Un produs Blogger.

vineri, decembrie 23, 2016

Hodoronc-tronc, cu infractiuni contra umanitatii la Mineriada

27 comments
Nu retractez cu nimic din ce scriam în urmă cu un an în legătură cu intenția Parchetului General de a cerceta Mineriada din 13-15 iunie 1990 sub aspectul infracțiunii contra umanității.
Nu retractez nici acum când un procuror militar a anunțat începerea urmăririi penale, după 27 de ani, împotriva celor care conduceau statul român, imediat după evenimentele din decembrie 1989. 

Topic publicat pe 22 10 2015
Foto- Ziaristi Online
Nu cred ca Justitia din România se va mai face inca o data de râs, dupa ce l-a condamnat pe Ceausescu la moarte pentru genocid si subminarea economiei nationale. Pe cât de fantasmagorice au fost acele acuzatii, la fel sunt si acuzatiile impotriva lui Iliescu pentru masurile intreprinse de restabilire a ordinii publice in zilele de 14-15 iunie 1990, dupa vandalizarea Burestilor si atacarea institutiilor statului, confirmate de alegerile din 20 mai, de grupari anarhiste care nu se mai identificau cu Piata Universitatii. Aducerea minerilor pentru a suplini depasirea fortelor de ordine a fost o greseala, dar sa ajungi de aici la acuzatii de infractiunii contra umanitatii este descalificant pentru intreaga conducere a Ministerului Public. Unde este caracterul sistematic al actelor de executare  a infractiunilor? Unde este atacul generalizat sau sistematic lansat impotriva unei populatii civile, când masurile din 14-15 iunie au fost punctuale pentru respingerea asaltului gruparilor anarhiste.
Plângerea la CEDO a anarhistului Maries a fost admisa pe latura civila a procesului penal. Nu avea legatura cu incadrarea juridica a faptelor.
Parchetul forteaza acum incadrarea faptelor la infractiuni contra umanitatii, nu pentru ca ar fi convins de justetea acestor masuri procedurale ci pentru ca aceste infractiuni sunt singurele care nu s-au prescris,
dupa 26 de ani.
Este dificil sa incadrezi evenimentele din iunie 1990 la infractiuni contra umanitatii,  chiar si in redactarea mai larga data de Noul Cod Penal, in articolul 439. Doar crimele contra umanitatii definite  in formularea data de Tribunalul de la Nuremberg si validată de ONU sunt imprescriptibile.      


 Art. 439: Infractiuni contra umanitatii din noul Cod Penal

(1) Savarsirea, in cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, a uneia dintre urmatoarele fapte:
populatii sau parti a acesteia, in scopul de a o distruge in tot sau in parte, la conditii de viata menite sa determine distrugerea fizica, totala sau partiala, a acesteia;
c) sclavia sau traficul de fiinte umane, in special de femei sau copii;
d) deportarea sau transferarea fortata, cu incalcarea regulilor generale de drept international, a unor persoane aflate in mod legal pe un anumit teritoriu, prin expulzarea acestora spre un alt stat sau spre un alt teritoriu ori prin folosirea altor masuri de constrangere;
e) torturarea unei persoane aflate sub paza faptuitorului sau asupra careia acesta exercita controlul in orice alt mod, cauzandu-i vatamari fizice sau psihice, ori suferinte fizice sau psihice grave, ce depasesc consecintele sanctiunilor admise de catre dreptul international;
f) violul sau agresiunea sexuala, constrangerea la prostitutie, sterilizarea fortata sau detentia ilegala a unei femei ramase gravida in mod fortat, in scopul modificarii compozitiei etnice a unei populatii;
g) vatamarea integritatii fizice sau psihice a unor persoane;
h) provocarea disparitiei fortate a unei persoane, in scopul de a o sustrage de sub protectia legii pentru o perioada indelungata, prin rapire, arestare sau detinere, la ordinul unui stat sau al unei organizatii politice ori cu autorizarea, sprijinul sau asentimentul acestora, urmate de refuzul de a admite ca aceasta persoana este privata de libertate sau de a furniza informatii reale privind soarta care ii este rezervata ori locul unde se afla, de indata ce aceste informatii au fost solicitate;
i) intemnitarea sau alta forma de privare grava de libertate, cu incalcarea regulilor generale de drept international;
j) persecutarea unui grup sau a unei colectivitati determinate, prin privare de drepturile fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestor drepturi, pe motive de ordin politic, rasial, national, etnic, cultural, religios, sexual ori in functie de alte criterii recunoscute ca inadmisibile in dreptul international;
k) alte asemenea fapte inumane ce cauzeaza suferinte mari sau vatamari ale integritatii fizice sau psihice,
se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza faptele prevazute in alin. (1) , savarsite in cadrul unui regim institutionalizat de oprimare sistematica si de dominare a unui grup rasial asupra altuia, cu intentia de a mentine acest regim.la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.



