Un produs Blogger.

miercuri, martie 04, 2015

Impozitarea pensiilor in Proiectul de lege privind Codul Fiscal

42 comments
Daca va fi adoptat de Parlament pâna la 01 06 2015, Noul Cod Fiscal ar putea intra in vigoare de la 01 01 2016.
Suma neimpozabila din pensie este de 1050 lei in anul 2016 si creste cu 50 lei in fiecare an, pâna la 1200 lei in anul 2019.
Nu se mai deduce la impozitare contributia de asigurari sociale de sanatate.
Tot din 2019 scade cota de impozitare de la 16% la 14%.
Nu se mai deduce la impozitare contributia de asigurari sociale de sanatate.
Se pastreaza deducerea de 740 lei din pensia bruta la aplicarea cotei de 5,5% pentru CASS.
Se intrevad astfel mariri ale pensiei nete, doar in corelare cu actualizarile anuale prevazute de L 263/2010.

Cotele de impozitare
Art. 63. - (1) Cota de impozit este de 16% şi se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:
a) activităţi independente;
 b) salarii şi asimilate salariilor;
c) cedarea folosinţei bunurilor;
d) investiţii;
e) pensii; 
f) activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
g) premii;
 h) alte surse.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) cotele de impozit prevăzute expres pentru categoriile de venituri cuprinse în titlul IV.
 (3) Începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru veniturile prevăzute la alin. (1), cota de impozit este de 14%.

Venituri din pensii
Definirea veniturilor din pensii 
Art. 98. - Veniturile din pensii reprezintă sume primite ca pensii de la fondurile înfiinţate din contribuţiile sociale obligatorii făcute către un sistem de asigurări sociale, inclusiv cele din fonduri de pensii facultative şi cele finanţate de la bugetul de stat, diferenţe de venituri din pensii precum şi sume reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie.
Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii
 Art. 99 - (1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie, în ordine, a următoarelor:
 a) suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei;
 b) deducerea specială pentru credite rescadențate, potrivit legii.
(2) Deducerea specială pentru credite se acordă şi în cazul moştenitorilor care au preluat contractele de credite rescadențate precum şi garanţilor care au preluat prin novaţie credite rescadențate şi care realizează venituri din pensii, în situaţia în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare a facilităţii.
(3) Suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei se majorează cu 50 lei în fiecare an fiscal, începând cu drepturile aferente luni ianuarie, până ce plafonul de venit neimpozabil ajunge la valoarea de 1.200 lei /lunar

Reţinerea impozitului din venitul din pensii 
Art. 102. - (1) Orice plătitor de venituri din pensii are obligaţia de a calcula lunar impozitul aferent acestui venit, de a-l reţine şi de a-l vira la bugetul de stat, potrivit prevederilor prezentului articol.
(2) Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 16% asupra venitului impozabil lunar din pensii.
(3) Impozitul calculat se reţine la data efectuării plăţii pensiei şi se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se face plata pensiei.
 (4) Impozitul reţinut este impozit final al contribuabilului pentru veniturile din pensii.
(5) În cazul unei pensii care nu este plătită lunar, impozitul ce trebuie reţinut se stabileşte prin împărţirea pensiei plătite la fiecare din lunile cărora le este aferentă pensia.
(6) Drepturile de pensie restante se defalchează pe lunile la care se referă, în vederea calculării impozitului datorat, reţinerii şi virării acestuia.
(7) Veniturile din pensiile de urmaş vor fi individualizate în funcţie de numărul acestora, iar impozitarea se va face în raport cu drepturile cuvenite fiecărui urmaş.
(8) În cazul veniturilor din pensii şi/sau al diferenţelor de venituri din pensii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul se calculează asupra venitului impozabil lunar şi se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii şi se virează până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit.
(9) În cazul veniturilor din pensii şi/sau al diferenţelor de venituri din pensii, sume reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie stabilite în baza hotărârilor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile / hotărârilor judecătoreşti definitive și executorii, impozitul se calculează separat faţă de impozitul aferent drepturilor lunii curente, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului impozabil, impozitul reţinut fiind impozit final. Venitul impozabil din pensii se stabileşte prin deducerea din suma totală a sumei neimpozabile lunare, stabilită potrivit legislaţiei în vigoare la data plăţii . Impozitul se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii şi se virează până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit.”
(10) Impozitul pe veniturile din pensii se reţine şi se virează integral la bugetul de stat

Contributia de asigurari sociale de sanatate
Cotele de contribuţii de asigurări sociale de sănătate
Art. 155 - (1) Cotele de contribuţii de asigurări sociale de sănătate sunt următoarele:
 a) 5,5% pentru contribuţia individuală;
b) 5,2% pentru contribuţia datorată de angajator;
(2) Cotele prevăzute la alin. (1) se pot modifica numai prin lege.

