Incercarea moarte n-are, se spune!
Câtă vreme CCR a statuat prin zeci de decizii că este constituțional ca partea necontributivă a pensiilor de serviciu să fie micșorată sau plafonată, de ce ar spune că este neconstituțional dacă nu este indexată?
Incercarea moarte n-are, se spune!
Câtă vreme CCR a statuat prin zeci de decizii că este constituțional ca partea necontributivă a pensiilor de serviciu să fie micșorată sau plafonată, de ce ar spune că este neconstituțional dacă nu este indexată?
Foarte bine!Nu am vãzut vreun sindicat,asociatie a militarilor cã a sesizat AP!!!!!????
Sau nu fac deoarece au livret kaki?
Absolut inutil ,avocatul ''poporului' nu e decât un alt sclav(a) al alogenilor ca și cei din CCR ! Alogeni care sunt puși (prin softul BEC) și lăsați de așa zișii iluminati să jefuiască sălbatic colonia de sclavi lași dacă le execută ordinele criminale!
Frectii! In loc sa intre in greva! Am descoperit curand ca politistii sunt la fel de ptolomaci ca militarii. Si la fel de fricosi. Va spun ceva care va va ului! Cat analfebeti functionali exista in ambele sisteme! Cred ca peste 90%!
Atat politistii, cat si militarii sustin ca nu au dreptul la greva. Si indica fie Constitutia, fie nu stiu ce legi. Atentie! Dreptul la greva este un drept fundamental garantat de Constitutie, inclusiv militarilor si politistilor.
In baza Constitutiei Art. 43 (1) politistii ca si militarii au drept de greva. Socant, nu?Constitutia la Art. 43 (2) precizeaza ca "Legea stabileşte condiţiile şi limitele exercitării acestui drept, precum şi garanţiile necesare asigurării serviciilor esenţiale pentru societate".
DE RETINUT! CONSTITUTIA NU PERMITE CA PRIN LEGE SA FIE INTERZIS TOTAL DREPTUL LA GREVA, CI NUMAI CA LEGEA SA STABILEASCA NISTE LIMITE! Cum ar fi ca militarii sau politistii sa faca greva doar in week-end de la 03.00-02.00.
Mai departe, Constitutia zice la Art. 53 (1) ca "Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege". Deci NU interzis total. Ba mai mult, Constitutia zice la Art. 53 (2) ca restrangerea se aplica in mod nediscriminatoriu, adica ori tuturor cetatenilor, ori nici militarilor si politistilor.
Mai mult! Tot Constitutia zice la Art. 154 (1) ca"Legile şi toate celelalte acte normative rămân în vigoare, în măsura în care ele nu contravin prezentei Constituţii". Cu alte cuvinte cel putin la militari, Legea 80/1995 care dateaza dinaintei actualei Constitutii , are prevederile nule care interzic dreptul la greva.
In legislatia interna insa, si militarilor si politistilor li se interzice dreptul la greva. Militarilor si la sindicat, si unora si altora sa detina firme etc. Toate drepturile respective fiind insa garantate de Constitutie!
Acum! Cine este prostul, si cine nebunul? Dar fricosul? Dar obtuzul. Militarul si politistul care are drept de greva garantat de Constitutie, sau militarul si militarul si politistul care ignora Constitutia, executand dispozitiile unei legi interne care incalca Constitutia si care cel putin la militari, mai este si abrogata de Constitutie.
Nu mai iau in calcul ca tot in baza Constitutiei, Art. 118 (1), fortele armate reprezinta singura autoritate, care nu au dreptul, ci obligatia sa intervina si sa garanteze respectarea democratiei constitutionale. Adica, inclusiv a drepturilor si libertatilor militarilor, care desi sunt garantate de Constitutie, sunt incalcate in mod grosolan prin diverse legi interne.
Ba... da, și ANCMRR din MAI prin G-ral Hurdubaie a sesizat AV P.
Olescule,
Ti-ai descoperit mari veleități de profesor în drept constituțional. Nici un profesoras care predă educatia civica în gimnaziu nu face asemenea confuzii. Mă și mir că sistemul democratic din România mai permite funcționarea instanței de control al constituționalitâții legii și nu dă dreptul direct Armatei, prin judecători ca tine, să aplice articolul 118 din Constituție, așa cum eronat il înțelegi tu.
Cum să fie fortele armate singura autoritate care garantează respectarea democrației constituționale? Tu înțelegi ce lucruri grave spui? Nu suntem ca după dictaturile militare din Turcia, cand armata avea drept de veto fata de celelalte autorități ale statului.
Art.118 spune că nu pentru sine garantează armata democrația constituțională... ci în numele poporului.
Nu e pentru prima data când îți spun că ai apucături dictatoriale.
Te simti cu musca pe caciula, este?!
Da, in situatia data armata este singura institutie care mai are autoritatea sa garanteze respectarea drepturilor si libertatilor.
Ti-am dat exemple. Aceste drepturi si libertati sunt incalcate sub ochii si cu complicitatea CCR, Av. Poporului, parlamentului etc, de 30 ani! Pa, timpul a expirat!
Daca esti meserias, da solutia! Ca militar, ai dreptul constitutional la greva sau nu? Da, in mod evident! Exercita-l! Ia zi, ci te impiedica?!
Si nu inteleg. Eu am apucaturi dicatoriale daca revendic drepturi si libertati egale (si care culmea, sunt garantate si de Constitutie) pt. militari, la fel ca pt. rromi, zidari, politicieni, toti ceilalti cetateni?! Sau tu care incurajezi un sistem intreg sa ii trateze pe militari ca pe negri in apartheid?!
Daca tu nu ai inteles ca dictatura politica are si tente democratice, tu nu ai inteles nimuc din democratie!
Iata! Este flagrant! Desi Constitutia le garanteaza, militarii au 5-6 drepturi constitutionale in minus. Cine este dictatorul un acest caz?!
