Un produs Blogger.

marți, septembrie 03, 2024

Comisiile de buget-finante si muncii din CD au publicat astazi Raportul la Plx 22/2023 privind modificari in impozitarea pensiilor

67 comments

 Se aduc precizari si in definirea  venitului impozabil din art. 100.

Modificarile aduse la forma adoptata de Senat contrariaza. Daca definitia plafonului neimpozabil este valabil numai pentru pensiile exclusiv contributive, modificarea trebuia introdusa direct in art. 101 litera a).

Nu cred ca magistratii care au si pensie pentru limita de varsta in sistemul public vor accepta discriminarea introdusa de noul proiect de lege. 

Proiectul a fost deja adoptat in plenul CD de astazi.

Sunt de asteptat contestatii la CCR inainte de promulgare.


67 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar in aceste momente s-a votat in Parlament plafonul de impozitare de 3000 lei. Nu stiu ce vor rezolva sindicatele cu soldele de grad calcandu-le pragurile politicienilor, insa sigur stiu ca Nicolae Ciuca se opune cu inversunare oricaror acordari de beneficii rezervistilor militari, intervenind personal in comisiile parlamentare sa fim sabotati de la aceste drepturi. Buna campanie electorala isi mai face broscoiul asta raios!

Leon spunea...

In sedinta de plen de astazi, acest proiect s-a dezbatut si votat in procedura de urgenta !
Va ramane 2 zile la Secretariat, apoi merge la Promulgare !!

VIO spunea...

Sa inteleg ca si militarii vor avea penssile impozitate de la pragul de 3000 lei ???

iardar spunea...

Având în vedere cel de al treilea amendament admis rezultă ca deducerea de 3000 se va aplica numa pensiilor ,,pe baza de contributivitate “”, deoarece nu sunt modificate corespunzător si dispozitille prevăzute în lit b) si c) ale art 101 alin (2) care se referă la venitul lunar din pensii care are atât componentă contributivă, cât și componentă necontributivă, respectiv venitul lunar din pensii care are doar componentă necontributivă

Pop Iuliu spunea...

Deducerea de 3000 lei se aplica doar celor care au pensii contributive, impozitate conform art.101, lit.a????
Dacă este așa, art.100 așa cum a fost modificat de actuala lege va fi lipsit de conținut pentru cei impozitați conform art. 101 lit. b și c???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie sa lamurim o problema: Si eu am injurat PSD pentru ca ne-au facut ko la pensii prin Lola Olguta Vasilescu-Craiova sau Star Streck Tanase-Braila, dar, vrem sau nu vrem, in pixul lor sta rezolvarea peoblemelor noastre si absolut deloc de la Nicolae Ciuca si PNL, nici atata USR sau ceilalti neispraviti, asa ca apelurile noastre trebuiesc dirijate catre Marcel Ciolacu si PSD, si daca cineva afirma ca acesta n-ar fi de acord cu noi, deocamdata sunt zvonuri si nu trebuie sa le dam crezare pana ce nu ne convingem concret care este adevarul. Asta nu ma doare cat ma sapa la ficati chestia ca liderii de sindicat se duc la tratative cu politicienii cu lectiile neînvatate, sau pusi pe refuzat oferte, cum au facut-o in doua randuri cu cele doua oug, 199 si cea cu soldele de grad, ca daca lasau naibii mofturile personale si interesele pentru o clică azi eram naibii rezolvati, insa interesele lor de clică ne-au sabotat la toti interesele! Cine are informatii despre mersul discutiilor si negocierilor dintre sindicate si politicieni n-ar face rau sa ne spuna si noua care este situatia. Multumim!

magda spunea...

