Un produs Blogger.

marți, ianuarie 19, 2021

S-a fixat primul termen și în contenciosul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi. ROMIL, printre intervenienți

35 comments

 Contenciosul dintre CSP a MApN și Curtea de Conturi privind procedura de actualizare a pensiilor din anul 2017 este judecat de alt complet de judecată al Curții de Apel București față de contenciosul, având același obiect,  dintre CSP a MAI  și Curtea de Conturi cu al 2-lea  termen de judecată pe 16 02 2021.


Nr. unic (nr. format vechi) : 4241/2/2020

Data inregistrarii 13.08.2020

Data ultimei modificari: 19.01.2021

Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal

Materie: Contencios administrativ şi fiscal

Obiect: litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020

Stadiu procesual: Fond


Părţi

Nume Calitate parte

CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE Reclamant

CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI Pârât

COMISIA DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR CONSTITUITĂ LA NIVELUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEI Pârât

BĂZĂVAN DAN Petent

TODEA OCTAVIAN Petent

MATEA NICU Petent

GRINDEANU ALEXANDRU SORIN Petent

PLEŞESCU GHEORGHE Petent

NECHIFOR CORNEL Petent

PALAGHEANU IONEL STELIAN Petent

VASILE IOSIF Petent

BUDEANU VIOREL Petent

GOLDIC CORNELIU Petent

GURGUIATU ION Petent

GRINDEANU ALEXANDRU SORIN Petent

MIHAIU SORIN EUGEN Petent

ASOCIAŢIA ROMIL Petent


Şedinţe

18.02.2021

Ora estimata: 12:00

Complet: 8-Completul 7 fond

Tip solutie:

Solutia pe scurt:

Document:   





 

35 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Timpul va demonstra si imi va da dreptate ca Hotararea va fi data dupa ordinul telefonic secret, dat de tatuca de la Cotroceni, via Palatul Victoria, pe stilul analfabetilor functional, o practica de rutină romanistană! Șerpișorii vor astepta cu guritele deschise sa le pice picatura de lapte, dar va picura otrava obisnuitelor sentinte de respingere!

Călugărul spunea...

Timpul e prea prețios ca să scriu despre Cosa Nostra adică despre procese în care te judecă mafia!

Huhu Rezea spunea...

O veste foarte tristă!
Nu-i știam numele real al lui @Karadeniz. O bună vreme accesa blogul din Montreal, Canada.
De vreo 3 ani se supărase pe acest blog si nu a mai comentat. Avea apariții mai ales cu laik-uri pe blogul colegului lui @Trofin.
Oricum, amintirea sa se va păstra pe acest blog prin numeroasele contribuții de informare.
Odihnească-se în pace!

Ion Oblemenco spunea...

Dumnezeu să-l ierte și odihnă veșnică !

Tiberiu Onea spunea...

Am mai explicat. In art. 2 din Normele de aplicare a Legii nr.168/2020 sunt 5 aliniate în care sunt scrise tipurile de misiuni de pe teritoriul României, care fac obiectul acțiunilor militare pentru acordarea titlului. Printre ele este și executarea SLP.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Nu m-a preocupat prea mult această lege. Am prezentat-o pe un topic doar pentru informare.
Din textele reproduse de tine ințeleg că rezerviștii care au vechea indemnizație de veteran vor avea cuantumul prevăzut pentru veteranii din teatrele de operațiuni.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tiberiu Onea spunea...

Art. 1. -
Prezentele norme reglementează modul de aplicare în Ministerul Apărării Naționale a Legii nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, denumită în continuare Legea nr. 168/2020.

Art. 2. -
(1) Prin misiuni cu potențial ridicat de risc, desfășurate pe teritoriul statului român, în sensul prevederilor art. 2 lit. b) din Legea nr. 168/2020, se înțeleg următoarele tipuri de misiuni executate de personalul participant începând cu anul 1990:

a) misiunile executate de forțele aflate în "serviciu de luptă", așa cum sunt ele definite în reglementările specifice privind conducerea și executarea serviciului de luptă permanent în Armata României;

b) exercițiile cu trageri de luptă, în teren, pe/sub apă și în aer, activitățile de alpinism, parașutism și scufundări;

c) misiunile executate de efectivele Ministerului Apărării Naționale pentru sprijinul autorităților centrale și locale, potrivit legii, pe timpul stării de alertă sau stării de urgență;

d) activitățile de testare și evaluare a tehnicii militare, armamentului, munițiilor, explozivilor sau a altor asemenea produse pentru apărare, cu grad ridicat de periculozitate;

e) misiuni ordonate pe timpul cărora condițiile de desfășurare a acestora se agravează, astfel încât determină producerea unor consecințe grave pentru viața și sănătatea personalului.