Tu crezi ca Iorgovan a bagat degeaba Art. 118(1)?! Nu. A anticipat existenta dictaturii politice selective. De aceea, a autorizat armata ca singura autoritate sa intervina in astfel de situatii.
Tu vezi democratie in Romania, cu un grup de cetateni, in speta al militarilor, cu 5-6 drepturi constitutionale incalcate in mod flagrant!? Nu, mai, dictatori sunt cei care intretin situatia. Sa nu mai facem pe prostii!
Alta stupiditate! Cica armata nu garanteaza democratia constitutionala pentru sine, cine ... in numele poporului. Eu ce sa inteleg?! Ca daca rromii ar avea 5-6 drepturi interzise, armata trebuie sa intervina?! Dar daca militarii au 5-6 drepturi interzise, armata nu trebuie sa intervina pt. ca militarii nu sunt din popor sau cum?!
Ar trebui sesizat Avicatul Poporului de catre toate asociatiile si filialele din tara, la modul individual, dar nu se vrea, cum nu vor ei nici dreptate la pensiile militare, decat sa toace si sa toace si iar sa toace cotizatiile pe tot felul de bunaciuni in folosul staff-urilor! Ne-au tradat si or sa ne mai tradeze, atata timp cat sunt si fraieresteni sa-i indoape financiar, caci parca-s orbi si nu vad ca de ani si ani nu au facut chiar nimic sa se rezolve pozitiv cu pensiile militare, pentru ca si ciolanul ala afurisit si carnos nu se mai termina niciodata! Nimic nu se va face, nici cu aceasta actiune searbada si lipsita de consistenta! De ce in garnizoanele puternce, ca Bucuresti, Iasi, Timisoara, Arad, Tecuci, Barlad, Rm. Sarat, Buzau si multe altele nu se constituie in brigazi de lupta sindicala, in strada cu totii, reuniti si cu cei civili? In Onesti, poate ca suntem doi, trei basinosi bolnavi si amarati, unde naiba sa protestam, la Luna sau statuia lui Nadia Comaneci? N-am auzit de al 2 lea pensionar militar aici, decat niste politisti cu pensii doldora, pe care ii dor in fundul gradinii de pensii majorate, avand vile de te sparg, masini, afaceri si altele din fostele spagi... Vai de steaua noastra de carcotasi, buni de gura si la actiuni sindicale dandu-ne la Fundeni! M-am amarat de tot cand vad ca se merge din rau in si mai rau...
Olescule
Vezi de ce ti-au pus autoritățile Elita in cui? Pentru că esti un exaltat anarhist.
Sunt ultimele enormități pe care ti le mai public pe acest blog.
Provocatorule!
Readuc și aici un fragment dintr-un recent topic, în care am contrapus art. 118 din Constituție argumentelor judecătorilor CCR cu privire la pretenția lor că numai ei emană din Constituție.
Este o abordare complet diferită față de derapajul de tip Olescian
"Domnilor magistrați, nu mai invocați Constituția pentru a vă proteja salariile și pensiile exorbitante, pentru că ele v-au fost acordate prin lege... nu prin Constituție.
Prea frecventa referire a judecătorilor constituționali la statutul constituțional al magistraților, pentru a respinge chiar si fiscalizarea veniturilor din pensia de serviciu, ne îndeamnă să comparăm dispozițiile constituționale referitoare la magistrați și instanțe cu cele referitoare la militari și forțele armate.
Observăm că judecătorii se supun legii, chiar dacă sunt independenți, iar inamovabilitatea le este acordață tot în condițiile legii. Atunci... de unde pretenția că legea nu se poate atinge de lefurile și pensiile lor?
Prin valorile pe care sunt chemate să le apere, am putea spune că textul Constituției acordă o importanță mai mare forțelor armate.
In numele poporului Armata garantează:
- suveranitatea, independența și unitatea statului;
-integritatea teritorială a țării;
-democrația constituțională.
Militarii nu au independență și inamovibilitate, dar sunt chemați să apere cu sacrificiul vieții democrația constituțională, cea care nu permite nici măcar magistraților și judecătorilor constituționali să nesocotească legea și Constituția.
Parlamentul, organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării, ar trebui să-și intre în atribuțiuni și să pună capăt abuzului judecătorilor constituționali în a invoca statutul constituțional al magistrațior pentru a înfrânge autoritatea legiuitoare a țării.
Decizia nr. 900/2020 a CCR este o mostră de abuz de drept.
Intreg topicul este aici
https://www.huhurez.com/2020/12/cat-de-constiutionali-sunt-judecatorii.html
La VM se cade de pe coardă.Sau de pe ciuș măgăruș.
Nu te mai agita. Nu ai inteles esentialul. CCR nu este putere in stat, si nici autoritate care garanteaza democratia constitutionala. E un simplu organism desemnat politic ca CNCD, CNA si alte abureli
Huhu Rezea. Eu nu am fost doar la VM. Si la VM am fost si in trupele de cercetare. Adica cele mai bune. Etc.
@Onorabile, tare de tot acest material super! Daca am avea pe cineva sa-l strecoare la CCR, ar fi ca o explozie nucleara, iar curajosul cu initiativa aducerii la cunostinta ar fi un adevarat Erou! Felicitari!
Pentru ca politistii si militarii nu sunt ca magistratii, sunt convins ca sesizarea Avocatului Poporului va fi realizata formal de aceasta institutie si va fi respinsa cu siguranta de CCR pe motiv ca inghetarea salariilor si neidexarea pensiilor s-a realizat cu respectarea prevederilor constitutionale!!! De ce nu au atacat parlamentarii din opozitie aceasta ordonanta: psd, aur, etc????
Pace voua fiilor!
