Completarea de la art. 110 dă semnalul că efectele modificărilor vor viza și drepturile de pensie stabilite în baza Legii 223/2015.
Tanti,la prima lectura parca ar fi de bine.
Eu înțeleg că, dacă un pensionar de dinainte de 1998 a avut salariu de merit 5% din solda de bază, îl va avea 20%, așa cum îl au activii . Nu același lucru se poate spune și de îndemnizația de comandă care, la unii este de 38%, la alții de 40% iar la alții, mai puțini, chiar de 50%. Cred că se va primi ceva din urmă doar acolo unde sporurile au rămas în procentaj constant (îndemnizație de dispozitiv, radiații etc.).
Prevederea din articol *... in raport cu vechimea acumulata in ultima decizie de pensie ... *, se refera la vechimea *completa inclusiv grupa de munca* avuta la 01.01.2016, *o alta adeverinta de la *CMJ, CMZ ... pentru grupele de munca* poate modifica *vechimea avuta in ultima decizie de pensie anterioara legii 223 ?, cand legea *prevede luarea IN CALCUL asa cu este la 01.01.2016.
@Nedelcu
Ce s-a reglementat în art.40 al OUG 57/2015 nu poate fi modificat decât prin Legea de adoptare a ordonanței, acum în dezbatere la Camera Deputaților. Art. 40 al ordonanței ramâne valabil chiar dacă guvernul emite altă ordonanță fiscală pentru 2017.
Am mai răspuns la articolul precedent, să nu acordați atenție alegațiilor juridice scrise de dl Dogaru pe site-ul Scmd.
Cum să contești decizia de calculare/recalculare dacă nu e cazul?
Dacă legea de adoptare va aduce modificări în art. 40 cu privire la modul de calcul al procentului de calcul al pensiei,articolul 30 din lege, acestea vor fi aplicate din oficiu de Casele Sectoriale prin emiterea unor noi decizii valabile de la data intrării în vigoare a legii de adoptare a ordonanței.
Dacă modificările vor viza si art. 28 privind stabilirea bazei de calcul, ar insemna ca intreg procesul de calculare/recalculare a pensiilor militare să se reia de la capăt , prin alegerea altor 6 luni pentru baza de calcul.
In niciuna dintre situații n-ar fi nevoie de contestație.
@ice
Putina decenta pt.simgura doamna care intra constant aici in vederea informarii.
Asa,cum se exprima d-sa,dar,are curajul sa-si exprime liber gandurile.Ii aadmir curajul si demnitatea!Este o romancuta ade varata!
In ceea ce priveste tema propusa,presupun ca seful site-ului a expus destul de clar msi sus pe intelesul tuturor,pt.a mai comenta si eu.
Si eu ce pot sa fac, daca prin decizia de recalculare a pensiei, rezulta o diminuare a acesteia de 69,17%?
@iedidia
La o așa reducere a pensiei recalculate, dvs trebuie să faceți contestație. Invocați reducere cuantumului prin nevalorificarea PS și a intregii vechimi de peste 45 ani, prin prevederile neconstituționale ale art. 30 chiar dacă Comisia nu este competentă să rezolve favorabil contestația. Aveți nevoie de negația comisiei pentru a putea ridica excepția de neconstituționalitate a art. 30
@gheo
O altă fișă cu condițiile de muncă adaugă vechime suplimentară la vechimea din ultima decizie anterioară datei de 01 01 2016.De aceea cei care au trimis asemenea cereri au o a doua decizie de recalculare.
Va indic spre studiu articolul
http://adevarul.ro/news/eveniment/surse-circa-200-cadre-militare-fostul-dipi-si-au-anuntat-intentia-iesi-pensie-1_583d49235ab6550cb8f45444/index.html
in care ministrul Afacerilor Interne, in comentariile legate de militarizarea serviciului de protectie interna, nu confirma dar nici nu infirma posibilitatea schimbarii legii pensiilor militare.
O zi buna tuturor!
pop iuliu
Ministrul de Interne nu are cum să confirme sau să infirme ceva în privința formei finale a L 223/2015. El nu este Camera Deputaților, unde se decide adoptarea cu amendamente a OUG 57/2015.
Multumesc d-le H, doar ca, *cui foloseste*, doar o eventuala modificare a legii poate *valorifica vechimea completa* dar care ar duce pensia ... peste 100 %, cui foloseste *mai multa vechime ???* daca-i inutila. Cum facem parte din *poporul de supusi fara drept de VETO* ai parlamentului Romaniei, asteptam o portita, contestand in timp util *ce se poate*.
