Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 19, 2019

Raportul Putere-Opoziție în intențiile de vot pentru prezidențiale

50 comments
La vot au participat peste 30 000 de cititori DC News

50 de comentarii:

Gigi spunea...

Ce observ la acest sondaj,unde am votat și eu,este:
-41% ar vota candidatul PSD-ALDE;
-24% ar vota un candidat nou.Cred că,Cioloș nu face parte din aceasta categorie!;
-Candidatul opoziției, îi este atribuit doar 20%;
-PSD singur doar 13%.
Deci,rezultă că,candidatul opoziției nu ar obține mai mult de 30%,cu voturile de la candidatul nou presupunând că unul ar fi din partea opoziției.
PSD,cu candidat propriu,ar pierde multe voturi,în primul tur.
Jocurile se vor face atunci când se vor decide stăpânii inelelor,adică cine va fi agreat de ei.






Ein Stein spunea...

Sonadejele astea pur si simplu sunt o prostie nici macar o manipulare.
Ar vota candidatul partidului XXX? Pai candideaza partidul?
Intentia de vot in sondaje pentru Iohanis sa zicem ca e 30% in primul tur, ei si ce e cu asta? Canditeaza impotriva cui? Cat obtine celalalt de la PSD? Daca pentru PSD sa zicem candideaza Angela Merkel sau Trump ori premierul Japoniei sau de ce nu Tiriac, alea 30% intentie de vot pentru Iohanis mai sunt valabile, mai prinde el turul doi? Sondajele astea sunt pur si simplu o risipa de resurse, cel putin in maniera in care sunt facute acum, fara cap, fara coada, fara logica, doar asa sa mai mintim nitel lumea si sa mai ciugulim un ban.

Ein Stein spunea...

Eu as vrea sa spun cateva chestiuni care chiar conteaza. Sar in sus plini de satisfactie pe la TV-uri tot felul de indivizi, sa nu le zic imbecili, care spun ca gata, "statul paralel" a primit o lovitura de moarte, se rostogoleste bulgarele de zapada, s-a terminat, etc.
Pai oameni buni nu s-a intamplat absolut nimic cu statul "paralel", el e acolo in proportie de 99.9%! Ca a fost demisa Kovesi sau Coldea ori au fost putin scuturat grupul infractional de la Ploiesti credeti ca s-a schimbat ceva? Nuuuuuu! Tot vreo 15000 de securisti sunt, tot aceiasi procurori sunt cu foarte mici exceptii. Inchipuiti-va ca maine are loc o schimbare de majoritate in parlament, ce credeti ca se va intampla? Eu zic ca in secunda doi statul "paralel", de fapt mafiot, va fi ca inainte iar tulburarea lui va fi considerata doar un simplu accident.
Restructurarea si reprofesionalizarea institutiilor statului e singura solutie,SINGURA, pentru a indrepta lucrurile si Romania sa devina un stat de drept si democratic.

Ein Stein spunea...

Cred ca ati vazut la TV stiri despre greva minerilor din Gorj, chiar s-au facut niste comentarii in articole anterioare. Spunea unul dintre grevisti ca sunt 7000 de mineri si 7000 personal TESA la compania respectiva. Nu vreau sa intru in detalii insa vreau sa subliniez anumite aspecte, importante, si am sa explice de ce sunt importante. Este evident ca fondul de salarii pentru personalul TESA era de cateva ori mai mare ca cel pentru cei care produc ceva. Nu e nimic anormal in asta, cel putin in Romania, asa se intampla in toate institutiile si companiile statului. Eu cred ca pentru cei 7000 de mineri un numar de max. 1000 TESA era arhisuficient, ce e cu ceilalti 6000 de angajati? Cred ca banuiti ca e vorba de amante, rubedenii, consilieri, odrasle, etc. Problema nu este chiar atat de mare ca se risipesc bani pe niste salarii, problema mare e ca la un moment dat multi dintre indivizii intrati pe usa din dos incep sa-si dea seama ca ei totusi sunt o valoare si ca au ajuns acolo pe merit, vorba aia "s-a trezit prostu" si nu mai e decat un pas pana a lua in maini fraiele si pune-te neneaca pe treaba. Am mai scris in cateva randuri despre sindromul prostului harnic. Minerii de acolo se plangeau ca cei din conducere nu au reusit sa exproprieze terenuri cu carbune pentru a avea front de lucru sau daca au facut-o au facut exproprieri numai de ei stiute si de interes pentru DNA. Daca 7000 de TESA nu au reusit sa faca de-a lungul anilor niste parlite de exproprieri pentru a crea front de lucru, ma intreb eu care mai e rostul existentei lor acolo?
Pe de alta parte ar trebui vazut ce s-a facut cu banii si cum s-au facut exproprierile de nu exista front de lucru, aviz DNA.
De asemenea puzderia de TESA nu face decat sa incurce un proces de productie normal, nu toti isi vad de treaba lor si dau like-ri pe Facebook in timpul programulu, mai sunt multi care se baga in seama si complica atat de mult lucrurile pentru a-si justifica existenta incat blocheaza tot. Uitati-va la CNAIR, fostul CNADR, puzderie de angajati, doar 3% specialisti in domeniu si o tara cu drumuri ca in tarile lumii a iv-a.
Restructurarea si reprofesionalizarea institutiilor statului, ocuparea posturilor pe baza de examen si va asigur ca in 5 ani Romania depaseste Olanda sau Haustria la nivel de PIB.

