Foarte prost face.
POLITICILE fiscale la fel ca și POLITICILE sociale ar fi trebuit elaborate de UE.
Nu e bine deloc...........
Ce spui frantz?
Atunci... nu ne mai trebuie nici parlament, nici guvern și nici președinte.
Un început de POLITICĂ fiscală impus de UE , este chiar condiția nedepășirii deficitului de 3% și a 40% din datoria externă.
Au rămas doar la acest aspect din lenea europarlamentarilor și comisarilor UE.
Se pare că pt. această politică nu a fost nevoie de cei precizați de tălică
Las'ca se implica CCR pe 30 septembrie...!
Cam cum stau lucrurile cu institutiile europene.
Cei care sunt interesati de a inainta petitii ar fi bine sa cititi comentariul.
S-a tot vorbit de europarlamentarii romani care sug sangele poporului si nu fac sau dreg, realitatea e ca europarlamentarii reprezinta doar varful icebergului, un mizilic in cadrul unui aparat birocratic urias. Acel aparat este inamicul public.
In cazul petitiilor catre CE, lucrurile ar trebui vazute cam asa:
Tu cetatean roman consideri ca ti-au fost incalcate anumite drepturi si faci o petitie catre o anumita comisie, o faci in limba romana, eventual in engleza, unde iti spui pasurile, legi si articole de legi care au fost incalcate, etc. Dupa un anumit timp, 30 de zile sa zicem, te trezesti cu un raspuns, in limba romana, cu antet, stampile, si toate nebuniile birocratice, iar la sfarsit documentul e semnat de catre presedintele comisiei respective. Acel presedinte poate fi olandez sau finlandez care habar nu are de limba romana si totusi pune semnatura pe un document pe care pur si simplu nu il intelege, ar putea sa fie inclusiv un banc cu Bula, el tot il semneaza.
Cum stau lucrurile in fapt, petitiile ajung cumva la un birocrat sau o grupare de birocrati romani care face o sinteza sau o interpretare a petitiei, stabileste el cam ce e bine sau rau apoi o prezinta presedintelui comisiei iar individul asta pune semnatura ca si cand ar pricepe care e treaba cu doleanta respectiva. Teoretic daca petitia respectiva e intemeiata ar trebui declansate anumite mecanisme care sa ia masuri de indreptare, daca nu e intemeiata primesti un raspuns prin care te instiineaza ca nu e bine ce vrei, mai mult te asigura si te respectul si consideratia respectivei autoritati.
Nu cred ca are cineva cunostinta de vreo situatie de ocupare a vreunei functii birocratice, in cadrul institutiilor europene, prin concurs sau scoaterea acestor pozitii la concurs. Toate aceste posturi sunt ocupate prin numiri de rubedenii, cunostinte, si toata fauna care roieste in jurul puterii din Romania, toate aceste personaje sunt recunoscatoare nasilor care le-au dat o paine alba de mancat iar activitatile lor vor fi intotdeauna indreptate spre aduce bucurie celor care i-au miluit cu astfel de functii.
Daca petitia ta e intreptata impotriva puterii sau a nasului nu e greu de intuit ce sorti de izbanda va avea petitia respectiva, cum va fi prezentata si cum vor fi informate institutiile/indivizii din tara despre respectiva petitie. Sa nu-si faca cineva impresia ca birocratii respectivi sunt acolo pentru a servi interesul comun al cetatenilor, ei au alte planuri. Are cineva cunostinta daca Severin mai e in puscarie sau daca a iesit?
Deci ti se da falsa impresie ca esti ascultat si ti se face dreptate in fapt nici pe departe lucrurile nu stau asa.
Inaintarea unei petitii catre CE trebuie facuta cu muuuulta inteligenta si viclenie pentru a avea o sansa cat de mica.
Ori esti foarte bogat si angajezi alti indivizi care stiu sa trateze cu mafia bruxeleza ori esti foarte inteligent si reusesti sa ocolesti bandele de mafioti. Problema nu trebuie tratata cu naivitate. Ca in cazul prezentatei petitii, neindreptatite de altfel, cred ca nu-si face cineva impresia ca Wolfgang Mederer a citit cu atentie respectiva petitie, printre sutele venite zilnic, a studiat legislatia si a dat un raspuns bine intemeiat. Eu sunt convins ca habar nu are ce a semnat si nici nu-l intereseaza.