Aplicarea dispozitiilor de la art. 109 din Legea 223/2015 ,asa cum prevede modificarea adoptata de catre Senat, implica modificarea ordinului M25/2016 si acordarea dreptului pensionarului de a face o noua cerere de recalcularea a pensiei pentru o perioada de 6 luni din ultimii 5 ani de activitate care sa-i permita fructificarea modificarilor la lege.
@Trofin
Completările aduse de Senat la art. 109 vizează numai modalitatea de actualizare a bazei de calcul nu și alegerea bazei de calcul.
Sa mai speram ca ne vor creste si noua pensiile?
http://www.dozafresh.com/2016/11/vesti-extraordinare-pentru-politisti-si.html
Huhu,
Lasa ca vine calugaru si ne lumineaza! Asteapta puti...sa treaca si contravizita, sa i se faca injectia aia
.linistitoare! Are el verdictul din guvernul ce mai are de trsit 2 saptamani!
Guvern care in nesimtire completa si scindare a coeziunii sociale a aruncat azi pe piata mariri salariale pt functionarii din administratie si militari...de doar 58%!
Iti dai seama ca nici sa minta nu stiu?
@Nedelcu
Este vorba de textul adoptat de Senat în luna martie, pe care lumea l-a cam uitat. Poți să-l citești în linckul indicat, că acum se deschide. Vrând, nevrând Camera se se va raporta și la acest text.
Nici nu ti se usuca bine cerneala pe buletinul de calcul al pensiei ca si intri in recalculare. Legea asta stupida trebuie sa dispara cat mai repede. Prin rusinea asta de lege s-a dorit indepartarea mizeriilor din L 164 dar culmea e ca e si mai ticaloasa.
Citez din postarea unui distins coleg de blog care pretinde ca a detinut functii importante pentru a se intelege cum se vede la varful institutiilor politica de acordare a sporurilor si care e rostul lor:
"Contestații la decizii de calculare și recalculare pensii militare pe rolul Tribunalului București"
duminică, noiembrie 27, 2016
"Ce sporuri inbplus isi poate baga un Of cu activitatea de personal, in plus....nu am idee! Cel de excelenta, este posibil, daca era seful biroului sau a primit Oskar pt a―l ajuta la pensie! Asta nu ar fi corect moral, dar social Da!....macar 3 luni si conteaza mult! Apoi mai este pisibilitatea imputernicirii 6―7 luni pe o functie superioara....utimile luni de activitate!".
Mi-as permite sa-l completez ca nu e doar imoral ci si ilegal. Sporurile se acorda pentru activitatile pe care le desfasori nu au scop social.
Trebuie sa inceteze transformarea functiilor si a sporurilor in sinecuri pentru anumite persoane. Solutia este o noua lege a pensiilor militare, doar pentru militari calculata dupa criteriul grad/vechime pe modelul 'egalitarist' aplicat armatei SUA(sau alta tara normala).
Altfel ne vom intrece intre noi care are mai multe recalculari/an.
Am cerut CMJ sa-mi comunice in scris care a fost functia in plata la 01.01.2016 existenta in structurile MApN cu care mi s-a echivalat functiile din cele 6 luni consecutive conform art.12/M25/2016 cu precizarea denumirii functiei,gradului functiei,coeficientul functiei si indemnizatiei de comanda a functiei in plus si celelalte elemente salariale aplicate la 01.01.2016 activilor incadrati pe functia echivalenta.
Redau integral raspunsul CMJ:in conformitate cu art.28,art.110 din legea 223/2016,art.11-19 din ordinul comun nr.31/M25/999/8148/237/259/221/2016 din 12.02.2016 centrele militare transpun,actualizeaza veniturile realizate lunar pentru cele 6 luni alese sau ultimile 6 luni pentru cei cere nu si-au exprimat optiunea pana la 30.06.2016 cuprinzind coeficientul de functie,de grad si celelalte elemente de solda,dupa cum urmeaza:
-coeficientul functiei ocupate de dvs in acea perioada si coeficientul de ierarhizare al gradului detinut de dvs.in acea perioada inscrise,atat in memoriul original al dvs.,cat si in adeverinta eliberata de detinatorul de arhiva(extrasa din statul prin care ati fost platit in acea perioada)au fost actualizate=transpuse la data de o1.01.2016,prin aplicatia informatica implementata la nivelul MApN
-la acestea s-au aplica(adaugat)celelalte elemente de solda,sporuri de care ati beneficiat dvs.in procentele inscrise in adeverinta eliberata de detinatorul de arhiva(extrasa din statul prin care ati fost platit in acea perioada)la valorile actualizate ale soldei de functie si grad la data de 01.01.2016,prin aplicatia informatica,conform ordinului comun nr.31/M25/999/8148/237/259/221/2016 din 12.02.2016(nu se includ elemente de solda sau sporuri de care nu ati beneficiat)
-la acestea s-a aplicat(adaugat)inclusiv suma pentru suportarea (compensarea)contributiei individuale la buget,conform legislatiei aplicabile la data de 01.01.2016
Semneaza Cdt.CMJ
Il intreb pe Mares care a facut parte din SMG daca pe el fiind activ in 2015 l-ar fi incantat asemenea raspuns.Se aude domnul Mares?Va-ti batut joc de CMJ-uri cand ati elaborat statele de organizare la pace si implicit de noi cei ce"beneficiem" de serviciile lor.Cu subofiteri luati direct de la volanul masinilor si cu femei de serviciu vreti sa puneti in practica ordinele de ministru?Ati lasat CMJ-urile cu cativa subofiteri care sunt universal valabili adica tin si evidenta rezervisti,lucreaza si la completare cu resurse si mai trebuie sa lucreze si la drepturi de pensie.Acum eu ce sa fac,sa-i reclam?
