Un produs Blogger.

luni, martie 13, 2023

Generalul Silviu Predoiu, fost sef adjunct SIE, spune că pensia lui calculată contributiv ar fi mai mare decât actualul cuantum special

46 comments


 Acestea ...DA argumente pentru apărarea pensiilor militare . Nici el nu vorbește despre inechitățile din sistemul pensiilor militare.

Potrivit declarației de avere depuse în anul 2020 în calitate de candidat pe listele PRO România, Silviu Predoiu avea în anul 2020 o pensie militară de 17 000 lei. Cam cât a lui Ciucă.

46 de comentarii:

GO spunea...

Il credem. Ca doar a lucrat pe extern, platit cu multi dolari. Nici in tara nu dus-o rau, sporuri fara numar la SIE. Ca mare contraspion pe la SIE, desigur ca el nu a prins niciun spion.

Paul Puiu spunea...

Nu se compara salariile generalului Predoiu obtinute atst ca activ plus cele de dupa, e vrajeala ieftina!!! Iar unul care vrea pensie mixta, numai ca nu toti au fost nascuti sub o zodie norocoasa ca el ca sa fie privelegiat toata viata!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

Huhu Rezea spunea...

PP
Comisare, de câte ori trebuie să-ți precizez că 68% dintre pensionarii recalculați pe odioasa lege 223/2015, încă neemasculată de OUG 59/2017, au rămas în plată cu cuantumul mai avantajos calculat/recalculat pe L 263/2010?
Pe vremurile acelea, ruperea barierelor unităților spre exterior nu devenise un sport de neterminați. Erau încurajați să strângă cât mai multe punctaje anuale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astia iau interviuri numai crocodililor cu gusi de iguane? Ce nu intra pe aici sa-i intrebe pe postatori?
Sindicatele politistilor au bagat *groaza* in Ciucale si Guvern, amenintand ca blocheaza Bucurestiul in orele de varf, daca nu li se rezolva revendicarile sindicale! Eu cred ca ambele tabere mimeaza, unii ca o rup in doua, ceilalti ca o vor lipi!

Marcel Orzan spunea...

@Huhu:

Ca sa ne lamurim ce insemna asta cu contributeala, ma rog o componenta contributiva de la BASS + suplimentul de la BgStat pt militarie, hai sa facem o simulare pe un caz concret, cazul dl PM Ciuca, pe date publice pe care le avem, si ne lamurim repede, mai ales ca el este primul care poate decide in acest sens, daca o sa-i convina. Deci, ciuca a avut in armata o cariera de aprox. 31 ani si 3 luni, perioada in care a strans pe contributela cu algoritmul din L.263/2010, CU CEA MAI MARE INDULGENTA din partea mea, max. 112 puncte de pensie, astfel:
1. perioada aug. 1988-2004: cdt. Plt., prin SM BT, cdt. BT - max. 2.5 pct.pensie pe an = 40 pct.pensie;
2. perioada 2004-2013: fctii. Bg/lct.-cdt BG etc. - max. 4 pct.pensie pe an = 36 pct.pensie;
2. perioada 2013-2019: fctii. SMFT/SMG/lct.-sef SMG etc. - max. 6 pct.pensie pe an = 36 pct.pensie.
Total = 112 pct.pensie (cu indulgenta, ca el a stat f. mult in teatre op., perioade pt. care la pensie conteaza solda din tara primita de sotie si care nu era f. inzorzonata cu sporuri, ca nu-i dadea nimeni Oskar cat el lupta pe dealurile din Nasiriyah.
Asa ca, pensia lui contributiva pe puncte va fi:
- pe L.263/2010: 112 pct. / 35 ani = 3,2 pct. x 1.785 = 5.712 lei;
- pe L. 127/2017: 112 pct. x 75VPR = 8.400 lei;
Deci, noua lege ar trebui sa reglementeze ca in cazul lui componenta de la BgStat sa fie peste 10.000 ca sa se apropie de netul de 18.000 cat are acum, si sa fie cat de cat multumit si sa accepte varianta asta!
Si daca tu imi garantezi mie ca noua legea va reglementa ceva in sensul asta, atunci sunt gata sa semnez si eu ca sunt de acord. Dar realitatea e un pic mai dura, imposibil asa ceva, deci, trage tu concluzia!

nastyboy spunea...