Ii indemn pe cei care se simt nedreptatiti sa se adreseze institutiilor europene insa sa o faca cu cap almintrelea e risipa de timp si energie.
Ba eu cred că se implică CE în politicile fiscale ale țărilor membre.Câțu se împrumută cu sârg fără a se ști clar pentru ce,dar el știe.Daca datoria publică depășește 45% din PIB atunci Europa îți zice să îngheți salariile și pensiile din sistemul bugetar,când ai trecut de 50% deja îți zice să operezi tăieri la bugetari.D'asta se împrumută Câțu fără numar să treacă pragul și să dea vina pe Europa pentru tăierile următoare:"Băi eu n-am vrut dar oamenii răi m-au obligat"Dar este voința poporului rezultată din urne așa că poporul n-are dreptul să se plângă!
Si care era problema semnalata de dl. Balaceanu? Faptul ca se impoziteaza cu 10% ce depaseste 2.000 lei? Pe bune?
@ E. Cristescu, aia e! Ca doar nu s-a plans de Crneliu Ifrim ca-i constipat de fomalau, ca are pensia 1128 lei si crapa de lipsuri, s-a plans de aia 10% ca-l deranjeaza la ocluzia intestinala sau face balonari! Beti ceai de tintaura si pelin, Dle General, ca s-a va mai indulciti din amareala presupusei pierderi, care la cat aveti sunt batistute de unica folosinta, pe care doar o intuiti ca o ,,pierdere,'' ca inca nu ati primit placinta cu 90% sa mai beti si o cana de zeama de varza murata! Abia atunci mai plonjati oleaca din inaltul cerurilor celor bogati, si pe langa mine, sa-mi auziti plansetele de disperare!
Deja UE vorbeste apasat si despre un castig minim garantat! Limita legislatiei include si limita in gandire, intrucat un obiecti al UE este interoperabilitatea si comuniunea, legislativa si fiscala!
De ce in limba engleza, caci UK tocmai ce a parasit UE?
Nu se face asa cum ai relatat, insa iti admir fantezia!
PS: Generalul (R) Virgil Balaceanu a reprezentat pentru o perioada de trei ani Romania in cadrul Comandamentului NATO de la Bruxelles si stia bine ce se poate si ce nu se poate!
...argument corect!
Corneliunsson,
Citeste cu atentie raspunsul caci asa ai 90% din petitie! Balaceanu petitiona o noua taxa impusa pensiilor militare de stat!
La gramada toti parlamentarii au votat! La individual fiecare spune ca pensiile militarilor nu trebuie sa faca parte din categoria celor suprataxate!
Pe cale de consecinta logica, parlamentarii sunt idioti si analfabeti functionali, intrucat puteau modifica continutul legii insa politica boaselor "care participa, dar nu se baga" este la ea acasa!
Numai ca, ce sa vezi, in 2020, electoratul este mai instruit/educat decat parlamentarii si ministrii cabinetului Orban! Ptiu drace!
Ca sa analizezi pe un reprezentant sau candidat uita-te la dintii lui, adica la CV: cand vezi ca primele 2 facultati le-a terminat intre 40-45 de ani si BAC-ul l-a luat la 38-39 de ani scuipa-ti in san! Asta este primul compromis cu viata lui, iar ce va urma.....vor fi numai compromisuri cu vietile noastre si spre binele muhaielei, ajunse demnitar!
Nu sunt cuvintele mele, insa pot tine loc de raspuns!
"Într-o lume în drum spre globalizare rapidă, orientarea către o Autoritate mondială devine singurul orizont compatibil cu noile realități ale timpului nostru și cu nevoile omenirii. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că această dezvoltare, dată fiind natura umană rănită, nu va avea loc fără angoasă și suferință.
