Un produs Blogger.

marți, octombrie 18, 2022

PNRR nu vrea moartea pensiilor speciale ci...doar îndreptarea lor, a precizat ieri ministrul Marcel Bolos

100 comments

Ministrul Bolos a ținut ieri o conferință de presă cu ocazia semnării unor proiecte finanțate prin PNRR. Au fost întrebări și despre pensiile speciale.

Reforma pensiilor speciale este o linie roșie sub care nu se poate coborî.

Umflarea salariilor în ultima luna din care se calculează pensia specială cu prime sau venituri restante nu este normală.

Este nevoie ca la nivelul premierului sā se alcătuiască un grup de lucru pentru reforma pensiilor speciale.

La celelalte pensii speciale nu au ce îndrepta în afara de cuantum. Ele sunt deja pensii calculate contributivit.


100 de comentarii:

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gata cu sporurile! Gata cu Oskarurile! Hai sa dau un exemplu: Comandor (Colonel) de Aviatie cu Academie, a fost mereu pe functii maxime pentru ca omul a avut competente si instruiri maxime, specialist pe bune, cu examene de numire in functii, are acum 7300 lei pensie, de rahat pentru ce a fost o viata cu vechime completa in functii de mare raspundere in controlul aerian pe un intreg judet, la Armata si civili in tandem, insa omologi fara Academie, dar cu pile si cumetrii, care in activitate l-au dat pe hușuite din funcție pe ultima suta de metrii inainte de pensionare, luandu-i locul, obtinund cu cateva luni inainte de pensionare sporuri si Oskaruri, au acum 12.000 -13.000 lei si ii rad in nas la mistocareala! E normal asa, cand in toata Armata s-a intamplat si se intampla asemenea magarii? Stiu ca se lucreaza acum la eradicarea acestor cretinisme mafiote, numai sa nu se intinda prea mult cu calculele de indreptare. De abia acum reforme? De ce nu mai devreme? Nu-i nimic, ca doar nu sunt 5 milioane de speciali, se poate lucra mai repede pentru putini, dar s-o faca! E bine ca se face totusi ceva! Sa fie intr-un ceas bun, fratilor! Eu ma bucur, mai putin fentosii din burice! Gata cu desfraul, ca destul au supt de la țâța visteriei Țarii! Doamne, ajuta!

phoenix spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Exact asta rezulta și din ceea ce arătam eu în documentația trimisă lui Huhu și din care a creat acel topic din 13 februarie ! Doar că eu utilizam termenul de "reașezare" a pensiilor militare, adică de "trecere la cură a celor obeze rău" și totodată a eliminării în totalitate a inechităților fabuloase existente ! S-auzim de bine !

Leon spunea...

In ultimile 2 zile au plecat la Pensie 10 Judecatori, prin Decret Prezidential !
Ce ne facem, in acest ritm in curand ramanem fara Judecatori cu ceva experienta in domeniul pensiilor..!
Cred ca au aflat ca se pregatesc ceva modificari si la pensiile magistratilor..!!

Leo spunea...

Mircică , după ce nu i-a ieşit cu "prostănacul ", acum i se adresează lui dottore nevrând să înțeleagă că pe dottore ăăă..îîî... nu îl doare la bască de "VARȘOVIȘTI" ci vrea numai ca să-i favorizeze pe "NATOIȘTI." printre care celimai importantți sunt EL şi cristinucă-sa....
MIRCICĂ , LEGEA 223 ÎN FORMA ÎN CARE EA AFOST VIRGINĂ , ESTE O UTOPIE .
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Viorel spunea...

Phoenix. De ce nu gândești cu capul de pe umeri și gândești cu cel dintre picioare. Redau: „Oskarul este o recompensa pentru ce ai facut, nu pentru viitor, ca sa fie luat in calcul la pensie.” Păi după mintea ta, ar trebui să nu mai beneficieze nimeni de pensie, findcă salariul / solda este pentru munca depusă nu pentru viitor. Așa ar trebui anulate toate sporurile militare și civile indiferent dacă ai sărit cu parașuta, ai fost scafandru, vânător de munte, spărgător de pietre la rinichi, ce spor de confidențialitate, specialist de clasă, spor de prevenție / sănătate, stress / învățămât, etc. Pu.a și căciula. Solda de grad, Solda de funcție, Gradații. PUNCT. ECHITATE DEPLINĂ. Nu contează că unul bate toba și mai beneficiază de indemnizație în cuantum de 50% din pensie / Legea nr. 8/2006 comparativ cu unul care are gestiune de miliarde de lei (Ex. Șef deposit armament, muniții și explozivi). Toși la grămadă pentru că așa crede Phoenix că este corect. Vezi să nu-ți taie cineva aripile.

Leon spunea...

Leo, reiau propunerea SCMD:
"Aplicarea in integralitatea sa, in forma promulgata, a Legii 223/2015 si abrogarea amendamentelor aduse ulterior, prin OUG-uri, Legii pensiilor militare de stat;"
Pai daca ministrul Marcel Bolos vine cu indicatii de la Bruxelles, ca Pensiile speciale sa NU depaseasca salariul avut in activitate, Dogaru vrea ca pensia militara sa fie nici mai mult nici mai putin decat 150%( 100+15+9+20)..!!

Huhu Rezea spunea...

Bolos sugerează ca in baza de calcul a pensiilor speciale să nu mai fie introduse venituri întâmplătoare, nepermanente. Ceva în sensul celor sugerate aici de @mosmartin și @cezar

CEZAR spunea...

@ /Viurel ,,majurul de la C.I.
Tot prost ai ramas....!!

Leon spunea...

"Spre exemplu, pensia în plată să nu depăşească salariul pe care l-a avut beneficiarul pensiei speciale sau anumite facilităţi, precum premiile sau nu ştiu ce prime de vacanţe incluse în ultimul salariu de calcul pentru pensia specială. Mi se pare că acestea deja duc noţiunea de pensie specială într-o zonă în care depăşim limita normalităţii, ca să nu spun a bunului simţ”, a susţinut Boloş."
Corect, numai ca aceste elemente sunt eliminate din baza de calcul (de oug.57) a pensiilor militare si Dogaru le doreste din nou !
Ca sa nu mai zicem de cele "n" sporuri "cerute" si acordate in ultimile 6 luni!
PS. Cunosc cazul unui politist care a fost numit pe o functie operativa si dupa 6 luni a trecut in rezerva cu o pensie militara de 9 000 lei..!!

