Un produs Blogger.

duminică, iulie 14, 2024

Trump, ranit in timp ce rostea un discurs la un miting in Pennsylvania

70 comments

 




70 de comentarii:

VALNIC74 spunea...

maine poimaine se va intampla si pe la noi asa ceva cu decidentii politici!asta si-a cautat-o cu lumanarea,are multi dusmani si incurca pe altii la candidatura!

Leon spunea...

Cu siguranță un gest de condamnat!
Trump se indreapta cu pasi repezi spre Casa Alba; de urmarit sondajele in urmatoarea perioada !

avianyc spunea...

Sincer , mă așteptam la asa ceva vizavi de politica dusa de Trump , politică foarte daunatoare magnatilor care detin monopolul afacerilor , mai ales in Ucraina.
Chiar am bătut apropouri în acest sens intr-un comentariu anterior vizavi de soarta lui Kenedy după ce nu a fost de acord cu insistentele celor care detineau averi colosale în Cuba de a invada cu trupe Cuba în scopul recuperării averilor.
Spuneam în acel comentariu anterior ca îl vor susține și" împăiat "pe Biden cât timp le protejeaza afacerile din Ucraina livrand nelimitat bani și armament pentru întreținerea războiului și protejarea afacerilor.
Afaceriștilor yankei le este frica ca prin politică dusa de Trump vor pierde afacerile profitabile din anumite zone , inclusiv Ucraina , scop în care Trumph trebuie împiedicat sa ajungă președinte.
Yankeii trăiesc din tata-n fiu din afaceri private.Nu exista nimic de stat în USA .
Pana și Trezoreria statului este de domeniul privat în USA.
Asa s-a dezvolta USA la actualul nivel , prin punerea creierelor private la contribuție și munca multa , chiar dacă au abolit doar în urma cu câțiva ani sclavia și încă mai sunt indieni care trăiesc ingraditi în parcuri naționale.
Asa ca pentru cunoscătorii fenomenului american nu-i o surpriza ceea ce i s-a întâmplat lui candidatului Trump.
El trebuie împiedicat sub orice forma sa ajungă președinte, la fel precum și Orban care încearcă negocierea păcii în Ucraina trebuie azvârlit de le președenția CE.
Și uite asa ne-am democratizat încât trei sfert după planeta o duc prost și un sfert foarte bine.
Lupta pentru resurse nu are limite , ghinionul lor momentan este ca-i mai incurca un BRISC , un Trump, un Orban ,...
"Ferice "de noi ca am obținut un împrumut de doua miliarde dolari de la yankei ca să ii investim în dotarea armatei. Și asta în lipsa lui Marcel din delegația la summit-ul NATO!!!!!(((???)) Si asta în condițiile în care yankeii au datorii imense către FMI și Banca Mondială.
Și ca să vă lămuriți cum țin yankeii la afacerile lor studiati ce s-a întâmplat în Chile cu președintele socialișt ales în mod democratic Salvador Allende după ce a naționalizat minele de cupru detinute de afaceristii yankei în Chile. Simplu , l-au asasinat ........
Asta-i lumea afacerilor , toți cei care nu-si predau resursele de buna voie sub masca democratizării trăiesc sub sanctiuni mai putin binevenite pentru popoarele acelor națiuni.
În rest numai de bine , in legea junglei pentru supraviețuire se descurca fiecare cum poate !
Capul plecat , sabia nu-l taie !


Relu spunea...

@Valnic: la noi e cu seminte, manele (aia mandri ca sunt romani), fotbal, bere si maieu tras peste burta.Suntem o tara manelizata profund. Nu stiu daca vor realiza cat rau a facut tarii promovarea intensiva a acestui gen de muzica. Dar vorba reclamei:usor poate oricine.

Rezervistul spunea...

Din păcate în SUA nu se poate face nimic privind controlul armelor.. Dreptul de a purta armă a cetățeanului este stipulat în Constituția americană art 2 Asociațiile purtătorilor de armă sunt foarte puternice indiferent cum se numesc ele având milioane de membrii...iar orice tentativă de a restrânge acest drept este anihilat la vot...Au încercat acest lucru mai mulți președinți americani în urma măcelurilor săvârșite prin campusurile studențești soldate cu sute de oameni, profesori și copii.. uciși la niv țării... de a lungul timpului..Sa reușit parțial de Obama și doar in
câteva state anume...1) cei cu condamnări penale sau sub supraveghere judiciară nu mai au voie să și procure arme.2) cetățenii fără cazier judiciar și peste 18 ani își pot procura doar armă de auto apărare scurtă ( pistol,revolver) 3)interzicerea comercializării de arme de asalt ( puști, mitraliere) 4) înainte omul cumpăra pe loc din mag specializate dacă dădea datele pt verif ce dura 3-5 zile..Acum in unele state se așteaptă autorizația . și dacă este validă.... apoi se vinde..5) cu probleme psihice...dovedite prin acte medicale...la fel au interdicție la procurare de arme..Problema cu controlul fie el chiar și parțial reușit în unele state este bună...dar cum controlezi pe cele procurate ilegal..?