Art. 159 - (1) Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte nivelul de 740 lei.
(3) În situaţia în care veniturile bază de calcul prevăzute la alin. (1) și (2) sunt mai mari decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut prevăzut la art. 138 alin. (3), contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate se calculează în limita acestui plafon.

42 de comentarii:

Trofin spunea...

Tot din proiectul noului Cod Fiscal dispare, din deducerile pentru aplicarea impozitului pe venit, contributia care se retine pentru sananatate .Aceasta deducere figureaza in actualul Cod Fiscal. Deci mai apare o sursa de micsorare a pensiei nete mai ales la pensionarii militari care beneficiaza de bunaciunile legii 241/2013.

Unknown spunea...

1050 lei...net sau brut???..este un "mic" amanunt pe care il evita cu buna stiinta cei care propovaduiesc "binele comun".
Mai stiu eu o "zicere" de acum vreo patru ani..."pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea"...nici atunci nu se specifica in mod clar daca este vorba de cuantum brut sau net, chiar daca "zicerea" era de domeniul ridicolului..:))

Huhu Rezea spunea...

@sutu
Vedeti art.99 care defineste venitul impozabil din pensie.
Cum ar putea fi o deducere neta sau bruta?
@Trofin
Posibil sa fie o omisiune.In reglementarea propusa ne aflam in situatie de impozitare a contributiei pentru sanatate.

mos alecu spunea...

Si iaca_ca cresterea de pensii si de salarii se transforma in scadere ... prin impozitarea contributiei pentru sanatate ...
Nu ! Nu este o omisiune ... chestia cu neincluderea CASS la sumele neimpozitate ...
A se vedea art.78 ...
Art. 78. -
(1) Beneficiarii de venituri din salarii datorează un impozit lunar, final, care se calculează
si se reţine la sursă de către plătitorii de venituri.
(2) Impozitul lunar prevăzut la lin. (1) se determină astfel:
a) la locul unde se află funcţia de bază , prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a
contribuţiilor sociale, aferente unei luni,altele decât contribuţiile de asigurări ociale de sănătate prevăzute la ...

Se scuza , jigodiile pesedele , prin faptul ca , vezi doamne , treaba asta-i ordin de la madama mUE !
Iar , Romanica nemaifiind stat independent , ei treb'e sa execute ordinele madamei ...

I-am vazut , zilele astea , pe cei doi corifei , coabitacu si ministrul finantelor , prezentind , populimii televizioniste , ca_cit de tare se lupta ei , si ca_cum fac ei , cu noul cod fiscal , sa creasca toate pensiile si salariile ...
Jigodiile dracului !...

avianyc spunea...

Ce minunatii de ”strategii” pe termen lung. Din 50 ........ în ..... 50 pîna-n ....hăt.....2019.
Sunt mai tari ca proiectul lui Dusa ......”avizat”..... de toate ministerele precum si de master planul care transformă autostrazile, imposibile ”deocamdata” ,in cel mult drumuri nationale.
Inca ceva material de șters..........

Huhu Rezea spunea...

@mos alecu
Intr-adevar nu este o omisiune.
E bine ca totusi se pastreaza deducerea de 740 lei pentru CASS.
Ce se câstiga prin cresterea deducerii la impozitare sisi scaderea cu 2% a cotei de impozitare se pierde prin impozitarea contributiei pentru sanatate.
Nu este tocmai bine, dar este mai bine decât in programul pedelistului -johannist Predoiu.

Unknown spunea...

Nu m-am exprimat corespunzator....1050 lei se stabilesc la venitul din pensii din cuantumul brut sau din cuantumul net???...acum e clar????

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez miercuri, 4 martie 2015, 16:26:00 EET :

Alooooo !
Scaderea cotei de impozitare va fi sa fie , daca va mai fi sa fie , abia prin 2019 ...
Deci ... mucles !

Cresterea deducerii (cei 50 lei pe an) are efect "neutralizant" in functie de marimea pensiei ... abia din 2017... 2018 ...
Deci ... anul 2016 va fi an cu SCADERI DE PENSII ...
Cu chestia asta , idiotii vor sa cistige alegerile din 2016 ...

