Un produs Blogger.

miercuri, iunie 26, 2024

Pentru cei sceptici, Comisia de aparare a publicat astazi Raportul preliminar cu amendamentul de actualizare a soldelor de grad pentru pensionarii militari

69 comments




3.







**********
25.06.2024
 
Amendamentul urmeaza a fi dezbatut si in comisia de buget, finante,  banci dupa care va ajunge  in Plenul Camerei Deputatilor pentru aprobare, camera decizionala.
888888888888888

asupra PL nr. 262/2024
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.26/2024 privind stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale şi a unor cheltuieli determinate de pregătirea şi executarea unor misiuni în afara teritoriului naţional, în vederea realizării şi menţinerii capabilităţii aferente achiziţiei Sistemelor de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2 şi a altor programe de înzestrare, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, precum şi pentru adoptarea unor măsuri privind retenţia şi atragerea personalului în aceste domenii
-

 


69 de comentarii:

Leon spunea...

@Claudiu, parcursul firesc al Pl x nr.262/2024, cu discutarea in Comisia de Buget si intocmirea unui Raport comun, a fost intrerupt brusc de aparitia din neant a unui proiect de OuG cu acelasi obiect, Actualizarea SG pentru Pensionarii militari, situatie convenabila decidentilor politici !
Si cu intentie sau fara, s-au naruit sperantele noastre, posibil sa revina in actualitate la alegerile din toamna !!

maiag spunea...

DERUTA TOTALA,nu pot fi acuzat ca nu inteleg un text,dar nu mai stiu care text e valabil,prea multe dezinformari de la asa zisii bine informati,cineva avizat si credibil sa scrie in 3 fraze scurte pe intelesul tuturor si sa clarifice ce e adevar si ce e fictiune si creatie de continut,E CINEVA? pina nu se trezeste palcovnicu expirat sa dea un comunicat derutant,GICA CONTRA al intereselor generale,un besondrit hodorogit nebagat de nimeni in seama,CE URMEAZA?scurt si pe 2 ,vorba unui personaj de la blegesti

VALNIC74 spunea...

Doamne Ajută!

Claudiu Marin spunea...

@maiag
Trebuie sa ai minte ca sa pricepi cine informeeaza si cine dezinformeaza.
Aici este publicat un document oficial care respinge toate amendamentele care au piratat amendamentul Leoreanu.

Gicu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
xmax spunea...

Daca se poate domnule moderator, sa ii comunicati acelor doi protagonisti dogaru si coarna, ca nu este frumos sa isi bata joc de miile de rezervisti militari.

Tare as dori sa ii vad pe acesti "maestri ai prostiilor" cum vor argumenta acest eveniment!!! sunt convins ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a obstructiona bunul mers al acestui amendament!

Vor putea boicota finalul votului privitor la aces OUG, dar aici va trebui sa fie cineva atent si sa nu le dea ocazia de a-si exprima nici o parere!!! Oricum sunt extremi de nocivi acesti "tarzani".

Nu stiu cum naiba a fost invitat permanent acest dogaru,la emisiunile TV unde se dezbateau probleme ale pensiilor (civile si militare).

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Esti vulpe batrana si atat!
Am subliniat de atatea ori ca amendamentul cu actualizarea soldelor de grad nu poate fi adoptat prin ordonanta cat tump el se afla in proceduri parlamentare de adoptare. Eu spun, eu aud, d-ta insisti sa raspandesti traznaile juridice ale altora.

Claudiu Marin spunea...

@Gicu
Cand ai un document oficial publicat. Dezobisnuieste-te sa comentezi din auzite!
Fa-ti timp sa-l citesti si sa-l intelegi!

Viorel spunea...

Există o neînțelegere a pensionarilor privind topicul blogului și faptul dacă amendamentul domnului deputat Leoreanu are șanse pozitive sau nu pentru noi. Dacă, comisia de buget, finanțe și bănci dă aviz favorabil, proiectul va fi dezbătut aprobat sau nu în plenul Parlamentului din toamnă. Cred că ăsta este și motivul pentru care Ciucă vrea alegerile prezidențiale la sfârșitul lunii noiembrie / decembrie, pentru ca să demonstreze pensionarilor militari că dânsul a contribuit la acest măreț plan, convingândui pe aceștia să-l voteze.

RD spunea...

De când au apărut primele zvonuri în legătură cu actualizarea soldei de grad (și) și la pensionarii militari, nu s-a rezolvat nimic.

Au fost întâlniri cu oameni de la MApN, proteste, comentarii pe bloguri, pe Facebook, amendamente respinse și admise prin Parlament, păreri pro și contra.

Pensionarii militari nu vor avea liniște nici pe viitor, indiferent dacă se vor actualiza pensiile militare sau nu. Să vedem dacă USR va mai fi așa de agresiv cu pensionarii militari (și ceilalți 'speciali'), după rezultatele dezamăgitoare de la primele alegeri din acest an, apoi Elena Lasconi a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al USR.