... si ce credeti ca va spune Av. poporului, mai ales daca pensiile zeilor, sau salariile acestora nu sunt afectate? "Statul poate sa intervina", mai ales intre Craciun si Anul nou, prin modificarea codului fiscal. Anul acesta vom culege bumbac
D-le HUHUREZ:..e perfect adevărat..!, dar din păcate "cred că "cercul e inchis"..pt. că:..ORICE ar face (=legifera) parlamentul= în sensul afectării
"pretențiilor"..LOR, "băieții" de la CCR se vor OPUNE CU VEHEMENȚĂ și.."autoritatea lucrului judecat=unisens= și "consfințit" de ei prin DECIZII OBLIGATORII..!!
Totul se poate pentru ei,nici dracu nu se atinge de sal/pensiile lor,numai la pensiile nooastre,nu se poate.Ale noastre pot fi ciuntite,inghetate,nici mãcar amarâta de indexare,care se dã in 2021 pt.anul 2019,se taie,mã rog,se amânã,dar parca vãd cã se amâna pânã la calende.
La noi se poate modifica legea pânã ar intra în vigoare,se poate ingheta art.din lege,totul prin ordonante.Se poate suspenda aplicarea legii tot prin OUG, chiar dacã legea respectivã este abrogata.Toti care vin la guv.se leaga de pensiile noastre,în condiţiile in care alte categorii nu au nici un stres din acest punct de vedere.Noi ce facem? Nimic!Doar vorbim,ne intepam unii pe alţii,pe unii îi .ute grija cã le dã grade militare şi livrete la pensie etc,etc,etc.
Le dau o sugestie la idioţi,sã facã cantine speciale pt.rez.militari,sã ne bage in camine câte 50 de persoane in camera sau alte metode de acest gen.
Chiar sunt curios ce va face Av.Poporului,în cazul neaplicarii legii,în ce priveşte indexarea.Tare curios sunt.
Multumim "sfintia"ta !
Huhu,
eu am scris mai ieri, repostand link-ul cu topicul ecologistului din UAT Stalin, kiar daca personagiul, eco 100% (numai din cereale) a sters proppria-i postare cu interviul de KK, de pe Facebook!
Afirmativ!
Functie de interpretarea de către CCR a prevederilor de majorare cu 40% a pensiilor civile s-ar putea alinia si aceasta prevedere legală privind indexarea.
Dacă majorarea cu 40% este respinse, pa si sesizare indexare. Dacă este admisă majorarea cu 40% la civili sunt sanse si pentru indexare.
Olescule secu e ca pisica.Oricat de sus ai arunca-o cade tot in picioare.Noi mergem pe direct ceeace nu intotdeauna e o calitate.S-a intamplat odata ca SGP sa refuze sa intre in UM.Ei nu sunt legati ca ofiteri i si subofiterii activi de glie.Dece activii ar face ceeace indemni tu daca sunt multumiti?Spre stiinta :Iorgovan a batut pas de defilare in liceu militar.
akord@pe blog trebuie sa vorbesti cu sita la gura ca altfel iti inchide scula.
Cornelius@ ti-am explicat care e solutia ta.In fata MApN cu o plancarda de gat ,cu livretul militar la vedere imbracat intr-o uniforma militara fara insemne.Mai inainte anutata presa.Fara taraboi nu rezolvi nimic.
Mareș îți răspund aici la manipulările tale cu OG7/1998.Nu o spun eu, o spune presa vremii inclusiv Observatorul Militar al acelor ani și anume ca atunci a fost decapitata armata romana, fiind disponibilizat întregul activ de comanda al armatei, cei mai valoroși comandanți de subunități și unități au fost.disponibilizati, armata rămânând cu toată pletora foștilor politruci PCR, Ci-iști și alți tăietori de frunze la câini, toti maresiii inutili și dornici de parvenire. Bineînțeles ca întotdeauna fiind și excepțiile firești. Și-au conservat, grade și funcții, ulterior stand pe liste de așteptare la avansări. Cunosc un caz al unui fost secretar UTC prins de revoluție în aceasta ipostaza care ulterior a devenit șef muzeu militar, musai pe funcție de colonel, intr- o garnizoana oarecare și unde efectiv a păzit o sutana preoțească și o uniforma militara din perioada interbelica, pana când s-a pensionat, "muzeul" disparand odată cu el. Bineînțeles că, având timp de lins funduri de profesori la universitate, nefiind ca militarii adevărați legați de cazarma și soldați, a urmat clasicile studii superioare de istorie,atingand astfel condiția de mares al armatei. Acestea au fost "marile" valori maresiste care au disponibilizat armata adevărată.
Flavius , la CCR nu poate fi vârât de oricine direct. Renate poate să o facă și tocmai ce i s-a cerut asta. Dar ea nu acționează dacă nu este în joc interesul ei personal. Și nu este în această speță.
Să avem puțintică răbdare , că ceva se va mișca.....
Pentru prima data spun ..ca Hoooolescu cam are dreptate !
Singura PUTERTE IN STAT este Armata !
Celelate sunt ..dar sub pulpana Armatei ..Jandarmeriei ..politiei !!
Parca o vad pe..aia cu fusta pe de piele si cirliontata toata de statea Basinescu numai cu ochii pe dorsala ei --putere in stat sau pe blonda aia tunsa cu toporul !
Armata sub ..conducerea unor inepti si corupti..a devenit din putere ...cersetoare cu mina intinsa..!
Armata Nu trebuie sa faca greve..sa mearga in justitie ..pentru drepturile ce i se cuvin...Trebuie sa le puna doar pe hirtie si sa le bage sub nas ...cui trebuie.
Asa sa faceti pentru armata.....punct!!
Am sesizat si eu Institutia Avocatului Poporului in nume propriu si am primit in esenta acest raspuns -citez:"Cit prive}te existen!a unei discriminäri intre diferitele categorii de pensionari,
men!ionäm cä, referitor la prevederile art. 16 alin. (l) din Constitutie, Curtea Constitutionalä
a Statuat cä principiul egalitä(ii in fala legii presupune instituirea unui tratament egal pentru
situa(ii care, in func(ie de scopul urmärit, nu sunt diferite. De aceea, el nu exclude, ci,
dimpotrivä, presupune solu(ii diferite pentru situatii diferite (in acest sens este Decizia nr.