Anul 1990 va ramâne in istorie ca un an de intense batalii politice si electorale pentru preluarea puterii politice post-comuniste, an in care Iliescu si partidul sau au câstigat totul in confruntarea cu fortele politice interne si externe care li s-au opus. 
Ar fi un amestec inadmisibil in lupta politica de atunci, lupta in care Justitia a evitat sa se implice pâna acum. 
Cu toate greselile sale, Iliescu a fost un factor de echilibru in viata politica a tarii, care a evitat caderea României  in anarhie, asa cum vedem ca s-a intâmplat ulterior  de atâtea ori in imploziile regimurilor totalitare. Vezi  Jugoslavia, Ucraina, Irak, Afganistan, Egipt, Libia, Siria. Ce s-a ales de aceste tari dupa ce anarhistii au preluat puterea imediat dupa caderea dictaturilor? 
Sa mai amintim de 15 martie 1990  la Tg-Mures?
Cui vrea Parchetul sa dea satisfactie? Partidele Opozitiei de atunci nici nu mai sunt.


 Violentele din 13-14 iunie

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Stai linistit Ilici Kgb e omul iluminatilor ca si Basescu. sau Newlander Roman .Astia nu vor patii nimic niciodata ..E doar circ pe paine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa Razboi, Frantza a dat un armistitiu, in numele reconcilierii nationale, pentru colaborationisti. Dupa 1989, Ungaria, Cehia si Slovacia, dar si alte state est europene au sters cu buretele trecutul, nu si-au mai pierdut timpul cu luptele politice intestine si au pus osul la treaba, ajungand in ierarhia de sus a Europei cu situatia economica si sociala. Noi suntem canibali, inculti, needucati, inapoiati din evul mediu timpuriu si smintiti mancandu-ne si razbunandu-ne intre noi! Justitia, nefiind independenta, ci doar umil supusa si aservita politicului, se face de cacao cam de fiecare data implicandu-se activ sa se compromita si sa-si subrezeasca autoritate cu tot felul de nimicuri politice, in loc sa se ocupe de Mafie si marea coruptie care a ingenunchiat economic si social Romania! Inca nu se realizeaza faptul ca acea peioada fragila, tulbure si de tranzit a anilor '90 nu poate sa fie condamnata, intrucat evenimentele se precipitau si se schimbau de la o zi la alta conform hazardului? Nu avem in sange spiritul reconcilierii nationale si de uitare a trecutului pentru linistea natiunii, precum Germania, Franta si alte state, pentru ca avem radacini dentare adanc cariate de basismul portocaliu, acest fenomen politic daunator care a ingenunchiat economic si social Romania, a distrus patriotismul si nationalismul pasnic, a devenit mafia si cancerul coruptiei nationale, a dezbinat societatea si a avut tupeul si obraznicia sa condamne comunismul din postura de mari comunisti! Dezamagitor si tragic intr-o tara nauca si in care nu ma pot astazi mandri ca am si eu un sef de stat cu care sa nu-mi fie rusine, ci doar un amarat de robot plimbaret si care repeta obsesiv si bolnavicios o sintagma agramata si idioata: ,,Am o idee de bou: Vrău guvărnul mău!'' Halal natiune!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
De fel, niste vaicareti, românii condamna toate regimurile in care au trait ca sa aiba motiv de lamentari.
Propaganda internationalista, din perioada sovietica a regimului comunist din România, si globalista, din perioada post-comunista, le-a cam sters românilor ideea apartenentei la o natiune, transformându-i intr-o populatie usor de manipulat, care este convinsa ca Patria este acolo unde se traieste mai usor.
Cu asemenea ”cetateni” este usor sa organzezi paranghelii pe la morminte straine...de genul votului in strainatate, politistului mort in misiune, infractiuni contra umanitatii pentru ca gruparile anarhiste n-au reusit sa puna mâna pe putere in anul 1990.
In afara de Cristoiu, nu prea intereseaza pe nimeni ca astazi, abia dupa 73 de ani, se inaugureaza un cimitir simbolic la Stalingrad, locul unde au pierit peste 140 000 de ostasi români.
„Tie popor ingrat, nu-ti va ramâne nici cenusa mea” a scris Ion Antonescu in testamentul sau.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Amar adevar cu aceste triste realitati...Cu Stalingradul, ne-au trebuit peste 70 de ani sa-i cinstim pe eroi, dupa ce in tot acest timp, ca si acum, doar huruitul tractoarelor rusesti, ce intorceau brazde cu osemintele eroilor romani, parca tanguiau trist soarta acestora, pe fondul unui cer plumburiu si zgaraiat parca de furca a doua betze incrucisate cu un tricolor si simbolizand crucea, infipta de-un turist si patriot roman, ratacit pe-acolo intamplator...Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul cu triste intamplari...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte pe politistul mort in misiune, dar tragedia nu-i cauzata de catre ministrul Oprea, si nici de catre dispozituvul care asigura deplasarea! Indisciplina, iresponsabilitatea si crasa dezordine din randul drumarilor si ale celor care mai mereu tot racaie prin soselele si drumurile patriei ne sunt cunoscute si sunt sute de tragedii cauzate de catre acestia. Nerusinarea, tupeul si dorinta de a face un capital politic pe seama acestei tragedii vine chiar de la Cotroceni, de la cel care a acceptat un salariu de mare nesimtire, de nabab care n-are timp de soarta si necazurile noastre, intrucat are pasiunea excursiilor si plimbarilor de relaxare, dar se impotriveste sa creasca pensiile si salariile amaratilor de romani! Sustine, contrar legilor si Constitutiiei, o formatiune politica, fatis si agresiv si vaneaza infantil, precum un pustan vrabiile de pe gard cu prastia, toate nimicurile si fleacurile sa faca din ele gogosi politice umflate cu pompa, demonstrandu-ne un caracter slab, foarte prost pregatit, egoist, manevrabil si supus unor doctrine contrare intereselor generale ale poporului roman! Tara este condusa de slugile-i din preajma, el nefiind capabil de o asemenea uriasa raspundere politica si civica, ce-si citeste robotic si mecanic de pe prompter declaratiile agramate si ilare cu amestec in treburile interne ale puterii, ravnind cu obstinatie sa darame guvernarea legal instaurata! Se coalizeaza cu FMI sa tradeze interesele romanilor de a trai mai bine, mai decent si opunandu-se cu inversunare masurilor sociale foarte bune ale guvernarii Ponta! Este o frana in calea dezvoltarii Romaniei si a cresterii bunastarii romanilor, drept pentru care Calaus Ciolannus Sase Case Smecherite trebuie sa-si dea demisia de urgenta, sau noi sa-l demitem prin Referendum! ,,Am crize de borhaie cu diharaie care mă framanta si mă înmoaie, am stimă de sine, mă scăp pe mine, mă văicăresc ca o babă mereu şi VRĂU GUVĂRNUL MĂU!'' La munca pentru voturi si putere, nu la cersit cu mana intinsa, milogeala si capatuiala, exclusilor indizerabili! Am scapat de dracu' si-am dat de tat-su! Dixi!