Generalul Predoiu este inginer geofizician, a lucrat din prima secunda, dupa facultate, la Metale Rare-uraniu--Departamentul Securitatii Statului, a avut in permanenta salariu enorm fata de muritorii de rand. Banuiesc ca lucra inca din facultate, parerea mea. Asadar, Silviu este un caz particular, cu totul si cu totul.

Leo spunea...

Silvică nu spune nimic nou.
Noi ne-am dat seama de cam 3 ani de asta.
Fiecare poate să-și înmulțască TOTAL PUNCTE cu 80 de lei iar rezultatul să-l compare cu ce are în plată. Iar față de pensia recalculată conf L 223 , diferența este de cam 2 ori în favoarea calcului pe puncte.
Deși principiul contributivității este norma în PNRR , un stfel de calcul nu le convine politicienilor și guleraților deoarece ar presupune fonduri suplimentare. În plus ar fi oleacă dezavantajați pe calcul total de puncte , cei din 2017 încoace deoarece salariul mediu brut a crescut mult iar acesta este numitorul pt. calcularea punctelor anuale.
Au 70% în parlament și nu sunt în stare de nimic nici acolo nici la guvern.
O ADUNĂTURĂ DE INCOMPETENȚI CIOCOIȘTI NUMAI PT. EI.

Cezar spunea...

Cu asa sef de spioni...mai bine lipsa
Pai noi de cînd le spunem pe aici ????

Sau lasat in bratele lu Daogaru..si alti pafaristi...ca ce vreti calculasera ei.....
Vedeti.l pe Kis...batea la 15.000....
Acum isi numara punctele😂🤣😂🤣😂🤣

Leon spunea...

@Marcele, mai pune aprox.50 puncte ptr.grupele de munca, inca 10-15 puncte Pensie Suplimentara si cu 20% OMM si vezi la ce suma ajungi..!!

Trofin spunea...

Dl Gr. Silviu Predoiu face parte din spuma societății române , respectiv circa 5% din populația țării care dispun de suficientă rațiune. Puțini sau foarte puțini comentatori au exprimat argumentat problema pensiilor militare de stat. Este de apreciat modul cum a argumentat pensia medie în armată comparativ cu pensia medie din sistemul public, militarii au o calificare cu mult peste media calificării în viața publică , deci și retribuția și pensia sunt cu mult peste valoarea medie din societate. Mă bucură faptul că argumentele dlui nu s-au limitat la viața plină de privațiuni a militarului care , de multe ori , pleca la cazarmă , la comandă , și-și lăsa nevasta neterminată . Ce argument ridicul !

Marcel Orzan spunea...

@Leon:

Ok, ai dreptate:
- L.263/2010 = 10.282 lei;
- L.127/2017 = 15.120.
Si asta BRUT si in plus nu prea mai are ce sa ia!
Dar ce zici daca ar intelege ca prin revenirea la Actualizare pensia lui ar creste semnificativ si im mod repetat, nu crezi ca ar fi mai ok?!
Hai cu actualizarea!

Șoimul spunea...

Orzan, la punctele obținute, adaugă grupele de muncă, pensia suplimentară și meritul militar, apoi calculează.

Huhu Rezea spunea...

@Orzan
Legea 223/2015 ar putea fi calificată echitabilă atunci când, orientativ, toți foștii sefi ai Marelui Stat Major al Armatei vor avea o pensie militară apropiată de cea a lui Ciucă.
Or, Ciucă trece de 18 000 lei... iar Chelaru nu ajunge la 10 000 lei.
Ca să vezi cât de departe esti de calculul punctajului lui Ciucă , urmărește aici!
O pensie netă de 18 000 lei corespunde unei baze de calcul brute de 30 760 lei.
Presupunem că in cele 6 luni alese de Ciucă era un salariu mediu pe economie de 5000 lei,
Punctajul pentru perioada respectivă este 30 760:5000 +50% spor pt. alte condiții=6,15200 +50%=9,22800 puncte de pensie. Adaugă și indicele de corecție.
Câți civili care au 4,8 coeficientul pentru salariul de funcție, similar cu cel de sef SMA, conform L 153/2017 ajung la un salariu brut de 30 000 lei?