Domnilor CFI....CLAUDIU MARIN...Mi se pare mie sau astia propun de fapt ridicarea plafonului la 3000 de lei doar pentru pensiile contributive?/ Cat de constitutionala ar fi acesta propunere? Bine cu CCR/ENACHE orice poate fi superconstitutional...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De la Dl General, Gabriel Oprea, pe messinger:

defenseromania.ro/camera-deputatilor-poate-readuce-echilibrul-in-mapn-amendamentul-privind-solda-de-grad-a-rezervistilor-trebuie-aprobat-pentru-ca-este-in-interesul-tarii_628322.html

maiag spunea...

pe romania tv au dat secvente cu sindicalistii in frunte cu hodorogu la sediu psd,mi a placut cum a vorbit cel cu mustata,nu stiu cine e,incet incet se pare ca ne facem vazuti,ciocalau nu are putere,ciulacu e keia si parlamentu,sa vedem ce va rezulta din tropaiala asta,

Viorel spunea...

Domnule Leon. Aveți perfectă dreptate. Auzi mârșăvie. Aceste drepturi vor fi calculate retroactiv și vor primi zeci de mii de euro cum prezenta presa și TV cu ceva timp în urmă. Pentru ei sunt bani la buget, țara nu mai este săracă. Pentru fraierii de militari se impun restricții pentru că, crește deficitul bugetar. Ce să-i faci dacă procurorul te acuză și judecătorul te judecă și cum parte dintre ei au bube în cap și pe mâinile (de la rujeolă) cu care ciordesc, când ridică mâna și votează le trece boala instantaneu, dispare și acuzația.
Legat de solda de grad fără a mai vorbi / aminti (să vă luați gândul) de solda de funcție, unul nu vrea, celălalt a spus că nici nu vrea să audă. Deci, nu ne rămâne decât frustrarea și indexarea. Legat de majorarea plafonului de impozitare de la 2.000 la 3.000, de această măsură beneficiază toți pensionarii pentru că unii comentatori / prezentatori TV folosesc cuvântul pensile mai mici de 3.000 lei.

Valentin spunea...

Buna ziua am fost astăzi la mitingul de la PSD și PNL , la sediul PSD a fost primită de Secretarul General Paul Stănescu și Ministrul Apărării și i-au invitat la discuții la sediul PNL nu ne a primit NIMENI poarta închisă am așteptat 15 minute și am promis să revenim ,i am spus d lui Dorobanțu și dvlui Dogaru că există proiectul în Parlament asta trebuie sa rezolve la sediile Partidelor..

raul spunea...

Conform amendamentului art 3 ,se pare ca iar o luam in barba si cu amarata aia de 100 de lei !Sa-i ia dracu pe toti!Auzi ,exclusivitate!

Leon spunea...

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2023/pl022_pr022_23.pdf

iardar spunea...

Domnule Leon nu înțeleg care este interpretarea dvs, ca vor câștiga și pensiile militare din moment ce în art III al pr de lege de modific a Codului fiscal nu sunt modificate și prevederile art.101alin (2) lit c) din Codul fiscal ci doar ale lit a) a alin (2) care se referă doar la veniturile din pensii pe baza de contributivității(prin introducerea deducerii de 3000lei față de 2000lei din forma n vigoare a Codului fiscal)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, plafonul impozbil de 3000 lei este valabil pe intreagul sistem de pensii si nu poate evita si pensiile militare, pentru ca altfel ar interveni discriminarea intre categorii.

VALNIC74 spunea...

Astăzi când trebuia să-și spună o idee un interlocutor la Realitatea Tv, despre pensiile militare la , ce să vezi Breeking news,pac s-a dus naibii ideea ,și am mai observat faza asta și aseară la România TV cu Dorobanțu câbd să zică ceva de pensiile militare a intervenit moderatoarea că nu mai au timp ....cineva ne pune STOP la informațiile despre pensiile militare!

Alexandru spunea...

