Un produs Blogger.

miercuri, iulie 20, 2022

Frica de contributivitate a readus în prim plan proiectul de modificare a L 223/2015, proiect care zace la Guvern, pentru aviz, de 2 ani de zile.

118 comments
Plx 199/2020, Proiect de modificarea a Legii 223/2020, fusese îngropat de comisiile raportoare din Camera Deputaților la sfârțitul anului 2020, prin trimiterea Raportului preliminar la câțuiala Guvernului liberalo-userist. Vezi amănunte în topicul Pl x 199/2020 trimis la câțuială.
Presiunea mediatică din ultimele zile... ca și pensiile militare, cele mai multe din rândul pensiilor de serviciu reglementate de legi  speciale, să fie integrate în Jalonul 215 al PNRR, ceea ce ar fi însemnat integrarea lor în sistemul public de pensii, a alertat sistemul ticăloșit din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale care a nășit salarizarea din anii 2010-2017  și Legea 223/2015 cu modificarile ulterioare, numai în favoarea celor care urmau să se pensioneze. 
După ce mulți s-au chinuit să dea fel de fel de definiții pensiilor militare, pentru a nu cădea în reforma cu care useristul Ghinea a  procopsit la UE pensiile din România, a fost trimis din nou la înaintare domnul ministru Dîncu pentru a calma spiritele printr-o intervenție mai coerentă și mai plauzibilă de reformă, dar tot în interiorul sistemului de pensii militare de stat. Toată lumea și-a adus subit aminte de Plx 199/2020.
Ca să fie credibilă intervenția lui Dîncu, ar trebui ca în ședința de Guvern din aceasta săptămână... sau în următoarea ședință,  să se dea avizul  cerut de Comisia de apărare din  Camera Deputaților pentru Raportul preliminar redactat de Comisia de muncă... întocmai cum ceruseră în anul 2020 domnii de la MApN și MAI... dar ulterior s-au răzgîndit.
Din comunicatele Secretariatului General al Guvernului rezultă că în ultimele 7 ședințe de guvern nu s-a mai discutat nicio Notă cu avizele date de Guvern proiectelor de acte normative aflate în dezbaterea Parlamentului.
Ultima Notă s-a aprobat în 23 iunie a.c.
  









118 comentarii:

mosmartin16 spunea...

...taree ! De-i sperie contributivitatea...atunci...hai cu actualizarea ! Pitecantropilor !

mosmartin16 spunea...

...taree ! De-i sperie contributivitatea...atunci...hai cu actualizarea ! Pitecantropilor !

Laurentiu spunea...

Ați greșit titlul articolului stimate domn Huhu.
Care contributivitate??? Spuneți lucrurilor pe nume, AJUTOARE DE LA BUGETUL CONSOLIDAT AL STATULUI PENTRU POPULIME nu pensii contributive!
Indicați un singur român care a achitat 35 de ani contribuții la bugetul asigurărilor sociale și are pensie contributivă.
Vă spun eu, NU EXISTĂ, N-ARE CUM, când Legea este din 2000,cu efecte din 2001 și pînă în prezent, parcă v-am mai scris/spus asta.
PENSIILE DIN ROMÂNIA, TOATE, SUNT AJUTOARE DE LA BUGETUL CONSOLIDAT AL STATUTULUI,VĂRSATE LA BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE ȘI ÎMPĂRȚITE DE POLITICIENI DUPĂ INTERES, CASTE ȘI OCHI FRUMOȘI!
NOI REZERVIȘTII MILITARI,PRIMIM AJUTOARE, ATÂT CÂT LE-AU PICAT PRIN PUMNUL STRÂNS AL POLITICIENILOR, CĂ PENTRU NOI NU PREA SUNT BANI LA BUGET, IAR NOI SUNTEM DISCIPLINAȚI ȘI ȘTIM SĂ STĂM LA RÂND ȘI SĂ AȘTEPTĂM
...MUUUULT ȘI BINE, PÎNĂ LA... P*-LEA VARĂ, DOAR POATE,POATE NE MAI ȘI IMPUȚINĂM ÎNTRE TIMP!


GO spunea...

https://cuvantulnatiunii.ro/2022/07/15/hari-bucur-marcu-pensiile-militare-de-stat/

Huhu Rezea spunea...

@Laurențiu
D-ta ai rămas în lumea SCMD de acum 7-8 ani care susținea că pensiile militarilor ar fi ajutoare sociale.

Brenda spunea...

Atunci de ce Dl DANCU O TINE CU APROBAREAY DIN PARLAMENT ,CABD PROBLEMA ESTE LA GUVERN. ACOLO TREBUIE SA SE FACA CEVA Poate daca dl Dogaru vrea să facă ce a să se ducă la gdluvern ,ce tot ne aburește DANCU TRAGE DE TIMP.

GO spunea...

Eu leg din principiu, pensia militara de atributiile la razboi ale militarilor de cariera, si dupa pensionare. Singurii cetateni cu obligatii militare si dupa pensionare. De fapt, de asta s-au si inventat in lume pensiile militare.

Intrebare? Daca militarii de cariera sunt trecuti pe contributivitate la fel ca ceilalti oameni ai muncii? Mai trebuie sa aiba si obligatii la razboi dupa pensionare? Sau vor avea dreptul ca in caz de razboi, sa stea la telenovele ca ceilalti contributivi?

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Așa îl țin de vorbă gulerații pe Dîncu.
Perversul de kis, dacă tot se laudă că ține legătura cu ministrul, asta ar trebui să-i spună lui Dîncu, că proiectul este blocat la Guvern, nu la Parlament.

Brenda spunea...

Dar o scrisoare deschisay către guvern, nu se poate, și chiar o atenționare pentru DANCU SA NU MAIBTRAGA DE TIMP

Leo spunea...

Dîncu face MIMĂ.
E pe mână cu Bode , cu Dottore și cu Ciolacu.
LICHELELE gulerate sub coordonarea lui dottore , le-au pus pătura în cap lui Dîncu, Budăi și Ciolacu.
Ar fi bine să nu am dreptate.


Laurentiu spunea...

Divagați domnule Huhu.
Vă faceți că nu înțelegeți, dar știu că ați pătruns sensul celor arătate de mine.
Că să fiu mai clar, contributivitatea trebuie să dispară din vocabularul factorilor decidenți în ceea ce privește pensiile celor din SNAOP. De la Cuza încoace, nu s-a mai pomenit asemenea ditamai prostie!
Rezerviștii și cei în retragere din SNAOP trebuie să aibă în plată TOȚI, doar PENSII MILITARE DE STAT și alea ACTUALIZATE.
La grade, funcții, vechime în serviciu, s.a.m.d. PENSII EGALE și ATENȚIE, ACTUALIZATE!
Și asta trebuie făcut de urgență!
Seniorii noștri, cei de la care am învățat /furat meserie și camarazii noștri cei cu pensii mici, din varii motive, au cea mai acută nevoie, nu să fie ajutați, cum greșit se vehiculează de către unii, ci să li se facă dreptate, ACUM și nu la Sfântul Așteaptă, Bunul Dumnezeu să mă ierte!
Simplu, domnule Huhu, nu-i așa?

M spunea...

@GO

Neașteptat de bun articolul! Mulțumesc!

Daca militarii de cariera sunt trecuti pe contributivitate la fel ca ceilalti oameni ai muncii? Mai trebuie sa aiba si obligatii la razboi dupa pensionare?

Nu știu, domnule! Eu am trimis recomandat la Centrul Militar de care aparțin atât Livretul militar cât și Angajamentul de confidențialitate cu o notă semnată în care precizam că atât timp cât obligațiile statului față de mine sunt suspendate unilateral înțeleg să îmi suspend și eu obligațiile față de Statul Român.

Confirmarea de primire o am.... Altă reacție, nu! 😂

Cezar spunea...

G.O.(gelu olescu)
Bati moneda pe o fisa falsa
Chiar crezi ca in caz de mobilizare generala...doar fostii militari se prezinta..la datorie?

Huhu Rezea spunea...

Vorbesc unii despre pensiile militarilor uitând că abia au trecut 7 ani de la trecerea lor din contributivitate din nou în sistem militar.
Cinci ani militarii au avut pensii in sistemul public și nu s-a prăbușit sistemul militar, ordine publică și siguranță națională, cum vituperează unii ca niște casandre.
Cu să fi apreciat vechii pensionari noua lege a pensiilor militare dacă 68% dintre ei s-au trezit peste noapte cu pensiile contributive micșorate pe calculul de pensie militară?

Ein Stein spunea...

Marea problema e ca min. Dincu nu intelege deloc care e problema cu pensiile militare. Plangea de mila unui general ca are pensia mai mica ca a unui maior. Fals! Nu pensia e mai mica ci cuantumul ei, asta tocmai din lipsa actualizarii pensiilor, asa cum prevedea legea, asta e primul indiciu de neintelegere. Contrapunerea pe grade sau categorii de militari e alt indiciu, daca ar fi analizat cuantumul pensiei a doi generali iesiti, unul acum 10 ani si celalalt luna asta, probabil i-ar fi sarit in ochi diferentele uriase si poate atunci ar fi avut un motiv sa se intrebe, de ce? Pe de alta parte, sa fim seriosi, nu tocmai generalii sunt de plans, sunt alte categorii care chiar traiesc la limita. Toate aceste chestiuni arata ca ministrul nostru habar nu are de situatia reala, e mintit tot timpul si pus pe cai complet eronate. Daca doreste cu adevarat sa rezolve problemele din pensiile militare, in primul rand trebuie sa se debaraseze de toti trepadusii care roiesc in jurul lui cu "permiteti sa va cer permisiunea sa ....", asta e primul lucru pe care trebuie sa-l faca. Pasul doi, sa aleaga legislatia in domeniu de la orice tara NATO cu traditie, copiata cu punct si virgula si, asa cum e ea, fara sa-i consulte pe trepadusi, sa zica "Am stabilit, asta e!".
NU e alta cale! Calculul pe contributivitate avea tocmai acest avantaj, de a nu-i consulta pe trepadusii de la armata, ei doar trebuiau sa se conformeze, era singura solutie de a pune cu botul pe labe clanurile de interese.
Daca exista vreo sansa ca min. Dincu sa citeasca comentariul meu, as avea inca o intrebare, care pe mine ma nedumereste. In proiectul de supraimpozitare a pensiilor speciale, in caz ca trece de CCR, de ce s-a stabilit plafonul de 18 000 lei pentru impozitarea cu 90%? De ce nu alta suma?