Huhu Rezea spunea...

Dacă va fi declarată neconstituțională OUG nr 59/2017 și Parlamentul nu pune legea în acord cu Decizia CCR, domnul Ciucă va avea o pensie brută de 102% din 30 760 lei, adică 31 375 lei.

Dan B. spunea...

Pentru știința tuturor:

Securiștii, și din vechiul regim și cei de după 1990, au avut solde duble sau triple, comparativ cu similarii lor din MApN, ștatele de plată găsite la un depozit din apropierea CAAT relevând că funcția de gl col (sef stat major CAvM) era retribuită similar unui cpt de la Direcția a V-a a DSS.
Realizați motivația pentru care „păsărica” o ține una și bună cu „contributivitatea” pensiei militare?

Brenda spunea...

Hai , dle, termină, că nu știi nimic

Huhu Rezea spunea...

@Buzescule
Măi călăuză infiltrată de puciști în dispozitivul de apărare al Aeroportului Otopeni, nu ai mai uitat nici acum clișeele cu care autorii loviturii militare din 1989 au asmuțit populația împotriva "securiștilor teroriști"?
Atunci cei de la DIA vă puneau să mințiți pe la televiziuni că ați fi găsit state de plată duble sau triple când ați preluat în pază sediile Securității din întreaga țară. Din niciun document CNSAS nu s-a confirmat diversiunea.
Acesta este ultimul comentariu pe care ți-l mai public. Tot diversionist ai rămas.

Marcel Orzan spunea...

@Huhu:

La "Dacă va fi declarată neconstituțională OUG nr 59/2017"; pai, eu ce zic, de ce ar vrea Ciuca sa renunte la asta si sa treaca pe contributeala?!
Hai cu actualizarea, asta e solutia!

reddog spunea...

E clar că avem infiltrați printre noi gen Rambo, Cezar și Dan B.
E trist când camarazii de la blue ciel ii ataca pe cei în kaki.
Arma penitenciare pledează pentru armonie și camaraderie.
Și pentru acordarea ajutoarelor și soldelor compensatorii.
Uniți suntem puternici!

reddog spunea...

De acord cu doamna Brenda.
Dan B cam lovește în camarazii de la arma ochiu' și timpanu'.
Deci inclusiv în camarada Anaconda.
Rușinos și descalificant.

reddog spunea...

Moartea Albă o da aici prin ricoșeu spre Amabilul/Onorabilul Huhu.
Lupta inter-arme continua.
E oarecum trist.
Dar și vesel!
Depinde din ce unghi privești. 😁

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Ce să mai, sunt vinovați cei 68%, care au rămas cu penisa contributivă în plată, că tu nu ai mai putut să lucrezi în armată din cauza colegului care ți-a găurit palma cu un glonț, la Ocnița Vâlcea!
Su tu ai fost un fel de disponibilizat! Te avantajează pensia calculată special!
Dar, dacă și la militari este calculată pensia ca la magistrați, tu rămâi în plată cu pensia calculata procentual.

reddog spunea...

Huhu zice că aia 68% au rămas cu penisa.
Pe undeva pe acolo e o greșeală, probabil era vorba de 69.

Paul Puiu spunea...

