Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 17, 2020

Confortul moral și spiritual pe care vi-l provoacă artefactele și livrabilele Comisiei de contestații

73 comments
    Reproduc mai jos prezentarea în cuvinte și fraze bombastice a  paginii celebrei Comisii de contestații din MApN, cu care mulți dintre d-voastră v-ați amărât confortul psihic și emoțional(citat din textul prezentării) prin lipsa de răspuns, răspuns cu întârziere sau numai după ce contestațiile au ajuns în instanțe, iar dacă ați primit răspuns, acesta era general sau șablonizat, care nu răspundea la contestațiile dvs. punctuale.
Din cauză că atât Casa  de Pensii Sectorială cât și Comisia de contestații au aceeași subordonare, aspect valabil și pentru MAI și SRI, această procedura prealabilă administrativă, obligatorie, înainte de sesizarea Tribunalului, a verificării legalității deciziilor de calculare/recalculare/actualizare, nu și de revizuire, a pensiilor militare a devenit formală și lipsită de eficiență.
Unitatea de simțiri între cele două organisme este supărător de vizibilă în întâmpinările aproape copy-paste pe care le depun în instanțe.
Hotărârile Comisiei de contestații produc în instanțe  multe bătăi de cap contestatorilor, majoritatea neasistați de apărători: fie instanțele ridică din oficiu excepții de procedură pentru că nu au fost contestate și aceste Hotărâri, deși ele au fost emise după sesizarea instanței, fie MApN ridică excepția lipsei calității procesuale pasive în proces, când contestatorul nu omite contestarea sau completează ulterior acțiunea.
Este vizibil că acest organism de control nu are o autonomie de decizie prin care ar putea să critice linia oficiala a instituției militare de interpretare a legii pensiilor militare, linie impusă și Casei de pensii, motiv pentru care activitatea Comisiei nu reprezintă un adevărat filtru de îndreptare a deciziilor de calculare/recalculare/actualizare emise de Casa sectorială.
Un asemenea organism autonom ar fi observat că eliminarea indexărilor din anul 2016 din deciziile de actualizare din anul 2017 este ilegală sau că, includerea sporului SOSP în plafonul net al pensiei militare este, de asemenea,  ilegală, în deciziile de calculare emise după 15 09 2017. OUG 59/2017 a stabilit acel plafon doar pentru cuantumul pensiei militare calculat potrivit Legii 223/2015.
Căte acțiuni în instanță ar fi fost prevenite!






 DRPCVP
Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului
 Comisia de contestaţii pensii 
DESPRE NOI:
Cadrul legislativ care reglementează activitatea Comisiei de Contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale îl reprezintă Ordinul comun al ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne şi al directorului Serviciului Român de Informaţii nr. 8/39/8026 din 7 ianuarie 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura comisiilor de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Comisa de Contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale este organismul de verificare şi control care examinează şi hotărăşte asupra deciziilor de pensii emise de Casa de pensii sectorială din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar procedura de examinare a deciziilor de pensie supuse contestării reprezintă, potrivit legii, procedură administrativă prealabilă, obligatorie, fără caracter jurisdicţional.
RESPONSABILITĂTI:
       Comisia de contestaţii examinează deciziile de pensie emise în condiţiile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, deciziile de pensie emise în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele emise în conditiile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare şi contestate în termen de 30 de zile de la comunicare, potrivit legii.
ORGANIZARE:
      Secţia suport tehnic soluţionare contestaţii se subordonează secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului. În cadrul Secţiei funcţionează Comisia de contestaţii – organism de verificare şi control care examinează şi hotărăşte asupra deciziilor de pensie emise de Casa de pensii sectorială, fiind formată din 6 membri numiţi prin ordin al ministrului apărării naţionale şi se află în strânsă legătură cu Casa de pensii sectorială.
 ROLUL COMISIEI DE CONTESTAŢII PENSII ÎN SPRIJINUL STRUCTURII DE FORŢE:
      Comisia de contestaţii asigură, atât prin rolul de organ de verificare şi control, cât şi prin hotărârile/artefactele pe care le produce, confortul moral şi emoţional de care beneficiază cei care au făcut parte din structurile de forţe, actualmente pensionari militari.
        Calitatea livrabilelor pe care le produce Comisia de contestaţii se reflectă în calitatea vieţii personalului în rezervă/retragere, ca urmare a emiterii unor hotărâri legale, corecte, explicite şi utile în înţelegerea situaţiei de fapt şi de drept în care se află beneficiarii pensiilor militare.
CONDUCERE:
          Preşedinte: P.c.c. Ioana PEREVERZOV
Adresa: Mun. Bucureşti, str. Drumul Taberei nr. 7-9, sector 6.
Tel. 021.3195799