Mă bucur pentru cei care nu prea sunt interesați de pensiile militare fiindcă s-ar fi îmbolnăvit mai mult sau mai puțin dacă s-ar documenta așa ca mine și ca alți scriitori sau cititori de bloguri ori Facebook.

Pe mine nu m-a convins nimeni, toți își văd interesul, nu altceva. Însă totuși mai sunt oameni încrezători în politicieni. Din păcate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dârlă Cancer a disparut din peisajul userist, Elena Lasconi castigand sefia cu 67%! Vupița asta poate schimba natura electoratului, daca o ia pe familie si crestinism, iesind din sfera #rezistilor, ceea ce nu prea cred! La Haur, deja incep sa condamne ivazia rusa, electoral, si dupa alegeri o sa-i sară lui Putin in pluă! Lui Dobitoken Siminoc i-am scris de actualizarile la pensiile militare de vreo trei ori: Am primit-o in mana de Malineanu de la el, lingaul putinist! Lui sa-i dai, voturi si osanale, nu sa-i ceri ajutor, ca Becali, care nu da nimic daca nu e televizat de zeci de camere si posturi tv, ipocritul!

Valentin spunea...

D le moderator buna ziua, acum 2 săptămâni v-am scris și v-am spus părerea mea începând cu 1 Septembrie se vor mări Soldele de Grad la fel ca cele ale activilor din 2 motive pe care le repet:1.-Impactul bugetar pentru anul 2024 nu este așa de mare mai rămân numai 4luni din anul 2024.2-Opinia publica va fi concentrata pe recalcularea pensiilor din data de 1 Septembrie din Sistemul Public.

maiag spunea...

S A TREZIT NEBUNU,spuneam mai devreme ca e imposibil ca palcovnicu expirat sa nu bage coada,tocmai a dat un comunicat,un halmes balmej,in care nici el nu stie ce vrea,nu poate nimeni sa i i9nchida ciocu spurcat?te crucesti ce aberatii spune,trece de la o ideie la alta,incoerent in exprimare,amestec de istorie cu problemele noastre,bosorogu nu ne da posibilitatea sa comentam,da si fuge in tufis,DOMNULE col TUDOR,domnilor de la alte asociatii nu aveti nimic de spus sa contracarati postarile sclerozatului palkovnic?bosorogu are un interes,e cucuveaua pensionarilor militari,cum putea opri tembelu paranoic si obsedat?

Vasile Anghel spunea...

Cred că este o hotărâre luată mai de mult,dar s-a tergiversat să închidă gura pensionarilor militari că mai mult nu se poate.Ramane de văzut când și cum se va face.

Dodo spunea...

Interesant scenariu domnule Valentin. S-ar putea sa fie asa,mai ales ca ciuca,dacă va face ceva pt noi, ar vrea sa ia el toți laurii. Si da, vin alegerile prezidentiale și poate îl interesează niște voturi în plus,pe domnul ostaș emerit. Este un scenariu posibil , în ideea ca civilii nu vor realiza ce se întâmplă,fiind preocupați (exact asa cum afirmati) de pensiile lor mărite.

Claudiu Marin spunea...

ĂĂĂĂ...îîîî este pe locul 4 in sondaje.

Leon spunea...

@Claudiu, proiectul de lege Pl x 215/2024 (L.282 la Senat) care aproba OuG.28, dupa 2 zile de asteptare pentru o eventuala sesizare CCR , Vineri va ajunge la Promulgare, fara niciun beneficiu pentru pensionarii militari !!
Ca Presedinte al Senatului, ar fi avut un cuvant greu de spus, asa ca nu-i de mirare ca este in afara podiumului!!!

Leo spunea...

Păi stă foarte bine , la ce fel de "personalitate" este.
NU E VINA LUI !

Outlander spunea...

@Claudiu Marin
”ĂĂĂĂ...îîîî este pe locul 4 in sondaje.”

Da, dar prin sprijinul neprecupețit al acestor instituții cu șira spinării flexibilă, va crește până spre toamnă precum un cozonac!

Rețineți motivările birourilor electorale (2 din 3 se fac ”preș”) și mai ales afirmațile:

”...Cartea este o descriere a tot ceea ce vor oamenii să ştie despre mine pentru că, lipsind din peisajul ăsta atâţia ani de zile, mi se pare un mijloc să pot afla foarte multe lucruri despre un om.
Încă nu am terminat-o.
Orice mi se întâmplă în viaţă, începe cu un pas”

Normal că nu a terminat-o, nu își mai asumă nimeni să i-o mai scrie, probabil nu a plătit îndeajuns vreun prost să o facă!

Circulă niște glume:
”Atenție: vorbitul fără greșeli gramaticale va fi considerat ofensă/defăimare la adresa conducătorilor.”
”Vând cărți de gramatică, nivel Nicolae Ciucă!
Nu e scumpe!”

Plus ieșirile debordante de la Ianca, Buzău....,(iarăși Buzău,...mi-e silă).