1/1994)."
Eu am vazut de aici ca egalitatea in fata Legii semnifica existenta de solutii diferite pentru situatii diferite ... Am inteles ca Pensiile Militare sant diferite de Pensiile civile si nu am mai insistat...
Intrucat imi curg robinetii, am dureri in garleajă, tusesc si am frisoane am sa iau o pauza de catina lamai si ceaiuri... Sper sa nu fie covid pentru ca n-as mai avea nici o sansa...
Lăsați omul în pace ca nu știe ce vorbește,cred că este un mare idiot.
Prima regula este Telefon la Medicul de Familie,...simptome, recomandari, tratament !
Sa-ti urmaresti permanent functionarea Plamanilor cu un Pulsoximetru de deget ( se cumpara si de la Farmacii 50-90 lei)..!
Convingerea mea ferma este ca sant in van sesizarile catre orice Insitutie cu referire la situatia discriminatorie a pensiilor militare . Acelasi raspuns evaziv sau cedat altei institutii am primit de-a lungul perioadei 2018-2020 -Adm. Presedinte ,Casa Sectoriala Militara de Pensii ,Insitutia Ministrului Apararii Nationale ,Avocatul Poporului,Ministerul Muncii si Protectiei Sociale ... Dupa parerea mea situatia se va rezolva cand cei ce au iesit la pensie de curand vor observa ca pensia lor va "imbatrani" rapid,cand un "proaspat" colonel R. va avea pensie cat un proaspat MM, maior sau capitan la pensie. Ei inca vor mai putea fi luati in considerare si vor avea modalitati de a activa cateva parghii de actualizare a sistemului de pensii militare ...In prezent chiar si un Colonel pensionar si cred chiar si un Gen.pensionar cu 15 -20 de pensie nu mai " exista " pentru nimeni din sistemul militar...
Am vãzut undeva, nu mai reţin unde,cã în faza a 2-a vom fi vaccinati noi rezerviştii cu noul vaccin. Dar şi activii.
Avocado poporului....ha
Si ăsta, adică asta, se adresează cui? Sutanelor de la CCR! Ce fac regii si reginele de acolo? Citesc și văd că nu vrea nimeni sa le ia banii, că e vorba din nou de fraierii aia de militari si probabil mai aruncă o decizie cu ...multă....militarilor iar magistratii au dreptul la de doua ori inflatia. Că ne enervati!
Hai că mai e un pic si Ciucă isi mai trage 1000 de lei ca veteran din teatre de operații! Si mai iau si guleratii care mergeau in vizite , controale, etc. pe acolo.
Pai dacă un caporal a iesit cu 2700 pensie , acum cu inca 1000 ajunge la 3700. Sărakilor de colonei si adjutanti sefi. Așa se întâmplă cand p..limea ajunge să conducă. Comunistilor....😀
Mai baieti si fete pensionari militari unii din colegii nostri mai arunca si fumigene.Fiecare dintre noi doreste intr-un fel numai ca cei dela butoane fac cum vor .
Cu toate ca ador prospatura jur ca ma indragostesc de babadia avocat al boborului daca lamureste CCR sa declare neconstitionala amanarea indexarii.
Tare as vrea sa vad pe unde ar scoate astia camasa.
@ Leon
Bine ai reaparut.
Mi-am facut probleme. Sper că nu ai avut vreun șoc cănd ai auzit ca un sef la salubritate pe nume Sorin Manda a fost numit cel mai mare sef peste aeroport.
Bieții mei colegi !!!!!!!!!
Un email pe temă catre Câțu nu ar strica . Ce zici ?
@ Corneliu
Cum a zis @ Leon si preventiv, Nurofen raceala si gripa ,ceai de echinacea ,tinctura de propolis cu alcool 80*
@Avia, am fost la Dragasani cateva zile, la priveghiul sotiei fratelelui meu( a pierdut lupta cu cancerul dupa 5 ani de tratament cu citostatice !).
PS.VIATA si Moartea merg impreuna, dar uneori Viata ramane in urma..!
Cornelius: + zeama de varza, are PH-ul mai bun ca orice, + ceaiuri calde, + un vas cu apa fierbinte in care ai pus sare si stai frate deasupra cu un prosop pe cap inhaland aburii. Important ca gatlejul si sinusurile sa fie incalzite.
Cum sã atace militarii din parlament acest mizilic de 3%,când ei au salarii,indemnizatii,spor de somn etc,de zeci de mii lei? Basca pensii.Cand iti intra pe card 20-30.000 lei te mai uiti la 3%?
Dupa sfatul meu nu o sa uiti de Oprea
Circulă pe net:
Vitamina C
Vitamina D3
Zinc
Septosol/Decasept
Paracetamol
Lămâie, pătrunjel
Supa de pui/legume
Șadou de ou, cu MIERE, exclus zahăr
Ceaiuri
Însănătoșire grabnică!
" Un email pe temă catre Câțu nu ar strica . Ce zici ?" ----Nu mai exista momentan cale de rezolvare ...nu asculta nimeni ...nu intereseaza pe nimeni problema pensiilor militare ...ne transformam in ceea ce nu doream si in ceea ce nimanui nu-i pasa ...!
Te înșeli.. Și salariile magistraților sunt plafonate la nivelul 2020 și prin urmare nici pensiile lor nu vor crește întrucât acestea nu cresc cu rata inflației ci odată cu creșterea salariilor celor din activitate.
