Un produs Blogger.

joi, august 08, 2024

"Bestseller" parafrazat de Tudose, premierul care a nenorocit zeci de mii de pensionari militari prin OUG 59/2017

33 comments


Mihai TUDOSE, despre povestea Caprei cu trei iezi: Cartea cu ostașul de pe stâlpi va fi lectură obligatorie la PNL (cu bonul de la achiziție)






Sorin Roșca Stănescu: Liberalii își dau cu panourile lui Ciucă în cap


Omițând, probabil neintenționat, să menționeze că mult timp am fost singurul jurnalist care s-a arătat uimit, intrigat și apoi indignat de apariția pe șoselele patriei a uriașelor panouri, numite „Un ostaș în fruntea țării”, ziaristul de investigație Bogdan Tiberiu Iacob a făcut ieri două analize extrem de interesante legate de acest subiect. Rezultă că PNL a cam dat în bâlbâială. Încercând să-l scoată pe Ciucă basma curată. 

După o lungă și extrem de dubioasă tăcere, după ce presa s-a mișcat legat de acest subiect, dinspre Partidul Național Liberal, au început în fine să vină informații și fel de fel de explicații privind această nebunie a panourilor electorale declanșată de generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. Aflăm astfel că până în prezent, costurile au depășit cu mult estimările pe care eu le făceam acum o lună, ridicându-se la colosala sumă de două milioane de euro. Și, tot conform informațiilor oficiale PNL, până la sfârșitul campaniei prezidențiale, aceste costuri se vor ridica la patru milioane de euro. Este vorba de un partid politic care, încercând să-i satisfacă ambiția lui Klaus Iohannis de a se muta într-o vilă de lux pe Bulevardul Aviatorilor și-a epuizat practic resursele, cumpărând de la RAPPS sediul în care funcționează și pentru care plătea o chirie modică. Astfel încât banii încasați de RAPPS, practic întreaga sumă de care dispunea PNL în urmă cu două luni a fost încasată de RAPPS care astfel a avut fondurile necesare pentru renovarea unei clădiri mai vechi și transformarea ei într-un imobil de mare lux destinat familiei prezidențiale. Odată această paranteză închisă, este de reținut faptul că atunci când a decis o altă mega investiție, PNL era cu trezoreria goală. Din acest motiv, eu și apoi alți jurnaliști de investigație, între care și Bogdan Tiberiu Iacob ne-am întrebat, pe bună dreptate, cine suportă cheltuielile uriașe pentru instalarea în toată țara a panourilor publicitare din care ne zâmbește suav generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. Iar primele reacții ale PNL, încă neoficiale, sugerau că, de fapt, în spatele acestei vaste operațiuni, s-ar afla o editură de carte care face astfel reclamă viitoarei opere semnată de scriitorul general cu patru stele Nicolae Ciucă. Atâta doar că, în urma unei investigații sumare, a rezultat că nicio editură din România nu-și poate permite un asemenea lux. Și nici măcar toate la un loc. Și nici măcar una dintre cele mai mari edituri din lume, dacă cumva ar dori să publice și să promoveze prezumtiva carte a scriitorului Nicolae Ciucă. 
Întrucât presa a început să ia peste picior bâlbâielile liderilor PNL, a ieșit la rampă Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului, care zilele trecute ne-a comunicat că de fapt, PNL ar fi cumpărat de la scriitorul general cu patru stele Nicolae Ciucă, care este în același timp și președintele partidului, drepturile de autor, astfel încât beneficiile încasate din carte să poată fi utilizate timp de 50 de ani de către PNL, așa cum îl taie capul. Care beneficii însă, nu sunt precizate. Nu a existat și nu există vreo carte scrisă de un politician în România care să aducă beneficii. Cartea, dacă va apărea vreodată – și mă întreb, firește, cine o scrie – va fi un instrument de propagandă electorală și atâta tot. 

Dar ce a uitat Ionuț Stroe să precizeze și au uitat să o facă toți liderii PNL, și ce a uitat să întrebe Bogdan Tiberiu Iacob este când, unde și în ce condiții ar fi fost semnat contractul de cesiune al drepturilor de autor în favoarea PNL. Dacă un asemenea contract există, el trebuie să fie preexistent instalării în toată țara a panourilor publicitare. Și înregistrat ca atare în documentele oficiale PNL, inclusiv în contabilitatea partidului. Dacă acest contract nu există sau este de dată recentă, făcut pe genunchi, să spunem, în urmă cu câteva zile, atunci documentul reprezintă – repet, dacă există – o mare potlogărie. Iar dacă nu există, înseamnă că, cu acordul întregului partid condus de Nicolae Ciucă, Ionuț Stroe minte de îngheață apele. 

