“Domnule presedinte, stimati colegi, nu mi-am facut un obicei si nu mi-as fi dorit sa iau cuvantul, dar pentru ca din pacate obiceiul dumneavoastra de a face politica in Consiliul Superior al Maguistraturii este evident, as vrea sa va adresez o rugaminte care vine din partea mea - si nu numai a mea, a multor magistrati ai acestei tari – va adresez rugamintea ca poate macar la finalul mandatului nostru nu veti mai aduce dezbinare in aceasta institutie, pentru ca suntem suficienti de dezbinati.
Si pentru ca stiu ca sunteti un crestin, va vad de multe ori la televizor duminica, stiti si dumneavoastra cu siguranta ca la sfarsitul vietii nu suntem intrebati, nu dam socoteala pentru cat am urat, ci pentru cat am iubit si iertat, domnule presedinte. E foarte important acest lucru.
Daca tot sunteti oaspetele nostru, musafir cum spuneti dumneavoastra, as vrea sa nu lasam sa treaca aceasta zi fara sa spuneti colegilor nostri si societatii careia va adresati cum va raportati dumneavoastra la posibilitatea de a fi din nou pe val in justitie serviciile de informatii, indiferent de numele lor. Stiu ca v-am auzit in octombrie vorbind despre faptul ca nu veti agrea acest lucru, dar sa nu uitam domnule presedinte ca in septembrie ati dat un vot in CSAT pe aceasta problema si nu-mi explic daca va exista o hotarare de retractare fata de viziunea dumneavoastra din octombrie. M-as bucura daca as afla raspunsul la aceasta problema, eu si bineinteles cei care sunt preocupati de posibilitatea implicarii serviciilor secrete in actul de justitie”.
A urmat in același registru un alt judecător, dar pe un ton nu atât de vehement.