Ein Stein spunea...

Va rog ca pe data de 10 februarie sa votati pentru Laura Bretan in semifinala de la Arad pentru Eurovision, avem sansa sa-l aducem la Bucuresti, sa nu dam cu piciorul la sansa.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Ai dreptate, dar acesta nu este un sondaj de opinie riguros științific, întrucât votanții sunt cititorii dc.news!
Oricum el este suficient de relevant pt a înțelege că este finalul, la termen cel puțin, pt wek-indistul național!

iceparu spunea...

Huhule mai bine ii spui lui Dragnea si Tariceanu sa aduca imbunatatiri cat mai repede la legea pensiilor militare altfel nu vor avea voturi.Lasa Molusca ca asta pentru bani minte si pe maica-sa.Poate spui si la tantalai cine manca rahat ca pensiile militare sunt nesimtite.Nu Molusca?

avianyc spunea...

Huhurez, iar ai băgat un ratat pe gât lu Mares.

Sorin spunea...

Rezultatele nu sunt elocvente deoarece reprezinta opinia celor care au răspuns unei întrebări pe site-ul Decenews. Nu e sondaj pentru ca nu îndeplinește condițiile de reprezentativitate. Plus ca poti da un răspuns de câteva ori la rând lucru nepermis in sondaje. Pe acest site au mai aparut astfel de asa zise sondaje. Mai degrabă se poate spune că reprezinta opinia segmentului de cititori Decenews sau a rezultatelor de presa făcute de Google.

Huhu Rezea spunea...

@Dorin
Sondajul este destul de edificator pentru site. Află profilul politic al cititoilor săi.

Gigi spunea...

Nu știu cum,dar sondajului este altfel făcut decât cele clasice,aș putea zice,făcute de acele agenții de sondare.
Mai degrabă,acestea nu sunt relevante,deoarece celui care a comandat sondajul,contracost binențeles,i se umflă procentul.
Dacă observați la acest sondaj au participat în jur de 30000,față de cele clasice 1300.
Acum nu știu cum își aleg participanți și aici mă refer la zone geografice,vârstă,preg.prof.etc.Dacă la zona geografică este simplu de ales,la celelalte am dubii,dar și așa cred că este destul de relevant.

Iulian Mareș spunea...

#T,
acum ca ai aflat despre a3a functie de loctiitor, poti scrie orice tampenie? Stiu ca adevarul mai si doare, dar cel spus doar 1/2 se numeste clar manipulare!

iceparu spunea...

Se pare ca suntem supusi unei manipulari ordinare ale TV.Gusa patron anti PSD intalnire de taina cu Ghita pro PSD ,reprezentant Voiculescu pro PSD precum si Boby antiPSD la Belgrad.

avianyc spunea...

Eu zic sa abordăm sondajul lui Pișriac drept reclama la o posibilă judecata eminesciană.

Cobori în jos Luceafăr roșu,
Jandarmii să te vadă,
Si inspirați de-a ta mustață,
Diaspora s-o bată.

