Un produs Blogger.

joi, noiembrie 12, 2020

Pensia militară minimă, individualizată, s-a amânat din nou, recalculările și actualizările...tot la sfântul așteaptă

81 comments

 




Cei care au uitat cum arată Proiectul preliminar al raportului comisiilor din Camera Deputaților îl pot citi aici.


81 de comentarii:

Leon spunea...

Deci saptamana viitoare, Comisia pentru Aparare va intocmi un Raport comun cu Comisia de Munca pentru Pl x nr.199/2020, si probabil Plenul CD va da un vot de Adoptare in prima sedinta de plen..!

Arthur spunea...

Asta este o mizerie care nu duce la inlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare, să vă fie rușine tuturor participanților la această tristă întâlnire !

Leo spunea...

Este MIMĂ electorală.
Acest lucru se desprinde numai din simplul fapt că sunt implicați numai "reprezentanţii desemnaţi ai MApN-ului.." , fără a fi nimeni de la MAI și Servicii ca să valideze și ei măsurile.

raul spunea...

OMM-ul unde e?????

sky-zone spunea...

Va rog sa-mi explicati un lucru...singura diferenta intre vechile amendamente si aceasta intalnire, este ca se va calcula acea pensie minima cu salariu minim din 2021 si nu din 2020??

Petrescu Ion spunea...

Aceasta este o decizie care va duce la inlaturarea unor discriminari la unii dintre noi, a celor iesiti la pensie inainte de anul 2010.
Ma aflu printre ,,beneficiari,,.

Leon spunea...

Posibil ca salariul minim brut pe economie din acest an sa fie mentinut si in primele luni din 2021 !

Bogdan-Adrian spunea...

Si cum aplicarea in integralitate a legii cadru prvind salarizarea din fonduri publice se va finaliza la pastele cailor, datorita lipsei resurselor bugetare ( desi in lege e prevazut anul 2022),inseamna că si recalcularea si actualizarea pensiilor militare, care asa cum s-a stabilit la aceasta sedinta va avea loc după aplicarea integrală a legii salarizarii, deci vom beneficia de pensii recalculate si actualizate ....tot la pastele cailor !!!!!
Cu câtă nonsalanță își bat joc de noi acesti nemernici !!!!!
Au dat oug 57 si 59 prin care ne au nenorocit pensiile,cât ai bate din palme, dar ca sa elimine aceste blestemate oug uri le trebuiesc zeci de ani !!!!!
Ce idioti nemernici......

Huhu Rezea spunea...

Dacă rămâne în plată cuantumul minim, sporul OMM se adaugă, probabil, la acesta, dacaă cuantumul cu care se compară are deja în el sporul minim net.

Huhu Rezea spunea...

Este mai bine cu 01 01 2021 pentru că atunci solda de funcție calculată potrivit art. 38 din L 153 este mai mare decât cea din. 2020.

raul spunea...

Deci a iesit tot cum au vrut guleratii si Ciuca,cu mici exceptii de nuanta!Minimul pt disponibilizati ,cu proportionalul lor, e fix pix!Macar recalcularea aia sa inceapa cu astia ca altfel nu le intra nimic in plus in punga vreo doi ani!

Gigi spunea...

Etapele.
I.Incepe in 01.2021.Cand se termnina?Banuiesc ca in 2023?!
ll.Conditionata,ATENTIE,de terminarea aplicãrii in INTEGRALITATE a legii salarizarii 153.Adica prin 2023 sau 2024 şi va dura 2 ani.
*Dar dacã noua stapanire ce vã rezulta la alegeri,din 2021 amâna aplicarea legii 153,cu 2-3ani,ce se intâmpla cu faza a ll-a?Automat cã se va decala,nu?Şi implicit Faza a lll-a(actualizarea)

Sã dea cel de sus sã se respecte termenele stabilite,mãcar atât,dar m-aş mira.
Mimã,prosteala gen guleraţi!Sã dea Domnul sã mã înşel eu!

sky-zone spunea...

Leon, noul salariu minim brut nu se actualizează odată cu 01 01 2021?

Leo spunea...

ai fost la 2286 ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

As lua ceva de la 1 Ianuare? Eu nu cred ca dau ceva! Il astept pe Gen. Oprea si colaboratorii, dupa ce intra in Parlament, si doar daca ne dorim toti dreptatea, votandu-i! Camarazi, totul depinde doar de voturile noastre!