Despre unii care de-abia așteaptă să își facă simțită prezența, oridecâteori apare o umbră de speranță, precum un r...t pe fundul mării, care iese, la ”ordin” la suprafață, doar pentru a mai spune ”...v-am spus eu...”, eu am de obicei o replică:
...dați-l mai tare și închideți-l!

Nu avem ce să vă facem, unii dintre noi avem tupeul, stăruința și ”nesimțirea” să ne dorim rezolvarea inechităților, discrepanțelor, punerea în transparență a formulei de calcul care stabilește pensia militară, ștergerea definitivă din discursul guleraților de la CPS a sintagmei de ”varșoviști”, pentru că nu veți ști niciodată ce vă rezervă istoria ce va să vină!
Vă place să vă complaceți în această mizerie care durează de mai bine de 9-10 ani, ați fost în stare să vă faceți frate cu dracul doar pentru a vă diferenția de cei născuți mai devreme, neluând în seamă că va veni și rândul vostru și ne veți lua locul, fariseilor!
Pe ce lume trăiți?
Dacă un plagiator ordinar, un impostor, unul care a făcut furt intelectual, universitar, unul care a determinat un ministru al apărării să ordone trecerea în rezervă și apoi reactivarea, a doua zi, pe funcție și grad de Lt. Col. a propriei soții, este cel care a devenit stindardul vostru (nenominalizat) cu care vă afișați pe aici, îmi fac cruce!
Înnapoi pe fundul mării!
Acolo vă este locul!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Dupa ce politistii au propriul statut, locul amendamentului nu mai era in statutul cadrelor militare.

Viorel spunea...

Domnule Leon și Claudiu Marin. Nu mai înțeleg nimic (fiind concentrate și pe meci). Ceea ce este scris în topic, cu amendamentele domnului Leoreanu nu trebuie aprobată de CBFB și de către CD apoi o aprobă Parlamentul și promulgă KWI ? Domnul Leon zice că actusalizarea soldei de grad / amendamentul Leoreanu s-a dus pea pa sâmbetei. Titlul și conținutul topicului spun alta. Care este realitatea ?

Viorel spunea...

Outlander,. Aveți perfectă dreptate. Eu nu știu ce caută această NULITATE în politică deși a promis cu mâna pe limbă după ce a băgat-o în c.. că nu va face politică niciodată. A fost o nulitate ca militar (un profitor ce nu a trecut prin funcția de șef al SMFT pentru a ocupa funcția de șef al SMG/SMAp., nu mai vorbesc de plagiat, de soâie și câte altele or mai fi, dar se vor descoperi la un moment dat și Poarta Albă scrie pe spatele lor cum srie DOC pe pușcariașii din America), este o nulitate și ca politician. A promis, a semnat, a ștampilat și o sulă a realizat pe toate planurile (avem documentul / planul pe blog). Ăsta chiar nu poate fi băgat la bulău pentru toate matrapalzâcurile făcute ? Chiar este făt frumos ca lacrima ? Proști or fi românii care vor vota acest personaj. Nici cu celălalt nu îmi este rușine care și-a trimis câinele de serviciu să discute cu membrii Forumului propunând și sugerând și tot o sulă rezolvând (sula este o sculă de băgat în coaste cum spunea și Iliescu).

GG spunea...

@HH Ca în totdeauna,
pe fază!💯👋👋💯
Da,asa este ,nu am citit nimic,doar am bănuit ca este OUG pt.activi!Ce vreți d-nule,Rutina!😀

Leon spunea...

@Viorel, un Raport preliminar, nu inseamna nimic daca nu este urmat de un Raport COMUN al celor 2 Comisii, de Aparare si de Buget, ambele Comisii conduse de PNL, al carui Sef stim f.bine ca pana in prezent n-a facut nimic pentru pensionarii militari !
Probabil ca in campania electorala din toamna, se va relua discutia despre Actualizarea SG la rezervisti !

Viorel spunea...

Mulțumesc maestre Leon. Cred că au înțeles și alți colegi neștiutori ca și mine dar cărora le-a fost rușine să pună întrebarea.

Claudiu Marin spunea...

Iar ati inceput cu cobelile?
Acum aveti dovada ca Raportul cu amendamentul exista.
Un proiect de lege de aprobare a unei ordonante in care se introduc masuri importante pentru rezilienta in sistemul national de aparare nu poate sa ramana nedezbatut in Parlement.
Nu este tarziu nici la toamna daca se introduce actualizarea permanenta a soldei/salariului de grad.

Outlander spunea...