Am auzit mai sus expresia de altfel legala de "lucru judecat" prevazut, doar ca functioneaza doar in opinia CCR privind salariile si pensiile lor enorme pe care si le apara singuri, asupra lor hotarasc singuri, dau decizii singuri asupra propriilor salarii si pensii !!!, restul milioanelor de romani din banii carora isi castiga enormele venituri NU exista. Mergeti in instanta de judecata cu expresia de "lucru judecxat", apelati la ea si o sa constatati ce valoare are, oricat AI INVOCA "o hotarare definitiva si irevocabila de lucru judecat" obtinuita printro hotarare definitiva si irevocabila a unei instante de judecata, o sa fii plimbat prin instantele de judecata cel putin 2 sau 3 ani de zile, oricat ai "preciza judecatorului" hotararea de "lucru judecat, o sa constati ca te lovesti de "un zid indiferent", m-am aflat in situatie si m-au plimbat cativa ani de zile. DOAR CCR poate deci, impune salariile si pensiilor lor enorme ca "lucru judecat" de ei bineanteles, Constitutia Romaniei si prevederile ei ... o brosura inutila in fata CCR. Numiti politic, ei vor apara cauzele importante ale clasei politice, deviind doar in cazul lucrurilor marunte, fara importanta. Priviti in trecutul anchetelor si cazurilor judecate si o sa vedeti cum, avocati smecheri, bine platiti, au ajuns in fata CCR care a declarat "anumite articole ca fiind neconstitutionale" pentru a scapa mari "ESCROCI" acuzati de infractiuni grave, prostimea sigur ca nu au asemenea noroc, ca si in cazul "veniturilor". Precizarea constitutionala ca "TARA" este obligata sa ofere cetatenilor ei o "viata decenta" este de asemenea o utopie asupra careia CCR "NU are nici o opinie" !!!. Cititi art.16, al. (1), art.47, al. (1).
O alta decizie a CCR publicata în MOf.
https://www.juridice.ro/711102/ccr-decizie-de-respingere-a-exceptiei-de-neconstitutionalitate-a-dispozitiilor-art-59-si-art-60-din-legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat.html
🤣 L-au copiat pe "Avianyc" la punct si virgulă!🤣
@Leon
Sincere condoleante!
Gheorghe,
2 bucăți de Presedinti au 8ncalcat Constitutia si nu au pățit nimic..
1 Structura destinata pt apărarea Constitutiei nu a lovit în cei care încălecat puterile din stat...
9 membri ai CC își trag lor si magistraților tot ce vor...și POT.
Pana când?
Un răspuns finuț ar fi: pana la scara proprie-i lor incompetența!
Cred ca suntem f aproape!
Eu cred ca tu ai doar probleme psihice. Tu retine ca eu nu am avut niciodată, dar baga cap, niciodată o functie în aparatul pcr, doar secretar UTC al Cp,, cam 2 ani, pana a venit un altul fin promoție si i-am predat măreață functie.
In alta ordine de idei...tu nu ai reținut ca eu eram comandant de batalion/Bg cand a început OUG7 si pe tema asta nu pot înghiți orice prostie debitata de tine; ceea ce arunci tu sunt fabulații si justificari ale frustrări!or!
Cum a fost decapitata armata? Care sunt marile căpetenii scoase din sistem? Tu? Posibil! Eu am nume tu nimic, deci nu știu cu cine va, lucru ce nu prea este corect!
Să-ți spun eu care a fost unul din criterii xare a fost la baza: odată cu înființarea Bg, nu s-a mai putut încadra pe functii cu 'A" ofițeri fără; posibil sa fi fost și ceva excepții, dar la B.I erau 3 functii prevazute cu A:Cdt, șef StMj si șef BPL.
Mai mult, pt un an, cred ca si mai mult...au putut fi încadrați pe o functie mai mica decât cea avuta fără pierderi Fi si kuar pe o functie mai mica gradului avut, la fel fără afectare Fi.
Cei mai afectați au fost Tc, Pșt., Av, AA, RdLc cărora li se desființat cele mai multe MU si UM. Însă mulți au prins functii la personal, PL, OM etc!
Desigur, nu toți, este clar asta...căci doar se transforma prin reducere, nu prin angajări ca la Jdm.
Deci ți-am demonstrat...eram la comanda unei unități, la o vârstă totuși frageda si am fiintat unitatea de la 0. Tu ce ai fost, colega?
Aud?
IcePar
Kuar si prin Scoala de ofițeri de transmisiuni, însă s-a îmbolnăvit la plamani si a fost declarat inapt medical! Asa a părăsit fără voia lui sistemul!
Tratament anticoagulant + antiviral + antibiotic de tip biomicin forte + vitamine + minerale + apă peste 2l ( numai apa plată în afară de alte lichide)
😀👍
Da,sunt pafonate,nimic de zis,una este sà fie plafonate la 30.000,alta este sà fie plafonate la 3000!!!Este doar un exemplu.
Vã asteptati la altceva de la "eratistii" ãştia?
Resping tot ce vine din partea pensiilor militare.
CCR,este politic,odatã ce sunt propusi politic.
Din complet ar trebui sã facã parte membrii care sã cuprinda tot spectrum,adicã,pe lânga juristi şi alţii decât membrii sau aleşi de politic,
independenti de orice culoare politica.Cinci, membri ar fi suficienti,
nu nouã.
Este o pãrere personalã,cã nu-mi interzice nimeni in ţara mea sã am pareri personale.
Si noi, militarii aveam Direcții Juridice care nu s-au autosesizat sa o keme în justiție!
Acum ca Direcțiile Juridice din sistemul de forta nu pot fi acyzate de neîndeplinirea atribuțiilor funcționale cu intenție?
Micutzule, generația maresilor a pregătit terenul actualei situatii a armatei, "neterminatii" fiind plecați de mulți ani din sistem. Ai mare dreptate, comuniștii rămași în sistem după marea disponibilizare au adus armata la sapa de lemn. Darau vechime de maresi.
Totuși ceea ce spune CCR despre indexarea pensiilor militare cu inflația (explicație la cererea petentului care sesizase curtea) este un motiv clar de luarea unei decizii de neconstituționalitate a oug 226 din 30 decembrie care a anulat indexarea de la 1 ianuarie prin derogare de la lege.
În cazul în care avocatul poporului ataca la CCR nu se pot contrazice singuri în decizie.
Important este sa ajungă sesizarea avocatului poporului la CCR.