Leo spunea...

Depinde de când intră în vigoare HOT de GUV.
În 2017 a intrat în vigoare pe 01 februarie și și acum sunt lupte puternice în instanțe pe seama ei.... on vera a la fin de la cet semaine un verdict....

Silver spunea...

Care este treaba cu procentul de 7,5% - prerogative constituționale ?

Huhu Rezea spunea...

Citește și dta Anexa VI din L 153 aici

https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/anexa-nr-vi-lege-153-2017?dp=giydanzzgezdgmi

Petrescu Ion spunea...

PENTRU LEONARD :
Am fost la 2286.

ifrim spunea...

Faza I nu mă interesează căci mă distruge proporționalul celor 5 ani lipsă,faza a-II-a anul 2022 plus 24 luni este cu semnul întrebării dacă pân' atunci umblu cu drenele pe umăr pentru supraviețuire.Indexarea cu scandal din 2017 de 5% și cea din 2019 inflația de 3,8 ce trebuia aplicată din 2021 se pierd în miniactualizare bănuiesc!

Laleaua neagră spunea...

După 6 decembrie totul va fi dat uitari... CLOCARII lui IFRIM au câștigat din nou....

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😜😎😎
Tu sa fii fericita @@

Viorel spunea...

Două situații de răsunet (una pozitivă și una negativă) va trebui să suporte America în plan extern după cea din 11 septembrie 2011 (când trăiau cu impresia că lor nu li se poate întâmpla nimic).
1. Ideea ingenioasă care i-a trecut prin cap acelui individ din echipa lui electorală, dar mai ales discreția cu care s-a lucrat. (la noi cel ce ar fi știut acest lucru și-ar fi vândut stăpânul pe 30 de arginți ca Iuda pe Iisus).
2. Rușinea de a se întâmpla așa ceva la ei acasă unde se presupune că există numai corectitudine, dreptate și adevăr.

Burebista spunea...

Dacă analizăm comunicatul cu care culmea Col Tudor a fost de acord....este o varianta mult mai proastă decât cea pe care i-a propus-o ministrul Ciucă și cu care Nu a fost de acord..
In cea propusă de ministrul Ciucă, recalcularea se făcea începând cu 1 ianuarie 2021 pentru toată lumea ,cu toate sporurile avute în decizie ...
Macar sa ajungă în plen că se poate propune acolo un amendament de modificare a datei de aplicare a recalculării... sporul pentru OMM este și el acolo în plx 199 însă el nuvprezienta interes pentru forumurile astea asociative pentru că în conducerea lor sunt numai ,,dinozauri" .🦕🦕😂 Ori ,,dinozaurii" nu se plâng că au pensii mici ca sumă ,ei sunt nemulțumiți că le au mai mici decât alți ,,dinozauri,brontozauri" .

Cristian spunea...

Cei 7,5% la solda de funcție se aplică la toate pensiile?

M spunea...

@Tehnocrat

Extrem de puțin probabil.
In SUA buletinele de vot sunt tipărite de fiecare stat în parte prin sute de tipografii locale.
Buletinele conțin nu doar alegerea președintelui ci și a reprezentanților. În plus se adaugă alegerea unor șerifi, consilieri, întrebări de natură sau impact local (e exemplu o taxă pe combustibil pentru o nouă autostradă sau legalizarea marihuanei). Nu uitați că guvernatorii locali provin unii și de la Partidul Democrat.

Să organizezi o asemenea operațiune și să o și ții secretă mi se pare complet imposibil.

Viorel spunea...

Domnule Leonard, în urma aplicării acestui Comunicat comun, ce impact va avea asupra pensiilor militare începând de la cea mai mica și până la cea mai mare prin aplicare prevederilor pct. 1 de la 01.01.2021. Unele cresc și altele scad, are vreo legătură cu faptul că nici astăzi Curtea de Apel București nu a stabilit o data pentru ședința de judecată dintre CPS Și Curtea de Conturi care se poate prelungi până în primăvara lui 2021 cât și afirmația dv. „fără a fi nimeni de la MAI sau SRI care să valideze”. Tac. Cum tace și Curtea de Conturi în urma controlului la cele două ministere.

Unknown spunea...