@Viorel
”(un profitor ce nu a trecut prin funcția de șef al SMFT pentru a ocupa funcția de șef al SMG/SMAp., nu mai vorbesc de plagiat, de soâie și câte altele or mai fi, dar se vor descoperi la un moment dat și Poarta Albă scrie pe spatele lor cum srie DOC pe pușcariașii din America)”

Colega!...Hă! ...Poarta Albă!...păi, ăla este hotel de ****!
Dumneavoastră ați avut vreodată, după ce ați trecut în rezervă, vreo secundă care să vă îndrepte către aceste abordări?
Mai mult ca sigur, aceste abordări au venit pe parcurs, văzând parcursul inițiativelor reglementărilor de tot felul, care au sfârșit la coșul de gunoi, sprijinite acerb de ăia de pe fundul mării!
Le va veni rândul și lor!
Poate mai curând decât li se pare!

Outlander spunea...

Văzură-ți golul georgienilor?
Câtă determinare!
Câtă decizie și mentalitate!
Pun pariu că aveam vreo 2-3 care ratau așa oportunitate de a conduce Portugalia!
Calificarea este o chestie bună dar ca să faci un egal cu Slovacia pentru ca mai apoi să țopăi pe străzi...
Meciul următor...cu Olanda!

Bzr spunea...

Aveti foarte multa dreptate,nimeni nu este vesnic,dar pana atunci va scade numarul celor dintre noi,se vor sfarsi cu speranta in suflet!in timp ce altii(magistratii)s-au rezolvat elegant!magistratii nostrii militari nu ne pot apara si drepturile sau doar ne trage la raspundere pentru neindeplinirea obligatiilor ca militari???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Otlander, lor le vine randul din nou in Parlament, indiferent de relele facute si de sabotaje, câcâitul plagiator ravnind la ciolanoiul cel mare, dupa ce a sabotat permanent pensiile militare! Ce zic ei? ,,Indiferent cat rau le-am face, prostii ne voteaza cu ochii inchisi, ca robotii ! Da-i naibii de fraieri ca si daca i-am juca in picioare tot ne-ar vota ca papagalii!'' Si, uite ca au dreptate...

RD spunea...

Raportul preliminar e cunoscut de zeci de zile. Doar cine nu a căutat destul, nu a știut de așa ceva. Loteria cu pensiile militare va continua..

Outlander spunea...

@Claudiu Marin
Pe talonul de pensie al unui magistrat militar, oare cum or apărea drepturile de pensie?
Au parte Contributivă/Necontributivă, indemnizație de la bugetul de stat conform legii...?
Pe aceștia nu i-a deranjat niciodată că noi, militarii, nu am contribuit niciodată?
De ce nu au fost, măcar o dată, alături de vreun militar într-o speță care privea...
Nu vreau să merg mai departe cu șirul întrebărilor!

Min. 57, Bravo Georgia! 2-0.

Claudiu Marin spunea...

@Rd
Nu bagateliza evenimentul de azi!
Parca esti platit sa subminezi moralul pensionarilor militari.
Pana astazi Raportul preliminar a fost difuzat neoficial,inclusiv pe acest blog, motiv pentru care unii crosetau ca nici nu exista.
De astazi raportul preliminar este document oficial pe pagina Comisiei de aparare si document de lucru in atentia Comisiei de finante, banci.

Viorel spunea...

Outlander. Ăștia nu primesc talon de pensie ca și noi. Ei și-l tipăresc singuri și trec pe el cee ace vor mușchii lor. Cui nu îi convine din govern sau Parlament, imediat contest la CCR și în 5-6 luni problema este rezolvată. Noi așteptăm 3-4 ani. Par example:
„PENSIILE MAGISTRATILOR AJUNG DIN NOU LA CCR – Cinci judecatori de la Tribunalul Bucuresti au admis in ultima luna atacarea la CCR a art. 101 alin. 2 lit. b si c din Codul fiscal. Prevederile asupra carora CCR trebuie sa se pronunte vizeaza impozitarea pensiilor de serviciu cu pana la 20%. Cititi exceptia de neconstitutionalitate in care avocatul Virgil Barbulescu acuza ca Parlamentul a ignorat liniile trasate de CCR in Decizia 467/2023 privind aceleasi pasaje din Codul fiscal.
Din 20 mai pana joi, 20 iunie 2024, cinci judecatori TMB au atacat la Curtea Constitutionala a Romaniei – in sase dosare – art. 101 alin. 2 lit. b si c din Codul fiscal, asa cum au fost modificate prin Legea nr. 282/2023. Trei dintre cauze au ca petenti fosti judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (Theodor Mrejeru, Rozalia-Ana Lazar si Ana-Alexandrina Savin), in timp ce in celelalte trei figureaza ca reclamanti fosti ofiteri MApN (Iosif Vasile, Eliviu Spiridon, respectiv Constantin si Anita Zanfir).” https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzQVxHhTncZHzsJBNtBQMWTvxRhS

Viorel spunea...

Ciolacu(din tribuna stadionului): „Ați muncit, ați suferit și ați câștigat”. Ați adus bucuria în sufletul românilor. „Dragi pensionari militari. Ați muncit, ați suferit, meritați o p..ă de b…t”. Ați adus voturi acum, să aduceți și la toamnă, că tot atunci vom avea și noi, grijă de voi să dați ce ați primit înapoi. https://www.mediafax.ro/

Negritoiu spunea...