Huhu Rezea spunea...

@Ein
Dacă te-ai găndit la Ciucăn n-ai nimerit-o. In primul rând pensiile stabilite după 15 09 2017 nu sunt afectate de impozitul pe pensii ci de impozitul pe salarii.
In al doilea rând plafonul de 18 000 este stabilit funcâie de 3 salarii medii brute pe economie. Un salariu mediu brut în 2022 este de 6095 lei

M spunea...

@Huhurez

Nici acum SNAOPSN nu și-a revenit după epoca Băsescu! Modificările la salarizare și pensii precum și concedierile în masă au destabilizat sistemul. Nu te joci cu așa ceva!

Există un echilibru între input și output. Așa ar trebui! Dacă însă pleacă mai mulți decât poți să pregătești și să înlocuiești resursa plecată atunci sistemul se destabilizează pe mulți ani.

Să știți că asta se întâmplă și în alte domenii! Au crescut salariile medicilor dat asta nu a umplut de a doua zi spiralele și cabinetele. O să dureze ani și ani! Dacă în acest timp vine un idiot și behăie că medicii au salariile prea mari.... O luăm de la capăt!

"Reformele" lui Băsescu ne afectează acum după 20 de ani. 😁 Vă puneți întrebarea ce pensie ați fi avut dacă nu băga javra ordinară contributeala ceea ce a dus apoi la toată această nebunie? Dacă se făceau în continuare actualizările etc.?

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"M.spunea.."

"Nu știu, domnule! Eu am trimis recomandat la Centrul Militar de care aparțin atât Livretul militar cât și ANGAJAMENTUL DE CONFIDENȚIALITATE cu o notă semnată în care precizam că atât timp cât obligațiile statului față de mine sunt suspendate unilateral înțeleg să îmi suspend și eu obligațiile față de Statul Român.

Confirmarea de primire o am.... Altă reacție, nu! ��

20 iulie 2022, 20:27"
ÎNCHEIAT CITATUL,(cu majuscule, în interiorul citatului= am subliniat eu..!)

M: te intreb:
Ce FUNCȚII din statul de organizare au semnat acel "angajament de confidenția litate",care, presupun că era redactat în exemplar unic,păstrat..unde,..și cum de l-ai obținut..??

GO spunea...

@Cezar. Nicio falsa moneda! Eu am intrebat ... dintre toti pensionarii contributivi.

Ca daca este sa aprofundez, intreb atunci de ce barbatii trecuti de 35 ani si care nu au efectuat stagiul militar pe vremuri sa fie rezervisti sa poata fi concentrati la razboi, sunt privilegiati si nu mai pot fi mobilizati deloc? Ca asa este este legea! Stiai? Adica un pensionar militar este de apt de front la 63 (65 pe viitor) - inclusiv femeile-militar pensionate, iar un tanar de 36 ani sa stea bine mersi acasa?!

Si as mai intreba si de ce o femeie-militar pensionata, este obligata sa mearga pe front? Iar femeile civile sunt privilegiate si nu sunt obligate sa faca stagiul militar in caz de razboi? Nici macar cele cu varsta de 20-35 ani, desi Constitutia zice ca toti cetatenii cu varsta de 20-35 ani pot fi mobilizati, nu doar barbatii?

GO spunea...

@Laurentiu. Nu erati in sistem intre 2011-2016? De fapt, ditamai prostia despre care sustineti ca nu s-a mai petrecut niciodată de la Cuza incoace, s-a mai petrecut intre anii 2011-2016! In 2011, legislativul de atunci a adoptat o lege L. 119/2010, care a desfiintat pensiile militare. Inclusiv pe cele in plata. Si le-a transformat in pensii contributive. Legat de cele in plus, unele pe plus la cuantum, altele pe minus. Cele pe minus fara a fi pastrat in plata cusntumul avantajos.

Abia in 2016, s-a revenit la pensiile militare.

Calinmihaib12 spunea...

Laurențiu:
..În realitate,FONDURILE pt. pensii
(pt.: TOATE..!) sunt: GENERIC,din fon durile "statului".!,dar aceste fonduri sunt: sub o formă sau alta, "STRÂNSE" =LUATE= de la NOI.."POPORUL"(IMPOZITE, TAXE,și alte "VENITURI.." și "contribu ții"..VĂZUTE și NEVĂZUTE..!)
..GARGARA cu "contribuția personală" e
pt. "prostime"=pt. ai INDUCE (mai mult sau mai putin) EFECTUL PSIHOLOGIC de.. acceptanță a condiției de "milog" al statului..,de oprimare, de supunere.., etc...!
E valabil și în..democrațiile consoli date = în care.."PROBLEMA" PENSIILOR a fost "p(l)asată" unor "fonduri private ", statul părând că se..derobează de GREAUA RĂSPUNDERE a PLĂȚII PENSIILOR.!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, pardon cu parol d' honnore: Nu vreau la pensie un debit mai deosebit mai mult decat merit! Cat considera Statul dăstept ca trebuie sa primesc, atat sa am in drept, dar si gheneralilor de paie, carora de noi li se indoaie, si care au doctorate in masa copiate pe deselate, sa li se faca aceeasi dreptate, ca nu merita acele porcoaie comparativ cu ale noastre olaie!

Huhu Rezea spunea...

GO
Pe lângă că pensiile contributive au exitat, puteai să completezi că prin aplicarea principiului de calcul numit contributivitate mai bine de 80% din pensiile în plată la 31 12 2010 au crescut, împrejurare care i-a descumpănit și pe cei din conducerea sindicatului disponibilizaților. Dacă studiați arhiva blogului veți găsi o mulțime de actiuni de protest prin care sindicatul lui Dogaru reclama risipa de buget pentru plata majorării pensiilor pentru militari prin trecerea lor în sistemul contributiv.
Majorarea pensiilor pentru militari, împotriva intenției inițiale a guvernului Boc- Băsescu, a fost opera generalului Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării in perioada 2009=2012.

Viorel spunea...

akord 75. C.I.-stul nu vrea nimic. Nici oskar, nici sporuri, nu vreau nici pensie. Ți le dau ție cu condiția ca în calitate de patron / legumicultor de Bihor, să nu mai legi cu ață roșiile cumpărate din piață în locul celor din solarii pentru a induce în eroare inspectorii veniți în control să vadă cum au fost cheltuiți banii europeni. Probabil așa va învățat cel pe care îl ridicai în slăvi în 2020 când a ocupat o funcție importantă în Oradea. Și cum Don Cezare GAZ-istul a spus că urmează un PLx îmbunătățit cu VIAGRA, mă mulțumesc (chiar îmi va fi foarte avantajos după calculele mele) cu ce va fi. Nu sunt pretențios.

M spunea...

@Calinmihaib

Da, m-am exprimat greșit! Scuze!

Să clarific! Am trimis Livretul (în original) și în nota semnată am precizat că în ceea ce privește angajamentul (dar și celelalte îndatoriri în calitate de rezervist) atât timp cât obligațiile statului față de mine sunt suspendate unilateral înțeleg să îmi suspend și eu obligațiile față de Statul Român.

Dacă s-a înțeles că am trimis fizic un Angajament îmi cer scuze. Nu este adevărat! Mereu m-am referit la acest aspect ca find cuprins în respectiva notă!

Brenda spunea...

DleH,DAR SRI NU SUFLĂ NIMIC, OARE MAI AU CATIVA DIN SERVICIUL **FANTOME**CATI AU MAI FOST SALVATI IN1989 ,CR FACE CU EI le da pensii contributive? ...la mișto!!!?

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Credeam că știi că fantomele prestau pentru DIE, SIE. Si ele au primit pensii contributive prin anii 2011-2015.

Laurentiu spunea...

Stimate domnule GO. N-ai pătruns sensul.
Mai "sus", mă refeream în sensul larg, al idioțeniei ălora care-i tot "dau" cu PNRR-ul și necesitatea calculării pensiilor militare după principiul contributivității la cei din SNAOP. Reiterez și pe înțelesul dumneavoastră, de la Cuza încoace, pensiile militare au fost pensii militare și nu pensii contributive.
In extenso stimabile, in extenso.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu am spus adevarul. Unele au crescut, altele au scazut. Cate? Nu conteaza. Si nici nu pun baza pe datele furnizate la acel moment. Eu stiu ca eram intr-o ganizoana atunci, la care la aproape toti ofiterii pensionati au scazut pensiile. Nu conta ca erau pensionati la 56 ani sau la 40. Stiu si cauza, am detaliat-o (depunctarea grupei "alte conditii").

La pensii nu trebuie sa fie ca la alegeri electorale, ca unii au castigat, si alții au pierdut.

Huhu Rezea spunea...

Olescule,
Tu ai rămas cu impresia din ianuarie 2011, când Casele Sectoriale au aplicat imberba HG 735/2010 de aplicare a L 119/2010, care îi sanctiona pe pensionarii militari care nu solicitasera in scris adeverinta cu venituri din intreaga carieră. Lăsăm la o parte că mulți căzuseră victime ale propagandei de 2 bani a sindicatului vostru.
După aplicarea OUG nr. 1/2011 ați mai rămas în pierdere cei 26 500 din cei cca 200 000.

Viorel spunea...

akord 75. Ai dreptate iar când greșesc, recunosc. Chestia cu roșiile îi aparține lui avianyc. Tu în ce calitate schelăi la adresa noastră în postarea de la ora 21:04. Ți-au rămas sechele de comunist înrăit, de fost „commandant” de PLUTON ? Te dai vertical dar te iei de fundul domnului Mareș care nu mai postează de luni de zile. Te-a deranjat cu ceva de-l mai pomenești sau te bântuie râca pentru faptul că dânsul a ajuns cineva în Armata României iar tu un pui de pensionar fără școală meletară. „Eu vreau ca pensiile militare sa fie echitabile intre militari si sa aiba recunoasterea financiara necesara fata de civili”. Tu nu trebuie să vrei ci trebuie să soliciți așa spunea un puțoi de Cdt. ca și cum era boier pe tarlau lui taicăsu. Iar când soliciți, STATUL îți dă ceea ce meriți. Eu nu schelăi la ușa ta pentru că deocamdată am tot ceea ce-mi trebuie. Camarazii care au muncit cot la cot cu mine nu mă ocolesc. Mă ocolesc lingăii și putorile ce făceau dimineața prezența și la prânz. În cursul zilei dormeau acasă sau la amante. Mă ocolesc pentru că știu că le-o spun în gura mare indiferent unde mă aflu.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Inca o data repet. Cei din grupa "alte conditii" au avut pensii contributive mai mici, indiferent de varsta si indiferent de momentul de raportare. Cauza este simpla: sistemul contributiv a lu' Boc/Oprea nu avea grupa "alte conditii" si nu are nici acum. Pe L. 164/2001 cei din grupa "alte conditii" din cauza ca li se dubla vechimea efectiva, li se adauga 1% pana cand ajungeau la 100% din solda, plus 20% OMM.