Ce ziceți domnule Huhurez,este bine până aici.

Strofa a doua doar odată cu apariția facaturii lui Chieleanu.

Leon spunea...

,,Votul reprezinta opinia cititorilor DCNews. Oricine acceseaza site-ul poate vota. Nu este un esantion reprezentativ pentru populatia generala,, ..asa scrie (cu litere mai mici) sub graficul Temei de mai sus !
Pentru a ne obisnui cu asemenea sondaje, propun dlui Huhu Rezea, sa initieze un asemenea vot si pe site-ul administrat de dansul, pe teme de interes pentru pensionarii militari !
De exemplu,,Votati cu DA sau NU, la intrebarea: Sunteti de acord ca pensiile militare de stat sa fie calculate/recalculate/indexate, conform prevederilor Legii sistemului public de pensii ?,, Ar trebui totusi o limitare la un singur vot pentru fiecare votant ..!

Trofin spunea...

Din acest sondaj de opinii se poate trage o concluzie nefasta , respectiv ALDE este un partid neloial aliantei. De ce ? Cum se poate explica faptul ca un canditat al PSD + ALDE ar primi 41,11% din preferintele electoratului iar un candidat PSD doar 13,73%?. Pana in prezent , stiu ca PSD intruneste mai mult de 30% dintre preferintele electoratului iar ALDE in jur de 10% ( se reflecta si in rezultatul de 41,11% pentru candidatul PSD+ALDE). Pe cand 13,73% dintre preferinte pentru candidatul PSD nu prea se justifica.Unde s-a topit electoratul PSD+ALDE ? In paginile siteului de stiri DC-News ?.

Leon spunea...

@Trofin, electoratul PSD nu acceseaza site-ul DCNews, citeste mai mult ,,ziare.com,,..:)).

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Interpretarea corectă a sondajului este că cică 55% din cititori votează un candidat al puterii, 20% un candidat susținut de PNL,USL și Băsescu iar 25% un candidat independent.
Se remarcă, de asemenea, că 13% dintre votanții DCNews, votanți PSD, nu sunt de acord cu un candidat comun PSd+Alde.

Iulian Mareș spunea...

Sondajele de opinie țin de cercetarea sociologică și cum nu avem abilități și sondajul a fost marcat cu restricție, nu văd ce rost au criticile!
Idem și cu lingerea în poponetz a așa zisei diaspore!
Dpv al meu, cei care au rezidenta în străinătate nici nu ar trebui să voteze pt viața politică și administrativă (pt alegeri in UAT) din țară…!
Așa că macaitorilor, iar ați monopolizat tiriplicul! Jenant, penibil, cabotin!

Gigi spunea...

Eu,am mai tras o concluzie cu ocazia publicării acestui sondaj
de către focă.
Nr.mare de votanți (24%)
care ar vota cu un candidat,altul decât al cualiției/opoziției.
Nu este de mirare,datorită faptului că oamenii sau cam săturat și dăia și de ceilalți.
Aceștia,după părerea mea,vor decide cine va fi viitorul președinte al ROU în turul doi.
Repet,numai dacă acest sondaj este relevant.

Iulian Mareș spunea...

Dedulcirea la rahat cu apa rece!

Se mai clătină un mit...al BNR și a imparțialității unui acoperit...Mugur Isărescu! Și nu numai în contextul ROBOR, ci și cotației leului față de principalele valute, al dobânzilor și mai ales mutarea rezervelor de Au la Londra fără acorduri clare și ferme!
Oricare ar fi rezultatul unor investigații BNR trebuie să înțeleagă bine însemnătatea și obligațiile ce deriva din acel "R"!

avianyc spunea...