Negritoiu spunea...

Din spusele d-lui Bolos: " Este nevoie ca la nivelul premierului sa se constituie un grup de lucru care sa. . . " Alt grup? Pai premierul este dator cu rezolvarea unui plan de masuri ,cu termene stabilitte,inca de pe vremea cand era ministru. Si,sa nu uitam de Statutul cadrelor militare care a fost amanat,la cererea premierului,pentru luna septembrie(adevarat ca nu a specificat anul). Ce asteptari sa avem de la un fost militar care ajuns premier isi bate joc de fostii colegi!

phoenix spunea...

@akord 75 adica?

phoenix spunea...

@viorel -pensia este un drept patrimonial,nu o recompensa.

ifrim spunea...

@Leon.Păi degeaba este pensia brută 150-200% daca există un articol ca netul să nu depășească 80% din solda similarului ca grad, funcție, activ de azi!

benji spunea...

Şi totuşi, de ce nu trimiteţi o petiţie şefului tuturor şefilor, cel care muştruluieşte şi pune la colţ Europa cu babele ei conducătoare şi restul lumii cel care este alfa şi Omega(nu3), cel care ne arată şi cum va fi restul zilelor? Nici nu cred că trebuie să ştim 10000 de articole de legi încălcate, nu trebuie să aşteptăm 30 de zile, iar spusa lui este text de sfântă scriptură, de la presă la preşedinte. Trebuie să cerem cu umilinţă, Zelenski ne va mântui!

Leon spunea...

@Ifrim, aici vorbim de L 223, nemodificata de cele 3 OuG-uri, 57, 59 si 114..!!

Brenda spunea...

Până să se facă grupul de lucru pentru pensiile militare, să ne spună cu cât le indexează !?? Și da fiți diguriyo ca până se duc ei LA BRUXELLES, VINE ANUL NOU și cine știe ce idei le mai vin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coane, @Leoane, dar duca-se, iarta-ma, Doamne, unde si-a dus mutu' iapa si dracul capra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si eu am sugerat asta: sporuri, prime si Oskar-uri!

Viorel spunea...

Phoenix. Dex: 1. Sumă de bani plătită periodic pe baza unor norme legale (în cadrul asigurărilor sociale) foștilor angajați după depășirea unei anumite limite de vârstă ori în caz de boală sau invaliditate, precum și urmașilor angajaților sau pensionarilor decedați.
1.1. Pensie de întreținere sau pensie alimentară = sprijin material acordat periodic de către o persoană alteia în temeiul unei obligații stabilite prin lege sau printr-o hotărâre judecătorească.
1.2. Sumă de bani acordată anual de stat, de o instituție etc. cuiva, ca recompensă pentru merite sau servicii speciale.
Deci (pct. 1.2.), având în vedere că Legea nr. 223/2015 este o lege specială, pentru merite sau servicii special, pensia este o RECOMPENSĂ.
https://dexonline.ro/definitie/pensie
Notă: Domnule H.R., mi-ați cenzurat comentariul la adresa lui Don Cezare. Să nu creadă că fug de răspundere și nu-l bag în seamă.

Huhu Rezea spunea...

Pensia militară nu este o recpmpensă ci un drept de asigurare socială pentru militarii care plătesc CIBS 25% din solda lunară brută.

M spunea...

Iar o luăm de la capăt?

Fără sporuri toate pensiile "militare" (limită de vârstă și vechime integrală) ale celor plătiți pe legea 157 sunt mai mici decât pensia contributivă!

Sunt dezamăgit! Mă așteptam ca măcar Huhu Rezea care știe ce înseamnă asta pe propria piele să nu fie de acord!

Am și o bănuială: toți cei care cer excluderea sporurilor nu au sporuri! 😁 Mereu a fost mai simplu să ceri să se taie ce nu ai!

Să fiți sănătoși și să vă dea Dumnezeu mintea de pe urmă!

M spunea...

Pensia contributivă este și drept patrimonial și drept de asigurare socială.
Diferența dintre pensia contributivă și cuantumul pensiei militare este recompensă.

De aceea este o mare măgărie să ai pensia militară mai mică decât cea contributivă!

Leon spunea...

Mai spune Marcel Bolos:
"...Ministerul Muncii este cel care va veni cu propunerile. Dacă vreţi, în PNRR, Ministerul Muncii având în responsabilitate acest jalon, va trebui să colaboreze şi cu ministerele de linie, dumnealor având sarcina, potrivit PNRR, să prezinte în luna DECEMBRIE măsurile cu care vin şi propunerile pe care le au. Acest jalon nu poate fi eliminat din PNRR şi eu am îndemnat la normalitate în sensul în care anumite lucruri care sunt dincolo de limita bunului simţ să fie puse în normalitate. Şi am dat exemplu de pensia care depăşeşte salariul în plată, de majorări ale salariului de bază cu, dacă vreţi, prime de concediu şi alte cele care sunt adăugate în ultima lună, înaintea ieşirii la pensie..."(stiripesurse) !

M spunea...

Ai dat iama prin votcă?

Ionel spunea...

Pai si nu are dreptate domnul ministru cand spune ca "Umflarea salariilor în ultima luna din care se calculează pensia specială cu prime sau venituri restante nu este normală." !!!! Eu zic ca ARE !

Viorel spunea...

Atunci să anulăm sau să modificăm pct. 1.2. din Dex.

Paul Puiu spunea...

