Unii au primit și deciziile cu actualizările, pe plus, inclusiv sumele datorate din iunie 2017! (STS, NSA, DEA...)
Iulian,
Cum adica sumele datorate din iunie 2017 ?
Detaliaza oleaca , deoarece din "iunie" eu inteleg TOATA LUNA , nu numai 1 zi din iunie.
Mihaela,
La cele din fag!....toate!
Huhu,
Nu înțeleg ceva...
Un sef serviciu din BgPolRt, are dreptul la mașină de serviciu, cu șofer, sau este o exagerare de presă și realul este doar pt nevoi operative?
Eu știam, comandanți, locțiitori, șefi și adjuncți șefi de direcții!
Olguta si psd.ul au taiat pensiile din start fara sa ia fizic din bani oamenilor. Au folosit o metoda mult mai simpla: nu i.au mai dat deloc nerespectand lg. 223. Cand a fost vorba sa ia si.au adus aminte ca prin respectarea art 60 din lg 223 sumele vor deveni exorbitante si greu de suportat de buget si s.au gandit ei sa "sara" acest articol. Cand a fost intrebata despre faptul cum si daca vor creste vreodata totusi pensiile militare, a raspuns ca nu stie si ca raspunsul sa il dea ministrii de resort adica de la MAPN si Mi. Eu am auzit la Tv. Adica ea se baga numai cand o avantajeaza pe ea. Si mai spune PSD ul ca nu taie nici o pensie. Minciuna crasa....
Buna seara,
Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce nu au fost actualizate pensiile, de la 01.0.12018 cu rata inflatiei pe anul 2017, cum spune legea 223???
Conform BNR rata inflatiei a fost de 3 %, in primele 10 luni fiind de 2,7 %, dar mai apoi in ultimele luni a ajuns la 3%.
De ce mafiotii nu au indexat pensiile cu 3%??
@Bloomberg
Buna seara!
Pentru miile de cititori ai acestui blog întrebarea pusă este.... de grădiniță.
Pentru indexarea(acum ... actualizare) pe anul 2018, conform art. 59, contează inflația din anul 2016... care a fost negativă.
Inflația din anul 2017, indicator definitiv, va fi cunoscut abia prin luna sept. 2018 și va conta pentru actualizarea din anul 2019.
Leonard,
Ai trăit o zi din anul 2209, ai trăit tot anul! Toată luna, eu așa zic...
PS-ai ceva în mail!?
SUPER Iulian,
Interpretarea ta este optimista si are si un temei legal.
Pt. mine este o problema didactica , de intelegere a unei prevederi legale nu ca ar fi importanta data aplicarii. Pt. mine importanta este aplicarea întregului cadru normativ la actualizare compus din L 223 + L 152 modificata si completata de L 207 de aprobare a OUG 56 . Daca se adevereste optimismul tau , inseamna ca diferentele se aplica inclusiv din iunie ( toata luna ) , desi guleratii prin comunicatele de presa dar si prin raspunsul lui viscol raza lunga dat unui senator , subliniaza data de 30.06.2017.
PS
Da , este un copil iar copii nu au instinctul penibilului. Disperarea in majoritatea cazurilor iti anesteziaza anumite instincte de aceea te rog fi milos si ingaduitor...
Indexarea cu rata inflatiei e cea mai mare pacaleala, rata inflatiei in sine e o pacaleala sau cel putin modul ei de calcul. Daca preturile la yahturi, masini de lux, bijuterii, piele de cordoba, cristale zvarovski, etc au scazut cu 30%, sa zicem, iar pretul la carne, oua, lapte, zahar, paine, benzina, gaze, lucruri esentiale, au crescut cu 25%, grosso modo putem sa spunem ca inflatia e -5%, deci o ducem mai bune. In fond costul vietii a crescut iar minciuna gogonata cu rata inflatiei nu tine de foame si nici de cald ba chiar e dezastruos.
Daca guvernantii ar fi onesti ar relationa indexarile de pensii cu cosul minim de consum, e singurul parametru real care reflecta situatia de fapt, orice altceva e vrajeala de politruc viclean care se crede inteligent.