73 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acolo lucreaza amantele de la varful aisbergului, Onorabile! Se cade, oare, sa le deranjam din procesul productiv de satisfacere a problemelor, care oare?!

Dan spunea...

Deci... aici e prezentat ”inamicul public nr. 1”...?

Huhu Rezea spunea...

Hai sa nu coborâm discuția la un asemenea nivel trivial!

Huhu Rezea spunea...

Nu realizezi nimic prin tușare!

M spunea...

hi, hi, hi! Asa e cu civilii in armata!

Madam Ioana PEREVERZOV spune intr-o declaratie de avere ca are venit anual incasat de "aproximativ 28.000 lei".
!. Nu exista "aproximativ" intr-o declaratie oficiala.
2. Asta inseamna un venit lunar de 2333 de lei. Nasol!
3. A modificat declaratia de avere FARA SA SEMNEZE MODIFCAREA! Pentru un jurist este inacceptabil! O declaratie nu se da cu stersaturi, modificari etc.

Deh, un civil! 😁

Dan spunea...

Era doar ”intrebare”.
Dar o sa reformulez pentru a fi pe plac...

Aici sunt acei oameni minunati care vegheaza la aplicarea corecta si oportuna a legi astfel incat militarii in rezerva sa se bucure de toate drepturile si recunoasterea meritelor. Mii de multumiri din partea militarilor pentru treaba buna pe care o fac. (fara tusa... doar sarcasm).

Gigi spunea...

Cornele@,numai la amante îţi e gândul!

Ãştia,nu rezolvã nicio contestaţie.Am pãţit-o şi eu,cu toate cã le-am demonstrat cã m-au fript cei de la CPS cu 25 lei la prima decizie de pensie.Le-am pus documente doveditoare cã la calcul au gresit şi m-au deposedat de acea sumã,dar au spus cã e bine,nu s-a greşit.Rãspunsul a fost dat în termen legal.

Gigi spunea...

Aşa se joacã şi cu pensiile noastre!Lipsã de responsabilitate crasã!

avianyc spunea...

Comisia de care toti fug ca de ăl cu coarne !!!

Iulian Mareș spunea...

Pt cei cu Biotera mergeee!

hankook spunea...

Se preconizeaza o indemnizatie lunara de 1000 lei ,neimpozabila, pentru cei care au fost in teatrele de operatii....Greu de crezut ca va fi aprobata de guvern, cu toate ca de la MApN a primit verde...Putem totusi sa speram ! https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fevz.ro%2Fexclusiv-legea-veteranilor-aprobata-de-mapn-noile-drepturi-pentru-militari.html%3Ffbclid%3DIwAR3Ol7dXx2xaN177pqnoAK_DIa4jn3MNxMgcnjFEtG0vCE9zsquKb24OvAI&h=AT1FdisY22nVdWC9GLOxOR1Cxq1WklPOo_WVdjxhHZe3fsd5KJknOPSCfkP5EUjqMvmwKZjyzCx4-OD8IChJQqy4VoDHdoTivm6065jAdjyLINInQpjX2yoir0OslsrrRU2buk0KR01daY98F0hQn8Qhx-QayIzZonsQyXaGxvPt5m5E38paEPi5suOBI3k

Viorel spunea...