CFI nu o să mai aflați nimic până nu văd o schimbare de atitudine a CM.
Toate bune la vânătoare...de date noi in fața PC ului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valentin, multumim, si e foarte buna stirea cu Paul Stanescu, Secretarul General al PSD si cu Angel Talvar ministrul Apararii, insa cu PNL si Încremenitul Mototol nu cred ca se vor arunca in Dunare pentru noi, caci si parlamentarii PSD declarandu-ne ca Moșmonditul Morfolit si Bâlbâit, cu catafalc si dric mortuar in Nassiria si amator de streang însăpunit in Corcoceni, trage sforile prin comisii sa nu ni se aprobe nimic, invocand cretinisme electorale, boulean lăbărale, cicatelea dezavantajoase lui, el nepricepand ca atitudinea de lui de fleoștorogit ingălat si bâlbțit si prostia il darama in sondaje si alegeri, deja Rujatul in Colanți iesind in ring, la incalzire pe langa o flacara acetilenica de sudura sa-i ia loc Marțafoiului Înșoricat si cu dondonel de fătălău chizdificat!

Tiberiu spunea...

Rușine PSD+PNL
Ăștia nici măcar deducerea impozitului la 3000 nu au dat ptr.militari și alții aștepta mărirea gradului.....

Rezervistul spunea...

Claudiu Marin...Cu respect.... lămuriți ne și pe noi ...deoarece sunteți în măsură... și calificat în ceea ce spuneți... Această impozitare a pensiilor de la 3000 lei in sus...pt pensionarii civili...se va aplica și pensiilor militare? Că eu personal nu mai înțeleg nimic ... Mulțumesc anticipat...pt răspuns

Sorin spunea...

Deci s-au zgârcit nesimțitii din parlament sa ne mărească din octombrie cu 100 lei pensia militară
.. e vai, vai de noi!!!

Viorel spunea...

Domnule Leon. Ștergând comentariul postat, ajung la concluzia pe care o bănuiam precum că, ridicarea plafonului de impozitare de la 2.000 la 3.000 nu se aplică la toată lumea.

Claudiu Marin spunea...

Asaaa!
Sa citim art. 101 dupa ce a fost modificat de Plx 22/2023!
Observam ca pensiile speciale de la literele b) si c) au ramas cu plafonul neimpozabil de 2000 lei.
Ne intrebam , deci, de ce a mai fost necesara modificarea articolului 100?
Acum chiar se bate cap in cap articolul 100 cu art. 101!
Incoerenta modificarilor
Art. 3 introdus este discriminatoriu pentru pensiile speciale care au atat cuantum contributiv cat si necontributiv.

Leon spunea...

Asa este, fata de Varianta sosita de la Senat, deputatii din cele 2 comisii au introdus la deducere numai pensiile civile, iar pensiile de serviciu si militare raman la fel, cu deducerea de 2000 lei !

Valentin spunea...

Am înțeles că d nul Secretar General al PSD Paul Stănescu va invita reprezentanții Rezerviștilor la o discuție cu d nul Prim Ministru CIOLACU și cu d nul Ciuca in următoarele zile.

Valentin spunea...

Știu că așteptarea este foarteare dar așa cum am scris in luna Iunie și Iulie eu cred că se va rezolva cu Solda de grad în Parlament sau daca nu atunci prin OUG cel târziu până la marele miting din 25 Octombrie de Ziua Armatei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca la modul zelos si zăbălos a fost intocmit de useristul gretos, Claudiu Năsos, cu nasul in sos si creierul intors pe dos in ipsos, e clar ca s-a bagat inghetare de plafonare a pragului de impozitare pentru rezervele militare la pragul de cotei in coada cu covrigei de 2000 lei pulei!

Tiberiu spunea...

Valentin
Cu tot respectul......discuții peste discuții, ei nu au vrut sa ne dea 100 ron dar mărirea soldei de grad...despre ce vorbim...

Luc 3 spunea...

Eu nu cred că la militari va rămâne pragul de impozitare 2000 lei! Nu este corect! Au anunțat acum o saptămână că și la militari,este valabil acest prag de 3000 lei!Ministra muncii la realitatea tv.,la emisiunea lui Anca Alexandrescu!Am văzut și auzit! Acum....ce să mai zic!