Aceasi abureala e si cu "contributivitatea e cea mai corecta". Pai nu e, ea se bazeaza pe solidaritatea intre generatii, eu cat am fost in activitate am platit pentru pensionarii in plata iar pentru mine platesc de asemenea cei care sunt activi, etc.
Cred ca e prima oara, sau cel putin asa stiu eu, cand inflatia e negativa, o situatie inedita.
Am o intrebare pentru cunoscatori.
Indexarea pensiilor cu o rata negativa evident duce la un cuantum mai mic insa legea spune ca se pastreaza in plata cuantumul avantajos, adica ala in plata care e mai mare.
Daaaar, pentru ca exista un dar. Ce se intampla la anul daca inflatia e pozitiva?
Indexarea se va aplica la pensia indexata negativ din acest an sau la cea care ramane in plata?
Ca o informatie, cred eu bomba.
La RTV Codrin Stefanescu a spus ca toate pensiile speciale mai putin ale magistratilor, care au o decizie de la CCR, vor disparea.
Eeeee! ce ziceti?
Jos statul mafiot!
@ Iulian, multumim respectuos pentru informatii! Ma intreb, totusi, cum de stii despre veniturile unor rezervisti din Servicii aparte noua, cand noi nu ni le stim despre ale noastre, intre noi, de la MFA...Ai vecini asa de diversificati, acolo, in satul unde pastoresti mosia?
Corneliunsson,
Sunt in contact cu ei, unii îmi sunt prieteni, alții urmăritori, kiar umbre!
Pt Dl Ein Stein
Daca inflatia este negativa, acest indicator nu se utilizeaza la indexarea pensiei. Deci nu se face nici o indexare si se pastreaza cuantumul pensiei aflata in plata. Vedeti art 59/legea 223/215
Inflatia se calculeaza de Institutul National de Statistica.
Se calculeaza IPC -indicele pretului de consum
Se calculeaza
IPC pt marfuri alimentare
IPC pt marfuri nealimentare
IPC pt servicii
Si se face un IPC Total
Rata inflatiei=IPC Total-100
Tiritomba, interpretata de Helmut Lotti, pe canalul Yuoutube, v-as ruga s-o ascultati cu totii, pentru ca este cadoul meu catre Domniile Voastre, stimate admin si stimati camarazi! Auditie si vizionare cat ma placuta si in veselie, caci acest sentiment il veti avea, va asigur!
DECE nu cereti sa se defineasca odata ce inseamna o pensie speciala___?in legea 3 din 1997 , erau enuntate toate categoriile de pensionari si pentru militari era un decret special , care era secret, nici salariile lor nu erau in gura multimii .
Mersi Cornele, frumoasa interpretarea belgianului... Daca doresti ceva mai vesel, iti recomand Trubadurul Olteniei, Tudor Gheorghe cu melodia Marine, la nunta ta..tot pe Youtube !
@mihaela marinescu
Legile speciale sunt, in genere, legi de o anumita natura, legi care privesc un anumit domeniu sau un anumit obiect de studiu ce ESTE PARTE dintr-un domeniu de activitate.
Cu alte cuvinte legea care se refera la pensionarea militarilor, politistilor etc. ii scoate pe cei mentionati din masa larga a pensionarilor deci este o lege speciala. Din acest motiv, daca va amintiti, in 2010 cind s-a incercat reducerea temporara a pensiilor cu 15% CCR s-a opus si a spus ca pensiile contributive sunt un drept cistigat deci nu pot fi reduse pe cind cele speciale nu sunt contributive deci pot fi recalculate/reduse. Rezultatele sper ca le cunoasteti.
PS
Legi secrete nu mai exista. Anumite anexe ale legilor pot fi clasificate.
asa , deci ,clasificate , ca sa nu le zica secrete,bine , asta cu ce inseamna special stiu , sa stiti ca inainte de 1989 , nu se platea contributie de nimeni din salariu ,chestia asta cu contributia este o tampensie , cand se face calculul pentru pensie se ia cartea de munca , adeverinte si se raporteaza la salariul minim pe economie din fiecare an .Este normal ca daca ai aut salarii mari si pensia este mare . Nu stiu dece le umple capul cu contributia pe care statul o ia de la fiecare ,in zilele aste , Tot cat de mare este salariu conteaza la pesie .O sa ii vedem pe cei de dupa 2000 care nu au avut carte de munca , lucrand pe la fel de fel de snapani .O problema dle STELIAN. inteleg a ati vrea sa ramaneti la 263?Intelegeti ca militarii nu au salariu ,au solde , statul le da solde ,asa ca sa se spele pe cap cu ei .....