Orzane asta e pensie de varsovist amarat sau de ciucan imbuibat????
Apropo cati ani ai de vechime in serviciul de aparare, ordine publica si securitatenationala si cati ani de munca in civilie dupa trecerea in rezerva???
Sa inteleg ca tu vrei sa ai o pensie compusa din vechimea in serviciul militar cumulata cu vechimea civila calculata pe contributivitate!!!!
Daca sustineti cu atata ardoare pensiile pe contributivitate de ce v-ati mai facut militari sau politisti si nu ati v-ati ales alte profesii sa lucrati in civile???!
De ce nu agreati cei care aclamati pensiile pe contributivitate sa vi se calculeze vechimea in munca din civilie separat si sa vi stabileasca pensii de stat civile iar pentru vechimea acumulata in serviciu militar sau de politie sa vi se stabileasca separat o pensie militara pentru ca nu mi se pare corect sa amestecam ca un remix vechimea civila cu cea din serviciu???
Nu cred ca ar mai exista prea multi doritori de pensii pe contributivitate daca nu s-ar mai adauga la vechimea din serviciu anii lucrati in plus in civilie!!!!
Unii au uitat cum au fost dezavantajati in 2011 cand au calculat pensiile militare pe contributivitate si au mers prin Tribunale sa isi caute dreptatea!!!!🤮🤮🤮Noroc cu Ponta a a fost ingaduitor ca de nu multi ramaneau cu pensii la nivelul ajutoarelor sociale!!!!🤬🤬🤬🤬
Lasa-ti prosteala cu contributivitatea ca nu e compatibila pentru cei care au fost ofiteri, subofiteri sau agenti in sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala ca nu ati avut niciodata drepturile prevazute ca in statutul magistratilor la iesirea in pensie!!!!🤬🤬🤬🤬
Trebuie sa intelegeti cu totii ca potrivit obligatiilor asumate de guvernul Romaniei in PNNR pensiile militare nu vor mai creste in conditiile in care cheltuielile cu plata acestora trebuie sa fie reduse!!!
Nu stiu ce varianta sau inginerie financiara poate inventa cineva 🤔pentru cresterea pensiilor militare prin scaderea cheltuielilor pentru plata acestor tipuri de pensii??🤔🤔🤔Nu vad contributivitatea sau contributivitatea hibrida ca fiind o dolutie sau varianta viabila in acest sens, in conditiile in care politrucii nu doresc decat reducerea cheltuielilor si cuantumului pensiilor militare!!!🤬🤬🤮🤮
Mai bine sa fim realisti si sa accept cuantumul pensiilor militare actuale decat noi variante de calcul care sa creeze si mai mari inechitati!!!E zic sa fim multumiti cu cuntumul pensiilor militare actuale si sa nu ne mai lacomim ca nu o traim peste 100 de ani, mai ales ca politrucii ne vizeaza in conditiile actuale ca fim primii bagati la inaintare!!!!🫡🫡🫡🫡🫡

Huhu Rezea spunea...

Comisare,ai. mintea atât de neascuțită, vorba lui @akord, că tot nu înțelegi ce înseamnă pensie militară calculată și contributiv.
Cu cât te plătesc gulerații ca să repeți, ca un CD stricat?
"Să ne mulțumim cu ce avem. Nu avem nevoie de nicio reformă a pensiilor militare!"

reddog spunea...

Caut camarada din SNAOPSN care vrea să meargă în Zanzibar.
Trebuie sa aibă aptitudini pentru efort fizic și intelectual.
Marșuri zilnice de 10-20 km, mese frugale și cazare în cort.

valy spunea...

Paul Puiu ești depășit de situație și de cei din clasa a șaptea primară, parcă ai fi lucrat la GAZ, LASĂ SĂ FACĂ SOCOTELILE CEI CARE CUNOSC FINANȚE. Mai bine de jumătate dintre pensionari la ora actuală ar avea pensia mai mare cu circa 80% pe contribuție.

Ai rupt poarta când ai ieșit la pensie?

Aici SUNT MAJORITATEA CARE AU IEȘIT LA LIMITĂ DE VÂRSTĂ DUPĂ 30 și ceva de ani de armată. după vârsta de 55 de ani.

RD spunea...

@Huhu,

Nu contează de câte ori voi mai scrie de faptul că vă apreciez pentru blog, cunoscut de atâția oameni, cu vechime și multe subiecte interesante despre pensiile militare se găsesc aici.
În plus apreciez și faptul că sunteți documentat despre toate sistemele de pensii de până acum.
Dar trebuie să acceptați și criticile trimise decent fără înjurături și ar fi bine să scrieți și părțile care nu vă convin.

