Un produs Blogger.

marți, august 29, 2017

La Casa de Pensii Sectorială a MAI, indemnizația de dispozitiv nu intra în calculul pensiilor militare recalculate cu baza de calcul aleasă din perioada anterioară datei de 01 12 1999

80 comments
Indemnizația de dispozitiv a fost introdusă în solda lunară a militarilor începând cu data de 01  12 1999, când a intrat în vigoare Legea 138/1999.
Potrivit articolelor 109 și 110 ale L 223/2015, pensiile militarilor....

"devin pensii militare de stat și se recalculează potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie și baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 28, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special la data intrării în vigoare a prezentei legi."

Articolul 28 stabilește că numai elementele salariale avute de militar în perioada celor 6 luni alese intră în baza de calculare a pensiei militare, exceptând elementele enumerate  la literele a)-p).



Așa se face că militarii trecuți în rezervă  înainte de 01 12 1999 primesc decizii de recalculare emise de CPS a MAI pe care, la rubrica rezervată indemnizației de dispozitiv  valorile sunt 0(zero).
Pe deciziile de pensie militară emise în baza Legii 164/2001 indemnizația de dispozitiv intra în calculul pensiei pentru toți militarii, inclusiv pentru cei pensioanti anterior datei de 01 12 1999, pentru că așa s-a prevăzut în Metodologia de recalculare, aprobată prin HG 1188/2001.
De ce în anul 2001 s-a putut găsi o modalitate de a include în bază venituri acordajte militarilor, prin lege, ulterior trecerii în rezervă?

UPDATE
@karadeniz semnalează că la Casa Sectorială a MApN indemnizația de dispozitiv este introdusă în baza calcul și pentru perioada aleasă anterior datei de 01 12 1999.
Este dată exemplu nota de calcul a uzerului facebook Mos Alecu.

Sunt curios cum motivează calculul cei de la MAI


Decizie emisă de CPS a MApN a userului Mos Alecu
Mos Alecu vine cu următoarele informații:
„inainte de '97 indemniz.de disp. era un element cu valori diferite in functie de "categoria" unitatilor . Pentru unele unitati ("formatiuni" neoperative , sau de "importanta" mai mica) acea ID era mai mica decit 18% ; pentru unele unitati (de importanta "speciala") acea ID era mai mare decit 18% ... (aici incadrindu-se situatia acelei decizii de recalculare) ... Insa pentru majoritatea unitatilor acea ID era de 18% .”
*                        *                    *
Important pentru cei care au primit asemenea decizii de recalculare, fără indemnizație de dispozitiv, este să găsim actele normative care au reglementat acea/acel indemnizație de dispozitiv/spor de misiune permanentă înainte de Legea 138/1999, pentru a le invoca în contestații. Mă indoiesc că înainte de 1989 acele dispoziții au fost publice.

80 de comentarii:

Comosiu Iancu spunea...

"Indemnizația de dispozitiv a fost introdusă în solda lunară a militarilor începând cu data de 01 12 1999, când a intrat în vigoare Legea 138/1999." .
Nu ... , indemnizatia de dispozitiv este de multa vreme element de salarizare a militarilor ... inca de dinainte de '89 (chiar daca sub numele de "spor de MApN")
Mai mult acest spor de dispozitiv este in procent de 25% incepind cu 01.04.97 ... mai inainte fiind de numai 18%) ...

Huhu Rezea spunea...

Deciziile de recalculare emise de Casa Sectorială MAI, pe care le-am văzut eu, nu cuprind indemnizația de dispozitiv în calculul pensiilor celor trecuți în rezervă înainte de 01 12 1999.

luminita spunea...

DA DLE H nici in decizia de recalculare a sustinatorului nu este , fiind pensionat in 198t , dar la recalcularea din 2008 este si sant toate care acum sant omise , este drept?

Dan B. spunea...

Are cineva habar cum de nu exista postat tabelul cu pensii recalculate la 28.08.2017?
Or fi intrat in CO cu totii sau insolventa?
Ultimul comunicat, cel din 21.08, marca un rasunator succes pentru cele trei zile de program, respectiv 102 dosare dintre cele existente in plata in ian. 2016 (71441 fata de 71339).
Sau este prea mare „valul” celor decisi sa paraseasca sistemul inainte de 15.09.2017, caci astora trebuie sa le emita decizii in 45 zile de la data trecerii in rezerva?

Unknown spunea...

Huhurez
Indemnizatia a existat si inainte de 1999. Era trecut la sporuri si avea valoare mai mica. Intradevar in perioada anilor 80 nu se regaseste in deciziile de pensie nici chiar la sporuri.

Iulian Mareș spunea...

D. Buzescu,
Sunt mulți cei cărora li de calculează pentru prima dată pensia....:)), plus luna de concedii!

Dan B. spunea...


@Iulian Mares:

Chiar era greu sa posteze tabelul anterior cu data schimbata?

Iulian Mareș spunea...

D. Buzescu,
Persoanele autorizate să posteze pe net (baza și rezeva) or fi in concediu!....sau au ieșit și ei la pensie! :))
Eu cred că ei au și terminat recalcularea, acum mai verifică și răspund la contestații!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si daca tabelul s-a retras ca s-a oprit actiunea de recalculari, fiind discriminatorii pentru 80%?

Huhu Rezea spunea...

Niciunul nu va intrebați câți au murit din cei 76 000 aflați în evidența CPS în ianuarie 2016?
Câteva mii au produs economii la bugetul deplâns de LOV, Chiriac și alți iresponsabili față de apararea și securitatea națională.

Dan B. spunea...


