Un produs Blogger.

marți, iulie 30, 2019

CCR oferă dovada ca președintele a mințit poporul cu televizorul

14 comments
Nicio lege de modificare a codului penal și a celui de procedura penală, elaborată de guvernul PSD în ultimii 3 ani, nu a întrat în vigoare... din simplul motiv ca președintele și opoziția le-au contestat de două ori la CCR.
Cum puteau asemenea legi nepromulgate să-i încurce pe polițiștii și magistrații caracaleni care au ratat salvarea unei minore sechestrate? 
CCR impută Parlamentului ca nu a reexaminat în totalitate legile respinse anterior, ignorând articolele declarate atunci neconstituționale.


COMUNICAT DE PRESĂ 

În ziua de 29 iulie 2019, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului 
anterior promulgării, s-a pronunţat asupra următoarelor sesizări: 
A. Sesizările privind Legea pentru modificarea și completarea Legii 
nr.286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, 
descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, sesizări formulate de deputați 
aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal și Uniunii Salvați România, precum şi de Preşedintele României, asupra cărora Curtea Constituțională a dispus conexarea în ședința din 4 iulie 2019. 
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a 
admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi 
completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 
pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în ansamblul ei, este neconstituțională. 
În acest sens, Curtea a reţinut, în esenţă, faptul că, în cadrul procesului de 
reexaminare a legii, Parlamentul nu a transpus în integralitate deciziile Curţii 
Constituţionale incidente în materie penală. Prin urmare, Curtea a constatat că legea 
criticată încalcă art.147 alin.(2) din Constituţie.

În cadrul considerentelor se vor detalia, în mod punctual, aspectele referitoare 
la deciziile Curţii Constituţionale care nu au fost transpuse în corpul legii criticate. 
B. Sesizările privind Legea pentru modificarea și completarea Legii 
nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii 
nr.304/2004 privind organizarea judiciară, sesizări formulate de un număr de 78 de 
deputați aparținând grupurilor parlamentare al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România, respectiv de Preşedintele României, asupra cărora Curtea Constituțională a dispus conexarea în ședința din 4 iulie 2019.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a 
admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea nr.135/2010 privind 
Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în ansamblul ei, este neconstituțională. Curtea a reţinut în esenţă că, în cadrul procesului de reexaminare a legii ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.633 din 12 octombrie 2018, Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare și nu a transpus toate deciziile Curţii Constituţionale prin care s-a constatat, în cadrul controlului de constituționalitate a posteriori, neconstituționalitatea unor norme de procedură penală. Prin aceste motive, Curtea a constatat că legea supusă controlului încalcă art.147 alin.(2) din Constituţie. 
Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se comunică Președintelui 
României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului. 
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții 
Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în 
Monitorul Oficial al României, Partea I. 

Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituționale


14 comentarii:

M spunea...

Ete na! Acum ne miram ca Johannis e un mincinos! Ha, ha, ha! Pai stie toata Romania asta!
Domnule Huhurez, pe bune?
Mai ramane sa puneti o postare care sa arate ca a luat casele cu acte false!!! Ha, ha, ha! Toti stim asta - e din ciclul iarna nu e ca vara!

avianyc spunea...

Ce sa mai intelegem de la unii cand ipocrizia este dusa la maximul marsaviei.
Probabil ca si in cazul abuzului si neglijentei in serviciu codurile modificate trebuiau aplicate pana cand scapa toti inculpatii si pe urma ce mai conteaza ca sunt declarate neconstitutionale.
Nu sunt la curent cu declaratiile oamenilor politici si de aceea nu inteleg sensul acestui titlu.
Felicitari celor care au atacat la CCR initiativele unor slugarnici dovediti marsavi si a unor juristi de care este valabila doar diploma obtinuta din Mercedes sau BMW.
Tot ce este promovat de aceste specimene trebuie obligatoriu supus (inclusi legea care da drepturi sporite polistului) verificarii de constitutionalitate de catre CCR.
Altfel riscam autocratismul unor derbedei.

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/curtea-constitutionala-s-ar-putea-pronunta-pe-codurile-penale-legatura-cu-crimele-de-la-caracal-1166158

avianyc spunea...

Dacă in urma masurilor fiscale preconizare ( legea Genunche)majoritatea CCR se debareasa de patria mamă psd si judecă corect epoca de trista amintire TT- Iordache - Cătaniciu - Nicolicea a luat sfârsit.
Si propabil va judeca cu celeritate deosebita si pentru pensionarii militari care si un ”orb ” vedea ca au dreptate ,insa nu se putea trece de ”ordinele sistemului”.

Ein Stein spunea...

Revista presei
Spune o stire ca Viorica Dancila ar fi afirmat ca tot acest balci este opera "serviciilor" pentru a crea o emotie gen Colectiv care sa fie folosita cumva. Daca Viorica are dreptate, nu stiu cat intelege ea ce se intampla in lumea dezlantuita, statul mafiot ori este disperat si joaca totul pe o carte ori sunt prosti gramada. Eu as paria pe varianta a doua. O ocazie mai buna de a destructura statul mafiot, tocmai pe o astfel de emotie, nu se va mai ivi curand. La Colectiv, Ponta si-a dat demisia, oare Viorica va face la fel sau va face un plan de restructurare a institutiilor statului pentru ca tocmai asta cere populatia. Sper ca cei din coalitie sa aleaga varianta buna, de data asta.