Când mai deschideți astfel de subiecte cum este acesta, să scrieți acolo în descrierea lui și de faptul că zeci de mii de pensionari militari, ieșiți doar pe legea actuală (2015), adică pe procente din 6 luni, nu pe contributivitate și cu salarii mici sau medii pentru mulți angajați că s-ar putea să aibă pensii mici pe contributivitate.

Poate (nu am toate informațiile) prin 80-90 salariile erau bune și foarte bune, dar de peste 10 ani, se știe că salariile din MAI și MApN, cu mici excepții, nu sunt deloc mari.
Iar pe contributivitate contează foarte mult ce salarii a avut un pensionar militar de-a lungul anilor lucrați.

Ar trebui să acceptați, dar văd că nu vreți așa ceva și anume că dacă am fi recalculați pe contributivitate, exclusiv sau parțial, nu puteți garanta că ar fi varianta bună pentru pensionarii militari. Ce a fost în urmă cu mulți ani în sistemul public. Se numește a fost! Nimeni nu știe ce se va întâmpla pe viitor pentru o eventualitate de recalculare pe contributivitate, însă dumneavoastră sunteți atât de sigur că ar fi bine..

Și să nu uitați, trebuie să apară o nouă lege a pensiilor din sistemul public conform PNNR. Trăiți prea mult din trecut.. Din faptul că (așa cum ați spus) 68% au rămas în plată cu cuantumul mai avantajos calculat/recalculat pe L 263/2010.

Aș vrea, dar am scris de ce nu cred că va mai exista vreodată actualizarea pensiilor militare deoarece PIB-ul cu ele ar fi de aproximativ 1,2% de la aproape 0,75% cât este acum. Au trecut mulți ani de la ultima actualizare și mai ales cu acest PNNR, scad și mai mult șansele.

Nici pe contributivitate nu ar fi aceleași puncte în sistemul public pentru același grad deoarece în anumiți ani erau salariile cumva (mici, medii sau mari), iar în alți ani, invers. Cum și prețurile produselor cresc în funcție de ce se întâmplă în perioade diferite (cum ar fi acum, inflație mare).

Și fiind administratorul acestui blog, nu puteți să spuneți că sunteți mereu corecta așa cum cereți la sistemul pensiilor militare: rezolvarea inechităților deoarece promovați multe subiecte legate de faptul că ce bine este pe contributivitate și când mai primiti păreri contra, nu publicați astfel de articole sau rar.

Huhu Rezea spunea...

@RD
Nu-ți convine contributivitatea ai avea posibilitatea să-ți păstrezi calculul procentual, dar nu vrei să accepți calculul dual, ca la magistrați.
Ai la îndemână vreo propunere prin care cei 68% să fie scoși din batjocura în care i-a introdus L 223/2010 prin neactualizarea pensiilor militare în ultimii 6 ani?
De ce povara lipsei de buget să cadă numai pe umerii vechilor pensionari militari?
Actualizarea nu, calculul dual nu! Nu merge cum zice comisarul îmbuibat, să ne mulțumim cu ce avem.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, o voce in pustiu e ca un cocoșmen pirpiriu, prăpădit si cenușiu, cu cofrajele uscate si biluțele spazurate, sparte si neacceptate intre căprioarele despicate si asteptand sa fie desfatate si saturate!

kostas spunea...

RD, tu chiar nu intelegi ca si multi altii, ca pana si cei iesiti azi, pe L223 cu plafonarea la net, peste cativa ani or sa aiba pensii mai mici decat ar fi pe contributivitate? Din cauza ca pensiile nu or sa fie actualizate niciodata. Or sa pateasca toti, in decursul anilor exact ce au patit toti cei pensionati mai demult, sau cei care in 2016 au trecut pe pensie militara care era mai mare decat cea cotributiva, iar acum, dupa atatea ani este invers. Este si cazul meu, in 2016 la recalculare, mi-au dat pensia pe L223 fiindca era mult mai mare decat cea pe L263, pe care am avut-o pana in 2016, contributiva. Acum, as fi vrut sa fie tot aia contributiva deoarece ar fi mult mai mare ca asta militara pe care o am acum. Si sunt foarte multi in aceasta situatie. Cine crezi ca nu ar vrea sa ia pensie militara, actualizata, dar actualizarea nu o sa se mai faca niciodata.