Claudiu Marin,
ultimul sondaj,facut de operatorii Romprest:
Locul 4 - Sosoaca
Locul 5 - Ciuca
Rares Bogdan,sugatorul de clante al PNL-ului,ne garanteaza ca Ciuca si Sosoaca intra impreuna in turul 2. Deja au pus de o presedintie prin rotatie:prima data el sus si a doua oara ea jos!
La propunerea lui Sosoaca se va crea postul de Vicepresedinte care,va fi ocupat,tot prin rotatie,de catre Rares Bogdan si Lazarus.

Viorel spunea...

Citiți și vă cruciți, ce cer acești indivizi. Cică sunt discriminați. Ar trebui să dăm și noi în judecată statul român pentru că nu am primit solda la fel ca și militarii din țările NATO. Să dăm în judecată statul român că nu ne acordă pensile ca și pensionarilor militari din țările NATO. Să cerem ca și ei să ni se acorde retroactiv din 2004 și până în prezent. https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzQVxHlwDcSMhZrlnTXMHXsZpmxK

RD spunea...

L-am văzut de mai multe zile și era exact la fel. Adică acela era. Acum că nu va convine fiindcă sunt realist, nu căla dumneavoastră și mulți alții de aici și de pe Facebook, visători și așa mai departe este altă treabă. 79-80% din persoanele care postează despre pensiile militare sunt amuzante din perspectiva prostiilor pe care le scriu pe aici și în alte părți. Nu sunt plătit de nimeni și uitați-vă în trecut ce s-a întâmplat cu pensiile militare și vă veți da seama că până la fapte, e cale lungă.


Una peste alta, mister Ciucă are cele mai mari șanse să câștige la alegerile prezidențiale.

Deja a inceput s-o tatoneze pe Lasconi având cel mai mare interese ca să fie susținut în turul 2 fiindcă dansa n-are vreo șansă să ajungă acolo.

În turul doi indiferent dacă va ajunge Ciolacu sau Geoană, partea stângă e mai mică din punct de vedere a votanților, când se unesc cei de centru-dreapta, câștigă.

Partea bună (cred eu) este că sunt șanse să se întâmple ceva bine cu pensionarii militari fiindcă va avea nevoie de susținerea lor la alegerile prezidențiale.
Dacă va ajunge președinte și dacă vor guvernare PNL, USR, UDMR și minorități, sunt șanse mari ca politica de pensiile speciale să dispară mai ales în cazul pensiilor militare fiind Ciucă președinte.

Pensionarii militari nu vor avea parte de liniște și totul se va mișca în funcție de cine va guverna și de cine va fi președintele României. Totuși s-ar putea să dispară treaba cu pensiile speciale dacă Lasconi va avea o altă politică observând că USR n-a câștigat cu tema pensiilor speciale, probabil realizând că doar guvernând bine poți crește, nu prin circ.

Analizați-le și fiți realiști, nu mai visați cai verzi pe pereți. Și să vedeți la anul ce se va întâmpla cu creșterile (preturi, taxe locale, posibil TVA și așa mai departe). Să nu uitați deficitul trebuie redus! Acum nu s-a întâmplat fiind an electoral.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Daca citeai cu atentie motivarile sentintelor din topicele anterioare, retineai ca si pensionarii militari au mers pe calea exceptiilor de neconstitutionalitate a art. 101, copiind actiunea stufoasa pregatita de megistrati.CCR s-a pronuntat de mai multe ori in privinta impozitarii pensiilor, recomandarea fiind ca impozitarea sa fie rezonabila si aplicata uniform tuturor pensiilor de serviciu. Or, supraimpozitarea se aplica numai componentei necontributive a pensiilor de serviciu si sunt putine sanse de admitere a exceptiilor. 55 de dosare au fost deja inregistrate la CCR.
Au mai multe sanse de reusita cei care au reclamat in instante aplicarea gresita a supraimpozitarii.

Relu spunea...

@RD: pe tema promovarii intense a curcubeului, penelor pe fund, consumul de droguri cica usoare si alte bizarerii (care au existat din cele mai vechi timpuri dar nu au fost promovate ci doar tolerate si marginalizate) sau a progresismului cum il mai numesc unii, cred ca madama are sanse sa castige alegerile si alde usr sa faca scor bun si la parlamentare mai ales ca sunt o gramada de televiziuni aparute brusc si pe acelasi calapod si care fac apologia acestui partid. Deunazi tov-ul care a facut ProTv-ul, Sarbu, incerca sa dea definitia cinstei in afaceri asta in timp ce fostul lui post tv a fost iertat de stat de 2 ori pentru neplata taxelor inainte de a fi vandut.

RD spunea...

@Relu,

Scorul neașteptat de nimic cred că este și din cauza curcubeului venit de la conducerea USR de atunci + gargară, nimic realizat în Parlamentul României + sloganul cu pensiile speciale fără fapte pentru oameni.