Cred că îmi exprim o opinie de bun simț, solicitând Direcției Naționale Anticorupție să investigheze de urgență acest caz. Iar dacă este nevoie de plângeri penale, cred că se vor găsi destule persoane dispuse să facă acest lucru. 

Un singur lucru regret, dacă toată această uriașă construcție de publicitate electorală se prăbușește. Nu ne vom mai putea delecta cu lectura eroicelor isprăvi săvârșite în Irak de „Eroul de la Nassiriya”. Adică singurul ofițer superior al Armatei Române despre care se spune – o spune nepotul său, care lucrează la postul național de televiziune – că ar fi dus o bătălie victorioasă pe un front de luptă. Săracul Ciucă! În realitate, a ajuns în Nassiriya la o lună după ce localitatea a fost cucerită de armata Marelui Licurici. 

33 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca om, nu-l ador pe Star Strek Tudose, dar humorul lăptos si mistourile lui despre Malaimare Ciucălaie Laie Bucifale pur si simplu le ador ca ma dau pe spate! Hai, ca bufonul cu doctoratul falsificat s-a invatat sa primescă bumbac de peste tot, ca fraier politic, total depasit si bazat pe minciuni si inselaciuni sa prosteasca electoratul, dar va dati seama in clocarie ce manifestari de furie or fi pentru protectorul lor? Curand, acest oportunist si arivist, lacom si mincinos, va dispare si din PNL, clocarilor, deci ducandu-se naibii sustinerea voastra de pana acum!
@S.S. Am scrierea blocata pe fb in telefon, nu ca nu vreau sa-ti raspund. Tin fb doar de figuratie sa vad uneori cate ceva, baza mea e laptopul: Scrie-mi pe mail laptop ifrimcorneliu@yahoo.ro Ah, Canalul!...
@Rezervist, nu-i baiul, prietene, fii fara griji! La mine pensia poate sa vina si pe 31 ale lunii ca oricum e un gunoi ordinar, fiind rodul fătăciunilor clocarimii paraditoare, in fratie cu mafia politica!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stalpul cu pricina i-a intrat deja undeva, la umbră hacana, asta fiindu-i valoarea de soldat ratat pe care cinstititul electorat in sondaje i l-a dat pentru tot ce in politica a prestat!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://hotnews.ro/mihai-tudose-il-ia-peste-picior-pe-rares-bogdan-sa-alaturi-opera-presedintelui-cu-capra-cu-trei-iezi-e-dovada-de-talent-1766807&ved=2ahUKEwiY0rf_g-aHAxV_-AIHHbH-KMIQ0PADKAB6BAgQEAE&usg=AOvVaw3CWrXwPR5ro6SY3cPlDh2s

VALNIC74 spunea...

Ciucă un nemilos,râde de toți militarii!

Relu spunea...

Avand in vedere faptul ca aceasta carte a costat cat a costat, panouri + tiparire, cam cate carti si la ce pret trebuiesc ele vandute sa faca niste acte de caritate macar in suma egala cu suma sparta? Ca autorul nu e ca VW , care vindea in pierdere sau asa era la inceput, Bugatti-ul Veyron.VW chiar daca pierdea niste bani la vanzarea modelului scotea bani din alte modele /total. Ori Ciuca nu e vreun Dan Brown sa compenseze cu alte volume.

Leo spunea...

TERENTE la fel ca ĂĂĂ..ÎÎÎ... , doi IMPOSTORI.
A uitat să ne spună cum a renunțat el la titlul de dottore.....Păi oare de ce ? SIMPLU , pt. că PLAGIASE la fel ca astălalt. Dar măcar TERENTE nu a folosit instituțiile statului pt. a-și acoperi plagiatura cum a făcut amiba.

Rezervistul spunea...

A pliat hârtia cu "doctoratul de cacao"și a ascuns o sub gușa aia mare.. să nu-l vadă Ponta....

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/surse-marcel-ciolacu-a-aflat-adevarata-strategie-a-lui-nicolae-ciuca-discutie-in-sedinta-psd_3402335.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, bro, bine si misto, dragă teteo, că amiba sau aranhida cu toxina formaldehida, la fel ca in narația cu Ali Baba, cel cu barba de doi coți cârlionți până-n chiloți, de-a bagat cei 40 de hoți cu spaimele-n morți, a furat si el din plagiat de-a speriat, numai ca doctoratul si l-a secretizat ermetizat, facandu-se de tarhat in intregul regat, iar cu cărțoiul cât răhățoiul, in care descrie mincinos soldățoiul si asociatia sa cu razboiul, a devenit atat de imposibil si de penibil incat ne intrebam cum e posibil sa minti o națiune cu o misiune militara, minune, cand distanta dintre amplasrea cortului si linia razboiului era ca de la Bistrița la Constanța de mers cu șareta sau cu căruța, plus ca era pazit in cortul adormirii de toată Compania ostirii, deci aparat cu stoi un ditamai broscoi de soldățoi, fricos, laș si tont, cu si cat tot efectivul activ de pe front!

nedelcustefan310@gmail.com spunea...