Paul Puiu spunea...

Huhule te intreb si eu ce inseamna pentru tine si sustinatorii tai o pensia militara contributiva, cea stabilita din vechimea acumulata in sistemul de apararea ordine publica si securitate nationala precum si cea cumulata cu vechimea dim campul muncii din civilie???
Asa vezi tu o pensie militara???🤬🤬🤬Eu cand am jurat cu mana pe drapel nu am inteles ca voi avea o pensie stabilita in aceleasi conditii cu cele civile de stat!!!🤫🤫🤫Pai 90% din rezervisti sau in retragere vor sustine ceea ce cred eu si nu aberatiile cu contributivitatea sau contributivitatea hibrida!!!!Pensii stabilite ca magistratii vor avea militarii si politistii cand vor avea acelasi statut si egalitate in fata politrucilor!!!!Eu stau linistit ca nu am vazut in noul proiect de lege privind pensiile speciale ca se vor calcula toate pe contributivitate, ideea apartine unora care nu inteleg ca contributivitatea nu este compatibila cu pensiile militarilor si politistilor!!!!🫡🫡🫡🫡🫡
In legatura cu ce spune tovarasul 🐽dezakord75💩🍺🍷🥃pe mine nu ma mai intereseaza lectiile domniei sale de gramatica, dar ii transmit un sfat sa se angajeze la vreo gazeta on line sau editura in calitate corector gramatical pentru ca sa-si sporeasca venitul daca tot se plange ca are pensia mica si nu mare ca cea a ciucanilor!!!😂😂😂
Eu le doresc la toti varsovisti sa aiba pensiile stabilite la nivelul Ciucanilor, adica fara ajutoare la trecerea in rezerva sau salarii compensatorii, fara OMM, SOSP, pensia suplimentara si vechimea peste cei 25 de ani care au fost plafonate la nivelul mediei salariilor brute si nete si fara actualizari!!! Apropo daca varsovistii vor sa sa primeasca pensiile militare calculate in conditiile Ciucanilor sa restituie ajutoare primite la trecerea in rezerva sau salariile compensatorii evaluate la nivelul actual precum si apartamentele foste locuinte de serviciu, achizitionate la preturi subventionate de stat!!!!!

nr. 1 spunea...

Stimati comentatori, chiar Comunicatul M.Muncii din 20 dec 2022 cu privire la modificarea pensiilor de serviciu(cele militare fiind incluse in comunicat) spune clar: # Proiectul de act normativ stabilește că nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depășească salariul primit în perioada activă, dar și faptul că pensiile care sunt deja în plată se vor recalcula pentru a respecta noul principiu și pentru a elimina discriminările între cei care sunt deja în plată și viitorii pensionari#.Ca proiectul de lege inaintat la Senat era departe de a indeplini aceasta cerinta , e cunoscut. Motiv pentru care a fost inapoiat pentru refacere in ideea din fraza de mai sus! Avizul Consiliului Legislativ si al CSM spun acelasi lucru : constituie discriminare faptul ca proiectul a lasat in cozi de peste recalcularea tuturor pensiilor in plata dupa o formula noua ! Deci, tregeti concluzia si srviti un spritz cu vin Jidvei de Tarnave nu apa chioara!

RD spunea...

@RD
Nu-ți convine contributivitatea ai avea posibilitatea să-ți păstrezi calculul procentual, dar nu vrei să accepți calculul dual, ca la magistrați.
Ai la îndemână vreo propunere prin care cei 68% să fie scoși din batjocura în care i-a introdus L 223/2010 prin neactualizarea pensiilor militare în ultimii 6 ani?
De ce povara lipsei de buget să cadă numai pe umerii vechilor pensionari militari?
Actualizarea nu, calculul dual nu! Nu merge cum zice comisarul îmbuibat, să ne mulțumim cu ce avem.

