mama, ma intteba, ...I-am raspuns! Saraca, are 640 lei, mi-e mila de ea si nu comentez! Pensia mea e cu o centima mai mare...Va jur ca i-am umplut camara penru iarna! Te
iubesc, batrana si obosita mama! Armata ma chinuie, dar nici sa-mi aflu dreptataea,zic ei, si dupa ei,
dar in instanta voi castiga, sigur!
Ilie Surla spunea...
Ce parere aveti de OUG 99 din 22 decembrie ( Monitorul Oficial Nr 1035) privind unele masuri......prorogari... etc. Referiri la Legea 223 / 2015 apar doar la art.12 (2), privind indexarea cu 5,25%. Dar se precizeaza : "cu modificarile si completarile ulterioare". Ar trebui sa intelegem ca fara aplicarea OUG 57 /2015, art 40, intrucat aceasta ordonanta este functionala doar pe timpul anului 2016 ? Nu am gasit nici o referire expresa la prelungire efectelor OUG 57
Răspuns
Domnule Surla, sintagma „cu modificările și completările ulterioare” înseamnă tocmai modificările și completările aduse legii prin OUG 57, art. 40.
Cine v-a spus că acea ordonanță este valabilă numai în anul 2016? Spune cumva în OUG 99/2016 că se abrogă OUG 57? NUUUUU!
Perioada de functionare a OUG 57/ 2015 este cuprinsa chiar in titlu: " Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare...". Adica la 31 decembrie 2016 inceteaza valabilitatea acesteia. De altfel Ordonanta 99/2016 - cea in discutie - reia o parte din problemele tratate de OUG 57, dar are o arie de cuprindere mult mai mica , avand in vedere perioada scurta de timp pe care trebuie sa o acopere, respectiv lunile ianuarie si februarie 2017.
@Ilie Surla
Nu mai insistați cu interpretările acestea dogariene; legea este lege, nu este o opinie.
Am discutat de atâtea ori că art. 40 nu are nicio legătură cu titlul ordonanței, fiind introdus smecherește , in ultimul moment, într-o ordonanță bugetar-fiscală.
Numai legea de adoptare a ordonanței, care a trecut de Senat și este în dezbatere în Camera Deputaților, poate modifica sau abroga art. 40 al acelei ordonanțe.
Nu toate prevederile OUG 99/2016 se aplică numai în lunile ian și feb 2017. După logica dvs. ar trebui ca indexarea cu 5,25% să se aplice numai în cele 2 luni.
Cornelius,
Nu ca as fi f curios, dar nu sunt lamurit!
Cu cine ai votat.....si ai mai si sustinut?
Sa nu-mi zici ca deja esti o victima care-si iubeste calaii!
Sa nu intelegi ca te judec sau apostrofez, dar am impresia ca este o vadita contradictie intre gand si fapta!
Multa sanatate!
PS- Vreme si-a dat demisia in ultima zi de mandat, cumva?
Haideti sa vedem ce face IOHANIS ,ca restul ze va face PAS CU PAS
Doctorul Bacalbasa..a pus un diagnostic :
Basescu ..cancerul societatii romanesti..!!
Ce sa facem ? Sa-i felicitam pe cei care au pus umarul ..sa-l bage in Parlament ..!
Sper sa fie ,,EXTRAS " cat mai curand !
Domnule *H*, pensia recalculata dupa L.223/2015, mai mica, va fi indexata, asa cum va fi mai mult ca sigur interpretarea CSPA. In plata este insa cuantumul avut, mai mare, pai ..., chiar indexat, cuantumul pensiei recalculate nu va ajunge la *cuantumul in plata*. Daca indexezi cuantumul mai mic, trebuie sa-l adaugi la aceasta valoare, cum sa adaugi valoarea indexata pe baza cuantumului mai mic rezultata dupa o lege, la *un alt cuantum mai mare rezultat in baza *altei legi, aflat in plata*, care nu are nici o legatura cu *indexarea rezultata aplicata unui cuantum dupa o alta lege ???*.