@Iulian Mares:

Te dezamagesc, pâna la aceasta data, nu s-a elaborat metodologia de echivalare a salariului de incadrare de la Romavia, motiv pentru care trebuie sa faca o propunere ministrului si acesta sa o includa intr-un ordin (deh, nu s-au gândit in doi ani ce au de facut si cum!).

Vasile G. spunea...

Faptul că nu s-a actualizat tabelul cu situația săptămânală a pensiilor poate să insemne fie că se concentrează forțele și lovitura principală pe actualizare, sau, varianta mai rea, se trage de timp pentrucă nu sunt bani pentru actualizare. Deasemenea in trim. IV CSP mai are de restituit drepturi bănești din 2013 și diferențele pentru cei cărora prin recalculare, anul acesta, le-au crescut cuantumurile. Ar fi o mare minune ca plata respectivelor drepturi să se facă conform prevederilor legale și să nu se reeșaloneze.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Da fixe idei mai ai....80, 80, 80%!
Așa o fi, că prea zici cu foc!
Lăsa calificativ repara noua LP!
Atunci vei fi f mulțumit!
Ți-a scăzut pe hârtie, căci ai rămas cu cuantumul avantajos!
Dar, săracul Cezar, prietenul tău de o luna, ce sa mai zică?
Într-un fel parcă mi s-au scris de legea pensiilor și a salarizării!
Ce știi să faci? Te iau în Malta...faci și tu un bănuț, la pescuit, la club....etc!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Așa este, posibil sa fi murit, dar numai cei de la casele sectoriale știu numărul!
Nu mă hazardez la o cifra,... Și dintre activi mor prematur și nici nu mai apuca pensia!

Mitzuca spunea...

Aveți cunoștință de numărul actului normativ care reglementa acordarea indemnizației de dispozitiv (sau cum se numea) în anul 1994?
Vă mulțumesc!

Iulian Mareș spunea...

Dan Buzescu,
Te cred si pt ca stiu ca esti mai aproape decat mine de fenomenul ROMAVIA!
Sper sa se adopte o solutie rezonabila, asa ca multa bafta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Sa scriu din Malta petitii pentru pensii, in versuri, in timp ce dau la peste si beau vin de Porto la gheata!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce Drak de pasare este aia de știe să pescuiască?
Mi-aș cumpăra și eu 3-4 bucăți! 😂🤗

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Fara versuri....
Da, la pești, fara vin, dar, vreau sa te pun momeala la rekini!

Huhu Rezea spunea...

@Wassy
Inainte de Legea 138/99 gasim urmatoarele reglementări despre salarizare în OUG 39/1994:
Art.3
(2) Salariile de baza pentru fiecare functie din sectorul bugetar se calculeaza de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale pe baza coeficientilor de ierarhizare stabiliti potrivit anexelor la prezenta ordonanta si a salariului prevazut la alin. (1) si se rotunjesc din 100 in 100 lei in favoarea salariatilor. Salariile de baza astfel stabilite, precum si indemnizatiile majorate inlocuiesc salariile prevazute in anexele la legile nr. 40/1991, nr. 52/1991 si nr. 53/1991, republicate, precum si prin anexe la hotarari ale Guvernului..
Problema este că indiferent cum s-a numit indemnizația de dispozitiv înainte de 1999, cum enigmatic zice @mos curbă de nivel, ea nu apare în notele de recalculare, potrivit L 223, a pensiilor militare deschise înainte de 01 12 1999.
Nici spor nu era, pentru că și punctul g) este 0(zero) pe acele decizii.

karadeniz spunea...

Ba apare pe mai multe decizii, moș Alecu are postate pe facebook două fotocopii cu acest spor prins in baza de calcul, eu am incă vre-o trei decizii de acest fel. Nu am văzut încă decizii de recalculare cu baze de calcul de dinainte de 1990, cu excepția uneia care e de la fosta securitate și nu are decât soda de grad, funcție și gradații.

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Ai putea să trimiți o copie facută cu telefonul de pe Nota de calcul dincare rezulta că nici la pensia de urmas a sustinătorului pensionat înainte de 01 01 1999 nu s-a introdus indemnizația de dispozitiv.
Adresa huhurez2013@gmail.com

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Soțul Luminiței a lucrat înainte de 89! Atunci nu era indemnizație de dispozitiv!
Omul a lucrat sub comanda lui Cristescu, Moruzov și Stănescu! :))
Luminița este mai ceva ca Duracel!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian: Ma scoti din Ocean cu rechinul intre gingii, si cu burta plana de peste! Asa ca o sa cauti o momeala mai buna, precum un porcusor afumat, Dragan penal, sau niste vrabioare, fezandate la barzoi, de la alde Lola Lov Fiola!

Dan B. spunea...


Respectiva indemnizatie de dispozitiv (25%) am avut-o pâna la iesirea la pensie din 1998.

Unknown spunea...

D-nul Huhu Rezea , am rugamintea sa-mi spuneţi daca mai sunt luate în calcul pentru a fi plātite soldele compensatorii . Nu le mai văd menţionate prin vreo lege .Vă mulţumesc !

Huhu Rezea spunea...

@sorin
Nu!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

DLE H nu pot folosi telefonul mobil deocamdata fiindca este stricat , dar vedeti ce am trimis , cu drag

avianyc spunea...