Iată explicația despre ce reprezinta indexarea data de CCR..
,, Examinând excepția de neconstituționalitate, Curtea reține, cu referire la pretinsul caracter contradictoriu al normelor criticate, că art. 59 și art. 60 din Legea nr. 223/2015 vizează două situații diferite. Astfel, art. 59 se referă la indexarea pensiilor de serviciu deja stabilite, în conformitate (și) cu prevederile art. 60 din Legea nr. 223/2015, indexarea reprezentând o măsură legală de protejare a pensiilor de serviciu față de efectele pe care le poate avea inflația asupra valorii reale a acestora, în vreme ce art. 60 constituie expresia opțiunii statului de a nu permite ca o pensie de serviciu să aibă o valoare mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei."
Probabil cel care a sesizat a spus ca este discriminat față de pensionării civili ca nu primește și cei 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie...
Cam asta e decizia CCR..
Obiectul prezentei excepții de neconstituționalitate îl constituie prevederile art. 59 și ale art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, care au următorul conținut.....
Examinând excepția de neconstituționalitate, Curtea reține, cu referire la pretinsul caracter contradictoriu al normelor criticate, că art. 59 și art. 60 din Legea nr. 223/2015 vizează două situații diferite. Astfel, art. 59 se referă la indexarea pensiilor de serviciu deja stabilite, în conformitate (și) cu prevederile art. 60 din Legea nr. 223/2015, indexarea reprezentând o măsură legală de protejare a pensiilor de serviciu față de efectele pe care le poate avea inflația asupra valorii reale a acestora, în vreme ce art. 60 constituie expresia opțiunii statului de a nu permite ca o pensie de serviciu să aibă o valoare mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.
Cu referire la pretinsa retroactivitate și încălcare a principiului drepturilor câștigate, Curtea reţine că legiuitorul are dreptul și obligația să stabilească criteriile și condițiile concrete ale exercitării dreptului la pensie, inclusiv modul de calcul și de actualizare a cuantumului pensiei. Noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privința cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării lor în vigoare.
În ceea ce privește principiul egalităţii în drepturi, Curtea reiterează jurisprudența sa constantă potrivit căreia deschiderea dreptului la pensie este guvernată de principiul tempus regit actum, neputându-se considera că reglementările anterioare acestui moment, referitoare la condițiile acordării dreptului la pensie, generează o așteptare legitimă. Astfel, până la momentul pensionării, se pot succeda mai multe reglementări, care stabilesc condiții de pensionare diferite, relevantă fiind însă doar cea aplicabilă la momentul acordării acestui drept.
De asemenea, cu privire la pretinsa discriminare a pensionarilor militari față de pensionarii din sistemul public, Curtea a stabilit că, formulându-se astfel de critici, se ignoră deosebirea conceptuală majoră dintre natura pensiilor de serviciu, pe de o parte, și, pensiile contributive, pe de altă parte. Tocmai pentru că natura pensiilor este diferită, Curtea a apreciat că este improprie situarea beneficiarilor pensiilor de serviciu militare în aceeași categorie cu beneficiarii pensiilor contribuție.....
Avem pe dracu D.J.Da,avem dar nu sã ne apere,ci sã ne faulteze prin instanţe.Sau la emiterea unor legi,cum sã ne ciunteasca,sã inghete dreptul de pensie,de a propune amendamente care nu se vor aplica decât la Pastele Cailor.
Îşi permit cã au gãsit punctul slab la cei care conduc diferite asociaţii care,chipurile ne reprezintã.
@M
Gândești la fel ca Olescu?
Cum să facă procuratura dosar pentru activitatea de legiferare?
Ati uitat că draftul ordonanțelor a fost elaborat chiar în laboratoarele MApN?
Ave Cezar. Nu mai criticați deocamdată Avocatul Poporului până nu vedeți ce măsuri ia. Având în vedere că o „descrieți” atât de frumos, presupun că vă faceți autoportretul. Fiecare comentariu al dumneavoastră trebuie să aibă obligatoriu critici și jigniri altfel nu vă simțiți bine. Dacă tot sunteți prezicător și atotștiutor explicați-mi și mie după ce citiți art. 74 la 77 din Decizia nr. 403/2019 a CCR. Cel puțin Președinții celor 2 Camere (Deputaților / Senat) s-au abținut. A venit marele CIORBEA și uitați ce a debitat (postez doar un articol), decizia dânsului afectând pe toți pensionarii din perioada 2011-30.06.2017.
„73. În conformitate cu dispozițiile art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierile de sesizare au fost comunicate președinților celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului, precum și Avocatului Poporului, pentru a-și formula punctele de vedere cu privire la excepția de neconstituționalitate”.
„74. Avocatul Poporului, în dosarele Curții Constituționale nr. 1.379D/2018-1.384D/2018, arată că excepția de neconstituționalitate nu poate fi reținută. Astfel, drepturile bănești constând în ajutoare sau, după caz, indemnizații la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă reprezintă beneficii acordate anumitor categorii socioprofesionale în virtutea statutului special al acestora, fără a avea însă un temei constituțional. Legiuitorul este liber să dispună cu privire la conținutul, limitele și condițiile de acordare a acestora, precum și să dispună diminuarea ori chiar încetarea acordării acestora, fără a fi necesară întrunirea condițiilor stabilite de art. 53 din Legea fundamentală”.
Citițile și pe celelalte art. domnule Cezar. CCR te întreabă și tu CIORBEA plătit cu un salar enorm spui NU. Cel puțin doamna Renate Weber sper să sesizeze CCR și să ne susțină cauza.
Pentru declarații, parlamentarii au imunitate.
Huhu,
Ai răcit? Ai uitat când DNA cerceta si ridica probe de la guvern privind niște proiecte legislative?
@Mares
Constat ca mai sunt cititori care au dat în mintea Luluței Kovesi.
Acel conflict de natura constituțională dintre DNA și Guvern a fost tranșat de CCR, care a decis că nu este de nasul parchetarilor să cerceteze oportunitatea emiteri unor acte normative.