Domnule Civil, aici nu e vorba de superficialitate crasă, ci despre bătaia de joc la adresazecilor de mii de pensionari militari cu pensia eronat calculată în timp (cei ce au fost, suntem și cei ce urmează, probabil), pentru că neregulile nu sunt de acum ci de ani de zile.
Dacă unii militari mai sunt superficiali, asta se datorează în mare parte stresului pe care ni-l transmiteți dumneavoastră (nu dumneavoastră ca persoană) civilii, cu funcții importante în statul român prin legile de orice natură scrise ziua sau noaptea, pe genunchi sau pe coate, principalul e să vă atingeți scopul indiferent de consecințe, fie la adresa armatei fie la celelalte categorii sociale, românii în general.
Un singur general al Armatei Române a avut curajul să înfrunte politicul, și:
„Solicită, în faţa comisiilor reunite de apărare ale Parlamentului, bugetarea corectă a armatei României, cerând imperativ parlamentarilor să nu-l oblige, în demnitatea pe care o are, "de a sta cu mâna întinsă la uşa prim-ministrului". Pledează pentru recuperarea resursei umane disponibilizate şi susţine dreptul de asociere a militarilor activi şi în rezervă. Intervenţia unor grupuri de interese afectate de măsurile luate cât şi griparea canalelor de comunicare cu preşedintele României îl determină profesional să facă unele declaraţii publice severe care au condus la depunerea mandatului şi prezentarea demisiei, la 31 octombrie”.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

CPS si Comosia de contestatii tin de aceeasi funie.Cum vrem ca aceasta comisie sa rezolve contestatiile daca ele curg pe banda rulanta.Raspunsul este sablon.Baga cateva articole din lege si gata raspunsul si asta daca vrea.Ar trebui ca cineva sa adune mai multe raspunsuri la contestatii si trimise la Comisia de aparare din Parlament sau eventual la opozitie sa-i dam si ei de lucru.E o parere.


Leon spunea...

Am primit si eu Hotararea acestei comisii, dupa 8 luni de la Contestatie, unde mi se explica motivele Respingerii !
Cel mai mult mi-a,, placut,, motivarea finala:
,,...De asemenea, nu exista un drept constitutional la pensie de serviciu, astfel incat, cu privire la suplimentul acordat de stat ,nu se poate sustine ca este un drept viitor castigat ad aeternam din moment ce este sub conditie,,(fraza preluata probabil din Decizia nr.652/2018 a CCR, privind constitutionalitatea art.30 din L.223/2015 unde in procentul de 85% intra si procentul aferent PS)..!

M spunea...

@Viorel

Trebuie sa fiu de acord cu Dumneavoastra!

In plus, din experienta mea, am constatat o invidie si o ura mai mult sau mai putin fatisa din partea colegilor civili. Impresia lor este si va fi ca ei fac munca egala cu militarii dar nu au aceleasi beneficii.

Sa pui un civil sa analizeze contestatiile militarilor este egal cu a il pune pe Mihai Dide sa decida soarta jandarmilor!

IulianC spunea...

Sunt atâtea povesti frumoase cu proiecte de lege in ultima vreme, ca nu mai merita sa le bagi in seama.

avianyc spunea...

