AMABILULE , cu acest topic chiar că ai dat lovitura.
Este de actualitate şi pertinent.
Să-l citească şi dottore cu banda lui.
DLE H ,mă întreabă cineva care a ieșit la pensie in 2016 pe 223 , art 19 vechime totală pe ultima decizie 18 ani și ceva , la deschidere i sa făcut o actualizare , mai poate beneficia de ceva?
Acum, flegmele obosite ca lulelele de tutun se opun masurilor reparatorii ca nu-i un lucru bun, noi ne strofocam si tragem salve de tun sa se aplice chiar de acum dreptatea care sa aduca normalitatea si echitatea! Gata cu dezmatul doar a unora, ca sa mai luam si noi ceva!
In locul croitoresei cu colti de argint a fost numit col Livadariu Icsulescovici, deocamdata o umbră printre tenebrele intunecate...: Ce rang are in famiglia Cammora din MFA, cu mainile insangerate?
Pentru 68% s-a mentinut cuantumul in plata! Corect, cuantumul obtinut prin impartirea la 20 de ani! A zburat puiul cu ata!
@Huhurez
Deci, pașii care ar fi de urmat:
1️⃣ Actualizarea pensiilor militare cu L153. Cei pensionați în ultimii ani nu ar primi decât foarte puțin dar ar ridica pensiile celor pensionați înainte de 2017.
2️⃣ Calcularea PMA și respectiv a Punctajului Total pentru cei pensionați după 2017 (ceilalți deja au calculat). Să sperăm că vor menține stagiul sau că vor folosi stagiul civil minus 5 ani.
3️⃣ Evidențierea clară a componentei contributive din totalul pensiei militare, calculată conform legilor actuale.
4️⃣ Ridicarea pensiei pentru cei la care partea contributivă este mai mare decât cea pe legea specială.
5️⃣ Limitarea diferenței dintre pensia contributivă și cuantumul total (ori procentual ori prin supraimpozitarea părții necontributive).
6️⃣ Jucăm toți hora prieteniei în Piața Victoriei!
Referitor la topic
Bun! Acum să actualizăm cifrele și să le punem în context.
Sunteți de acord că aproximativ jumate din militari sunt activi și jumate in rezervă? Eu zic că da! Deci cele 68% se referă la cei 50% în rezervă!
Suntem de acord cred că actualilor activi le convine legea 223. Deci 50%.
Atunci 68% din 50% înseamnă 32% din totalul militarilor.
Dar între 2011 și 2017 sau pensionat "destrăbălații". MAI anunța cam 3.000 pe an. Nu or fi chiar atâția. Dar dacă punem toate instituțiile zicem un 5.000 pe an? Adică vreo 30.000 în cei 6 ani?
Aproximăm că ăștia 30.000 ar reduce cu numai 10% procentul "nefericiților"?
Ce rămâne? La data actuală ce rămân cam 22% dintre militari dezavantajați de L223.
Și așa este mult dar nu este atât de dramatic. Ei trebuiesc ajutați cumva!
Ar fi însă interesant dacă la toate schimbările privind legile pensiilor militare am urmări numărul celor care au pierdut. Nu cred să fi fost lege la care să fi câștigat toți!
PS - nu, această postare nu se contrazice cu cea de mai sus. Doar pune cifrele in context.
Sigur, pentru cineva aflat în cei 20% care au pierdut este dramatic. E de înțeles!
Statistica însă e o curvă. Depinde cum interpretezi cifrele.
Revin!
PLX-199..este singura SI CEA MAI BUNA SOLUTIE !
RAMINEM CU ..PENSIE MILITARA PENTRU ACTIVITATE MILITARA IN CONCORDANTA CU VECHIMEA MINIMA DE 25 ANI SI PENSIE MINIMA OBLIGATORIE CONFORM FUNCTIEI.DIN CEI 6 ANI ALESI..
SI PESTE 100 de ani va fi in vigoare si nimeni nu va putea sa o conteste
CULME_I CA INVESTITIILE SINT MINIME!
👍
doar ptr a verifica daca pot posta
Ptr.unknown: Ar fi fost culmea sa nu poti posta.Experiment reusit!