@ Huhurez
Fiind interzis pe feisbukiala lui curba de nivel de când a parasit acest blog ,te rog sa-i transmiti ca indemnizatia de dispozitiv a fost introdusa pentru prima data la valoarea de 25% pentru unitatile limitrofe participante la calmarea evenimentelor produse la Tg Mureș prin anii 91-92.
Apoi precum L164 indemnizatia s-a generalizat în mapn ajungând se pare sa fie data si prin alte institutii din administratia publică.
Nu stiu ce a fost inainte de 89 ,dar cred că moșneagul face confuzie intre sporul MApN si indemnizatia de dispozitiv.Inainte de 89 nu am vazut pe vreun stat de plata rubrica ”spor Mapn la militari.la civilii angajati mapn parca era ceva. Poate ma insel sau poate era inclus in solda de functie ,etc.
Ca unitate de prima apropiere/interventie participanta la ev. de la Tg Mures si ramasa ca unitate de interventie in caz de agravare a evenimentelor, am avut aceasta indemnizatie de dispozitiv la valoarea de 25% din anii 91 sau 92 ,nu mai retin exact. Stiu doar ca alti colegi din alte zone geografice ale tarii nu aveau in acel timp aceasta indemnizatie.Au primit-o mult mai târziu.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

deci chestia cu valorificarea vechimii din ultima decizie ....povesti

Adi 4 you spunea...

Huhu, ai convingerea ca imi pare rau ca inchizi!!! Mai apelez la cunostintele si bunaviointa ta, poate ma ajuti!? In mod sigur mai sunt si alti rezervisti/pensionari, care vor folosi datele tale.... Dupa 2 ani de pensie m-am plictisit acasa, ieri am reusit sa adaug 54 de ani. Din primavara m-am angajat, sunt multumit si de salariu si de pensie si ma simt inca util. Patronul, (mediu privat) vrea sa-mi faca carte de munca. Ce implica aceasta? Se va umbla la pensie, impozit, asigurare de sanatate? Contract de colaborare sau carte de munca? Cand nu mai pot lucra (cand simte organismul si nu la 97 de ani) cum pot valorifica acest nou stagiu de cotizare? 31 efectiv cu 49 cumulati si nu mi-au fost luati in considerare toti anii, cred ca 36 parca.... Toate cele bune!

luminita spunea...

ASA ca cine ii intreaba de faptul ca mapn aplica intr un fel si MAI altfel?

luminita spunea...

DLE ADI esti culmea, zau asa

Huhu Rezea spunea...

@ady 4
Pacat că nu ți-ai făcut carte de muncă din primăvară.
Dacă lucrezi la privat poți cumula integral pensia cu salariul...chiar dacă din toamnă vor interzice cumulul pensiei cu salariul de bugetar.
Plătești impozit și contribuții ca oricare salariat...se pare mai puțin contribuția pentru sănatate.
La implinirea vârstei prevăzute în Anexa 5 a L 263/2010, pentru civili, depui actele la Casa Judeteaă de pensii pentru valorifoicarea vechimii ulterioare pensionării.
Vechimea valorificata în decizia de pensie militară, chiar și cea care trece peste plafonul de 85%, folosește doar pentru deschiderea dreptului de pensie civilă nu și pentru calculul cuantumului ei.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Ady 4
De foarte mult timp nu se mai foloseste cartea de munca. S-a introdus CIM (contractul individual de munca) care se inregistreaza si se transmite electronic la ITM.
In cazul dumneavoastra, puteti lucra in privat cat doriti si unde doriti, fara a va afecta drepturile dumneavoastra de pensie militara de stat.
Faceti o mare gresala si dumneavoastra si angajatorul ca nu exista CIM. Riscati ambii pecuniar, mai ales angajatorul, dar in cazul unui accident de munca, angajatorul risca penal iar dumneavoastra nu beneficiati de nici un drept.
Pt pensionari sunt: CIM si CIM PE. Unii angajatori fac CIM altii CIM PE, in functie de programul informatic pe care-l au pt calculul salarizarii personalului. La CIM PE nu se mai plateste contributia pt somaj 0,5% din partea angajatului si 0,5% din partea angajatorului aplicat la salariul brut trecut in CIM.
In CIM se trece obligatoriu salariul brut. Avand in vedere ca se preconizeaza o schimbare majora a kegislatiei privind contributiile la stat, eu in locul dumneavoastra as trece in CIM si salariul brut si net. Si mentiunea " In situatia modificarii legislatiei privind contributiile la stat, se pastreaza in plata, salariul net".

corcodel 1 spunea...

Tigri 3 , chiar daca huhu se va supara iarasi pe mine , trebuie sa repet ca esti dobitoc !
Spui atitea prostii la " tigri 3 spunea...miercuri, august 30, 2017" ca ma mir cum de huhu nu te trage de urechi !

Iulian Mareș spunea...

Tareeee!
După modelul din SNAOPSN, 48 de magistrați, până la cele mai înalte instanțe și-au depus cererile de pensionare!
Urmează valul 2 și 3!

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Nu toată lumea a lucrat ca d-ta cu Revisal.Explică prescurtarea CIM PE.
De la 01 01 2018, noul salariu brut se majorează cu 25% si cu valoarea contribuțiilor pe care in prezent le plătește angajatorul.
Salariul net va fi cu peste 25% mai mare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Corcodel este cumva acel jandarm, cămătar de lux, având cardurile datornicilor la el și 103,25 ha, multe utilaje agricole și brățări din oțel?
Mai să fie? Deci au net în arestul capitalei!? Sau o avea prin abonament? Oricum, tare de tot!... mai puțin cuvintele tari uzitate!

tehnocrat spunea...

Pt Dl Dan Buzescu
I-o mancat rusinea pe cei de la MApN si v-o satifacut:
30.08.2017
Decizii de recalculare emise:112801 din care:
A. 71754 pt valorificarea bazelor de calcul
B. 41047 pt valorificarea fiselor cu grupele de munca
Va rog sa-i intelegeti, amu sunt si multe festivitati de pensionare. Dar, mintenas dupa ce se ridica de la protocol, merg la munca si -si realizeaza planul.

Adi 4 you spunea...