@ Leon
Un sondaj pe tema propusă nu face rău nimănui.
Problema este insa cu totul în altă parte.
Vor lua în calcul cei care votează în calcul efectele noii legi a pensiilor civile la care faci referire atât pentru rezervisti cât și pentru activi.
Pentru rezervisti tinand cont de punctajele acumulate legea ar putea fi benefică pentru mulți.
Pentru activi însă precum și pentru mare parte din salariații civili din mediul privat,sectorul productiv din unele companii de stat această lege ar putea constitui o catastrofa ,adică nimic mai bun decât L 263.
Mă bazez când spun asta pe faptul că prin ridicarea salariului mediu brut pe economie (SMB) la 5000-5500 lei prin anul 2021 -20 22 forte mulți nu vor reuși să acumuleze decât foarte greu la salarii brute de până la 10 000- 11 000 lei brut cam 2 puncte de pensie lunar/ anual
Asta ar insemna ca la 30 ani vechime pentru militari punctajul realizat să nu permită o pensie mai bună decât cea obținută în baza L 223 originală.
Pentru civili în condițiile acestui SMB estimat pentru 2021 poate fi o catastrofa pentru foarte multi care actualmente întră sau sunt in campul muncii .mai ales ca in mediul privat grupele de munca sunt floare rară.
Eu chiar i-ar propune d-nului Huhurez un topic cu efectele acestei legi pentru cei în activitate,atât militari cât și civili.

avianyc spunea...

Ce ne spune ALDE cineva;

"Dpv al meu, cei care au rezidenta în străinătate nici nu ar trebui să voteze pt viața politică și administrativă (pt alegeri in UAT) din țară…!"

Cetățean rezident nu înseamnă și cetățean care a renunțat la cetățenia română.
Cand gândesc repede și prost adulții spun prostii.

În cazul gen Dănilă trebuie apreciat faptul că s-a respectat legea și nicidecum nesemnificativul fapt că după aprecierea unora a îndeplinit funcția loctiitor responsabil de "comprimarea aerului"in SMG.

Sorin spunea...

De acord cu:
-opinia despre Isărescu, BNR si evoluțiile ROBOR si cursului de schimb. Sa ne reamintim cît
de greu a fost data OUG 50 de prin 2009 sau 2010 care proteja clienții băncilor de lăcomia acestora. Si atunci Isărescu si nemuritorul Vasilescu, au umplut batiste de lacrimi de grija băncilor. Tot Isărescu se opune creșterii rezerve de aur a BNR, menținută la 104-105 tone de ceva ani, în condițiile în care altii au ajuns la sute si mii de tone.
-opinia despre restrângerea dreptului de vot în anumite alegeri la votanții rezidenți permanent în România. Asa a procedat guvernul grec acum ceva ani cu referendumul despre viitorul țării în timpul crizei.
-opinia privind semnalul transmis de procentul de 24% din sondaj. S a cam convins lumea de capacitatea clasei politice actuale. Dar dacă nu iese lumea la vot...

Dan B. spunea...

1.Personal, nu am optiuni electorale, motiv pentru care voi accesa sectia de votare doar pentru a-mi anula buletinul, astfel încât „rândașii” SRI și STS să nu-mi contabilizeze votul în partida vreunui nemernic agreat de ei.
Pe de altă parte, am o ură viscerală pentru PN(D)L, USR și PMP, iar asta îmi va marca, și pe viitor, optiunile anti-nătărăi.

2.Ref. la ceea ce se întâmplă la minerii olteni:
Este adevărat că structura TESA este supradimensionată, în condițiile în care raportul optim functionar/muncitor este 1/5.
Dar, pe de altă parte, este necesar să subliniez că lipsa „putirinței” intelectuale a statuat calificarea muncitorului din subteran, căci, cu o diplomă în plus, nu ar mai fi coborât în galerie.
Îmi aduc aminte că, tânăr locotenent fiind, erau destui incepători intr-ale mineritului, care beneficiau de un salariu net mai mare decât solda mea netă, de 2910 lei.
Așadar, Ein Stein, plânge-l pe cel care, având studii ceva mai elevate sau măcar liceul, nu și-a găsit alt loc de muncă decât în minerit.

3. Îmi poate spune cineva cu ce s-au evidențiat foștii sefi ai SMAp Marin, Dănilă sau Ciucă, pe timpul mandatelor lor? În opinia mea, au consumat degeaba oxigenul si resursa financiară destinată soldei lor. Toți au fost yesmani perfecți, fără inițiative în beneficiul fenomenului militar sau al militarilor din structurile subordonate.

avianyc spunea...