Rezervistul spunea...

Din păcate Trump a aflat pe pielea lui ce înseamnă "să-ți treacă glonțul pe la ureche"

Rezervistul spunea...

Am avut și noi un senator care inițiase un proiect de lege pt a da arme " la liber" civililor...Noroc cu parlamentarii care au refuzat în grup... Nu-i laud... că nu merită nici unul să stea acolo în parlament dar cred că a fost singurul lor gest de rațiune ...Ce s-ar fi întâmplat? Toți Țugulanii,Bombardierii cu bani ar fi tras în trafic din merțan...după oameni...numai dacă se uitau " dușmănos" la el sau la piranda aflată pe locul din dreapta Numele lui este Sergiu Nicolaescu... Bietul de el...de credea comisarul " Alimanescu" pus de comuniști să curețe țara de bandiți.. după război

Viorel spunea...

Da. Un gest de condamnat. Putea fi lovit în ochi și să rămână chior. Putea fi lovit în tâmplă și să cadă mort și asta cu toată paza lângă el (la o adică nici nu aveau ce face decât să stea în jurul lui ca scut în timp ce vorbea). Comparativ cu politicienii din alte state capitaliste cu o democrație consolidată, parte din cei de la noi, pe lângă faptul că uneori iau măsuri ridicole și total greșite împotriva populației (ca ex. / mărești salariul minim dar nu realizezi că depășești plafonul impozabil), sunt aroganți, hoți și șmecheri, fără a realiza cât de vulnerabili sunt sau pot fi și ca politician / guvernant în funcție, dar mai ales după ce-ți termini mandatul. Iar cum în întreaga societate, până nu se întâmplă o tragedie nu se iau măsuri (și atunci uneori se încearcă mușamalizarea pentru că cheia universal care deschide orice ușă este banul), tot așa și cu ei, până nu primesc o corecție „educativă / cetățenească”, nu se învață minte. Sper să nu se întâmple și la noi dar unii parcă o merită pe deplin.

Relu spunea...

@Rezevistul: nu ca la liber dar si cu amortizor. Daca nu esti de meserie ce nevoie ai de amprtizor la vanatoare? Se sperie caprioarele? Sau la braconat sa nu auda cine nu trebuie?

Leon spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/externe/momentul-care-i-a-salvat-viata-lui-trump-fostul-presedinte-intoarce-capul-spre-un-lunetist-secret-service-fix-cand-incep-impuscaturile-2860501

Rezervistul spunea...

Viorel...Din fericire pt noi L 295/2004 privind regimul juridic al armelor și munițiilor este foarte restrictivă...zic eu ..la acest moment Doar cu 2-3 ani in urmă... Serv arme din IGPR a publicat un raport privind confiscarea aprox 5000 arme și munițiile aferente Toate erau autorizate inițial dar au fost folosite aiurea fără respectarea legii.. 85 % erau arme folosite in domeniul vânătorii ( oamenii sau crezut fazani și s-au împușcat între ei sau pt braconaj realizate artizanal bineînțeles fără autorizație.. in afara perioadei de vânătoare)restul erau de autoapărare...Alte cauze... păstrarea necorespunzătoare in locuri special amenajate ( fișete) sau muniția nu era depozitată separat în rastel ci era în armă sau titularul era decedat de mult (din alte cauze)..la momentul controlui iar rudele nu au anunțat acest lucru pt a preda arma etc Recomand continuarea controalelor inopinate regulate la domiciliu titularilor de arme Sigur vor apare surprize...La noi reglările de conturi se face folosind furci,macete, cuțite săbii, topoare...mai rar sunt folosite arme de foc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce semeni si gresesti, aia primesti...

Rezervistul spunea...

Relu...Nu ai fost atent la ce am spus mai devreme... M-am referit plastic la "dat drumul la liber" mai ales la procurare de arme mici ,scurte... pistoale, revolvere... ușor de ascuns sub haine..folosite de orice țăcănit sau interlop in lupte de stradă...caz în care pot apare victime ..persoane nevinovate ce trec pe acolo întâmplător Nu am spus nimic în postarea anterioară de ceva amortizoare de zgomot...

Viorel spunea...

Cu scuzele de rigoare. Cine citește comentariul meu zice că textul este din alt film. Nu! Textul este din același film dar fără sonor motiv pentru care am urmărit doar imaginile nu și discuțiile. Dacă vă uitați cu atenție, întreaga acțiune este foarte bine regizată. În timp ce vorbea și în momentul în care „s-a tras”, Trump se uita exact în direcția din care a venit glonțul. Chiar dacă cineva a strigat armă, îți trebuie o precizie ieșită din comun ca, cu un pistol să-i zgârii (nu i-a găurit) doar urechea. Presupun că în momentul când cineva din mulțime a strigat, Trump, prin aplecare și-a zgâriat cu unghia sau cu ceva ascuțit pus pe deget, obiect care apoi a fost camuflat. Ce nu riscă un candidat pentru a deveni din nou președinte. Este doar o părere.