(2) Îndeplinirea misiunilor prevăzute la alin. (1) se stabilește de comisia special desemnată prin ordinul șefului Statului Major al Apărării, prevăzută la art. 7 alin. (5) din Legea nr. 168/2020, la producerea evenimentului cu consecințe grave care a avut ca rezultat personal militar/civil rănit sau invalid ori decesul acestuia.

(3) Misiunile și operațiile desfășurate în afara teritoriului statului român la care a luat parte personalul participant începând cu anul 1990, înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, se asimilează cu tipurile de misiuni prevăzute de aceasta, conform anexei nr. 1.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Daa... aștia sunt polițiștii desre care unii dăștepți de pe aici zic că nu ar trebui să primească pensii militare.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Luc 3 spunea...

@Huhu Rezea!👍👍Cei din NATO ,pensionarii,care merita pensii militare,ce ....fac?Isi dau cu parerea pe aici,si........atat!

SorinDaniel spunea...

Huhule asta a fost raspunsul la petitia mea privind calitatea de La e-mailul dumneavoastră, înregistrat la nr. CR 51 din 11.01.2021, referitor la acordarea unor drepturi personalului participant la misiuni cu potențial ridicat de risc desfășurate pe teritoriul statului român, în baza art. 12 din Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, vă comunicăm următoarele:

1. De prevederile Legii nr. 168/2020 beneficiază următoarele categorii de personal:

a) personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații desfășurate în teatre de operații/zone de misiune care este rănit, invalid, care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice, precum și familia acestuia în caz de invaliditate sau deces;

b) personalul participant la misiuni cu potențial de risc desfășurate pe teritoriul statului român care este rănit, invalid, care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice, precum și familia acestuia în caz de invaliditate sau deces;

c) personalul participant la acțiuni militare, misiuni și operații desfășurate în teatre de operații/zone de misiune care nu este rănit, invalid ori nu a dobândit afecțiuni fizice și sau psihice și are calitatea de „Veteran din teatrele de operații”.

2. Calitatea de „Veteran din teatrele de operații” se acordă personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații desfășurate în teatre de operații/zone de misiuni care îndeplinește condițiile prevederilor art. 4 alin. (1), (2) sau (3) din Legea nr. 168/2020, potrivit art. 4 din Normele de aplicare în Ministerul Apărării Naționale a Legii nr. 168/2020.

3. Beneficiarii drepturilor acordate în baza prevederilor art. 12 din Legea nr. 168/2020 sunt cei care dobândesc calitatea de „Veteran din teatrele de operații” și care nu sunt invalizi, răniți ori nu au dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații.:

Burebista spunea...

Pentru cei care doar trambiteaza pe net despre drepturile pensionarilor militari....

https://www.facebook.com/groups/122893391714155/permalink/687335651936590/

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@Huhurez
Eu sunt unul dintre dastepti, militari sunt doar militarii, aia de la armata. Politaii merita pensii si salarii muuuuuult mai mari ca astia de la armata. Sa o faca pe o lege diferita de a militarilor. Uite ce scrie sticletele asta de M, cam ce vor politaii pentru ei, spor de incordare, de covid. Sporurile astea se vor regasi in pensiile viitorilor pensionari. Doar nu crezi ca astia de la MAI vor sta cu mainile in sold si vor plati pensiile alea uriase, politailor. Fii sigur ca vor mai inventa un OG care sa mai limiteze ceva. Limitarea va fi egala pentru toti insa politaii vor fi pe alt palier. Singura solutie pensie militara numai pentru militari, ceilalti sa-si faca legea lor cu sporurile si pensiile lor cat cuprinde. Una e sa limitezi la 85% o baza de calcul de 10 000 lei si alta e sa limitezi, cu acelasi procent, o baza de 1 000 lei. Vor ajunge la concluzia ca 85% nu mai e suficient, sa mai tempereze pensiile, si vor face o limitare la 45%, cum s-a tot intamplat. Ca principiu zic. Probabil pana la anul diferenta la pensia medie intre militari si politai va mai creste cu 1 000 lei. Eu ii cred pe politaii ca trag cu dintii de aceasta lege, lor le convine. Dar militarilor?
Eu zic ca pianul impins pe scari pe tema "uite ce mai lupta politaii si pentru noi" va avea ca rezultat doar zgomot, in spatele lui aranjandu-si ploile tocmai astia pe care ii laudam ca lupta de nu mai pot.

Ein Stein spunea...

@M
Scuteste-ne

Burebista spunea...

