Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 25, 2019

„Miticii” construiesc autostrada care le asigură cea mai scurtă legătură cu Vestul Europei.

17 comments
In ultimele apariții ale campaniei pentru europarlamentare Dragnea a anunțat aprobarea traseului Autostrăzii Sudului, oferind și o surprinzătoare explicație.

„Vorbim despre autostrada Constanța-București-Alexandria-Caracal-Craiova-Turnu Severin. De ce este importantă această autostradă? Este o autostradă gândită de serviciile secrete românești, sârbești și din alte țări încă dinainte de Revoluție, pentru că este o rută mult mai scurtă între Marea Neagră și țările din Occident.”, a declarat Liviu Dragnea.
Mai spunea că se renunță la continuarea traseului către Lugoj-Timișoara-Arad, prioritară fiind asigurarea legăturii prin Serbia cu culoarul Belgrad-Zagreb-Trieste-Milano-Torino. 
Se observă că  de aici există variantele Torino-Lyon-Paris sau Torino-Marssilia-Barcelona-Madrid-Lisabona.
Autostrada urmează a fi construită în următorii 5 ani în Parteneriait Public Privat, nu cu fonduri europene.
Dacă acest traseu a fost gândit și de fostele servicii secrete, bănuim că el are și o importanță strategică prin faptul că ocolește cele mai ostile țări din centrul Europei pentru București.

17 comentarii:

Gigi spunea...

Așa este,d-le H.Ultimul aliniat din art.este edificator.
Acum urmează să vedem dacă se va realiza.Să nu rămână la stadiul de proiect, nerealiza(t)bil.



Militar de la 14 ani spunea...

De acord cu orice autostradă. Dar un total dezacord cu modul cum se realizează. Trebuie să profităm de banii UE nu cu PPP. Vreau să merg pe autostradă dar cu 1-2 euro la 100 km, nu cu 10 euro. Valabil și pentru spitale. Cred că e o plasă în care vom cădea, iar banii vor fi plătiți de noi. Cui credeți? Firmelor agreate de guvernanți. Suntem slabi prin comparație cu Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru și mai nou Albania. De ce am ajuns aici? Cred că răspunsul îl știți.

Huhu Rezea spunea...

@14 ani
UE finanțează doar culoarul IV Arad-Sibiu-Pitești ori variante ale acestuia.
În cazul PPP, investitori finanțează construcția iar statul se ingrijeste de exproprieri și alte facilități.

Iulian Mareș spunea...

7X2 ani!
Am scris acum câteva zile cum și cu cât voia UE să finanțeze spitalele noastre! Nu te-ai lămurit? Ei asigurau studiul și o mică sumă, restul ne obligau să-l luăm de la o anumită bancă!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Cum isi recupereaza investitorii finantarea ?

M spunea...

Intre 1955 si 1966 SUA si-au construit sistemul de autostrazi. Si acum ii multumesc generalului Eisenhower.
Tot ei au calculat ca daca ar fi sa construiasca ACUM la ACEEAȘI parametri sistemul de autostrazi, cu tot avansul tehnic actual ar dura 98 de ani. Asta pentru ca au "evoluat" conditiile de expropriere, mediu, siguranta muncii, contractare - subcontractare etc.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Pe langa culoarul IV anul trecut Tudose a trecut A 3 pe fonduri europene si s-a lucrat foarte intens pe Tg Mures -Campia Turzii.
Pe Tg Mures -Iernut se circula deja .Anul asta nu au mai accesat fonduri UE si se lucreaza pe Iernut -Hadarareni in ritm de melc. Câte o echipa ici colo. S-au angajat ca o termina anul asta numai ca nu au reglat bine CUC- ul.Poate la anul.
Pe Suplacul de Barcau -Oradea pauza.
Si Sebes -Turda a fost trecuta de Tudose pe fonduri UE si s-a lucrat din greu.
Acum pe fonduri guvernamentale o mocaie pe ici pe colo.
PPP inseamna autostrada cu taxa. Circuli platesti ,investitorul o sa traiasca bine ani de zile din taxa.
Cea mai buna varianta era cea propusa de Tudose . Autostrazi construite de Banca Mondiala cu recuperarea banilor din cota revenita Ro din fondurile UE.
Autostrazile pe fonduri UE nu sunt autostrazi cu taxă pentru folosință.
Aveam si autostrazi in cativa ani si nici nu se fura in draci de catre jmecheri.