In data de 21.06,2017 am primit decizia de recalculare a pensiei conform Legii 223/2015 in cuantum de2995,pastrandu-mi in plata cuantumul mai avantajos de 2996.Acum am in plata pensie bruta de 3431si un net de 3288.Aceasta este cresterea pensiei militare in cinci ani de zile,avand in vedere faptul ca o mare parte di aceasta fabuloasa crestere vine din scoaterea CASSsi impozitarea din ce trece de 2000 lei de catre guvernul DRAGNEA.Daca astazi ar fi ramas dupa varianta contributiva pensia ar fi fost 5472(PMA 3*1586*OMM la 20ani=15%)Acestea sunt efectele Legii223/2015 pentru care unii tin cu dinti de ea si nu var sa se schimbe nimic,sigur aparati se pare si de cei doi ministrii,de interne si aparare.Precizez ca am gradul de plt.adj.sef,cu o vechime totala in munca de 38 ani din care 24 in serviciul militar,iar cu grupe de munca cu tot am 51 ani vichime totala,am iesit la pensie la termen 55ani cum a fost in 2006,nu fac parte dintre neterminati,termen pe care il agreez si eu. Sunt de acord cu deviza blogului aceea ca decat pensii neactualizate mai bine in sistem contributiv.Vreau sa va spun ca am cunostinta de colegi subofiteri care au grad similar cu al meu si au 5500-6000lei pensie iesitidupa 2013 nu mai stau acum sa ara au luat aceste pensii,este cunoscuta reteta sa discutat mult pe tema asta.Uni dintre ei cu vechime de 25 ani,cu grupa 37 total.Un alt caz de cartea recordurilor 24 ani vechime si 12 grupa total 36,neavand25 efectiv merge la spitalul militar Craiova se claseaza inapt servicil militar,tot un caz de subofiter iar pentru ca o perioada a fost numit prin ordin de zi pe unitate pe functie de ofiter,colonel sef birou cu indemnizatie de comanda,isi alege 6 luni di acea perioada merge in instanta,castiga drepturi de pensie si are7350leipensie.Ce ziceti domnilor propovaduitori ai Legii223/2015,e bine asa sa nu se schimbe nimic.Am vazut ca DANCU si BODE dau inainte cu vaicareala ca pensiile militare sunt unele foarte mici dar nu fac nimic ca in sistemul militar sa fie ordine si ierarhie cum a fost inainte pe legea 164/2001 spre exemplu.ce armata este asta acum cu generali batrani cu pensii mai mici decat subofiteri din prezent.Vad camarea problema pe la unii pe acest blog este sa nu cumva sa vina contributiva(stiu bine ei de ce)dar nu spun hai domnule sa ne zbatem sa se faca actualizarile.Mai vreau sa spun doar atat:Am cunoscuti care au lucrat in functii de executie la CFR,in minerit energeticienicare acum cinciani aveau pensii mai mici decat mine.Acm cu contributiva lor toti sunt peste mine.Daca nu ne trezim si daca nu se va intreprinde nimic noi vom fi nu pete mult timp-ASISTATI SOCIALI.Armata romana trezirea.Nu am mai publicat de cativa ani pe acet blog,dar de urmarit am urmarit in permanenta. Salutari la toti si in special adminului blogului,intradevar un bun cunoscator de la care cu totii avem de invatat.cunoaste problemele noastre si ar fi bine sa le comunice si decidentilor acestei tari,daca ma sunt sau mai pot decide ei.Cu respect.
Daca cel cu vechime de militar de 32 ani pensionat inainte de 2010 este neterminat cum o fi cel cu vechime de militar de 25 ani pensionat dupa 2010?
A naibii treaba.Multi habar nu au cum se calcula pensia pe principiul contributivitatii.Cititi legile nu mergeti dupa ureche.
Cezarica@ la bortosi si PLX 199 le da sughituri.Astia vor reforma cu frana trasa.
..trebuie reamintit ESENȚIALUL:
"ACTUALIZAREA" din 01.01.2017..NU A FOST "ACTUALIZARE" autentică, ci o simplă..majorare,(generic spus)= adică o INDEXARE cu 15 %=a SOLDEI de FUNCȚIE compusă din ELEMENTELE SALARIALE care nu mai existau în SOLDA LUNARĂ de după 2009,recombinate="recalculate"=inclusiv cu o indexare de 10%/25%=(la MEDICI) ,și apoi..INDEXATE cu 15 %, operațiune botezată "actualizare",așa cum am scris mai sus..! (de aceea col.DOGARU
tot repeta că.."actualizarea" nu a fost actualizare)..!
Oricum "actualizarea" = INDEXAREA aia de 15 % nu a fost aplicată practic= la majoritatea pensionarilor recalculați pe legea 223/2015..!
..Să vedem ce urmează,căci modificarea art.28..așa cum e proiectată=..nu-mi "inspiră" nici o încredere..!
Televiziunea de rahat Romania tv ,ar trebui s-o scoateti din grils si reprezentantii nostri sa nu mai calce pe acolo!Nenorocitul de prezentator i -a taiat cuvantul lui Pricina cand incepuse el sa vorbeasca de pensiile militare pe motiv de breaking news !Ziceam ca a inceput un nou razboi si cand colo ,a intrerupt pt a arata nu stiu ce despre Nicolae Ceausescu ,povestit de nepoata la la la la!Javre!Mai Pricina sa nu mai calci pe acolo!
Cand MApN afirma ca 68% din pensionarii militari primesc pensie in plata calculata pe pricipiul contributivitati trebuie sa fii tampit sau rau intentionat sa afirmi ca legea 223/2015 nu trebuie abrogata.La cei 68% mai trebuie adaudat si cei ce primesc pensia in plata pe legea 164/2001.
Legea 223/2015 ori a fost elaborata in stil pompieristic ori a fost cu dedicatie.
UNKNOWN@ apreciez modul simplu dar la obiect, spusele tale.Foarte bine punctat.Nu astepta ca invartitii sa te inteleaga.