Ein Stein spunea...

Revist presei
Oportunism sau prostie, multa?
USR tocmai s-a hotarat sa profite si el de necazul copilelor asasinate si vine cu un set de "propuneri" prin care sa faca treaba buna. Unul dintre puncte suna cam asa, pe langa multe alte imbecilitati:
"Numirea pe functii sa se faca pe principiul meritocratiei". Din pacate nu spun cum va cunatifica "meritocratia" individul care va "numi" pe functie. Astia macar isi declara intentia, "gata va ajunge, lasa si pe altii sa-si moaie ciocul ca suntem flamanzi", un fel de rotirea cadrelor. Cum am mai scris, se face orice, dar absolut orice, ca statul mafiot sa reziste, a fost cread cu sudoare si ar fi pacat sa nu profite de el, cei care pot evident.
Pe de alta parte vad o lipsa de imaginatie, nici nu e de mirare la astfel de indivizi, mai in urma cu cativa ani au fost altii, "tehnocrati", acum vom avea de-a face cu "meritocrati". Oare ailalti cu ce mai vin?
Pe nicaieri nici macar nu se aduce vorba de restructurarea institutiilor statului, pe profesionalizare, ocuparea functiilor pe baza de examen, competente si astfel de prostii.
Sa-si dea demisia ala, sa raspunda vinovatii, sa facem si sa dregem, etc.
Nu uitati, suntem noi si ei, fata in fata doua tabere declarate, populatia si mafia.

Militar de la 14 ani spunea...

O țară de rahat. Președintele nu are nicio treabă. Nu știu de ce mai avem funcția asta. Este un președinte mediocru, incapabil. Poate ar trebui să revenim la monarhie,dar nu se mai poate. Guvernul este cel mai slab din ultimii 30 ani iar primul ministru cel mai prost din ultimii 150 ani de când e această funcție în România. Ăla care i-a pus a ieșit ca prostul.
Cei mai mulți din cei rămași sunt needucați, mizerabili, hoți, o nație urâtă în orice țară în care aude că ești român.
Mai rămân munții, apele, care și ele numai au păduri iar altele sunt pline de gunoaie produse de acest popor minunat.
O țară care cu greu își va reveni. Nu merităm să trăim în lumea liberă. Ne-am făcut de râs. Doar ura și invidia guvernează în țara asta. Ăsta e drumul către pierzanie.

Gigi spunea...

Nu e o noutate că politicienii mint.La ei se pune problema care minte mai mult,ca la concursul intrnațional de minciuni.Chiar,o fi organizat un astfel de concurs?

Ministrul,proaspătul ministru,de Interne,a demisionat.Cum s-ar spune în termeni marinărești,a părăsit Corabia primul când a dat de greu.

Iulian Mareș spunea...

Nu exista dovezi certe că cele 2 fete au fost omorâte, ci mai repede au fost transmise în altă parte sau altcuiva!
Am speranța că sunt în viață!
Încă sper!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/klaus-iohannis-a-semnat-decretul-de-numire-a-lui-mihai-fifor-ca-ministru-interimar-al-afacerilor-interne_677164.html

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Dar PG și șeful secției speciale când?

Leon spunea...

Marți, 30 iulie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Principala temă abordată în cadrul ședinței Consiliului a constituit-o analiza rapoartelor Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Telecomunicații Speciale referitoare la modul în care au gestionat evenimentul tragic de la Caracal.

Din analiza făcută în cadrul ședinței CSAT, s-a constatat că instituțiile care au responsabilități în domeniul securității cetățenilor nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să asigure un drept fundamental prevăzut de Constituția României, dreptul la viață și la integritate fizică și psihică.

În continuarea ședinței, membrii CSAT au analizat și aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020.

Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari și polițiști.

Elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forțelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră și în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari.

De asemenea, Consiliul a aprobat declararea autostrăzii Ploiești-Brașov ca obiectiv strategic de interes național și a avizat proiectul Ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea și protecția infrastructurii critice.

În finalul şedinţei, s-au avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019.

Consiliul a aprobat, totodată, eliberarea din funcție a directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca, în urma înaintării, de către acesta, a demisiei.

M spunea...

@Militar de la 14 ani - tara mea nu este "o tara de rahat"!
Te rog sa iti ceri scuze!

Alexandru spunea...

Bravoooo," militar de la 14 ani", ai spus totul despre aceasta natie, prin acest comentariu. Felicitari!

M spunea...

Acum câteva zile un om a făcut infarct pe munte. Familia a sunat la 112 care a transferat apelul la Salvamont.
In idiot e judecător pusese însă mașina 4x4 sub sechestru pentru o datorie a primăriei.
Salvamontiștii au mers o oră prin pădure și au ajuns la omul care murise în fața familiei.
Nimeni nu s-a oripilat. Salvamontiștii nu sunt la Guvern deci nu sunt buni pentru a fi folosiți în lupta politică. Politicienii și slugile lor trag în lupta politică procurorii, polițiștii și militarii de la STS.
În altă ordine de idei.
Așa bătrân cum sunt eu sunt gata să mor oricând pentru țara asta. Chiar dacă în ea trăiește și unul ca "militar de la 14 ani".
Pe un site pe care scriu militari nu este acceptabil să spui că țara asta este de rahat.
Câtă vreme se acceptă asta eu nu pot să mă asociez cu așa ceva.
Am onoarea să vă salut, la revedere!