Daca s-a constatat că este cel mai competent pe acolo dece nu ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intreb respectuos pe Seful Comisiei de Contestatii, de pe langa MApN: Exista in Muzeul Armatei romane macar o sigura Contestatie rezolvata de aceasta Comisie, si pusa la loc de cinste intr-o rama aurita, si atestata ca cea mai mare raritate planetara din Armata roamana de catre Guiness Book?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maiorul, Murariu Romeo, din Bacau, prietenul meu de-o viata, a primit Raspuns la o Contestatie dupa mai bine de 10 ani, anul trecut! Sa fie oare ,,veteranul'' Armatei in astfel de ,,cadopere'' birocratice?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lasand deoparte glumele incepute pe acest topic, din motive lesne de inteles, il provoc pe Seful Comisiei de conestatii la un act de curaj si sinceritate camaradereasca, firesc fiind un militar care ne este si camarad de conditie cazona: Poate sa aiba o atitudine corecta si demna de un adevarat militar pentru a publica in presa militara o situatie cu modul de rezolvare, concret, al contestatiilor depuse de catre rezervisti, pe un grafic sugestiv, in care sa vedem cate astfel de contestatii s-au rezolvat pozitiv, sau negativ, din 2009 si pana in Ian 2020? Eu ii multumesc respectuos si anticipat pentru actul de curaj, daca il va avea!

Dan spunea...

Domnilor... se pare ca presa libera (presa occidentala infiltrata) a inceput sa ia la ochi si pensionrii militari si armata R. Moldova... https://moldova.europalibera.org/a/cât-de-speciale-pot-fi-unele-pensii-în-țările-ue-/30383264.html

Ar trebuii sa urmarim si presa din Bulgaria, Ungaria, Ucraina si Serbia... poate se intampla si la ei atacuri similare... Oare cine are interes sa deztabilizeze astfel armatele unor state din zona asta?

emanuel spunea...

Comisia de Contestatii a MApN trebuie desfiintata imediat , deoarece nu-si are rostul ( membrii comisiei sunt platiti ... ca sa ce ? ) In loc sa rezolve problemele aparute in deciziile de pensionare ... comisia lupta impotriva pensionarilor , tratandu-i ca pe niste dusmani.

Samaritean spunea...

Buna ziua. Stiu ca nu are legatura directa cu subiectul, dar indirect are. Pentru ca actiunea e formulată deja.
Am o intrebare pentru dumneavoastră stimați colegi. Sa zicem ca am 11 ani si 4 luni lucrați în condiții deosebite. Pentru 10 ani imi scade 1 an si 6 luni. Pentru acei 1 an si 4 luni care-mi rămân nevalorificati, ar trebui sau nu sa-mi scadă 4 luni? În plus mai am si de la condiții speciale nevalorificate 4 luni. Care ar fi si astea 2 luni de reducere.
Ideea e ca ei au scăzut doar anii întregi, iar tot ceea ce nu e an intreg s-a pierdut. Eu doresc sa ma pensiona cu 1 martie si ei imi spun sa mai stau 6 luni. Dacă aș putea scădea si lunile specificate mai sus as putea ieși.

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri si as aprecia daca ar fi si o baza legală printre ele.

Huhu Rezea spunea...

Nici chiar așa! Cine analizează contestațiile in procedura prealabilă?
Comisia trebuie scoasa din actuala subordonare de concubinaj cu financiarul și juridicul ministerului. Nu ar fi mai buna o subordonare directa ministrului?

Huhu Rezea spunea...

Nu pot să cred că ești atât de neatent când citești un material. Șeful comisiei este o avocată civilă.

Leo spunea...

După ce se vede în foto , pare că este un concubinaj LESBY.
PS
La CNPP a dispărut de cam 1 an Comisia Centrală de Contestații. În 45 de zile îi dai direct în Judecată la Tribunal

Huhu Rezea spunea...

Probabil că vă referiți la reducerea vârstei de pensionare reglementată de art. 21 al L 223.
Nu se face proporția pentru intervale cuprinse între vechimile din tabele.

Gigi spunea...