Iar femeia este anti curcubeu și poate a realizat că trebuie să facă lucruri pentru a crește în alegeri. La prezidențiale n-are șanse pentru primele 2-3 locuri. Iar pentru Parlamentare, USR n-are timp să facă ceva considerabil fie și cu altă conducere ca să crească la alegeri. Să spună merci dacă USR va avea 10% la Parlamentare și la prezidențiale tot cu 1 în față.

Se știe că modificările pentru pensiile militare (creșterea vârstei, bazei de calcul și așa mai departe) au venit din partea USR. Și n-au câștigat nimic.

Pot câștiga voturi prin schimbarea strategiei a doamnei față de pensionarii militari. Mai ales dacă va face ceva cu Ciucă tot pentru interese politice

maiag spunea...

HALAL GANDIRE daca asteptati de la LASCONI si SOSOACA sa ne rezolve,daca e o gluma,kiar e reusita,dar sa vedem ce comunicat si sfaturi ne da marele ganditor palcovnic damblagiu la creer,mumia comunista ajunsa palcovnic si mare idiolog al apevistilor botanisti care merg in turma in urma ghiolbanui[ciobanului].aceasta postare e un pamflet fara responsabilitate juridica.Cei cu nume de PETRE si alte variatiuni,viata lunga cu sanatate,,,,,da doamne sa nu dea cu pietre in noi si sa nu batem la usa lu sf petre pina nu vedem ca am cistigat respectul [o sa ne umple astia de respect]stiti bancul....un copil se plimba cu tasu care trecind pe linga doamne scotea palaria si spunea,,,respectele mele doamna,,,la un moment dat vede pe tasu un kuru gol si intreaba ce sunt alea de atrna,,,tasu,,,sunt respectele mele,,,de atunci copilul cand mergea cu tasu si asta saluta cu respectele mele,,,,copilul zicea,,,,si ale mele dar sunt mai mici,,,,,asa ca respectele noastre decidintilor,,kiar daca aunt mai mici

Alexandru spunea...

@RD
Ciucă iese pe locul 2 la prezidențiale și dacă ar candida singur. Susțineți scenarii total nerealiste. Puțintică răbdare și îi vine și lui rândul să fie mazilit. Nu mai e așa mult.

Petrut spunea...

Buna ziua ,Ati vazut ,ati observat ca nu se va face nici o recalculate a Pensiilor militare nici macar pentru cei ce au avut puncte de pensie initial iar in prezent au nici jumatate din pensia ce ar trebui sa o aiba .In preajma unor evenimente importante pentru politicieni se mai deschid discutii amagitoare ce au menirea sa dea speranta temporar pentru ca dansii sa fie revotati...daca va aduceti aminte sant aproape 15 ani in care chiar unii din fostii nostri colegi ajung in functii si datorita calitatii de fost militar amagesc si manipuleaza rusinos fostii colegi ,actualii pensionari..sant sigur ca merg la sefii de partid si se lauda - " Sefu !!! I-am mai linistit pentru inca 4 ani" Sa auzim de bine ! Sa nu ne mai imbatam cu apa chioara - nu au facut nimic bine si nici nu vor face ceva desi trebuia nu exista spirit de camaraderie !!! Vedeti ce faceti cu votarile ulterioare anul aceasta caci pana acum parca am fost orbi ...Sant sigur ca Dumnezeu Ii vede !

Constantin spunea...

Nu vă faceți probleme domnule Petruț cu votarea,că s-a demonstrat la ultimile alegeri că suntem o cantitate neglijabila și nu contam aproape deloc în jocul electoral.

Leon spunea...

Cam de aici s-a plecat:
"Dacă ne amintim, Marcel Ciolacu a condiționat comasarea alegerilor locale și europene de devansarea prezidențialelor, iar PNL s-a grăbit atunci să accepte, fiind cel mai probabil la curent cu intențiile președintelui Klaus Iohannis de a intra în cursa pentru șefia NATO. Calculele liberalilor erau simple: Nicolae Ciucă, ajuns ca interimar în fotoliul de la Cotroceni, va avea șanse considerabil mai mari la alegerile prezidențiale din septembrie. Însă, planurile lui Klaus Iohannis pentru NATO au eșuat la pachet cu cele ale PNL-ului, care acum încearcă să dreagă busuiocul și să tragă de timp pentru a lucra la notorietatea „ostașului” Ciucă, care și-a furat singur căciula."
(Stiripesurse) !
PS. Generalul Ciuca va ajunge Presedintele Romaniei, asa cum a ajuns Iohannis, Sef la NATO..!!

Arfy spunea...