Constantin spunea...

De-acum,la viitoarele mitinguri electorale,o să stea intr-o cușcă de sticlă antiglonț,ca și papa dealtfel.

Rezervistul spunea...

Viorel.... Totul este posibil,ai dreptate... și nu se va afla decât peste 100 ani dosarul fiind secretizat exact ca in cazul lui Kennedy.. Poate să ancheteze mama lui Secret service... FBI... Dacă nu se vrea...nu se vrea...Cine știe... fraierul a fost momit cu ceva fiind și dus cu capul.... Parcă așa a pățit și Lee Oswald.. ?

avianyc spunea...

Poate peste 50 de ani vor fi desecretizate rezultatele cercetării în acest caz de asasinat la comandă.
La comanda exact ca în cazul Kenedy , Salvador Allende ....sau chiar Robert Figo.
Ne încurci sau nu ne susții afacerile planetare ...., inclusiv cele din Ucraina ,primești recompensa pe țeavă !!!

Mafia afacerilor conduse de marii magnați ai lumii dictează politică de urmat în timpul mandatului și evident si fata de " colonii".

Poveștile astea cu " controlul armamelor de foc " si alte copilării este pentru naivi și rezervistii care nu pot evada din mediul cazon( arme , muniții, rastel) și sa înțeleagă mediul politic și economic mondial care trebuie să favorizeze afacerile și nu sa le obstrucționează.

Actualele lozinci ale " Axei Binelui " care cauta resurse cu bani , arme si soldati pentru economiile tarilor lor și nu le prea găsesc ,de genul " Inarmam și sprijinim Ucraina ca sa-i învingă pe ruși " este la fel de toxica pentru omenire ca si emanatiile precum ca " basina vacii " este un pericol pentru mediu ,credibila doar de naivi .

Bine și dacă vine Trump și face pace si le da peste cap planurile de afaceri ........ îl executam ca si pe Kenedy ....s.a. Afacerile dirijorilor din spatele politicienilor impinsi in față trebuie sa meargă înainte cu orice preț, chiar cu cel al extinderii la scara mai larga a unui război început ca " acțiune specială "!
Treziti-vă pana nu-i prea tarziu .
Largiti-va orizontul cunoașterii pentru a fi capabili de analiza unor fenomene absolut neintamplatoare.

John1 spunea...

Deși Trump este cam ,,intr-o ureche", eu cred că va câstiga cu această ureche ,,ciuruită". Va fi o victimă cu noroc. Fiecare cu soarta și cu norocul lui. Kenedy nu a avut norocul ăsta. Atenția sa distributivă, deosebit de dezvoltată (a întors capul o secundă), în consonanță cu
gestul lunetistului său de a sălta capul i-a salvat viața..

Claudiu Marin spunea...


Chiar acum
@Viorel
Scenariul acela conspirationist ti l-a marait Azorica?🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bagati in seama o problema atat de vagă si bleagă, un eveniment mai putin important in ceangă, mangă si manglă, decat țigănismele de gang de pe al nostrum meleag drag pentru ogive si ocarine de șauri si șaure de pe Romanistan Ghiță TV?! De manelisme, cocalarisme si orgasme cosmice si spasmodice avem nevoie, nu de evenimente cu indivizi paranoie, carora de romanistanii-n nevoie li se indoaie, daca le e foame si au nevoie de mancare, bre!

Viorel spunea...

De la căldură domnule CM. Iar acum nu mai suntem pe timpul lui Kenedy. Dacă voiau să-l mazilească o făceau 100% fără să rateze. Eu cred că este o cacialma sau un fraier nemulțumit în loc să-i dea cu cerneală sau ouă ca pe la noi, i-a trimis un avertisment. Când se trage asupra ta și oricând glonțul te poate lovi a doua oară nu mai stai să ameninți cu pumnul. Am spus. Doar o părere.

Claudiu Marin spunea...

Distanta dintre viata si moarte pentru candidatul la presedintia SUA a fost de cca. 1 cm.
Norocul sau a stat in cetatenii care au alertat serviciul de securitate de prezenta atacatorului pe acoperisul cladirii din vecinatatea mitingului electoral.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, daca era cacealma, atentatorul nu murea!

Relu spunea...

@Rezervistul: in proiectul de lege voiau sa permita cu amortizoare si alte chestii mai nisate. Cat despre interlopi sa fie primit ca cine vrea isi ia pistol.Cu glont. Dar momentan mai au cate o retinere si se rezuma la batai colective cu ce gasesc sau au in masini. Ce ma amuza ieri, cred, un interlop impuscat in Moldova la o cafea. Era urmarit prin mai multe tari si nu il prinsesera dar a ajuns in Moldova si l-au rezolvat unii. Partea proasta e ca in astfel de reglari mai pica nevinovati la mijloc.

raul spunea...