Dodo spunea...

@ Claudiu Marin. Aveți o răbdare de fier. Va invidiez. Și cu " răbdarea, treci marea"! Eu cred ca dvs sunteți cel mai în măsura sa reușiți, cu calmul și cu toate celelalte calități, pe care le aveți, sa găsiți cea mai buna varianta,care va trece pe la" toate inimile"lor. Eu vad ca dvs, din bun simt, nu vreți sa fiți categoric(fiind șeful blogului),deși poate alta persoana ar impune regula ...categoric". Dvs ne lăsați pe noi sa trimitem ,sa postam, sa propunem pe la TV, guvern,sau alte instituții problemele noastre. Repet, sunteți cel mai potrivit sa intrati dvs în forță pe ei. Dacă greșesc puteți sa ma contraziceți dvs sau altcineva.

bassil spunea...

Analizați forma legii care merge la promulgare.O găsiți pe site-ul camerei deputaților.

neantzu" spunea...

Nu cu mult timp în urmă l-am văzut pe Ciolacu (la Tv) când discuta cu Bolos că trebuie să găsească o formulă (șmecherie) astfel încât să mărească pragul de impozitare la 3000 lei numai pentru pensiile până în 3000 de lei. Se pare că s-au întrecut pe ei găsind solutia să scoată pensiile militare și de la această facilitate .În altă ordine de idei speram că acest Colacu să ne ajute măcar cu actualizarea șoldei de grad fiind singurul în măsură să o facă. Se pare că m-am înșelat ! Speranțe moare ultimapu

Tiberiu spunea...

LUC 3
Trebuie sa învățământ sa credem ce este scris negru pe alb nu ce zic unii și alți pe la TV....este discriminatoriu și ce dacă....umilință suprema

iardar spunea...

Domnule Leon concluziile dvs sunt întârziate, inițial ați avut un comentariu pe care l ați șters, făcut fără a correla amendamentele admise și în final proiectul de Lege cu articolele din Codul fiscal care se referă la veniturile din pensiile care nu se bazează pe contributivitate, în speță arrt101 alin(2) litc

avianyc spunea...

Fericiti cei ce nu aşteaptă nimic, căci acestia nu vor fi dezamăgiți !
Da ce nu promit politicienii în prag de alegeri!!!!
Ce bine dacă ar fi alegeri cel putin din doi în doi ani.
La așa zbanghii/ zburdalgii prin banii din buget să nu ajungem intr-o zi.precum grecii cu ani în urma.
Oricum si vara asta turismul a fost întreținut din vouchere de vacanta , adică o sponsorizare indirecta a patronilor din turism de catre stat. Orice greva= a fost o majorare salariala.
Jurnaliștii curvele satului , analiștii departe de realitati , politicieni ipocriți , pupincuristi și mulți idioti sadea , corupție și mafie care mustește prin toate instituțiile statului la greu.
Ce sa înțeleagă ăștia din realitate când în fapt au trecut pe interese de persoană fizică.
Și uite asa Ro s-a clasat pe locul 1 din UE în clasamentul recent rezultat din datele Institutelor Nationale de statistică la RISCUL DE SARACIE.
și
Breaking News
Turcia a depus cerere de aderare la BRICS !

Rezervistul spunea...

Valentin... Dacă tot se întâlnesc reprezentanții rezerviștilor cu Paul Stănescu... să-i aducă aminte acestuia că există și o instituție a statului român ce pedepsește drastic discriminarea...

VIO spunea...

Am sesizat si eu ca la fiecare discutie importanta despre pensiile militare moderatoarea spunea ca trebuie sa ia publicitate si intrerupea . Degeaba am avut asteptari de la Realitatea ca va face lumina in pensiile militare ca nu este decat publicitate !!! Nici Realtatea TV nu este un post corect si adevarat !!!