Subofițer numit prin ozu pe funcție de șef de birou, colonel... Câte minciuni pot sa indruge unii...
Unknown. Minți de la un capăt la celălat. În 2017 în armată era gradul de Plt.adj.pr. și nu ȘEF. De un an de zile postezi fel de fel de sume ale pensiei pe care o ai, sume care niciodată nu sunt identice. Cu ceva timp în urmă ne întrebai pe blog precum că vrei să ieși la pensie în anul X, ce sfaturi să-ți dăm. Este bine, să mai aștepți sau să ieși. Ai lucrat 24 de ani ca militar iar până la 38 probabil în viața civilă. 38-24=14 ani. Deci, ai devenit cadru militar la vârsta (cu aproximație) 20 de ani + 14 ani = 34 de ani. Ai făcut școală sau ai intrat în sistem din viața civilă cu un curs de 6 luni (o portiță, vorba unuia). Apoi, ca să cumulezi 51 de ani de activitate (Vechime cumulată) însemnă: 51- 34 (cadru militar) = 17 ani. Deci, în 24 de ani de activitate ca și cadru militar, în ce grupe de muncă ai fost încadrat pentru că nu prea iese calculul. Dacă în cei 24 de ani ai fi lucrat în condiții speciale (1 an și 6 luni / 1 an) ai fi avut 12 ani în plus. Dacă ai fi lucrat în alte condiții (2 ani / 1 an) ai fi avut 24 de ani în plus. 12 sau 24 nu înseamnă 17. Nici amestecând una cu alta tot nu iese pentru. Deci, sumele nu prea ies și nici Vechimea cumulate de 51 de ani. Indiferent ce funcție de Sof. ai încadrat nu beneficiai de aceste condiții pentru că acestea sunt rarități. Doar un Sof. care are Cursul EOD și participă la asanări de poligoane în urma tragerilor sau aruncarea grenadei poate ajunge la situația ta. Deci. BALIVERNE DE MAJUR.
Pălăvrăgeala
P.S.:
..o ACTUALIZARE AUTENTICĂ a SOLDEI DE FUNCȚIE..de la lit."a" = în DECIZIILE DE ACTUALIZARE a PENSIILOR RECALCATE în 2016, emise după 01.01.2017= tre buia practic să fie, într-un fel sau altul = O MAJORARE = a COEFICIENȚILOR DE IERARHIZARE A SOLDELOR DE FUNCȚIE (=plătiți până în data de 30.06.2017= atât la militarii activi= în SOLDE ..,cât și la pensionarii militari= în PENSIILE RECALCULATE)..!
Cu alte cuvinte: "actualizarea" din iulie 2017..a fost o.."abureală"..,o MINCIUNĂ..!
Băi Do Cezare. Sunt parolist și-mi cer scuze dar ești prost tare. Ai jumătate de an de când susții pensii pe contribuială, pe contribuială (afirmația ta) iar acum vii cu PLx-199/2020 precum că este cea mai bună soluție. Habar nu ai ce vrei de la viață, guvern legat de pensii sau discuțiile de pe blog.
Ce a declarat liderul grupului deputaților PNL Gabriel Andronache, membru în Comisia Juridică a forului legislativ:
„Este evident că soluția constituțională este doar cea a supraimpozitării, dar și aici trebuie pus un asterisc, pentru că există două decizii ale Curții în privința aceasta: una care spune clar că soluția eliminării lor nu este constituțională și cea de-a doua care spune că o supraimpozitare cu un procent peste 50 la sută înseamnă confiscare”, dar,în continuare, acesta spune că: „Parlamentarul a admis totodată că pensiile militare reprezintă un punct delicat în discuții, întrucât nu toate vor putea fi raportate strict la principiul contributivității.
În cazul militarilor, discuțiile se vor centra astfel pe veniturile din pensii care depășesc anumit cuantum”.
„Eu cred că se va discuta strict pe cuantum, nu pe o altă modalitate de impozitare. Percepția mea este că până în 4.000 de lei, pensiile respectă principiul contributivității, cu excepția soldelor militarilor, destul de mici. Dacă mergem în privința pensiilor militarilor strict pe contributivitate, riscăm să ajungem într-o extremă nepotrivită”, a conchis el.
Cu alte cuvinte, în privința beneficiarilor de pensii MAPN și MAI ar fi vizați de recalculări doar cei cu pensii care depășesc un anumit prag.
Comisia Europeană cere de mulți ani României reglarea sistemului de pensii și recalcularea celor speciale, a spus pentru Europa Liberă fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care a coordonat negocierile PNRR-ului la Bruxelles.
„Pensiile speciale înseamnă orice pensie care nu a acoperită de principiul contributivității”, a punctat el, indicând că multe din pensiile militare se bazează de altfel pe acest principiu. Cu alte cuvinte, pensia să fie raportată la stagiile de cotizare pe de o parte și la cuantumul virat anual, pe de alta.