Revenind la celebra indexare anuala in raport de inflatie si pe care o asteapta de regula toata lumea, pensionarii din sistemul public nici nu ar avea motiv sa se lege de acesta, punctul de pensie a ajuns la 1 100 lei, situatie in care "indexarea" nici nu-i mai intereseaza chiar daca inflatia luata in calcul pentru anul 2016 cum a precizat Huhurez, este negativa. Situatie in care politicienii au "punctat" pentru ei in fata a circa 5 milioane de pensionari.
Revenind la celebra indexare anuala in raport de inflatie si pe care o asteapta de regula toata lumea, pensionarii din sistemul public nici nu ar avea motiv sa se lege de acesta, punctul de pensie a ajuns la 1 100 lei, situatie in care "indexarea" nici nu-i mai intereseaza chiar daca inflatia luata in calcul pentru anul 2016 cum a precizat Huhurez, este negativa. Situatie in care politicienii au "punctat" pentru ei in fata a circa 5 milioane de pensionari.
@mihaela marinescu
Eu stiu ca atunci plateam ceva suplimentar pentru pensie, plateam impozit, plateam o suma frumoasa la partid. S-ar putea sa ma insel caci plateam fara sa intreb ce platesc. Dvs. nu observati ca ni se recalculeaza pensiile din nou ca pe vremea lui Boc, ca ni se taie din ele (unii mor de fericire ca se mentine-pina cind ?- pensia in plata), nu realizati ca unele drepturi o sa le primim in plus la pensia calculata nu la cea in plata ? Nu realizati ca toate astea se datoreaza faptului ca vrem musai sa avem lege speciala ? Nu intelegeti ca pensie DE STAT inseamna ca suntem la mina guvernului care poate sa le recalculeze in plus sau in minus dupa cum vrea ? Nu conteaza unde vreau sa ramin. Pur si simplu vreau sa dorm linistit ca nu vine alt guvern cu o alta recalculare. Am mai explicat aici ca exista o solutie simpla sa raminem cu pensiile in plata si cu toate beneficiile pe care le avem daca intelegem ca putem sa avem si pensii numite de CAP-isti, dar sa renuntam la fudulia asta numita SPECIALA. Am impresia ca unii poarta centura cu diagonala si decoratiile si la pijama de speciali ce sunt.
Si in fine care ar fi problema daca in loc de solde statul ne-ar da retributii ?
PS
Pentru mine conteaza cit imi intra pe card nu cum se numeste suma respectiva.
domnilor,marturisesc ca nu sunt un as in analiza diferitelor legi care mi-au marcat cuantumul pensiei.De fapt nici nu prea m-a interesat in masura in care am avut in atentie indexarea ei prin mijloace proprii.Din ceeace am constatat in timp Stefanescu da drumul involuntar din casa de unde trag concluzia ca se discuta serios disparitia pensiilor militare sau o eventuala formula de calcul apropiata asa zisei contributii.Pentru cei care presupun ca se pricep va propun sa faceti niste simulari de calcul al pensiei in varianta pensiilor civile avand in vedere vechimea cumulata la care sa adaugati prevederea Statutului cadrelor militare si pensia suplimentara.Functie de rezultat va rog sa aveti amabilitatea sa va pronuntati,
Cu stima
MAI s-a inclus in SRI...sau a fost inclus! Nici măcar că direcție...sau serviciu, ci doar Anexă!
Iată ce poate face și Terente, telecomandatul!
@ Anonim, multumesc frumos! Cu respect!
Stelian .,dragule , pai si eu am is asa , sa nu mai spunem pensii speciale , ci militare . Dumneata nu poti sa ai pensie ca civilii , ca nu se pupa , statul a facut ce trebuia sa faca si este obligat sa te recompenseze pentru contractul facut cu el . Nu te angajai in armata daca stiai ce or sa faca astia acum . asa ca sa spele DOMNUL STAT , cu pensiile militare pe cap , si gata si sa i ea dracu pe astia ca dl CHIRIAC
Si la CEC..!