Huhu Rezea spunea...

Sunt greu de documentat toate elementele constitutive ale infracțiunii de crimă împotriva umanității în special atacul generalizat împotriva manifestanților și a populației civile a Bucureștilor, când măsurile, este adevarat represive, au vizat în primul rând restabilirea ordinii publice după atacarea și incendierea unor importante instituții ale statului.
Măsurile represive au vizat persoane turbulente, anarhice, care nu se mai revendicau ca manifestanți ai Pieții Universității.
Cât privește relațiile minerilor cu populația civila a Bucureștilor, pot fi vizionate imaginile cu aplauzele primite de mineri de la bucureșteni.
Invocarea acestei infracțiuni este justificată numai de imposibilitatea de a invoca alte fapte infracționale prescrise.

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Intrucat esti impotriva actiunilor lui Ciolos si Iohanis, te intreb, esti si impotriva aliatilor acestora?
Vezi cazul PMP!
Eu stiu ca daca P implica Q....atunci....prietenul dusmanilor mei este si dusmanul meu!..... sau nu?

Amoniac spunea...

”Am venit să vă spun adevărul brutal
Că e pace în cer și e iarnă-n Ardeal...
Și pălinca ia foc într-un dans ireal
Și e ger pe pământ și e iarnă-n Ardeal”

SARBATORI FERICITE TUTUROR

Huhu Rezea spunea...