Dom'le , idiotii astia de "tineret pesedel" sint prea tradatori ai principiilor social democrate ... sint prea tradatori de interese nationale pentru a merita efortul de a-i mai sustine !

CEZAR spunea...

Totusi ...cum ramane cu ,,master panul..pensiilor militare "..pritocite de ..inegalabilul mos Alecu ?! Daca se ,,baga "150 % din solda activului...io mai vreu si un spor de 75 % din solda comandantului de Bg...pentru ca ..merit !!!!!
Lu Piloate sa nu-i mai dea nic..pentru ca tot timpul l-au salutat palmasii ca pe Klauss !! Ii ajunge ...

avianyc spunea...

Cezare ,poate vrei un prnd printre capre si unul asa razant pe la virful colibei de sa zici ,aoleo muica ,veniră rușii .
Ș-apoi mos alecu crezi ca pleaca urechea la ce bunghesti tu ? El stie tot, dar ”si cel mai bine”. Sa vezi numai ce ode-ți trage cînd apare pe aci.
Oricum si mie imi pare rau ca atît pdl-istii cît si actualii trogloditi i-au aruncat (si nu din greseala) vasta opera direct la cosul cu sticaciuni.

Huhu Rezea spunea...

Pai sa calculam pensia neta, acum si de la 01 01 2016, din pensia bruta de 4000 lei.
CASS acum si dupa 01 01 2016:
(4000-740).5,5%= 3260.5,5%= 179,3 lei
Impozit acum:
(4000-1000-179,3).16%= 2820,7 . 16%= 451,25 lei
Impozit dupa 01 01 2016;
(4000-1050).16%=2950.16%=472 lei
Pensia neta acum;
4000-179,3-451,25=3 369,45 lei
Pensia neta in ianuarie 2016
4000-179,3-472=3 348 lei

Pierdere=3369,45-3348= 21,45 lei

avianyc spunea...

Huhurez
Bine gîndit , parca bîntuie gena lui Boc metamorfozata , ala zicea ca le scade si au crescut ,astia mai perspicace, zic ca le cresc dar le scad.
Si cînd ma gîndesc ce de aplaudaci avea catindatu ala, stim noi care ,cu putin mai român ca celalalt.
Las`ca-i bine si asa ,moara trebuie sa macine indeferent ce i se pune in cos. S-apoi vorba lui Dan Diaconescu la intrarea in puscarie,” va las prosti si naivi sper ca atunci cînd ies sa nu fiti tot prosti si naivi”.

avianyc spunea...

Trecînd cu vederea micile scapări ale alesilor , ”ma bucura” foarte mult faptul ca am putut afla pe un seit de socialazare(pagina facebook) din gura alesilor ce probleme s-au discutat in mod civilizat sedinta CSAT.
Asta ,de ce sa nu recunosc ,intr-adevar ne lipsea!!!!!!!! Sau am trecut de la faza gîlcevii prin televiziuni la faza gîlcevii prin facebook si noi nu stim? Oricum este un pas inainte ..........

Huhu Rezea spunea...

@avianyc
Sa calculam pensia neta din brutul de 4000 lei, in 2019. fara a lua in calcul actualizarea anuala cu 3% in medie.
Impozit in 2019(4000-1200).14%= 448
Pensia neta in 2019, fara actualizare in 4 ani;
4000-179,3-448= 3372 lei
In 2019, prin actualizare, pensia bruta poate ajunge la 4500 lei.

avianyc spunea...

@ huhurez
Ei nu sunt compatibili cu ce spun si ce fac de azi pe mîine, darmite, hă,hă hă, pînă la ...20...19.
Poti sa dai exemplu o strategie pe termen lung dusa pina la capăt pe la noi în afara de plata(obligatorie) a imprumuturilor fara număr?

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Desigur ca tot ce am discutrat pe acest topic se poate realiza numai daca actuala guvernare social democrat-liberala ramâne la guvernare pâna in 2019.
Daca nu, se aplica varianta pedelist-johannista a lui Predoiu, discutata in articolul anterior, pe care d-ta o vezi destul de cool.
S-o porti sanatos in Marginime!

avianyc spunea...

@ huhurez
La cît îi simpatizez ,doamne fereste. Din cele 40% ,20% sunt ale lui iohan.
Deci,discutabil 2016.

CEZAR spunea...