Scuze că spun ceva cu tentă parșivă.
Mai oameni cu grija băncilor pe aci ,ROBOR mic înseamnă inflatie mica care înseamnă un fel de lula că procent de indexare a pensiei militare.
Normal ca guvernul este interesat de ROBOR cu valori mici și forțează niște curve să aibă roporturi" sexi" fără acordul acestora.
Din L114 vor cădea multe cât de curând.
Deocamdată a căzut taxă de 2% pentru companiile miniere ,taxă transformată de C.Oltenia în majorare salarială pentru productivi,respectiv mineri.
Așa că lăsați ROBORUL să fie la limitele materialului.
Vedeti-va interesul.Patriotismul va poate produce prejudicii.

Iulian Mareș spunea...

#IPU,
Ce are cetățenia cu rezidenta? Când tu locuiești și plătești impozite la Madrid (un Exemplu) ce treabă mai ai cu primăria, parlamentarele și kiar prezidențialele? Asta era principiul, căci practic ești rupt de țara natală! Vii la marile sărbători în vacanță, 7-10 zile, atât!
Este un pdv!

Cat despre înființarea unei a3a funcție, temporare, ad hoc, pt a da aparente legale, nu pot decât să apreciez harsala politică și atât! Pentru înființarea acelei funcții a trebuit luata una de general*** de undeva! Nu ai vrea să știi de unde, ținând cont că Nr funcțiilor de general este finit, că la notari!
Dar moral este? În primul rând de la Bz.Aer. la locțiitor șef SMG?? Dar înființarea funcției pt un nepot?

Iulian Mareș spunea...

#IPU,
Să-ți zic ceva...f.adevarat....f puțini oameni au idei originale, excepțiile fac diferența specifică...așa este de când lumea!
Mai grav este cu hermafrodiții care se pricep la toate! Ăștia sunt irecuperabili! Și nu contează că sunt tineri sau bătrâni, ei mor doar proști!
Asta ca să știi cum scrii și să eviți sa fii jegos!

Leo spunea...

Eu voi vota cu cine va promite ca-i va da afara pe guleratii TOXICI , care au pervertit sistemul.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Ce parșivă? E de-a dreptul de gâgă, să-ți dorești inflație mare ca să se indexeze pensiile militare cu un procent mai mare. Eu imi doresc inflația numai de 1-2% ca să fie puterea de cumpărare mare a pensiei pe care o am. Roborul și inflația mari îmbogătesc băncile.

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Marin, nimic;
Dănilă: a profitat de pdv al lui Croitoru și a aprofundat problema F-16! Adevărat este și că bugetul era fff mic!
Ciucă: comandament de Ap. Cibernetica și începuturile dotării, în condițiile a 2% din PIB ... și și-a luat un cort nou, a la Gaddafi! 😂

avianyc spunea...

@ Huhurez
Comentez prin prisma cuantumului brut ,baza pentu pensia de urmaș.
Dacă în 2016 SMB a fost 2681 iar în 2021 SMB va fi aprox 5000 lei iar pensia la brut s-a modificat nevăzut înseamnă că INS-ul este psd-ist înrăit.
Să cred ca puterea de cumpărare în 2021 va fi egală cu cea din 2016 pentru pensionarul militar în actualul context legislativ?

@Mares,
Pe la d-voastra s-a auzit de drepturile ,libertățile și restrângerea unor drepturi stabilite prin Constituție României?

Iulian Mareș spunea...

Oare își mai aduce cineva aminte cat era ROBOR când inflația era 5-5,5%?

Iulian Mareș spunea...

#T,
Numai în contextul unor stări speciale, aprobate ulterior de Parlament!
Atunci anumiți comandanți au drepturi legale speciale, inclusiv de a emite ordonanțe (kiar privind restrângerea unor drepturi și libertăți), valabile în zona de responsabilitate!
Să nu-mi spui că știai că nu te cred...
Ai timp de documentare...

Ein Stein spunea...