cu scuzele de rigoare dar aceasta stire este mai mult decit identica cu cea privind piatra aruncata de unul in balta si "n" la categoria a"8" se chinuie sa o scoata.adevarul este urmatorul:
1.ultima sedinta a senatului avind si ca obiect pe ordinea de zi pensii militare a fost in primavara acestui an ca atare nu este o noutate ceea ce un raspindac a publicat acum;
2.se demonstreaza ca si militari sint neseriosi uni pentru ca publica acest gen de STIRE iar ceilalti ca nu vin cu raspunsuri certe la intrebarea unei novice fie ea si bine intentionata;
aceasta demonstreaza ca cei care pastoresc acest mod de comunicare au scopuri diferite si e de inteles atit timp cit acest dogaru ba este istoric ba este militar iar celalalt pricina este o adevarata PRICININA in demersurile militarilor de cariera el nefiind decit un grajdar autocton dupa felul tinutelor cu care se prezinta la tv.respectiv esarfe si altele nicidecum o tinuta eleganta care sa cuprinda in mod obligatoriu sacou si cravata. este o mare rusine ca militari se lasa REPREZENTATI de asemenea oameni.apropo gogarule cind ai fost la frizer ultima data
De la revoluție și până în acest an, la MApN au fost ridicaţi la gradul de general 1.284 colonei. Chiar în 1991 au avut loc 89 de înaintări în grad. Anul următor, alți 84 de colonei au avansat în grad, iar în 1993, cu unul mai puțin. Anul 1994 a adus, la rândul său, gradul de general pentru alte 84 de cadre ale armatei. Cel mai prolific an a fost însă anul 2000, când au primit stelele de general 117 ofițeri. În 2010, Băsescu a mai făcut și el 87 de generali. În momentul de faţă, în MApN mai sunt activi 81 de generali şi amirali.
MAI - 315 generali
La MAI, între anii 1990-2015 au fost înaintaţi la gradul de general sau chestor (funția civilă echivalentă gradului de general) 315 ofiţeri.
Dintre aceștia,114 sunt din cadrul Ministerului. Urmează apoi Poliţia Română, cu 75 de chestori, în timp ce la Poliţia de Frontieră dețin acest grad 24 de ofițeri. Jandarmeria Română are și ea 41 de generali, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 17 generali. Fostul DIPI, decimat de corupție, avea și el 13 chestori. Restul, până la 315, sunt de la alte arme sau structuri din Interne, cum ar fi Clubul Dinamo. Dintre generalii internelor, doar 75 mai activează azi.
SIE - 92 de generali
Dintre aceștia, doar opt mai sunt activi. Cele mai multe înaintări în grad, patru, au avut caracter onorific, fiind acordate unor ofițeri în rezervă sau retragere, iar în 14 cazuri chiar post-mortem. Anul cel mai bun pentru coloneii SIE a fost 2004, când, pe final de mandat, Ion Iliescu a avansat nouă dintre ei la grad de general. Per total, în 27 de ani, la SIE au fost înaintați în grad 51 de colonei.
Generali SRI
− Ion Theodor Popescu, mai cunoscut ca ,,Gioni Popescu”: înainte de 1989, era subofițer, fost șef la CENTRCOOP. A avansat rapid: în perioada 1992- 2004 a primit toate cele patru stele aurite de general. Pe 31 martie 2005 a fost trecut în rezervă ca general cu patru stele.
Florian Coldea: La 27 iulie 2005 a fost avansat la gradul de locotenent-colonel, în urma implicării sale în salvarea jurnaliștilor răpiți. În 2006 a fost avansat la gradul de colonel, iar la data de 18 aprilie 2008 a fost avansat general de brigadă.În 2012 a fost avansat la graul de general maior, iar în 2014 cel de general-locotenent.
@Bontas
Ce deștept ești tu!