Trump nu trebuie sa mai fac nimic!Deja e presedinte !Singura campanie trebuie sa fie in prezentarea fotografiei cu mana ridicata dupa atentat!Un Fidel capitalist sadea!Viva la revolucion!O lume nebuna ,nebuna!

avianyc spunea...

Noroc sau destin favorabil !
Sau poate o rasplata divina pentru intenția de a instaura pacea acolo unde "un războinic uitat pe pământ " a intretinut și intretine in scopuri murdare în continuare razboaie devastatoare .
Deși politica externa americana nu prea se schimba semnificativ în anumite privințe la schimbarea președinților, totuși lumea dornica de pace își pune speranțele în venirea la președenția USA a " zbanghiului" considerat în unele medii D.Trump.
Cum a avut puterea și voința sa stea și sa negocieze fata în fața cu Kim al Coreii de Nord ,poate tot asa va avea puterea sa impună unele masuri aducatoare de calmare a situatiei globale celor care depind in multe privinte de America și care din anumite interese baga batul prin gard la alții și apoi intretin conflictele armate.
Greu de realizat pace în actualul context , dar poate o ameliorare pe calea negocierilor ar fi binevenita și în interesul si beneficiul tuturor.

John1 spunea...

Domnule Claudiu Marin.
Exact, buna observatie. Daca nu era publicul, Trump ar fi fost istorie acum. Oricum, si el este foarte vigilent, are ochi de vultur. Sa vedem, tara noastra ce va castiga din aceasta intamplare. Doamne ajuta!

John1 spunea...

Domnule Claudiu Marin, ati putea sa postati un titlu care va genera multe comentarii: ,,Atentat sau simulare a unui atentat la adresa lui Trump".

Viorel spunea...

Dacă eu văd un lunetist, înseamnă că este în fața mea, lateral stânga sau dreapta și nu în spate. Când strig lunetist, mai mult ca sigur că Trump s-a uitat să după strigăt și atunci cum de la împușcat lunetistul pe lângă ureche din față, pentru că în cazul acesta, lunetistul se afla în spatele persoanei care a striga și deci nu avea cum să-l vadă. Înseamnă că a tras din spatele lui Trump și atunci cum de la nimerit în partea din față a urechii ? Întreb doar.

Arfy spunea...

Viorel* ai dreptate!
Crești în sondaje!
Un meseriaș nu este descoperit de x, y sai lumea participantă!
Dacă nu l-ar fi ratat, n-ar fi fost nicio pierdere!

Viorel spunea...

Cornele. Nu am urmărit nimic la Tv, doar filmulețul prezentat pe blog. Am ciulit însă urechea la chibiți ce discutau și cam ce s-a întâmplat. De aici am tras niște concluzii și le-am ptrezentat pe blog. Am presupus cu înclinație spre convingere. O să citesc ce scrie presa o să ascult ce spun TV-urile iar despre lunetistul ucis este pagubă colaterală vorba militarului American.

csej spunea...

Vasilina si călti@trebuie să fie unul de samanta ca sa stea cu trunchiul in tara lui Johannis si cu capul in tara lui Orban.Ca romanii sunt săraci de vină sunt americanii.Ca s-a distrus sistemul de irigații,ca s-a distrus industria de vina sunt americani.Ca suntem hoti si spagari sunt de vina americanii.Tu mănânci zilnic ciorba rusească.Ai face bine sa cauti hibe in curtea noastra.. Imi place ceardasul.Imi plac si unguroaicele.Personal nu am nimic cu ungurii.In general sunt mai cinstiți decât noi dar sunt printre ei cum de altfel si printre ei jigodii.

Viorel spunea...

John1. România nu va câștiga nimic pentru că tot ceea ce au făcut (dacă au făcut) sau am primit de la americani am plătit cu vârf și îndesat. Până și o întâlnire (dacă dăm timpul înapoi și nu prea mult mediatizată de presă și TV cu o vizită la Washington) sau plătit bani pentru că s-a făcut lobby (un fel de mită pe românește).

Alexandru spunea...

S-a întrebat cineva, sau există vreo explicație, de ce pe palma lui Trump, dusă instinctiv la urechea "atinsă de glonț", nu se vede nicio picătură de sânge, după ce ia mâna de la ureche? Filmarea este chiar foarte clară. Sau sângele lui Trump curge cu întârziere? Cusută cu ață albă treaba asta, părerea mea.

Rezervistul spunea...

Relu... mulțumesc de precizare...Nu am ajuns la propunerea cu amortizoarele..Am citit pe sărite ce propune comisarul Miclovan pt prostime și m-am îngrozit Am renunțat să citesc mai departe..Noroc cu ăia de nu i-au cântat în strună ... și să voteze așa o tâmpenie..

avianyc spunea...

