Un produs Blogger.

luni, iulie 29, 2024

Cum circulam de la Pitesti la Sibiu in anii 2026-2028?

9 comments

Autostrada Pitesti-Sibiu ajunge la sfarsitul anului 2025 la Tigveni, in Valea Topologului, dupa ce se va finaliza si  Tronsonul 4, Curtea de Arges-Tigveni. 

Pana la finalizarea tronsoanelor 4, Tigveni-Cornetu, jud. Valcea,  si 3, Cornetu - Boita, jud Sibiu, circulatia pe culoarul IV- european nu poate fi blocata timp de 3 ani in comuna Tigveni, in conditiile in care modernizarea tronsonului 6, Tigveni-Rm Valcea, prevazut in proiectul initial, nici nu a trecut de faza de proiectare,

Salvarea vine de la Drumul Judetean 703 G, Suici-Ianculesti-Berislavesti, Salatrucel, Jiblea-Calimanesti, in lungime de cca 30 de km, complet asfaltat intre Calimanesti, Valcea, si limita judetului Arges .

Exista o distanta de cca 5 km neasfaltata pe raza judetului Arges, dar, recent, Consiliul Judetean Arges a aprobat investitia pentru asfaltarea respectivei portiuni pana in anul 2025, cand Autostrada Bucuresti Sibiu va fi finalizata pana la Tigveni. 

In sens invers, ardelenii care vor sa ajunga pe Valea Oltului la Bucuresti sau la Constanta vor avea de la Calimanesti, judetul Valcea,  la Tigveni doar 30 de km  de drum asfaltat pentru a ajunge direct in autostrada Tigveni-Curtea de Arges-Pitesti-Bucuresti, fara a mai ocoli prin Rm Valcea  pe periculosul Dealul Negru, pana la Pitesti, drum pe care presedintele Iohannis a facut naveta, saptamanal, timp de 10 ani.



Vezi si harta interactiva a CNAIR

https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19


9 comentarii:

John1 spunea...

Va fi o realizare mare daca pana in 2028 se va finaliza aceasta comunicatie importanta. Oricum, se fac investitii serioase in infrastructura. Pana la sfarsitul anului se va merge pe drumul expres si pe autostrada de la Craiova la mare. Infrastructura este foarte costisitoare. Important este sa o realizeze firmele romanesti serioase, nu americane, italiene si alte firme fantoma, care ne-au tepuit de milioane de euro.

VALNIC74 spunea...

Măcar să dea bunul D-zeu să se termine și acest proiect,vă dați seama cât timp le-a trebuit să facă aceste autostrăzi?Ca și cea din Moldova ....34 de ani să pui proiectele autostrăzilor pe roți....34 de ani?

avianyc spunea...

Cum circulam de la București în Sibiu ?
Nici intr-un caz cun circul eu de la Oradea la Viena și retur în 12 ore !
Rusinica rău! Oradea - Bors II M4 -Budapesta -Viena - cumparaturi și retur = 12 ore.
Plus ca dacă circuli în Ro nu găsești o parcare care sa nu fie plina de mizerie .
De când s-au băgat restrictii de circulatie pe Vale Oltului pentru o luna de zile care în fapt vor fi vreo 2- 3-4 luni oltenii oltenii pietari de Arddeal se plâng ca sărăcesc pe zi ce trece 😱
@ Leon , ce mai zice Angel Pristanda ?
Doua la primarie , doua la prefectură,doua la catindrala și la pensionari " doua in tur " de la CIU-CIO !
@ Mares
Cat timp încurci hunii lui Attila care au ingrozit Europa cu ungurii meriți sancționat de Dogaru cu taiere 50% din sporul pentru lucrari de excepție & @ admin Claudiu M. Pentru furnizare de propaganda progresist globalista 🤪
Felicitari d- nului CSEJ pentru sclipirea de vigilența la frontiera de Vest.!

csej spunea...

Corect Geoană.Multumesc pt atenționare.

Claudiu Marin spunea...