@gheo
Ca să nu te încurci, se indexează toate pensiile militare în plată, indiferent că sunt recalculate sau nu.
Pensia în plată din cursul anului 2016, este reglementată ca pensie militară.... tot de Legea 223/2015, chiar dacă este calculată pe legea pensiilor civile.
1....Indexarea se face la pensiile in plata la data de referinta (=01.01.2017).2 Intr-o culegere de texte - "legislatia privind pensiile "-republicata in luna mai 2016-legea 223/2015 apare cu modificarile introduse prin O.U.G. nr.57/2015...!(deci cu taieri de pensii militare -la recalculare...!...si cu pastrarea cuantumului in plat=amai avantajos...), dar eu n-am vazut in M.O. vreo "republicare" cu modificarile respective....
Eu zic ca este bine sa dam o sansa PSD .... Asa cum asteptam de mai bine de 25 de ani schimbarile pe care le dorim...ce mai conteaza acum citeva saptamini. Dragnea a promis ca, neavind inca un guvern valid...nu isi va putea onora promisiunile facute pensionarilor, dar se lucreaza pentru ca cel putin de la 01.02.2017, promisiunile sa prinda viata. Deci...mai aveti "putintica rabdare"...Promisiunile facute pensionarilor sint ca sabia lui Damocles asupra capului lui Dragnea. Nu uitati ca toti pensionarii au in spate copii, nurori, nepoti veri etc.. etc...etc. si deci au un cuvint greu de spus la alegeri (dar si la mitinguri). Asa cum il vad ....Dragnea vrea dar...nu depinde numai de el. Buba este in alta parte...ati vazut si voi. Asa ca.........rabdare, tutun....si......LA MULTI ANI...SARBATORI FERICITE..
Daaaa....hotul de case ,care face naveta pentru stafidită , se opune unei vieti mai bune pentru pensionari si nu numai...sa speram ca macar din februarie 2017 va disparea CASS si impozitarea se va aplica la ce depaseste 2000 lei ( din programul PSD , in anul 2017 impozitul aplicat va fi de 16%, iar din 2018 va fi 10 %)...Sarbatori fericite , sanatate si intelepciune va doresc !
o veste proasta, in cadrul subofiterilor si M.M.
LEGEA 223 este in favoarea ofiterilor si dezastroasa in rindul subofiterilor si mm
cine a fost inteleptul care a conceput-o; mare dobitoc?????
EXEMPLU: solda functie SOLDAT coieficient 1.7
solda functie M.M.Pr, adj.sef S.M 2,7 deci + 197 lei la functie, daca mai are si facultate il mai prosteste co 10%
ATENTIE:
UN sublocotenent, care nici macar nu stie nimic despre activitatea si misiunile ce le are de indeplinit si care nu cred in nici un caz ca poate indeplini sarcini si misiuni mai bine ca un M.M.Pr. sau Plt. adj sef si cu studii superioare porneste de la un coificient de peste 3. SI TREBUIE SA AVEM IN VEDERE CA TOTI ACESTI TINERI SE RIDICA PINA LA GRADUL DE CEL PUTIN COLONEL coief. 7,5 X 197
ASTA SE NUMESTE BATAIE DE JOC LA ADRESA SUBOFITERILOR SI m.m CARE DUC GREUL IN ARMATA.
BASESCU A AVUT DREPTATE............CITI OFITERI II VEZI CONDUCIND UN TANC?
CE FACETI CU SPECIALISTII CARE VA INTRETIN TEHNICA DIN INZESTRAREA ARMATEI???
SA VA FIE RUSINE CELOR CARE ATI FORMULAT ACEASTA LEGE 223 IN AVANTAJUL VOSTRU.