Și dacă în cazul militarilor pensiile nu ar fi raportate la un ciclu complet de cotizare, de 35 de ani în cazul bărbaților, una este ca acestea să pornească de la veniturile realizate pe o perioadă de 10-15 ani și alta la perioada cea mai convenabilă din punct de vedere al încasărilor, a mai explicat fostul ministru.
Sursa de informare:https://romania.europalibera.org/a/pensii-speciale-pensii-militare/31942783.html
Brenda
Si pensia celui care s-a pensionat potrivit art. 19 urmează a se majora cu creșterile soldei de funcție în cuantum compus prevăzute de art. 38 din L 153/2017, dar numai dacă se reintroduce actualizarea pensiilor militare.
Atunci da ii ia dracu pe idioții care nu înțeleg să facă ACTUALIZAREA.
Și o continuare, ce nu este pe placul unora, a aceluiași Ghinea:
„Ce trebuie schimbat este ca acele categorii care au ieșit la pensie pe pensii speciale, de genul 'adunăm veniturile brute pe ultimele șase luni și ne punem și sporurile și ieșim la pensie cu pensii mai mari decât salariul', asta trebuie să înceteze. Vor pierde de fapt foarte mulți generali, din Serviciile secrete, Armată, unii din Magistratură, care au făcut abuzuri aici. Nu vor pierde cei mai mulți militari sau polițiști care aveau pensia raportată la soldele încasate”, a explicat fostul ministru.
Sursa de informare: https://romania.europalibera.org/a/pensii-speciale-pensii-militare/31942783.html
Viurele,tu ești cel supranumit,,majurul de la GAZ ? De ce jignești colegii de pe blog, când de fapt tu nu cunoști gradele militare, la MAI adj șef, la M.Ap.N principal.
Unknown,a fost probabil pompier,iar calculele expuse sunt probabil cele din decizia de pensionare.
Să lasam batutul in cratiță la mitingul impotriva contributivitatii din 2010 si vedem ce ar mai putea fi atractiv si fruos in Romania .
https://www.facebook.com/reel/554809776046174?fs=e&s=cl
Noapte buna !
Pentru cei care spun ca sunt minciuni cele afirmate privitor la exemplul cu subofiterul numit prin OZU pe post de ofiter (functie de colonel) castigand in instanta drepturile salariale ale perioadei respective, acestea fiind incluse la calculul drepturilor de pensie (6 luni) asa cum am aratat anterior, precizez ca nu este un caz singular cu astfel de pensie, sunt mai multe, cunosc persoanele respective au nume, au cnp se gasesc si se cunosc in evidenta Casei de pensii MAI, au lucrat in sistemul penitenciar, nu dezinformati voi ca mint eu. -Lui VIOREL: Raspunsul este: Eu am spus ca am iesit la pensie cu gradul de plt.adj.sef in 2006, ce-mi spui mie de 2017 ca in armata era plt adj,pr. Cand m-am referit la cei cu pensii de 5500-6000, am spus ca s-au pensionat dupa 2013 cu grad similar cu al meu adica Agent sef principal (penitenciare) echivalent plt.adj sef. Pentru edificare mai studiaza. -Ultima postare pe blog a mea a fot cu mai multi ani in urma si numai cu:VLADIMIRESCU VLADIMIR 1821, nu-mi spune mie ca postez de un an de zile cand si cum sa ies la pensie, nu sunt Unknovn acela si rog adminul sa revin la VLADIMIRESCU VLADIMIR 1821 (daca este posibil) -Cu perioadele lucrate este greu pentru Viorel sa priceapa. Pe scurt: Sunt nascut 1951. Ca militar, am fost incadrat din campul muncii, curs 4 luni platit, 1982-2006 (conditii speciale) 2007-2010 angajat civil dupa pensionare, conditi normale de munca. 1970-1981 angajat civil (grupa II-)....Cine minte sau cine dezinformeaza domnule VIORE?Baliverne sunt si la "majuri" si la alte corpuri, nu gradul este important ci calitatea de OM-cine o are, cine nu-Dumnezeu cu mila. Hai sa dezbatem problemele cu care ne confruntam nu sa ne contrazicem, dusmanul comun asteapta doar invrajbirea.
Șoimule cu aripile tăiate, nu-ți băga nasul sub coada vacii. Cunosc faptul că la MAI (ISU) gradul de Plt.adj.pr. este Plt.adj. șef. Valoarea pensiei lui Unknown nu prea corespunde pentru că în proporție de 99,99% cei din MAI au pensile mai mari decât cei din MApN. Ăsta este și motivul care m-a determinat să-l consider pensionar militar din MApN. Iar tu nu mai fi credul. Nu am nici timp și nici chef să caut pe blog în ultimul an ca să-I găsesc un comentariu în care afirma că este Lt.col. dr. și că este în excursie prin Grecia. Și nu sunt majurul de la GAZ (se vede că ești biban pe blog) ci cum spunea Don Cezare, majurul de la CI. Și mai ușor cu probabil pentru că folosit de mai multe ori în aceeași propoziție sună urât, iar când vrei să iei apărarea cuiva, vii cu date certe nu cu probabilități. Și eu aș putea spune că, probabil, Șoimul patriei este deștept, dar nu am argumente până în prezent.