Cu toate sporurile si Oscarurile pe care le poate obtine un militar sau un politist activ la salariu cand i se va stabili pensia militara tot nu va putea depăși pensiile magistratilor!!! Pana 1998 militarii si politistii aveau pensii si salarii decente sau onorabile, mult peste cele ale magistratilor!!! Fostul ministru liberal Valeriu Stoica a facut favorabila reforma salarizarii magistratilor si a pensiilor!! Imi amintesc ca dupa ce au intrat in vigoare noua lege a salarizarii magistratilor si a pensiilor, a ajuns un procuror salar de la un salar net in 1998 de 4000 lei sa ajunga la aproape 11.000 de lei net cu tot cu sporuri!! A mai lucrat procurorul pana in anul 2000 si a plecat cu o pensie mai mare ca salariul si a luat si o gramada de salarii compensatorii!!! Din pacate dupa 1990 si pana in prezent atat MAN cat si MAI nu au avut ministri care sa sustina pozitiv salarizarea si pensiile militarilor si politistilor, din contra politrucii urmărind permanent in mod opresiv ca sa nu creasca salariile si pensiile activilor si rezervistilor si in retragere!!!!Dupa intrarea in UE in 2000 politrucii in mai multe rânduri au aprobat pentru magistratii cate o căciula de bani iar militarilor si politistilor le-au dat firmituri!!! De asta s-a ajuns la situatia din prezent datorita politrucilor in frunte cu PSD care au simulat ca vor binele pentru salariatii din MAN si MAI si din pacate s-a ajuns cu pensiile plafonate si neactualizate si cu salariile la un nivel scazut care determina un mod normal un nivel scazut al pensiilor militare!!! Sunt convins ca mentalitatea politrucilor din România nu s-a schimbat si ca iar ne vor faulta la pensii sub pretextul îndeplinirii obligatiilor din PNNR!!! Din pacate CCR a garantat si aparat prin deciziile adoptate doar drepturile magistratilor, demnitarilor, actiunile militarilor si politistilor fiind respinse pe banda rulanta pentru ca statul roman sa nu fie nevoit sa faca nici un efort financiar!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, abia sunt in discutii ministrii nostrii si sefii de partide cu cei de la UE si Banca Mondiala despre modalitatea de calculare a pensiilor, de fapt urmeaza sa aiba discutiile, dupa care partidele se reunesc impreuna cu Guvernul si cad de acord ce si cum, dar daca alta data frecau menta sa treaca timpul, sa tot amane la pastele cailor, de data asta pe 31 Dec. SUNT OBLIGATI sa prezinte modul de calcul FINALIZAT TOTAL conform PNRR, altfel pierd miliarde la finantari din fondurile UE. Indiferent cand dau primele pensii majorate in catastife, dar practic acea majorare trebuie sa fie si sa se aplice de la1Ianuarie, chiar daca, sa zicem asa, s-ar pune in plata la 1 Martie, sau la 1 Aprilie dar banii se vor da de la 1Ianuarie, adica din urma si pana la zi. Repet ca pe 31 Decembrie trebuie terminata panarama mafiota cu modalitatea-metodologia de calcul la toate pensiile normale pe contributivitate, speciale-militare sau mafiot-speciale ale gheorțăilor politruci! Sanatate, sorioara, draga!

Mario 1 spunea...

"Frate" Ifrime , urmaresc blogul asta de mult timp , nu am vrut sa ma bag in seama , chiar la un moment dat am vrut sa iti trimit in cont niste bani , imi era mila de situatia ta .....dar cand vad atata ura din partea ta impotriva celor care chiar au muncit peste 35 de ani in conditii speciale si care merita macar acum sa beneficieze de niste pensii cat de cat decente de 3500 lei, tu vii si improsti venin asupra noastra cu pamfletele tale de kakao. Dupa ai tai ani in armata speri sa ai 3000 de lei ...pe contributivitate fara sa iti pui intrebarea daca meriti acesti bani. Huhu speri sa imi aprobi postarea

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Mai repet o datā. si pentru d-ta.
Doar pensiile militare nu sunt calculate si in varianta contributiva, celelalte pensii speciale sunt deja calculate si în varianta contributiva. Si unele si altele trebuie sā fie aduse la un cuantum de bun simt, cum spune si Bolos.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, @Onorabile! Deci eram pe aproape, dar nu pe fix. Intr-un fel tot acolo ajungem, caci trebuiesc prelucrate pe calcule, care nu erau facute pe CONTRIBUTIVA, ca sa inteleaga trollii contras! In rest am dreptate ca pana la 31 Decembrie trebuie trebuiesc finalizate, conform PNRR, apoi puse in plata. La punerea in plata stiam ca trebuie s-o faca de la 1 Ianuarie, chiar daca ei o cacaie s-o intinda pecateva luni.Nu-iasa?

Relu spunea...

Sa spuna in ce minister se mai acorda prema de concediu.Ca dupa 2010 au fost suspendate/anulate toate premele, indiferent ca e 1 decembrie sau ziua armei.Ai sporuri permanente de genul oreor de noapte pentru cei care lucreaza in ture , sambete sau sarbatori? Sa le ia in considerare ca si la civili se iau in considerare.

Prodan Aurelian spunea...

Esti într-o mare eroare. Salariile magistraților au fost și înainte de 1998 mult mai mari decât ale cadrelor militare. Un simplu exemplu: un maior procuror lua salariul (solda) mult mai mare ca a unui șef de categorie de forțe. Crede-mă că ceea ce spun este foarte adevarat (în jur de 6300000 fată de 5886000). IRS era de 4 ori mai mare la justiție față de armata. Bașca, valoarea coeficienților de ierarhizare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Peste rujul si colanții din dotare, Boloș a zis foarte bine cu linia rosie a PNRR sa nu afecteze fondurile europene pentru neîndeplinire, ca jalonul va fi aplicat-implementat intocmai si in Decembrie o sa ni se prezinte finalizarea masurilor de implementare, ca nu se mai admite niste sporuri si prime sa fie bagate ca vechime sau elemente de pensie, sau pensii uriase la 45 de ani, ca nu se mai poate depasi cu pensia salariul in plata, etc! Bravo, Dl, Bolos! O ojă cu sclpici si un rimel mare de la mine si, sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doar la academiile de râs ca proasta satului, Balaceanca, Obregia si Socola se mai acorda prima de concediu!

Viorel spunea...

Am fost mințiți și prostiți o viață întreagă ca activi prin introducerea de sporuri în loc să ne mărească (,) Coieficientul de grad și cel de funcție (elemente salariale esențiale din baza de calcul al pensiei). Dacă eliminăm sporurile acordate pe categorii de forțe ale armatei, adică, trupele de uscat, aviația și apărarea antiaeriană și marina militară, pe arme și specialități militare, ajungem exact la ce am spus într-un comentariu anterior. Să vă calculeze (cei care doriți eliminarea sporurilor, de care v-ați bucurat la momentul respectiv) pensia doar din Solda de grad, Funcție și Gradații pentru că atât maritați. Tot pentru voi, aș vrea să vă treacă exact ca în 2010 pe Legea nr. 263/ 2010 (sau 127/2019 când vor vrea mușchii lor să o pună în aplicare), dar să vă respecte dorința, adică, FĂRĂ SPORURI chiar dacă legea prevede toate veniturile realizate și impozitate (sporuri, prime, al 13-lea salariu, etc.). Dacă JEGUL care a gândit Legea 153/2015 a considerat că șeful SMG/SMAp, merită un Coeficient de funcție de 4,35 și o Soldă de grad de 410 lei (de la el în jos a afectat întreaga prostime comparativ cu alte ministere), înseamnă că atât merită pentru munca depusă. De vină sunt toți miniștrii ApN de după 1989 care au acceptat sporuri în loc de coeficienți măriți, cât și șefii SMG/SMAp după intrarea în NATO și numirea ministrului ca civil. Vom intra în legalitate în MApN, LA STÂNĂ ȘI LA TOAMNĂ PENTRU CĂ ATUNCI SE DAU OILE LA BERBEC ȘI PRIMIM MIELUL.

