Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 30, 2016

Foaie de calcul pensie militara

18 comments
De aici s-a inspirat di Kiss Viorel

https://drive.google.com/file/d/0BxtxS26FLK4vWEtPR2tscnRoV1U/view

18 comentarii:

tehnocrat spunea...

Nu cunosc, dar accept critici, in ce sistem al SNAp un subofiter are coeficient de functie prevazut cu studii superioare=3 pt ca la studii medii cf fmax=2,9 si acest lucru este cel putin media acelui element al SNAp ?
In ce element al SNAp sporul pt lucrari de exceptie este 50% indifetent de esalon, structura sau corp.
As fi f lamurit daca un sof din MAI ar spune, prostule eu am avut pt lucrari de exceptie un spor de 50%.
In ceea ce priveste pe Dl Viorel Chis reiterez intrebarea: care CPS v-a stabilit ultima decizie de pensie ?

Unknown spunea...

In exemplul pentru comisar sef nu inteleg la ce se calculeaza 5% ca majorare, ca rezultatul sa fie de 394 lei. Daca se face 5% din pensia plafonata (deci fara OMM), de 6.837 lei, atunci inseamna 342 lei, iar daca este la baza de calcul, de 8.044 lei, este 402 lei. Apropo, in buletinul meu de calcul nu scrie (exclus) la nici-o rubrica de la sporuri (conditii grele, de exemplu).

Unknown spunea...

Imi raspund singur, se face 5% din cuantumul limitat la 85% plus OMM-ul. Eu nu bagam OMM-ul in calcul in ideea ca la pensia dupa L. nr. 263/2010 majorarea specifica pentru fiecare an de iesire la pensie se aplica la cuantumul pensiei brute inainte de calcularea OMM-ului, deci nu se indexa si OMM-ul.

Unknown spunea...

Nu exista nici un subofiter( agent) la MAI care sa aiba 50% pentru lucrari de exceptie.De obicei ""lucrarile de exceptie "" le fac ofiterii( birocratii) cu grade mari si relatii din conducerea MAI .Rar mai scapa ceva la structurile operative si atunci se da tot la ofiteri din conducerea inspectoratelor .Exista e adevarat si cate (pasare rara ) un agent care ia acest spor ( probabil sef de post cu ouale mari care deschide usa cu piciorul la sefi )dar in nici un caz 50% .Acea foaie de calcul e o pura fictiune si va garantez ca nu exista la MAI nici un agent cu o pensie de asemenea nivel.Majoritatea nu depasesc 2500 lei iar cele mai multe sunt chiar sub 2000 lei.Nu aveti incredere in Kis e un politruc.

Unknown spunea...

Ca si informatie oficiala vad pe pagina IJP Suceava, la transparenta institutionala https://sv.politiaromana.ro/files/pages_files/MARTIE_2016.pdf , cum ca un agent de politie poate avea functie de comanda, iar ca nivel de venituri NETE in luna martie 2016 s-a ajuns la maxim 3.578 lei. Daca se face brutul, nivelul veniturilor ajunge pe la vreo 4.500. La nivel de structura centrala, in minister adica, un agent de politie, fara functie de comanda, a primit in februarie 2016, ca net, suma de 4.108 lei, iar brutul probabil ca a fost pe undeva pe la 5.000 lei. http://www.mai.gov.ro/documente/tr_institutionala/salarii/2016/Arhiva%20venituri%202016.pdf Ca venituri personal din Inspectoratul General de Aviatie al MAI, in luna aprilie 2016 a fost subofiter care a primit ca net 6.755 lei, iar maistru militar 9.615 lei, vedeti care este brutul. Stiu, ei au sporuri care probabil nu vor intra toate la calculul pensiei. http://www.aviatie.mai.gov.ro/documente/venituri/igav_martie2016.PDF
Deci nu este imposibil ca unii agenti de politie, ca situatii punctuale, sa ajunga si la suma mentionata, ca brut, de 5.062 lei.

maiag spunea...

HAI SA O LUOAM ASA
-maior ieit la pnesie 2000
-vekime cumulta 41 ani
-casketa=26 ani
-3 scoala militara
-spor vekime=42 la ssuta
-indemnizatie dipozitiv=25 la suta
-indice de functie=3,94
-spor de radiatii =10 la suta
nu mai unt alte poruri
-omm=20 la suta
care este pensia bruta sau neta dupa acet mod de calcul
multumec celui care va raspunde,nu vreau la leu,aproximativ,si atunci vedem ce putem compara,e cazul meu,multumessc

Anonim spunea...

