Un produs Blogger.

luni, mai 27, 2024

Momentul citirii amendamentului Cozma in Comisia de aparare

12 comments


 Intereventia presedintelui Comisiei: L-a intrerupt pe deputat, precizand ca se afla la partea generala a dezbaterilor, sunt trei grupuri de amendamente, le discutam pe fiecare si votam. 

Update

S-a votat un amendament hibrid, asumat de Comisie. Forma finala o vom afla in Raportul Comisiei care se va publica maine, spun surse apropiate de depunatorii de amendamente.
Deci, Comisia propune Plenului actualizarea soldei de grad din compunerea pensiei militare.

12 comentarii:

Burebista spunea...

Vrem sa vedem forma adoptată... 🤣 Nu de alta, ca să putem sa ne apucam de calcule.. 🤣

Alexandru spunea...

Bună seara.
Mâine forma scrisă finală plecată din Comisia de apărare va trece la Comisia de finanțe.

În principiu, cam așa este reglementată:
Solda de grad activ=cu solda de grad rezervist! Revizuirea sau recalcularea (actualizarea) rămân în sarcina instituțiilor militare, în baza obligațiilor existente deja în legislația în vigoare.

Seară plăcută tuturor

xmax spunea...

Necunoscind fluxul unui astfel de demers, dupa Comisia de Finate, intregul flux care va fi?

xmax spunea...

pt @akord 75
Ar fi de-a dreptul pitoresc sa fie asa :)

Leo spunea...

@Alex.
Actualizarea/recalcularea pensiei militare raportată la majorarea soldei de grad, nu mai există în L 223/2015 în vigoare acum. Revizuirea pe același motiv , nici atât.
Trebuie o intervenție/modificare și asupra Legii 223, care ar putea fi operată numai prin OUG 26/2024.

Narciz spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cătălin spunea...

Banii sunt la GENERALUL NEGRU si le cei care vand gogosi cu KRIPTOMONEDE.Sa il traga de limba procurorii pe GENERALUL NEGRU si asa aflam unde sunt banii lipsa din bugetul statului.Mai pe scurt la STATUL PARALEL sunt banii.Eu as scoate o lege ca procurorul/ judecătorul care confisca de la STATUL PARALEL si de la cei cu KRIPTOMONEDE 1 miliard de euro, 1-2% % sa revina magistratului care a solutionat furtul.

Cezar spunea...

@/Akord..grav dezakordat..
"Este"..bani din bugetul alocat Armatei..pricepi?..😛😜

xmax spunea...

....daca totul va fi bine undeva pe septembrie cind avem recolta de legume

Brenda spunea...

Poate va fi ,pe mine mă interesează pentru un nepot pensionat în 2015 pe legea 223 așa ciuntită cum era capitan... in rest numai de bine te

Narciz spunea...

Forma amendamentului votată în unanimitate, direct de la "sursă"

Formularea propusă:

Art. XII (1) – Prin derogare de la dispozițiile art.60 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial
L al României, Partea I, nr.556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare, partea din pensie corespunzătoare soldei de grad/salariului gradului profesional se actualizează permanent potrivit soldei de grad/salariului gradului profesional a cadrelor în activitate și se aplică și pentru recalcularea pensiilor aflate în plată la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență.

Art. XVII – În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, Casa de pensii sectorială reactualizează toate pensiile aflate în plată în conformitate cu dispozițiile prevăzute la art. XII (1)din prezenta ordonanță de urgență.

https://www.facebook.com/share/p/koHHBaoVkVC4jERM/

Rezervistul spunea...

Cătălin....mare dreptate ai...Eu aș fi și mai tranșant.. Vine generalul Coldea cu 500 000 lei mâine să-i depună în contul cauțiunii: Pac și ANAF ul cu întrebarea la ușa casieriei. . Domnule general... înainte să-i depui la casierie...ne poți justifica de unde-i ai?: Că legea română prevede că ce depășește 10 000 euro trebuie justificați cu acte legale că i-ai obținut...Nu reușești să dovedești pe loc...pac... confiscați la bugetul statului...apoi ANAF ul să-i spună...Te așteptăm și mâine cu alți 500 000 lei+ chitanță doveditoare...Nu ai nici pt ăia..pac.. confiscați...samd până generalul ajunge la fundul sacului.. apoi urmează priponirea la Beciul domnesc...Numai așa îi învățăm minte pe borfași...Apoi nu înțeleg un lucru... cum adică Coldea și gașca lua banii și-i rezolva pe patronii cu bube in cap...la judecători... Adică să înțeleg că ăia reduceau pedepsele moka? Nu împărțeau banii frățește între ei inclusiv cu procurori și jud ? Să spună gașca cu cine împărțeau malaiu' din justiție...cu nume și prenume că musiu Jud nu făcea muncă voluntară iar Coldea și gașca luau tot caimacul? Asta e greu de crezut