..pe scurt:"băieții"..din CCR
spun că "statul":în art.60 poate..face "orice"..vrea cu CUANTUMUL pensiei !,"uitând" că: 1.nu"statul"a stabilit limitarea nivelului pensiei plătite..la nivelul soldei nete..etc., ci guvernul român (prin OUG)= care nu e "statul" român; parlamentul trebuia să reglementeze=eventual =măsura respectivă prin lege,sau să aprobe OUG.59/2017..!=ceea ce nu a făcut nici până în prezent ..!
2.."dăștepții"din CCR nici măcar "nu au văzut"că "noul art.60 con trazice alte articole din lege, ceea ce practic înseamnă o invalidare a întregii legi 223..
..!
Huhu
Asa este, numai ca eu am dorit sa tuses si sa aduc aminte orostovanilor 2% si #Protanilor urangutan cat de nociva a fost aceasta analfabeta procuroare, cracita de Statul Paralel prin Dumbrava, Codlea, Plicul Galben si ăia de se fac că apără Constituția!
Tare mi-e teama ca vom vedea acțiuni si mai si...pe lângă, avertismente, interzicerii temporare sau inkideri de publicații digitale, blog...etc!
SRI si DNA se vor in concubinaj încă odată...
Dintrun singur punct de vedere are dreptate "noua guvernare liberalo-useristo-udemerista" in privinda schimbarii CCR si a drepturilor acesteia (care poate hotari chiar si asupra siesi, cand nimeni nu poate hotari CONSTITUTIONAL asupra siesi !), CCR sa nu mai fie "NUMITA POLITIC", daca aceasta reprezinta garantul respectarii constitutionalitatii criteriilor prevazute in Constitutia Romaniei, ea, CCR, numita politic NU va respecta si nu va emite decizii conform acesteia ci in mare parte partinitoare si cointeresate politic, ori ea, CCR, nu este instrument politic !!!. Exact ceea ce face in ziua de astazi, incepand de la CCR care a ajuns (necunstitutional) sa hotarasca asupra drepturilor siesi si pana parlamentul Romaniei a caru-i regulament de functionare cuprinde reguli total neconstitutionale - evidente de la distanta de km, incepand cu utilizarea celebrei imunitati mai putin in cazul declaratiilor politice - lipsita de valoare reala dar, utilizata de parlamentari in procent de 99,9 % pentru a "fugi ILEGAL de justitie si de raspunderea pentru faptele infractionale savarsite. Orice alta idee de modificare a Constitutiei in privinda CCR va fi din interes total politic si nu de "respectare a Constitutiei" a romanilor si a Romaniei.
Nu te băga în probleme care-ți depășesc puterea de înțelegere.
Mandatul unui judecător constituțional este de 9 ani, tocmai pentru a judeca mai bine de 2 legislaturi parlamentare, perioada suficientă pentru alternanta partidelor la putere. Mandatul judecătorilor nu inceteaza odata pentru toti ci pentru 1/3 la trei ani.
Asa se face ca avem acum si judectăori numiți de Băsescu si de camerele parlamentare in care majoritar era PDL.
Trebuie reintrodusa in Constituție dispoziția ca deciziile CCR privind neconstituționalitatea legilor noi, nepromulgate, pot fi infirmate de Parlament cu votul a 2/3.
Judecatorii CCR trebuie numiti printr-un algorim eficient prestabilit din randul judecatorilor cu grad de ICCJ.
Nu au ce cauta numirile politice intr-o instantă.
De asemenea si compunerea CSM ar trebui regandita.
Asta ne-ar mai trebui... ca să avem dictatura autorității judecătorești în stat!
Si așa,cum e acum, cu numirile politice, spunem că CCR este părtinitoare cu magistrații.
Politicul are avantajul că la 4-8 ani se modifică, aspect care nu se întâmplă în autoritatea judecătorească.
De aceea Constituția lui Iorgovan permite controlul reciproc între autoritățile statului: legislativă, executivă și judecătorească.
CeCerRezerviștii?
Acum toate numirile se fac de factorii politici (3 Senat, 3 CD, trei P, printr-o „rotație constituțională”).
Sigur că SUB ASPECTUL PREGĂTIRII PROFESIONALE propunerea de mai jos ar fi, poate, mai O.K.
„Judecătorii CCR nu ar trebui să provină decât din rândul magistraților și doar cu avizul favorabil al Consiliului Superior al Magistraturii - este propunerea deputatului PNL Ovidiu-Ioan Sitterli, depusă luni la parlament pentru modificarea legii de funcționare a CCR.” (https://romania.europalibera.org/a/pnl-judec%C4%83torii-ccr-s%C4%83-fie-numi%C8%9Bi-dintre-magistra%C8%9Bi-cu-avizul-csm/30953386.html), însă ar fi exclusă puterea politică din puterea de decizie și s-ar da toată puterea judecătorilor care și așa își fac „dreptate” dincolo de limita...
DAR, este chiar un mare DAR... este o problemă care tot timpul a fost pusă între paranteze de către politruci (știu ei de ce), adică PROBITATEA MORALĂ (etica de pe vremea lui nea Nicu) a marilor profesioniști, astfel că pentru o relativă echilibrare înclin să cred că o propunere decentă ar fi ca TREI membrii ai C.C. SĂ FIE TRAȘI LA SORȚI (cu un soft extra STS, asigurat de o terță țară sau de o firmă privată indigenă de IT) din lista pe țară (există) a consilierilor juridici cu practică efectivă în instanțe de minim 10 ani, fără condamnări și care nu au făcut / nu fac parte din nici un partid politic, TREI membrii din rândul avocaților (vezi condițiile de la c.j.) iar TREI membrii numiți, ca și până acum, câte unul de Senat, Camera Deputaților și Președinte.
Astfel influența politicului în C.C. ar fi minimă și nulă cea a judecătorilor profesioniști dar subiectivi, pentru a nu-și judeca propria cauză, cu respectarea principiului „Nemo debet esse iudex in causa sua”.