”Cum am precizat și la Parchetul militar, această acuzație nu are absolut niciun fel de temei. Nu sunt dovezi care să implice o ilegalitate comisă de mine sau de Guvernul pe care l-am condus. Tot desfășurătorul acelor zile, mai ales ziua de 13, arată că a fost un atac împotriva instituțiilor statului. Decizia pentru intervenția din 13 a fost perfect legată și cerută și de Procurorul General și a avut ca scop reinstaurarea liniștii în Piața Universității. Răspunsul meu e categoric și fără echivoc și apăsat că nu există niciun fel de temei pentru asemenea acuzații!", a declarat, pentru B1 TV, Petre Roman.

CEZAR spunea...

.....'' pentru ca avem radacini dentare adanc cariate de***basismul portocaliu, acest fenomen politic daunator care a ingenunchiat economic si social Romania, a distrus patriotismul si nationalismul pasnic, a devenit mafia si cancerul coruptiei nationale, a dezbinat societatea si a avut tupeul si obraznicia sa condamne comunismul din postura de mari comunisti***! Dezamagitor si tragic''
-------------------------
Dar ii sprijinim cu FAPTA SI CU VOTUL...!!
Oare...mai poti comenta ..la asa ceva ...

Unknown spunea...

Suntem inca odata martorii unui scenariu gandit in detaliu cu cateva luni in urma. Cum poti acoperi o frauda asemanatoare referendium-ului cu o optiune de peste 85% a acestui popor? Raspund specialistii: cu inca o fumigena. Sa vi cu judecata a unor fapte de peste 25 ani cand ai avut faptasii pe tava tot atatia ani e similar cu a relua judecata lui Ceausesca ca tot atata timp a trecut. Este o rapacitate a guvernului expirat de a tine de putere, fapta ce va trebui condamnata de urgenta pana la cel mai inalt nivel fara a neglija interele acestora si trasi la raspundere acum, nu .... peste 27 ani.
Comentez rar aici,iar cititorilor fideli acestui blog le urez Sarbatori fericite!

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Poți să fii mai rațional, că nu se prea înțelege ce idei ai... în afară de niște lozinci strigate cu majuscule.

Gigi spunea...

@Huhurez
Omul,@Stelian,isi expune scarba fata de fostii asa zisi conducatori care ne-au adus unde suntem in prezent.
Ei,aplica lozinca:"La vremuri noi, tot noi!
Nu vedeti ca nu vor sa lase ciolanul?
In tara asta inca mai sunt oameni care nu si-au vandut cinstea si onoarea pe daiboj!

avianyc spunea...

Cînd nu mai avem ce face batem cîmpii ca sa ne tina de foame. Si batem cîmpii mereu,mereu.
După guvernul mâu ,urmeaza alt guvern a lui alt mău (Servil Dragnea).
Oare cînd???? se va rejudeca procesul lui nea Nicu cam ce ar avea de spus acuzatorul în viata si inca pe cai mari .
Astea chiar nu ma mai intereseaza ,poate as fi mai interesat daca s-ar intenta un proces celor care au avut legatura cu tiparnita de dolari din sediul pnt-cd. Pe unde or fi investit oare dolareii? Daca ar raspunde la asta cred ca ar mai taia din ”vînatorestile” incadrari !!!!!!!scoase pe taraba ca din senin după 27 de anisori cind ”baiatul si fata” sunt casatoriti si la casele lor si isi educă copiii după cum se vede.

avianyc spunea...

Din patru in patru anisori se de rezultatul vointei poporului.Peste patru ani vor iesi analizele si la actuala vointa popolară. Pîna atunci poporul este rugat sa stea spectator cuminte in tribuna. Altfel doze de spray mai sunt pe la ”reactualizata” jendermerie.
Ș-apoi după patru anisori iar ”se aplica” vointa poporurui si tot asa mai departe ,ba capitalism liberal,ba capitalism social,ba capitalism de cumetrie,ba........ si iar........... că doar noi am vrut ........... Si daca ne măninca spinarea ne baga in seama cu ........rotirea la comanda sistemului după vointa poporului si bunastarea lor.
Hai sictir ca batem cîmpii !
De cîte ori nu ati avut ocazia sa fiti consultati intr-o problema in care deja se hotarîse ? Principalul si ”satisfactia” a constat in faptul ca ”ati fost bagati in seama”. Si atit. Asa ca ...........numai de bine. Scapă cine cum poate .......