@Dan
Eu nu plang pe cineva, fiecare doarme cum isi asterne, am evidentiat o stare de fapt, generalizata. Raportul 1/5-functionar/executant, la 7000 de TESA 1/5 inseamna cam 1400 de angajati, inseamna ca sunt in plus 5600 de angajati si nu in sectorul util de productie ci in celalalt, consumator. Daca erau in plus sa zicem 7.8% sau 12.5% sau 37.22% era o chestie dar sunt de 5(cinci) ori mai multi cat ar trebui. Cu toata dragostea eu stiam ca un procent sanatos functionar/executant e de 15% functionari din numarul executantilor. Pe de alta parte daca toti am avea diplome, cat mai multe, nu am avea curent si multe altele. Am convingerea ca 90% dintre "intelectualii" TESA au diplome obtinute la universitati gen Spiru Haret, adica nimic. Ma intreb ce dracu fac 5 600 de insi in plus la serviciu zi de zi, cinci mii sase sute, si minerii se plang ca daca se intorc la munca de fapt se intorc degeaba ca nu au unde sa exploateze pentru ca indivizii care ar fi trebuit sa asigure front de lucru au dormit pe ei sau au expropriat in alte locatii, probabil in interes pesonal sau de grup.
Asta e situatia de fapt si e generalizata. De asemenea trebuie sa subliniez faptul ca raportul ala de 1/5 sau 15% cum stiu eu trebuie sa se aplice si la numarul de bugetari fata de angajatii din sectorul privat, ori deocamdata bugetarii depasesc cu mult acel raport, sunt vreo 600 000-700 000 in plus in conditiile in care in tara asta nu merge mai nimic.

Ein Stein spunea...

@Dan
As vrea sa mai adaug, de fapt am mai scris, pentru clarificare. In administratiile locale intre 80-100% din bugetul local se cheltuieste pe salariile angajatilor administratiei, sunt cazuri in care se depaseste chiar 100% functie de marinimia primarului fata de angajati, de fapt rubedenii. Raman doar intre 1-20% bani din taxe si impozite pentru investitii, mai astupat o groapa pe ploaie, mai cumparat panselute, borduri si alte smenuri. Cu alte cuvinte noi cetatenii platim taxe si impozite doar pentru a plati aparatul administrativo-birocratic si pentru a finanta capriciile si smenurile alesilor si neamurilor lor, pentru cetatean si infrastructura nu mai ramane nimic sau aproape nimic. Asta e starea de fapt, spitale imputite fara dotari, sosele ca in tarile lumii a-iv-a, scoli care cad pe copii, gradinite vai mama lor si altele. Asta e situatia iar cauza e simplu de identificat. Am scris si am sa reiau restructurarea insitutiilor statului, reprofesionalizarea si ocuparea functiilor numai si numai pe baza de concurs este tratamentul pentru vindecarea societatii.
As vrea sa mai adaug, te rog sa faci un exercitiu de imaginatie, atunci cand mergi la administratia fiscala sa-ti platesti datoriile la sfarsit de an inchipuie-ti ca functionarul de la ghiseu gandeste cam asa "Dar mult ti-a mai luat prietene sa vii sa platesti, hai dracu o data ca nu avem bani de prime de Craciun".

Iulian Mareș spunea...

Sincer,
Mie nu prea îmi vine să cred in paritatea mineri-functionari!
Pare incredibil....este ceva putred în declarații!

Ein Stein spunea...

@Mares
Nu e! Asta e situatia de fapt chiar daca pare o nebunie.

Iulian Mareș spunea...

Grație novicilor senator Zanfir și av.prof.univ. Piperea am aflat cum suntem fraieriți cu ROBORUL!
Situația este cu totul alta decât cea ce ne prezintă laureatul premiului Nobel în finanțe și economie de pe blog!
Îl pot scuza, pt că el prezintă din punctajul primit de la cel mai securist și nou partid înființat! Cel care își dorește să pună cruce României, cat mai repede! +România!

avianyc spunea...

Huhurez, probabil nu vrea replici cu ce se întâmplă prin companiile de stat.
A scris ein stein și se poate generaliza.
Mai alaltăieri presedintele CEC care este și șeful bancherilor se plângea într-o ședință cum afecteaza asa zisa taxă pe lăcomie CEC bank.
Într-o altă seară un client al A3 pe nume georgescu, fost șef SRI după ce s-a aflat că a semnat protocoalele spunea clar că lumina zilei că protocoalele cu sri au fost copiate după modelul englez.
Ei și ce contează, nu cedăm!
Ca la Turnul Babel!


Huhu Rezea spunea...