Leon spunea...

@iardar, asa este, m-am grabit fara sa aprofundez Art.III, mea culpa !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianyc, si dupa ce va intra Turcia in BRICS, a declarat ca va iesi din NATO, nemaisuportand taraganarea si umilinta de zeci de ani de a fi primiti in UE! Iti dai seama ca a doua tara cu putere militara sa iasa din NATO si sa se alature Rusiei cum va fi?
@Claudiu Marin, asta cu umilirea noastra, de a nu ni se acorda pragul de 3000 lei, atesta inca o data ca Armata si Politia sunt crunt discriminate, iar Consiilul de combatere a discriminarii probabil se va sesiza din oficiu. LA ccr NE VA FRICA SA APELAM, STIIND DIN START CA ccr NU MAI ACORDA DECAT SOLUTII VENITE PRIN PLIC, POLITICE! La valoarea lor, am scris ccr cu minuscule, ca nu mai merita majuscule! Important este sa aflam cine s-a opus sa nu intram si noi in categoria asta cu prag minim de 3000 lei, mie sarindu-mi in ochi Claudiu Nasui de la USR.

Leo spunea...

E posibil ca exclusivitatea ridicării pragului de impozitare numai pt. pensiile contributive , să fie un ȘOȘOI lansat anume , pt. a se distrage atenția și pt. a se parazita cu altceva inițiativa privind actualizarea pensiilor raportat la solda de grad conf. OUG 26.
A se întâni reprezentanții rezerv. cu TRACTOR , este ca și cum s-ar fi întâlnit cu o mătură.
Covrigaru și ĂĂĂ...ÎÎÎÎ... s-au exprimat clar că nici nu poate fi vorba cu soldele de grad.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a scris in presa militara ca de la 1 Ianuarie se da si indexare si actualizare, de fapt o teapa mare, electorala, caci legea interzice acordarea celor doua drepturi la un loc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ai zis sa mai ,,statem'' ginind miscarile din teren pe care le fac cei din sistem, si am tooot stat asteptand pe vine sub un copac, dar am ramas la pensie tot constipat!

Arthur spunea...

Art. 60, modifcat, din Legea 223 nu mai prevede nimic despre actualizarea pensiilor militare. Dacă cei care negociază(așa zic ei) cu guvernul vor continua să o facă ca și până acum, cu siguranță nu va fi nicio indexare sau actualizare, ci mai degrabă o nouă impozitare a pensiilor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Zice Anilu ca ar fi vorbit Dogaru pe Romania tv, in timpul asta eu trebaluind pe la baie, ea neîntelegand ce si cum politica pensiilor, doar remarcand ca istoricul avea o sapca rosie pe cap, eu explicandu-i ca e o culoare a unei perioade istorice pe care el a servit-o cu devotament netarmurit si a ramas ancorat acolo, precum un parazit in intestine, si poate ca dezlegarea a ce a vorbit pe sticla tv ne-o da dl Ciolacu, care va veni peste cateva minute la Ciutacu, eu stand cu frica in san sa nu se plimbe cu masina prin Bucuresti si sa spuna domnul Prim ministru ca la rezervistii dotati cimpoi cu 20.000 lei pensii nu se majoreaza pensiile ca sa dea in diabet si boli cardio vasculare!

Trofin spunea...

Îmi este greu să accept că cei care legiferează pentru noi, noi românii, sunt niște analfabeți care nu sunt în măsură să coreleze prevederile legilor. Dacă se acceptă modificarea art. 101 alin.(1) din Codul Fiscal , modificat cu Legea 282/2023 ,se subînțelege ca deducerea de 3000 de lei se transferă și la art. 101 alin.(2) , inclusiv lit. c) . Dacă nu va fi așa ( după cum am văzut forma pentru promulgare a Plx22/2023) , atunci o să asistăm la alte convulsii în cadrul sistemelor de pensii sau se va întârzia aplicare prin nepromulgare. După cum am văzut formularea , se scoate în evidență venitul impozabil din pensii , care pare să oblige pe ”oamenii de bine ” din Casele Sectoriale de Pensii să-și revizuiască metodologia de a impozita pensionarii militari.