Huhu Rezea spunea...

Finanțarea construirii autostrăzilor în PPP se recuperează prin taxa de autostrada, asa cum este în multe țări europene.
Dau câțiva euro, dar în 2 ore ajung de la București la Belgrad.
Să nu mai spună trufașii ardeleni ca numai ei sunt occidentali.
Craiovenii vor ajunge pe autostradă mai repede decât clujenii la Milano, Lyon, Madrid, Barcelona, Lisabona etc.

Iulian Mareș spunea...

În unele țări porțiuni de autostradă este folosită și pt aterzare/decolare aeronave!
În US funcție de banda folosită, în funcție de viteza de deplasare, plătești la nr de km rulați cu viteză superioară!
...sunt soluții, #să_nu fi!

avianyc spunea...

@ Huhurez
Cu avionul prin cele 7 companii de top care activeaza pe Sibiu o sa ajungeti sigur odata cu ardelenii pe la Milano,Lyon,Barcelona,Lisabona,etc.
Cu o singura conditie.
Sa nu faca Veorica plan de zbor si sa va teziti ca vreti Lisabona si ajungeti la Lyon ,etc🤣👌
Asa-s romanii mai jmecheri ,decat gratis ,mai bine cu taxa 🙋‍♂️

BONIFATIE spunea...


BUNĂ ZIUA TUTUROR!

Îmi pare bine că pe acest subiect suntem toți de acord că ne trebuie, foarte rapid, cât mai multe autostrăzi.
Un ins care spunea contrariul acum câțiva ani buni, vrea să fie europarlamentar și, dacă va fi voia prostimii, va circula mai mult pe autostrăzile altora.
Ideal, pentru noi românii, ar fi să accesăm fonduri numai de la U.E. pentru a recupera din jupuială. Contribuție am vrut să spun.
PPP este o variantă de rezervă care a devenit, în ultimul timp, prioritară.
DE CE!!!???
Autostrada A6 (A Sudului) s-a început pe fonduri UE.
.................................................................................
Iată mai jos, ca să nu o luăm prin miriște, date concrete de pe site-ul „130 km”:
„Stadiu: 10,50km deschiși, restul planificat.
Lungime: 260,0 km.
Termen de deschidere: Decembrie 2013 pentru 10,50km, restul neanunțat(s.n.-!?)
Autostrada Sud (A6) este o autostradă propusă inițial încă din 2004 pe traseul București-Alexandria-Craiova-Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin-Lugoj (pentru joncțiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj-Timișoara-Arad-Nădlac).
Traseul actual avut în vedere este Lugoj-Calafat. Primii 10,50km ce fac legătura dintre A1 (Balinț) și centura Lugoj au fost deschiși în decembrie 2013”.
...................................................................................
În anul 2014, venind din Germania spre România, am ajuns, circulând pe A1, la singura joncțiune a două autostrăzi în funcțiune în România la acea dată, lucru care m-a bucurat, pentru că varianta spre dreapta indica A6 Lugoj-Calafat. I-am spus soției să tragem o raită la Calafat la soacră-mea dar la intrarea în Lugoj s-a terminat autostrada iar E70 este un drum bun dar plin de TIR-uri, așa că m-am trezit din vis și am virat spre Reșița.
Au trecut 5 ani și A6 a rămas tot la stadiul de 10,5 km dar visez să trăiesc ca să ajung la Calafat pe autostradă, urcând de la Caransebeș, fie și cu ajutorul chinezilor, pe un PPP care ne cam pune la plată și le umple buzunarele altora.
Am plătit, în afară de rovinietă, și în alte țări taxă de pod sau tunel, după caz, de exemplu în Austria, venind de la Bregenz (pe malul lacului Constanța) spre Innsbruck.
Chestie de optică fiscală. Sper să nu-i contamineze și pe nemți.
Așa că putem lua exemplu, negativ sau pozitiv, și de la „case mai mari”. Depinde de hoții autohtoni și de puterea poporului de a-i băga la mititica.
Salutări!