Necunoscut
Dacă nu-ți dai un pseudonim, acesta a fost ultimul d-tale comentariu. La revedere!
@/VIUREL- majuru de la C.I.( camasi izmene :D )
CONTRIBUTEALA...citeste corect....ca ride lumea ..de tine !
Imi vin "TRE BIENE"..ambele ! Pentru ca nu am dat spagi ca sa am ceva furtisaguri prin B.C...asa ca tine
NB
Poti explica in ce s-a materializat OSKARUL primit de tine ..in intarirea capacitatii de lupta a Armatei ???
@outlander
Ce credibilitate mai are un articol în care din prima frază se gafează că primele pensii speciale au fost cele ale magistraților, prin anii 90, și apoi sistemul s-a extins la militari?
Vaicareala continua ca unele pensii militare ar fi foarte mici este inutila, nula si neavenita atat timp cat nu se spun cauzele: grade mici, functii mici, vechimi militare mici, pensii de urmas samd. In acelasi timp acum la nivelul CPS se cunoaste f bine situatia pe cuantumuri. Astfel, numai la Aparare exista peste 3000 de pensii intre 7000 si 8000 lei, peste 3500 pensii cuprinse intre 8000 si 10.000 lei, peste 2000 pensii cuprinse intre 10.000 si 13.000, peste 800 pensii cuprinse intre 13.000 si 15.000 lei, aproape 1000 pensii intre 15.000 si 18.000 lei, cateva sute bune intre 18.000 si peste 40.000 lei, fara magistratii militari. Magistrati militari sunt doar 137 (total la Aparare), cu pensii cuprinse intre 3991 lei brut si 39.158 lei brut. Asadar, exista date concrete , pe cuantumuri , nu se poate spune ca nu se cunoaste situatia reala, pe teren!Printre altele, acest dezmat provine si de la mult laudata L223/2015 abrambutita si aburita, pentru unii muma iar pentru majoritatea, ciuma!
@Outlander
Ghinea e o javră care pute (la propriu, de aceea era poreclit "Slinosul" sau "Ghena"). Punctele lui de vedere subt complet nule.
Europa Liberă, finanțată de Congresul SUA, ne poate spune dacă în SUA pensiile militare sunt contributive? Să luăm exemplu de la ei!
Nr.1 ceeace spui e valabil numai pentru MApN.Daca adaugi ce e pela MAI,SRI,SIE,SPP,STS si penitenciare iti pui mainile in cap.Jaf la drumul mare.Dezmat e putin spus.Uita-te pe aici la cateva exemplare cum intra in sevraj.
https://m.ziare.com/theodor-stolojan/theodor-stolojan-sistem-de-pensii-romania-nu-mai-e-viabil-propunerea-fostului-premier-1751693
Incerc sa-l corectez pe acest individ cu cifrele lor.Valoarea cosului minim de consum era anul trecul pe la 2,800 lei/persoana.Sa spunem ca e undeva pe la 3,000 acum in conditiile de superinflatie,cu toate ca raportarile sunt din comert de o crestere de 30%,fata de o inflatie zic eu de circa 20%.E normal,efectul sperieturii si lumea si-a facut provizii.Dar sa revenim la calcule reci.Spun ei ca sunt circa 5,000,000 de lucratori si tot atatia pensionari.Salariul mediu este de 6,095 de lei,iar fiscalizat ajunge pe la 3,500 de lei.Contributia la pensii e de un sfert din aceasta suma.Pentru ca e un lucrator la un pensionar,este evident ca pensia asigurata e de 1,500 de lei.PIB-ul tarii se lauda ei ca e de circa 200 de miliarde euro,adica 1,000 de miliarde de lei.9.4% din PIB-ul lui Ghinea ar fi cam 98 miliarde de lei ceea ce ar fi cam 1,633 de lei pe pensionar.Asadar,prin vointa politica de maine,fara sa apelam la imprumuturi ar creste pensia medie cu circa 1,633 de lei ajungand la 3,133 de lei.Nu intru mai tare in amanunte,dar guvernantii ar trebui sa faca un moratoriu national,gen Snagov pentru intrarea in nato si ue,prin care sa se reduca imprumuturile la minim minimorum,doar pentru a nu intra in incapacitate de plata si ajustarea pensiilor de sub valoarea cosului de consum ,la valoarea acestuia, IERI, daca s-ar putea.Consecinta?Cresterea de 30% a consumului pe urmatorul trimestru ar ajunge 60%,iar cresterea reala fara inflatie sa spunem ca ar fi de 30%.Acest surplus imediat dat fermierilor sub forma de imprumut cu dobanda ZERO pentru dezvoltare:utilaje ,irigare,capacitati noi de productie.Asta ar fi necesar,pentru ca tara sa fie scutita de urgia importurilor produselor alimentare foarte scumpe,care ne-ar aduce la sapa de lemn.Dupa vreo 4-5 ani om mai vedea,dar in acesti ani constitutia trebuie modificata in asa fel ca derapajele salariilor si pensiilor exagerate sa nu mai fie posibile pentru nimeni,bugetar sau privat,magistrat sau parlamentar.Aceasta criza poate fi un moment zero,daca vrem sa pricepem si vom trece relativ usor prin ea...,dar daca nu, va fi foarte ,foarte greu.Domnul PM,ca rezervist incearca ceva cu industria de aparare,pentru ca are expertiza in acest domeniu,dar ar trebui consiliat sa faca acest lucru si cu agricultura noastra.Ce sa facem,daca industrie nu mai e,putem sa ne axam pe ce avem si slava DOMNULUI ca inca mai avem...Vae Victis!!!