Multumesc la toti! De luni pun in practica sfaturile primite. Un banut in plus nu strica nimanui!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu nu cred în Baza de calcul, a doua postată?
Kiar nu-mi amintesc de funcții cu coeficient 5,6 in 1994!
Pensionarul era cumva general cu 4*?
Funcția de colonel, la maximum, era anul trecut 5,5! În 94 era mai mare?
O fi intrat la apă!
În 94-95 nu erau SM? Mă îndoiesc că un col cu funcție la maximum nu avea și SM! Dar, mai știi? Poate postavul respectiv nici nu există... și în acest caz, numai în acesta, este un râtan vero-vero, 100%!
Poate mă înșeală okiul!?... mă mir și eu, că un om ce nu amenință pisoii cu pistolul! O fi brigand și ...nu avem alte date?

karadeniz spunea...

@ Dan Buzescu
Ca dovadă ca site-urile de profil se citesc de cei din MApN azi a apărut tabelul, cu ceva modificări interesante care să justifice întârzierea și munca asiduă a celor de acolo. Zic băieți și fetele de la CPS că au emis 112.801 de decizii de recalculare. Probabil că după ce vor rezolva și contestațiile vor mai emite alte decizii. Cert este că s-a redus numărul deciziilor de recalculare emise săptămânal astfel ca ultimii 4.333 de nerecalculați vor fi tărăgănați până prin octombrie.

Comosiu Iancu spunea...

Ca sa nu ma mai acuze huhu ca fur ideile altora va prezint ce spune (de fapt oricine poate sa fure orice de pe pagina aia) :

Mos Alecu

Tot la chestiile cu indemnizatia de dispozitiv ...
Despre care spuneam ca vin de dinainte de 1989 ...
Despre care , un idiot de tigri 3(avianyc , nicu t. av..) , spune ca s-au inventat dupa '91-'92 ... Despre idiotul de impostor (mares) ... este prea "nestiutor in toate cele" ca sa mai spui ceva despre el ...

Se'ntreaba lumea prin ce acte normative va fi fost introdus acel element de salarizare (indemn.de disp.) ! ...

- cel putin (daca nu cumva mai de dinainte) prin decretul 163/1975
---- putin probabil sa-l gasiti pe undeva (decretul 163/1975) ... deoarece , fiind despre salarizarea militarilor si civililor din "sectorul special" era categorisit drept "secret de stat"
---- acel element de salarizare se acorda (asa cum am tot spus) , in procente diferite numai in unele unitati/structuri , iar in cadrul acestora numai personalului din unele compartimente de actvivitate

- dupa 1990 prin diferite acte normative s-a marit procentul pentru indemn.de disp. si "s-a largit sfera de cuprindere" a acestuia

- prin l.138/1999 (aplicata de la 01.12.99) se "consfinteste" procentul (unic) de 25% pentru tot personalul (militar si civil) din toate structurile sistemului national de aparare , ordine publica si siguranta nationala

- dupa "includerea" administratiei publice locale in Ministerul de Interne (actualul MAI) , din 2003 , acest element de salarizare (sub forma/denumirea de "spor de dispozitiv") a fost acordat si unor persoane din administratia publica locala ... Treburile s-au "incilcit" si s-a ajuns la justitie ... Probabil ca mai sint si in prezent actiuni in desfasurare in justitie pe aceasta tema ...

- prin l.330/2009 indemn.de disp. "dispare" ca element de salarizare , dar ramine "in calculul" soldei/salariilor celor care il aveau in dec.2009 ... Adica a ramas (ca suma) in soldele/salariile tuturor militarilor si civililor din structurile s.n.a.o.p.s.n.

- nici l.284/2010 , precum nici l.153/2017 nu mai vorbesc despre indemnizatie de dispozitiv ... acesta fiind mort pentru totdeauna ... (sau pina la o noua "reintroducere" a lui ... cel mai probabil mai intii la politisti) ...

Se mai intreaba lumea de ce nu a avut indemn.de disp. cineva de pe la MAI , "recalculat" cu cele 6 luni de prin 1986 ... pen'ca , mai mult ca sigur , a facut parte dintr-o structura/compartiment de activitate la care nu se aplica acel element de salarizare ... (a se vedea d.163/1975 ... cei care-l puteti gasi si citi) ...
**************************
Pentru documentare , pe linga multe alte frinturi de documente gasite pe net ... se poate folosi http://www.cnsas.ro/documente/acte_normative/3634_002%20fila%20388-391.pdf .
Citirea si intelegerea acestui document presupune un oarece efort de "corelare" a diverselor informatii prezentate ...
Nu uitati sa multumiti CNSAS-ului pentru publicarea acestui document !

Unknown spunea...

Huhurez
Pt.recalculare,mi-am ales perioada 11/95 - 04.96. In primele 5 luni,la punctul g apare " indemnizatii pentru lucru in dispozitiv de lupta" in procent de 16% iar in luna aprilie 96 sporul de dispozitiv apare la pct.1 (baza de calcul ) sub forma indemnizatie de dispozitiv in procent de 16%.
Inainte de 1989,in cele 3 decizii pe care le-am vazut nu apare nicaieri.

Dan B. spunea...


@tehnocrat:

Multumesc pt atentionare!
Traduc eu corect tabelul respectiv?
La cele 71.754 decizii in baza Legii 223/2015, se mai adauga 41.047 decizii catre parte din cei 71.754 beneficiari initiali, cu plusuri conforme grupelor de munca?
Cert este ca ar mai fi solutionat vreo 300 dosare de pensie, ceea ce duce emiterea ultimei decizii de pensie catre finalul lunii noiembrie 2017.

dorin19 spunea...

Excelent videoclipul. Dacă mi-ar fi spus cineva că o pasăre știe să pescuiască în felul ăsta, probabil n-aș fi crezut.