Astfel, pe L. 164/2001, din motivul mentionat, un militar de vanatori din grupa AC, avea cuantum mai mare decat un militar de infanterie din grupa conditii speciale. Deoarece intotdeauna un militar din alte conditii, avea vechime mai mare decat unul omolog din conditii speciale sau din conditii deosebite, la aceeasi vechime efectiva.

Legea contributiva a scos insa grupa alte conditii. Si a bagat 50% majorare de punctaj, la fiecare an lucrat efectiv la fel ca la cei din conditii speciale. Desi ultimii pe L. 164/2001 aveau adaugati urmare a grupei numai 6 luni la an si nu 12.

Si asa a scazut pensia calculata contributiv, la colonelul pensionat la 56 ani de la vanatori, la parasutisti, la aviatie, la scafandri, la toti din grupa alte conditii. Nu insa si la colonelul de infanterie din grupa conditii speciale.

Majorarea de punctaj corecta la cei din AC trebuia sa fie de 100%, din moment ce cei din CS aveau 50%. Dar a fost tot 50%, furandu-li-se din vechimea de grupele de munca, care nu a mai fost valorificata in totalitate la punctaj.

raul spunea...

N-am de ales cu voi!Trebuie sa vorbesc porcos!Bai filozofilor,inflatie in 2021 a fost TEORETIC 5,1 acum e 15%!Ne -au cretinii 2,6%!Teoretic in plm suntem cu 20% in urma ,practic vai de noi!N-AR FI MOMENTUL SA PUNEM MANA PE ARME???????SRI ,daca vrei iti dau adresa exacta ,javre de doi lei ,ce aparati alte javre!POLITICE!

Cazarmarul spunea...

Ar trebui ca toți pensionarii militari din România sa trimită în același loc o recomandata cu precizarea ca, atâta timp cât obligațiile statului sunt suspendate unilateral, se înțelege ca și aceștia își suspenda obligațiile fata de Statul Roman în caz de conflict armat... Impactul ar fi major și imediat atat pt Dottore, cât și pentru cohorta de parlamentari...

Huhu Rezea spunea...

raul
Nu ești d-ta forțos să ieși la un miting în Piața Victoriei. Ce să mai vorbim de arme!??? Incă nu te-a doborât foamea. Pensia militară îți asigură, cât de cât, un trai decent față de cei care au sub 2000 lei venituri.

Huhu Rezea spunea...

@ofiter de caraulă
Hai să vorbim riguros!
Statul nu și-a suspendat obligația de a-ți asigura un drept de pensie! A fost vreo lună în care nu ai primit pensie?
Oblligațiile d-tale față de stat, în calitate de cetățean, nu sunt variabile care depind de mărimea cuantumului pensiei.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. De fapt, Jalonul 215 este foarte confuz formulat. Nu zice clar ca pensiile speciale trebuie trecute in sistemul public, ci doar ... raționalizate.

Dupa orice citire care face aluzii la contributivitate, rezulta de fapt ca si pensiile speciale ar fi contributive, dar in cadrul propriilor sisteme. Ceea cel puțin in cazul celor militare, este real,doar ca nu militarii nu contribuie la fondul public de pensii, ci direct la bugetul de stat. Nu stim daca aceste pensii sunt sau nu si rationalizate, dar contributive sunt precis.

Pentru ca daca este sa ne fortam cu raportarea strict la sistemul public de pensii, atunci nici avocatii si nici popii nu contribuie la sistemul public. Au sisteme proprii de pensii, iar acestea sunt tot contributive in felul lor, doar ca respectivii nu contribuie la sistemul public. Si au si alt gen de calcule al contributivitatii, care nu corespunde cu cel din sistemul public. Iar de pensiile respectivilor nu se agata nimeni,desi sunt tot speciale din moment ce respectivii nu contribuie la sistemul public.

Cei de la CE au inteles precis altceva decat au vrut ai nostri sa exprime. Și au înțeles bine. Ai nostri au vrut sa spuna ca vor ca toti sa contribuie la un singur fond de pensii, ceea ce ar insemna inclusiv desfiintarea fondurilor de pensii ale popilor si avocatilor. Iar CE a priceput ca exista sisteme paralele la care oamenii nu contribuie pe nicaieri, dar primesc pensii de la sistemul public. Ceea ce este fals.

GO spunea...

In absenta noii legi a pensiilor contributive al carei continut nu il cunoastem si despre care Raluca Turcan s-a dat de gol ca va aparea pe piata la inceputul lunii septembrie, orice indemn la contributivitate are sensul de "Aruncati-va sa prindeti cioara de pe gard". Ca poate e si comestibila.



GO spunea...

@ Huhu Rezea. Te arunci in puț cu indemnul la contributivitate. Eu zic sa iei in calcul cele 2 elemente scapate deja pe piata:

1) R. Turcan a spus ca va fi o noua lege a contributivitatii la care tu nu ii stii continutul.

2) PNL via Stolojan si care e pe mana cu Banca Mondiala, a scos zilele trecute pe piata ca sistemul actual contributiv este in colaps. Si ca trebuie o noua legislatie care sa raporteze contributia la depozitul personal al fiecărui contribuabil. Si care in cazul tau ca si la orice pensionar trecut de 3-4 ani de papat pensie, este de ... zero lei.

CEZAR spunea...

Ca bine i-ai zis-o majurului de la CI ! ..pentru care Armata insemneaza un birou plin cu hirtiii..!
"
akord 75 spunea...
@Viorel
Vezi ca te-ai senilizat complet. Ceea ce ai scris cand mi te-ai adresat,acea postare NU IMI APARTINE. Verifica!!
N-are treaba BV cu BH ...daca vrei "iti desenez" ca detinatorii de oskar pricep ei mai greu...au alte preocupari.....mai profitabile nicidecum meseria pt care sunt platiti si atributiile de serviciu.Ei se ocupa de "ciupeala" Ce nu stiai? Sa dai oskaru inapoi "Napoleoane" de la BDS/CDC.
Hai ca ai reusit sa ma scarbesti aproape la fel de mult ca limbricul ala cu furtunul
Sa va fie rusine cu lucrarile voastre "de exceptie" cu tot !!

magda spunea...

terapy,terapy,terapy....idei care mai de care mai nastrusnice dar macar aici mai este ceva democratie. Scurt: avem o lege a pensiilor militare? Avem. Si unde scartaie? La actualizare. Daaaaa,pai atunci reparati articolul ala buclucas,ura si la gara.Aaaaa,daca vreti si plafonare stabiliti bariera la nivelul superior cat vreti voi si apoi pace....cat o mai fi. Ba,da miscati naibii odata....lasati prosteala cu alungarea sau diminuarea secetei,destul ne-ati sapat pe noi,vreti sa il sapati acuma si pe Dumnezeu?

CEZAR spunea...

..CE M.U. ai comandat la viata TA ??

M spunea...

@Huhu

Statul nu și-a suspendat obligația de a-ți asigura un drept de pensie!

😂😂😂 Deci și dumneata trebuie să fii mulțumit de pensie pentru că îți dă totuși ceva....

Să fie clar: relația cu Statul este biunivocă: cetățeanul are drepturi și obligații. Statul s-a obligat să actualizeze pensiile militare cu soldele activilor!

De ce unii numai cu obligații? Nu suntem sclavii Statului.

M spunea...

@GO

Totuși, dumneavoastră ați înțeles de ce se refuză soluția ca cei mulțumiți de contributeală să poată să solicite trecerea de la L223 la L263?

De ce trebuie să d5in toți pe aceeași lege a pensiilor deși am fost plătiți pe legi diferite (iar pensia este în strânsă relație cu salarizarea).

Huhu Rezea spunea...

magda
👍👍
G Ol
Ca să nu ne mai pierdem în speculații, prin PNRR s-a dorit raționalizarea tuturor pensiilor care sunt finanțate de sau și de la bugetul de stat. Se referă și la pensiile din sistemul public pentru că și ele pot fi finanțate de la bugetul de stat, chiar daqcă sunt contributive. Nu este treaba PNRR ce se întâmplă cu pensiile în sistem propriu de finanțare, cum sunt pensiile avocaților, cultelor etc.
Toate pensiile de serviciu, în afara celor militare, sunt deja calculate, repet... calculate, și în sistemul denumit contributiv.
Useristul Ghinea a crezut, când a introdus în PNRR termenul gazetăresc de pensii speciale, că a cuprins și pensiile militarilor, dar nu putea enumerara pensiile militare în pensiile de serviciu care sunt plătite prin casele teritoriale de pensii.
Indiferent cum sunt numite pensiile militarilor, fiind plătite de la bugetul de stat, netransparent finanțat și din contribuțiile militarilor activi, și ele sunt supuse neapărat unei reforme de raționalizare pentru a atinge parametrii pentru obținerea de la CE finanțarea de 29 miliarde EURO. Desigur că... raționalizarea nu înseamnă neapărat doar trecerea lor pe calculul contributiv.
Reforma poate însemna ACTUALIZARE în funcție de majorările din L 153/2017 și eliminarea creșterilor exagerate, fie ele greșite, fie infracționale, prin procedura REVIZUIRII din articolul 65 al L 223/2015. Se evită astfel invocarea dreptului câștigat și neretroactivitatea.

monteoru spunea...

Cine crede ca renuntarea la posesia livretului militar si depunere la CMJ sau CMZ il scapa de obligatii militare are ceva la mansarda.Livretul militar e un document personal si atat.
Pompierii nu inlatura efectele loviturilor cu armament greu cu contopist.

GO spunea...

Budai o schimba la 180 de grade! Cica insisi ministrii si parlamentarii CE au pensii speciale. Si alte elemente-bomba.