Alexandru*
Alegerile prezidențiale din anul acesta vor fi câștigate de către un candidat independent surpriză!
Un candidat cu un pic de carismă și priză la electorat!
Acceptat și sprijinit de USA!
Nu vor fi nulitățile gen maciuca sau covrigărie de Buzău!
Un tur doi cu Elena Lăsconi!
!sper să avem și noi, în sfârșit, după revoluție un președinte cu fler apropiat unui stil de rege, diplomat(nu turist) care să reprezinte poporul român și să aplice atribuțiile constituționale fără a-și trage foloase prin prisma funcției!
Un amestec de "trio": Iliescu,Băsescu și Constantinescu! Luat de la ei doar lucrurile bune!
Ai văzut că Heŕr dulăpior n-a fost luat în calcul.
Sper să-l ia DNA la întrebări pentru că odată plecat din funcție nu-l mai sprijină sri!. Așa a fost faultat și Băsescu!

Leo spunea...

@Leon
Pas cu Pas crezând că va obține o funcție la NATO sau UE , a pus AMIBA ca să se înțelegă cu peeeseeedeeee pt. a se face alegeri anticipate prezidențiale.
UE și MATO dându-și seama de indolența, lenea , dezinteresul și egoismul lui pas cu pas , nu i-au dat nici o funcție. Apoi pas cu pas supărat că s-a prins lumea de ce-i poate pielea, a încercat un șantaj cu livrarea PATRIOTULUI amânând peste o lună decizia , în timp ce Ukraina ardea și arde.
Mardel e fraier dacă nu rupe cârdășia cu AMIBA și cu pee neee leee beeee.
NIMENI NU MAI POATE FACE NIMIC.
CINE NU MOARE O DUCE RĂU.

kostas spunea...

De-abia acum si-a dat seama Ciolacu cata onoare are dl.Ciuca, cat de mult isi tine promisiunile si cuvantul dat? De-abia acum si-a dat seama Ciolacu ca nu poate avea nici o baza in tot ce hotaraste impreuna cu dl. Ciuca, ca acesta din urma este expert in a imbrobodi oamenii, asa cum ne-a imbrobodit si pe noi de ani de zile? Cunoasteti cate amagiri ne-a adus noua, de cate ori ne-a mintit, ne-a promis marea cu sarea, nu ia pasat de toate astea. Mare dreptate are Ciolacu cu privire la onoarea prietenului si colegului lui de coalitie.

Claudiu Marin spunea...

kostas
Ciuca respecta numai ordinele primite de la Iohannis.
A facut coalitia la ordin si o va pastra tot la ordin, cat timp nu rabufneste Ciolacu.

maiag spunea...

JOCUL CU RUPEREA COALITIEI este un joc de glezne,sar liberalii in aer cand vor vedea puse in pericol functiile din ministere,teritoriu si desconcentrate,si alte functii publice.SI nici marele dulap nu va fi de acord,peneeeleeeee,ar pierde enorm,in viitor guvern scade spre zero a noua alianta nu va mai fi posibila,psd va obtine primul loc la alegeri si va da primul ministru,asa ca riscul e mare,restul e gargara de fatzada,psd poate guverna linistita fara pnl,se repliaza rapid si copteaza alte partide,cucalacu va juca tare maine si pnl va inghiyti broasca

Leon spunea...

@Claudiu, proverbul romanesc este de actualitate:
"Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!"
In August 2023, intentia de vot la locale(Curs):
"Partidul Social Democrat(PSD)-29%
Partidul Naţional Liberal (PNL)-18%".

Leon spunea...

"Umbrela strategica" face o sinteza a celor discutate de noi:
https://umbrela-strategica.ro/ce-contin-amendamentele-aprobate-referitor-la-actualizarea-soldelor-rezervistilor

Viorel spunea...

Domnule Leon. Aici este golăneala lor. Or să ne aprobe actualizarea soldei de grad. Problema proastă este că aceasta se va aproba la începutul / jumătatea lunii septembrie, termen de punere în aplicare 90 de zile (poate o reduce la 60) pentru ca actualizarea să înceapă cu data de 01.01.2025. Pensionarii bucuroși votează PSD sau PNL în funcție de afinități, dar nu sesizează că indexarea de 10,4% de data de 01.01.2025 este anulată de actualizare. Prin indexarea de 10,4% primesc aproape 450 lei (vedem ce se mai întâmplă cu impozitarea progresivă), prin actualizarea soldei de grad primesc în plus maxim 550 lei. Deci, avantaj eu=100 lei din tot acest rahat de actualizare cu care ne strofocăm de jumătate de an. Să-i ia dracu dacă vor face așa.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/scandalul-ia-amploare-in-coalitie-tudose-il-ia-la-tinta-pe-ciuca-omu-vrea-sa-fie-presedinte_3362595.html

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Nu ma asteptam sa nu stii ce prevede amendamentul.
El intra in vigoare la data intrarii in vigoare a legi, nu la 90 de zile dupa, cand casele incep sa plateasca majorarile rezultate din actualizare.
Indexarea din 2025 se compara cu actualizarea numai daca adoptarea proiectuliui Plx 262 cu amendamentul se amana pana dupa 01 01 2025 sau daca in 2015 se legifereaza o alta majorare de solda de grad.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Eu nu sunt atât de vigilent ca și dumneavoastră sau domnul Leon. Mai dau și eu rateuri pentru că mă enervez repede și mă calmez la fel dar efectul asupra bibilicii rămâne și-mi perturbează claritatea în gândire și exprimare.