@avianyk
Daca nu esti interesat de deplasari la Bucuresti, de ce consideri ca trebuie sa introduci comentarii ostentativ referitoare la deplasarile spre Viena?
Informabtia din topic este pentru romani, nu pentru filo-austro ungari.
Marcel si Viktor au pus bazele unui TVG Budapesta-Bucuresti, cu statii la Cluj-Napoca si Brasov.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Boaitele honveze, deja sunt scapati intre paranteze cu maldăre de căcăreze, frecandu-si labele si vanturandu-si cozile de bucurie ca bunaciunile ale lor o sa le fie, daca sovieticii navalitori in Romanistan o sa le traga si lor un hartan de Ardeal, cu bucurie, pentru a lor slugarnicie față de gubernie! Ehei, asta numai daca aria romanistana va fi total goală si, in tot cazul, vraghia Mălai Viteazul si numai sa indrazniti sa ne sariti parleazul caci unde va sunt cataligele va vor ranji tartacutele!

avianyc spunea...

@ Claudiu Marin
„Marcel si Viktor au pus bazele unui TVG Budapesta-Bucuresti, cu statii la Cluj-Napoca si Brasov”
Zis si facut din partea ungară!
Budapesta- Bors – cafe ferata de mare viteză electrificata.
Zis dar ca la romani pe partea lui Marcel!
Oradea – Cluj Napoca – transfer pasageri pe autobuze închiriate de CFR , calea ferata în lucrări de dublare și electrificare.
Estimare terminare lucrări prin 2026 pe hârtie în realitate după cum merg lucrările poate peste 3-4 ani.

https://m.ebihoreanul.ro/stiri/stadiul-lucrarilor-la-electrificarea-caii-ferate-cluj-oradea-cat-timp-va-dura-o-calatorie-cu-trenul-dupa-reabilitare-185350.html

Cluj Napoca -Brasov - București cu AVG nicidecum TVG( Tagadam-Tagadam – 80 km/h).
Deci care TVG pe portiunea românească?
Și aici mai de cuvânt vecinii , poate se înțeleg și le prelungesc ungurii pe ale lor cai ferate și autostrazi pana la București.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am avut un conducator bahic si conflictual, un analfabet socio economic, in trecut un turnator ordinar sub numele conspirativ de Petrov, care afirma, ca un strigoi, ca Romania nu are nevoie de autostrazi, nestiind prapaditul de el ca Germania interbelica era, pe langa SUA, o tara care s-a dezvoltat economic si militar datorita infrastructurilor rutiere, avand la baza autostrazile! Dupa dezvoltarea acestor retele extraordinare de autostrazi si la noi, fara sa bag mana in foc datorita politicului in ruina fumeganda, pot intui ca enonomic vom fi o forta regionala, dar si europeana, pentru ca, daca pana acum multi investitori ne refuzau colaborarea din cauza retelelor rutiere, acum nu vor mai avea rezerve si pot investi lejer in tara noastra. Uite ca dreapta politica, un dusman de moarte al economiei, dezvoltarii, investitiilor si socialului, dar excelenti lătratori ai acestor deziderate, doar ca sa adune capital electoral, au stagnat prin sabotaje deliberate dezvoltarea retelelor de autostrazi, insa stanga, mai realista si aplicată, a reusit acest lucru printr-un Grindeanu- Buzemoi extrem de in verva si hotarat sa desavarseasca toate coridoarele europene, ceea ce este laudabil si merita toate aprecierile romanilor, ca politician si ministru de resort, si cine stie sa aprecieze acest lucru se poate mandri ca nu traieste de pomana in aceasta societate de consum, in care elitele trec neobservate intr-o lume prea nebuna si preocupata de maruntisurile vietii, fara ca fiecare roman sa se considere si un mandru responsabil emotional cu aceste realizari contemporane, cu care urmasii fiecaruia isi va trai viata intr-un viitor civilizat si facil in activitatile cotidiene de trai!

Iulian Mareș spunea...

Pentru hungaristul economist, finantist de serviciu.....:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ungaria-se-afunda-tot-mai-mult-in-orbita-dictaturii-chineze-orban-a-luat-din-china-in-tacere-cel-mai-mare-imprumut-din-istoria-tarii-2872859