Vă agitați degeaba don' Burebista...
Nici acum nu știți că ambele tabere au mimat până acum "razboiul" și merg doar pe varianta lui nea Caragiale: "Ori să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimica, ori să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”...

Burebista spunea...

Fake news...
Fostul director al CIA, John Brennan, a declarat că este în acest moment mai îngrijorat de deciziile pe care le poate lua acum Donald Trump, pe final de mandat, decât în toţi cei patru ani când a fost preşedinte al SUA, informează CNN. Brennan a dat ca exemplu demiterea şefului Pentagonului şi punerea în fruntea armatei americane a unor persoane „fără experienţă”, decizii care trimit „un semnal foarte prost” către militarii armatei americane.


„Nu cred că (Trump) va reuşi să se agaţe de putere, pentru că puterea sa va expira în ziua de 20 ianuarie 2021, la prânz, Ziua Inaugurării (când Joe Biden va depune jurământul)”, a spus John Brennan, într-o intervenţie la CNN.

„Dar sunt foarte îngrijorat de ce ar putea să facă până atunci, în acest interval. Şi trebuie să vă spun că sunt, acum, mai îngrijorat de ce ar putea să facă acest nervos şi aparent nesăbuit preşedinte în aceste 70 de zile rămase, decât în întregul său mandat de până acum”, a spus fostul şef al principalei agenţii de spionaj extern al SUA.

John Brennan a precizat că Trump e decis să apeleze în continuare la acţiuni de forţă, precum demisterea ministrului Apărării, Mark Esper, şi înlocuirea lui şi a echipei sale cu persoane controversate, fapt care i-a făcut deja pe câţiva oficiali ai Pentagonului să spună că liderul de la Casa Albă are deja comportamentul specific unui dictator.

De asemenea, conform surselor CNN, după epurările de la Pentagon, următorii pe listă sunt actualii directori ai CIA şi FBI.

„Punerea unor astfel de oameni, fără experienţă, în fruntea Pentagonului, va trimite un semnal foarte prost la trupe, către militari, precum şi către restul naţiunilor”, a spus fostul director CIA, John Brennan

Radu spunea...

Va rog sa ne spuneti ce se întâmpla cu OMM-ul, asta e important si pentru cei pensionați după 15.09.2017. In discuțiile anterioare de la MAPN, se dorea adăugarea lui la pensia neta plafonata.

Huhu Rezea spunea...

Col Tudor este de bună credința, dar bănuiesc că este victima unor consilieri(manipulări) din partea unor persoane din imediata lui apropiere, persoane care joacă în aceeași hora cu Andrițoiu și coducerea Departamentului Juridic din MApN, persoane nominalizate deseori de @Leonard.

sky-zone spunea...

Poate ne fac o surpriza si nu se impoziteaza cu cei 41.5%.

Viorel spunea...

Domnule Burebista (Dumnezeu să mă ierte dacă gândesc greșit la adresa domnului Col. Tudor) totușui din cele spuse de dumneavoastră în comentariu îmi pun întrebarea. Dacă acea întâlnire a fost regizată și stabilită dinainte pentru ca propunerea să fie refuzată, dând bine domnului Ciucă și să suporte consecințele verbale din partea noastră și morale ( și le asumă singur) domnul Col. Tudor și poate după alegeri, dacă PNL via Ciucă (,) câștigă să-l recompenseze cumva ?

Huhu Rezea spunea...

Da!
Pensia minimă, în fapt o miniactualizare din valoarea soldei de funcție de la 01 01 2021 pentru activi,se calculează pentru toară lumea.
Râmăne pensie în plată cu regim juridic de pensie militară doar dacă este mai mare decât actualul cuantum în plată, suplinit, acolo unde nu există, la cei pensionați după 15 09 2017, cu netul sporului OMM/
Aveți în topicdocumentul la care face referire comunicatul.

micutzul spunea...

Doamne ce scârbă imi este....
Cine îi dă acordul luo Tudor? Cu cine s-a consultat? Au furat gradatiile de la 6% la 3%. Acum ne fură grupele de muncă. Să isi cumpere lumânări!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cu tot respectul pentru opinia dumneavoastră și Persoana Col. Tudor, dar în situația când ești victima unor consilieri (manipulări) rezultă 3 posibilități: ori ești prost (nu mă adresez dumnealui pentru că nu-mi permit), ori nu cunoști situația reală și nu știi să te impui (ca și un avocat ce își apără cu îndârjire criminalul deși știe că este criminal) și atunci nu ai ce căuta pe funcția respectivă, ori ai pactizat cu dușmanul.

