Despre plusurile și minusurile celor 2 proiecte am discutat pe blog la momentul inregistrării lor la Senat. Toate articolele pot fi găsite după eticheta... Proiect lege pensii militare sau după numărul avut la Senat, numele initiatorilor introduse în fereastra de căutare a blogului.
Aici vor fi comentarii pe toată perioada procedurii de adoptare a proiectelor în Camera Deputaților. Nu încărcați spațiul pentru comentarii cu subiecte colaterale.
Mai jos, dați clik pe cuvintele îngroșate pentru a deschide documentele în PDF.
Nu putem să nu constatăm superficialitatea Comisiei de apărare din Senat, care nu și-a asumat nicio răspundere în corectarea celor 2 proiecte.
-PLx 199/2020, Proiectul Leș, Forma adoptată de Senat(L38/2020)
-Raportul Comisiei de Apărare din Senat, cu amendamentele respinse, depuse de senatorul
Nicu Fălcoi
-PLx 221/2020, Proiectul LADPM, forma adoptată de Senat (L120/2020)
-Raportul Comisiei de Apărare din Senat, cu amendamentele respinse, depuse de senatorul Nicu Fălcoi
Domnul Ciucă, ministrul Apărării, are termen 30 06 2020 să obțină Ordonanța Guvernului, pentru proiectul propus de juriștii și finanțiștii ministerului pentru modificarea Legii 223/2015, dacă guvernul scapă de moțiune de cenzură.
Trebuie să se grăbească, pentru că Parlamentul nu glumește, va adopta unul din cele 2 proiecte, mai degrabă o combinație dintre cele două.
Pentru cei care au uitat, Proiectul Ciucă a fost scăpat în online AICI.
Anexa 2 a proiectului de ordonanță, AICI.
Guvernul a dat un aviz negativ pentru L 120/2020, AICI, comițând și o impardonabilă eroare, respectiv că pensia suplimentară pentru militari nu ar fi reglementată de L 223/2020. Cred că au confundat sporul pentru pensia suplimentară cu sporul OMM/SOSP.
Juristii de la Guvern au ignorat art. 108 din L 223/2015, cârpind argumentația cu dispoziții din Codul Fiscal.