A intrat cuiva azi pensia la cek

Brenda spunea...

A intrat vreo pensie de la MAI la cek

Outlander spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

Marcel Orzan
Felicitari pentru trantele in care te-ai angajat cu vîskul!
Intr-adevar :
-Nicio lege a pensiilor militare de dupa anul 1977 nu a permis valorificarea stagiilor ulterioare pensionarii pentru recalcularea pensiilor militare.
-Nicio pensie militara recalculata din oficiu, pentru a fi transformata in pensie civila pentru militari, potrivit L 119/2010, nu cuprindea nici macar o luna stagiu civil ulterior pensionarii.
-Deciziile de pensii civile emise de Casele Sectoriale in ianuarie 2011 au cuprins doar stagiile existente la data de 31 12 2010 in deciziile de pensii militare emise in baza L 164/2001.
-Cererile de recalculare cu stagii ulterioare formulate de militari in baza HG 735/2010, revizuirea din oficiu potrivit HG nr. 1/2011 sau recalcularea potrivit art. 107 alin(4) din L 263/2010 priveau operatiuni asupra unor pensii civile pentru militari, nu operatiuni de recalculare/revizuire a unor pensii militare.Nu intelege urechistul asemenea fineturi juridice.
-Nici Legea 223/2023/2015 nu permite valorificarea stagiillor civile ulterioare pensionarii in deciziile de retransformare a pensiilor civile pentru militari in pensii militare, dar CSP-urile, conformandu-se art .3 din Ordinul M25/2016, cu interpretrea gresita a art. 109 din Legea 223/2015, au introdus in pensiile militare recalculate si vechimile civile ulterioare pensionarii, chiar daca ele nu mai aveau vreo relevanta in calculul cuantumului noii pensii militare de dupa anul 2015.
De aceea tribunalele emit pe baza rulanta decizii de admitere celor care cer extragerea stagiilor civile ulterioare pensionarii din deciziile de pensie militra.
Lasa-l pe vîsk sa munceasca in slujba decidentilor din institutiile militare. Va abandona subiectul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, va inchin un clondir de vin pelin plin ca i-ati ars-o la malaghenia parpalea hando manga cu tărășenia ăluia cu creierul cât lămâia, cu caracter de prost gust si vetust, octogenarul flasc in must, ce vrea sa-l imite pe Elon Musk, vreascul, Vâsc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ieri, ne scria cineva timid discret ca intratără pensiile la CEC pe tiket cam pe la orele doișpce cred, si chiar m-ar interesa cumva treaba asta daca e adevarat ca sa-mi anunt un prieten dintr-un sat indepartat si izolat...

Viorel spunea...

Merită ăsta să fie politician în Parlamentul României, făcut politruc sărind ierarhia politică și crescând ca Făt Frumos în doi ani cât alții în șase ? S-a comportat și se comport cu noi exact ca un „părinte” care își reneagă copiii. Afară din politică. Să-l voteze cei care au agățat panourile pe stâlpi. Până unde duce frica de pierderea imunității parlamentare. Poporul moare de foame și lui îi arde de reclame. Vrei să fii votat, trebuia să lași ceva în urma ta, vceva palpabil, valoric. Ai lăsat ură și dezbinare între militarii activi, între pensionarii militari și între toți la un loc.

Claudiu Marin spunea...

Dupa deciziile de astazi din PSD, se contureaza tot mai clar ca PSD va avea candidat la presedintia Romaniei un independent.
Ghici ciuperca cine-i!?

Rezervistul spunea...

Admin. Cine...? Prostănacul cumva?...zise Ion Iliescu....care a spus că-i îngroapă pe toți... dacă cuteză sa i atingă vreun fir de păr...sau să-l bage la bulău... Până acum...se cam ține de cuvânt...

val3ros spunea...

Scuze d-ul Claudiu pt. oftopic
Deci pensionar MAI,2016,care primisem decizie de impunere pensie necuvenita și decizie recalculare pensie
Surpriza....azi a intrat pensia și nu este nici o reținere,iar cuantumul este cel de dinainte,fara sa pierd nici un leu
Un coleg a fost la CPS iar acolo i s-au spus sa stea liniștit că nu vor fi reduceri ale pensiilor
Atunci de ce aceasta tevatura cu decizii emise dar nepuse in practica?
Sunt curios ce răspuns voi primi la contestatie și la plângerea prealabilă
Daca mai sunt colegi de la MAI, să posteze daca li s-au redus pensia
Multumesc

Claudiu Marin spunea...

@val 3 ros
Compara pensia primita astazi cu pensia din aprilie - mai, nu cu pensia din iulie.

val3ros spunea...