Burebista spunea...

Articolul respectiv de introducere in legea 223 a art 60 alin 3 cu acordarea sporului pentru OMM la pensia netă in plata rămâne și el în plx 199 ,însă cel articol pentru moment nu prezintă interes decât pentru cei pensionați după 15.09.2017...
Cum în conducerile structurilor asociative sunt numai ,,dinozauri" nu îi interesează pentru moment acel articol .. Pe multi dintre ei îi interesează doar că au pensii nete între 5000 și 6000 lei și ar vrea și ei că alții 8000 sau 10000 lei..
Habar nu au că la o eventuală recalculare după aplicarea în totalitate a legii salarizării sau mai devreme ,conform legii 223 actuale chiar și cu modificările agreate de forum ar fi afectați și ,,dinozaurii" daca nu se introduce și articolul cu OMM ,pentru că și pensiile lor recalculate vor fi plafonate la net...
Bineînțeles că există și ,,Tiranozauri" care au acum pensii muuult mai mare și care vor rămâne in plata cu ele ,indexate anual cu inflația...

sky-zone spunea...

@Huhu, pana la urma se va lua valoarea aceea din Anexa VI?, sau se va inmulti coeficientul cu salariu minim brut ?

Huhu Rezea spunea...

Se iau coeficientii din Tabelul LOV și salariul minim din anul 2021, nu salariul minim din tabel.

Xman spunea...

Treaba cu proportia nu mai apare...Nu ati sesizat?

Huhu Rezea spunea...

Xman
In documentul cu Amendamente admise există prporția la alin 4).

Petrut spunea...

mergeti sa-i votati din nou...!!

monteoru spunea...

Tehno @la functia,gradul tau real si nu cel politic,la vechimea ta ca militar si studii militare nu ai dece sa te plangi.Fa-ti valiza si via Italia ca pirandele dela Hurzicani iti papa ciucalata.
Micutule@ce grupe de munca?.Sporurile au rasturnat piramida valorilor..Fara sporuri ca la pensie te iradiaza televizorul si telefonul.
Ifrim@iti da Oprea un bat in cur sa nu-ti cada pantalonii.Oracai gratuit.

CEZAR spunea...

@/Saratura
QED..!

M spunea...

@Burebista

O să vină Biden și o să îi râdă pe toți incompetenții lui Trump și o să își pună proprii incompetenți. Exact ca la noi! Începe acțiunea Detrumpizarea! (copie la nivel de imperiu a operațiunii "depesedizarea" 😁)

Huhu Rezea spunea...

Atenție la formularea din art. 110 indice 1, alin. 1) din care reiese că acel cuantum minim net rămas în plată are regimul juridic de pensie militară de stat.
Același regim juridic îl va avea și cuantumul net rcalculat potrivit art. 110 indice 2.
După recalculare nu se mai precizează că se păstrează în plată cuantumul mai avantajos.
Art. 111 din actuala lege a pensiilor militare privind cuantumul mai avantajos s-a aplicat recalculărilor trecute, potrivit art. 109 și 110.
Să fie doar o scăpare a guleraților în "amendamentele" trimise deputaților sau ne trezim cu faptul împlinit că acest cuantum recalculat potrivit art. 110 indice 2 devine și el pensie cu regim de pensie militară și...punct.
Nu... că... ar fi neconstituțional să elimine cuantumul mai avantajos la recalcularea pensiilor militare deja recalculate în anul 2016.

BONIFATIE spunea...


Așa-i, din păcate, d-le Leonard!

Bejan Ghiorghe spunea...

Atentie! Expresia folosita la art.2 potrivit căreia recalcularea se face functie de vechimea valorificată potrivit legii înseamnă de fapt că recalcularea se va face functie de vechimea in serviciu(v.art.25/Legea 223/2015:"Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18, art. 22 și art. 32 și perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi.Vechimea valorificată pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se poate valorifica și în sistemul public de pensii sau în sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia, în condițiile protocoalelor încheiate între entitățile implicate").

BONIFATIE spunea...

