Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 21, 2024

Anca Alexandrescu, Realitatea TV, a obtinut promisiunea domnului Ciuca: legea privind inechitatile din sistemul pensiilor militare

16 comments
....va fi dezbatuta in Senat saptamana viitoare. Zice ca s-a pus de acord si cu domnul Ciolacu. Proiectul va suferi unele modificari cu sprijinul instituțiilor militare. Tocmai aici este o mare problema, pentru ca institutiile militare au creat inechitatile, atat prin modul de salariazare  cat si prin modul in care au amputat legea pensiilor militare. De data aceasta initiativa legislativa parea inceputa peste capul institutiilor militare. Astept cu infrigurare modificarile pe care le vor propune. Sper ca, de data aceasta,  politicul sa se tina tare.
Avizul Consiliului Legislativ asupra proiectului, in forma promovata de liberali,  va fi dat astazi, 20 09 2024. (A fost dat si este Negativ.)
 

16 comentarii:

ofiter pensionar spunea...

Deocamdată s-a avizat proiectul privind participarea președintelui la alegerile parlamentare.

Cătălin spunea...

ACEST INDIVID MINTE. LEGEA 223 NU ESTE CAUZA INECHITATILOR. ACEASTA LEGE IN FAZA PROMULGATA DE PRESEDINTE ADUCEA ECHITATE PRIN RECALCULAREA FACUTA DAR MAI ALES PRIN ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD, A SOLDEI DE FUNCTIE, A TUTUROR COMPONENTELOR CE ALCATUIESC ACEASTA SOLFA, PRIN INDEXAREA PREVAZUTA INCLUSIV CU 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI MEDIU PE TARA. EI POLITICIENII DAR MAI ALES PSD PRIN OLGUTA VASILESCU AU CREAT ACESTE INECHITATI ELIMINAND TOATE ACESTE PREVEDERI SI CREAND ASTFEL INECHITATI COLOSALE. LOCUL LOR ESTE LA PUSCARIE DEOARECE AU SAVARSIT UN ABUZ IN SERVICIU, NEAVAND NICIO COMPETENTA MINISTERUL MUNCII CU PENSIILE MILITARE. IN PLUS PTIN OUG-URI, NU POATE FI MODIFICATA O LEGE ORGANICA ASA CUM ESTE L223/ 2015. LA PUSCARIE CU TOTI NEMERNICII DIN POLITICA CARE AU ABUZAT PENSIONARII MILITARI!

Claudiu Marin spunea...

Catalin
Degeaba a dat CCR zeci de decizii si noi am tot repetat ca OUG-urile pot modifica legile organice, tu tot repeti cliseul introdus de cateva aasociatii de rezervisti, cliseu care continua sa toace timpul si in numeroase actiuni promovaste in instante si in exceprtii la CCR.
Abordari de tipul acesta agresiv fac mai mult rau demersului pentru inlaturarea inechitaților

Anghel spunea...

Respect Anca Alexandrescu! A făcut cât toate mitingurile noastre!

Rezervistul spunea...

Ofițer pensionar... Deocamdată Iohannis reprezintă o prioritate...de a lua medalia de aur.. respectiv locul 1 rezerviștii... sunt pe locul 2..În caz de d ne ferește....la fel doresc ... să se respecte podiumul Locul 1....pe linia 1.... locul 2.... și bronzul....mai în spate...la rezervă

Pop de Ploiesti spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dodo spunea...

@Anghel. Cum adică " A făcut cât toate mitingurile noastre". Doamna Alexandrescu( toată stima pt ea) ,l-a forțat pe general,sa spună ce vrem noi sa auzim, dar asta nu înseamnă că nu poate fi din nou o minciuna, din lista cu minciuni a dânsului. Iar despre miting, nu pot sa spun mare lucru,până nu facem un miting( protest) în care sa știm exact ce cerem și care sa aibă lideri serioși demni de onoarea și însemnătatea funcției de militar. Adevărat,este în același timp, ca poate domnul Ciuca,a înțeles, în sfârșit,în ultimul ceas,ce înseamnă să fii militar. Îmi doresc sa fie acesta din urma adevărul. Pe mine personal, ma oboseste și enerveaza vorba lunga și fără sens. Ar fi minunat sa tacă ei și sa vorbească faptele lor.

Claudiu Marin spunea...

Cine asculta interviul constata ca domnul Ciuca a vorbit numai de actualizare soldei de grad. Referirea la proiectul care se va dezbate saptamana care urmeaza, probabil , ca are in vedere amendamentele pe care le vor propune institutiile statului, nu proiectul lui Fenechiu. Va lipsi actualizarea soldei functie. Or, fara actualizarea soldei se functie, actualizarea soldei de grad nu va diminua inechitatile , ci le ca accentua, de aceasta operatiune beneficiind din plin numai cei pensioati dupa martie 2023. Reglementarea actualizarii la nivelul soldelor activilor trebuie sa inceapa neaparat cu sintagma" prin exceptie de la art. 28 si 60 din Legea 223/2017"

Anghel spunea...