Ein Stein spunea...

Polonezii in fiecare an au absorbit peste 100% din fondurile europene. Pana in lunile septembrie-octombrie se ocupa de proiectele pe fondurile alocate pentru ei iar spre sfarsitul anului prezinta proiecte de absorbtie a fondurilor ramase necheltuite de alte tari, vezi Romania, fonduri care se constituie intr-un buget special care se redistribuie pentru tarile care deja si-au cheltuit banii. Cum au reusit polonezii performanta invidiata pana si de fritz? Simplu rau de tot! Au restructurat institutiile statului, au dat afara cohortele de amante, rubedenii, cunostinte, oameni subtiri, etc. si au oprit doar profesionistii, care stiu ce au de facut fara a mai fi impiedicati de bandele de mafioti, acea burghezie bugetara complet toxica pentru orice stat.
Au facut rau polonezii?
Ai nostrii se laudau ca au reusit sa absoarba cateva zeci de procente si o prezentau ca pe o mare victorie. Ma intreb, victorie impotriva cui?
Pentru neobrazarea de a se dezvolta in interes national Polonia e vazuta de "civilizatiile vestice" ca oaia neagra a Europei. Logica e simpla, le-a taiat banditilor din vest macaroana cu "justitia" si le-a dat in cap cu un stat performant si foarte greu de penetrat de interesele mafiotilor occidentali.

Ein Stein spunea...

Ce spune Dragnea cu autostrada care leaga estul cu vestul e o poveste de adormit copiii. E o rusine sa numesti autostrazi A1, A2. Ei nu sunt in stare nici macar sa le repare pe astea pe care le avem d-apai sa mai construiasca altele. Nu inteleg de ce in parteneriat public-privat? Ca sa platim niste taxe enorme daca vrem sa le circulam? De ce nu cu bani europeni? De ce dracu nu ii zboara pe toti de la CNAIR, sa restructureze la sange aceasta companie complet toxica? Citeam stirile ca a mers Dragnea sa deschida nu stiu ce santier al unei autostrazi, constructorul a adus niste utilaje, sa se faca ca face treaba, iar dupa ce a plecat el a mutat utilajele pe alt santier pe care urma sa-l viziteze tot Dragnea. Eu nu-l inteleg pe Dragnea, el nu se simte penibil de astfel de situatii? Oare nu pricepe ca nu se poate face nimic in tara asta? Oare nu intelege cat de adanc e cancerul mafiot in institutiile statului? Spoiala, pupincurism, interese de grup.
Ascultati aici ce va spun, Romania nu va avea nicio autostrada indiferent cate santiere viziteaza Dragnea sau cate legi de constructie de autostrazi se vor da. Nu vom avea niciuna!
Am mers zilele astea pe A2, e un cosmar, partea aia de beton e pur si simplu criminala, a fost "reparata" de niste imbecili, banda 1 e practic de necirculat. A1 zici ca e drum de macadam, o caricatura de "autostrada". Si noi vrem autostrazi de la est la vest.
Trebuie obligatoriu sa luam modelul polonez, restructurarea institutiilor statului, reprofesionalizarea lor si scoaterea in afara legii a "numirilor pe functii" in special in companiile de stat, cel putin in cele care se ocupa de infrastructura.
Sper ca politicienii sa inteleaga ca trebuie sa schimbe maniera de a face politica sau macar sa-i fortam noi sa inteleaga.

avianyc spunea...

Nu m-ar mira deloc daca Dragnea ar promite taluzarea Dunarii si croaziere gratuite pentru pensionari 🥨

Leo spunea...

Cel mai bun model de abordare în construcția de autostrăzi este cel spaniol. Apoi cel francez. Foarte bun este și modelul din H și BG.
Dar cine să-l facă ? Debusolații și incompetenții care , chiar și în țara lor spun că Suceava este în Hunedoara sau că BZ este în TM ?

Ein Stein spunea...