Piloate....capra nu-i capra !!E detector de Dei pentru Potecari .....
Am ,,Devesele" la stana asa ca ai grija sa nu rada si magarul de tine ..cand vei trece la ..arat ogorul ...Hi..hi...

Trofin spunea...

Fiindca nu pot sa cred in binefaceri previzionabile prin 2019 ca urmare a reducerii cotei unice de impozitare de la 16% la 14% si tin cu tot dinadinsul sa doresc PUSCARIE lunga tuturor acelora care si-au batut joc de pensionarii militari oblojiti cu efectele dezastroase ale legii 241/2013, fac cunoscut ca pensionarii oblojiti de Legea 241/2013 vor avea asteptari de la noul Cod Fiscal , bolsevic in felul cum este construit,dupa cum urmeaza: incepand cu anul 2016 vor avea beneficii prin cresterea pensiei nete in raport cu anul 2015 numai acei pensionari care au o pensie bruta sub 1650 lei ; in anul 2017 numai aceia cu pensia bruta sub 2559 lei ; in anul 2018 numai aceia cu pensiie bruta sub 3468 lei iar incepand cu anul 2019 numai aceia cu pensii brute sub 4378 lei .Pensiile brute , neindexate , care depasesc plafoanele anuale vor produce pensii nete reduse in raport cu metoda de calcul valabila in anul 2015. Atentie , datele sunt valabile pentru pensionarii oblojiti , pe termen lung , dincolo de 2019, de Legea 241/2013 !.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Te joci cu cuvintele.Codul Fiscal lansat de Ponta Vâlcov, Tariceanu este unul liberal. Nu este nici macar social-democrat. Cum sa fie bolsevic?
Pensiile in plata ale celor peste 80% dintre militarii pensionari vor continua sa creasca prin actualizarea anuala.
Sunt si câteva pensii in plata pe Legea 241/2013 care nu mai platesc CASS peste plafonul de 5 salarii medii pe economie.Dupa cum sunt si pensii contributive in aceeasi situatie.
Oblojeala pe Legea 241/2013 este o masura reparatorie, nu una de inlaturare a cârcotelilor.

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez joi, 5 martie 2015, 13:00:00 EET :
La : "Pensiile in plata ale celor peste 80% dintre militarii pensionari vor continua sa creasca prin actualizarea anuala." .

Grava fractura de logica !
Ce are sula cu prefectura ?
Ce are cresterea de pensii generata de o anumita lege , cu diminuarea de pensii generata de noul sistem de impozitare ?

Ce dracu' : inca nu se stie ca pentru a se compara doua elemente/situatii , acestea trebuie aduse la conditii similare ?

Daca nu ar fi cresterea datorata prevederilor l.263 ... pensiile ar scadea prin noul sistem de impozitare !

Daca vrem sa tinem cont de cresterea datorata l.263 ... atunci aplicam cele doua sisteme de impozitare acelei pensii marite . Vom observa ca noul sistem de impozitare MICSOREAZA si pensia marita .
--------------------
Ce dracu' nu se intelege ca tocmai pe prostia populimii se bazeaza tineretul pesedel ? Ei stiu ca micsorarea de pensii din 2016 (datorata noului sistem de impozitare) va fi mascata de cresterea generata de l.263 ... Ca urmare populimea nu va observa micsorarea pensiei ... Vor fi citiva care vor observa ca , "in buzunar" , nu au primit cit li s-a promis ca marire ... dar vor fi bucurosi ca nu "li s-a umblat la portifel" ... fara sa inteleaga ce si cum ...

avianyc spunea...

Cezare , indicatia-i ca atunci cînd trec magarul sa se ancoreze bine in „frîna de mîna”.

Huhu Rezea spunea...

@mos alecu
Cititorii blogului vor sa stie daca de la 01 01 2016 vor primi in mâna o pensie mai mare sau mai mica, in comparatie cu cea prezenta. Ca pensia neta se micsoreaza prin aplicarea noului Cod Fiscal am demostrat-o si eu, prin calcule, mai sus.
Este bine ca toti pensionarii, civili sau militari, sa stie ca majoritatea dintre ei nu vor primi mai putini bani in mâna daca se aplica si actualizarea valorii punctului de pensie conform L 263/2010.
Noua impozitare se va aplica unui cuantum brut deja marit prin actualizarea vpp.
De la Predoiu te poti astepta ca, pe lânga cresterea CAS la 16%, sa amâne si actualizarea vpp.