Prin relatarea Turnului Babel ( Geneza 11: 1-9), Biblia ne avertizează cum „diversitatea” popoarelor se poate transforma într-un vehicul pentru egoism și un instrument de diviziune. În umanitate există un risc real ca popoarele să ajungă să nu se mai înțeleagă și că diferențele culturale vor duce la opoziții iremediabile. Imaginea Turnului Babel ne avertizează, de asemenea, că trebuie să evităm o „unitate” care este doar aparentă, în care egoismul și diviziunile durează, deoarece fundamentele societății nu sunt stabile. În ambele cazuri, Babel este imaginea a ceea ce pot deveni oamenii și indivizii atunci când nu își recunosc demnitatea intrinsecă, transcendentă și frăția.
Spiritul Babel este antiteza Duhului Rusaliilor ( Fapte 2: 1-12), a planului lui Dumnezeu pentru întreaga omenire: adică unitatea în adevăr. Numai un spirit de concordie care se ridică deasupra diviziunilor și conflictelor va permite umanității să fie în mod autentic o singură familie și să concepe o lume nouă cu crearea unei Autorități publice mondiale în slujba binelui comun."
Bravo Julio. Așa e.
@Iulian Mares: Din raspunsul la petitie nu mi-e deloc clar la ce lege se refera petitionarul. Una existenta sau un proiect de lege? Puteti sa-mi dati numarul legii / proiectului?
Pl x nr.396/2019..!
Iulica, daca ai revenit din Vacanta petrecuta in Malta, poate maine ajungi in Drumul Taberei si sa ne spui si noua cine tate Panglica inaugurala a unei noi linii de Metrou :
https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-metroul-din-drumul-taberei-deschis-maine-pentru-calatori_1505340.html
Imi place ca puneti la indoiala "framantarile" d-lui Balaceanu.Este normal! Pe dumnealui il doare la baston de cei cu 2000,douamii si....
Jena ia fost sa pomeneasca ceva de cele peste 15.000 unde se incadreaza.Destept lucrat!
Am presupus 15.ooo.O fi mai mare.
Legea votată și atacată la CCR! Asta este opțiunea politică a decidentului de azi!
Dacă petiționa după semnarea decretului de promulgare, era doar prost cu ștaif!
El, Bălăceanu, a ales sa fie proactiv și nu reactiv și asta este de bine! Măcar asta....
Mares si daca a iesit UK din uniune care e problema, in continuare limba oficiala de comunicare va fi engleza, pe de alta parte nu are nicio legatura petitia in engleza cu retragerea UK. Daca ai facut tu personal o petitie, numai in cazul asta, te rog spune tu cum se face si abia apoi vorbim de fantezii.
Eu vorbesc in cunostinta de cauza, inca mai am un teanc de documente cu care pot sa dovedesc ce am scris. Tu?
Daca Balaceanu a fost la NATO trei ani ce legatura avea el cu CE sa stie cum merg treburile. Balaceanu a ajuns acolo tot numit, ca si birocratii de la CE, iar daca prin absurd avea posibilitatea sa afle cum stau lucrurile cu monstrul birocratic iti garantez ca pur si simplu nu-l interesa, atunci era de partea ailalta a baricadei, era pe cai mari, se credea nemuritor era prea erou si telectual sa se coboare la astfel de lucruri marunte. Ca nu pricepe absolut nimic din ce se intampla, petitia lui e dovada concreta.
Numai ca Franta a cam zis NIET cu limba engleza la Buxelles si daca a zis tare si la NATO, de a fost oficializata franceza -si inca de multisor, atunci iti poti inkipui ca vor reusi si la UE!
Am o mie de motive sa fiu suparat pe Balaceanu si Bahnareanu, insa pt faza cu petitia nu pot! ... A facut ceva, a incercat oaresce si daca fiecare aseaza o caramida planul arhitectului devine Cladire, prin sarguinta Marelui Constructor din MLNR, ce are sigla ekerul si compasul.
Ludovic, in niciun caz, intrucat, mahmur fiind, ultima data si-a taiat si unghia prezervata pentru a si-o baga in gat!Cred ca nu va putea lipsi din fotografie nici moldo-sibianca prietena cu Facultatea Puskin/Moscova!....adora mondenul cu masca!
In sfarsit, dupa cam 8 ani au scapat de kin si SMFT si CLI, DMRU, CSP, inclusiv parte din prietenarii lui Leonard! :))
Pl x nr.396/2019 va pica oricum la CC, fiind afectate si pensiile magistratilor. Balaceanu a vrut doar sa va reaminteasca ca inca respira ...l
DE ce să pice legea taxării pensiilor, dacă taxarea nu se atinge de partea contributivă a pensiilor de serviciu?