- H-ule , te rog iarta-ma. Am despertit art. 25 in propozitii simple si am ajuns la acelasi rezultat. Cu siguranta ca "talica" avnd si studii de drept precum si experienta in interpretarea textelor de legi , ai alt orizont mult mai larg.
Totusi ,in spiritul principilui contradictorialitatii care sta la baza dezbaterilor juridice, ar fi interesanta si opinia unui cititor jurist , cum ar fi @ Stelica .
- Stelian , pai mai "inti" cred ca vine decizia de actualizare si apoi se face portofelul ca purcelul ...
- ion Ionescu , cred ca "Oblio" se baga in seama cu abrogarea pensiilor speciale. Sunt prea multi beneficiari politici ca sa se renunte. Personal m-ar avantaja mult , dar nu sunt indicii. Dimpotriva ai vazut ca in urma cu cateva zile , s-a revenit la niste cumulari de pensii speciale...
Eu am facut un model matriceal matematic (recurent) dar numai cu pensiile pe L 223 , recalculate si/sau actualizate. Daca s-ar respecta cadrul normativ LEGAL de ACTUALIZARE , atunci pensiile recalculate si ACTUALIZATE vor creste de 1,62 ori fata de cuantumul "curat" ( adica neindexat) al pensiei recalculate.
Il rog pe Leon ca sa faca aceste calcule si cu siguranta ca ma va confirma.
- Iulian, SRI-ul are ani buni de când "a penetrat" MAI-ul via 2:15 . Te cam prefaci ca nu sti...
Redau mai jos, STENOGRAMA Sedintei Plenului Camerei Deputatilor din data de 20.12.2017:
Domnul Deputat Ioan MUNTEANU,
Domnule Presedinte,
Raportul(PLx nr.310/2017) nu este foarte clar; Se confunda diferite arme si va propun sa se intoarca la Comisie doua saptamani. VOM AFECTA PENSIILE UNOR OAMENI CARE NU AR TREBUI SA AJUNGA IN ACEASTA SITUATIE.
Se supune la vot si cu 101 voturi PENTRU, 1 vot Impotriva, 1 vot Abtinere si un deputat nu Opteaza, s-a APROBAT(retrimiterea la comisia pentru munca).
Bravo Dle Deputat IOAN MUNTEANU, deputat de Neamt din 2004, Lider Grup PSD din C.Dep.
Cornele,Dul Deputat are Biroul Parlamentar in Piatra Neamt si Valea Ursului..!
Spre sfarsitul lunii Ianuarie o sa-i trimit prin Email ceva Propuneri..!
DLE LON . la cec/? inseamna ca le baga pe rand , aci o am si eu
@Leonard
1. Nu trebuie să faci decât efortul de a înțelege semnificația simtagmei si perioadele recunoscute ca vechime în serviciu.... din art. 25, ca şi din art. 3 lit. f) din L 233.
Daca ai lucrat înainte de armată, ţi-au bagat perioada respectivă ăn deciyia de pensie din 2016?
Art. 25
(1) Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18 și 32 și perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi.
2.Dacă măresti cu 15% fiecare termen al sumei(a + b + c +d) cum ar putea să crească intreaga sumă cu 62%, cum continui să difuzezi această tâmpenie aritmetică?
Au intrat si la BRD...308 mai mult ...astept recalcularea cu 15% , nu cred ca o sa am surprize placute ( sunt pensionat in 2016)!
Maestre ,
- Nu am lucrat inainte , dar am avut cunostinte care au devnit militari pe filiera indirecta , dupa ce au lucrat cam 7 ani in civilie iar perioada le-a fost valorificata de CPS.
Pt. mine , problema este cu stagiile de cotizare realizate dupa caliatea de militar activ , mai ales dupa 01.01.2016.
- Te rog ,apoi majoreaza talica cu 15% suma de 1450 lei si-ti da 1667,5 lei. Apoi , susbstitui solda de functie din calculul deciziei de recalculare ( de cam 850 eli) cu cifra de 1667,5 lei. Dupa ce utilizezi Sf. de 1667,5 lei in algoritmul de calcul al deciziei de RECALCULARE te rog sa ma suni si sa-mi spui rezultatul , desi il cunosc.