p.s.Pentru toate acestea,circa 10,000 de "carmaci"(cand te gandesti ca pe vremuri era doar unul) trebuie sa renunte la ceva la care e desigur greu ,dar nu imposibil:la LACOMIE.Punctum
VARZĂ A LA CLUJ (Grupul celor de la Cluj care au tăiat pensii și salarii)
Unknown spunea...
Stimati colegi'
Ma bucur ca initiativa noastra, a celor de la Cluj a starnit polemici. Daca primeam doar cuvinte de lauda, ceva nu era normal. Faptul ca suntem criticati si " luati la misto'" spune ca prezentam interes. Dar nu inteleg de ce unii fac afirmatii fara acoperire.
De exemplu domnul Viorel spune "C.C.M.R. se organizează nu pentru a-i sprijini pe pensionarii militari din toate structurile ci pentru a-l sprijini pe domnul Boc".
Va rog sa fiti seriosi.
Huhu Reza spune ca am preluat vaicarelile celorlalte structuri asociative.
Nici vorba, nu am preluat nimic si eu nu ma vaicaresc.
Domnilor, noi aici la Cluj am consfiintit o prietenie intre toate structurile cadrelor militare in rezerva si retagere. Nu avem interese politice, nu sustinem pe nimeni la prezidentiale ci vrem RESPECT DIN PARTEA SOCIETATII CIVILE, nu mergem cu mana intinsa in fata nimanui, nu ne vaicarim ci vrem SA NE FIE ASIGURATE DREPTURILE PREVAZUTE DE LEGILE IN VIGOARE,nu de ordonante si hotarari de guvern. Si tocmai ce vrem noi, sa nu mai fim, cum spune Leo, " alta secta, a 49-a" ci sa ne unim cu totii, indiferent din care structura am trecut in rezerva, deoarece toti am depus acelasi juramant, avem aceleasi interese si daca suntem dezbinati o sa pierdem.
16 august 2021, 19:37
Dle Monteoru, asa este, daca analizam in detaliu si pensiile din MAI , SRI, SIE, SPS, STS , avand in vedere ca media la ei este mult mai mare ca la militarii MApN intr-adevar vedem un jaf la drumul mare! Cuza Voda insusi s-ar lua cu mainile de cap daca ar putea vedea ce dezmat si jaf se petrec in numele unei legi DREPTE si ECHITABILE date SUB DOMNIA SA.Iata motivele adevarate ale opozitiei crancene la orice initiativa de Reforma a pensiilor din Snaops!
Președintele Vladimir Putin a semnat o lege care prevede indexarea cu 10% a pensiilor militare, documentul fiind publicat pe portalul de informații juridice.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunță că va lupta pentru păstrarea pensiilor militare, de care beneficiază foștii militari. Deși PNRR prevede eliminarea pensiilor speciale, Dîncu spune că pensiile încasate de foști militari și polițiști sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale.
😂
Domnilor, cu respect. Tot personalul din sistemul de apărare care se pregătește de pensionare caută în ultimul an să ocupe funcții cu un coeficient cât mai mare, să i se acorde acel Oscar, să facă parte din comisiile de asanare, să adune ore suplimentare cât de mult posibil se poate (în MAPN din păcate se acordăintr o măsură foarte mică și nicidecum cu 175 la sută sărbători cum se calculează la personalul care asigură paza condamnaților din pușcărie).
De ce unii dintre subofițeri ajung la o pensie de 5000, 6000 sau 7000 lei sau ofițerii la 9000, 10000 pentru că le permite prevederile legale, mai puțin morale sau egale pentru toți, întrucât Oscarul, asanarea, orele suplimentare sunt drepturi ,în multe situatii, pentru care trebuie să te milogesti, injosesti sau să cari șefului, acestea fiind foarte puține la număr, exemplu intr un batalion pot fi doar 4 oscaruri....CINE să l ia msi întâi?!.....
Adevărat este că actualii Activi au salarii de mizerie. Dacă ar fi să iasă acum pe Contribuvitate, ar fi fiii Ploii!