Corect,d.le H,trebuie sã fie subordonatã ministerului,nu financiarului,cu toate cã tot cam acelaşi drac este! Întradevar,au volum mare de lucru,dar nu e o scuzã,pt.a face plângere,a deschide acţiune în instanţã trebuie fãcutã întâi contestaţie la aceastã comisie pt.a îndeplini procedura,chiar dacã nu se primesc rãspunsurile în termen(care dupã pãrerea mea este rezonabil)se poate deschide acţiune în instanţã probând cu recipisa eliberatã de poştã unde se regãseste data când a fost depusã contestaţia cãtre comisia de rez.a contestetţiilor.Asta nu este o noutate pt.cei iniţiaţi,dar am specificat acest lucru în ideia cã mai sunt pensionari care nu cunosc acest aspect.
De asemenea,cineva mi-a spus cã,pentru a se în cadra în termenul de rezolvare a contestatiilor,aceştia,procedeazã la un truc,acela cã,în momentul când primesc acele scrisori cu contestaţiile,nu le înregistrezã imediat,ci mai lasã sã treacã un timp,dupã aceia le înregistrezã,termenul de rez.curgând din momentul când ei au înregistrat plângerea.Bine,nu stiu cât este de realã aceastã informaţie,dar ar trebui verificatã de cei interesaţi.Am spus,mie mi-au trimis rãspundul ìn termenul prev.de lege,aşa cum a fost el,dar a fost în termenul legal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, daca la sefia Comisiei de de Contestatii e o avocata, ca guguștiuc ma mut de pe un crac pe-o alta cracă!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Individa este o avocata expirata.Din sapaturi rezulta ca a avut un birou de avocatura prin 2007 care nu prea a functionat.Se pare ca a aterizat in aceasta functie prin bunavointa lui Oprea si ca urmare a faptului ca este sotie de cadru militar activ.Un pensionar militar din Vaslui a chemat-o in judecata pe persoana fizica fara finalizare fericita.

Huhu Rezea spunea...

Profită de zgârcenia pensionarilor cărora li se pare prea scump să expedieze contestația Recomandată cu confirmare de primire.

Leo spunea...

- În sistemul public de pensii , Reducerea vârstei de pensionare prin valorificarea sporului de condiții de muncă se face numai dacă este îndeplinit stagiul complet de cotizare de 35 de ani.
- În sistemul de pensii cazone 223 , se valorifică și anii incompleți de condiții de muncă. Dar mai la sfârșit , când se stabilește vechimea totală valorificată în serviciu , fracțiunile de peste 6 luni se completează în + , iar fracțiunile de sub 6 luni în -. Nu prea ai fot explicit . Spune situația concretă ca să poți să primești un răspuns cert , care să te ajute.

Leon spunea...

Comisia de Contestatii a CNPP inca nu este desfintata ! Isi continua activitatea max.3 ani, pana la solutionarea contestatiilor nesolutionate (art.145/L 127/2019).
Asa este, Deciziile emise dupa data de 12.07.2019, pot fi contestate in 45 de zile direct la Instanta Judecatoreasca competenta (Art.139)..!

Huhu Rezea spunea...

Nu confunda întregirea vechimii pentru stabilirea pensiei militare din art. 25 cu calculul reducerii vârstei de pensionare pentru vechimea lucrată în condiții de muncă, din art.21.

Samaritean spunea...

Păi pot reduce 10 ani si 6 luni conform condițiilor de muncă. Dar imi rămân 1 an si 4 luni nevalorificati la condiții deosebite. Dacă aș putea reduce procentual si aceasta perioada, as mai putea reduce 4 luni.
Adica...La 10 ani de condiții deosebite se reduc 1 an si 6 luni. La 12 ani se reduc 2 ani. Diferenta dintre cei 10 si ceea ce am eu acum de redus e de 1 an si 4 luni.
Intrebarea era: timpul lucrat în aceste condiții se reduce sau nu, proporțional? Sau se pierde?

Huhu Rezea spunea...

Când legea nu precizează nu se aplică proporția. Vechimea peste ultimul an intreg din tabele, lucrată în condiții de muncă, se pierde, așa cum se pierde și vechimea in aceleasi condiții de peste 35 sau 26 ani.

Unknown spunea...