Acest calcul este tocmai ACTUALIZAREA LEGALA. Daca majorezi numai cu 15% , solda de functie de cam media de 850 lei , este adevarat , ai dreptate. Dar procedând astfel , practic utilizezi algoritmul de calcul al guleratilor , care este in afara cadrului legal , deoarece nu se aplica L 207 de aprob. a OUG 56.
DLE LEON ,poate puteti sa le atrageti atentia ca le ingheata pensiile si le lasa ca vai de capul lor celor ca ale dlui CORNEL , dar am vazut ca sant si mai mici , mai mult , sa se gandeasca ca sant pensiile urmasilor care provin din pensii deja mici , chiar vor sa isi bata joc in asa masura ? Eu sant ffoarte revoltata de modul in care acel domn CHIRIAC apare pe la toate telviziunile si primul lucru pe care il face da exemplu negativ pensiile militare .Stiti cumva ce vrea acest individ:? de unde a aparut ? ca nu este prea tanar .Din unele informatii ,am aflat ca taicasu era ofiter si pare-se cu grad mare la fosta secu .Nu cumva il ura pe acesta ,el stie dece si de aceea loveste mereu si mereu in militari, cu sarcasm si ironie. Ia vedeti ce hram poarta asta si trimitet-ii o depesa . Multumim de informatia de mai sus
oameni buni trebuie sa intelegeti ca nu poate intra nimic pe card pina nu se emite decizia de actualizare.deci atentie intii se emite decizia care se poate contesta ca orice decizie de pensie si diabia dupa aceea se vireaza bani in cont daca decizie este pe plus.domnule administrator faceti ceva cu mihaela si cornel ca debiteaza numai prostii si-i deruteaza si pe cei mai putin pregatiti juridic.cu privire la pensiile militare foarte mici cu tot respectul dar titulari acestora nu au fost militari de cariera ci pirliti care au lucrat in armata de la culesul porumbului pina la taiatul ciocanilor dar vreau pensie militara de.
@bardas
Nu ești deloc atent!
Majorarea pensiei nete, începând cu luna ianuarie, pentru cei care au pensii brute mai mari de 2000 lei, nu are nicio legătură cu actualizarea pensiilor, ci cu reducerea impozitării de la 16% la 10%, potrivit OUG 79/2017.
Huhu,
Iar mă cenzurezi?
Bardaș,
Pe forma ai dreptate, în finalul postării, pe fond nu!
Iubita mea Mihaela, are pensie de urmaș, iar Corneliunsson nu a fost la adunat păpușoi, ci la turbă și antracit! Acolo s-au betegit! Consolare: "Mana dreapta" nu se mai ridică, dar ce frumos îi atârna! 😂🤣🤗😋😎 :))
iubita ta MIHAELA ,are pensia de urmasi ,dle MARES , destula , destula , ca sotul meu nu a cules papusoi , a cules pe multi ca ....... De aceea nu pentru mine este o problema , dar stiu ca sant destiu care sant ca dl CORNEL ,poate mai rau . Si inca ceva pentru unele urmase care au pensii dintr-o pensie ca a dlui CORNEL .,asa ca asta este problema
hasule esti circotas sau i-ti plac contradictiile deoarece primul comentariu se referea la actualizare si era foarte corect din punct de vedere legal(iulian mares)ulterior si si stelian si leonard au facut trimiteri la actualizare asa ca de aceasta data eu apreciez comentariu dvs.facut la adresa mea ca al unui copil de gradinita intrucit nu cred ca exista un militar care se respecta care sa nu fi stiut de reducerea impozitului la pensii si implicit primirea unui net mai mare(situatie in care din fericire ma aflu si eu) care insa sub nici o forma nu poate fi catalogat cu sintagma"MAJORARE".
@tehnocrat
Acelasi lucru l-am scris si eu doar ca nu atat de documentat si precis.
Daca IPC la caviar si sampania Dom Perignon au scazut preturile cu 30% iar la oua si branza au crescut cu 25% tehnic avem o inflatie negativa, pe gama, de 5%.