CA SĂ NU MAI CAUTE...
SECȚIUNEA a 3-a Drepturi specifice activității desfășurate în instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională
Art. 19. -
Pentru realizarea prerogativelor constituționale de apărare, ordine publică și securitate națională, personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil beneficiază de majorarea soldei de funcție/salariului de funcție/salariului de bază cu 7,5%.

sky-zone spunea...

Bun, dar ce se intampla cu impozitarea lor?se va scadea acei 41.5% din brut ?

Huhu Rezea spunea...

Dacă la recalculare se aplică si art. 60 inseamna că după recalcularea din brut se stabileste si cuantumul net prin scaderea a 41,5%

Huhu Rezea spunea...

Nu confunda vechimea pentru stabilirea pensiei militare cu vechimea pentru calculul cuantumului pensiei militare,
Art. 110 indice 2 spune că recalcularea se face funcție de vechimea din ultima decizie de pensie, ceea ce înseamnă vechimea cumulată, nu numai vechimea în serviciu.

avianyc spunea...

Dece atentie domnule Huhurez cand eu v-am atentionat de mult timp ca nu se trece peste netul acela denumit media soldelor nete.
Chiar atat de greu a fost sa intelegeti fenomenul. Ati dat-o roata dupa casa nanasului numai sa nu fie cum v-am avertizat .......Halallllll cunoscator/i pe aici........
Si nici acum nu intelegeti pe deplin fenomenul. Ca si atunci cand s-a dat OG 59 si sfatuiati activii sa nu iasa la pensie in acel termen de gratie fiindca vor beneficia de majorarile de pe L153 iar eu si Coarna sfatuiam sa iasa. Si care v-au ascultat au beneficiat dar si de brutul fiscalizat cu 41.5% ,adica de un net mai mic ca inainte de OG 59..........
Oricum cand aveti nedumeriri va stau la dispozitie si pe juridic si pe economic ,fiscal ,etc

micutzul spunea...

@ Monteoru
Nu vorbeam de sporuri ci de vechime, gradatii etc.

Mă cracanez de mirare si mă crucesc acum dupa cateva luni de cand se discuta pe marginea amendamentelor la 199. Si aici dar mai ales pe paginile rezervistilor sunt extrem de multi care habar nu au despre ce e vorba sau nu stiu sa citeasca si sa interpreteze amendamentele. Foarte multi au inteles ca solda minima bruta o sa fie pensia lor....
Dă-le Doamne minte....!

Bejan Ghiorghe spunea...

Da,Huhule,înțeleg ce spui și ai dreptate dar atât de mult ne-au amețit cu fel și fel de expresii inventate special pentru a crea confuzii și posibile interpretări în defavoarea noasrtă încât tb să fim f atenti.Oricum multumesc,o zi cât mai bn

Huhu Rezea spunea...

Pai nici d-ta nu prea înțelegi!
Cuantumul minim net, dacă este mai mare decât actualul cuantum în plată, râmâne pensie militară până la viitoarea recalculare.

Huhu Rezea spunea...

E greu pentru d-ta să înțelegi ce am spus eu mai sus.
Uite că potrivit amendamentelor din proiect, în ciuda ta, gulerații au propus ca sporul OMM să treacă peste cuantumul net al pensiei militare!
Mai sunt unii căposi care nu înteleg ca aceasta prevedere din proiec, dacă va fi adoptată, nu-i scutețte pe gulerați să plâtească sporul OMM neadăugat la pensie după 15 sept 2017.

sky-zone spunea...

@Huhu, dar daca , asa cum spunea si Leonard, salariu minim brut pe 2021, se va stabili de la 1 februarie, aceasta mini-actualizare se va face pe salariu brut pe 2020?

Leon spunea...

"Violeta Alexandru a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că la nivelul Ministerului Muncii au avut loc trei consultări cu sindicatele şi patronatele pentru stabilirea salariului minim
Pe de o parte, patronatele susţin INGHETAREA SALARIULUI MINIM, pe de altă parte, sindicatele cer creşterea lui..!"

avianyc spunea...

De la gulerati pana la forma finala ,cale lunga dom Huhurez .............doar un miracol electoral face OMM peste net ..........miracol care se va stinge curand .........

stantz spunea...