Din care rezulta un singur lucru: ca facatura cu pensiile militarilor se incearca a fi facuta din interiorul Romaniei, nu de catre CE sau BM


https://www.g4media.ro/marius-budai-nu-cred-ca-pensiile-militare-sunt-pensii-speciale-comisia-europeana-a-inteles-ca-pensiile-militare-nu-au-cum-intra-in-aceasta-categorie.html

Luc 3 spunea...

@Magda 👍👍👍Actualiza... reeeea! Plafonarea pensiilor și salariilor ,la maxim salariul președintelui țării!!!Atât de simplu,dacă se dorește!😘

GO spunea...

@M. S-ar putea si asa. Problema este insa ca pensiile contributive nu au circumstante virtuale, ci se raporteaza strict la contributiile la sistemul public de pensii. Si care sunt zero lei.

Si atunci cum poti sa ceri pensie contributiva de la un fond la care nu ai cotizat, si nu figurezi ca si cotizant? Militarii au cotizat la bugetul de stat, nu la sistemul public de pensii. La bugetul de stat ai contribuit,de acolo esti indreptatit sa iei pensie. Ca in caz contrar, poti sa pretinzi ca vrei si de la ING, nu?

Ca sa fii indreptatit sa pretinzi ca vrei pensie din sistemul public - si nu asa din pix, statul ar trebui ca mai intai sa redirectioneze cotizatia de o viata a militarului solicitant, catre sistemul public. In caz contrar, iei pensie la la un sistem la care nu ai contribuit.

Huhu Rezea spunea...

GOl
Lăsați naivitățile acestea copilărești! Dacă este nevoie, ca în 2010, se aplică și calculul contributiv, fără să-și pună cineva întrebarea de unde se plătesc pensiile contributive ale militarilor.
Oricum, Fondul de Pensii este și acum completat de la bugetul de stat.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Ca sa nu ne mai pierdem in speculatii, armata ar putea crea un sistem propriu de pensii, cu un fond propriu de pensii, dupa modelul popilor si avocatilor. Adica militarii in loc sa vireze contrubutiile de pensii la bugetul de stat cum fac acum, vireaza la un fond propriu - devenind tot sistem propriu de finsntare, fara legatura cu bugetul de stat.

Si asa raman cu ochii in soare toti vanatorii de pensii militare.

Huhu Rezea spunea...

GO
Ar fi cea mai mare lovitură pe care ar primi-o gulerații noștri.Nu vor mai dispune cum vor ei de banii de la buget primiți de la bugetul de stat. Ar fi nevoie și de un administrator de fond... și de un evaluator neutru.
La fel pot să procedeze și cei de la MAI și cei de la servicii.

Huhu Rezea spunea...

Mai repede ministerele pot crea sisteme proprii de pensii ocupaționale.

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
"Pensia militară îți asigură, cât de cât, un trai decent față de cei care au sub 2000 lei venituri."???
Păi eu aș zice, după ce ne terminăm carierele, să ne adune statul în mici cartiere zonale, în niște blocuri cu cantine la parter, ca în Coreea de Nord, dacă nu greșesc. O mulțime de avantaje de ambele părți. Acum serios, cât de jos putem coborî cu "pretențiile" sau mai exact cât de umiliți ne putem lăsa, cu larga contribuție a unora dintre noi? Puteți să vă supărați dar mă îngrozește gândul că foști militari, oameni cu ceva pretenții, ba chiar mici/mari formatori de opinii pot gândi așa. Și rezultatele se văd. A câta oară constat, merităm ce ni se întâmplă.

Huhu Rezea spunea...

Alexandru
Nu te îngrozi!
Dacă militarilor leăar fi ajuns cuțitul la os pentru asigurarea traiului zilnic ar fi ieșit la proteste!
Stau impasibili la adăpostul pensiilor asigurate de actuala lege a pensiilor militare.

raul spunea...

@Alex
Da Alex ,daca asa gandesc AI NOSTRI ,ce sa mai zic de civili??????????Al dracu de mare e pensia mea de 2 900 ,cand numai gazele pe februarie au venit 1 000 de lei!!!Trai neneaca!

spiritul lui Haret spunea...

Maiorule,infanterist de munte,daca s-ar transpune in practica ideia ta tu ai lua-o in mana.Un avocat ca sa beneficieze de pensie trebuie sa contribuie multi ani.Tu cu ce ai contribuit la crierea unui fond de pensii de care spui tu?Cu sula nu merge.
Ma tu esti batut in cap si o tii langa.Inteleg ca vrei sa sustii un principiu dar vino cu lucruri inteligente nu cu ce visezi tu.
Interpreteaza legea 3 din 30/6/77 art.3 al.2"fondurile necesare pentru plata pensiilor de asigurari sociale de stat se constituie din contributiile pe care le platesc unitatile socialiste"
Daca ai nevasta pe care nu ai tinut-o la cratita intreaba cine a platit pentru ea contributia pentru pensie.A fost ca acum cand angajatorul plateste pt. angajat.

Liviu PO spunea...

@Pensiile ocupationale se "lipesc" foarte bine la unicornuri(firme cu cifra de afaceri de peste un miliard de euro,dolari) ,care intr-adevar aduc plus valoare societatii.Celelalte pensii ar trebui sa functioneze doar pe principiul solidaritatii intre generatii,iar nu al contributivitatii.Cele militare pot fi exceptate doar la modul de calcul ,la iesirea din sistem etc.datorita "oprelistilor " legale intampinate de acesti oameni de-a lungul carierei.Dar sa faci propuneri de genul ca ce strangi de la activi dai la pensionari sunt niste rautati.Militarii fac parte generatie cu generatie din acest popor caruia i-am jurat credinta,punandu-ne chezas chiar vietile.Asa ca propunerile de acest tip ar trebui imediat sterse de pe acest blog.Sunt anacronice si nu dau dovada de umanism ci de LACOMIE punctum

GO spunea...

Analizati informatia cu mintile Dvs.! Legat de marsavia cu PNRR, este o chestiune care depaseste ... CE?! Se pare ca la mijloc este un mare act de coruptie si/sau de sabotaj la adresa Romaniei, din moment ce insasi CE se arata surprinsa de ceea ce este prevazut in PNRR pt. Romania. Si ca nu CE a impus asemenea bazaconii, ci reprezentantii României au propus, iar CE doar s-a conformat. Dupa mine este o schema complicata de sabotaj via Ghinea care are relatii subterane cu Banca Mondiala. Pt. ca BM acorda de fapt 17 mld. euro Romaniei cu imprumut, din totalul acela de 40 mld. euro acordati CE.

Il citez pe Budai "De altfel, am primit întrebări de la Comisia Europeană de ce o asemenea asumare a unui procent de 9,4% până în 2070 cu plata pensiilor. Nu există niciun document care să fi plecat din Ministerul Muncii cu acest procent”, a declarat Marius Budăi, întrebat marţi la Antena 3 cât va fi impozitarea pensiilor speciale.

Brenda spunea...

Eu cred că legea este redactată și se știe tot ce va urma ,dar se așteptă un ordin de undeva , Trebuie sa apară cineva care poate afla

Brenda spunea...

Gata,a răbufnit și Ciucă joi în ședința de guvern ,a spus că pensiile militare sant pensii de stat.si a dat niste ordine aflați acum ce o sa facă

Viorel spunea...

Curtea de Apel BUCUREŞTI
Nr. unic (nr. format vechi) : 4241/2/2020
Data inregistrarii 13.08.2020
Data ultimei modificari: 21.07.2022
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020
Stadiu procesual: Fond
Căi atac
Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
28/07/2021 PALAGHEANU IONEL STELIAN, Recurs
04/08/2021 BUDEANU VIOREL, Recurs
28/12/2021 CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE, Recurs
02/06/2022 PALAGHEANU IONEL STELIAN, Recurs
12/07/2022 GOLDIC CORNELIU, Recurs
20/07/2022 CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI, Recurs
21/07/2022 GRINDEANU ALEXANDRU SORIN, Recurs




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, tensiune permanenta 13,4/ 7 cu puls 65 si tratamentul merge inainte pe 3 linguri/zi, mai am putin si termin primul borcan de 850 gr, la al doilea merg cu 2 linguri/zi, seara si dimineata, urmatoarele voi merge tot pe 2, seara si dimineata timp de un an, dupa care restul zilelor doar 1 lingurita otet mere in paharul cu apa pe burta goala, metoda Dr.Jarvis-SUA, cine vrea poate sa ia si putina miere. Cu acest tratament am glicemia 110 permanent si nu mai iau Glicofagi!!! ! Azi am facut poze noi pt C.Identitate, Anilu a fost cuminte in carucior si am avut numai prioritati, a semnat si eu ii ridic actul in cam 10 zile. La blocul vechi zero datorii. Azi am luat alimente pe vauchere, plus 35 lei de la mine. Totul e OK!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Măi omule, mai citește o dată recomandarea.
Din acea compoziție nu trebuie să iei decât o linguriță, nu lingură, pe zi, dimineața.

Gigi spunea...

Ne certam,ma rog,ne criticam degeaba! Singura/rii vinovati care ne-au adus aici,nu sunt altcineva decât cei care au dispus sa se emita OUG 59/2017,ordonanta care nici acuma nu a fost trecuta prin parlament sa devina lege.Daca se aplica concomitent Actualizarea pensiilor cu crestera etapizata in patru ani a sold/salmnu se ajungea aici! Nu au vrut guleratii ducând-o de nas pe Ministrul Munci si pe PM de atunci,stiti cine,nu mai îmi face placere sa-i amintesc.De ce? De lehamite.

Nu am semnaleaș minti,dar se pare ca Legea noastră este pe cale sa fie dată în urma simularilor care au avut loc aproape 2 ani,de care stim cu totii.Cand o vor aruncac o pe piată,nu pot sti.O vor mai pune in dezbatere publica,nu o vor mai pune,nu pot sti nici asta,sper ca nu ne vor pune în fata faptului implinit!

spiritul lui Haret spunea...

Nu reusesc din cauza scrisului sa citesc de pe blog ce declara Dancu.Am ascultat spiciul lui la un post TV.Privind aportul pensionarilor militari la nevoie se pare ca nu da nici o ceapa degerata.In rest dus cu zaharelul.Umbla cu voluntariatul ,ca numarul nu conteaza si alte povesti.Are consilieri de rahat.

Paul Puiu spunea...