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Oricând se găsesc cioflingari talibani înfrânți în alegeri care contestă rezultatul alegerilor, așa cum s-a întâmplat și după alegerile din 20 mai 1990.
Violențele anarhiste s-au declanșat chiar în ziua în care fusese convocat noul Parlament ales.
Ce era să facă autoritățile statului? Să-i lase pe contestatarii anarhisti, de care s-au dezis și manifestanții Pietii Universității , să ocupe toate sediile guvernamentale, după ce incendiaseră o parte din ele. Cei patru morți prin impușcsre au rezultat în cursul operațiunii de respingere a asaltului cu sticle incendiare din noaptea de 13-14 iunie asupra sediului MI de pe Splaiul Dâmboviței.
Va fi un proces istoric în care avocați de renume vor spulbera acuzațiile aiuritoare și selective ale Parchetului Militar. Eventualele infracțiuni de care s-ar face vinovați inculpații s-au prescris.

Iulian Mareș spunea...

Chiar au incendiat parterul sediului MI. Se adunase scursura din toata tara!
Trupele MI neadecvat echipate si nici bine pregatite ca si BPM. La TvR a foast si mai rau. Noroc cu parasutistii de la Boteni...
Va fi un proces jalnic!

Unknown spunea...

Nu vedeti ca ni se abate atentia de la problemele cu care ne confruntam? Sa il vada pe acestIOHANIS ca ne face tara praf aliat cu BASESCU si CIOLOSI ,asta este problrma ,nu ce s-a intamplat acum 27 de ani , ma mir ca nu o iau din 1907.

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

"Nu este prima data cand se agita chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut in 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea tarii. Vor oamenii sa..., probabil au primit ceva solicitari sa cerceteze. Sa cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema? Nu este nicio problema. Eu stiu care este ratiunea redeschiderii discutiei, ca este o treaba care s-a petrecut acum douazeci si sapte de ani, dar ma rog. Probabil au primit sesizari, oamenii sunt datori sa cerceteze, sa duca lucrurile pana la capat", a declarat Ion Iliescu.

Unknown spunea...

Dar cu omorarea lui CEAUSESCU cum ramane ? L-au omorat ca pe un caine.GATA .

CEZAR spunea...

Intrebare :
Ce facea Marian Munteanu si cu gastile ...in centrul Bucurestiului ..??

Huhu Rezea spunea...

"Sper ca acest lucru sa se intample in spiritual desavarsit al obiectivitatii si a afla adevarul",
"Poate chiar faptul ca a trecut atata timp de la evenimentele privind Mineriada, va permite cercetarea cu obiectivitate, luciditate si spirit de raspundere, si nu cu dorinta de a gasi vinovati, in directia unde nu sunt de gasit".
"Desigur, raspundere exista pentru toate cate s-au intamplat si aceasta raspundere trebuie asumata", a mai spus Virgil Magureanu.

gheo spunea...

Se incearca din nou gasirea ... *cuiului lui Pepelea*, dar ... *cine va investiga cine s-a aflat in realitate* in spatele acestor evenimente*, pentruca niciodata *nimic nu se intampla, intamplator*, mai ales asemenea evenimente tragice. In spatele lor se afla *nori extrem de tulburi* dar si oameni care *STIU*.

Alex Ionut spunea...

Craciun fericit! adminului si cititorilor acestui blog.

Huhu Rezea spunea...

@gheo
După 27 ani este foarte simplu de explicat evenimentele din 1990, răspunzănd la intrebarea: cui foloseau mișcările anarhice?
Cei aflați la guvernare nu sunt interesați să declanșeze mișcări anarhice.
Dramatismul evenimentelor din 1990 s-a amplificat pentru că a fost o luptă între forțe politice și civice care nu prea aveau exercițiul democratic. Cei care au pierdut alegerile aveau la dispoziție mișcările de stradă, pietrele din caldarâmul străzilor și cocteil-urile Molotov. Cei care aveau puterea și au câștigat alegerile din mai 1990 aveau la dispoziție pulanele MI și suportul informativ al singurului serviciu care supraviețuise evenimentelor din 1989, cel al Armatei.
Fiecare și-a pus instrumentele la lucru, după alegerile din 20 mai 1990, și a ieșit ceva groaznic, din care România nu și-a mai revenit decât peste 7-8 ani.
Procesul declanșat în prezent se vrea o revanșă a perdanților din 1990. Păcat că Parchetul Militar s-a introdus în asemenea jocuri politice.

Unknown spunea...

Si totusi un proces si celor care l-au condamnat pentru genocid? subminarea economiei? . Acesti judecatori . si perticipanti la judecata sa mearga la puscarie fiindca sant CRIMINALI.