M spunea...

Niciodată nu am avut salarii mai mari decât magistrații.

Dacă vreți să analizați locul nostru în societate luați o soldă și comparați-o cu salariul mediu!!!!!
Era un domn comandor pe aici cu o medie de 7! Să fie sănătos! A prins vremurile bune ale soldelor grase!

Ia vedeți câți militari sau polițiști au acum solde de 42.000 de lei! Ăștia pe care unii îi văd plini de sporuri și de privilegii!

Atât am avut de spus!

Huhu Rezea spunea...

In vremurile bune, cand armata era respectată de celelalte instituții ale statului, soldele creșteau cu câteva luni înaintea salariilor, asttfel... că, prindeai la pensie câteva luni cu solda mărită și salariul mediu pe economie nemajorat. Punctaj lunar si anual avantajos pentru militari în acei ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mario, nu decid eu pensiile: Cand lovesc cu sete din vorbe, eu lovesc absolut numai in pensiile clocarilor, clientilor de casă ale acestora, generalii de paie cu doctorate copy paste si in junghiurile de cumetrie cu pensiile de peste 20.000 lei, caci pana in aceasta suma sunt rezervisti care isi merita aceste pensii, fiind de exceptie, cu vechimi mari si merituosi. Oricum, cele pana in 10.000 - 15.000 nu vor avea probleme PNRR. N-am sentimente de ura, eu nu urasc, fiind crestin, ci doar revoltat: De ce, ca invalid dovedit si cu documente ce-mi atesta suferintele, sa nu am o suma decenta, tot asa cum ala cu peste 20.000 lei nu merita macar 1 leu in plus cand nu se justifica porcia lacomiei? Ce a facut el asa maret sa aiba peste 20.000 lei, cand mai toti romanii au muncit din greu o viata si au1500 lei? Lucrurile se judeca la rece, nu sentimental, ca sa vedem corect! Sanatate!

Viorel spunea...

Akord 75. Acest comentariu vi l-am scris ieri ca replica la postările dumitale din 17.10.2022 orele 10.55 ți 11.04. Din respect pentru Akord global (probabil), domnul Huhu Rezea nu mi l-a postat. Sper să o facă acum.
„akord 75. Și în TO exista Șef BDS/CDC. Înseamnă că în calitate de Of. nu prea cunoașteți un stat de organizare indiferent dacă era la pace sau război. Referitor la împăiat. Da. Eu sunt un joim sau vultur împăiat comparativ cu o râmă subterană. Trebuia să te faci intendant ca și mine, medic militar, CI-st, etc. (funcții de birou / teren) dacă nu-ți place Arma/Specialitatea militară pe care ți-ai ales-o. Ca și Cdt.Baterie ați avut sau nu birou sau dormeați în cort ? Dacă ați lucrat în fostul BPL (Biroul pentru luptă), erați în birou sau pe tarla ?” Atenție că vi se umple portbagajul,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bolos n-o fi văr cu Grindeanu Buzemoi, caci saracii amandoi isi framanta pupătorile cum isi freaca pietrele la macinat morile?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prof.univ. Mircea Cosea: ,,Procentul corect de majorare a pensiilor romanilor ar fi de 27-30%, numai bani de unde sa fie ''

RD spunea...

Voi încerca să evit ca în mesajele mele să conțină păreri de sumele actuale la pensiile militare pe care le consider mari și ar trebui să fie scăzute.. Și cele care ar trebui păstrate sau mărite deoarece am observat că lumea e sensibilă când vine vorbe de sumele acordate..

Totuși sunt de acord și consider că e normal ca și pensiile militare să fie calculate pe contributivitate și să primească o completare din bugetul de stat la fel ca celelate pensii speciale.
Dar domnul Marcel Ciolacu nu e deloc amuzant când spune că pensiile militare sunt speciale, nu ocupaționale. Păi dacă nu sunt speciale, de ce nu a zis că ele nu vor fi incluse în PNNR la reformarea pensiilor militare? Argumentând de ce nu sunt ele speciale. Bineînțeles că răspunsul îl știu deja.. Vrea să se dea bine pe lângă pensionarii militari. Vai ce om bun e el. Dar ce buni sunt și ceilalți care au spus că pensiile militare nu sunt speciale. Bode, Dîncu, Ciucă..

Păi dacă voi vreți binele pensionarilor militari, actualizațile, măriți partea contributivă (care acum nu există), așa n-o să mai comentez zecile/sutele de mii sau milioanele de civili (jurnaliști, politicieni și așa mai departe), spunând că vai ce speciali sunt pensionarii militari.
Păi sunt, dar nu spun că s-au economisit mulți bani la stat prin neundexarea lor (2021) sau indexarea lor cu doar câteva procente spre deosebire de restul..

Fie să vă dea Dumnezeu sărbători fericite și să nu avem surprize neplăcute când bir prezenta reforma pensiilor militare.

Vali spunea...