Huhule ar fi timpul sa numai faci comentarii macar pana in Octombrie 2022, i-a si tu o pauza cu contributivitatea si actualizarea pensiilor militare ca din 2019 am obosit cu totii de subiectele astea!!!! Lasa ca pana atunci va apare proiectul si nu se vai mai discuta pe simple presupuneri, supoziții si dorințe pline de subiectivism, cum ai facut-o pana acum cu cei care le plac aberațiile tale!!!! Apropo de ce cenzurezi opiniile contradictorii care iti combat aberațiile pe care le sustii si nu accepți dreptul la replica ca sa iti faci imagine in fata neștiutorilor????

2022 spunea...

@șprițu' lui Haret!!!Waw,cate aere pe tine de colonel cu 6 luni scoala militara,promotie 1968,cand v-a scos la norma cu ocaziei invaziei din Cehoskovacia!!!!!Vezi ca maiorul este in evidenta militara,face parte din rezerva armatei,tu insa ai fost scos de mult dintre militari si trecut deja la categoria moaște!!!Nu cumva sa te ia si la niste culcaturi!!!

monteoru spunea...

Zice Dancu ca numarul nu are importanta.Eu zic ca ar vrea numar dar nu poate.

Michel spunea...

@spiritul...
Angajatorul nu mai plătește nimic...

GO spunea...

Clar ca legat de PNRR este ceva complet cusut cu ata alba. Budai afirma clar ca MMPS nu a trimis nimic legat de 9,4% care sa fie agreat cu CE. Iar CE se arata surprinsa si de propunerea Romaniei cu 9,4% (mult sub media UE), dar si de obligatia de asumare a unor masuri pana in ... 2070.

Ghinea ala a facut toata marsavia. Cititi-i CV-ul. Este plin de spagin de consultanta de la institutii internationale. Si are si relatii apropiate cu reprezentanti ai BM. Si cum BM sponsorizeaza niste multinationale prin Romania, acestea au nevoie de bani! De unde? Prin disponibilizarea unor cheltuieli bugetare, astfel incat sa aiba de unde se infrupta multinationalele dinapoia BM.

Si asa Ghinea primind o spaga de proportii de la obscurii BM via la cine stie ce ONG-uri incarligate, a bagat ce a vrut el in PNRR! Ca sa disponibilizeze cat mai multi bani de la buget!

Apropo! Iata zice Budai! " ... ştim bine că şi comisarii, parlamentarii europeni au o pensie specială”. Asadar, CE este exclusa din a cere Romaniei ceva, de care beneficiaza chiar grangurii CE.

https://adevarul.ro/news/politica/marius-budai-nu-cred-pensiile-militare-pensii-speciale-comisia-europeana-inteles-pensiile-militare-nu-intra-categorie-1_62d6d44d5163ec4271c78991/index.html

Sorin spunea...

https://m.dcnews.ro/pensiile-aviatorilor-pilotul-osiceanu-daca-se-continua-cu-aceste-dezinformari-si-basme-s-ar-putea-sa-zburati-voi-in-locul-nostru_879840.html

Huhu Rezea spunea...

!@Comisar Puiu
Pentru d-ta, care nici nu vobești de ACTUALIZARE, e greu să înțelegi deviza blogului de pe prima pagină Cred că nici nu ai observat-o.

„Decât pensii militare neactualizate de 5 ani, mai bine pensii pentru militari în sisteml pubilc.”
Te avertizez că nepoliticoșii și agresivii sunt suspendați pe cel puțin o lună.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, in disperarea mea, am luat masuri radicale!Sincer, eu vedeam linguri, in loc de lingurite! Poate de aia sunt si constipat acum! Trec pe lingurite, daca ziceti Dv, dar macar doua pe zi, pana termin borcanul inceput, ca vad ca merge exceptional. Am luat acum tensiunea si iar cu 13,5, ceea ce m-a incantat si ma simt in culmea fericirii! Va dati seama ce morcovit eram de frica unui stend, dar si de mai rau?! Toata familia si prietenii, dar mai ales Anilu, erau foarte tristi si plini de griji, mai ales ca eu sunt stalpul casei! Sa va dea Dumnezeu sanatate!

Huhu Rezea spunea...

Cum Serbane, așa?
Se zice că soțiile credincioase nu-și mai înșeală bărbații după ce acestia mor. Zic că după moarte bărbații văd și ce n-au văzut când erau vii.

M spunea...

@GO

Ca sa fii indreptatit sa pretinzi ca vrei pensie din sistemul public - si nu asa din pix, statul ar trebui ca mai intai sa redirectioneze cotizatia de o viata a militarului solicitant, catre sistemul public.

Cum zice și Huhurez, s-a mai întâmplat în 2010!
România ar raporta la UE că au redus numărul de beneficiari ai pensiilor nesimțite cu cei 68% de fericiți și că noi ăștia rămași oricum suntem cam bolnavi.....😂 Nu înțeleg de ce să ții cu forța pe cineva în sistemul pensiilor militare?!

În altă ordine de idei:

Mă sună un fost coleg să mă întrebe dacă eu am primit "ordin de chemare la mobilizare sau război"!

Știți ceva despre asta? Mai sunt printre domniile voastre unii care au primit?

M spunea...

Cu PNRR mai pun și eu o întrebare: poate de ce nu s-au apucat banii și pentru irigații sau mai bine zis pentru agricultori în general?

Poate pentru că bazinul electoral al PSD este tradițional în zona rurală?
Poate și pentru că pensionarii tradițional votează cu PSD a băgat Ghinea Slinosul chestia cu 9,4%?

spiritul lui Haret spunea...

Comandant de companie VM,suspicionat de insusire de bani de la sindicat motiv pentru care te-a exclus spre stiinta afla ca ,colonelul la care faci trimitere este absolvent de liceu militar,scoala superioara de ofiteri si Academie militara Generala,facultate comanda si stat major.Mai mult ca sigur colonelul te-a dat nota de trecere cu ocazia examenului tau de absolvire a scolii de 3 ani de ofiteri precum si la examenul de promovare la gradul de maior daca nu l-ai luat la apelul bocancilor.
Ciocul mic ca nu ne-am tocit impreuna coatele in amfiteatre si nu am baut cerneala din aceeasi calimara.Apreciez oameni cu opinii separate dar nu sa ne tragem de sireturi.

Outlander spunea...

Celui/celor care nu agreează subiectele din topicele adminului sunt invitați politicos să părăsească "platoul de dezbateri" și să doarmă liniștiți pentru că sistemul ticăloșit lucrează pentru tine/voi!
Acest sistem, care driblează de mulți ani rezolvarea recalculării și actualizării pensiilor militare, cu o continuă și abilă tenacitate perfidă, prin regula prorogării legilor salarizării și pensiilor, prin OUG-uri care să blocheze actualizările sau creșterile salariale, și-a luat o mică pauză până la toamnă!
Guvernanții cunoșteau de la începutul anului de solicitările CE!
Dintr-o dată, ca la un semnal, politicienii de la ambele partide au ieșit prin rotație să afirme că:
-Marcel Ciolacu, peședintele PSD, a declarat luni că ”din punctul meu de vedere pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.
-Marius Budăi: Nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale.
-Bode, despre încadrarea pensiilor militare ca pensii speciale: M-am uitat în PNRR, nu am înțeles că este vorba despre pensii militare.
-Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, care a spus că sistemul de pensii militare este afectat de o serie de inegalităţi.

Sistemul ce apără cu osârdie actualele pensii generate de L223/2015, are exact oamenii de care are nevoie, niște habarniști ce își dau cu părerea!
Unii de pe aici sunt de acord că trebuie să se dea o nouă lege a pensiilor, ...dar să nu se schimbe nimic!
Mai mult, îi deranjează termenul contributivitate!
OK! Dar sintagma "întreaga carieră", tot același efect de sictir îl provoacă, din moment ce adulați gonflarea celor 6luni/5 ani, unde mai deveniți și "excepționali"!

Chiar, nu vreți să ne luminați și pe noi, voi ăștia care le știți pe toate, cu aere de superioritate ce duhnesc a subsol, care este formula magică, căștigătoare pentru recalcularea și actualizarea pensiilor militare?

Este un haos total în sistemul de pensii!
CE a înțeles de mult timp acest lucru și numai o entitate ca CE este în stare să impună actualilor guvernanți reguli clare!
Dar, NU! Guvernanții, susținuți de gulerați, știu că pensiile militare reprezintă un cartof ultrafierbinte, pe care vor cu tot dinadinsul să îl administreze tot ei, ca și până acum, cu imensele rezultate ale decalajelor și iechităților create de L223/2015 sau de prăfuitul și inutilul PLX199, care ar genera și ar continua la alt nivel aceleași decalaje!

Guvernanții vor menținerea status-quo-ului!
Fără reguli!
"Lăsați-ne, stimată CE, știm noi ce avem de făcut cu pensiile militare, nu vă băgați să ne impuneți reguli, noi avem haosul și îmbârligăturile noastre balcanice! Noi am venit, acum toamna pe târziu, să vă trombonim, subtil și mieros! Iar voi trebuie să vă faceți că nu vedeți, că nu băgați de seamă!"

Observăm cu toții că Românica este ultima la absorția de fonduri europene!
De ce? Simplu! De acolo nu se poate fura!
Acolo sunt reguli și controale!
Asta vrea CE și la pensii, REGULI CLARE, urmărirea implementării acestora, termene clare, nu prorogate de tot felul de partide anacronice care se perindă la guvernare și ne fură și ne vând prin rotație!

SIIJ s-a desființat!
Urmează CNATDCU!
https://adevarul.ro/news/politica/scandalul-cnatdcu-ia-amploare-ministrul-cimpeanu-schimba-legea-sascape-premierul-ciuca-plagiat-1_62d8d3535163ec4271d46e2c/index.html


Calinmihaib12 spunea...