PT Maiag
Brut 3200 lei , net 2750 lei, asta in conditiile in care cele 6 luni alese sa nu contina concedii, cursuri sau misiuni , pentru ca altfel procentul de 10 % la radiatii se micsoreaza procentual cu cat ai lipsit

Anonim spunea...

PT Maiag,
imi cer scuze, calculul facut inainte este gresit.Acesta este corect.
Brut 2750 lei , net 2394 lei, asta in conditiile in care cele 6 luni alese sa nu contina concedii, cursuri sau misiuni , pentru ca altfel procentul de 10 % la radiatii se micsoreaza procentual in functie de cat a-ti lipsit.

maiag spunea...

inseamna ca toti terestrii au bulito,sa l mut pe dogaru ca el a cerut legea asta,pe vekea lege i mi crestea pensia
cu asta mor de acum,3150 brut

Pop Iuliu spunea...

Teoria dumneavoastră este deplin argumentata! Aveti dreptate, si in alte instituții militare sunt Subofițeri care benefiaza de solda de comanda întrucât îndeplinesc funcții de șef atelier, șef compartiment etc.

Unknown spunea...

COMUNICAT DE PRESA
„Gasca” sefilor din Politia Satu Mare si-a votat salarii de exceptie
In data de 22.12.2014 a fost convocat Consiliul de conducere al I.P.J. Satu Mare (format din șefii de servicii si de politii municipale/orasenesti) in vederea alegerii a 8 politisti care sa beneficieze de un spor pentru lucrari de exceptie intre 30-50% din salariul de baza.
„Gasca” de șefi a dictat ca cele 8 salarii sa fie impartite astfel: 5 la ofiteri si 3 la agenti iar cuantumurile cele mai mari, de 40-50% sa fie acordate exclusiv ofiterilor. Asta desi ponderea agentilor de politie este de 70%. Mai mult, pentru mimarea unei transparente a actului managerial, cei prezenti au decis ca fiecare sa propuna 3 politisti cu „numele” și fara a se motiva concret care sunt meritele deosebite și lucrarile exceptionale pe care le-au intreprins. Dupa numaratoarea finala, în mod „surprinzator” cele mai multe voturi le-au primit 5 sefi prezenti in sala, toti ocupand functii de conducere.
Mai mult, dintre cei 5 sefi cu norocul scris in frunte, 3 au mai beneficiat si in ultimele 6 luni de acest spor. Se prefigureaza astfel o practica specifica „gastilor”, ca sa nu folosim „grupuri organizate”, ca din 6 in 6 luni, cei din Consiliul de conducere, sa se voteze intre ei alternativ. Si uite asa, agentii de politie si ofiterii cu functii de excutie sunt lasati pe din afara si sunt infranti de acest sistem de tip mafiot, cu toate ca acesti sefi traiesc de pe urma muncii lor.
Dorinta de a-si pastra functiile si de a iesi in evidenta a sefilor imbraca forme care incalca orice norme de moralitate. In acest sens, prezentam situatia cms. sef Zbona Adrian, seful Pol. Mun. Satu Mare și a cms. șef Stan Vasile, sefului Sectiei 1 Politie, care si-au arogat meritele pentru prinderea autorului care a comis mai multe talharii in zona Micro 17 .
De fapt, talharul a fost prins de un agent de politie din cadrul Serviciul de Actiuni Speciale care, aflandu-se in timpul liber, a auzit strigatele unei femei pe o strada alaturata si a reactionat imediat, urmarind autorul mai mult de 3 km iar in final l-a imobilizat si a recuperat intreaga suma de bani si telefoanele mobile ale victimei. In mod paradoxal acest agent de politie nu se regaseste pe aceasta lista, desi si-a pus in pericol viata. Faptul ca cei doi sefi au indus in eroare cetatenii, lasandu-i sa creada ca prinderea autorului nu a fost o intamplare , ci a fost o „actiune” bine organizata de ei, denota disperarea cu care acestia incearca sa iasa in evidenta si sa-si pastreze functiile „caldute”.
Pentru aceasta „fapta”, cei doi sefi se regasesc pe lista sporurilor de lucrari de exceptie iar cuantumul in bani pe care acestia il vor primi lunar, timp de 6 luni, se ridica la aproximativ 1800 lei in plus la salariu, asta in timp ce pentru cei 3 agenti de politie sporul de 30%, cat le-a fost stabilit, se ridica la aproximativ 250 lei. Ca fapt divers, cms. sef Zbona Adrian are in derulare mai multe cercetari disciplinare iar cms. sef Stan Vasile, a fost mai mult de 4 luni in concediu medical.
Dragi contribuabili, cam astfel de lucrui se intampla in cadrul Politiei satmarene, in timp ce politistii cu functie de executie nu mai au nicio motivatie sa-si faca treaba si sunt descurajati constant de astfel de episoade. Orientarea, pilele si slugarnicia au ajuns sa reprezinte singurii indicatori de performanta dupa care sunt evaluati politistii. In calitate de reprezentanti ai organizatiei sindicale nu putem sa-i indemnam pe politisti sa protesteze prin neimplicare in munca, dar este acelasi lucru daca le recomandam sa se comporte la fel ca acesti sefi carora li s-a acordat salariul pentru lucrari de exceptie.
Ne aratam inca o data indignarea si neputinta in fata acestei „gasti” care comanda si conduce I.P.J. Satu Mare și a caror singur obiectiv il reprezinta pastrarea functiilor pe care le ocupa.
Satu Mare
28.12.2014