Trebuie vazut cand si cum se transpun in propunerea legislativa aceste concluzii acceptate.
- Raportul comisiei de munca?
- Raportul in plen?
- Promulgare?
Cu ce data se aplica prima etapa referitoare la inlaturarea discriminarilor majore?

Huhu Rezea spunea...

Salariul minim se va stabili în legea bugetului pe 2021.
După adoptarea legii urmează emiterea unei Metodologii de calcul si fixarea termenelor de emitere a deciziilor.
Indiferent când se emit deciziile, plata drepturilor se face de la data aplicării art.110 indice 1.

sky-zone spunea...

@Burebista, de ce sa-i avantajeze doar pe cei pensionati dupa 2017 si nu si pe cei dinainte?Din moment ce OMM-ul nu intra in baza de calcul la aceasta mini actualizare,nu ar trebui sa se acorda la toata lumea?

micutzul spunea...

@ Huhu
Pai eu am inteles foarte bine si le explic si la altii. Personal nu inteleg de ce sa imi modifice vechimea si sa fiu penalizat 4% pe an.... Nu ma confunzi ? Singura nedumerire pe care am avut-o aici si nu imi e rusine sa intreb , a fost...,, din ce se compune solda de functie acum,,! Unii spun ca e CF X SMBE altii spun ca intra si dispozitivul si altele....Nu sunt singurul nedumerit.
O zi faina ..,,tutulor,,(ca in cantec)!

Xpert 86 spunea...

de căt timp dl Huzu vă spun că politrucii umblă cu abureala, de la aștia nu ne putem aștepta decât la tăieri, Plx 199/2020 este istorie!!!!!!!!!!!!

Negritoiu spunea...

Se mai aplica indicele de corectie?

Xpert 86 spunea...

la capitolul MAI, doresc să îi informez pe cei interesați că a luat sfârșit și controlul Curții de Conturi la CPS a MAI , control care s-a lăsat cu decizie, adică au fost găsite nereguli care nu au fost insușite de CPS și ca urmare s-a emis decizie în urma raportului de control, decizie care a fost contestată , ca și cea de la MApN și probabil se va ajunge și aici în instanță. Va fi foarte interesant, pentru că dacă la MApN s-a constatat că indexarea din 2016 nu s-a introdus în actualizare, la MAI aceasta s-a introdus peste limitarea la net, deci o parte din polițiști au primit bani în plus, în accepțiunea curții de conturi, iar banii ar trebui dați înapoi. Spun ar trebui , pentru că există totuși un proiect de lege care îi scutește pe cei care au primit venituri… nelegale, să mai dea banii înapoi și probabil se contează pe această lege, așa cum și CPS a MApN așteaptă votarea PLX 199 ca să scape de neincluderea indexării în actualizarea din 2017. Deci ambele CPS vor fi… absolvite de orice vină, prin legi introduse de cele două ministere (prin oamenii lor) întru acoperirea prostiilor făcute de ”specialiștii” lor. Am primit confirmarea celor spuse mai sus privind controlul.

Huhu Rezea spunea...

De ce nu menționezi pe cine citezi?
Niciun polițist nu a fost actualizat în anul 2017. Doar militarii pensionari din MAI au avut drept de actualizare conf L 152/2017.

CEZAR spunea...

Care vechime ti-o modifica..??? Cred ca pui flori pe ..aratura !
Si ce ai vrea? Pentru vechimea ta ..micaaa..micaa..ai vrea sa te ..premieze ??

Gigi spunea...

De care indice vorbiti,d-le?
Magaria cu indicii era a lui Leş.O mare magariecât el de mare.

gheo spunea...

O fi o promisiune ca, de la 01.01.2021 sa nu mai primim nici "celebra indexare anuala a inflatiei ?". Priviti un pom fructifer infestat de omizi, afide ..., etc, imaginati-va "o institutie a statului roman, chiar si a apararii, infestata de ceva asemanator dar de alta natura ... umana" !, restul, vorbe.

Huhu Rezea spunea...

Indexarea potrivit art 59 se face din oficiu, fără a se mai da un act normativ.
Neindexarea sau amânarea ei s-ar putea prodece numai prin emiterea unei legi exprese an acest sens.

Costy spunea...

saptamana viitoare nu se discuta in plen, nu e pe ordinea de zi din data de 17.....o luam de la capat si de un alt capat

Unknown spunea...