@avianyc
Ceva ma face sa cred ca nu esti rau intentionat ci doar nu cunosti realitatea, din pacate nu te straduiesti sa o intelegi.
Ni colea un articol care reflecta o parte din realitatea cruda in care traim:

https://www.bugetul.ro/ultimatum-dat-azi-pentru-realizarea-unui-important-drum-suma-uriasa-la-mijloc/

Fii atent ce zice seful CNAIR
"Trebuie să fie pe şantier, acolo unde se desfăşoară lucrările, nu în birouri la cafele şi prăjituri. Dacă ei cred că în domeniul ăsta pot să stea la birou între 8.00 şi 16.00 şi să aştepte să vină ziua de salariu, fără să se intereseze ce se întâmplă cu proiectele de milioane de euro pe care le au în administrare, se înşală. Am să le analizez activitatea şi am să iau măsuri împortiva acestor angajaţi care nu au înţeles ce trebuie să facă de fapt".

Intelegi cum vine treaba? Directorul companiei nu reuseste sa-i scoata din birouri pe angajati, nu reuseste si gata. Tu crezi ca ieri si-a dat seama de asta? Nuuuu! Asta se intampla de multa vreme, acum doar a rabufnit.
El insusi e captiv situatiei. Tu crezi ca nu poate sa-i puna la treaba? Da nu poate, ceva ma face sa cred ca si-a adus si el o gramada de neamuri si "obligatii" si acum cum sa-i scoti la treaba ca-ti bat obrazul, ori ei ori aia mai "mari", iar daca totusi ar reusi sa-i scoata la munca ce sa faci cu o liota de analfabeti, cel putin din punct de vedere profesional. In urma cu ceva timp un oficial spunea ca doar 3% dintre angajati au pregatire in domeniu. Dar restul?
Mai spune Neaga, fii atent, ca a angajat un consultant care sa verifice lucrarile, o firma privata, care din pacate nici macar nu e in tara. De ce a angajat un consultant? Pe banii cui? Oare nu CNAIR trebuia sa supravegheze lucrarile? La ce mai exista aceasta companie? Cum a fost atribuit contractul firmei private de consultanta si de ce?
Astea sunt problemele nu taluzarea Dunarii sau "justitia" violata in toate gaurelele.
Cand dracu o sa pricepeti problemele tarii? Va lasati manipulati de niste mascarici care abia asteapta sa vina si ei la putere ca destul au suferit in opozitie si sunt tare flamanzi.
Vrei o tara ca afara? Pai hai sa o facem!
Tine cont ca aici nu vorbim doar de autostrazi, in TOATE domeniile burghezia bugetara s-a organizat in grupari mafiote. Sa fortam politicienii sa faca politica altfel.

M spunea...

@Ein Stein - sunt un mare admirator al polonezilor. Nu uita insa ca, exceptand niste idioti - ca au si polonezii idiotii lor, toata clasa politica poloneza s-a unit pentru interesul national.
La noi ideea e ca atunci cand sunt PNL la putere psdeii sa ii saboteze cat pot si cand vine PSD si ailalti fac la fel. Am avut si nenorocul unei Constitutii croite prost cu un presedinte mereu (de la Iliescu incepand) care a sabotat mereu guvernul.
In iad mor 4 romani si 4 evrei. Satana ii baga la ceaune mari cu smoala. Dimineata cand vine evreii traiau toti, romanii murisera toti. Il intreaba pe dracul de serviciu cum e posibil?
- Intunecimea ta, evreii au facut cu randul, se scufundau 3 si il ridicau pe al patrulea sa ia o gura de aer... si tot asa au rezistat toata noaptea.
- Si romanii?
- La romani, cum iesea unul sa ia o gura de aer cum il trageau ailalti in jos! S-au inecat toti!

Pana nu intelegem ca lupta politica se opreste atunci cand aceasta atinge interesul national o sa fim mereu bataia de joc a altora.
Si nu uita! Trei tari sunt pe "lista neagra" a UE: Polonia, Ungaria si Romania - toate trei cu o politica de dezvoltare proprie! Oare de ce?