C.C. ar putea să se inspire, pentru respectarea principiului mai sus enunțat, mutatis-mutandis, chiar din conținutul textului legal menționat de CCR în Decizia nr.604/16.07.2020.
Este simplu, cu modificarea/amendarea prealabilă a textului din Constituție.
Sigur că sunt și alte variante privitoare la „pepinieră” și număr.
Cine ia taurul de coarne?
Huhu,
Nu era mai bine ca judecătorii CCR, ai instantelor de la CA în sus, recte șefii de parkete de la CA în sus să își depună candidatura individuala, pt a fi votati? Caci dacă sunt numiți au si obligații față de cel cu decretul sau interpușii lui, nu?
Atunci ,mai bine asa in continuare. facem orice haidamac politic judecator si rezulta ce se vede.
Și daca printr-un algoritm prestabilit numesc doar judecatori cu grad de ICCJ specializati în domeniu pe acelasi principiu al limitarii mandatelor ,ce se întampla ? Tușesc partidele ca nu li se mai returneaza probabil cota parte din salariile alea enorme cu care i-au gratulat !!!!!!
Sa candideze si sa fie vorati!
PNL și USR a trecut iar la numirea politica, cu împuternicire, a tuturor posturilor de conducere, începând cu cea mai mică școală generală!
Ăștia vor sa facă reforma? ...Așa?
M,
Puiul, ca bine zici și la asta nici nu am cugetat...
Ca bine zici. Le baga biletul cu numele într-un plic galben și extragerea sa fie făcută musai de gl. Dumbravă, tot un sef de pe la juridic.
Bine ca suntem mai mulți și ne completam.
*Dar cotizația la UTC este plătită la zi?
Semnat:
CDT. DTȘ 7 PIONIERI ȘCOALA GIMNAZIALĂ TAICII DOAMNELOR,
COL. Iulian MAREȘ
Domnule H, omenirea "nu s-a nascut" avand drept moase, CCR de o parte si clasa politica de cealalta parte, nimeni nu-i prost si nici prea destept sa le "stie pe toate !. Cele 2 institutii au fost inventate pe rand cu anumite scopuri bine definite initial "in interesul oamenirii !", dupa, si-au "redefinit scopurile pentru alte orizonturi", ce naiba, oi no-i fi eu desteptul desteptilor dar nicj prostul prostilor, sa inghit remarca, care spune de CCR si clasa politica sunt "buricul pamantului" la care nu poate ajunge nimeni si nu are nimeni voie sa se atinga de ele, de matrapazlacurile si aranjamentele murdare la care apeleazsa de cele mai multe ori pentru propriile avanataje materiale si financiare. NIMENI nu este deneanlocuit, nimeni nu este perfect iar acolo unde "apare o imperfectiune gen clasa politica romaneasca si un CCR" care se cred buricul pamantului, pot fi inlocuite cu alte instrumente mai folositoare probabil intrun fel sau altul societatii. Monarhia a fost inlocuita de repùblica cu sau fara violenta, democratia de dictatura cu sau fara violenta, utilitatea fiecareia in parte, doar pana "patimile umane si-au pus amprenta si le-au degradat adevarata valoare. CCR nu este o institutie "fara de care o tara NU poate exista", daca aceasta CCR se crede "superioara legilor acelei tari si superioara din toate punctele de vedere cetatenilor acelei tari, cu aere aristriocate.
Amintiri din copilărie de acum 30 de ani. Dacă nu ar fi fost membru și deputat P.S.D. ci P.N.L., U.S.R.- P.L.U.S., domnul Dumitru COARNĂ ar fi fost ridicat în slăvi acum. Ca deputat P.S.D. a început să deranjeze așa că se lucrează la butoane. Asta se întâmplă când ai inițiativă, ăsta este și motivul pentru care liderii de asociații (cu excepția S.C.M.D. pe ici pe colo) au tăcut 5 ani de zile și tac în continuare. Încerci să ridici capul, cade ghilotina.
M,
fiecare societate are cate un Beria!
”„Odată, în timpul unei vizite a lui Stalin la o uzină din Urali, dictatorul a observat că-i lipsea pipa după baia de mulţime printre muncitori. L-a sunat din birou pe Beria şi i-a transmis scurt:
-Lavrenti, pipa mea a dispărut după ce m-am întâlnit cu muncitorii.
-Am înţeles, tovarăşe Iosif Visarionovici. Voi lua imediat măsurile cuvenite.
Zece minute mai târziu, Stalin caută un dosar într-un sertar şi descoperă acolo pipa, pe care tot el o uitase. Distrat şi amuzat, dictatorul îl sună pe Beria:
-Lavrenti, mi-am găsit pipa, o uitasem în sertar…
-Ce păcat, tovarăşe Stalin, tocmai acum când absolut toţi au recunoscut că au furat-o, încheia Beria, în stilul său cunoscut.”
„Nu există copac pe care să nu-l pot doborî” – Lavrenti Beria
Cum ”nu exista om curat, doar om de care nu ne-am ocupat suficient” (citat din memorie)
Gata! Google a tinut minte mult mai bine ca mine.....deh, eu sunt mai in etate,,, :))
“Nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient. Cuvintele acestea ii apartin lui Felix Dzerjinski, creatorul NKVD”
Din acesta luna, Politistii vor avea salariile majorate cu 2,5- 5- 7,5% prin acordarea sporului pentru Titlul de ,,specialist de clasa,,.
https://www.snppc.ro/comunicat-05-01-2021-poli-i-tii-i-personalul-contractual-vor-primi-ncep-nd-cu-luna-ianuarie-2021-sporul-pentru-titlul-de-specialist-de-clas-n-urma-dem-bd10527
La MApN acest titlu NU s-a acordat la toate armele...!
Foarte bine. Numai ca atentie, se da examen si pt obtinere si pentru mentinere, pentru fiecare clasa!
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com