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez joi, 5 martie 2015, 15:15:00 EET :
Mare ti-i incapatinarea , Doamne !
Sustinerea jigodiilor tinerimii pesedele pina-n pinzele albe ale absurdului !

Bine , dom'le ! Prostimea treb'e sa stie ca nu li s-au micsorat pensiile ... ca a avut grija coabitacu' de asta !

Atunci ... prostimea sa stie ca_coabitacu' le-a marit pensiile ... dar le-a luat marirea prin cresterea impozitarii !!!
Asta pentru 2016 ...
Pentru anii urmatori ... gasesc ei alte metode de a le lua inapoi maririle de pensii !

Huhu Rezea spunea...

@mos alecu
Ca sa fie si mai clar, de la 01 01 2016,la o pensie bruta de 4000 lei guvrnul social-liberal adauga cca 120 lei prin actualizarea vpp cu cca 3% si le ia in plus, prin noua impozitare, cca 48 lei, dar pensia neta creste de la 3369,45 la 3443 lei.
Nu ne referim la beneficiarii L 241 a caror pensie contributiva n-a depasit pensia in plata din 2010.

Trofin spunea...

Fiindca tot lauda cineva pe bolsevicii liberali precum ca au intentii de a creste ametitor pensiile celor 80% dintre pensionarii militari merituosi si in anul 2016 , am avut tupeul sa cercetez baza de date statistice pusa la dispozitie de institutiile dirijate politic si am gasit :
- rata medie anula anuala a inflatiei , in luna dec. 2014, este de 1,07% ( mult mai mica decat in anul 2013 cand a fost de 3,98%);
- cresterea medie lunara a castigului salarial mediu brut in anul 2014 fata de 2013 este de 9,93 lei/luna.
Cu aceste date , in anul 2016 , este posibila o indexare a pensiilor ( pentru aceia care merita !) de 2,26% , respectiv punctul de pensie nu va fi mai mic de 849 lei ( in anul in curs este de 830,2 lei).
Acum , daca dezvolt opiniile lui Mos Alecu si iau ca exemplu o pensie bruta de 2000 lei in 2015 ( in valoare neta este 1782 lei) in 2016 va deveni brut 2045 lei iar neta , impozitata conform noului cod fiscal, este de 1814 lei , mai mica cu 4 lei decat dupa metoda din actualul cod fiscal.Deci exista o iluzie !.

mos alecu spunea...

Sa nu se creada cumva ca m-au convins "argumentele" propagandistice in favoarea bunaciunii tinerimii pesedele !...
Nuuu ! ...
Inteleg ca este sarcina da partid ... si gata ! Iar unde-i sarcina de partid ... logica nu are ce sa caute !

Interesant este faptul ca tot astfel de argumentatii schioape au prostit prostimea , si au facut-o sa aleaga , si sa realeaga , si pe basinesco-bocii ...

Am putea spune ca , si din punctul de vedere al mecanismelor de prostire a prostimii , nu-i nici o deosebire intre basinescu-bocii si tinerimea pesedica ...

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Codul Fiscal propus se aplica tuturor pensiilor, nu numai celor militare.
Ai dreptate, pensiile mici, frecvente la civili, vor fi mai afectate in urmatorii 2 ani, chiar daca se actualizeaza.
@mos alecu
A informa despre efectele unor proiecte de lege nu inseamna a face propaganda.
Nu esti de acord cu calculele? N-am ce sa-ti fac daca ai avut pensia militara prea mare fata de cea contributiva.

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez joi, 5 martie 2015, 19:53:00 EET :
La : "A informa despre efectele unor proiecte de lege nu inseamna a face propaganda." .
Da !

Dar aici se DEFORMEAZA nu se informeaza despre efectele ... Adica se introduc in discutie elemente datorate altor legi , elemente prin care se incearca ascunderea efectelor produse de legea in discutie ...

Stiu ca este complicat de inteles problematici atit de complicate ... mai ales in contextul sarcinilor stricte de preamarire , cu orice pret , a "puliticii" tinerimii pesedice ...

mos alecu spunea...

Si ... hai sa-i dam dracului de imputiti de pensionari !
Ia sa vedem cum mai justifica , propagandistul de serviciu , scaderea care se va produce la salarii !

Huhu Rezea spunea...

Blogul acesta nu e destinat salariatilor.

CEZAR spunea...

Se pare ca IARASI ii creste mosului ..prin scadere !! Nu-i rau ....

avianyc spunea...