M:
..în ce mă privește.., nici o problemă
..!, scuzele sunt acceptate("greșeala"
..recunoscută,e pe 1/2.."iertată.."..!
..Dar.."problema" = e "angajamentul de confidențialitate"..în sine..!; AȘTEP TAM un eventual răspuns lămuritor..la ÎNTREBĂRILE CONCRETE privind angajamen tul respectiv..!
Un astfel de angajament: probabil că era aaumat..cam de TOȚI șefii de struc turi,compartimente,birouri,module,= care aveau CERTIFICAT=ORNIS=, etc..., asumare care IMPLICA/sau NU:..și obți nerea, sub o formă sau alta, a vreunui .."spor de confidențialitate" (de 15 % din S.L.Br.-Bz.de C..!), spor care NU ERA PREVĂZUT în NICI O LEGE a SALARIZĂ RII MILITARILOR, cel puțin din 1999 încoace,dar care,ce să vezi,"a apărut" în procedurile de: stabilire/recalcula re/actualizare PENSII = ÎN BAZA Legii 223/2015..!
Astfel,se naște o nouă problemă:în ce BAZĂ LEGALĂ s-au introdus în PENSIILE: stabilite/recalculate/actualizate pe legea 223/2015.."ANUMITE" SPORURI.. NEPREVĂZUTE DE LEGILE: SALARIZĂRII și/ sau PENSIILOR MILITARILOR din ultimii, cel puțin:..23 de ani,dar în schimb..:
oarecum.."de-compensator": au dispărut
ALTE SPORURI PREVĂZUTE DE LEGILE ANTE RIOARE de SALARIZARE și/sau PENSII MILITARE,cum ar fi SUMELE pt. gărzile
medicilor militari și cele cuvenite militarilor = cadre didactice..,SUMELE LEGAL CUVENITE pt. concediile ne-efec tuate..= SUME prevăzutesi PLĂTITE ÎN PENSII de:legile 119/2010, OUG.1/2011, lg.263/2010, etc...

Outlander spunea...

@spiritul lui Haret
Chiar dacă nu ați putut citi articolul din topic, sau nu ați putut asculta integral interviul sociologului de la apărare, nu este niciun bai, nu ați pierdut nimic! Mimează că este la conducerea unui minister atât de important!

Viorel spunea...

Noul Proiect al Statutului cadrelor militare. CITIND CELE 2 ARTICOLE, SOLICIT LĂMURIRI. DE CE DIFERĂ CONȚINUTUL CELOR 2 ART. ACTIVI / PENSIONARI.
Art. 18. Pct. (1), lit. (b) Indemnizație lunară pentru activitate în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, cu valoare de 10%, 15% și, respectiv, 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru cadrele militare cărora li s-au conferit Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și respective 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.
Art. 79. (2) Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere cărora li s-a conferit Ordinul Meritul Militar clsa a III-a, clasa a II-a și respective clasa I, anterior intrării în vigoare a Legii nr. 29/2000 sau Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și respective 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, după caz. Beneficiază lunar, pe lângă pensia militară de stat, de o majorare în valoare de 10%, 15% și, respectiv, 25% a cuantumului pensiei stabilite conform legii.
Notă: Indemnizația NU SE IMPOZITEAZĂ. Majorarea ???????? Cine pierde și cine câștigă ????

2022 spunea...

@șprițu' lu' Haret!!!Alcoolul iti joaca feste!!!Tu ai o confuzie totala asupra mea!!!Ti-am mai zis in PLM ca la VM-ul ala am fost doar o perioada,nu am stat la aceeasi arma si in aceeasi garnizoana ca fatalaii cum esti tu!!Sapa mai bine ceva si povesteste si cum trageam cu Uzi cu infrarosu la antitero!!!Pe timpul parasutarii!!Vezi sa nu te a ameteala!!Sau cum asiguram protectia la nu stiu ce sumit-uri de NATO!!!Sau cum ma zbenguiam prin Iraq!!!Chestii adevarate,nu cum ai batut-o tu incap la cazarmare!!Ah!!Am uitat!!M-am tratat si dupa malaria din Angola!!Si nu m-ai avansat tu niciodata,nu am avut sefi de la cazarmare niciodata!!Si am iesit loctiitor comandandt unitate,nu ofiterul 2 la cazarmare ca tine!!

Moșule!!Facem parte din 2 lumi diferite!!Tu esti dintre cei care ati distrus ce era bun in armata!!Ati dirijat-o pana ati bagat-o in gard!!Cea mai mare eroare pe care ati facut-o este cand v-ati apucat sa restructurati armata!!Nici macar nu ati verificat ca NATO cerea sa mai ramana 70000 doar la dispozitia NATO!!Adica puteati sa nu va atingeti de restul armatei!!V-ati aruncat cu capu' in gard si ati terminat armata!!

Ii stiu eu pe cei ca tine!!Cand incercam sa va deschidem ochii si sa va aratam ca in Constitutie scrie ca si militarii au drept la sindicat etc., voi ne faceati lucrarea!!Acum plangeti dupa pensii!!Ca nu ati fost in stare cand erati mari si tari sa aparati drepturile militarilor!!!Imi produci sila efectiv!

2022 spunea...

@spriţu' lu Haret!!Tovarase colonel!!Ia zi 'mneata bre,ce colonel zici ca ai fi fost!!Nume, prenume etc!!Ca asa faceau bravii colonei,nu se asundeau dupa id-uri necunoscute ca tine!!Iar apoi iti spun eu restul!!!Te stiu pe cei ca tine!!Nu iti fie jena,ca nu te leaga DNA ca luai tuica ca spaga,stai linistit!!

Toto Iany spunea...

2022, nu dl col este vinovat pentru ,,70 000 militari,, ci Maior si cu Pascu . Acesti 2 indivizi secondati de consilierii americani si raposatul gl Popescu au ,,defrisat ,, ARMATA .

GO spunea...

Legat de OMM, Marin Neacsu a sesizat corect ca in cazul trecerii la contributivitate si corelat cu noul statut al cadrelor militare, faptul ca OMM nu mai poate fi acordat deloc. Deoarece cf. prevederilor noului statut, OMM se acorda doar cadrelor cu drept de pensie MILITARA! Nu si cadrelor cu drept de pensie CONTRIBUTIVA!

Art. 79 (2): "Beneficiază lunar, pe lângă PENSIA MILITARA DE STAT, de o majorare în valoare de 10%, 15% și, respectiv, 25% a cuantumului pensiei stabilite conform legii". Asadar, daca PENSIE MILITARA DE STAT NU E, BALUBA SI OMM!

Leo spunea...

Grupul de lucru de la MMSS era din ianuarie 2022....
https://adevarul.ro/news/politica/ciuca-pensiile-militare-pensii-serviciu-nu-pensii-speciale--reglementarea-acestora-analizata-grupuri-lucru-ministerul-muncii-1_62d937945163ec4271d6ec12/index.html

GO spunea...

Waaw! Dupa 30 ani a descoperit si presa ca jandarmii se pișă in sticle!

https://www.gandul.ro/actualitate/exclusiv-jandarmii-care-pazesc-ambasadele-nevoiti-sa-si-faca-nevoile-in-sticle-igjr-au-fost-identificate-solutii-temporare-19814062

M spunea...

@Calinmihaib

La obținerea certificatului de securitate se semnează un angajament de confidențialitate.
La trecerea în rezervă a trebuit să semnez un altul, asemănător celuilalt dar care avea în plus o rubrică de "termen", dacă îmi aduc aminte bine: 4 ani pentru "secret de stat".

😁 Eu sunt convins că toată lumea a semnat așa ceva când a trecut în rezervă de aceea era absurd să mint că mie mi l-au dat acasă și apoi doilea nu am intrat în amănunte pentru că, nu e așa, toată lumea știa ce și cum.

Sporul respectiv era destul de mic (nu mai țin minte dar între 5% și 15%). Asta mi-a adus în plus la pensie ceva peste 2%.

Sporul nu este specific nouă ci este acordat TUTUROR celor care lucrează cu informații clasificate (adică tot felul de funcționari de prin ministere, agenții etc). Dacă îmi aduc bine aminte întâi l-au luat ei și apoi s-a acordat la SNAOPSN după intervenția Sindicatelor din poliție (dar poate greșesc).

Personal cred că ar trebui inclus în soldă și nu acordat ca spor dar.... nu eu am făcut legea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hadale, hadale cu junghi la coardoaicele vocale, ca si Ceașcă vorghea ma bine decat gangavul de Malaimare Ciucale! Ng, ng, ăăă, îîî, bâl, bâl de parca ar avea cavitatea mestecatorilor inecata cu răgălii, mâl si tiutiun! Doar astia cu handicap intelectual si imorali ajung maresali si politicieni penali! Pana da el un ordin sa se stinga incendiile, se tochesc pana si cloapetele din toate besericile! Daca ar hi pe laba mea aratarea asta din desene animate rupestre, Duamne ferestre, l-as recila căprărește, caci, la cate doctorate copiate si căpiate are, a stagnat doar la nivelul de polonicar mangiare cu halimos pentru ingrasat grebănosul in pliuri si gusile alea grohăitoare, ca niste groscioare plăpumioare! Incotro, Romanistan, cu asemenea râtan plăvan, absolut dezinteresat de penziile noastre de zoldat răcan?!

nr. 1 spunea...

In momentul de fata se incearca repunerea pe tapet a PLX 199 /2020 doar doar se va renunta la reforma pensiilor militare care se preconizeaza in cadrul PNRR , reeforma care va afecta in mod cert pensiile smecherite peste 12.000-15.000 lei si le va afecta binisor cu spor ! Pe real, daca se va opta pentru PLX 199 , va fi varianta care contine nu doar cuantumul minim brut ci si cuantumul maxim brut deci o plafonare clara si precisa a pensiilor excesiv de avantajoase! Ca sunt sau nu speciale sau de serviciu sau ocupationale , sau alt tip nu prea mai conteaza in ecuatie! Cei de la butoane au realizat cu pensiile speciale costa lunar putin peste 1 miliard de lei nu 1, 3 miliarde anual cat a zis un fost ministerial. Din acest miliard lunar, peste 820 milioane de lei lunar costa pensiile de serviciu, ocupationale ale politiei , jandarmeriei si ale militarilor! Deci, nu va imbatati cu apa rece ! Situatia reala se cunoaste si se lucreaza intens indiferent de ce se zice prin targ! Primele date cat de cat certe prin luna lui rapciune!

Trofin spunea...