gh.stramb spunea...

Maiag pensia calculata cu 9% suplimentara este de 2423-din pacate 2132-net

karadeniz spunea...

Drepturile salariale diferă la fiecare structură de apărare. Identificarea acestora presupune să studiezi câteva legi, OG, HG, normative etc.
Iată câteva din drepturile salariale ale personalului din Ministerul de interne, așa cum au fost ele transmise sub semnătura ministrului de interne în 2013 la o întrebare a unui deputat având ca obiect acordarea discriminatorie de recompense salariale pentru angajații MAI.

”In conformitate cu: legea154/1998, legea 138/1999, OuG 24/2000, OuG 38/20003, OG6/2007, legea 232/2007 și OG9/2008 și OG10/2008, în anul 2009 personalului Ministerului Afacerilor interne ( cadre militare, polițiști și personal civil) i se puteau acorda următoarele drepturi salariale:
- pentru lucrări de excepție și misiuni speciale sporul de până la 50% din solda lunară, respective salariu de bază;
- solda de merit lunară de până la 20% din solda de funcție pentru cadrele militare;
- salariu de merit lunar de până la 20% din salariu pentru funcția îndeplinită, pentru polițiști;
- salariu de merit lunar de până la 15% din salariu din salariu de bază pentru personalul civil;
- sporul de 25% din salariu de funcție pentru agenții de poliție, dacă desfășurau activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite.”
http://www.cdep.ro/interpel/2013/r1642A.pdf

Toma56 spunea...

Bună ziua.Sunt Victor,pensionar militar.Știe cineva dacă sporul de asanare muniții se include la recalcularea pensiei la punctul g. Alte elemente(sporuri,indemnizații...).Vă mulțumesc.

emillian123 spunea...

Domnilor si Doamnelor: din textul legii 223/2015 -modificata cu O.U.G. 57/2015 + "normele" de aplicare...-NU prea reiese CLAR cum e cu sporurile "adaugate" la "solda lunara bruta"=asa cum rezulta ea din formula de calcul din legea salarizarii (oare care dintre legile salarizarii se va aplica si cum...?), mai ales ca din adeverintele si situatiile de venituri-NU REZULTA STRUCTURA LOR ANUME (de ex. :de nicaieri-in dosarul de pensionare- si din documentele de salarizare -aflate in dosarul de pensionare- NU rezulta -sa spunem-cat e sporul de radiatie sau alte sporuri permanente, inclusiv sporul de care aminteste - "NOURA"=Victor - care au fost luate in calcul -la stabilirea si apoi la recalcularile/revizuirile succesive ale pensiilor...!); va ridic aceasta "chestiune"- intrucat- atunci cand ni s-a APLICAT: ABSOLUT-ILEGAL,ABUZIV-in baza unui ALGORITM INTENTIONAT ERONAT..!..NUMAI- noua- militarilor -in anii 2010-2013-legea 119/2010 si legislatia succesiva, un amic pensionar mi-a spus- si eu il cred de buna credinta -ca in adeverintele lui de venituri-baza de calcul pt. punctajele lunare- erau incluse -si PLATILE COMPENSATORII=care -nu erau prevazute sa intre in baza de calcul...!

dan popa spunea...