Am citit cu atentie comunicatul si nu am vazut sa se clarifice in mod distinct modul de acordare al OMM-lui.In continuare se lasa loc de interpretare.Sunt de acord cu Burebista care sustine ca cei iesiti la pensie anterior datei de 15.09.2017 nu sunt interesati de acest aspect.

Viorel spunea...

Domnule Leon, niște dobitoci acești patroni îmbuibați pe spinarea muritorului de rând, ei nu trebuie să susțină ci să solicite / expresia redă puțin respect (așa trebuie să să se exprime marii patroni), ei solicită și guvernul dacă vrea aprobă (așa m-a învățat un fost Cdt.). În momentul de față doamna ministru Violeta Andrei ar trebui să studieze evoluți pe ani a salariului minim pe economie începând cu anul 1949 când a fost introdus prima data și până în prezent (1.346 lei net). Îi prezint linkul ca să nu se deranjeze căutând: http://www.manuconsulting.ro/evolutia-salariului-minim-1949-2018/. Doamna ministru Violeta Andrei ar mai trebui să înțeleagă că în această perioadă 1949-2020=71 de ani dacă ar fi crescut cu 20 lei pe an salariul minim pe economie ar fi fost cu mult mai mare (1.420) decât cel actual. Să-și pună și întrebarea, de ce pensie beneficiază un pensionar care toată viața lui a primit salariul minim pe economie și mâine iese la pensie. După care mai vorbim de patroni. Am rude ce lucrează în fabrici de confecții, sunt ținuți exact ca animalele în grajduri, iarna în frig, vara în căldură (cu 1-2 aparate de aer condiționat pentru a face economie), fără mască de protecție, fără departajare (1-1,2 m) între muncitori/mașini de cusut, fără panou de protecție, fără un medic sau asistent deși societățile au între 300 și 1000 muncitori și atunci despre ce măsuri vorbim. Și se plâng că nu au bani pentru creșterea salariului minim. Salariul minim net: 3.000-4.000, mediu net: 5.000-6.000 trebuia să fie după 30 de ani de domnie a democrației în România. Realitatea = Domnie pentru politicieni, Robie pentru omul de rând.

M spunea...

@Tehnocrat

Super tare! Cred că în toate unitățile e câte unul d-ăsta!!!!! 😂

sky-zone spunea...

Cum nu sunt interesati?eu sunt pensionat inainte de 2017, iar acest nou cuantum, va fi mai mare decat cel actual, nu ar trebui sa-mi aplice OMM-ul la acest nou cuantum?

Leon spunea...

@Viorel, asa este, cu o mica corectie, in anul 2010 a ramas la fel ca in 2009 :
"2009 1 ianuarie 600 H.G. 1051/10.09.2008
2011 1 ianuarie 670 H.G. 1193/24.11.2010"

Huhu Rezea spunea...

Să fie clar pentru toată lumea, sporul OMM s-a aplicat la pensia militară,încă de la reglementarea lui, in baza L 80/1995, nu în baza legilor care au reglementat pensiile militare, fie Decretul 214/1977, fie L 164/2001, 119/2010/ 263/2010 sau 2223/2015.

Calinmihaib12 spunea...

..și câteva % luate din PENSIA SUPLIMENTARĂ..până la atingerea maximului de 85 %..!(=acolo unde e cazul..!)

Joe spunea...

Sunt proaspăt pensionar sau și din cauză că sunt prea slab pregătit. Nu prea vă înțeleg foarte bine limbajul politico-legislativo-financiar. Dar ce înțeleg de la dvs., mă descurajează. De curând aflasem de domnul Răican Dorinel a câștigat în primă instanță (sentința civilă nr. 563/12.04.2019) dar a pierdut ulterior (decizia civilă nr. 2521/22.10.2019) și, mai ales, de domnul Petcu Gheorghe că a câștigat de tot (sentința civilă nr. 564/12.04.2019 și decizia civilă nr. 2344/10.10.2019). M-am dezumflat. Am înțeles că domnul Petcu Gheorghe a fost atacat iar și a pierdut. Colac peste pupăză, înțeleg că nu va fi mare lucru nici cu noua lege. Sau oricum va cam anula totul din urmă, legislativ vorbind?
Vă rog să mă sfătuiți. Mai are rost acum să acționez în instanță legat de OMM?
Vă mulțumesc.