Articolul prezent se bazează și face trimitere la forma aprobată de Senat, în luna martie, a legii de adoptare a OUG 57/2015.
In ignoranța ta, ai și uitat de acel document al Senatului, care aduce completări articolului 109 modificat de ordonanță.
Se vede că nu numai d-ta ai uitat de textul respectiv, care va trebui să fie validat sau completat de CD și promulgat de președinte pentru a dobândi putere de lege.
Articolul are rolul de a sesiza faptul că textul Metodologiei de recalculare va suporta modificări fie și dacă trece textul adoptat de Senat.
Dacă d-ta pui semnul de egalitate între această informație ți bazaconiile din comunicatul SCMD, care lasă să se înteleagă că guvernul va abroga OUG 57/2015 prin împrejurarea că va trebui emisă o noua ordonanță fiscală pentru 2017, este vai de noi dacă așa monitori online a avut MApN.
iedidia
daca mai faci o data aemenea afirmatii e posibil sa fii viitorul client al dna atit tu cit si cei care au calculat pensia anterioara.prin afirmatia recenta demonstrezi ca acele pensii calculate pe og 1, lg 263 au fost efectuate pe sistemul PCR(pile cunostinte relati)intrucit niciodata o pensie calculata pe BUNE nu poate fi redusa cu 70%.este insa posibil ca cele afirmate de tine sa fie facute pentru a distrage atentia la subiectul adevarat al temei expuse spre dezbatere.
PS.nu sint si nu am fost angajat al MApn.
@Bontas
Ia vezi-ți tu de treabă și nu mai face pe cenzorul blogului. Poate exagereaza omul procentul de micșorare, dar nu prea mult. Nu-ți sare în ochi decizia reala publicată aci și pe blogul potecarului? Chiar și pensia mea recalculată, am mai scris de atâtea ori, va fi cu cca 45% mai mică decât cea în plată.
huhu rezea
spre stiinta camera decizionala decide ca deia este decizionala forma finala de adoptare a unui act normativ restul ce spui tu "sint povesti".afirmatia cu scaderea procentului de pensie este valabil si pentru tine ca doar de aici au plecat dezbinarile dintre militari provocate de unii "mai mult sau mai putin militari".
Ei, uite unde era specialistul în proceduri parlamentare!!!
Cât despre poveștile despre pensiile recalculate înjumătățite, am să pun și la acest articol decizia de recalculare a colonelului de Dâmbovița/
ICEPARU,
Ti―am mai zis ca emoatizez si de aceea mai si wi scriu!
Nu am nicio treaba cu CMJ sau CMZ.....ei sunt subirdonati Directiei resurse umane din SMG! Si eu consider ca sunt cam multi! Pe cale de consecinta nu m―a intrebat nimeni cand s―au croit statele lor!
All,
Nu trebuie sa fim rai......problema sociala primeaza in activitate, caci oamenii trebuie sa lucreze pt oameni si nu a fost rea pozitia incriminata de fizician!....chiar daca nu pot fi ajutati toti!
In plus...ceea ce o lege nu interzice este permis!
Si daca tot scriem de US,
Parca la ei daca nu ai 20 de ani in serviciu nu iei pensie!
Adevarat?
Iuliane habar nu am daca institutiile in cauza se ocupa de politici sociale iar daca o face instrumentele sunt legale sau nu, aici sunt alte institutii indreptatite sa se pronunte. Eu stiam ca o functie bugetata are un anumit scop dar daca e folosita pentru rotirea unor persoane pe 6-7 luni pentru a ii ajuta la pensie e un lucru bun cu atat mai mult cu cat legea nu o interzice dupa cum spui. La fel si cu sporurile, ce legea nu interzice e permis. E imbucurator ca mai exista oameni cu suflet gata oricand sa dea o mana de ajutor, pacat ca nu o fac pentru toti ci doar selectiv.
"Parca la ei daca nu ai 20 de ani in serviciu nu iei pensie!"
Asa si care e problema?
Fizicianule,
Bine ca m-ai inteles! Te asigur ca asa este!
Kiar daca o alta nebunie de lege va urma...vor ramane cu pensia in plata!
Trimiterea cu cei 20 ani era pt cei care tot vor lege ca in US, dar nu au toate datele!
Acolo ofiterii pe filiera indirecta pot accede doar pana la o anumita functie si grad. E mai complicat acolo...nu trebuie sa luam doar ce ne place!
Stie cineva daca s-au dat la M.I. diferentele pe 2010-2013?Multumesc!
stefan
la MI diferentele despre care vorbesti se rezuna numai la anii 2012 si 2013 noua luni adica ian-sept.pentru 2012 s-au dat bani luna aceasta iar pentru 2013 se vor da in noiembrie 2017.
@ionelbardas-multumesc!
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com