Domnule Dodo este extraordinar de importantă spargerea barierei mass media în ceea ce privește pensiile militare! Acum o lună niciun moderator nu aborda subiectul, iar când mai vocifera Dogaru pe undeva începea publicitatea! Alaltăieri un moderator tv l-a presat la colț pe prim ministru în problematica asta și tot suntem nemulțumiți! Unii rezerviști spun că pentru audiență! Noaptea minții!

Paul Puiu spunea...

Marian, văd tu nu ai constatat ca Ciucă știa deja despre avizul negativ al proiectului cu actualizarea SG și dna colonel în rezervă Alexandrescu i-a pus cuvintele în gură!?Ciuca de jenă a repetat varianta dnei colonel în rezervă Alexandrescu, cu toate ca el știe deznodământul și nu ar fi dorit să susțină ideile moderatoarei întrucât știe ca nu se va adopta nicio ordonanță pentru actualizarea pensiilor militare, inclusiv a SG, deaoarece pensiile constituie o sursa financiara benefica pentru bugetul de stat de unde se finanteaza partidele politice!! Pe Ciucă nu îl interesează soarta foștilor lui camarazi nici un pic,
ci doar cariera sa politică ca să își îndeplinească aspirațiile, respectiv de a ajunge președinte!!!!
Cei spune ca iar critic, dar subiectul de azi e cam fâsâit ținând cont ce dezbătut deja dupa avizul negativ al lui Iordache!!
În locul tău a-și pus în discuție și a-și fi analizat conținutul motivarii avizului negativ a lui Iordache sau a lui ,,Noaptea ca hoții”, care este o mizerie de copy paste a unui așa-zis jurist necalificat, lipsit de imaginație și fără calitate juridică!!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

VALNIC74 spunea...

Poate se concretizează ce a zis Ciucă în emisiunea lui d-mna Alexadrescu și vom fi fericiți săptămâna viitoare la ora asta!

Claudiu Marin spunea...

@Paul Puiu
Avizul CL l-am analizat in topicul dedicat special. Probabil ca nu l-ai observat.
@Valnic74
Doamne fereste sa se intamp-le ce a zis Ciuca, adica actuializarea numai a soldei de grad.

magda spunea...

Timeo Danaos et dona ferentes...“Mă tem de greci chiar şi atunci când aduc daruri”....asadar nu am asteptari prea mari de la Ciuca si Ciolacu care... ,,asteapta'' institutiile militare sa vina si sa faca si sa dreaga...Prea multe lucruri oribile s-au intamplat in politica romaneasca ...chiar si cu aceasta noua recalculare in baza noii legi a pensiilor..Echitatea pentru politicieni este cel mai mare rau...Nu renunta ei asa usor la,,divide et impera''...Nu au reusit comunistii si reusesc astia sa aduca echitatea...Macar sa vad un proiect aprobat rapid si care sa multumeasca 2/3 din oastea rezervista....Poate doar cu reintroducerea in lege a actualizarii grad-functie...altfel,IOC SANSA/Auzeam ceva legat de,,unificarea' legislatiei pe pensii militare''....Pe bune? Sunt astia in stare de asa ceva? Vax populi bre.....

Styx spunea...

Promisiunile d-nului Ciuca(așa cum știe toată lumea) în special privind rezervistii si promisiunile politicienilor in general nu prea sunt "valuta convertibila", mai degraba bani falsi, dar paiul acela de care se agata inecatul cateodata poate fi salvator. Vom vedea. Să deie Dumnezeu să auzim numai de bine! Sănătate să avem!

bilbaoromelo spunea...

nu a promis ,a zis doar ..DA !!...egal cu zero...hai sa fim seriosi !!

Valentin spunea...

Buna ziua tuturor, d nul Moderator am plecat de a solicita mărirea Soldei de Grad la cuantumul din anul 2024 și acum nu va mai convine ,așa cum doriți eliminarea inechităților cum spune ți d-voastră va rog sa INSISTATI pentru eliminarea PLAFONARII introdusa de LIA OLGUȚA VASILESCU și a acordării de SALARII COMPENSATORII la trecerea în rezervă pentru cei mai tineri trecuți în rezervă cu drept de pensie ,o sa mi spuneți că nu mai este în vigoare din 2017 ,-DAR VA ROG SA INSISTATI PENTRU INTRODUCEREA LUI SA BENEFICIEM SI NOI DE SALARIILE COMPENSATORII.