Cred ca ți-am răspuns și atunci ca eu as fi mers la parlament însă nefiind înscris măcar în vre-o asociație de pensionari în rezerva nu cred ca m-ar fi lăsat sa întru în palatul parlamentului doar cu CI și talonul de pensie...
Sau cu invitația ta de pe site-ul asta... 😎

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Citiți aici unde se face cererea pentru dobândirea calitatii de veteran din teatre de operatii....

Art. 4. -
(1) Pentru personalul participant care se află în raporturi de serviciu/de muncă cu Ministerul Apărării Naționale, verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute la art. 4 din Legea nr. 168/2020 se efectuează de structura de resurse umane a unității militare în care acesta este încadrat.

(2) Pentru personalul participant care a încetat raporturile de serviciu/de muncă cu Ministerul Apărării Naționale, verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute la art. 4 din Legea nr. 168/2020 se efectuează de centrul militar pe raza căruia acesta domiciliază.

(3) Structurile prevăzute la alin. (1) și (2) întocmesc și transmit ierarhic, lunar, structurilor centrale situația centralizatoare cu personalul participant care îndeplinește condițiile pentru a i se conferi calitatea de "Veteran din teatrele de operații", tabelul centralizator cu datele necesare pentru emiterea, numerotarea și executarea legitimațiilor de "Veteran din teatrele de operații" și fotografiile personalului participant potrivit art. 2 lit. i) din anexa nr. 2.

(4) Structurile centrale, statele majore ale categoriilor de forțe, comandamentele și structurile subordonate Statului Major al Apărării verifică și centralizează, lunar, situațiile centralizatoare cu personalul participant care îndeplinește condițiile pentru a i se conferi calitatea de "Veteran din teatrele de operații", tabelul centralizator cu datele necesare pentru emiterea, numerotarea și executarea legitimațiilor de "Veteran din teatrele de operații", fotografiile personalului participant, potrivit anexei nr. 2, le completează cu personalul propriu care se încadrează în prevederile art. 4 din Legea nr. 168/2020 și le transmit Direcției personal și mobilizare.

(5) Direcția personal și mobilizare verifică și centralizează, lunar, situațiile prevăzute la alin. (4) și le înaintează Direcției calitatea vieții personalului.

(6) Pentru personalul din structurile subordonate Direcției generale de informații a apărării, situațiile prevăzute la alin. (4) se transmit directorului general al Direcției generale de informații a apărării.



Acest document poate avea modificări ulterioare. Cumpărați documentul în formă actualizată sau alegeți un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată.

(7) Direcția calitatea vieții personalului și Direcția generală de informații a apărării întocmesc și promovează către ministrul apărării naționale documentele necesare conferirii calității de "Veteran din teatrele de operații", în condițiile art. 4 din Legea nr. 168/2020.

(8) Modul de emitere, retragere și ținere a evidenței legitimațiilor prevăzute la alin. (3) este stabilit în anexa nr. 2.

(9) Modelul legitimației care atestă calitatea de "Veteran din teatrele de operații" este prevăzut în anexa nr. 3.

Burebista spunea...