Trebuie sa fii bătut rău în cap ca să faci speculații ca cineva si-a înscenat un atentat de asa natură încât sa-i treacă glonțul prin ureche la 1 cm de creer.
Sigur " Azorel" când trece pe lângă astfel de comentarii ridica piciorul.
Și până la urmă " un amator " sigur nu îți face gaura în ureche , pentru asta trebuie totuși ceva antrenament.
Trump nu avea nevoie sa-si insceneze un atentat ca sa câștige alegerile , oricum cu asa contracandidat este scapat în câștigător.
Peste zeci de ani ca si in cazul Kenedy când se vor desecrretiza rezultatele cercetării , dacă nu le va da publicității D Trump in calitate de viitor locuitor la Casa Alba ,se va afla și cine a fost în spatele acestui atentat.

Claudiu Marin spunea...

Scepticismul este o stare comuna a celor care nu cred in nimic.Nici macar in ei nu cred! Este o forma de autoizolare.

avianyc spunea...

@ iceparu
Recomandat sa stai unde-i umbra mai deasă.
Acum nu mai este ca pe vremuri la biroul GP de la județeană.
Cu părere de rău dar în Ardeal și UE 80% din populațiile statelor apreciază acțiunile lui Orban în favoarea propriului popor și pentru ca nu negociază în genunchi orice gogorita băgată pe gat de von der Leyen. Inclusiv cele prin care încearcă negocierea păcii în conflictul ucrainian.
Asa trebuie sa procedeze un adevărat diplomat.

Alexandru spunea...

@Claudiu Marin
😀
Daaa... și "pandemia" care a fost pandemie și "revoluția" care a fost revoluție și câte și mai câte, habar n-avem. Unii. Care luăm de bun tot ceea ce ni se "servește".

Viorel spunea...

Avianyc. Mai știu eu un fost prim ministru care a vrut să se sinucidă, dar al dracului, glontele i-a retezat doar firele de păr (el a vrut dar nu s-a putut pentru că totul a fost o mascaradă de impresie artistică) iar dr. Brădișteanu a făcut un an de pușcărie din cauza lui. Și atunci ca și acum sinucigașului / ucigașului (ambii curajoși dealtfel) le-au tremurat mâna când au apăsat pe trăgaci.
Rex vă transmite multă sănătate, mi-a transmis să aveți grijă ca atunci când ieșiți la plimbare să vă luați umbrella de soare ca să nu leșinați și să creadă lumea că se comite un alt atentat, dar de data aceasta în România. Aveți grijă și cu bătutul în cap că e rușinos. În plus să nu vă tremure mâna ți să dați pe lângă.

John spunea...

Din tot circul mediatic,am reținut'o pe tipa blondă.Sper,din toată inima sper ca ȘTrump după ce va fi investit în al doilea mandat la DC/ 5 ian '25 să'i acorde gradul de General și Șef al Security pentru ATITUDINEA ei. Toți ceilalți,AUT!😆

avianyc spunea...

Viorel dragă,
Salutari lui Rex !
Al naibii dacă înțeleg cât de tâmpit sa fie acest Trump n viziunea unora încât sa- si insceneze un atentat stand țintă nr1 în fata unui lunetist aflat la 60-80 m distanță , ba sa mai cada secerati și unii nevinovați din jurul lui.
Mai da-o-ncolo Viorele , suntem totuși militari , nu lucrători la EcoSal fără serviciul militar la activ.
Oricum Rex intre doua mese cred ca si-a pus întrebarea ,oare câți si-au dat pumni în cap fiindca lunetistul a avut ghinion si l-a ratat ?

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Scepticii sunt usor de manipulat daca le prezinti evenimentele pe invers.
Cum sa triseze Trump in halul in care gandesti d-ta, daca este in opozitie si nu la putere, cu toate institutiile statului subordonate?

@Alexandru
Risti sa te injure zecile sau sutele de mii de romani care au pierdut rude dragi din cauza COVIDULUI.
Indiferent cum le denumim, evenimentele din 1989 au fost si datorita lor putem si noi sa conversam si noi liberi, dar in limitele bunului simt.

Claudiu Marin spunea...

@RazOr
Nu locul de munca se imputa in material coanei Cristina, ci trecerea ei precipitata si la varsta inaintata din plutonereasa la coloneasa.

Ion americanizat zice ca n-ar fi adevarata afirmatia ca a fost avansata ofiter. Zice el ca a iesit la pensie ca adjutanta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cristina boului bălții este Lt Polcovnic 100%, ca eu am avut-o tapetata intr-un proces, deschis la jmecherie sa aflu adevarul, referitor si la niste manarii financiare in declaratia de avere. Orice tentativa de aflare a adevarului are si un pumn mare de inchis subiectul rapid, fara nici o sansa sa ajungi la o Hotarare corecta, ca una scrii in Cerere si Hotararea se da pe subiecte extraterestre! Da, tablagista a fost avansată stelista de tarhat rânced, valoarea pensiei fiindu-i dedesubt ofiter din tablă galvanizata pentru șarpante!

Alkan spunea...

APEL CĂTRE PARLAMENTARI

Parlamentarii vor depune luni, 15.07.2024, o propunere legislativă pentru declararea nulității acordului semnat de Johannis cu Zelenski - o inițiativă a deputatului Dumitru Coarna.