Sint pe pensie de urmas militara.Cind mi a venit decizia scrie pensie de invalilitate desi sotul iesind la pensie fara grad de handicap.Am facut contestatie cu acte doveditoare si mi s a comunicat ca a fost eroare de calculator si mi a trimis aceias decizie dar nu mai scrie grad de handicap.Ce pot sa fac? Sa ii dau in judecata{cu o pensie de 1100

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Punerea la sefia Comisiei de contestatii a unui jurist si nu a unui financiar explica de la inceput ca menirea ei nu este de a rezolva contestatiile ci de a rezista la chemarile in judecata.Asta trebuie spus presei de investigatii.

Huhu Rezea spunea...

Era posibilă o astfel de greseală, insă important pentru dvs este să vedeti daca aveti un cuantum al pensiei de urmas de 50% din dreptul de pensie cuvenit soțului.

Huhu Rezea spunea...

Contestația este o cale cale prealabilă de atac in litigiile de muncă și asigurări sociale.
Chiar este bine ca un avocat să fie presedintele comisiei.

Leon spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2020/01/dreptul-la-munca-al-rezervistilor.html?m=1

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Da am jumatate din pensia sotului dar de unde sa stiu daca este calculata corectptr ca sotul a decedat in anul2009 iar eu am pensie de urmas din 2016.Sotul are 25 ani in serviciu si cumulata 38 fiind plt.adj

avianyc spunea...

De regula facultatile de drept au in programa materiii de studiu ,drept comercial ,drept bancar,drept financiar ,etc, ,chiar si notiuni de contabilitate.

Unknown spunea...

Va multumesc d-le Huhu Rezea! va urmaresc in fiecare zi

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ar trebui,cine poate,interveni la Ciuca sa puna in fruntea Comisiei de contestatii un militar activ, de specialitate financiar.

Huhu Rezea spunea...

Cum să nu?!
Doar unor finanțiști le putea trece prin minte că indexarea din 2016 a fost valabilă doar în acel an.
Cei care au vehiculat această enormitate și în fața instanțelor, în intâmpinări, și-au pierdut și ultima brumă de respect din partea judecătorilor.

Huhu Rezea spunea...

Vă dati seama din Nota de calcul, anexa la decizia de pensie.

Leo spunea...

Dar de "Comisia lesby" din MFA , ce mai ştii , nu se defiinţeayă şi ea şi să facă o Trupă de Streaptease din ea ?

Huhu Rezea spunea...

@Vanatorul
Reformulează comentariile daca vrei sa le public.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa poza, as putea afirma ca acesta este mai mult un orgasm, decat un organism militar cu atributiuni de indreptare a unor inadvertente din deciziile de pensii. Eu cred doar in organisme, nu in orgasme!

Leo spunea...

Ia să încerci să le faci să-ți spună cum e cu punctul G (din anexa desigur) și nu să-l caute pe Muntele lui Venus...
ps
Stelică P. de la Iași , nu ne-ai mai spus nimic cum a fost la Tribunal pe 15 , cu PĂDUREANUL HUOnorius...

Huhu Rezea spunea...

Stelică, de ce te făcuși Vânător?

M spunea...

@Civil
Dreptul muncii reprezintă acea ramură autonomă a dreptului privat alcătuită din ansamblul normelor juridice care reglementează relaţiile sociale individuale şi colective de
muncă ce se stabilesc între angajatori şi salariaţi.

Așa, ca să fie clar! Mai încearcă!

M spunea...

Hai sa vă ajut!

E vorba de ramura dreptului numită "dreptul securității sociale".
Recomand lucrarea A. Țiclea și L. Georgescu.
V-am mai spus mult stimate domnule civil, rămâneți în zonele pe care le stăpâniți.

Ion Oblemenco spunea...

VÂNĂTORULE MULT SUCCES !

Gigi spunea...

10 ani?Poate 10 luni.Sigur nu e o greșeală de redactare? Dacă ar fi așa,ar face obiectul unui studiu aprofundat și expusă la vreun muzeu!😀

Gigi spunea...