Anonim spunea...

Huhu,
Pe cei din invatamant , sindicatul, in urma discutiilor cu guvernul, ia anuntat ca incepand cu 01.01.2018 vor beneficia de o marire de 3 % deoarece din cei 25 % promisi se vor scadea contributiile care vor trece de la angajator la angajat. Cred ca asa se va proceda la toti bugetarii.

Iulian Mareș spunea...

Iancu,
Numai Moș kokârț putea face referire la acte normative din 1975... abrogate, dar SS!... Suida asta bătrână are tupeu că și băse...
Impostor este fiul mă-sii, zisă Scară!
Dacă mai sapă va găsi și un document specific, de pe timpul lui Burebista, contemporan cu el!
Să tragă motanul de coadă și pe el de "curea", nu să pună pistolul la tâmpla animalului!
Sau este prieten cu Cernea și Marinescu?
Cine kinuie animalele este doar animal!.... Vezi cum scrii SNAOPSN...!Ce, nu ai 7 clase, cât se făceau în anii 40?
Scopul acestei entități a ajuns pensia, când lucrurile mai importante pt el ar fi coliva, colacii, tămâia!

Iulian Mareș spunea...

Alpacin,
Crezi că 3+25% rezolva problema?
Cu ce mai rămâne omul din creșterea salarială conform etapei 1?

avianyc spunea...

Mai unineuronale Alecu ,chiar ti-a zburat si ultimul neuron de pe elipsă?
Doar niste tăntălai te pot aprecia si se pot alatura sa-ti creada rastalmacirile la spusele mele. Însemneaza ca asta-i nivelul pe feibukiala ta unde jignesti persoane fara drept de replica pe ușa aia de WC public.
@ mos Alecule-Arici Pogonici
Unde vezi tu în textul meu ca am scris eu ca ID s-a introdus după 91-92?
Mai chiorule ,regleaza-ti dioptriile si vezi ca acolo scrie ca prin 91 -92 la unitatile din imediata apropiere a zonei Mures care au participat la evenimentele de la Tg Mures si apoi au ramas in capacitate ridicata de lupta aproape un an de zile ca prime unitati de interventie în caz ca evenimentele escaladeaza aceasta indemnizatie de dispozitiv a fost achitata pentru prima data în Romania la valoarea de 25% începând din 91 sau 92 ,nu mai retin exact. Nu am spun mai aerianule ca nu a existat inainte de 91 aceasta ID.
Ca participant dislocat la aplanarea acelor evenimente de la Tg Muras am primit(tot personalul unitatii ramas in stare operativa mai mult de un an dupa conflict ca unitate limitrofa zonei) pe statul de plata aceasta ID la valoarea de 25% din anii 91 sau 92.
Sper sa poti sa pricepi asta in cazul in care nu ai facut armata la gâște sau la vreun pension.
Pe urma în urmatorii ani acest procent de 25% s-a generalizat în tot mapn ,iar apoi la fel cum au copiat L164 de catre alte institutii așa s-a copiat si acest ID la valoarea de 25% ajungând sa fie platit si in alte institutii sub aceasta denumire sau alta denumire.
Nu am spus ca ID nu a existat inainte de 89 (nici nu stiu) ci am spus ca nu am vazut trecut in vreun stat de plata ”spor de Mapn la militari” după cum spuneai tu ca ID se acorda inainte de 89 sub sporul de MApN.
Asa ca mos H_Alecu prostii cu lopata inainte de a k_k_ra tâmpenii pe gură citeste cu atentie textul si vorbeste in context.
Altfel te descalifici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

#*Dziceti voi de Mos Alecu verzi si uscate, dar nu uitati ca este in realitate un bun meserias in legislativ, si sa fim seriosi: A avut intodeauna o contributie salutara in a-i ajut pe multi nestiutori intr-ale legislatiei, care habar nu au de alte bloguri! Face parte dintr-un intreg de sprijin pentru rezervisti, bun sau rau cum il considerati, dar eu il respect ca la varsta sa ne amuza, uneori chiar ne incanta si ne scoate din atmosfera posaca, in paralel cu o munca nu tocmai usoara sa frunzareasca mereu prin arhive dupa date si consultari care sa ajute lumea necajita a rezervistilor! Ce civil avea sa faca aceste acte samaritene si fara sa pretinda ceva, numai de dragul militarilor pe care in sinea sa ii iubeste, dar ii tachineaza in mod hazliu, ca orice vartnic bonom si fara intentii catusi de putin rele?
Sa traieti bine, foarte mult si cu folos pentru prieteni, dar si pentru cei mai putin iubitori, Mos Alecule! Apa trece, pietrele raman...

Liviu PO spunea...

Prin urmare recalcularea a fost incheiata de catre CPS.In acest interval de 20 de luni, ne-au parasit 4333 de camarazi .Dumnezeu sa-i odihneasca!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Aici este vorba despre atacuri repetitive la persoana si limbajul folosit de skizofrenicul octogenar!
Poate sa aiba f multe idei bune sau proaste nici nu ma intereseaza.....,dar daca-i faci lustru eu te inteleg! In afara unor verdicte cu tenta maniacala, eu nu am vazut nimic altceva din partea patrupedului! Tu ai citit macar o singura propunere?

Dan B. spunea...


@Liviu Po:

Stiu ca ti-e greu sa realizezi asta, insa te anunt ca, inca, nu „am dat coltul”!

Anonim spunea...