Toate luările de poziție ale lui Vasile Dîncu , ministru al apărării , denotă o crasă ipocrizie. Aceste mențiuni pe care le face la adresa pensionarilor militari nu sunt de ieri , sunt de pe vremea lui Liviu Dragnea și nu s-a făcut nimic , din contra ne-au fost impuse și alte limitări. Asemenea cuvinte sforăitoare le-a pronunțat și Traian Băsescu și ce a ieșit ? Crimă! Tare mi-aș dori să-i cer scuze actualului ministru al apărării dacă ar face ceva benefic pensionarilor militari dar nu la Sfântul Așteaptă . Sunt de acord cu deviza blogului , respectiv : decât cu pensii militare de serviciu neactualizate mai bine cu pensii stabilite pe contributivitate. Știu că pe unii îi deranjează , mai ales pe cei care au fugit prin tranșee cu 45 kg în spate de parcă nu au avut și alții probleme grele de rezolvat poate mult mai grele decât kg-le purtate în spate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bă, eji nebun? Tare dur ce citesc eu prin blogul asta strabun! Ce filme horror sau de amor pe ecranul evenimentelor si cotidienelor, cand pe blog sunt chlălăieli de mitraliere cățele si suierat de șrapnele, trecand pe langa clăpăugile mele, de-mi sar toate suruburile si șaibele de la toate sistemele si mecanismele intime! Dati-i tare cu loviturile ciocan la timpan, ca pe maidan, si doar asa mai rezolvam lupta pentru ciolan la penziile de golan orfan, caci de cand cu ideea contributivitatii pentru pensiile militare parca ni s-au umflat târâțele in burdihanele goale!

CEZAR spunea...

@/2022
Ai omis din autobiografia facuta..sa spui ca ai infiintat si condus maretul blog ..La (B)..elita !
Ai manipulat toti fraieristenii asa cum ti-a cerut binteresul meschin..
Apoi ai uitat sa precizezi..cum "TAIAI"tu Austria si Germany in doua agatat de un "fir" sub burta unui Sicorschi,,,hi..hi...
Concluzie
MINTI DE INGHEATA APELE..MINTI ASA CUM RESPIRI..apropo fratiorul tau ce mai face ?
Cum care ..ala cu ceva mai multa scoala ca tine ..care te.a tinut pe la Bucale ..pe o functie ..pentru a putea sa iesi la pensie ..asa cum se cuvine,,,sic
Cunosti tu ..L-164...UUUULTIMA LUNA...baga tot ce prinzi..
Apoi ceva mai greu ..ultimele 6 lunui....c-asa-i in tenis !!!
Se pare ca PLX.199 iti da greata la rinza si iti iese cu virgula
Te cred cu vechimea ta de 2 parale..gaurite
Hai sictir si nu mai manipula ..sub divere..pseudonime altele decit ...(B)..elita...hi..hi..hi..

Huhu Rezea spunea...

@GO
Este o falsă problemă: Cine citește istoricul L 80/1995 vede că formularea articolului care reglmentează sporul OMM a fost modificată de fiecare dată cînd s-a schimbat statutul juridic al pensiilor pentru militari. Sporul OMM s-a plătit si în perioada anilor 2011-2015 când pnsiile militarilor erau civile.
Se propune ca pentru personalul în activitate să se acorde sporul OMM, calculat din salariul mediu pe economie, sub forma unei indemnizații care nu face parte din solda brută lunară, în așa fel încât să nu intre a doua oară și în calculul pensiei pentru militari.

Ionel spunea...

@ Huhu Da, Sporul OMM s-a plătit si în perioada anilor 2011-2015 când pensiile militarilor erau civile, adica pe contributivitate. DAR, s-a platit doar la contributivitatea pentru vechimea pana la trecerea in rezerva, nu s-a aplicat si la stagiile adaugate ! Dupa care au introdus in lege marsavia de la art 109 ultimul aliniat ca pensiile se recalculeaza in baza vechimii din ultima decizie, adica cu stagiile adaugate, nelasand la latitudinea pensionarilor militari sa valorifice stagiul adaugat dupa trecerea in rezerva in calculul pensiei militare sau la implinirea vastei legale de 65 de ani. Doar vechimea de dupa 2015 poate fi valorificata in civilie. TOTUL ESTE FACUT IN DEFAVOAREA PENSIONARULUI MILITAR. Iar acest aliniat a fost introdus de fosta sefa a casei de pensii CIVILE sa scape de pensionarii militari civili care au cotizat CAS !

Huhu Rezea spunea...

@Ionel
De unde ai scos chestia asta?
Am avut pensia recalculată pentru stagiile civile ulterioare și sporul OMM s-a calculat din total pensie rezultată din punctaj.
De altfel, pe atunci articolul din L 80 care acorda sporul OMM avea următoarea formulare

art. 11
„Pensionării militari decorati cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.”

Chiar dacă aveau cuantum civil, pensionarii erau tot militari.

Burebista spunea...

@H, punctajele adăugate au fost calculate tot prin raportare la 20 ani de contribuții...
O sa va văd eu pe cei care va doriți trecerea pensiilor militare pe contributivitate când o sa vi se tecalculeze toate punctajele medii anuale fără sporul pentru grupe și prin raportare la 35 ani de contribuții.... Pentru ca asa vor ăștia de la USR care cer desființarea pensiilor militare... Și fără sa mai rămână în plată cuantumul avantajos.....
Și 2... Pentru cei care spun ca cei care au ieșit la pensie după 15.09.2017 au pensii enorme eu le doresc sa li se actualizeze baza de calcul la nivelul 2022 și apoi taxarea cu 41,5 % din baza de calcul pentru obținerea pensiei nete în plată.... Obligatoriu și fără sa rămână cu cuantumul avantajos... După vor primi toți indexarea cu inflația la pensia netă în plată plafonata....
Și ca să își calculeze singuri cât ar merita sa adauge la baza de calcul din 2017 +, 25 % și încă vre o 650 x2 =1300, pentru Plutonier adjutant șef sau 850 x2 =1700 pentru colonel după ce adunați toate astea scădeți 51,5 % și va obțineți pensia netă în plată echivalentua azi. Succes la calcule...

Huhu Rezea spunea...

Varză ai făcut-o, Burebisto!
Cei care mai sunt în viață din cei 68% care au rămas în plată cu pensia contributivă, dacă rămâne în vigoare o lege a pensiilor militare... nu ne dorim decât actualizarea pensiei cu creșterile prevăzute de legea salarizării pentru soldele de grad și funcție.
Rămâne ca organele de control fiscal să lămurească dacă este corectă baza de impozitare a pensiilor calculate potrivit art. 60.

Burebista spunea...

Oi fi greșit la câteva litere și cifre....
Acum răspunsul..
Dacă se face actualizare la nivelul 2022 se face cum am scris eu mai sus 25%+ 1300 sau 1700 apoi - 41,5% pentru stabilirea pensiei nete...
Solda de grad nu a crescut din 2018....si nici celelalte sporuri sau elemente gen sold de comanda sau oskar.
Dar Atenție! Aceste creșteri sau actualizări se fac la pensia calculata în 2017 pe legea 223 nu la cea rămasă în plată ca și cuantum avantajos...

M spunea...

Deci la trecerea pe contibuteală diferența pensiei unui militar față de a unui redactor sau a unui fotoreporter ar fi dată de OMM care la noi ar fi maxim 20% iar la ei de 50% - e adevărat că lor le-ar trebui doar 15 ani în specialitate pentru a îl obține!

Eu zic să țintim sus! Să cerem să fim tratați ca jumate de ziarist!!! Să ne dea și nouă 25%

Burebista spunea...

@ M. Corect... Fostele decizii de dinainte de legea 223 sunt decât maculatura... Dacă vreodată se va face din nou trecerea pe contributivitate atunci vor fi recalculate TOATE PUNCTAJELE DIN TOATE PENSIILE MILITARE, INDIFERENT CA SUNT DE DINAINTE DE 2010, 2016... ȘI CUM ÎȘI DIRESC USR ISTII RAPORATA LA 35 ANI DE CONTRIBUTIVITATE... LA FEL CA LA TOATĂ LUMEA....
Adio fostele puncte de pensie avute în vechile decizii marca Oprea și Ponta....

În 2011 vi s a calculat și stabilit un punct de pensie ca și cum toți a-ți fi lucrat în Mină.... Nici aviatorii nu au raportare la 20 ani de contribuții... Dar voi ăștia care susțineți contributivitate a-ți avut deși unii dintre voi nu a-ți ieșit de prin birouri mai mult de jumătate din cariera militara....
Aşa ca aveți grija ce va doriți... Ca s ar putea sa o pățiți mai rău! 👿

2022 spunea...

@CEZAR. Spre deosebire de tine, pe mine ma cunoaste inca lumea. De tine nu a auzit nimeni, cei din generatia ta sunt fie oale si ulcele, fie prea cumpatati sa o frece pe internet. Tu nici nu ai apucat sa intri in NATO, te-au ejectat astia preventiv! Au mai ramas marturisirile tale tale fie cum frecai menta la GAZ, fie cum te ...acai pe tine de frica la revolutie. Om trecut de 65 ani si minte ...plua!

2022 spunea...

@M. Perfect!

2022 spunea...

Sa nu disparati, dati-le incolo de pensii! Sa stiti cei pe care va mai tin bracinarii, ca agentia americana "Blackwater" care are sediul si in Romania, angajeaza mercenari din fosti militari de cariera care sa lupte de partea ucraineana, cu minim 5 ani vechime, minim 1000 euro pe zi, suma creste in functie de specialitate, misiuni si functiile detinute. Aceeasi agentie a recrutat si tot din militari de cariera - inclusiv romani, personal pentru indeplinrea unor misiun diverse si in Irak si in Afganistan. Contract pe 1,5 ani!

Pe partea cealalta, rusii nu se lasa nici ei mai prejos, si ofera locuinta de stat, casa de vacanta, masa, cetatenie, solda, cateva hectare de pamant, oriunde pe teritoriul rusesc. Nu doar pentru militarii proveniti din alte state, ci si pentru familiile lor. Solda este de la 5000 euro in sus pe luna, mai putin fata de ce ofera "Blackwater", insa compenseaza cu celelalte avantaje care sunt pe viata, plus ca aveti sanse mai mari de supravietuire, chiar complete, spe deosebire de Ucraina unde timpul mediu de supravietuire este de 2 luni.

Si nu uitati! Poate fi cumulata pensia contributiva sau militara din Romania, cu veniturile obtinute in slujba Ucranei sau a Rusiei, este perfect legal.

Huhu Rezea spunea...

@Burebisto
Mai sunt puțini cititori ai acestui blog care să nu știe că ceea ce contează pentru calculul potrivit viitoarei legi a contributivității, respectiv calcului punctajului lunar, punctajului anual și suma punctasjelor anulale, nu se schimbă mai nimic față de actuala L 263/2010.
Maculatura este comentariul d-tale.

Brenda spunea...