Ca dl ministru sustine pensiile militare este un lucru remarcabil. Sa facem totusi distinctie intre pensii militare si pensii nesimtite(exagerat de avantajoase) . Nu cred ca dl ministru sustine dezmatul actual si jaful din domeniul pensiilor snaops .De altfel, in mai multe imprejurari domnia sa a mentionat clar ca la ora actuala exista numeroase inechitati si ca unii au pensii de 3 ori mai mari ca altii, la aceeasi situatie juridica si s-a pronuntat ferm pentru eliminarea inechitatilor! Acest lucru se poate realiza (si se pare ca alea iacta est, de data asta)in cadrul PNRR ( cu pastrarea pensiilor militare dar reformate/recalibrate din temelii) ! Fara PNRR lucrurile sigur ramaneau ca in tren pe principiul las-o ma ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea , adicatelea cu pensioara aia de 15.000 care tare draga ne e !!!!!!!!
Motivul pentu care nu se vrea schimbarea Legii223/2015 este faptul ca aceasta permite ca la 25 ani vechime,conditii speciale,total 36 sa ajungi la 85% din media veniturilr realizate pe 6luni,umflate cu tot felul de sporuri si ore suplimentare,varsa 47 ani sau mai tanar cu clasare medicala cu pesie dubla sau mai mult fata de cei pensionati inainte de 2007.Asa se incurajaza parasirea sistemului mult mai devreme in loc sa se incurajeze munca si ramanerea in activitate un timp mai indelungat poate chiar pana la varsta standard de pensionare.In conditiile actuale tot ce muncesti peste 36 ani,este practic munca voluntara.Asta e cauza deoarece activii sunt reticienti la schimbare.
Pensiile militare sunt cele mai speciale, iar asta și pentru că au fost făcute de domnitorul Cuza...special pentru militarii oștirii române ! Că sunt speciale...o spune și CCR în Decizia nr.900 / 2020 ! Restu's vorbe !
@/ mos martin
L-223...este opera lui ..Cuza
Ca nu am inteles bine!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Procentajul este fals acum! 68% erau poate in 2015. Si toti din acel procentaj erau pensionati pana in 2011. Intre timp, multi au decedat. Pe de alta pare, s-a intamplat un miracol. A crescut nr. de pensionari MAI, cu cca. 30-35%, depasind 100000. La M.Ap.N. a ramas relativ constant, de fapt a scazut nr. vu vreo 5000.
Asa ca cumuland decesle cu cresterea spectaculoasa a nr. de pensionari la MAI, rezulta ca cei 68% din 2015, nu ar mai fi 30-35% la acest moment.
PS: Si uita asa, in mod incidental realizam necesitatea departajarea vechimii in serviciu si a varstei de pensionare la MAI, fata de M.Ap.N. In sensul maririi lor la MAI, incat sa nu se mai inmulteasca in asemenea hal, nr. celor pensionati. Clar se duce o viata mai lejera in MAI, din moment ce a crescut atat de mult nr. de pensionari in ministerul respectiv. Viata mai buna, speranta de viata mai mare!
H..olescule.
Procentul de 68% se referă la pensionarii în plată în 2015. El subliniază cât de defavorabilă a fost legea pensiilor militare pentru pensionarii militari în plată.
Dar, de când 26 000 reprezintă 32@ din 200 000?
Sotiile celor decedati care au aplicat pentru pensie militara sunt pensionari militari.Cine foloseste ca argument decesul e morbid.
Nr.1@ Sustin ca PNRR obliga punerea stavila dezmatului din sistemul de pensii inclusiv cel militar.Cine crede ca sistemul public de pensii va aplica principiul la munca egala pensie egala si cel militar ramane altfel se insala.Si impozitarea cu 50% a pensiilor nesimtite e un inceput.CCR permite.
@Gelu Olescu
Eu zic să ieși cu pușca pe stradă și să îi împuști pe cei de la MAI. Poate se mai potolește obsesia asta a voastră. Voiați să fiți milițieni și nu ați avut înălțimea?
Stai liniștit că și la MAI majoritatea sunt convinși că VOI aveți solde mai mari, că la voi sunt mai multe locuri de muncă în condiții speciale sau alte condiții etc. Diferența e că cei de la MAI lucrând în mijlocul societății au învățat să aibă mai mult bun simț și nu se lamentează zilnic despre asta! În general câinele moare de drum lung...
Da, procentajul este FALS pentru că nu e pus în context! Îmi spunea un tânăr locotenent acum câteva săptămâni: "Normal ar fi ca anii de serviciu în slujba dictaturii comuniste să nu fie luați în considerare la pensie! Nu e normal ca securiștii care au oprimat poporul să ia pensie militară pentru anii în care au făcut aceste abuzuri!
În definitiv câți sunt? 15% din militarii activi și în rezervă au lucrat pentru comuniști! Nu sunt prea mulți!!!!"
"Da, 15% din militarii activi și în rezervă înseamnă 30% din pensionari!" i-am răspuns, "adică zeci de mii de oameni"!!!!
Ehei, statistica asta.....
@Alexcta
Adevărat este că actualii Activi au salarii de mizerie. Dacă ar fi să iasă acum pe Contribuvitate, ar fi fiii Ploii!