Cătălin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

"ORICUM SUNT PE DUCĂ" (jiganu despre VARŞOVIŞTI)
https://politicaapocalipsei.net/2024/06/27/galceava-celor-doua-nulitati/

Logan spunea...

https://umbrela-strategica.ro/ce-contin-amendamentele-aprobate-referitor-la-actualizarea-soldelor-rezervistilor

Leo spunea...

- șoșoaca în parlamentul UE
- terente comisar UE
O RUȘINE !

Viorel spunea...

Leo. Și atunci ne punem întrebarea! Merită ca unul din aceste două nulități să ajungă președintele României ? Mai bine îl aleg pe Simion sau pe doamna Elena Lasconi. Cel puțin încerc. Ce am de pierdut comparative cu ceilalți doi ? Nimic! S-ar putea chiar să câștig.

Viorel spunea...

„Am fost în Afganistan. Am cunoscut militarii noștri, am fost cu ei cu TAB-ul pe teren, am plans și am râs cu ei, am văzut cât de apreciați sunt de americani, cât sunt de capabili (cred că nu se referă la Ciucă). Ei sunt genul Acela de oameni care te fac să te simți mândru că ești român, că nu sunt vorbe goale, că e o stare de spirit”, a mărturisit Elena Lasconi. https://www.wowbiz.ro/cine-este-elena-lasconi-jurnalista-este-la-carma-primariei-campulung-muscel-20361166
Numai că partidul o contrazice. Pensii SPECIALE și NESIMȚITE (bine, asta cu referire la pensionarii military și nu la cadrele active). Îți dă de gândit modul ei de a privi armata.

Claudiu Marin spunea...

Viorele, Viorele!
Uiti ca pestele in acvariu! Chiar nu stii care este politica USR fata de pensiile de serviciu?

kostas spunea...

Decat sa-mi ajunga pensia mai mica ca unui muncitor necalificat si sa fiu in continuare catalogat ca pensionar nesimtit cu pensie speciala, mai bine sa-mi dea pensie pe contributivitate, sa fiu si eu un pensionar respectat.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Dar politica PSD și PNL din 2017 și până în prezent legat de pensile militare care a fost ? Atât de bătuți în cap sunt încât nici în al 12-lea ceas nu înțeleg că și voturile noastre au valoarea lor. S-au pierdut primării și CJ la 1-2-20 de voturi. Păstrând proporția, ambii pot pierde funcția de președinte la 50.000-100.000 (ca ex.) de voturi ale pensionarilor militari. Ei merg după rechin (pensionarii civili), dar uită că PIRANHA deși este mic, distruge tot. Ce mi-au dat din 2017 și până în prezent ? Aia o să-mi dea și USR. Probabil o să se îndeplinească și dorința dv. privind și calculul dual. Iar doamna Lasconi după CV-ul citit și date despre ea pare făcut din alt aluat comparativ cu predecesorii, aluat bun pentru cozonac.

Claudiu Marin spunea...

@viorel
Tot uituc esti!
Ia cugeta ce se intampla cu pensiile de serviciu daca persista alianta guvernamentala Citu(PN + USR), constituita dupa modul cum romanii au votat acum 4 ani.
Ce se intampla daca PNRR era aplicat de aceeasi alianta?
Mai ganditi si cu capul vostru!

Viorel spunea...

Rămân surprins. Cu ceva timp în urmă când se discuta despre PNRR, când eram supărați că nu se recalculează și pensile noastre, că nu se trec pe contributivitate (putem învârti butonul în sens invers și citim ce am comentat noi pe blog pornind de la subiecte și terminând cu predicate adică, comentariile noastre) situație în care ar fi mai mari pentru marea majoritate și mai mici decât micii pentru unii. Iar acum când ipotetic ar fi realizabilă această variantă, nu o mai dorim că vine de la USR sau culmea chiar de la AUR. Cei care au fost au plecat, și-au dat demisia. Au venit alții poate cu dovleacul pe umeri și mintea în cap și înțeleg altfel situația reală a României, a Armatei, a pensionarului militar. Totul e posibil. Iar atât timp cât eu, pensionarul Viorel care am muncit 36 de ani în acest system, până la vârsta de 55 de ani, nu sunt băgat în seamă de liderii PSD și PNL, pentru ce pielea mea să fiu de partea lor. Sunt de partea acelora care atunci când sunt căzut jos îmi întind o mână ca să mă ridic și nu mă calcă cu cizma/bocancul (Ciucă) sau opinca (Ciolacu) pe cap. Mai avem timp de gândire, dar dacă nu intervine ceva pozitiv și sigur îmi bag eu piciorul în partidele și modul lor de gândire.

Laleaua neagră spunea...

Mima.