Poate și-a schimbat atitudinea de bosâncean între timp! Funcția mai schimbă omul!

Leo spunea...

- Vânătorule de PĂDURENI , deci să înţeleg că după 05.02.2020 nu va mai fi HUOnorius repreyentantul pârâtelor ?
- Eu cred că nu trebuie a te baza prea mult pe relațiile cutumiale dintre localnicii celor 2 localități. MFA-ul LICHELIZAT la cap produce LICHELE UMANE de vârf și la vârf.
Apoi, la fel se zice că și Moldova e sora RO , dar uită-te cum îl votează pe LICHEAUA de dodon un antiromân feroce.
- Ai observat că "consemnările mele de aici de pe Blog" au influențat în vre-un fel instanţa ? Și dacă da , în ce fel a infuențat-o ?

Iulian Mareș spunea...

Manevrau iute si sisul?

brenda spunea...

ha ha esti tare

Ein Stein spunea...

La Art 411, la exceptii, pot cumula salariul cu pensia numai cei "pensionat pentru limită de vârstă în baza principiului contributivităţii,". Vad ca Dogaru nu a sesizat discriminarea, pensionarii militari sunt exclusi de la exceptii.

Gigi spunea...

Îi transmit și eu succes,dar în schimb,să fie atent că,câteodată,vânătorul poate să devină vânat.Nu este o ironie,este un sfat.

Cezar spunea...

S.au dus drakului intelectualii dr marca de pe acest blog..t.2..corleone...cezar
.sniperul..vulpea desertului etc..
Au ramas moldovienii si basistii din Craiova..🤣🤣🤣🤣🤣🤣

avianyc spunea...

Sergentul Bulă.....😂😂😂😂😂

avianyc spunea...

Orice judecator din sectia civil poate judeca o contestatie la o decizie de pensie atata timp cât cuantumul pensiei este ”un drept patrimonial ” iar modul de stabile a ”cuantumului” este reglemenat de o lege in functiune cu modificarile ulterioare.

Iulian Mareș spunea...

Dacii liberi...carpii?

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Orice sau.... oricare judecător?
Și... ce mai râdeați voi iohaniștii de Veorica când spunea ...orice om. Nu ești din Videle, nu?

avianyc spunea...

🤷‍♂️😂😂😂😂😂😂🚮

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este din Jina. Oi zer...😜👌🤣👮

Nea Nicu spunea...

Neavând posibilitatea de a apela la foști colegi ( precum alți distinși domni de pe aici ) pentru a căuta , localiza , stabili ID ( colegi cărora e clar că li se face o proastă reclamă), am apelat la Goagal, putând să mai clarificăm câte ceva... Dosar 13157/3/2018 Tribunalul București, reclamant Donescu Simona Cristina, litigiu de munca f.p.cu MApN. Deci doamna maioara- cum ii spunea cineva pe aici- e întradevăr activată recent. Nu subscriu la celelalte epitete ce i s- au atribuit. Ordinul cu componenta comisiei de contestații este emanat ci contrasemnat de fostul secretar de stat Chirică și "pentru" in locul lui Leș. Persoana Pereverzov nu este o oarecare, este clar susținută. Le- a pus plăcuțe suedeze la mulți distinși domni cu grade și funcții mari, deci e clar susținută politic. Cineva a și avansat aici un nume, cam aceeași părere o am și eu. Dar nu vreau să- l supăr pe Flavius...

mega2005 spunea...

Mai domnule civil, uite cum sta treaba...comisia n-a avut de cand exista un pcc la conducere. E caz unic in istorie. Interesati-va cine e doamna in cauza, de unde provine, cu ce s-a ocupat acum vreo 10-15 ani, etc. si o sa aveti o imagine completa asupra chestiunii...bine,daca doresti sa afli adevarul, daca nu, las-o ca macane...

mega2005 spunea...

Subscriu la ceea ce afirmati in legatura cu persoana....