Total de acord cu CFI. Sunt o gramada de orientati, care au iesit cu pensii grase datorita acelui oscar (total nejustificat si acordat pe lins in dos etc., doar pe munca nu !) si unor sporuri pentru "belit pana ursului din padure" si nu pentru munca curata in sine !!! Din pacate la noi in Romanica daca ai spate si relatii " te orientezi ca lumea", in schimb daca muncesti pe branci, pe bune...te alegi cu "pana ursului din padure" ! Ar trebui scoase imediat aceste sporuri libidinoase si sa se calculeze pensia pe anii munciti efectiv !
Multa sanatate camarade pamfletar !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Multumesc, @Vali, si iti doresc sanatate! Cei din randul nostru, ,,piticii,'' de la gradele mici si pana la colonei, care beneficiaza desporuri si oskaruri, independent de vointa sau dorinta lor, trezindu-se pur si simplu cu ele pleașcă la un moment dat, nu-s vinovati cu nimic intrucat golanii gulerati din casele sectoriale le-au propus pentru ei prin intermediari politici si ministrii de la butoane si trebuind dat un act normativ cu aplicare la toata generatia de atunci, asa trezindu-se unii cu pleasca asta pe cap, dar realii vinovati, si se stie asta, sunt mafiotii din MApN sau si cei de la alte institutii militarizate care au beneficiat de asa ceva, sipoliticul stie desprea asta, de aceea Ciolacu & comp vor actiona sa reglementeze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Politicienii au opinat ca nu le vor scadea pe cele odios de nesimtite, ci le vor ,,reglementa,'' si ramane de vazut si cum, ceea ce noi, cu totii, nu credem in povesti vanatoresti, de Ion Creanga la furat de pupăzoi in bărzoi! Apropo de pupeze:Ce le mai gabuiam eu, in tineretile mele tumultoase si incarcate de testosteron, pe sub catrafuse inflăcărate, cu hormonei in bocăncei! Ii am si acum, dar ii pretuiesc atat de tare, incat i-am trimis la culcare sa faca nani, pana la noi ordinede de sculare!

Huhu Rezea spunea...

Guleratii se vor lāuda cā bunele lor intentii au fost ca āctualele pensii mici sã fie ridicate le nivelul pensiilor lor. NU vor spune cã s-au luptat sã nu scadā pensiile lor ciucane.
Din partea mea, sunt multumit numai cu actualizarea si cu stabilirea componentei contributive a pensiei militare.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Sā stii cā. blogul nu este un loc de dat cu capul pentru subofiterii care au ceva frustrāri pentru cā nu au putut sā promoveze în corpul ofiterilor. Nu te costā nimic sā rāspunzi elegant unor domni ofiteri mai agresivi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect, @Onorabile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Romania TV, afirmatia unui reporter guvernamental: ,, -,,-,,-,,-,,-,,... ''pensiile militare sunt ocupatinale si nu se va umbla la scaderea lor, ci doar rezolvarea unor probleme de inechitati,'' apoi: ,,-,,-,,-,,-,,... ''se vor interzice iesirile la pensie la 45 de ani.''

Brenda spunea...

Pai da , DLE H ,CEI PENSIONATI ÎNAINTE DE 1989, PE LEGEA 3/77, AVEAU pePENSIANIVELUL SALARIULUI ,SI SA VAD CUM O SA LEA DEA ACUM PENSIA LA NIVELU PE CARE LA R AVEA ACUM LA NIVELUL GRADULUI SI FUNCTIA DE ACUM ,MAI ALES CA AU SI CALCULUL FACUT PE CONTRIBUTIVITATE.

Sense spunea...

@mario, nu e ura, e delir. "control aerian pe un întreg județ" adică ceva care exista doar în mintea lui. Nea Ifrime, nu exista și nu a existat niciodată o structura care sa se ocupe cu controlul aerian pe județ. Bașca sa mai fie încadrată cu comandori. Indivizi fără academie care i-au luat locul (probabil toți odată) comandorului închipuit și apoi au ieșit la pensie cu 12-13000 lei! Deci domnul comandor iese la pensie cu 7300 apoi vin unii (mai mulți) și de pe aceeași funcție ies la pensie cu 13000!

Huhu Rezea spunea...

Indiferent. de data pensionarii, actualizarea se va face la nivelul reglementat de L 153/2017, adicã exact valoarea. corespunzãtoare pentru gradele si functiile din cele 6 luni alese.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sense, eu am un raspuns pentru toti, si Comandorul cu Academia la zi fiind @Outlander, numele nu mai conteaza, avand, la un moment dat, functia de controlor al spatiului aerian civil-militar al Jud. Constanta, si a postat aici inclusiv Deciza de pensionare. Nu prea e frumos sa fiu luat in barci de indivizi care, din lasitate si lene, pe deviza ,,lasa salupte doar prostii,'' doar urmaresc blogul, eu numindu-i trolli, fara a fi combatanti cu atitudine, adica de-al de muiercea in colanti si cu sutiene, castrati fara dotari tari, intrand doar la deruta sabruieze cu ineptii si interpretari dupa ureche. Daca citeai, domn nepersiflat ramaneai si de @Outlander stiai! ,,E'' grele sa fii troll, asa ca las-o moarta! PS: Sa te mai lamuresc ca @Outlander aluat gradul de Cmandor dupa absolvirea cu brio a Academiei, fiind comandat de Comandori fara Academie, doar ca aceia aveau pile si domnia sa, nu? Sau ca aia, fara Academie absolvita, au prime, sporuri si Oskaruri acordate preferential, iar @Outlander nu are asa ceva, si că au pensii de 12.000-13.000 lei si domnia sa are doar 7.300 lei? Si, cine minte aici, cand si Decizia si-a publicat-o cu cateva topice mai jos? De aia ursul n-are coada, ca cineva isi baga nasul in treaba, fara ca nimic sa stie si sa inteleaga! Ce nasol sa fii atacat de un razbunator novice-troll!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, uite asa am primit si eu un raspuns, la opinia ta catre @Onorabilul! Multumesc amanurora!

micutzul spunea...

Din ce spune Bolos și e clar ca omul a vrut să transmită ceva , cuiva....pensiile necontributive nu vor depăși solda netă iar modul de calcul e in propunerile MApN la Plx. 199. Sispar sporuri, prime și indemnizatii.

Huhu ar fi bine sa vezi ce discriminare se face asupra noastră in ordonanta pentru finante cu privire la obligarea microintreprinderilor să aibă minim un angajat cu normă întreagă. Sunt scutiți administratorii care ...... sunt pensionari pentru limită de vârstă in sistemul public de pensii dar nu și pensionarii care au pensii de serviciu in baza unor legi speciale.
Ne-au făcut ăștia ciumații statului ....dzeii mamii lor !