Ultima decizie, prezentata este a unui colonel, care a ideplinit functie de general cu o stea. Vad o greseala la solda de comanda pe prima luna (39,92 %, dar suma este tot la fel ca la un procent de 13,92 %).
Iulian Mares.
Toate promisiunile facute de guvern, sunt ciuntite , functie de interese, pentru a acapara electorat. Din aceasta toamna, nimic din programul de guvernare nu va mai fi pus in practica. Daca un doctor crede ca va avea salariul de 3-4000 de euro, inseamna ca viseaza, si la fel si militarii nostri.

luminita spunea...

AUZITI TAMPENIE , PENSII MAI MARI PENTRU CEI CU STIDII SUPERIARE , pai cum este cu xcontributivitatea , deoarece daca au studii superioare au si salariile mai mari , adica le mai da inca odata , asta nu este o aiureala? bietii oameni ,aceea multi , tot cu buza umflata . O problema este ca tin aceasta lege la mare secret , oare ce vor face cand vor vedea ca nu va fi admisa de marea masa a popoulatiei? o sa le-o bage pe gat? la fel ca legea BOC/?

Leon spunea...

Liviu, nu dramatiza..!
Sunt convins ca mai sunt destule pensii de recalculat. Au prioritate cei care au trecut in rezerva in ultimile doua luni...!

Iulian Mareș spunea...

Alpacin,
Afirmativ!.... când vor intra in ok până la oki, ies de la guvernare, kipurile i-a învins binomul!

avianyc spunea...







@ Cornelius & gașca doritoare dar atotnestiutoare
Copy/Paste

”Blogger avianyc spunea... la 07.decembrie 2015
@ Huhurez
In primul rind,militarii pensionati in 2016 sunt bugetati in mod sigur.
Problema care si-o pun ei in aceste momente dupa scandalul sindicate -mapn consta in faptul ca pe aceasta lege aruncata de psd la urgenta in parlament ca replica la legea L. Minca -Dogaru, nu a facut nimeni o simulare in privinta cuantumurilor care vor rezulta. S-a mers pe varianta propovaduita de Dogaru precum ca pensiile nu cresc deoarece au fost rezolvate prin L 241 acum urmînd doara sa le redea demnitatea de pensii militare de stat. In realitate la primele calcule a iesit la iveala minciuna . Sunt pensii care cresc moderat insa sunt pensii care cresc astronomic. Si atunci se duce si adaosul la buget la cote ridicate. Aicea este supărarea si atunci vor sa dea alte cifre formulei de calcul.
Ca sa vedeti ca stiu ce vorbesc ,va rog mergeti pe MI (inspectoratul de aviatie ,intrati la unitati teritoriale ,luati nume apoi treceti si verificati declaratii de avere ale celor din echipajele SMURD si vedeti unde se ajunge. Si asta nu-i nimic pe linga altele si din mapn la fel de durdulii,etc, pe care le stiu bine.Sunt domeniile unde nu-i vorba de puscasul 2 de la pl infanterie sau cdt baterie ,pluton ,batalion etc.
După ce verificati mai discutam.
Ma opresc aici ,nu m-am putut abtine vazînd cîte vrute si nevrute indruga unii pe aici.

luni, decembrie 07, 2015 Ștergere”

A urmat art 40 din OG57
Acum a iesit la iveala si cuantumurile ”astronomice” neafectate de art 40 din OG57 din cauza cărora s-a blocat actualizarea pensiilor militare.
Ca atare se vede cine stie ceva si cine bate câmpii crezând ca se poate orice în urma unor gogorite aruncate pe piata în schimbul voturilor.
Urmeaza alte comentarii ”remember” 2015-2016.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
maiag spunea...

care mai este situatia ordonantei care taie actualizarea pensiilor?a ramas definitiva,a fost contestata sau ce sa asteptam?se va rediscuta in parlament,asteptam noua lege,ce speranta si asteptari avem?

avianyc spunea...

Filmul cu ”prosti si incoerenti în functii” continua ,din pacate.
În mod cert pentru cine stie interpreta legea si pune logica la bataie actualizarea cu diferenta pâna la 15% era clar ca nu se face pe baza de cerere .
Problema însa nu din lege deriva ci din bâlbele celor care o administreaza. Ca atare luati de aici coerenta în decizii .
Dupa ce si-au dat seama de necorelarea art 60 cu anexa nr 2 din procedura se emit doua comunicate dupa cum urmeaza;
-mapn zice ”actualizare din oficiu cf art 60 (3) cu emitere decizie noua de pensie .
-sri zice ” actualizare din oficiu cf L 223 anexa 2 al 1. Adica fara emitere decizie de pensie.
- mai nu zice nimic ,el primeste cereri inutile.
Regretabil, îi costa doar un telefon intre case pentru a se pune de acord pe un comunicat comun.
Ca atare se pare ca s-a dus pe apa sâmbetei profesionalismul in sistemul asta.
Din pacate invazia neprofesionalismului bântuie peste tot în toate institutiile statului.
O parte a neajunsurile sunt si rezultatul incadrarilor pe pile ,nepotisme ,sinecuri politice ,etc ,etc. precum si lipsa de experienta pe lânga profesionistii cu vechime si experienta ”alungati” din sistem la vârste fragede.
Iar sistemul ap. si ordine publica intesat cu incadrari din ”surse externe ” spiro haretiste fara experienta pe lânga oamenii scoliti si experimentati plecati din sistem face doar ce se vede (uneori si prin televiziuni).
Si nici nu tragem invataminte din precedente.
Azi o tv prezenta un caz de fotbalist cazut pe teren in inconstienta si scos de pe teren cu o prelata. Salvarea nu avea nici medic nici dotarea necesara.
Sa mai intreb atunci ce invataminte si masuri s-au luat dupa cazul in care a murit un fotbalist pe teren si s-a facut atâta tam ,tam pe la tv cu explicatii din partea lui Arafat si dr Alice Grasu? Adica ca la noi . Nu ne mai facem bine în curând.
Indiferenta si superficialitatea bântuie peste tot. Doar salarii de salarii cu eficientă în plus 0.
Tot cu asa mentalitati inainte ajungem rău de tot si in totala nesiguranta.