@Huhu,

Am mai scris si o fac inca o data. De ce credeti asa de mult ca intr-o pensie calculata asemanator ca la magistrati (asa au si celelalte 5 categorii de pensii de serviciu si nu toate sunt la fel, sa nu uitam ca unele sunt pe 6 luni, altele pe 12 luni, magistratii se actualizeaza, restul, nu si asa mai departe) va fi formula buna pentru pensionarii militari cand in jalon scrie clar ca trebuie sa fie reduse! Si nu e vorba ca trebuie sa fie reduse pensiile mari si foarte mari, ci se refera la toate (ma rog, intotdeauna exista si mici exceptii).

Da, nu-mi convine contributivitatea deoarece as avea pensia mult mai mica decat cea de acum si nu e vorba ca nu vreau sa accept calculul dual, ca la magistrati, asa cum ati scris doar ca eu sunt realist spre deosebire de dumneavoastra si prin ce scrie in jalon sunt sigur ca se cauta solutii pentru a fi scazute pensiile militare, intr-un fel sau altul, nu prea a creste. Iar varianta buna poate fi doar pentru magistrati, nu si pentru militari.

Propunere.. Nu scriu pentru ca as face-o degeaba! Eu ma pot raporta doar la ce se doreste din partea CE, jaloanelor de reforma a pensiilor (214 si 215). Daca as avea putere in politica, as rezolva inechitatiile din sistemul pensiilor militare, le-as actualiza, as face multe si pensionarii militari si cei care vor ies pe viitor ar fi mandri de faptul ca au sau vor munci 20-25-30+ ani in cadrul MAI sau MApN, dar stiu ca nu se doreste asa ceva.

Eu nu spun sa ne multumim cu ce avem. Spun ca fiecare cu norocul lui. Aici nu este vorba de echitate, ci de noroc! Cine e multumit de pensia lui actuala, nu cred ca-si doreste sa se schimbe ceva pentru ca ar fi rau raportandu-se la realitatea din Romania si ce se doreste in randul pensiilor militare. Cei care nu sunt multumiti cu pensiile actuale, normal ca se comporta ca dumneavoastra si multi altii! Doar ce as fi vrut era sa scrieti sau sa publicati articole si despre cei care ar suferi calculandu-se exclusiv pe contributivitate sau poate si dual asa cum ati scris, insa cu un procent mult mai mic din cariera (ultimele 6 luni, 12 luni, toata perioada, sunt mai multe propuneri din partea BM, vom vedea ce va fi).
Insa dumneavoastra publicati doar articole unde va este mai bine, de contributivitate pentru ca majoritatea ar fi dus-o mult mai bine in acel sistem avantajos in urma cu peste 10 ani.
Nu sunteti corect, sa vedeti si partea buna a dumneavoastra si cea opusa pentru cei care ar fi dezavantajati.

@kostas,

Eu inteleg foarte bine ce ati scris, insa nu pentru toata lumea ar fi asa. Am mai spus si-o repet: daca ar fi fost un nou PLX cu actualizarea pensiilor militare si rezolvarea inechitatilor, era singura varianta buna, insa au fost facute, nu si aplicate.
Ce se vrea in PNNR, se cauta ce e mai rau pentru toata lumea. Spre deosebire de unii care au scris pe aici, nu jignesc oamenii care vor altceva decat mine. Doar as fi vrut ca domnul Huhu sa gandeasca si pentru cei care nu vor pe contributivitate din anumite motive, nu doar ce e mai bine pentru Huhu si restul. Sunt sigur ca unora le-ar scadea pensia de acum si la 50%. Sa zicem ca ar avea acum de la 5000 lei si pe o noua formula pentru pensiile militare 2500 lei, pai s-ar putea sa nu mai egaleze acel cuantum din prezent decat peste vreo 5-10 ani. Sau pe contributivitate.