Buna ziua. Am doua comentarii de facut, daca-mi permiteti:
1. Pt. d-l Pop Iuliu: Eu sunt subofiter activ la pompieri de 33 ani si n-am auzit pana acum (cel putin la arma noastra) ca un subofiter sa ia solda de comanda, indiferent de functia pe care o ocupa: sef garda de interventie, sef atelier, sef garaj etc. Iar exemplele pe care le da d-l Denim Denis sunt convins ca sunt exceptii si foarte rare: probabil agentul respectiv are introdusa in venitul net si suma primita pentru concediul de odihna (ca avans si transport), misie, zile lucrate in weekend, misiuni s.a., care toate apar in fluturasul de salariu. Nu toate aceste venituri intra la calculul pensiei.
2. Comunicatul de presa postat de Viorel Kis se potriveste ca o manusa si la ISU Tulcea, unde, la fel, sporul respectiv il iau numai cei din conducerea unitatii (unii de 6-7 ani fara intrerupere!) si mai scapa cate unul pe la un subofiter pe baza de simpatie sau alte criterii asemanatoare (30% binenteles, nu 50!). Sunt convins ca la majoritatea unitatilor MAI se procedeaza astfel, dar, se intelege, nimeni nu vede sau aude... Sefii cei mari (inclusiv d-l ministru) tine cu sefii mai mici, in nici un caz cu cei care desfasoara munca de executie si duc greul unitatilor. Si legea pensiilor a fost ciuntita in defavoarea ofiterilor si subofiterilor cu munca de executie, nu a celor cu functie de comanda. Daca erau drepti, taiau de la calculul pensiilor si sporul de comanda impreuna cu cel de 50% pe care le iau numai sefii. Nu vi se pare ca este discriminare????
Apropo: Cand au ciuntit legea pensiilor, domnii ministri de interne si aparare au spus ca incurajeaza cresterea vechimii in armata. Binenteles ca nu i-am crezut si dau exemplu de la ISU Tulcea: inspectorul sef si adjunctul sau au iesit anul acesta la varsta de 48 ani!!! Asta da incurajare! Au facut 25 ani vechime, au luat sporul de comanda si cel de 50% si au plecat cu pensii de 5-6 mii lei pe luna! Iar eu, cu 35 ani vechime militara (am adaugat si scoala militara), o sa iau max. 2500 lei. Nu-i asa ca am muncit 10 ani in plus degeaba? Asta apropo de incurajare... Ca sa nu mai spun ca am adunat toate bolile cronice datorita stresului (verdict dat de medici, nu de mine) provocat in timpul serviciului. In orice caz, plec cu un gust amar din armata.... Armata care trebuie reformata din temelii de catre oameni tineri, curajosi, cinstiti si cu onoare!

Vera spunea...

Buna ziua,
Vin din nou cu o intrebare si va rog sa ma ajutati , sunt fiica de militar (tatal meu are 88 de ani) eu am depus actele in numele lui , la omisariat pentru conditii speciale si la Casa de Pensii Sectoriala bUCURESTI pentru recalcularea pensiei. Iata ca acum dupa 6 luni de la depunerea cererii pentru conditii speciale , am primit o fisa din care rezulta ca tata a lucrat in conditii speciale si deosebite cca 28 de ani .Decizia nu am primit inca de la Bucuresti , dar nu stiu ce sa fac si unde sa trimit fisa de la Comisariat in cxare sunt precizate perioadele cand a lucrat in conditii speciale /deosebite.Va multumesc anticipat pentru raspuns ! Cu stima , pentru toti militarii activi sau pensionari !

Unknown spunea...

Depuneti Fisa primita de la CMJ la CPS pentru recalcularea vechimii cumulate. Asta se intampla cu data de 01 ale lunii urmatoare depunerii. Ce si cum face CPS cu recalcularea si reactualizarea pensiei este altceva, si probabil ca se va face/intampla in a 2-a jumatate a anului 2017. Sunt 2 posibilitati. Daca din vechea decizie de pensionare are o vechime cumulata de cel putin 36 ani, la care se adauga cel mai probabil 9 ani de plata PS, atunci nu il ajuta cu nimic la marirea pensiei, ajungand la limitarea de 85% din baza de calcul. Daca are sub 36 ani vechime cumulata, atunci il ajuta cu cateva procente incepand cu septembrie 2016. Asta dupa forma actuala in care se aplica legea pensiilor militare de stat. Nu se stie sub ce forma va iesi (candva) aprobarea Legii pensiilor militare de stat de la Camera Deputatilor si daca PS se va scoate din limitare, atunci il ajuta cu mai mult noua Fisa. Oricum, depuneti Fisa la CPS si pastrati o copie xerox. Dupa stabilirea noii pensii printr-o noua decizie de pensionare, daca este mai mare va primi retroactiv (el sau urmasii lui legali) diferenta de pensie incepand cu data de 01.01.2016. Daca noua pensie este egala sau mai mica decat cea aflata in plata nu va primi nimic in plus, dar nici nu va pierde - va ramane in plata pensia cea mai favorabila.