Acesta face apel către toți senatorii și deputații care doresc să fie inițiatorii acestei propuneri legislative ca să vină la ora 10:30 să o semneze.

Acum să vedem care parlamentari sunt slugi trădătoare și care sunt cei cărora le pasă de statul și poporul pe care ar trebui să-l slujească.

"Apel către colegii parlamentari❗️

Fac apel către toți senatorii și deputații României care doresc declararea nulității acordului privind cooperarea în domeniul securității între România și Ucraina să vină luni, 15 iulie 2024, ora 10:30, Parlamentul României, Camera Deputaților, pentru a semna propunerea legislativă în calitate de inițiatori.

⚠️ Acordul privind cooperarea în domeniul securității între România și Ucraina, semnat la Washington, la 10 iulie 2024 de Președintele Klaus Werner Iohannis pune în pericol pacea în România și afectează apărarea națională și stabilitatea economică a României!

⚠️ Acordul nu poate să intre în vigoare la data semnării pentru că încalcă prevederile constituționale și ale Legii 590/2003!

⚠️ În concluzie, este necesar să se respecte voința poporului român care dorește pacea și nu extinderea războaielor și să declare nul Acordul privind cooperarea în domeniul securității între România și Ucraina, semnat în numele României, de către Președintele României, cu Ucraina la data de 10 iulie 2024.

Iulian Mareș spunea...

*Apreciez enorm cunoscatorii fini, exhaustivi ai politicii, economiei si finantelor din US, totusi sunt si institutii, firme de stat in US!
Mai au si o lege care prevede ca la atingerea unei sume (uriase in fapt) firmei private i se confisca cam 1/2!
Dar acestea sunt dosr glumite de atelier de reparatii si cu SDA, mai mult in aer liber, nu cazon!
NUUUU, Trump nu a fost impotriva industriasilor cum cred niste minți crete, el a redeskis otelarii, a aprobat forari pentru petrolisti,,.etc, el a militat pentru un control firesc al migrantilor si reuntoarcerea productiei in US, crescand astfel locurile de munca!
Daca Ardelenii si UE sunt 80% alaturi de V. Orban, atici totul este pierdut dat fiind viteza gandirii ardelenilor, proverbiala deja!

Caro spunea...

Cam tarziu i-au aruncat lui Coarna niste ruble pe jos, aia grasa a avut intaietate la ambasada Rusiei.

Rezervistul spunea...

Două babe cam surde...in piață ..comentează in legătură cu lunetistul ce a tras in Trump....Auzi tu...Mărioaro..ce zic ăștia la tv..Cred că ăla după nume e tot românaș de-al nostru... Au spus că-l cheamă Pușcașu..🤕

Claudiu Marin spunea...

@Alkan
Puteai sa ne scutesti de prezentarea maimutarelii moscovite a lui Coarna.
Potrivit legii, presedintele poate semna tratate internationale in numele Romaniei, tratate care sunt supuse ratificarii Parlamentului.
Putea sa astepte sa ajunga acordul la ratificare. Numai ca atunci nu va mai fi parlamentar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Alkan, taman nimic nu se schimbă ce este NATO-american si european, iar Coarnă Mucava poate sa-i ia pe cei ca el otova si sa se mute la Moscova, acolo si după liste sa-si aplice pricipiile fasciste si putiniste anti europeniste si anti ukrainiste! Cu foștolocul de morcov la găurică trebuie sa sprijinim doctrina moscovită a lui Putinică? Voi va jucati cu vorbele, nestiind ce le pot capetele si focoasele cu nuclearele!

avianyc spunea...

As a miscellaneous fact
Fiind în deplasare pentru " Darea de seama" la CNN - nul mamă al nostru Gadea a infulecat nu doar continutul ci și polonicul.
Ne spuse șeful CNN romanesc precum ca iranienii au pus la cale un complot care sa- l asasineze pe Trump.
A3 ZAT !
Adică serviciile secrete americane i-au avertizat pe ruși de iminenta unui atac terorist mai deunăzi iar în acest caz unul se plimba cu pușcă pe acoperiș iar serviciile așteptau sa vina iranienii 🤣🤣🤣🤣
Nu mare mi-ar fi fost mirarea ca impreuna cu analistul Raducu sa descopere ca pe Abraham Lincoln l-au asasinat coreienii din Nord iar pe Kenedy rușii!

Tot ca fapt divers spre dezamăgirea antenistilor în frunte cu gheneralii se pare Ursula von der Leyen , uzurpatoarea pensiilor militare prin PNNRR- invenție proprie după pandemie nu mai prinde sefia Comisiei UE ( doame ajuta a trișat mereu) iar vicele ales de Trump a declarat ca fondurile pentru Ucraina trebuie reduse și ca UE trebuie sa se trezească!
Iar doamne ajută! Poate asa rămân bani și pentru pensiile militare .