Cezare,marș la stîna ,mosu stie foarte bine ce face

Trofin spunea...

Pentru Huhu Rez -joi, 5 martie 2015, 17:55:00 EET

Multumesc !. Nu stiam ca respectivul Cod Fiscal se va aplica tuturor pensionarilor . Nu stiam ca intre un program de guvernare si un Cod Fiscla exista interdependente. Va multumesc pentru luminarea pe care mi-ati facut-o cu privire la efectuarea calculelor!.

mos alecu spunea...

Pe filele cartilor uitate deschise apar rahaţii de muscă !...
Pe filele de blog uitate deschise apar rahaţii de prostovani de sergenţi bulă (cezar) !

De muşte se mai poate scăpa ... dar de prostovanul de sergent bula , ba ! El este la fel de insistent in prostie ca si pretenarul lui cu_care se "desfata" pe bloaga proprie !

Ambele situatii (atit rahatii de musca , cit si rahatul de prostovan de sergent bula) sint la fel de scirboase ...

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Am luat nota de raspunsul malitios. Odata erai foarte util in calcule. Ulterior am vazut ca te dezici de ele.

CEZAR spunea...

Se pare ca IARASI ii creste mosului ..prin scadere !! Nu-i rau ....
La cat a pritocit unineuralul..trebuie sa-i iasa si lui ceva ..

avianyc spunea...

Cezare, uite aici care-i marea supărare.
Lui R 26500 ,daca nu vin rusii ,o sa scada de la 150%-180% pe cind la mosu daca i se aproba propunerile o sa-i scada de la 100%.

avianyc spunea...

Cezare, uite aici care-i marea supărare.
Lui R 26500 ,daca nu vin rusii ,o sa scada de la 150%-180% pe cind la mosu daca i se aproba propunerile o sa-i scada de la 100%.

avianyc spunea...

Zise Oprea ca guvernul trimite legea pensiilor militare in parlament.
Păi cum măi nene ,domnul general Chelaru .....avu rînd .......dar nu mai avu cînd....
Sau ....mai vopsira putin ciora ca sa para ........

Trofin spunea...

Pentru : vineri, 6 martie 2015, 10:39:00 EET
Huhurez Rez spunea...
Nu m-am dezis de rezultatele calculelor. Au fost corecte. M-am dezis de ipocrizia unora care daca au apucat sa beneficieze de pensii de imbuibati , obtinute printr-o recalculare si azi incerta , au inceput sa jigneasca pensionarii militari care nu au obtinut toate beneficiile contributivitatii , adica au avut doar cariera militara si au raspuns ferm , in baza unei masuri legale , aparent corecta care ulterior s-a dovedit a fi o mare minciuna , la apelul privind restructurarea armatei . Pe IMBUIBATI am pica si nu pot sa mai accept manipularea de oriunde ar porni aceasta. Doresc cu asiduitate LUNGA PUSCARIE tuturor acelora care au manipulat si care mai incearca sa manipuleze constiintele umane. Si tot pentru dumneata mai am o intrebare : daca dispui de o pensie de IMBUIBAT ce te deranjeaza preoucuparile pensionarilor neimbuibati pentru a-si rezolva problema generata de legea oblojelitoare , legea 241/2013 ? Vad ca umbli si pe la alte adrese si-ti manifesti ura teribila pe care o ai in raport cu pensionarii militari neimbuibati. Cu aceste zise ma retrag de la comentariile care se fac pe acest forum unde bine veniti sunt doar imbuibatii si activistii de partid.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Esti un ranghiunos! Dupa cum te manifesti suferi de mania persecutiei. Pari a fi nemultumit atât de pensia militara, repusa in plata prin L 241/2013, cât si de pensia contributiva. Cine sa te mai inteleaga?
Am spus de atâtea ori ca pensia mea contributiva a fost cu ceva mai mica decât pensia militara, astfel ca diferenta s-a acoperit din primele 2 actualizari ale pensiei, aplicate de USL in 2012 si 2013.
Pentru cei ca mine L 241/2013 a fost inutila.
Citeste blogul si vezi cât s-au luptat unii sa reprimeasca cuantumul din 2010 si. dupa ce l-au primit, fac pe imbufnatii pe Ponta, ca nu le-a dat si diferenta din urma si ca de ce li se actualizeaza pensia contributiva si nu cea in plata.
Este o problema mare cu fostele pensii militare care nu sunt ajunse nici de 5 actualizari anuale ale pensiei contributive.