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Cum să-i răspund elegant lui Don Cezare care în postarea din 18.10.2022 orele 16.37, mă face prost. Cum să-i răspund elegant lui akord 75 care în postarea din 17.10.2022 orele 10.55, mă face Sof. împăiat, apoi, zeflemitor cică își cere scuze. Ăștia sun ofițeri ? În comentariile mele m-am adresat lor ? Nu. Și atunci cum să-i răspund politicos. Dacă într-un comentariu îl contrez pe unul, accept replica lui și nu a unor așa-ziși Of. care se consideră mari comandanți și acum când le tremură vocea și mâinile. Ca activi am fost considerați slugi / tablagii de către marea majoritate. V-am mai răspun odată pe blog. Decât un Of. prost ca Lt. Atanasiu cu media de promovare de 6,05, clasificat al 299 din 300, promoție 1983 și trecut în rezervă în 1987 (de prost ce era) în baza Hotărârii nr. 2/1986 privind reducerea de către Republica Socialistă România cu 5 la suta a armamentelor, efectivelor si cheltuielilor militare, mai bine un Sof. deștept cu media de promovare 9,67, clasificat al 2-lea din 82, funcții de boier cu 2 calificative de Bun, 30 de Foarte Bun și 3 de Excepțional în cei 35 de ani 2 luni și 10 zile de activitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asta poate dura ani de zile. PNRR urmareste aplicarea jaloanelor prin reglementari stricte

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
kostas spunea...

Pensiile speciale nu vor disparea. Toate vor fi calculate pe contributivitate, inclusiv pensiile militare. Diferenta dintre pensia contributiva si pensia militara se va impozita cu 50%. La fel si celelalte pensii speciale. Pensia militara se va actualiza cu soldele activilor, cu toate sporurile pemanente avute, fara limitare la net. Din aceasta se va scadea pensia contributiva, apoi diferenta se impoziteaza cu 50%. Ce ramane in urma impozitarii se adauga la pensia contributiva si asta-i pensia bruta, care va fi impozitata la randul ei ca la civili. Nu o sa fie nici o actualizare pana atunci, de aceea tot amana ei actualizarea. Va dati seama, ca, pana da legea, pana calculeaza pe contributivitate, pana face actualizarea, o sa mai dureze vreo 3 ani de-acum incolo.

Dark looser spunea...

In mod accidental am ajuns in această zonă și am citit comentariile domniilor voastre.
Va voi relata cum stau lucrurile într-o țară din lumea a 3-a (Republica Filipine).

Pensia foștilor președinți este de 40.000 pesos.
Pensia unui locotenent din armata Filipineza este puțin peste 40.000 pesos. Aceasta pensie o va primi soțul său soția supraviețuitoare, după decesul pensionarului (titularului de drept). Pensia de urmaș este in procent de 100% din pensia titularului.

Cred ca asta reflecta respectul acordat de populație armatei țării lor. Din ceea ce am văzut în această țară poporul chiar își iubește și respectă armata și militarii acesteia.

Va rog sa amânați discuțiile contradictorii pentru o data nedeterminata și vă mulțumesc celor ce ați avut răbdare să citiți aceste rânduri.
Dumnezeu sa vă binecuvânteze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stiri pe surse ne anunta ca ,,Ce ascunde vizita solitară a premierului Ciuca la Bruxelles,'' unde ni se dezvaluie ca se va duce insotit doar de catre cativa consilieri personali, deci penelisti, pe probleme de pensii, fara ministrul Apararii, Dâncu, acuzat pentru niste declaratii controversate, si fara nici un pesedist, inclusiv seful partidului, Ciolacu. Buna intrebare: Ce cauta ela colo singur, ca un cucuvoi? Sa-si apere pensia personala, cat si pe ale clocarilor si generalilor copy paste? Nu stie, habarnistul, ca acum cateva zile, si am scris chiaratunci pe un topic, ca am informat din nou in limba engleza toti sefii europeni si NATO despre actiunile mafiote si starea degradanta de la pensiile militare, mereu nominalizandu-l pe Ciuca de faptul ca este coautor la acest dezastru nepermis. Nu le am cu engleza, dar am oamenii mei care ma ajuta in acest sens, ca sa le tai elanul mafiotilor politici! Poate par ca singuraticul, dar inca nu puteti sti ce gasca de justitiabili am si ce ne duc capul sa le jupuim mafiotilor scalpul, si aceste petitii cand zboara la liderii importanti, toti deodata le butonam catre adresanti... NU UITATI: Jaloanele de aplicare si reglementare ne vor creste pensiile militare, nu primele de clanță, nu primele de vacanta, nu sporurile si nici Oskar-urile, ci doar pe principiul unicitatii al contributivitatii!

Sense spunea...

Domnule Ifrim, sunteți aerian, dacă tot suntem pe tărâmul aviatiei. Va folosiți de termeni și sintagme pe care nu le înțelegeți. Puteți citi Codul aerian al României, procedura de autorizare a zborurilor în spațiul aerian național, site-ul Romatsa, și chiar wiki ca să va lămuriți ce e aia controlor de trafic aerian, controlul traficului aerian, GAT/OAT, coordonare între serviciile de trafic aerian și civile, etc. Repet pt dumneavoastră, nu exista și nici nu au existat vreodată "controlori al spațiului aerian civil-militar al județului Constanța" și nici al vreunui alt județ. Probabil domnul la care faceți referire a lucrat într-un ACC (va las plăcerea sa descoperiți ce înseamnă) dar ceea ce va pot spune este ca nu are nicio legătură cu județul.
Vorbiți de "Academie la zi". Care academie?Dacă e vorba de Academia Forțelor Aeriene...este doar la zi și este obligatorie pt a deveni ofițer de FA. Adică toți ofițerii de după 1997 au absolvit-o nu doar domnul pe care îl aduceți în discuție. Dacă vorbiți de Academia de înalte studii, actualul UNAP...aceasta este o forma de studii necesara încadrării funcțiilor de comanda de la un anumit nivel în sus. Nu este necesara niciunui controlor de trafic.
Vorbiți de sporuri...Din nou fără sa înțelegeți. Sporurile nu se acorda unor persoane ci unor servicii, unor activități, sau sunt specifice unor condiții de munca. Deci nu pot fi acordate preferențial, iar prime nu se mai acorda în armata de vreo 15 ani.
P.S. Nici troll nu știți ce înseamnă.

magda spunea...

