Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 18, 2023

Legea pensiilor de serviciu si supraimpozitarii acestor pensii a ajuns la promulgare. A fost promulgata, devenind Legea nr. 282/2023

1 comments

 


19.10.2023   promulgata prin Decret nr. 1276/2023
    devine Legea nr.282/2023

 Deoarece pana astazi la orele 17, 00 nicio institutie abilitata de Constitutie nu a sesizat CCR cu vreo exceptie de neconstitutionalitate, Secretariatul Camerei Deputatilor, camera decizionala, a inaintat legea adoptata spre promulgare la Presedintie si apoi legea va fi publicata in MO.

Aveti AICI textul legii in forma pentru promulgare.

Legea intra in vigoare la data de 01 01 2024.

Dupa intrarea in vigoare a legii, cei care se considera vatamati si discriminati de modificarile aduse legilor speciale sau Codului Fiscal se pot adresa Tribunalelor  cu actiuni principale privind vatamarea unor drepturi si in secundar pot cere sesizarea CCR cu exceptii de neconstitutionalitate.

Spre deosebire de ordonantele de urgenta, pentru contestarea legilor sau a dispozitiilor de lege la CCR nu exista procedura speciala reglementata de Legea Contenciosului Administrativ.

Un comentariu:

Claudiu Marin spunea...

BV
20:13 (acum 47 de minute)
către eu

ÎN CALITATE DE COMANDANT AL FORȚELOR ARMATE, A FĂCUT CEVA PENTRU SUBORDONAȚII SĂI VREUN PREȘEDINTE DIN 1989 ȘI PÂNĂ ÎN PREZENT ? Dacă ne raportăm la PLx-244/2023, președintele ar putea ordona proiectului de lege și Codului Fiscal la stânga-împrejur spre Parlament pentru analiză, modificare și completare, doar pentru pensile militare. Poate ? Poate! Vrea ? Nu vrea!
ARTICOLUL 92
(1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

ARTICOLUL 77
(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.

(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.