Bine, dar de ce scrieți asemenea aspecte pe acest topic?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pt că așa a primit punctajul...
Parcă ar conta cine și că de la UK s-au adus cancerele de protocoale!
Agenții 001/MI5 erau în DNA sau ai FBI și CIA?
Cad pe spate la diversiunea lui Georgescu..,
Eu zic că au făcut și ei o mica greșeală.... minora...și dacă-și cer scuze, atunci pot fi iertați!
Nu?

Iulian Mareș spunea...

Nobel,
S-a aflat...băncile se împrumutau la 1,56% dar ROBOR era 3,2%! Mă doare in ora 14 de CEC! CEC-ul ăla care-i dădea 1 mil € fetei lui Băse? Atunci mă doare și in ora 15!
A ținut cu românii? Nuuu! Tot un rahat....a făcut același rahat cu ceilalți!
Deocamdată a pătruns prima banca US. Să-i vedem și pe ăștia...tot cu golănii?

Ein Stein spunea...

@avianyk
Ce spunea Georgescu despre protocoale. Ca sa spui o minciuna reusita iti trebuie si un pic de inteligenta ori in cazul de fata, nu prea. Pai daca sunt copiate exact ca alea ale englezilor, ma intreb eu, cum au reusit daca si ale lor erau clasificate ca secret de stat? Le-au furat? Inseamna ca suntem in conflict direct cu Marea Britanie, a fost o actiune fatisa de spionaj impotriva unui aliat NATO ca sa le fure protocoalele. E o minciuna gogonata spusa prost, de fapt nici nu conteaza, am mai explicat ca un protocol nu are cum sa fie ilegal, nici macar imoral.
In acest moment cand scriu comentariul folosesc protocolul TCP/IP, daca eu folosesc acest protocol pentru a savarsi infractiuni cibernetice in niciun caz nu poti sa spui sau sa acuzi protocolul TCP/IP ca este ilegal. Ilegal e ce fac, intentia, scopul, etc.
In cazul protocoalelor SRI/DNA generatorul de ilegalitate este actul sau intelegerea care a dus la aparitia protocoalelor. Alea sunt ilegale! Adica trebuie sa cautam cauza si nu sa indreptam efectul.
De fapt nici nu cred ca are vreo mare importanta, peste tot vad ca o trag cu protocoalele ticaloase ceeace ma face sa cred ca e un blat ordinar, cu alte cuvinte ne ambalam degeaba, cainii latra caravana trece. Asa ca trebuie sa-i dam crezare lui Georgescu.

avianyc spunea...

@ ein stein
Încă aștept scuze pentru cuvintele adresate legat de germanii trimisi la cererea peruanilor pentru colonizarea junglei peruana.
Legat de acest comentariu ar fi bine să pui în balanță dacă nu cumva pe plan internațional există și colaborare între instituții similare ,etc din diverse țări.
Ăsta nu înseamnă că d-nul respectiv ,etc a "furat" textul protocoalelor de la englezi.
Dacă omul a spus că protocoalele au fost copiate de la englezi pe un post de tv ,nu înseamnă că dta trebuie să interpretezi spusă drept furt,ci trebuie interpretat ca prin colaborare instituțională internațională s-au întocmit niște protocoale cu sursa de inspiratie niste protocoale din sistemul judiciar englez
.Cu inspiratie din legislația internațională s-a elaborat Constituția României, L 164 ,etc.
Ăsta nu înseamnă furt,etc ci inspiratie si preluare prin colaborare a temelor,ideilor ,etc în diverse domenii în vederea completării,elaborării legislației în unele domenii.
Eu zic sa cenzuram putin textul înainte de publicare.

CEZAR spunea...

Legat de Robor....
Eu inca raman la aprecierea ca IDIOT PROST NEHALIT...este NU BANKA ci individul care face ..imprumutul..!
Mai exista si imprumutul cu DOBANDA FIXA ..dar ce sa vezi ..avea un punct procentual mai mult...si atunci nehalitul fuguta la Dobanda variabila ..
Pai numai cand auzi de modul de constituire al Roborului..si trebuie sa fugi ca drakul de tamaie ..
. 1 Negociere interbancara
2.+ marja de profit a banciii......
La fel ca si cu frankul elvetian .....