Pentru bunuri nealimentre daca IPC la diamantul brut neslefuit si yahturi au scazut cu 40% iar la benzina si gaze au crescut cu 30% iar avem spre norocul nostru o inflatie negativa. Daca INS-ul face acum calculele pe medie iese inflatie negativa iar noi ar trebui sa sarim in sus de bucurie. Partea proasta e ca lucrurile nu prea se leaga, culmea e ca desi avem o inflatie negativa, doamne cum suna, costul cosului minim de consum creste al dracului fara sa-i pese de inflatie.
Cu a doua chestiune e cam clar, daca inflatia e negativa se pastreaza cunatum aflat in plata.
In situatia de fata tinand cont de facatura cu rata inflatiei ca indicator de indexare si nu costul cosului minim de consum nu e niciun temei sa credem ca nu vom avea o scadere a standardului de viata avut in 2017. Noroc cu reducerea de impozit altfel nu era bine deloc.
mihaela de ce acele urmase care vor pensie de urmas dintr-o pensia ca a lui lui cornel nu au muncit si au stat cu coatele pe gard si au spart seminte ? se pare ca nu cunosti zicala veche"termina o promotie de militari se marita o promotie de curve"asa ca acestea sint cele ce asteapta pensie de urmas dintr-o amarita de pensie a sotului de 1000 lei.cum de alte sotii au putut sa munceasca si sa cresca si copii iar altele asteapta sa crape sotul sa primeasca pensie. astea nu-s de compatimit ci de acuzat.
Dna Mihaela, in ultimile aparitii Tv, Bogdan Chiriac a lasat-o mai moale cu pensiile militare, sustine in continuare desfintarea pensiilor speciale, dar nu si cele militare care sunt altceva ..la fel au toate statele NATO..! Ca o ultima informatie , in SUA, calculul pensiilor militare se schimba incepand cu acest an, iar militarii activi trebuie sa OPTEZE, o singura data, pana la sfarsitul anului 2018, ce varianta de calcul aleg, cea pana la 01.01.2018 sau noua formula de calcul ( Observatorul Militar de astazi )
A comenta pe aici inseamna sa te supui judecatii publice,vad.Daca incerci sa -ti plangi amarul esti facut in fel si chip!Ma expun si eu cu orce risc.M-am pensionat la limita de varsta in sistemul public de pensii cu o vechime de 32 ani vechime.Legea imi dadea voie sa optez pentru cea mai avantajoasa pensie.Jumatate din pensia sotului decedat din 2004 si pensionat din motive medicale in 1996{capitan) fara functii de conducere era de 856lei,mai mare decat a mea cu 100lei.Dumneavoastra ce a-ti fi ales?Uitasem sa spun ca m-am pensionat in 2015.Acum am inteles ca pensia militara fiind asa mica ,dupa unii nesimtita nu va creste niciodata decat cu 2 lei.Ce o fi de comentat aici,pensia lui sau pensia mea la asa vechime si care acum nu mai poate fi marita prin nici o lege,nici speciala,nici contributiva?Puteam eu sa ghicesc atunci in ce plasa voi fi prinsa?Dar cine sa te auda ,fiecare e pentru el din pacate,se crede cel mai nedreptatit.
domnule asta bontas , acele urmase au un drept si nu te priveste pe dumneata dece a stat cu coatele pe gard , nu iti este rusine? poate erau bolnave sau isi urmau sotii prin tara , si stii ceva ,sant urmase care aveau pensie si poate cea a intretinatorului era cu 50 lei mai mare si o vrea pe aia ca ii da dreptul lgea , asa ca nu mai arunca cu vorbe in vant , DE exemplu eu am avut pensia mea dupa 30 de ani de contributie si am preferat-o pe cea a sotului ,care imi ofera alt conffort .Ai ceva si cu asta :? o sotie de militar suporta destule
privatiuni dupa o casnicie de 50 de ani cu un sot militar, asa ca lasa-te de afirmatii .Eu cred ca din contra sa zici ca asi avea drept si la pnsia mea civila , deoarece asta a ramas statului . eu incasand de fapt o diferenta ,,
DLE LEON , eu zic sa vedeti ca nu o lasa deloc mai moale , cu asa incepe ,ironizand si persifland pensiile militare , CHEstia ci NATO . el zice de cele din Italia FRANTA , cu aste vrea scarba asta de umflat sa compare pensiile militare , asa ca imi pare rau ,asta nu stiu pe cine serveste .