Treaba e nasoala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord75, e pe Educatie si piața muncii.

Huhu Rezea spunea...

@akord
Comisiile raportoare aveau azi termenul pentru depunerea rapoartelor.
Se dezbate sau nu în Senat, pe 31 03 se împlinește termenul de adoptare tacită a legii și va merge la Camera Deputaților.

Huhu Rezea spunea...

Camera Deputaților este decizionala în acest caz. La camera decizională nu mai este un termen de adoptare.
Competențele camerelor sunt foarte minuțios reglementate în art. 75 al Constituției.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, l-ati lamurit pe @Akord si e constient de asta, dar ma alatur opiniei lui daca nu cumva e facuta varzoi si trimisa aceasta Lege s-o resuscite si repare cu SMURD-ul si Serviciul de Reanimare de la si în CD, ca n-a rabufnit o iota la noi, cu toti cei rezervisti cu legitimatii de acces in Parlament. Ce stricta e Omerta in politica, aunci cand se apara interesele siintestinele gușteroilor cu gușoaie de iguane de Galapagos si burți de grohotei de Landrace, York, Mangalița sau Marele Alb!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Apropo' de "revoluția" din '89 ! Știți care este cea mai clară probă a diversiunii programate de atunci ?! Faptul că, ani la rândul, până să se aplice zugrăveli pe toate clădirile învecinate...s-au putut observa "de pe lună" urmele gloanțelor din pereți...singura clădire neatinsă de vreun glonț la "rivoluție" fiind cea din care, din balcon, s-au adresat mulțimii..."emanații" !! Ce poate fi mai clar decât asta ?! La mâinile pătate de sânge ale ucigașilor de atunci s-a alăturat o "justiție" mizerabilă și care-și întinde tentaculele și-n zilele de azi ! Trist, dureros, revoltător ! Dreptate ?! Poate doar în ceruri !!

Ionel spunea...

"Dan B. spunea...
Pentru știința tuturor:

Securiștii, și din vechiul regim și cei de după 1990, au avut solde duble sau triple, comparativ cu similarii lor din MApN, ștatele de plată găsite la un depozit din apropierea CAAT relevând că funcția de gl col (sef stat major CAvM) era retribuită similar unui cpt de la Direcția a V-a a DSS.
Realizați motivația pentru care „păsărica” o ține una și bună cu „contributivitatea” pensiei militare?"
De unde scoateti mai oameni buni astfel de PERLE !!!? Imi aduc aminte ca in 90 se spunea ca sunt ascultate un milion de posturi telefonice de catre securitate, ca aveau state duble..triple !!!! Imi spune cineva de la armata transfert dupa 90 la securitate ca atunci cand a luat primul salariu a intrebat cand primeste al doilea salariu pe "celalalt stat de plata" !!!!!

Ionel spunea...

Vad ca si Predoiu bate campii uneori ! Pai daca coeficientul sefului de stat major este de 4,5 la fel ca a unui secretar de facultate sau viceprimar, se pune intrebarea fireasca: Daca la acest coeficient Ciuca a iesit cu 18000 pensie, cu cat ar fi iesit daca avea coeficientul dublu sau mai mare !? la cat se asteapa Predoiu !?

Huhu Rezea spunea...

Ionel
Nu ai citit în topic că nici Predoiu nu e departe cu pensia de CiucĂ?
Cum dracu' se face că Ciucă are pensia de multe ori mai mare decât un civil care are coeficientul dublu al salariului de funcție? Si dublu față de alt sef de SMA pensionat cu 10 ani mai devreme.

Slivă spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paul Puiu spunea...

Viorele nu te lega de tovarasul de-zakord75💩ca el e mare specialist lingvist, inclusiv in limba maghiara si palinka!!!!😂😂😂😂

GO spunea...

Salariu brut (constant in toata activitatea) de 8000 lei, pensie contributivă de 2500 lei! Să traiți bine! Dar unii cate visați pensii contributive de 'jde mii, păreți de-a binelea, veșnic beți!