Mult zgomote pentru nimic, orice ar fi pentru mili d
tari se vor face norme de aplicare și se va ține tot orice o fi de statutul cadrelor militare, și activi și rezerviști ,nu au ce face pentru a le militari față de civili iidepsra multe în primul rând ei au grade , grade militare că răbdare

Viorel spunea...

20-22. Postam cu ceva timp în urmă niște lăudăroșenii a unor colegi plecați în TO Afganistan „Sau cum ma zbenguiam prin Iraq!!!” (postarea ta din 21 iulie 2022, 23:32) și care ca și tine se lăudau cum se zbenguiau după ce au ieșit cu TAB-ul într-o misiune de recunoaștere mai mulți decât prevedea „ustensila de atac”, motiv pentru care 2 dintre ei stăteau sus pe turelă și cântau după un chef avut cu ocazia zilei unuia dintre ei. Din aduceri aminte, au fost dibuiți de afgani și răniți pe la cap (a scris și presa și TV precum că au fost răniți). Nu știu dacă vreunul a murit sau nu, însă concluzia este clară. Voi ați plecat în Irak, Afganistan după bani la fel cum sugerezi și despre activitatea agenției americane (dacă există în România) "Blackwater". Îl îmbrobodești pe Don Cezare arătând ce fapte de vitejie ai făcut tu ca militar „PENTRU ROMÂNIA”, cât și despre vastele tale cunoștințe și initiative. Află bibane mincinos (am mai repetat):
1. 1989 = Armata României = 330.000 de militar și civili;
2. Condiții preaderare (numărul de efective militare în raport cu popolația țării stabilită de NATO) = 110.000 (90.000 militari + 20.000 civili);
3. Condiții aderare = 90.000 (70.000 militari + 20.000 civili).
Notă: Că sunt 70.000 de funcții militare și N funcții încadrate (deficit), mulțumițiile celor ce au condus Armata României cât și politicienilor pentru Legea nr. 153/2017 „FOARTE ATRACTIVĂ” (ultimii, la coada vacii).
Că sunt 20.000 de funcții civile și X funcții încadrate, mulțumiții Guvernului Boc cu încadrarea în sisteme în funcție de raportul 7/1 (pleacă 7, vine 1).
Deci lasă vrăjeala precum că, NATO a cerut României să le pună la dispoziția lor 70.000 de militari.
4. Dacă nu eram noi (unii dintre noi să se sacrifice) să vă băgăm în NATO, erați simpli PITICI în unitățile voastre și ai tupeul să mai și afirmi: „Cand incercam sa va deschidem ochii si sa va aratam ca in Constitutie scrie ca si militarii au drept la sindicat etc., voi ne faceati lucrarea!!”. Ai citit postarea din 4 iulie 2022 de pe blog intitulată: Consiliul Economic și Social propune ca Statutul cadrelor militare să nu mai interzică expres constituirea sau aderarea la organizații care au caracter sindical și vii acum și te postezi în mare inițiator de proiecte interzise de cadrele active cu funcții de comandă.

Burebista spunea...

Și cu statutul cadrelor militare... Alta prosteala pentru Rezerviști și pensionarii militari...
Indemnizația pentru Omm în cuantum de 10,15,29% neimpozabilă pe lângă pensia militară s a trensformat.. În majorare.... Adică la fel cum este și acum care poate fi plafonata și neplătita.. Dacă pensia depășește solda netă...

Huhu Rezea spunea...

Burebista, vrei să-ți faci publicitate pentru blogul lui Pompilică, dar Google ne avertizează că ne umpli de purici.

magda spunea...

Si daca nenea Caciu ,,ne-o coace la toti, in tihna?''La ultima prezenta a sa la A3 in emisiunea Sabinei Josub,mister Caciu a reiterat si el faptul ca pensiile militare nu sunt speciale si ca bla bla bla blabla....Apoi dupa multe abureli de tip ministerul finantelor publice dar si la intrebarea expresa a Sabinei,dl.cu pricina( nu dl Pricina) a concluzionat in doua aspecte zic eu esentiale si anume: la ora actuala se fac simulari si parasimulari( la ce ,la cine si pentru ce,nu a spus) si al doilea aspect cred eu legat de primul...acela ca mai mult ca sigur se va merge pe o supraimpozitare dar care sa nu cada la CCR( adica 1la toti pensionarii din Romania si 2. sa nu depaseasca 50% ca altfel ccr o spus ca e confiscare).No,apoi daca va fi asa ,va fi doar o palida consolare. De ce ? Pai pensiile mici oricum nu vor fi afectate iar pesedepenelul tinteste se pare doar la cap...zici ca-s forte speciale nu alta/Si uite asa din bruma care se aduna si cu ce economii fac ei din consumabilele ministerelor( glumesc acum dar ei cica ei joaca serios) vor arunca cate un pumn de maruntis la cei pe umarul carora plang. Si da...de brutul pensiei militare ...in veci nu ne vom atinge pt ca pensiile militare sunt blablablabla....Amin/
Pregatirea de foc a inceput de vreo 8-10 zile....urmeaza atacul/Aferim/

nr. 1 spunea...

@Magda. O varianta f credibila pnetyru 1 ianuarie 2023 arata cam asa: impozitare progresiva la toate pensiile in plata ! 2. F posibil sa fie impozitate toate veniturile inclusiv rentele viagere, indemnizatiile de toate soiurile(acum neimpozitate unele) samd. 3. Cota maxima ar putea atinge 60-65% , aplicata cu succesuri in tari NATO cu traditie! 4. Se va urmari ideea ca sa fie acceptata grila de impozitare de catre CCR. 5. PNRR impune aceste lucruri de reforma adevarata a sistemelor de pensii nu facaturi ca pana acum, de care depind multe zeci de miliarde de euro ! O posibila (si credibila grila): 0-2500 lei brut, impozit zero! 2501-5000 impozit 10% ,5001-7500= impozit 15% ;7501- 10.000, impozit 20% ;10.001-12.500, impozit 25% ; 12.501-15.000, impozit 30%; 15.001-20.000, impozit 40%:; peste 20.000 , impozit 50%! Se are in vedere ca de la 1 ianuarie 2023 toate pensiile in plata vor fi indexate cu 12,3% (varianta f buna dar cu probleme) sau cu 6-7 % ! O alta varianta, mai putin credibila arata o grila progresiva modificata incepand cu 7500 lei brut (de fapt cca salariul mediu brut pe economie pana la care impozitele trebuie sa fie mai mici) iar pe fiecare segment impozitul creste cu 5% .Ex. De la 7501-10.000 impozit de 25% in loc de 20% samd! Deci, faceti calculele ca nici nu stiti ce pierdeti!

Ionel spunea...

@ Huhu
"De unde ai scos chestia asta?" !! Din deciziile mele anuale recalculate pana in 2015.

Huhu Rezea spunea...

@Ionel
Ai dreptate!
M-ai făcut să mă uit în deciziile de recalculare pentru stagiile ulterioare..

Calinmihaib12 spunea...

Nr.1:
.."grila" aia de impozitare progresivă
are un mic-mare "defect":încalcă niște principii, adică o pensie brută mare impozitată cu 50 % devine MAI MICĂ decât o pensie brută mai mică,dar impozitată mai puțin,de ex.:

15.000× 30 % = 4.500 -=10.500
20.001×50 % = 10.000,5 -=10.000,5❗

20.000 × 40 % = 8.000 -=12.000
20.001 × 50 % =10.000,5.-=10.000,5❗

..ceea ce e NEPERMIS,..într-o LUME NORMALĂ..!
..sigur, e o variantă de lucru care poate fi ajustată, pe modelul "din sertare"care a funcționat perioada lui
A. Năstase: 2000-2004..!(cu impozitare cu o sumă fixă + o grilă procentuală ..= pe tranșe de venit..!).

nr. 1 spunea...

Doctore nu ai inteles nimic din ce am scris in detaliu! Grea e matematica asta! Impozitarea progresiva este pe transe: deci numai ce este peste o anumita suma se impoziteaza mai mult. Spre exenplu, la o pensie bruta de 16000 lei, 1000 lei (-ce e peste 15000), se impoziteaza cu 40%, ce e sub 15000 cu cotele aferente transelor respective ! Nu e ca la sindicat doctore! Un program facut de un it-ist normal rezolva totul din 2 timpi si 3 miscari!

Calinmihaib12 spunea...

Nr.1:
1.E adevărat.., matematica e..dificilă ,iar eu grăbit,mi-am dat cu "părerea", dar am priceput..cum e cu impozitarea
propusă, după care am făcut câteva calcule să văd cam cât va fi impozitul și netul,conform grilei propuse (fără alte eventuale rețineri):
=< 2.500..= impozit=0,NET=2.500 lei
=2.501-5.000, i = 0- 250,
(I=10 %) NET= 2.500- 4.750 lei
=5.001-7.500, I = 250- 625
(I=15 %) NET= 4.750- 6.875 lei
=7.501-10.000,i = 625- 1.125
(I=20 %) NET= 6.876- 8.875 lei
=10.001-12.500,i = 1.125- 1.750
(I=25 %) NET= 8.875-10.750 lei
=12.001-15.000,i = 1.750- 2500
(I=30 %) NET=10.750-12.500 lei
=15.001-20.000,I = 2.500-4.500
(I=40 %) NET=12.500-15.500 lei
>20.001-25.000, i = 4.500-7.000,
(I=50 %) NET =15.500-18.000 lei
,..etc.
..cred că n-am greșit de data asta..!
2...dar..invocarea "sindicatului"(care ..?,căci eu nu am nici o treabă cu vreunul din ele..!) în acest context nu prea are vreo legătură cu subiectul ..?!

Leo spunea...

Da plx 199 este blocat de 2 ani pt aviz la MAI de către influencerii gulerați ai MAI prin habarnistul Bode și el un fel de dottore .
În prezent este blocat și de dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ... , care în urmă cu un an și înainte de a fi prim ministru se văita prin presâ că plx-ul este la MAI pt. avizare , MFA-ul făcânu-și treba și promovând acest plx pe circuitul de avizare.
Păi dacă ĂĂĂ..ÎÎ..era ministru MFA și era contrariat acum un an că MAI blochează plx-ul , atunci de ce nu face nimic acum când are toate pârghiile de prim ministru.
De aia vă spun că e MIMĂ și cu plx 199.
Vom afla multe prin Oct. și Nov. 2022 când va intra în transparență publică legea pensiilor și a pensiilor speciale așa cum a cerut dottore pt. finele lui 2022.