Militar de la 14 ani spunea...

Legea ar avea probleme de constituționalitate, deoarece în comisii s-a dezbătut art.100 (așa cum arată și titlul legii), nicidecum și art.101 alin.2. Asta ar afirma opoziția (USR, AUR).

daniel sandu spunea...

La emisiunea lui Ciutacu RTv dl. ciolacu ne-a facut nesimtiti?! am auzit/inteles bine oare?

Mihai f. spunea...

Trist ...la ciutacu ,Rtv ...ciolacu afirma că unii urla cu nesimțire ,adică polițiști militari după pensii ...și nu au contribuit ,știe oare adevărul ,chiar nimeni nu ne vrea ,? Magistrații au actualizarea ,noi nu ..

Leon spunea...

@Claudiu, pe site-ul CD este deja postata video sedinta de plen de astazi !
Rog sa urmariti de la min.17 pe deputatul USR Seidler, urmat de deputatul PSD Solomon, si ce spune fiecare:
Deputatul USR sustine ca Art.III din Pl x nr.22/2024, a fost introdus pe ,,sestache,, ulterior deoarece in comisii NU s-a discutat acest articol !
Si a mai zis ca trebuie modificat Titlu proiectului, in sensul ca se modifica si Art.100 dar si Art.101.
Deputatul Solomon afirma ca toti pensionarii ar dori o asemenea reglementare , ridicarea pragului la 3000 lei, dar... !!

Pop de Ploiesti spunea...

Legea , va fi declarata necostitutionala de CCR , pentru singurul motiv ca loveste si-n judecatori.Simplu ,iar daca vrem sa primim ceva , domnule Claudiu e cazul sa faceti putina publicitate la mitingul din 25 octombrie...cu organizarea venirii pe garnizoane .Cat priveste despre Tractor , sau panglicara de Anca Alexandrescu...abureala , rating ...vise.

Viorel spunea...