CCR s-a pronunțat deja în multe decizii, prin care a respins excepțiile de neconstituționalitate privind legea pensiilor militare, în sensul că partea necontributivă a pensiilor de serviciu, așa cum este peste 70% din pensia magistraților, nu este un drept câștigat și că statul o acordă în limita posibilităților.
Prin legea taxării sunt afectate doar pensiile necontributive sau cele care au partea necontributivă mai mare de 7001 lei.
Da, asta este talcul!
Partea necontributiva a pensiilor magistratilor/pretorilor este mai mare de 7001, iar altii nici nu au parte contributiva, marcata distinct, kiar daca au platit contributii!
Leonard, cred ca nu poti lipsi de la aceasta Receptie de tehnica militara:
"Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT va avea loc joi, 17 septembrie, începând cu ora 11.00, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța."..!
Deci si ale magistratilor, nu? Crezi ca partea lor necontributiva e mai mica de 7.000 lei?
Media pensiei contributive a magidtratilor este abia 2800 lei +14%.Restul este de la bugetul de stat.
Oare m-Alul cit are parte contributiva din ..15.000? Intreb si eu....??
Intrucat pt o buna perioada de timp inekitatile pensiilor militare sunt "ca si rezolvate" va sugerez o tema noua prin care va solicit si parerea prin intrebarea finala.
A.- INTRODUCERE IN XENOCRAŢIE
Xenocratia = formă de organizare și conducere politică a unei țări de către reprezentanții unei etnii străine acelei țări. 2 Dominație economică, politică sau culturală a unei țări exercitată de reprezentanții unei etnii străine acelei țări. Conducere de către reprezentanții unei etnii străine dintr-o țară.
Sunt cunoscute 2 forme: directa (tara/poporul este invadat si i se pune un conducator alogen sau indigen-impus de ocupant) si indirecta (cand puterea invadatoare se retrage si lasa la conducere domni indigeni, sprijiniti de Hegemon, kiar daca s-a retras fizic din teritoriul ocupat).
Exemple:
1. Xenocratie directa
-Tara Romaneasca si Moldova - domn indigen pus de Poarta sau alogen/domniile fanariote/Regulamentele Organice;
-domn alogen in Transilvania, impus de Imperiul Habsburgic;
2. Xenocratie indirecta
-Hegemonul, prin elita indigena, xenofilocratica, sustine si pastreaza la carma un alogen, de regula monarh
Situatie speciala: cand peste xenocratia indirecta/regi alogeni s-a suprapus si cea directa.
Explicatie: Indirecta – peste Regatul Romaniei condus de dinastia de Hohenzollern/adusa la conducere de elita indigena si xenofilocratica la guvernare s-a suprapus si xenocratia indirecta, prin indigenul Antonescu, care a recunoscut si aservit tara Hegemonului Germania Nazista (Dictatura Antonesciana).
!!!! Culmea istoriei: Noul Hegemon, URSS pastreaza o perioada scurta xenocratia indirecta (MSR Mihai) si o dezvolta spre complex, mentinand in conducerea RPR indigeni, dar si alogeni, multi adusi cu misiuni clare, la nivelul decizional, in fapt niste supervizori ai decidentilor nationali.
B. - Intrebare: Exista xenocratie indirecta sau directa in sistemele democratice, capitaliste, prin alegeri libere si cum se poate ea realiza, daca se poate/daca exista posibilitatea?
Orice intrebare normala isi are si un raspuns pe masura! Intrebarile tampe primesc raspunsuri umoristice....
R: 77%!
Deci te-ntreaba si gandeste: de ce moare cainele si omul cu minte ieftina?
R: de drumul lung si grija altuia!
*Ar cam fi cazul sa lasi la o parte problemele materiale si sa fii preocupat mai mult de cele spirituale si/sau de minte. Mai jos ti-am dat un model care iti explica vremurile in care traiesti! meditatiile sunt numai pe bani, iar lipsa santurilor "tectonice" de pe creierul tau constituie un atu pentru ceilalti!
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com