Un produs Blogger.

vineri, septembrie 20, 2024

Din nou, FRONTAL, despre pensii militare la Canal 33 TV.

7 comments

 Sa multumim doamnei colonel(r) Daniela Iuliana Toba, realizatoarea emisiunii FRONTAL,  pentru ca a mentionat in emisiune site-ul huhurez.com care a publicat in luna august taloanele de pensii militare pentru a demonstrat oricui inechitatile din sistemul pensiilor militare. 

Multumesc inca o data rezervistilor care au participat la scrierea seriei de cinci articole prin care am putut demonstra opiniei publice realitatea inechitatilor din sistemul pensiilor militare, realitate deformata grosolan chiar de catre cei care au provocat inechitatile. Vezi AICI si AICI!

Nu sunt prea multe diferente  intre abordarile de pe blog si punctele de vedere ale celor doi invitati ai emisiunii, col(r) Georgeta Gheorghe si col(r) Adrian Stoican.

Imbucurator este ca ARMIA specialistilor rezervisti din Armata si Interne anunta aparitia unui nou site despre pensii militare. Le dorim succes!


7 comentarii:

Alexandru spunea...

https://www.facebook.com/share/v/17FYAFPTwVxJNrEh/
Anca Alexandrescu a reușit să își facă datoria.
Să vedem legea publicată în MOf și abia atunci credem

maiag spunea...

PARTEA buna este ca s a ajuns aici datorita efortului concentrat al organizatiilor sindicale,adevarat cam timid,a comentariilor pe bloguri si puberea in alerta a mijloacelor media.eu cred ca sub o forma sau alta se va da legea asa cum au pro,mois,ce nu pricep este de ce modifica art 59 si nu art 60 care se refera la actualiozare,poate nu pricep eu carevesre diferenta.IN ALTA ORDINE DE IDEI rog un specialist in finante sa mi expolice care sunt elementele din care se comopune pensiua bruta,eu am uiatt ca au trecut atitia ani si nu mai stiu ce e in vigoare,si cred ca multi ar fi interesati,numai in felula cesta putem forma o imagine,eu stia, ca e compusa din solda de grad si de functie,mai departe nu mai stiu ce sporuri se baga,respectiv dispozitiv,pensie suplimentara,omm etc,cine face gestul asta sa multumim anticipat

Lorin spunea...

S-a primit aviz negativ. Politicienii români sunt de toată rusinea

Claudiu Marin spunea...

@Lorin
Vezi despre avizul negativ discutam de dimineata pe alt topic,
@maiag
Ca sa afli din ce este constituita solda lunara citeste Anexa VI a L 153/2017.
Pentru actualizare sunt de interes numai 2 elemente salariale din solda lunara, respectiv solda de functie si solda de grad.Celelalte elemente salariale se actualizeaza numai in cazul unei RECALCULARI a pensiilor militare, cand se trece la alta lege a pensiilor militare..
Pentru a afla valoarea soldei de functie pentru cei pensionati inainte de intrarea in vigoare a L 153/2017 se face translatarea coeficientilor de functie din anul 2009, sunt scrisi la litera a) in Notele de calcul ale deciziilor de actualizare din 30 07 2017, in grila de coeficienti de functie din Anexa VI a L 153/2017, folosind regula 3 simpla Aveti pe blog procedura de translatare scrisa de Huhu Reza. In 2017 s-a actualizat cu 15 % solda de functie in cuantum compus din 2009, cu una sau 2 mici majorari pana la recalcularea din 2016. Te-am ametit, nu?
😆

maiag spunea...

CLAUDIU.. vb chineza cu mine, vad ca esti in tema,de ce nu scrii concrert pt functii de maior,lt col si col in suama actualizata,aproximativa nu trebuie rigoare,traduce tu indicatorii la nivel 2024 care valori posibiul sa fie folosite la o eventuala actualizare,asa ar intelege tot poporul

Claudiu Marin spunea...

@maiag
Cum se face calculul pentru echivalarea coeficientilor soldei de functie din anul 2009 cu coeficientii soldelor de functie din grila Anexei VI a Legii nr. 153/2017, aflam din articolul scris de Huhu Rezea in anul 2020, pentru calculul pensiei militare minime prevazute de Plx 199/2020, prima etapa a aplicarii viitoarei neadoptate legi.

Vezi!

https://www.huhurez.com/2020/10/cum-calculam-coeficientul-de-functie.html.

VALNIC74 spunea...

poate avem noroc sa se implineasca ce a promis Ciuca la D-mna Anca Alexandrescu in emisiune!