Multe comentarii pe aici ...unele destul de aride ,altele mai acide...dar multi uita sau habar nu au ca armata sau politia nu reprezinta ele insele puteri ale statului roman. In schimb,cred ca am auzit cu totii de o putere a statului numita PUTEREA JUDECATOREASCA. Acum desigur principala discutie care ne-ar putea interesa pe noi pensionarii militari este aceea referitoare la intinderea drepturilor salariale si de pensie ale magistratilor. Ori ce vedem noi acum ca se intampla in practica este ca veniturile categoriilor la care facem referire ,au cam luat-o razna bine ....sau poate nu,poate noi am ramas mult in urma. Si atunci, asa zisa rationalizare (la nivelul puterilor statului) nu ar trebui sa aiba ca punct de plecare cea mai inalta functie in stat? Abia dupa ce se va realiza acel echilibru intre puterile statului,se poate trece la calibrarea veniturilor salariale respectiv a pensiilor in curtea fiecarei puteri. Altfel...regina justitia nu doar ca nu va regresa( la venituri desigur) ci isi va lua avant...ba prin cresterea punctului de pensie, ba prin indexari,ba prin alte drepturi obtinute prin dispozitii legale care mai de care mai nastrusnice...Iar celelalte puteri constitutionale vor fi cu privirile lor hulpave atintite tot in sus,catre magistrati ,ca deh...doar nu se vor uita la noi. Vom trai sa prindem vreodata ziua aia...nu cred/

Leon spunea...

Un procuror DNA, anul trecut avea in Declaratia de avere:
" Un salariu total de 227.986 de lei. În plus, acesta a mai încasat o sumă mai mare decât salariul său anual, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si
Justiţie, din hotărâri judecătoreşti legate de drepturi salariale. Este vorba despre suma de 291.772 de lei."
Oare ce pensie va avea acest procuror ?(gazeta de sud)
Cu siguranta mult peste salariul de incadrare.!!

Huhu Rezea spunea...

Tânguiri bābesti ne tot repeti de când ai apārut pe blog. Nu rezolvi nimic cu ele.

Negritoiu spunea...

Domnule C.F.I. S-ar putea sa aveti dreptate! Se pare ca Ministrul Botos (si delegatia care il insotea) nu a obtinut rezultatele dorite de dl.Ciuca in legatura cu pensiile speciale ( in principal cu cele militare ) al carui beneficiar este si dansul. De aceea va merge personal,insotit de o armata de consilieri specialisti in problema pensiilor( oare ii ia si pe Rosu,Jianu s.a.) sa explice diferentele dintre pensiile a doi rezervisti care au avut acelasi grad,aceeasi functie si vechime dar au trecut in rezerva in ani diferiti. S-ar putea sa exemplifice cu situatia rezervistilor Ciuca si Chelaru. Sau a doua varianta: Botos a obtinut ce s-a dorit dar ,merge pe burta si lasa sa para ca meritele sunt ale lui Ciuca care a intervenit personal, Bla,bla bla . . .

Gogu Pintenogu spunea...

Este o informație sigură sau o bănuială?

Leo spunea...

Cam așa spunea și deputata Adomnicăi de la PSD în urmă cu ceva timp , că va fi o lege unică de pensii pe contributivitate...etc.....

Relu spunea...

Bolos tot ardea capra'n gura ca iese lumea la pensie la 45 de ani.Dar toti aia care mesteca aceste clisee uita ca aia care au iesit la pensie tinerei 40 de ani + -, erau afiliati politic si au iesit azi la pensie si maine erau deja consilieri.Erau tot de-ai lor. Dar ei nu zic si lumea nu stie cum sta treaba.Nu zic, or mai fi fost si niste reorganizari de functii pentru niste baieti dar nu asa multe cum arunca astia in media .

Leo spunea...

Dottore va merge pe 26-27 la Bruxeles.
BRAVO FLAVIUS , bine că ia-i JĂLBĂRIT pe la UE să afle și ei de la sursă ce debandadă și hoție este la pensiile militare.
SĂ STĂTEM LINIȘTIȚI , JALONUL 215 VINEEEEEEEEEEEEE.....
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25853719-premierul-ciuca-duce-singur-bruxelles-pentru-discutii-oficialii-nato-surse-renegocierea-procentului-9-4-din-pib-pentru-pensii-pnrr-agenda.htm

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, corect, Domnule! Vor sa cloceasca ceva dar e loazba PNRR care, din cand in cand, ii loveste peste bot sa-i trezeasca la realitate ca nu mai pot face ce au facut pana acum. Sunt curios si urmaresc acei ,,consilieri personali'' sa nu fie, ,,din intamplare,'' Rosianu, Jiganu, Pândăreanu de codru sau alți clocari gulerati. Sau din cei pe care i-ai enumerat, ,,saracii!''
Am auzit clocarii niohăindd ca măgarii ca toti gășcarii isi vor agata de gârleje placute muiedeze la Bruxelles sa le sudeze de proteze! Succesuri in hotele, pui de lele!
Chiar acum se intreaba Cretuleasca pe tv: ,,De ce se duce singur la Bruxelles Analfabetul gulerat si gângav sa discute despre penzii? Ce urmareste cu asta?''

Brenda spunea...

Mai șacalul lui Dumnezeu ,am omis sa spun de unii de la STS , AIA AU SI CASTI NU CASCHETĂ, ASA CA NU RÂDE CA PROSTU

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, nu stii, dar eu o fac de foarte mult timp! Am o gască brici care ma ajuta cu engleza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, m-ai facut sa rad in hohote cu chestia compatativa, căști-cascheta! Nota10!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au sarit pe Ro.tv la gâții analfabetului gângav pe subiectul deplasarii la Bruxelles doar cu cateva latrine lăbărale, dar stati ca de acum incolo incep circaraiele cu intrebari si ischiteli!

Leon spunea...

1-0 pentru Brenda:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ro.m.wikipedia.org/wiki/C%25C4%2583%25C8%2599ti_audio&ved=2ahUKEwjxrp6z8-z6AhUrhf0HHWKABug4ChAWegQICBAB&usg=AOvVaw0UqEtLaerKnyXywGZmpWJr

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

https://www.capital.ro/anunt-istoric-despre-pensiile-din-romania-informatia-serii-de-la-bruxelles-am-reusit.html

Leon spunea...

Cred ca au tinut cont de Observatiile Consiliului legislativ si in plus in L 473/2022(B 362) trebuie modificat si Art.24, lit.a) din L.223:
https://www.senat.ro/legis/PDF/2022/22L473LG.PDF

mihaighiba@gmail.com spunea...

De ce nu aplicăm legislația țărilor NATO din U.E. privind pensiile militare și terminăm cu prostia asta cu contrbutivitatea sau cu alte idei care nu își au rostul.Calculezi pe contrbutivitatea nefiind participant la ea ,am semnat un contract încă de la 14 ani,ce tot o aburiți atâta.Indiferent cine este la conducere trebuie să asigure acea PENSIE MILITARĂ,repet asemănătoare din statele U.E din NATO, indiferent ce bazaconii spun cei de la CCR.Ei spun,nu dau,ci doar iau și încă cum!!!

ifrim spunea...