Așa este! Nu contributivitatea în sine este o problemă ci plasarea coeficienților SNAOPSN la baza piramidei salariale. Ministrul Învățământului anunță un salariu mediu în educație la 9.300 lei (creștere de 43%). Deci o nouă creștere a Salariului Mediu Brut deci o altă diminuare a punctelor de contributivitate pentru militari!
Aaaaaaaa.... dacă ai prins vremurile de aur când un militar făcea 8 puncte pe an normal că vrei contributivitate și imediat uiți de principiul "la funcție, grad, vechime egală - pensie egală!"
Să fie primit!
Viorel, de la Cl (carburanți - lubrifianți) nu am aripile frânte,dar tu ai multe frânturi, inclusiv de logică, ai lipsuri multe, lipsă de bun simț,cei șapte ani de acasă,de cunoaștere și interpretare a legislației din domeniul salarizării și pensiilor militare.
Dar când trebuie să jignești ești primul.
Verifică postările și ia la cunoștință câți colegi ți-au atras atenția asupra comportamentului tau?
Orice exprimare care lezează un coleg de pe blog,duce inevitabil la dezbinarea noastră,a militarilor rezerviști.
Știu că cei din Mai și din celelalte structuri au pensii mult mai mari, dar nu ei și le-au calculat,noi asta dorim - recalculare și echitate.
Îți doresc pensie lungă și îndestulătoare!
@ M. Nu intelegeam ce te atacat! Dar am realizat. Nu eu te-am atact, este statistica. Cresterea cu aproape 35 000 de pensionari MAI in numai 10 ani? Iar la M.Ap.N. au ramas la fel, de fapt ceva mai putini. Tu, ca un baiet istet ce te pretinzi, ce concluzii logice tragi? Ca eu am am ajuns la concluzia, ca la fel ca in SUA sau in Polonia, trebuie departajate vechimile necesare pensionarii si limitele de varste, la angajatii din sectorul aparare, ordine publica si siguranta. Pe categorii de ministere, dar si in cadrul ministerelor. Este stiintific in PLM ca un militar care sta 8-10 ore pe zi in arsita si frig, o sa crape mai devreme decat un alt militar care lucreaza tot 8-10 ore pe zi, dar frumos la caldura sau la aer conditionat? Apoi, ca in caz de razboi, mobilizare, chestii din astea, militarul ala sta prin transee si 4-5 ani, ca asa a fost in WW 2 si asa e si acum in Ucraina. Nu lupta in schimburi, ci permanent, zile, saptamani, luni sau ani! Politistul, tot mai gaseste un loc cald unde sa se bage si sa fereasca de bombe. Si jandarmul se descurca si pompierul etc.
Ma gandesc ca nu contesti ca este adevarat ca in SUA si in Polonia, militarii ies mai devreme la pensie decat politistii sau decat jandarmii etc. Ce zici, o exista vreun fundament stiintific sau au facut legile asa in pleasna ca la noi?
Șoim al patriei. Ți-am spus să nu te bagi ca musca în lapte nestrecurat. Faci acuzații la adresa mea, tu însă o faci pe avocatul lui Unknown. Te-am întrebat eu ceva de arborele tău genealogic ? Când voi comenta la adresa ta să-ți expui argumentele pro și contra. Până atunci, Unknown are posibilitatea să-și apere singur interesul. Îi fi și tu vreun membru marcant al C.C.M.R. care sprijină pensionarii militari din toate structurile cum afirmă Unknown. Ia expune una din măsurile luate de acest Corp de Cadre Militare în Rezervă a la Cluj cu finalitate pozitivă. Sau totul este clasificat la Strict Secret și au cunoștință doar membrii cu cotizația plătită la zi. Ascult domnule Șoim sau Unknown. Cât despre CI înseamnă chiloți-izmene (la mișto ca și versurile din cântecul / filmul Las Fierbinți) la noi intendanții cu Școală Militară. Nu știu la voi, ăștia făcuți la grămadă ca la rugby.
Moș Viorel, sunt cu școli miliare, nu la grămadă,sunt civilizat și doresc o dezbatere de bun simț pe acest blog, tu nu agreezi schimbul de păreri și opinii, discuții normale, fără afirmații care deranjează și irită cititorii blogului ?
Nu sunt sindicalist, dar susțin orice grup care apără interesele militarilor.
Viorel îți dau un sfat: nu te noi comporta că un izmănar fi tu însuți!
Șoimule. În primul rând nu sunt Moș chiar dacă am 60 de ani. La 57 arătam ca la 55 iar la 60 arăt ca la 57, poate și mai tânăr. Cât despre interesele militarilor, prezintă pe blog un comentariu cu date concrete din care să rezulte ce acțiuni, fapte de vitejie „ai întreprins” pentru a apăra drepturile militarilor (în afară de 3 cuvinte postate la adresa mea pe blog). Cât despre IZMENAR (NU IZMĂNAR), te pomenești că tu și generația ta v-ați născut direct în chiloți sau pampers. Vezi să nu te iriți la limbă pentru că o ai cam aspră.
@Leo ar zice, fara gluma, ca e doar o mare mimă! Mafia se face ca face, insa doar ne-o coace!
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com