Da,dl.Claudiu,aceași pensie azi,la fel cu ce am primit din ianuarie până acum....Și totuși acum am o decizie de pensie mai mica...oare indexarea din ianuarie la care pensie se va face?La CPS la telefon nu răspunde nimeni,și mai sunt ceva zile până voi primii răspuns la contestatie....daca voi primi!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@val3ros, dupa alegerile en gross si la modul partinic avantajos, șparlamentare si prezidentiale, veti primi imediat niste patalamale in care veti constata impunerea de a returna otova si cu țârâita ce ati primit ,,ilegal si necuvenit'' si intr-un interval de timp anumit, adicătelea, asa, hacana niste zdrențe de lei, așa cum zic ei! Cand astia au de luat, si nu de dat, pandesc timpul potrivit pentru potcovit si nimeni nu e scutit de bulit! Acum, daca v-ar lua datoria, le-ati strica jucăria si jmecheria de la votare si v-ar da o directionare pentru o alta orientare sa se schimbe optiunile parlamentare si prezidentiale! Noteaza-ti pe rabojul de pe dosul cofrajelor cu creion chimic ca nu te-am inselat cu nimic din ce am afirmat ca dupa alegeri imediat vei fi si taxat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@val3ros, sunt si eu tare curios, insa din experienta-mi personala, destul de grețonațoală, nu se strang ei la mațe sa-ti raspundă la o contestație sau lacramație, pentru ca ăstora cazuti din cer nu le sta chestii din astea cu ulcer in caracter!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rezervist, momentul habarnist este unul trist, pentru ca pe Prostanac, care nu-i deloc un sarac, l-au ginit pe frunte cu multe bancrute si bancnote obtinute din actiuni mafiote, cu legaturi penale cu diferite persoane cu afaceri nasoale, asa ca daca l-ar remorca aiurea si parpalea la pesedea in cursa pentru streangul slobod de pe eșafod, si-ar rupe si ei gaturile cazand din pod!

Leo spunea...

@valteiros
S-au sucit , deoarece vin ALEGERILEEEEEEEEEEE .
Cum să scadă pensiile ???????????????
NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI LA VOT !

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Daca pensia reactualizata in iunie 2024 a fost mai mica in luna iulie, trebuie sa fie mai mica si in lunile urmatoare. Nu discutam de retineri drepturi necuvenite.

Leon spunea...

@Val, confirm si eu acelasi lucru !
Unui vecin pompier militar, i-a intrat pe card aceeasi pensie ca in toate lunile din 2024 !
Are confirmare ca s-a primit si Contestatia si Plangerea prealabila la CPS MAI..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, meleon la meleon confim si eu acest ponton de la un habarnist si aiurist penitenciarist, care nici acum nu stie despre penzia primita de la puscarie, cam fro 80 de vechi meleoane trase prin inel, dzice el subțirel, coane Leoane, din care are datorii babane la banci cu numeroase comisioane ca nici nu mai stie de hoame exact ce pensie are-n dotare, fiind cu buza friptă si pe executare silita!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle, Claudiu, făra sa fiu trombon, dar la catafacul cu funia unsă cu gudron de jambon cumva e propus Poantă Gibon?

Leon spunea...

https://mihaivasilescublog.ro/2024/08/10/un-butoias-in-slujba-tarii/

Leon spunea...

https://www.catavencii.ro/adevarul-despre-cartea-lui-ciuca/

Leon spunea...

@Avia, daca si Crin o spune, cu subiect si predicat, nu mai avem ce comenta:
https://www.stiripesurse.ro/crin-antonescu-propune-2-variante-pentru-inlocuirea-lui-nicolae-ciuca-in-cursa-prezidentiala-ridicolul-ucide_3406567.html

Viorel spunea...

CAERTEA ȘI PENSIILE MILITARE. PENTRU OAMENI NU ARE TIMP, PENTRU CĂRȚI BERECHET. O carte de milioane de euro din bani publici.
Martin Poliacik, un fost politician slovac și expert în comunicare, face parte din echipa de consultanți străini care lucrează pentru campania lui Nicolae Ciucă, informează G4Media. Firma lui Poliacik s-a aflat în spatele campaniei generalului Petr Pavel, devenit președintele Cehiei, care și-a lansat și el o carte, model copiat în cazul lui Ciucă. Esta cartea încă neapărută pentru a cărei promovare PNL a plătit deja 2 milioane de euro în primele 3 luni, după cum a dezvăluit recent site-ul de investigații Snoop. Hotnews vă prezintă imagini care arată legătura consultantului slovac cu șeful PNL.
https://hotnews.ro/video-imagini-cu-consultantul-strain-din-spatele-campaniei-si-cartii-promovate-cu-milioane-de-euro-a-lui-nicolae-ciuca-firma-sa-a-lucrat-pentru-un-alt-general-ajuns-presedinte-1771038