Cornele. Îi doare pe politicieni și guvernanți în partea dorsală privind discriminarea [Ghid privind art. 14 din Convenția europeană a drepturilor omului și art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenție / VI-D=Drepturi sociale pct. 212-213) la fel cum a durut-o și pe LOV când a introdus principiile în Legea nr. 153/2017 (Art. 6 Principii: lit. (b) Principiul nediscriminării, lit. (c) Principiul egalității], încălcându-le acordând anticipat medicilor și asistenților începând cu luna martie 2018 salariul la valoarea danului 2022 conform grilei la lege. Deci. Ce discriminare, ce principia, ce drepturi peentru clasa muncitoare ? „TOTUL PENTRU ȚARĂ, NIMIC PENTRU NOI” = TOTUL PENTRU NOI, NIMIC PENTRU VOI. La muncă putorilor. Vreți solde de funcție și grad actualizate! Când ne-om vedea noi (eu în calitate de președinte și ciumpalac în calitate de prim ministru) ceafa prin partea din dos a oglinzii. La proteste și manifestări trebuie introdusă din nou placa SUEDEZĂ la ambele partide. Da până când o viață amărâtă și-un trai nefericit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Geoană ne promite electoral ca ne duce pe planeta Marte, asa ca eu cu Anilu o sa-l votem sa ne duca pe aceasta planeta simpatică, ca o țâță fățoasă de cumătră, acolo scapand de pensia militara de milog si ajutoarele sociale injositoare, pentru ca martienii ne vor hrani cu shaorma barladeană, Kobe japoneza si alte sofisticarii ciordite de la mesele lui Mălaimare Ciucale Hadale, etc, asa ca nici nu stiti ce pierdeti si noi castigam căcălău!
@Viorele, sa nu ne consumam bateriile neîncărcabile, sa film calmi, sa ,,statem,, si sa asteptam efectele cetaniilor si acatistelor ce-o sa le pun la icoanele Catedralei pentru ,,binele,, care ni-l fac carpele astea de politicieni reptilieni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A vorbit Ciolacu, vadit evident ca venise de la un șpiț subtirel, deci cu picioarerle puțin in ,,apă,, dar la modus condensat, ca avea scuipat la furca limbarniței si cu turboreactoarele turate la maximum ca Ciutacu nu avea loc de el, de diplomele si covrigii lui, de mansele de pilot al tatucului si cratitele de pe aragaz ale mămucii si alte alea, si cand a vorbit de banii nostri de brotacari prapaditi la pensii, a avut, asa, o stralucire de Lucifer, ingerul cazut, in ocarine, ca ne-am fi mancat pe covrigii lui calzi la primul pranz si, ca o consecinta nefasta, eu n-am inteles mai nimic din toate vrajelile alea electorale cu Bac, diplome si alte corijente, retinand ca-si va face timp sa se duca la Buzau sa CUMPERE covrigi de la firma sotiei, atentie, nu sa-i ia de pomana, ca altfel se va trezi cu tavile si cratitele de pe acolo peste cap, si ca un timp de fro trei ore o sa framante si sa rasuceasca covrigi si colaci pentru parastasele de la pensiile militare! Amin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, draga, 100% la mijloc a fost un sabotaj al unui partid rival PSD, ca sa-i puna pe pesedisti rau electoral in ochii celor cu pensii de serviciu, fiind sigur ca PSD nu ar fi facut porcaria asta, fara sa fiu avocatul lor, dar sa faca dreptate atator pensionari si la noi s-o dea PSD in strachini, asta n-as putea s-o cred, si sigur ca se va afla in zilele urmatoare si cine e sabotorul, actiunea ostila putand fi reparabila si infractorul depistat, ca doar nu o baga documentul legislativ in conserva si apoi sa-l duca in seif si in buncarele anti atomice din SUA din Nevada sau Carolina de Nord pentru 50 de ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau cu mare respect si onor personal, cat si in numele tuturor camarazilor mei, care doresc sa faca acest lucru, sa-i felicit pe toti pensionarii militari, care astazi au avut taria fizica, morala si de caracter sa iasa revendicativ in strada, sa picheteze sediile unor partide, care s-au dus in audiente pe la anumiti ministrii sa depuna anumite cereri si revendicari in numele tuturor rezervistilor din armata, politie si penitenciare, asigurandu-i de tot respectul si pretuirea noastra pentru eforturile domniilor lor! Dumnezeu sa va ajute in aceste actiuni si sa va dea sanatate, onorabili camarazi de mare cinste si onoare!

Negritoiu spunea...

Domnule Mihai f. , In discutia cu Ciutacu, Marcel Ciolacu declara ca militarii nu au platit niciodata contributii la sistemul de pensii deoarece asa a considerat Ceausescu ca este normal. Dar evita sa spuna ca pana in 2011 niciun roman,civil sau militar, nu a platit individual aceasta contributie. Afirmatie la fel de rauvoitoare si de periculoasa ca aceea facuta (in masina), tot fata de Ciutacu, ca militarii au pensii de 20000 de lei. De ce minte ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Liga maistrilor militari si subofiterilor scrie adminul de acolo, Mircea Diaconu, ca nu intamplator s-a bagat neacordarea ridicarii plafonului de 3000 lei la noi si nu se vor aplica si alte masuri avantajoase de majorari din cauza ca Ciolacu si ministresa Muncii au declarat starea de austeritate la aceste pensii speciale, care afecteaza prin marirea lor bugetul de stat, adminul repetand ca sa dea Dumnezeu sa se fi inselat, eu stiindu-l de un om respectabil si serios, insa apreciaza ca asa se va intampla in 2025! Puteti citi sa va convingeti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si daca sunteti botosi pe situatiile astea neplacute, hai sa ca inveselesc cu un drăcușor de băncușor plin de humor: S-a dus un politician de dreapta la o dama de consum si, la cateva zile după tamponare, s-a trezit cu niste alpinisti mâncăciosi in zona zoster! Șucarit, s-a dus la madam si i-a reprosat invazia de lăcuste africane, la care ea, sictirită, i-a si taiat-o nătăflețului: ,,Dar ce-ai fi vrut, bolovane, sa-ti dau la banii aia pe care mi i-ai dat, cumva niscaiva viermi de mătase?''