Ein Stein spunea...

@avianyk
Sunt intr-o dilema profunda cu cerutul scuzelor, sa-ti cer tie scuze ca am zis ceva nepotrivit fata de "germanii" din Peru, sa cer germanilor scuze, sa cer peruanilor scuze, nu inteleg?
O sa astepti mult si bine aceste scuze daca nu explici ce anume ofensator am zis fata de zeitatile tale. Cel mai bine da un citat sa ma lamuresc si mai vorbim. Eu cred ca tu esti dator sa ceri carnatarilor scuze ca i-ai facut puscariasi, am sa-i cer lui huhurez sa te suspende de la comentarii o saptamana. Nu este normal sa vorbesti asa despre cetatenii germani. Cat despre protocoale se vede de la un kilometru ca e greu cu tine, acum am convingerea ca nu vrei sa intelegi, nu ca nu intelegi.
Acum hotaraste-te le-au copiat sau doar s-au inspirat. Eu iti garantez ca e o minciuna gogonata, s-au invatat ca musca la rahat, cand o rasolesc incep cu explicatii ca au facut ca aia din afara, jandarmi bat ca in Franta, legile sunt ca in Germania, Constitutia e ca in Franta, protocoalele ca in Anglia, etc. Ridicolul situatiei e ca cu toate ca am "copiat" tot ce e mai "bun" de la vecinii nostri de continent suntem cei mai saraci, corupti, prosti, analfabeti, rau vazuti. Oare care este explicatia?
Repet, un protocol nu poate sa fie ilegal, anticonstitutional, chiar daca CCR a dat o astfel de solutie, imoral, nedrept, etc. Un protocol e doar un protocol. Iar cat despre colonistii "la cerere" din Peru nu am argumente sa te contrazic sa sunt urmasii puscariasilor si ce ai mai scris tu pe acolo, chiar m-ai pus la punct cu asta.

Ein Stein spunea...

@avianyk
Problema de logica.
Daca un idiot merge cu masina pe contrasens, este oprit de politie si se incearca sanctionarea lui, poate individul respectiv sa invoce faptul ca s-a inspirat, copiat, modul de circulatie din Anglia si ca nu se face vinovat de vreo abatere de la normele de circulatie? Ce ar trebui sa faca politistii?
Pricepi acum care e treaba cu protocoalele si nu numai? Cand copiezi, te inspiri doar din ce-ti convine fara sa vii si cu restul de legislatie nu poti sa cauti scuze imbecile ca devi ridicol si penal.

avianyc spunea...

@ ein stein
Un principiu de drept spune că în fața justiției nu poti invoca necunoașterea legii.
Întrebarea este dacă MJ in colaborare cu MI si M învățământului fac ceva în acest sens sau lasa învățarea legilor de pe televiziuni având ca profesori toți certați cu legea.
Pe la noi pe contrasens pot circula doar politicienii și cei din anturajul lor,sau mai bine zis cei care au privilegiul de a fi judecați de completurile de 5 judecători.
Aceștia pot depune și contestație în anulare și primi sentințe cu 2 ani cu suspendare pentru prejudicii de milioane de euro deși procurorul cere 4 ,6 ,8 ani cu executare și recuperarea prejudiciului.
Restul ,ăștia micimanii judecăți de CA pot lua pentru o găină, un salam ,etc 4-6 cu executare.
Pe ăștia cine-i ajuta sa se stabilească dacă judecatorii sau procurorii nu au făcut abuzuri .
Ăsta va fi egalitatea privind drepturile omului prin OUG-ul lui TT.
Si nu uita ca doar un protocol a fost desemnat neconstitutionale,unul ,cel din 2016 este constituțional.
Inspiratia,traducerea, copierea bat-oo vina!!!!!
Sau CCR nu le-a citit pe cele engleze ,unde au sistem de justiție în care dacă ești cu musca pe căciulă te dai la o parte și pleci în fața judecatorului.

Iulian Mareș spunea...

3 paragrafe neconstitutionale, adica 4%?
In afara faptului ca a mintit, ascunzand acel protocol!
Adica, trebuie protocol pt ca legea este skioapa?...a solicitat modificarea/completarea ei?