Huhu Rezea spunea...

@MaRes
Coeficienții de ierarhizare din L 138/1999 au fost majorați cu câte un punct, pentru fiecare funcție de grad, prin LEGEA nr. 477 din 12 decembrie 2006.
La actualizarea soldei de funcție , conf M25, se pune coeficientul corspunzător funcției de grad la data recalculării.
@Corneliu
La cumulul pensiei cu salariul...acesta din urmă nu trebuie să fie bugetar.
@maiag
Ordonanța 59 este în vigoare în ceea ce te privește și deja îți produce pagube previzibile pentru perioada 2018-2022.
De ce nu o contești în contencios administrativ la Curtea de Apel, așa cum am arătat aici?
https://www.huhurez.com/2017/08/oug-nr592017-produce-pagube-iminente.html
E mai ușor să trancănim ca mosnegii ...ca să ne scoată alții din nevoi.

Ein Stein spunea...

@avianyc
Pana nu se vor limpezi apele, cine e militar, cine e altceva nu se va putea intocmi un act normativ coerent indiferent ca se refera la pensii, salarii sau altceva.
Am scris si pe blogul lui Olescu referitor la recunoasterea ocupatiei de militar si care sunt urmarile refuzului aplicarii COR cu 10 grupe asupra noastra a militarilor. Il vad mereu pe Dogaru la TV cu o tot tine ca vrea ca la NATO ca asa e acolo. Fals, nu e asa, ailalti au foarte bine definit cine e militar, cine nu si masurile care se aplica acestei categori ocupationale. Prostia asta de a pune boii inaintea carului o sa ne coste, scump.
De asemena degeaba incerci sa restructurezi ceva ce scartaie insa pui la loc tot prin aceleasi mecanisme care au dus la functionarea defectuasa a anumitui sistem. Nu vrem sa invatam nimic si nu tragem niciodata o concluzie sanatoasa.
Am scris intr-un comentariu anterior cam ce banuiesc de s-a starnit furtuna asta impotriva militarilor si am presupus ca avem un nou serif in sat. Cred ca se cam adevereste, seriful e unul peste mai multe sate.

http://www.b1.ro/stiri/externe/amploarea-schimbarilor-genereaza-un-risc-pentru-functionarea-eficienta-a-soldatilor-exodul-ofiterilor-polonezi-semne-de-intrebare-privind-capacitatea-guvernului-de-la-varsovia-de-a-gestiona-armata-cheie-a-nato-178209.html

Din pacate noi nu intelegem nimic si o sa punem la loc aceleasi metehne.

tigri2 spunea...

@tigri 3, avianyc, costica tziganul ...mai "ingerul din vedeniile lui Iezechiel", toate aceste iesiri din ritm ,cu sume astronomice se puteau rezolva cu LIMITARI, fara a-i obstructiona pe toti, otova. vad ca esti mai naiv decat cei ce cred ca toata lumea are pensii nesimtite de 40.000 pe luna , fiindca asa spune Televiziunea moroilor si a strigoilor.
Stabileau o limita printr-un ordin al MApN (M 24,5)in care se specifica clar, plafonul maxim rezultat nu poate depasi valoarea soldei brute sau solda sefului (Cdt.) armei respective.
Noi am propus toate acestea dar mafiotii nu au fost de acord asa ca au taiat in carne vie si vezi unde s-a ajuns ca doar catorva le-au crescut pensiile, vorbesc la MApN ca la MI au crescut zdravan, datorita multor sporuri -consistente!
Unde mai9 pui ca celor din grupa ALTE CONDITII chiar si pe legea 263 au fost jumuliti de 50%...

In cadrul discutiilor dupa Consfatuirea de la Milano (Intre generatii de militari), dupa ce am ridicat problema pensiilor si salariilor noaastre , m-au intrebat daca se respecta cifrele stabilite in doua anexe(activi si pensionari) , conditii impuse la primirea in NATO si la care tara noastra s-a angajat , ceva gen :"cuantumul soldelor si al pensiilor militare se va stabili in raport de SMB al statului respectiv respectand un anumit raport" Am inteles ca ar fi cam 2,2 SMB pentru un ofiter superior...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian& Tigri 3, sunt adeptul iertarii si tolerantei, insa cand este vorba de onoarea patata sau pastrarea demnitatii, las petentii sa si le apere cum considera! Cu scuze, va rog!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Ai dreptate că pilele și nepotismele au pus cu botul pe labe mai toate instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Nu prea îndraznești să scrii, ca sibian, că directorul CPS din MAI, chestorul Ion Lucian Munteau, a ajuns în Poliție ca subofițer de cazier judiciar, din profesoras suplinitor, ca ginere al al unui mahar de la Romgaz Medias.(
Subofiterașul a fost numit și Inspector sef la Poliția VÂLCEA, înainte de a fi numit Director la CPS a MAI.
http://iongirnod.blogspot.ro/2013/08/fostul-profesor-suplinitor-mediesean.html

avianyc spunea...

După ce ati blocat activitatea caselor cu cereri de actualizare inutile acum veniti si va plângeti ca nu se mai face recalculare.Pardon ..............se platește.
Se face dar mai pleaca si personalul de la pensii in concediu.
Oricum mîine ,poimâne parca vad ca vine unul din turma lui @tehnocrat si ne spune că a depus cererea.
))))))))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!!((((((((((((((((((((((((((((((((

Iulian Mareș spunea...