Din cate ne spunea șeful CNN romanesc americanii ne-au făcut oferta unui împrumutat iar ministrul ap. a semnat un contract de imprumut de două miliarde in scopul dotării armatei Ro.
Următoarea știre entuziasta de la analistul Raducu este ca in curand vin F35 in dotarea A Ro pentru atentie marita "intarirea flancului estic"..analistul Raducu ZAT! De pensionarii militari n-ai suflat o vorba ministrului.
Asa ca banii de pensii rămân......peste ocean ....poate doar ceva ordin de majorare a soldelor pentru cei care lupta cot la cot cu yancheii !!!!
Csej , semnează de luare la cunostiintă, apoi preda pixul lui Mares.

Leon spunea...

@Avia, ce coincidenta nefericita, unul a fost atins de un glont, celalalt este atins de un COVID:
https://www.stiripesurse.ro/joe-biden-infectat-cu-covid-19-va-intra-urgent-intr-o-perioada-de-izolare-in-fieful-sau-din-delaware-care-este-starea-actuala-de-sanatate-a-presedintelui-sua_3381571.html

Leon spunea...

@Avia, cand crezi ca Presedintele Iohannis îi va retrage sprijinul politic lui Ionel si va numi un alt candidat PNL pentru campania Prezidențială din toamna acestui an??

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Lupii din PNL nu vor mai asculta de Iohannis in ultimele sale luni de mandat prezidential si vor propune candidatul care are sanse sa se califice in turul 2, conform sondajelor, fie si cu riscul de a torpila actuala coalitie guvernamentala.
In ultimele sase luni de mandat, Iohannis nu mai poate dizolva Parlamentul.

valy spunea...

Presedintele Iohannis îi va retrage sprijinul politic lui Ionel si va numi un alt candidat PNL pentru campania Prezidențială din toamna acestui an atu8nci când PSD va propune la presedentie pe GIOANA.

valy spunea...

Un lucru bine facut este clar......
Dacă ambii candidează la presedentie si nu câstiga, automat să ceară excluderea din partid, CIOLACU simte finalul dezaztruos ce-l asteaptă.

Bzr spunea...

Daca in locul pensionarului militar era un pensionar magistrat imediat sarea ccr-ul si le apara interesele la toti!magistratii nostri militari ce pazesc?!?

avianyc spunea...

@ Leon
"Va apărea libertatea, dar va muri dreptatea."

Adrian Păunescu (1943-2010)

Răspuns la întrebare!
Atunci când yancheii vor găsi inca vreunul vrednic de năzuințele lor zonale.
Asta o zisei la " nervi " , adevărul e ca dacă nu era chestia asta cu majorarea pensiilor la civili cele doua partide care zic ele ca guvernează nu ar fi avut voturile nici macar de la electoratul care votează în mod tradițional psd sau PNL.
Eu zic ca Ciolacu ar avea șanse , astialalti doi de care zici nu merita pusi la socoteală.
Din PNL doar Bolojan ar avea șanse, dar nu-l lasă bihorenii sa plece de la județ.
Și nici nu-i inghitit de Iohan asa cum Ciolacu nu-i inghitit de yanchei.
Om vedea pe vremea tulburelului , pune apă din belsug la vie.




Iulian Mareș spunea...

Leon,
ca sa priceapa si cei care se uita doar la Discovery Channel: ROU, prin insipidul Angel kiar va semna pana in decembrie a.c. contractul pentru F-35, carora el, cîrcotașul de serviciu, le va goli scrumierele :))
Omul ala, din BH, aruncat in fata anagarzilor PNL trebuie privit precum Piedone: *Bun la el si depasit la centrul Centrului!
Curios, pana acum era iohanist si koveșist, acum s-a boloșit!!!

*O întrebare am și eu:
*Dacă Biden s-a retras de cateva zile, mâine își poate oficializa candidatura Iohanis în locul lui? 🥸

Leon spunea...

@Iulica, olteanul nostru, dupa ce s-a intors de peste mari si tari dus de manuta de Neamtul nostru, a dorit sa afle mai întâi parerea fermierilor din Dabuleni, cum de altfel a procedat si Carol I la sosirea in Romania:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/legatura-nestiuta-dintre-carol-i-si-taranii-din-1706627.html&ved=2ahUKEwipvr7SpL2HAxX-zwIHHQ8cMSsQFnoECBUQAQ&usg=AOvVaw25Y1Q9aRAief8eFwGriQ77

avianyc spunea...

@ Mares
Nu mare mi-ar fi mirarea ca dupa ce Joe la confundat pe Zurlenschi cu Putina sa-l propuna Iohan în locul Kamarei 🤣🤣
Ca doar baietii l-au slujit cu atâta devotament chiar dacă i-au făcut praf pe romani.Nu tu aia , nu tu ailaltă, nu tu vize ......
Urmează in curand inscrierile la adeziunea fata de noul stapan, probabil cu o politica externa mai indulcita pe ici pe coloo si sigur adept al unui alt gen de afaceri.Sa vezi curand rotirea limbilor din mass-media , Gadea , Raducu , Pripiliceanu 🤣🤣🤣🤩
Curioasa treaba , după ce democrații progresist-sorosisti îl declara pe Joe " plecat cu sorcova" îi accepta sa mai conducă încă cinci luni globalistii din lumea lui .