Margarit Fernand spunea...

Asta cu impozitarea și neindexarea cu rata inflației la 1 ianuarie 2025 erau de mult în sertarele PSD. Pe mine m-a informat cineva despre ea de acum o lună !

Ovidiu spunea...

Ar putea ca sensul dorit al legii sa fie astfel (gandit sa obtina voturile celor multi-civilii, de noi nu au nevoie la vot):
-art. 100 deduce 3000 lei din venitul impozabil pentru toti, dar intra in vigoare la data prevazuta de art. 4 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, respectiv la 6 luni de la intrarea in vigoare a legii;
-prin derogare, prevederile art. 101 alin. (2) lit. a), care se refera doar la pensiile contributive, intra in vigoare imediat, pentru aplicare din octombrie.
Cu alte cuvinte, cred ca ne amana doar pe noi si pe "speciali" cu 6 luni. Colegii cu cunostinte aprofundate in drept sa spuna daca interpretarea e corecta...

VIO spunea...

Daca in luna iunie un numar mare de ofiteri au castigat in instanta impozitarea de la pragul 2000 ron si sa primeasca din urma incepand din 01.01.2024 atujnci va trebui din octombrie sa dau in judecata Casa de pensii sectoriala ca sa mi se faca impozitarea de la pragul de 3000 ron !!! E bine asa ? Daca este un jurist care poate sa intervina in acest sens !

Trofin spunea...

Așa arată legea pentru promulgare :
”Art. I. – Alineatul (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind
Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688
din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se
modifică și va avea următorul cuprins:
„Art. 100. – (1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin
deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei.”
Art. II. – Prin derogare de la prevederile art. 4 alin. (1) din Legea
nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările
ulterioare, prevederile art. I intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024
și se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.
Art. III. – Începând cu veniturile din pensii aferente lunii
octombrie 2024, plafonul lunar neimpozabil prevăzut la art. 101 alin. (2)
lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și
completările ulterioare, este în sumă de 3.000 lei.”
Deci ambele articole modificate se aplică de la 1 Octombrie 2024 ,nu după 6 luni pentru art. 100 modificat.
Misterul este de ce s-a modificat la art. 101 alin.(2) doar lit.a) ?
O fi o modificare pentru excluderea ” nesimțiților” de militari de la această măsură fiscală ?

Leon spunea...

Pl x 22/2023 este deja pe masa Presedintelui pentru Promulgare !

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Acum vom constata calitatea rezervistilor militari din aparatul functionaresc de la Cotroceni. Vom vedea daca vor putea convinge presedintele sa trimita legea la reexaminare in parlament, inainte de promulgare.

Leon spunea...

Pai daca e pe repede înainte, atunci promulgam in aceeasi zi:
https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis1725538392

Gheorghe spunea...

Ați aflat nu ? Da , asta e calitatea rezerviștilor militari din aparatul tehnic al Președinției domnule Claudiu Marin , dar cred că știați deja.

Claudiu Marin spunea...

@Gheorghe
Calitate proasta sau indiferenti la saracia camarazilor mai batrani. Daca ei cumuleaza pensia militara cu salariul de la Cotroceni, nu-i afecteaza daca plafonul neimpozabil este 2000 sau 3000 lei. Cu atat mai mult nu-i intereseaza daca sunt ciucani... ca nu platesc impozit.