HuhurEzea,
Ok, am înțeles....coeficientul 5,6 corespunde celei mai mici funcții de general cu o *!....dar să nu ai SM? Grav, domne, grav!

Iulian Mareș spunea...

T3
A făcut și Poșta un bănuț cinstit!
Este rău?

Ein Stein spunea...

"carul inaintea boilor" corectie
Huhurez putei sa-l amintesti aici si pe Corcodel cam acelasi parcurs. Faptul ca provin din randul subofiterilor nu e tocmai criminal, macar au pregatire militara stiu care e treaba cu armata, criminal e ca in functii de conducere ajung cei pe filiera indirecta-indirecta tocmai in varful gramezii. Am mai scris, pentru insanatosirea sistemului, cel putin functiile de conducere sa se ocupe numai si numai pe baza de examen nu prin numiri, comisii de selectii, interviuri si alte basme de adormit copii. Putem sa amintim aici in afara de Corcodel si ala de la CSP MAI si cei doi razboinici si luminii care tot apar pe la TV, aceasi poveste.
La noi nu exista vointa si nici interes de a indrepta lucrurile, polonezii au avut si au spus lucrurilor pe nume. Cred ca daca s-ar face o statistica in armata noastra numarul celor care au fost incadrati prin tot felul de tertipuri il depaseste pe cel al celor cu un parcurs normal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca nu se mai actualizeaza nimic pana la Legea Unica a Pensiilor...

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein
De aceea la US, prin filiera indirecta de poate accede în carieră numai până la un anumit grad și funcție...
Acum să nu fim noi prea negativiști;
posibil unii să fie f buni!
Cazurile prezentate sunt la categoria specimene!

PS-sa știi că la un interviu se pun la toți aceleași întrebări din domeniu, care sunt notate pe fișe individuale, înregistrate și se face media aritmetică a notelor obținute!
În urma analizei președintele comisiei prezintă decidentului raportul cu rezultatele, în ordine descrescătoare! Mai mult nu are dreptul și posibilitatea să facă!

tigri2 spunea...

"Centenar..." care este a lui baza
Doar, mestesugite vorbe si ...emfaza?
Este un fel de menuet
Uitat de istorie si...desuet!

Dupa ce au jignit Armata si Biserica, dupa ce au umilit militarii, mai ales pe cei garboviti de ani si cu parul alb, acuma mediocri nostri POLITIHOTI vor sa para sustinatori ai statului national unitar roman? Nu prea se "leaga", este o "minciuna in falsh" vorba Lenei('89).
Geaba incercati sa dregeti busuiocul, istoria si noi va vom condamna ca tradatori , veti plati pentru greselile si prostia voastra!


În Vineri, 1 Septembrie 2017 8:48:43, Diaspora si Reintregirea a scris:

Ein Stein spunea...

@Mares
Esti foarte aproape de adevar, in US pe filiera indirecta poti sa ocupi o anumita functie nu pana la o anumita functie. Cand ti s-a terminat mandatul pe functia respectiva(5 - 10 ani) ti se strange mana si ti se ureaza succes in viata civila.
Nu vreau sa arunc nicio umbra de indoiala de incorectitudine asupra comisiilor de selectie cu atat mai mult asupra "decidentului". Chiar era interesent ce se intampla daca pentru o anumita functie se dadea pur si simplu examen, putea sa o ocupe vreun idiot care habar n-avea cum se face nitica camata, nu prea e corect. Daca tot e asa de buna chestia asta cu comisiile de selectie avem o oportunitate unica sa o promovam si in alte sectoare cum ar fi invatamantul. Tot vor astia sa schimbe examenul la BAC, iti dai seama cum ar veni asta cu comisiile? Belea. Asa le-ar face beizadelelor o viata mult mai usoara, i-ar scuti de grija invatatului care pur si simplu le macina tineretea si fericirea. Tu ca si comisie poti sa ai inima de piatra si tot te impresioneaza putin faptul ca vii cu elicopterul la scoala, e normal ca trebuie sa iei un 10 rotund, pentru cei care vin cu vreun parlit de Ferari sau Porshe, trebuie sa fii adus cu picioarele pe pamant si nu ai cum sa nu iei colea macar un 9.99 fara pretentii de 10. Impactul ar fi ca si inexistent, daca iei la BAC 2 sau 10 esti acelasi idiot care face aceasi umbra pamantului, nici mai mare nici mai mica, deci plantele se vor putea dezvolta in continuare cum stiu ele de miliarde de ani. Pot aparea unele probleme secundare, acum daca tot ai luat 10 la BAC nu e normal sa ai pretentii la facultati bune, avand o incredere mult mai mare in tine? De ce sa faci colea o filosofie, geografie, ecologie, turism, etc. acum poti sa ai pretentii la politehnica, IT, matematicii. Ce mai conteaza ca va creste numarul de imbecili cu diploma acum, si pe deasupra una de fite? Romania isi va urma directia stabilita, acelasi parcurs de oaie capie care a gresit sensul.

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein
Nu mă bag la bac, dar și acolo sunt probe orale!
Asta este metodologia ce de aplică!
Chestionarul este din domeniu și corespunde cu bibliografia publicată!
Pot fi și probe scrise sau practice!
Atunci durează câteva zile!
Kiar dacă este un singur candidat, comisia de selecție tot stă de vorbă cu el, adică îl verifică! Au fost cazuri când, kiar dacă era un singur candidat, a fost respins, pt că nu era pregătit!

luminita spunea...

Daca in 2020 o pensie civila va avea punctl de 1770 , cat va fi pensia unui militar cu 18 ni vechime care acum are o pensie de 1400 .,,asta ramane inghetat de azi pana cand_? adica acel civil cu un punct de pensie de 1770 iar asta ,militarul ramane asa ? este drept?