MISIUNILE ȘI OPERAȚIILE
desfășurate în afara teritoriului statului român, la care a luat parte personalul participant începând cu anul 1990, înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, asimilate cu tipurile de misiuni prevăzute de aceasta
Nr. crt. Denumirea misiunii TO/Zonă de misiune/Loc de desfășurare
1 UNOSOM II (ONU) - Misiune de observare Somalia
2 UNAMIR II (ONU) - Misiune de asistență Rwanda
3 UNAVEM III (ONU) - Misiune de verificare Angola
4 MONUA (ONU) - Misiune de observare Angola
5 UNOA (ONU) - Grup tehnic de la Oficiul ONU Angola
6 MONUC MONUSCO (ONU) - Misiune de observare Republica Democrată Congo
7 UNMEE (ONU) - Misiune de observare Etiopia și Eritreea
8 MINUCI - UNOCI (ONU) - Misiune ONU Coasta de Fildeș
9 UNMIL (ONU) - Misiune ONU Liberia
10 ONUB - Misiune de observare Burundi
11 UNMIS - Misiune de impunere a păcii Sudan
12 UNMIN - Misiune de observare Nepal
13 GROM (OSCE) - Misiune de observare Republica Moldova - Transnistria
14 IFOR (NATO) - Forța Internațională de Impunere a Păcii TO Bosnia-Herțegovina
15 SFOR (NATO) - Forța de Stabilizare TO Bosnia-Herțegovina
16 EUFOR (UE) - ALTHEA TO Bosnia-Herțegovina
17 UNMIK (ONU) - Misiune ONU interimară de administrare Kosovo
18 KVM (OSCE) - Misiune de verificare Kosovo-Skopje, Macedonia
19 KFOR (NATO) Kosovo
20 Spillover Monitor Mission - Misiune de monitorizare OSCE, FYROM Skopje, Macedonia
21 EUFOR CONCORDIA - Misiune UE de menținere a păcii Skopje, Macedonia
22 ALBA (OSCE) - Forța Multinațională de Protecție Albania
23 EUMM - Misiune UE de monitorizare Georgia
24 OSCE Georgia
25 Operația ENDURING FREEDOM (Coaliție) Afganistan TO Afganistan
26 ISAF (Forța Internațională pentru Asistență și Securitate - NATO) Afganistan TO Afganistan
27 UNIKOM (ONU) - Misiune de observare a ONU TO Irak și Kuweit
28 UNMOVIC TO Irak
29 Operația "IRAQI FREEDOM" (Coaliție) Irak TO Irak
30 ANTICA BABILONIA TO Irak
31 UNAMI - Misiune ONU de asistență în Irak TO Irak
32 UNOMIG Georgia
33 Operația "IRAQI SUNSET" (Coaliție) Irak TO Irak
34 NTM-I - Misiune NATO de pregătire în Irak TO Irak
35 Operația NATO "ACTIVE ENDEAVOUR" - prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal în Marea Mediterană Marea Mediterană
36 Misiunea NATO - BALTICA 2007 Lituania, Estonia, Letonia
37 EUSEC - Congo Congo
38 GRANBY Golful Persic
39 SACEUR - Rezerva Afganistan
40 UNAMA (ONU) - Misiune ONU de asistență TO Afganistan
41 DESERT STORM - IRAQ

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Lista asta este din normele de aplicare a legii 168 din 2020...
Eu am spus ca 90% dintre militarii din MAPN vor beneficia de indemnizațiile oferite prin aceasta lege, conform normelor de aplicare...chiar și celor care nu au participat la misiuni în teatre de operații sau zone de misiuni externe. Chiar și celor care au participat în perioada stării de urgență și a stării de alertă la misiuni în sprijinul celor din MAI (care însă nu sunt prinși în aceste norme deci nu vor primi și ei indemnizația.. E corect?)

Constantin Capatana spunea...

Cu permisiunea dumneavoastră, îmi dau și eu cu părerea. Poate era mai clar dacă era scris :,, Persoanele participante la :... ". Oricum, bănuiesc, că numai așa textul are înțeles / are sens.

Huhu Rezea spunea...

Asta mai trebuia, ca MApN să emită norme de aplicare a L 168 pentru servicii și MApN.
Legea spune că fiecare instituție militară emite norme de aplicare pentru angajații săi.

CEZAR spunea...

Ex m-Alul....la plaja in Congo....!!

Arfy spunea...

Cineva gândește o lege(de regulă făcută după calapodul încadrării persoanei respective in lege) apoi vin specialiștii cu soluții diverse. Unii pică pe soluție alții nu! Totuși, dacă legea cuprinde începând cu anul 1990, logic, este vorba și de SLP. Misiunile cu alte destinații etc au apărut mult mai tarziu... oprea a mai făcut o lege... prin care orice bolovan rănit sau mort într-o misiune sau in atribuțiile de serviciu, automat era erou, deși acest bolovan a încălcat orice normă de protecție și securitate!

SorinDaniel spunea...

@tehnocrat.in cursul acestei zile o sa depun o cerere pa cmz,am înțeles ca acolo.sunt doar cereri tip pentru cei care au fost in afara țării.

SorinDaniel spunea...

Huhule ai idee daca O.S.U.,CDT.GARDA,intra la serviciul dw lupta?

Huhu Rezea spunea...

Formidabil... câtă moloșeală printre pensionarii militari.
După ce că foarte puțini au depus cereri de intervenție, nici aceștia nu s-au învrednicit să meargă la dosar ca să vadă conținutul cererii introductive și, eventual, să ni-l comunice și nouă.

Leon spunea...

Uite acum merge Vasile Iosif si ne spune ce a gasit la Dosarul MApN !

Arfy spunea...

Cererea se depune la CM de care aparține pensionarii. Se solicită în baza Lg. 168 cu referire la acordarea drepturilor reiesite din această lege. Se așteaptă răspuns de la arhivă, răspuns ce va fi comunicat si celui care solicită apoi CM trimite spre analiză si răspuns unei comisii speciale care acordă sau nu titlul de veteran etc.

Huhu Rezea spunea...

Affy, ai gresit topicul. Mergi la L 168, nu aici.