Șpriț, pauză, șpriț !

Și i-o facura tocmai după ce o ii adresa felicitări camaradei lui de razboi Ursula , supusenia întruchipata la sfaturile yancheului.

Colac peste pupăză, nu vreau sa-mi închipui draga Mares și CSEJ cum o să -i urmați pe Nicu și Marcelino sau înlocuitorii inca patru ani taras cu nasu-n tur la Ursula.

avianyc spunea...

@ Leon
Vezi cum stau lucrurile dacă Olguta l-a consultat doar pe Liviu și Manta excluzând de la consultări lubenitarii de la Dăbuleni ( grănicerii olteni).
Când vor pune în aplicare noile decizii de pensie pentru civili mulți militari varsovisti și în special cei care au stat cu "curul pe bombe "sau cei care si-au mâncat tinerețea prin aplicații, aerodrom, Canal, Transfăgărășan, cules porumb , etc vor fi micimani la cuantum pe langa mulți civili inclusiv pe langa cei cu 3-4 luni de vacanta pe an .
Poate atunci onor guvernanții își vor da seama de gravele discriminari din randul pensionarilor militari și vor încerca vreo metoda de resuscitare.
Evident daca vor fi treziti la realitate de vreun parlamentar bine intentionat.
Pana atunci grija mare ,paza bună trece primejdia rea.
Dacă arșița o tine tot asa mai bine zaibăr din must de lubenita decât din struguri stafiditi.
Poate ne dai si un link de cunoaștere a cauzelor care au dus la retragerea austriecilor din Oltenia. @ Mares sigur este nerăbdător sa ia la cunostiintă !!
Onor la A.I.Cuza !

Iulian Mareș spunea...

„Dragul meu” avianyc,

suntem unii care mai si cunoastem inclusiv marlania austriaca infundata in Eterna Terra Nova: aici, in tinutul prim cucerit si romanizat, unde si-au facut prezenta protoromanii nu le-a mers iubitilor tai haustr-ungari cu mulsul ci doar suptul!
*Ca fapt divers: nuas vota niciodata un autist lit ca are 3,78(9) m, tu, uitand cum il preamareai si pe aici!
Propune-l tu Presedinte la o asociatie de proprietari, dar mai la iesire din Oradea spre Bors!

Leon spunea...

@Avia,daca in acest an Olguta aduce in casele Craiovenilor Apa tece de la munte, va ramane Primarita pana iese la pensie:
"Pornind de la poalele munților Vâlcan, din județul Gorj, acest nou fir va aduce apă de munte de cea mai bună calitate, în municipiul Craiova, printr-o conductă cu o lungime de peste 123 km, realizată din PAFSIN, material garantat timp de 100 de ani "...!!

avianyc spunea...

@ Leon
Cu apa rece de la munte,
......................
mai trăiești.
Cu investițiile lui Bolojan o ducem rău de tot .
Până și moldovenii care lucrează în Occident nu se mai întorc în Moldova ci își cumpără la greu apartamente în Oradea.

Leon spunea...

@Avia,aha, deci oradenii care si-au cumparat case ieftine in Ungaria, isi vand moldovenilor apartamentele facute pe timpul lui Nea Nicu si date ieftin de Nea Nelu in anii '90!

avianyc spunea...

@ Leon
Ei , unii cu apa termala pentru încălzire alții cu apa de ploie de la munte pentru răcit vinul.
Fiecare cum se descurca.
Sa știi ca pe acolo pe unde făcuși practica militară cândva nu mai exista piatra din temelia acelor UM. Totul înlocuit cu firme de producție, City Center la rand ,pasaje supraterane la greu , o centura tip autostrada a orașului prelungita anul asta pana în Bors 2 de către Bolojan plus o centura metropolitana .
Cartierele de blocuri rasar ca ciupercile după ploaie , unul chiar a fost denumit de localnici " Viitoarea Moldova".
S-au făcut și ceva importuri din zonă olteneasca , Florin Salam fiind primit în ovatiile a mii de tineri în Piata Cetatii din Oradea.

Leon spunea...

@Avia, inteleg ca R.Mc.nu mai este, dar macar Cimitirul mai are Crucile in picioare ??

avianyc spunea...

@ Leon
Da , cimitirul mai exista.
O parte din gardul imprejmuitor este marginas cu șoseaua de centura a orașului.
Pe celebra cândva " Armatei Rosii" nimic , totul transformat în instituții civile și Campusuri universitare și profesionale.
Doar o darapanatura de cămin de garnizoana mai sta în picioare in partea spre Gradina Zoo.
Probabil pentru cei care în schimbul unui sejur la Felix mai vor și vreo plosnita la bagaj.