ASTA ESTE CULMEA ACEST DOMN bardas CU NU POT SA II SCRIU NUMELE CU MAJUSCULE ,SE PARE CA ESTE O LICHEA , SA II FIE RUSINE DUPA CUM SE ADRESEAZA LA MINE SI LA DL CORNEL , CUM ISI PERMITE SA FACA ASEMENEA AFIRMATII . auZI MAI ,ACESTA , SA STII CA ACTUALIZAREA ACEEA DACA VA FII , VA FI PUSA PE CARD CHIAR DACA CONTESTI DECIZIA , ASA CA TACI DRACULUI CA ESTI UN OM RAU SI NESUFERIT
@Maria Lută
Nu luați în seamă răutăcismele copilărești ale unor rezerviști. Important este să ne informăm reciproc.
Dacă rămâne în vigoare OUG 59/2017 și pensiile militare nu se vor mai actualiza, conform creșterilor soldei de funcție din Legea salarizarii unitare, aveți varianta legală de a reveni la pensia dvs. din sistemul public.
Cunoscând creșterea pensiei nete, putem să-i calculăm @Mihaelei pensia brută.
(n-2000) x 6% = 280
6n -12000=28000
n = 40000/6=6667 lei
Mihaela, mon amoure!
Mai dă în cărți...se pare că ai dreptul la pensia ta și în plus 1/2 din pensia soțului decedat! Este pe surse...
Cică și inversa este valabilă, o să verific! Eu am avut 6 neveste, legitime și 18 amante...toate plecate prematur dincolo, la ceruri! 🤔😎
Sunt in perioada de documentare...
Huhurez
Accepți sa ne fii nas de cununie, mie și Mihaelei?
Facem efortul și venim la Cozia!
Pe Padina P îl punem cavaler de onoare și maestru de ceremonii!
Asa, Mihaela și cu mine (=live) îl vom întrece cu mult pe T3 și al lui corifeu!
Ce preferi că dar pt naș?
Dna Maria, la fel zic si eu, sa asteptati luna februarie cand avem speranta ca OuG.59/2017 va avea o finalitate si in cazul eliminarii Art.VII sa ramaneti in continuare cu pensia de urmas care ar putea fi actualizata, sau in cazul aprobarii acesteia in forma actuala, sa mergeti la Casa judeteana de pensii si solicitati pensia cuvenita, care de la 1 iulie 2018 va avea o crestere de 10%; probabil aveti un punctaj de 0,9...ar rezulta o pensie de aprox.1000 lei.
ASA ESTE DLE H , ATI CALCULAT BINE , VEDETI CA DACA MA BAG SI EU PRIN DISUTIILE ASTEA CU PENSIILE MILITARE , am motive sa imi apar ceeace ati calculat , asa ca cel care acum nu mai este sa nu zica pe lumea ceallalta ca a avut o sotie slaba si proasta ..ha ha ia uiteeeee mi-am gasit si o perche pe cinste dl acesta MARES , ce parere aveti ,ce pensie are ca sa vad daca putem sa ne cumparam un avion si sa plecam si noi in Madagascar ......./////????????
DLE Nicolae . asa este , ori o pensie ori alta , asa zice legea inca dinainte de 1989 deci tocmai asa ar trebui ,dar va dati seama ce balamuc ar iesi cu pensionarii civili , doamne fereste .imi ajunge ce am de la sot , cu bine.
vedeti ,pentru cazuri ca cea a doamnei MARIA . este motivul pentru care militaz , are si ea dreptul ca sotului ei sa i se acorde aceasi atentie ca celor din civilie , ca si acolo sant pensii de urmasi . Stiti ce pensii de urmasi sant la magistrati , 80% DIN PENSI DECEDATULUI EU ASA STIAM ,
Dna Mihaela, acel domn CHIRIAC la care faceti referire are mare trecere la primul ministru din moment ce este singurul martor al acestuia la convorbirea telefonica avuta cu candidatul la functia de sef al Politiei care si-a inaintat refuzul, in scris, doamnei ministru Carmen Dan.
Oare de ce au simtit guleratii nevoia sa explice atributiile CPS-ului ?
Va spun eu , ca au vazut ca sunt demascati in gazete.
Niste LICHELE
cititi:
https://cps.mapn.ro/
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com