grade pe care am publicat-o la sfarsitul campaniei de publicare a 100 de taloane cu pensii militare.
Pesiile militare anterioare Legii 223/2015, care sar in 2024 peste 5000 lei ,sunt fie pensii ale unor comandanti , fie sunt din cele 68% care dupa recalcularea din 2016 au ramas in plata cu cuantumul contributiv mai avantajos.
Actualizarea soldelor de grad si funcție, nu mai aduce cresteri pensiilor stabilite in anul 2024 decat in viitor.
Din trecut nu mai primesc nimic, cata vreme soldele lor de grad si functie au primit toate cresterile acordate de l 153/2017 si . HG 28/2023 si UUG 26/2024.

Iulian Mareș spunea...

Dragul meu camarad....
Eu nu ma refeream exclusiv la avantajul ghebos al politicii romanesti, încă neclarificat ideologic!
Și vezi ca la galbejiti, conducerea comunista totalitara kinezeasca vrea sa pună mâna pe toate marile firme private, uitand de vehiculata ideologie specifica lor, o tara 2 sisteme!
Elementele de analiza a ideologiei marxiste sunt evidente ... : renunțarea la proprietatea privata, ateism excesiv, relatiile de productie specifice, planificarea centralizata a economiei...etc

Andrei spunea...

În loc să modifice legislația ca să putem doborî dronele rusești care intră pe teritoriul țării noastre, Marceluș iese și spune ,,Asta e!”
Cât durează să schimbi o lege? Cât vrea Ciolacu.
E greu să găsești niște oameni mai incompetenți decât cei din @GuvernulRo.

Claudiu Marin spunea...

Andrei
Chiar trebuie o lege ca aviatia sa poata dobori o drona care a intrat in spatiul national? Cine crezi ca a doborat-o daca a cazut la Periprava?

Iulian Mareș spunea...

Problematica si legalitatea executarii focului de nimicire asupra unei drone este mult mai complexa decat ar parea la prima vedere si decizia de a executa foc sau bruiaj țintit apartine națiunii! Nu stiu daca o poti considera, prin ekivalare, drept o aeronava infractoare la regimul de zbor sau Zombi, desi aparent asa pare! Prevar ca in scurt timp ROU si POL vor lua cele mai potrivite masuri. Oricum nu e cazul sa lansezi RaAA pt o drona, fie ea si cu sistem inertial si prin satelit, pentru ca la noi ajung sporadic, mai mult resturi de drona, dar pericolul real exista si persista.

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/HESA_Shahed_136?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=sc
!

Andrei spunea...

@Claudiu Marin. Dacă generalul de carton de la Nassyria avea nevoie de aprobare de la Năstase, (numărare-ar ouăle!), de ce crezi că generalii de acum nu vor trage fără acoperire prin lege în dronele orcești?

Andrei spunea...

*vor trage, scuze.