Titluri mincinoase ca la OTV,RoTv.Anunț istoric,am reușit!Au reușit doar să informeze fără să se stabilească nimic!

Huhu Rezea spunea...

Că să primești pensie contributivă sau militarà nu este suficientă numai semnarea unui contract de angajare. Mai trebuie să plătești și o contribuție că să fii asigurat.

M spunea...

@mihaighiba@gmail.com

Păi.... Cam e... așa cum e în NATO. Adică nu e un model unic nici în NATO dar sunt cam aceleași principii.

😁 Suedezii sunt singurii fără pensii militare dar gata-gata să intre în NATO. Acum la ei sunt discuții să facă profesia de militar mai atractivă! Nu uitați că Suedia e recunoscută pentru modelul social de stânga și deci militarii au fost tratați cam cum ne-a tratat pe noi PSD în legea 153/2017. Acum, când să intre în NATO constată că militarii lor sunt deprofesionalizați, recrutarea aduce persoane submediocre din medii marginale. Deci vorbesc și ei de creșterea soldelor, de implementarea unui sistem de pensii militare etc.

CEZAR spunea...

Sa fie clar : Daca nu interveneau NEHALITII..in frunte cu DAOGARU..sa ne scoata de pe L-119..CONTRIBUTIVA...ACUM TOTI AVEAM CUANTUMUL DUBLU...fara sa ne milogim si fara sa ne dam cu profundorul de asfalt
L-223.. care chipurile este de pe vremea lu CUZA sic!..este o porcarie prin care visau niste indivizi SA CISTIGE NEMASURAT SI NEMERITAT
ASA CA CIOCUL MIC...
Ei inca spera si fac fel de fel de subterfugii jegoase ...pentru ca L-223 sa fie pusa in actiune ad INTEGRUM..
Asa am ajuns sa milogim pina si pe la BRUKSELES..

Sense spunea...

Pensia contributiva ii avantajează pe cei care au ieșit la pensie înainte de 1994-1995 deoarece au prins vremuri în care solda militara era bună raportata la salariul mediu, având astfel punctaje mari. Evident nu avantajează pe cei care ies acum sau urmează sa iasă în viitor. Adică cei care au avut salarii tăiate și sunt singura categorie de bugetari care nu și-a recuperat tăierile, asta traducandu-se în contribuții diminuate. Cei care nu au mai avut parte de prime trimestriale și al 13-lea salariu, adică tot contribuții diminuate. Cei care la aproape un an de când trebuiau sa încaseze solde conform legii salarizării unitare sunt încă pe la jumătate, umand ca poate în următorii 10-15 ani, prin transe de "un sfert din jumătatea jumătății"sa ajunga și ei în grila. Când unele categorii de contributori la pensia contributiva încasează salarii conform grilei încă din 2018 iar militarul în 2022 încă e departe de asa ceva nu-și poate dori pensie contributiva. Dar cu siguranță dacă ar exista și calculul părții contributive nu ar mai putea exista situații ca ale celor rămași mult în urma, sub pragul părții contributive.

Viorel spunea...

Don Cezare. Când am afirmat că citiți printer rânduri sau cee ace citiți nu înțelegeți din lipsă de pregătire, nu m-ați crezut. Vă întreb. Legea nr. 119 a fost pe contributivitate sau actuala Lege nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice în baza căreia vi s-a calculat pensia pe contributivitate. Ia citiți puțin această lege de la origini și până în prezent. Aștept răspuns la comentariu.

Leon spunea...

https://www.gds.ro/Local/Dolj/2022-10-20/premierul-nicolae-ciuca-vizita-de-lucru-la-craiova/

Leon spunea...

Lucian Bode:
" Noi facem eforturi foarte mari pentru a majora salariile, dar în acelaşi timp ne dorim şi modernizarea echipamentelor de inervenţie.

Ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului. Sunt lucruri la care noi trebuie să ne gândim.

Bugetul pe acest an a fost de 23,1 miliarde, 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi aproximativ 20% pentru cheltuieli sociale, pentru pensii", a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne."(Antena 3 CNN)...!!

Leo spunea...

Nu ne interesează hălăduielile lui prin județul de baștină.
Ne interesează ce se va întâmpla cu el pe 26 și 27 oct. la Bruxelles.
SĂ STĂTEM ÎN AȘTEPTARE.....

Leon spunea...

Pe Olteni îi intereseaza si mersul economiei nu numai pensiile !
Iar pe 26 si 27 octombrie ma intereseaza mai mult sa-l iau de urechi pe Mitica...:)).
PS. Ma asteptam sa- l vad pe General in poligonul Balta Verde , la trageri, alaturi de Rezervistii doljeni mobilizati in aceasta perioada..!!

RD spunea...

20 octombrie - ZIUA PENSIILOR MILITARE

La 20 octombrie 2022, sărbătorim 160 de ani de când, în „Tabloul de noua organizare a Ministerului” emis în baza Ordinului pe toată Oastea nr. 267/1862, publicat în „Monitorul Oastei” nr. 1 din 20 octombrie 1862, a fost menționat Biroul Pensii din cadrul Ministerului de Război, ale cărui atribuții principale, respectiv plata pensiilor militarilor în retragere, au fost reliefate, ulterior, prin ordinul nr. 288 publicat în „Monitorul Oastei” nr. 2 din 29 octombrie 1862.
În prezent, Casa de pensii sectorială – purtătoarea tradițiilor pensiilor militare, administrează cu profesionalism și devotament sistemul pensiilor militare de stat la nivelul Ministerului Apărării Naționale.

La mulți ani!

Leon spunea...

https://youtu.be/URUaSE43X2o

Leo spunea...

DAAAAAAAAA, deja uitasem..... să nu uit , să-i urez și eu lui Mitică (DD)

Leon spunea...

https://jurnalul.ro/stiri/observator/vesti-importante-pentru-romani-pensiile-majorate-cu-rata-inflatiei-912800.html

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-salariile-bugetarilor-din-mai-anunt-esential-facut-de-ministrul-de-interne_2617180.html

Brenda spunea...

Numai lor?

Leon spunea...

Bode vorbeste despre Politisti, Predoiu despre Politistii de Penitenciare iar Ciuca despre Militari( Dâncu are interzis)...!