A FOST MAI CORECT Boc si Basescu cu legea pensiei in functie de contributie si vechime. ATI VENIT VOI MAFIA DIN ARMATA CU STIINTA VOASTRA SI CU MANIPULRILE VOASTRE SA PROSTITI SI GUVRNUL SI PARLAMENTUL SA MODIFICE O LEGE CATE SA VA INBUIBEZE IN DEZAVANTAJUL CELOR DE LA BAZA ARMATEI.
SA VA FIE RUSINE...ASA NU FACETI ALTCEVA DECIT SA VA DESTABILIZATI
@petre
Craciun fericit!
Esti cam cătrănit pentru o zi de sărbătoare.
Esti tare confuz. In problemele semnalate, nu legea pensiilor are vreo treabă ci... legea salarizării.
In privința salarizării, nu crezi că trebuie să existe o diferențiere între ofițeri și subofițeri sau maistrii militari?
Nu prea este de înțeles această trufie arogantă contra ofițerilor.
Legea nouă îți dă posibilitatea, prin păstrarea cuantumului mai avantajos, să profiți de avantajele legii lui Boc, sau mai bine spus de legea lui Oprea.
SA NU FIU INTELES GRESIT;
NU PROBLEMA ESTE CA AU INCEPUT OFITERII DE LA COEF 3 CI CA LA M.M SI SUBOFITERI S-A TERMINAT LA 2,9
Ai mare dreptate PETRE,nu stiu ce fac acei consilieri ai comandantului,acei reprezentanti ai acestor categorii de militari(mm,sof,gradati profesionisti)care duc greu in misiuni din T.O.De cativa ani se tot taie din coificientii acestor categorii si se adauga luptatorilor de carton ,,OFITERILOR,,.
Sunt cunvins ca daca acei consilieri ar informa corect conducerea ministerului s-ar gasi o solutie ,dar ofiterii isi apara numai interesele lor !Ca atare un operator forte speciale (adj) nu nenumatate misiuni in TO ,are coeficient salarizare mai mic decat un slt de intendenta .....Armata lui ...ma abtin si sper sa vada cineva toate magariile acestea.
dan tudorache
Petre tu ai mare dreptate dar sa nu iti inchipui d-ta acuma ca cei care hotaresc grilele de salarizare vor tine cu cei de jos (SGV, MM, SOF). O fac tot ptr. ei. Vizavi de acesti consilieri nu au ce sa faca au mainile legate, iti spune un om care a avut aceasta functie si m-am zbatut destul de mult ptr ca cei pe care ii reprezentam sa fie tratati altfel de clasa ofiterilor. Acuma sincer vorbind nu toti ofiterii sunt aroganti sau nu cunosc situatia reala din subsolul armatei, dar tin de scaunele unde au fost pusi.
Din nefericire, animozitatile dintre corpul ofiterilor si maistrilor militari+subofiteri, au existat inca din cele mai vechi timpuri, exista in zilele noastre si vor exista. Asta se intimpla, fiindca de ambele parti, sunt nulitati care nu au caracter uman. Alta este situatia la MI. Cele trei grupuri de combatanti, conlucreaza pina la contopire unii cu altii, in toate domeniile.
Deși Secțiunea a 4-a a capitolului II al Legii 223/2015 se numește indexarea şi actualizarea pensiilor militare , Ordonanţa tehnocraţilor foloseşte denumirea de majorare cu 5,25%, împrumutând terminologia din art. 103 al Legii 263/2010 referitor la majorarea valorii punctului de pensie.
Confuzia este accentuată de un comunicat al CPS a MApN, astfel că, nişte amatori îşi dau cu părerea că legea ar cuprinde de fapt trei operaţiuni: indexare, majorare şi actualizare.
Indexare sau majorare, operaţiunea depinde de aceiaşi indicatori economici.
Indiferent cum o numim, operaţiunea reglementată de art. 59 se regularizează cu actualizarea de la art. 60, în caz că ambele pot fi aplicate în acelaşi an, potrivit art. 60 alin.(3), situaţie cu care ne putem întâlni, dacă de la 01 06 se aplica noua lege a salarizării.
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com